wyborca45 04.10.07, 23:22 Dziękujemy wam lekarze, gratulujemy wytrwałości i odpowiedzialnosci. Jesteście wielcy!!! Nie lekarz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: franek grabarz Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.v.pppool.de 04.10.07, 23:57 parkitka znowu dziala - zaklady pogrzebowe sie ciesza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek z grójca Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 00:00 kretyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 00:30 miałem kiedyś ochotę na pewną lekarkę, ale mi nie dała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 00:37 Daliscie popis klasy lekarze z Parkitki - gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
diagnosta_inc Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy 05.10.07, 00:57 Henryczku, lek to rodzaj męski. Mówi się lek, nie lekarka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:49 Lekarka to taka szafka w której stoją leki. Synonim Apteczki.;) Odpowiedz Link Zgłoś
diagnosta_inc Lekarze z Parkitki wrócili do pracy 05.10.07, 01:11 A na ja się zastanawiam, na ile wydarzenia ostatniego tygodnia zachwiały zaufaniem do dyrekcji szpitala? Jeden jest byłym związkowcem, który jeszcze nie tak dawno rozpętał ten protest, a drugi Przewodniczącym Komisji Zdrowia Rady Miasta... Dlaczego nie można było zacząć rozmów wcześniej, tylko za 5 dwunasta? Dlaczego musiało dojść do ewakuacji? Czy człowiek honoru nie powinien podać się do dymisji? Lekarze-mimo Waszego dyskomfortu psychicznego - gratulacje za wytrwałość, konsekwencję i determinację. PS: Co do nadwykonań, mam dużą rezerwę... Jakoś nie wierzę w świetlaną przyszłość tego szpitala z powodu świetnego kontraktu. Ale cóż, powołaniem lekarza jest leczyć, a o kasę z tego tytułu powinna martwić się dyrekcja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiadomo Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.pool.einsundeins.de 05.10.07, 08:38 bo chcieli szpital rozwalić...taki był scenariusz. Gdyby ci co zostali tylko biernie sie przyglądali (jak kardiolodzy, którzy przez najbliższe 3 miesiące powinni nosić worki na głowach...czarne...kupił ich szpyrka..?)skończyłoby się jak w Mielcu..niczym. A w/w. dyr P. ostro pracował nad skłóceniem wszystkich (jak zawsze). Pancjenci nie stracili zaufania bo ten wybryk medycyny ich nie przyjmuje..na szczęście.. Wszystkim lekarzom należy sie podziw za wytrwałość i solidarność, za to ,że nie pozwolili z Czestochowy zrobić Mielca.I dzięki im za to !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 15:04 Drogi kolego.pytam pana ponownie .Jakią otrzymał pan podwyżkę pod koniec 2006 roku -Prosze podać kwotę brutto. Jaką podwyżkę otrzymał pan obecnie -Prosze podać kwotę brutto. Proszę zsumować obie podwyżki (brutto) i podać jaka to jest podwyżka procentowa (bruttO) w stosunku do pensji (nie licząc dyżurów) z przed podwyżki z ubiegłwego roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.realestate.net.pl 08.10.07, 09:18 teraz mają 2243 zł podstawy do tego 10% premi ,oraz 1% wysługi za kazdy rok pracy.Od pażdziernika będą mieć 3243,a po nowym roku zgodnie z ustaleniami po 100 zł co miesiąc do maja -co daje 500,czyli od maja 2008 będą mieć 3743 + premia + wysługa.obecnie za dyżury biorą 2000-2500 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.07, 02:39 Za takie coś to powinno być pozbawienie prawa wykonywania zawodu. Wogólę jak można lekarzom gratulować głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: 89.174.23.* 05.10.07, 07:55 A ciebie praw publicznych!!! jak można byc tak ograniczonym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 07:57 Z czego tu się cieszyć. Znów jedna grupa społeczna dostaje pieniądze na ciut lepszy byt. W tym szpitalu pracuje około 300 osób obsługi których płaca netto nie przekracza kwoty podwyżki dla lekarzy. Czy oni też mają się zwalnianiem się z pracy zwrócić na siebie uwagę. A może poprostu są ludzmi o innych żołądkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magma Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 17:23 Człowiek oprócz żołądka ma jeszcze głowę i dzięki temu kończy medycynę i to jest za to !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbulwersowany Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:00 No tak lekarze dostali 1000 zł podwyżki. Słyszałem że na Parkitce taką podwyżkę dostali wszyscy pracownicy tego Szpitala (nie tylko lekarze). Uważam żejeżeli jest to prawda to dlaczego w Miejskich Szpitalach Dyrektor dał podwyżkę tylko lekarzom?. Teraz to powinny się zjednoczyć wszyskie pielęgniarki i inni pracownicy i też strajkować o podwyżki. A co to lekarzę mają inne brzuchy i potrzeby niż pozostały personel. Dyrekcja tego Szpitala Miejskiego bardzo niesprawiedliwie jak zawsze potraktowała swoich pracowników. Lekarzom takie duże podwyżki , a reszcie figa z makiem. Czyli wniosek jedny jak pielegniarki złożą wypowiedzenia z pracy to też dostaną podwyżki. Pięlęgniarki i inni pracownicy walczcie o swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 09:27 Zle slyszales. Podwyzke dostali tylko lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdg Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.hsd1.ga.comcast.net 05.10.07, 14:28 teraz niech sie zwolnia pielegniarki zobaczymy czy lekarze moga bez nich pracowac no przeciez lekarze sa glodni pracy powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mid Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 09:51 Moja ciotka jest pielęgniarką i zarabia 1300 zł a lekarze 4000, 5000 może 6000?? może nawet więcej, czemu ta grupa społeczeństwa ma być traktowana w taki szczególny sposób 1000 złotych podwyżki, mój ojciec nie dostał tyle przez 7 lat pracy!! Miałem okazje być ostatnio u okulisty, na pytanie co mi dolega odpowiedziałem, że chciał bym skontrolować wzrok bo nie robiłem tego od dłuższego czasu a pracuje przy komputerze, odpowiedz którą dostałem "to nie jest powód żeby przychodzić do lekarza, co panu dolega??" Myślałem że gościa potargam, pewnie gdybym przyszedł do niego prywatnie to za te 50 zł chciał by mi wejść do dupy, no a że to było na NFZ to już lipa. Nie mówię, że wszyscy ale znając życie to lekarze którzy pozwalniali się z parkitki pracowali jeszcze w prywatnych gabinetach itp czyli ich prawdziwe pensje ile wynosiły?? ludzie nie róbcie z nich bohaterów, bo bohaterzy nie narażają swoich pacjentów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzezwy Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: 195.33.69.* 05.10.07, 10:42 szacunek MID calkowita prawda to co piszesz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.man.czest.pl 05.10.07, 17:33 Błąd zarabiali średnio po 10000 tyś zł.a po podwyżkach około 18000 tyś.brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.cn.com.pl 05.10.07, 22:39 ale chrzanisz głupoty, nie wiesz a wypisujesz głupoty, żeby cos napisac. Palnij się w łepetynkę!!!! I ufo tez wylądowalo w krosnie;- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: system66 Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: 212.160.108.* 05.10.07, 11:14 Chciałbym opisać moje odczucie co do tego powrotu . Zastanawiam się czy nadal panowie i panie medycy będą przyjmować w czasie godzin pracy swoich prywatnych pacjentów , a szczególnie w czasie dyżurów. Jak duże będzie wykorzystanie dla tych pacjentów sprzętu normalnie niedostepnego dla innych . Najbardziej bulwersującą jest rzeczą że zwrot negocjatorów lekarzy na widok innych formacji pracowniczych cyt. " a ta hołota to co tu robi " nie daje tutaj podstaw do szacunku dla lekarzy . Jeszcze sprawa następnego stwierdzenia , że inne dzieci są przyzwyczajone do ubóstwa / czyt. pielęgniarek / . Panowie medycy ciekawe czy wiecie że jako mowo przyjęci do pracy wasze prawa są trochę inne .Obłuda bijąca z wypowiedzi niektórych lekarzy dyskwalifikuje ich zupełnie i czyni ludźmi neprzydatnymi . Moim zdaniem dyrektor szpitala powinien niektórym lekarzom odmówić powtórnego przyjęcia , niektórych przyjąć na czas określony . Zaraz się podniosą głosy o solidarności wszystkich zwolnionych , może dobrze byłoby to przeżyć . Fakt że marszałek ma Częstochowie w głębokim poważaniu jest następnym elementem sprawy ciekawe że w szpitalu gdzie pracuje pan Szpyrka nie brakuje pieniędzy. Tak Panie Szpyrka nie lubimy Częstochowy i chętnie byście ją zaorali ale to temat dla innej wypowiedzi . Pozdrawiam wszystkich . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiadomo płace IP: *.pool.einsundeins.de 05.10.07, 16:56 Twoja cotka dostaje tyle ile lekarz specjalista II przed rokiem !!! Gdyby Twoja cotka dziś wzięła dyżuru, to dostawałaby tyle ile lekarz specjalista II dostawał na parkitce do końca IX 2007...!!!! Zapytaj przedszkolaków czy tak powinno być ??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: płace IP: *.man.czest.pl 05.10.07, 17:40 znikaj z forum ty konowale o specjalizacji kłamca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ren Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.man.czest.pl 05.10.07, 17:28 Błąd lekarze na Parkitce przed podwyżkami zarabiaii z dyżurami średnio 10000 tys złotych brutto a po podwyzkach będzie to około 18000 i to było podane do publicznej wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiadomo brednie IP: *.pool.einsundeins.de 05.10.07, 17:36 a kto takie brednie publicznie rozpowszechnił...?!!!Szpyrka, kaczyński czy religa...nikt inny nie pasuje..nawet PANkemon !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanessaaa Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.tktelekom.pl 06.10.07, 19:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aquirre-gniew boży Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 11:11 Bohaterowie są zmęczeni, skarbie... Może zauważyłeś, że nie ma tu zwyciężców? Największym przegranym jest obywatel kraju nad Wisłą, bo skala protestów w porównaniu do skali zainteresowania rządu, pokazała, że wladcy tego cyrku wszystkich maja w du-pie i Was, drodzy pacjenci i nas... całą ochronę zdrowia, nie tylko lekarzy...A exodus ludzi wykdztałconych za granicę dopierą się rozpoczął... Pamiętacie, jaka jest róznica między II i IV Rzeczpospolita? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perpien Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: 80.54.171.* 08.10.07, 09:38 no ale chyba nas mają głębiej bo o żadnych podwyższkach dawno już nie słyszałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chacha Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.iplus.com.pl 05.10.07, 11:13 Dziękujemy wam lekarze, gratulujemy wytrwałości i odpowiedzialnosci. Jesteście > wielcy!!! Nie lekarz ........... GRABARZ , GRABARZ, GRABARZ, GRABARZ , GRABARZ .............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIELĘGNIARKA Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.realestate.net.pl 05.10.07, 11:34 JA PISZĘ DO PANI FOREMNEJ "PIELĘGNIARKI TO NIE BARACHŁO PACHNĄCE TANIMI PERFUMAMI" CYTUJĘ PANI SŁOWA.GDYBY PANI MIAŁA TROCHĘ KULTURY OSOBISTEJ NIGDY BY PANI TAK NIE POWIEDZIAŁA.A TERAZ NAPISZĘ COŚ O PANI - NA SPOTKANIU Z PANEM MINISTREM WYGLĄDAŁA PANI FATALNIE,NIE UCZESANE WŁOSY I TEN ŻAKIET Z JAGIELONÓW WYGLĄDAŁ ŚMIESZNIE PRZY GARNITURZE PANA PIECHY ZA 15 000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielęgniarka Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.realestate.net.pl 05.10.07, 11:36 niczym wyjęta z komiksu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Maria W. Re: Jesteście Wielcy... - zwycięstwo czy porażka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 12:10 To ocenią '' widzowie'' tego częstochowskiego teatru. Sztuka zatytułowana ''Cel uświęca środki''... albo ''Po trupach do celu'', jak kto woli. Złożyć wypowiedzenia z pracy, a potem pisać podania o przyjęcie do pracy... To był szantaż. W której instytucji taka sztuka jest możliwa do odegrania?... Matko Boska, patrzyłaś na to widowisko - widziałaś twarze chorych wywożnych ze szpitala, ile zdrowia im to zabrało... Czy, trzeba było odwołać się, aż do tak drastycznych środków, aby osiągnąć cel?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Jesteście Wielcy... - zwycięstwo czy porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 12:47 Czy ktoś mie odpowie ? A teraz, ci co łapówki brali to teraz przestaną je brać ?? A może dawajmy i to dużo, lecz przed należy spisać numery banknotów i po wręczeniu powiadomić odpowiednie służby. Znajdą się wtedy /ci co biorą/ tam gdzie ich miejsce !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cocco Chanel Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: 212.87.244.* 05.10.07, 13:48 Jak będzie zarabiała tyle co minister to też będzie nosiła garsonki za 15 tyś.A propos wyglądu - proponuję spojrzeć w lustro po nieprzespanej nocy. Sugeruję bardziej zwracać uwagę na to co ktoś ma w głowie niż to co ma na sobie .Może wtedy znajdzie się między wami nić porozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.man.czest.pl 05.10.07, 19:03 jaka kultura taki wygląd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nirwana Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: 80.54.169.* 06.10.07, 10:51 I pachnidło może byc szambem,KTO NIE POSIADA KULTURY OSOBISTEJ NIC MU NIE POMOŻ,ŻADNE PIENIĄDZE TEGO NIE ZMIENIĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIRWANA Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: 80.54.169.* 06.10.07, 13:03 JAKI WNIOSEK Z TEGO.PANI PERFUMERIA KĄPIE SIĘ W SZAMBIE WŁASNEJ INTELIGENCJI. NIE POMOGĄ JEJ PODWYZKI,PONIEWAŻ KULTURĘ WYSSYSA SIĘ Z MLEKIEM MATKI,A NIE KUPUJE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaa Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 19:35 A ty, jak widać pobierasz naukę dobrego wychowania i kultury osobistej u ojca Tadeusza? Bo z mlekiem matki to na pewno też jej nie wyssałaś (jak domniemywam jesteś małą zawistną plotkarą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaa Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 19:26 do pielęgniarki A od kogo i gdzie słyszałaś owe słowa? Bo myślę, że na zasadzie jedna pani drugiej pani... Nie wymyślaj i nie powtarzaj kretyńskich bzdur tylko dlatego, że kogoś nie lubisz albo jesteś obrażona. Nie wierzę, żeby tak powiedziała. Plotka w tym szpitalu od zawsze pasła się głupotą zawistnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielegniarka 2 Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 09:09 Pragne napisac az tyle o lekarzach z Parkitki ze napisze TYLKO tyle. W 80% to samoluby i bufony.Swe zyski pomnazaja na sprzecie szpitalnym w godzinach pracy udzielając porad oczywiscie za stawki wyznaczone w prywatnych gabinetach,najgorsze jest to ze wszyscy o tym wiedza a nikt nic nie robi aby to zmienic.Wasi kochani lekarze ze slynnej Parkitki uwazają ze cala sluzba zdrowia to tylko oni,i walcza tylko ale to tylko o siebie, INNI zas to zlo konieczne.Jestem pielegniarka i jestem totalnie rozgoryczona i bezsiilna.A Pani Foremna jest tylko skromnym przykladem ziejacej nienawisci do innychj grup zawodowych i społecznych.,,kochani lekarze,,wasze zachowianie jest mniej niz zero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Moralność Kalego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 10:15 To w Polsce mamy kasty??? Ciekawa teoria. Z pewną nieśmiałością zauważam,że to ty ziejesz nienawiścią. A o to, że się porozumienie związków rozwaliło miej pretensje do swoich koleżanek, chyba nie muszę mówić, których. Masz to co jest na własne życzenie. A protestować nikt ci nie zabrania. Dlaczego nie krzyczałaś w obronie innych grup zawodowych jak pielęgniarki wywalczyły podwyżki tylko dla siebie? Wtedy było OK? Moralność Kalego - jak Kalemu ukraść krowę to źle, ale jak Kali ją sobie zabierze, w porządku. Słyszałaś te obraźliwe słowa? Nie sądzę. Jad nienawiści tak cię przepełnia, że chcesz dokopać lekarzom w jakikolwiek sposób i powtarzasz zasłyszane brednie. Za czym kogoś skrzywdzisz pomówieniami, najpierw sprawdź kto to powiedział, bo nie sądzę aby cię było stać na publiczne przeprosiny. No ale cóż, czego od ciebie wymagać - w końcu masz moralność Kalego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perpien Re: Moralność Kalego IP: 80.54.171.* 08.10.07, 09:43 ciekawe skąd bierzesz takie wnioski jak : "Dlaczego nie krzyczałaś > w obronie innych grup zawodowych" to , że wy myślicie tylko o sobie nie przypisujcie innym takich cech . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: Moralność Kalego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 16:49 do perpien: Kwiatuszku albo jesteś tak młoda i od niedawna pracujesz w tym szpitalu, albo masz króciutką pamięć. W jednym i drugim przypadku zapytaj koleżanek: Jak to drzewiej bywało? A wtedy to, kiedy pielęgniarki wywalczyły podwyżkę tylko dla siebie i zarabiały więcej niż lekarze (ewenement w skali światowej) i dogadywały się po cichu z panią dyrektor Drewniak? I dlaczego to owa pani dyrektor wyleciała? Otóż przypomnę ci, pomógł jej w tym niejaki lekarz Zbigniew S. Tak, tak... ten sam.... Jakoś wtedy nie krzyczałaś o inne grupy zawodowe. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martini Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 14:16 Niech szlag tych lekarzy! Jestem ciekaw czy ktoś z czytających zdaje sobie sprawę ile oni mają na rękę z pensji w szpitalu, "z pensji" w gabinetach prywatnych + to co dostają w łapę. 1500zł podwyżki? Niech ja tyle dostanę w mojej branży a będę w niebo wzięty! To co oni wyrabiają to już nawet śmieszne nie jest tylko żałosne. Jak to mówią, apetyt rośnie w miarę jedzenia, ale do jakiegoś stopnia bo jak się już najesz to nie masz siły już więcej zmieścić a z lekarzami jest całkowicie odwrotnie. Pytam: dlaczego moja mama zarabia 900zł utrzymując rodzinę zapierniczając w cholernym markecie, wraca po nocach z roboty, nie ma auta, strach po mieście chodzić a lekarze mają te swoje BMW i inne fury i im mało? Domy z bajki, wakacje co roku, kogo na to stać? Pytam: dlaczego zabieracie emerytom, dlaczego dziadek, który zaiwaniał 25 lat na kopalni pod ziemią dostaje marne 700zł i to jest według naszych "głów państwa" za dużo? Pytam: dlaczego lekarze straszycie że odejdziecie z pracy i pojedziecie za granicę? A jedźcie! Chętny pracować za tę stawkę będzie napewno wielu... Pielęgniarkom się nie dziwię, choć też mam kilka uwag co do niektórych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 15:04 Masz rację, ale z dziadkiem który zaiwaniał przez 25 lat pod ziemią i teraz dostaje 700 zł to Cię nieco poniosło. Najprawdopodobniej chciałbyś zamienić swoje dochody na emeryturę owego dziadka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie lekarz Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.07, 16:43 > Niech szlag tych lekarzy! Jestem ciekaw czy ktoś z czytających zdaje sobie > sprawę ile oni mają na rękę z pensji w szpitalu, "z pensji" w gabinetach > prywatnych + to co dostają w łapę. 1500zł podwyżki? Niech ja tyle dostanę w > mojej branży a będę w niebo wzięty! To co oni wyrabiają to już nawet śmieszne > nie jest tylko żałosne. Jak to mówią, apetyt rośnie w miarę jedzenia, ale do > jakiegoś stopnia bo jak się już najesz to nie masz siły już więcej zmieścić a z > lekarzami jest całkowicie odwrotnie. Pytam: dlaczego moja mama zarabia 900zł > utrzymując rodzinę zapierniczając w cholernym markecie, wraca po nocach z > roboty, nie ma auta, strach po mieście chodzić a lekarze mają te swoje BMW i > inne fury i im mało? Domy z bajki, wakacje co roku, kogo na to stać? Pytam: > dlaczego zabieracie emerytom, dlaczego dziadek, który zaiwaniał 25 lat na > kopalni pod ziemią dostaje marne 700zł i to jest według naszych "głów państwa" > za dużo? Pytam: dlaczego lekarze straszycie że odejdziecie z pracy i pojedzieci > e > za granicę? A jedźcie! Chętny pracować za tę stawkę będzie napewno wielu... > Pielęgniarkom się nie dziwię, choć też mam kilka uwag co do niektórych kochanie właśnie cała w tym różnica, że Mama w supermarkecie a lekarz ratuje życie innym, i takim jak Twoja Mama tez. I tylko bez urazy. Mam szacunek dla każdego zawodu, ale odpowiedzialności za ludzkie życie bym nie wzięla. A może jak lekarz zarobi więcej w szpitalu, to zrezygnuje choćby z jednego dnia prywatnej praktyki, będzie mniej zmęczony, bardziej uśmiechnięty, i jak przyjdzie do szpitala niezadowolony pacjent, któremu sie wydaje, że wszystko mu się należy, i tylko że on jest chory,to będzie bardziej zadowolony i lekarz i roszczeniowy pacjent I jeszcze jedna uwaga, nikogo nie powinno obchodzić, kto dorabia po godzinach w czasie wolnym od pracy, czy ktoś robi taki raban np. jak nauczyciele dają korepetycje??? nie wydaje mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiadomo martini...za mocne IP: *.pool.einsundeins.de 05.10.07, 17:03 Chyba ci mocno szumi...to rozumie...ale jeśli trzezwo dziwisz się dlaczego Twoja mama w supermarkecie zarabia 10x mniej niż lekarz specjalista...to znaczy, że powinieneś zacząc edukację na nowo...od przedszkola...i na przedszkolu ją zakończyć...Niczego nie ujmując Twojej mamie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barnaba Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 21:42 Spytaj o to wsystko pana premiera lub jego brata on ci odpowie, ale puki co komuna sie skończyła mamy kapitalizm taki adwokat lub sedzia zarabia po 15-25000 zł i nikt tak do tej pory złego słaowa nie pwooedział ,a jak idziasz po porade to nigdy rachunku ie uśwaidczysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.flatpla.net 08.10.07, 11:02 Barnaba jeśli jesteś lekarzem i leczysz tak jak piszesz to widać żę tatuś kupił Ci studia.Boże chroń nas od takich lekarzy jak TY.PÓKI,PÓKI,PÓKI-tak to się pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ross Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 17:31 Trzeba się było uczyć, też byś miał ! Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik.6 A co z pielegniarkami? 05.10.07, 15:10 Teraz kolej na pielęgniarki im też się należy, niech strajkują i odejdą od łóżek lekarze je zastąpią na czas strajku,lekarzom wolno a reszcie personelu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielęgniarka Re: A co z pielegniarkami? IP: *.realestate.net.pl 05.10.07, 15:52 pielęgniarki w oczach lekarzy to podludzie więc im po za satysfakcją nie należy się nic są do tego przyzwyczajone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: A co z pielegniarkami? IP: *.man.czest.pl 05.10.07, 18:57 Zapomniałaś dodać że im wystarczy to co mają, bo ich dzieci nie muszą uczyć się w szkołach elitarnych,one nie muszą mieszkać w willach a co do jedzenia to szynka z biedronki i mleko z promocji,perfumy ze stadionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nogahitlera prawda o lekarzach i ich etyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 15:13 najpierw niech konowały zmienia swoj komunistyczny zaprzały punkt widzenia i przestana ładować do kieszeni.mało tym z parkitki było zysków z wypisywania recept na leki onkologiczne???jak im się nfz dobrał do dup..y i zaczął monitorować recepty, to zrobili sobie z życia pacjentów fanty!!! a kochanica lekarzyny z parkitki nadal prowadzi aptekę na AK.mimo, że podsuwali tam recepty na drogie leki refundowane i wyłudzali wspólnie pieniądze z byłej kasy chorych! takie prawo, że na kryminalistów nie ma bata, dlatego lekarzyny wróciły do pracy, zamiast iśc do kicia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CBA Re: prawda o lekarzach i ich etyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 15:45 Gość portalu: nogahitlera napisał(a): > najpierw niech konowały zmienia swoj komunistyczny zaprzały punkt widzenia i > przestana ładować do kieszeni.mało tym z parkitki było zysków z wypisywania > recept na leki onkologiczne???jak im się nfz dobrał do dup..y i zaczął > monitorować recepty, to zrobili sobie z życia pacjentów fanty!!! > a kochanica lekarzyny z parkitki nadal prowadzi aptekę na AK.mimo, że podsuwali > tam recepty na drogie leki refundowane i wyłudzali wspólnie pieniądze z byłej > kasy chorych! > takie prawo, że na kryminalistów nie ma bata, dlatego lekarzyny wróciły do > pracy, zamiast iśc do kicia! Mozesz podac o ktora to apteke chodzi na AK, chetnie sie tym zainteresuje. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: prawda o lekarzach i ich etyce IP: *.realestate.net.pl 05.10.07, 15:56 prawda jest taka ze ci co sie zwolnili nie powinni byc przyjeci skoro im zle i maja malo niech ida tam gdzie dostana wiecej.podwyzke powinni dostac ci ktorzy odeszli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiadomo to w końcu kto..? IP: *.pool.einsundeins.de 05.10.07, 17:32 Coś Ci się pochrzaniło...prawda jest taka, ze zadna z grup SAMA nie wywalczyłaby nic...jak pokazuje przykład w Mielcu...Szpyrka i spółka (dyrektorzy,zwłaszcza PAnkemon, po cichu niektórzy ordynariusze itp) tylko czekali na skłócenie...Inicjatywa tych,którzy zostali, uratowała całą sytuacje...w czym niektórzy ordynariusze (wszyscy wiedzą o kogo chodzi) do 3.00 rano czynnie próbowali przeszkadzać. Dobrze się skończyło i wogóle nowe oblicze Pani Rycerz Maltańskiej...bez mała jak Żelazna Dama - BRAVO !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl Re: to w końcu kto..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 17:53 ty jesteś Polak, czy Niemiec - zadeklaruj się. Nie powinieneś zabierać głosu żyjąc w innej rzeczywistości. Pracuj dla dobra Faterlandu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doswiadczony pac APEL DO CBA IP: 77.209.36.* 05.10.07, 21:42 W zwiazku z teatrem zafundowanym przez rodzimych medykow czestochowskich i opiniami internautow, ktore zrywaly kolderke pokazujac jak faktycznie dzialaja medycy proponuje zafundowac specjalnie dedykowana komorke do spraw prawosci i czystosci intencji strajkujacych. Jak wiecie zostalo na forach wiele powiedziane i postawa pacjentow byla zupelnie jasna zeby wyslac konowalow do posredniaka. Miejmy cos z tego co zostalo powiedziane jako spoleczenstwo i wprowadzmy im mechanizmy kontrolne na poziomie cywilizowanego panstwa, wykluczmy arogancje i wykorzystywanie pozycji i skonczmy wreszcie z kupowaniem usmiechu za lapowke, wykorzystywaniem sprzetu od Owsiaka, naganianiem do gabinetow. Bo jesli nie to nic sie nie zmieni i za rok oni znowu zrobia pokazowke ze sztandarami jak to im zle w zyciu a nas pacjenow beda dalej traktowac per noga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: 195.205.171.* 05.10.07, 22:48 I co?Teraz lekarze chcą pracować,nawet muszą..ponad limit,operują co i ile się da.A zapytam-sami to robią?sami myją pacjentów,pobierają badania,znieczulają?NIE!!!!To niby dlaczego pielęgniarki,panie i panowie technicy,laborantki i wiele innych osób składających się na ZESPÓŁ musi wykonywać więcej pracy po to żeby lekarze dostali kasę.I TYLKO ONI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.iplus.com.pl 06.10.07, 19:35 strach iśc teraz do szpitala ,jeżeli doktorki chcą pracować na akord W czasie operacji ,zeby więcej zarobic mogą mi cos wyciąc dodatkowo . moze druga nózkę odetną ,a moze jajeczko .a moze sprzedadzą moja skórkę . OJ ,Oj ,strach mnie obleciał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Sieczko do JO Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 18:56 A ja tam za darmo znieczulę cię do ... przeszczepienia rozumu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eg Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.tktelekom.pl 06.10.07, 11:14 pozdrowienia dla pani doktor Małgosi - na zdjęciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.07, 21:04 s1.bitefight.onet.pl/c.php?uid=138950 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 09:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=70018975&a=70120792 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Moralność Kalego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 10:49 To w Polsce mamy kasty??? Ciekawa teoria. Z pewną nieśmiałością zauważam,że to ty ziejesz nienawiścią. A o to, że się porozumienie związków rozwaliło miej pretensje do swoich koleżanek, chyba nie muszę mówić, których. Masz to co jest na własne życzenie. A protestować nikt ci nie zabrania. Dlaczego nie krzyczałaś w obronie innych grup zawodowych jak pielęgniarki wywalczyły podwyżki tylko dla siebie? Wtedy było OK? Moralność Kalego - jak Kalemu ukraść krowę to źle, ale jak Kali ją sobie zabierze, w porządku. Słyszałaś te obraźliwe słowa? Nie sądzę. Jad nienawiści tak cię przepełnia, że chcesz dokopać lekarzom w jakikolwiek sposób i powtarzasz zasłyszane brednie. Za czym kogoś skrzywdzisz pomówieniami, najpierw sprawdź kto to powiedział, bo nie sądzę aby cię było stać na publiczne przeprosiny. No ale cóż, czego od ciebie wymagać - w końcu masz moralność Kalego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Z czego tu sie cieszyc ? IP: 217.98.38.* 07.10.07, 12:14 Z czego tu ie cieszyc ? Czlowiek chory... a jak potrzbea lekarza to zamykaja szpital i przeprowadzaja ewakuacje pacjentow... zaje....ie I za co ja place sklade zdrowotna ? Zanujacy kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silentio "Lekarze" z Parkitki wrócili do pracy IP: 80.54.168.* 07.10.07, 13:15 Szkoda, że wrócili. Ich miejsce jest może w Anglii, Nowej Zelandii lub na Borneo. Zapomnieli o "Primum non nocere", pamiętali o "Ibi patria, ubi bene". Czy pieniądze potrafią uzdrawiać? Tak, oczywiście "lekarzy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 15:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=69904726&a=70134292 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 18:41 ŚPIESZMY SIę KOCHAć LEKARZY, ONI TAK SZYBKO ODCHODZą..... OD łóżEK SWOICH PACJENTóW!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.wcm.opole.pl 07.10.07, 19:26 Lekzarze wrócili...dało sie dogadać, rozumie się,że niekompetentny DYREKTOR (główny winowajca tej szopiki) odchodzi a z nim ta ososba z katowic, która go inspirowała do bezsensowego uporu, osoba która rękami Dyrektora naraziła ŻYCIE I ZDROWIE LUDZKIE!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 21:10 A skąd wiesz, że odchodzi? Czy to tylko pobożne życzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Teroryści..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 20:58 A z terorystami się nie rozmawia.... Po wyborach od 1 paździenika..: - zakaz pracy w szpitalu i jednocześnie w prywatnym gabinecie,albo jedno albo drugie...prywatny gabinet to konkurencja dla szpitala, - praca w systemie 12/24h lub 24/48h skonczą się dodatkowe dyżury, - może podejmować dodatkową pracę jako kasjerka w supermarkecie lub murarz na budowie, - w prywatnych gabinetach obowiązkowe kasy fiskalne, - możliwość odpisania faktury od lekarza od podatku, - koniec z wizytami przedstawicieli firm farmaceutycznych w szpitalu, tylko tego nie mogą wymyśleć...dyrektorzy szpitali i ministrowie ...gdyż sami śa lekarzami...sami mówią , że dyrektorami się bywa..a lekarzem się jest.Dlatego szpilalem nie rządzi dyrektor tylko ordynatorzy oddziałów...dlaczego....bo dyrektor jest lekarzem i sam oprócz dyrektorowania ma pół etatu jako lekarz....można jeszcze wiele pisać..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie emeryt Re: Teroryści..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 00:31 podejdź do sciany i walnij się w łeb, jak można kogoś zmusić do pracy? zastanów się? Jak zakazać im pracować ,,,, jeżeli to ich brak doprowadził do ewakuacji szpiatala twój ból wynika z tego że lekarz może pracować w kasie supermarketu ale kesjerka nie mże być lekarzem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Teroryści..... IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.07, 09:07 ach lekarze,lekarze-łapówkarze,łapówkarze;a pan kałmuk to chyba byłzałamany grożbą likwidacji szpitala,bo skąd brałby tak pokażne kopertki z kasą za przyspieszenie chemii;wstydz sie panie doktorku robisz cięzko chorym ludziom ogromne pranie mózgu-ile masz z tych kopert myślę,że około 2-3 tysiaków dziennie...mam nadzieję,że szlag cie trafi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Teroryści..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 09:17 Gość portalu: gość napisał(a): > ach lekarze,lekarze-łapówkarze,łapówkarze;a pan kałmuk to chyba > byłzałamany grożbą likwidacji szpitala,bo skąd brałby tak pokażne > kopertki z kasą za przyspieszenie chemii;wstydz sie panie doktorku > robisz cięzko chorym ludziom ogromne pranie mózgu-ile masz z tych > kopert myślę,że około 2-3 tysiaków dziennie...mam nadzieję,że szlag > cie trafi... Jeśli masz taką wiedzę, to dlaczego nie powiadomisz Prokuratury, nie nawiążesz kontaktu z mediami aby oni zrobili jakąś prowokację i wręczyli łapówkę. Jesli jest jak piszesz to z pewnością należy coś z tym zrobić. Zyczę powodzenia i wytrfałości z zwalczaniu takich to łapowkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: 80.54.171.* 08.10.07, 09:24 reszta personelu powinna zastrajkować bo za tą waszą terrorystycznie uzyskaną podwyższkę nie jedna matka z dzieckiem musi przeżyć miesiąc , mam nadzieje ,że personel odejdzie od łóżek i wkońcu zlikwidują ten szpital , lekarze pujdą pracować do budowlanki i zaroibią te ich godne pieniądze wkońcu ! Ludzie powinni się wkońcu opamiętać bo nie może tak być , że jeden ma przesyt a drugi nie ma mawet na leki nadciśnieniowe a potem lekarz się pyta a dlaczego pan nie bierze leków - bo panie doktorze w naszej darmowej służbie zdrowia zostawiłem wszystkie oszczędności ! Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 mylisz lekarza z pomoca spoleczna 08.10.07, 17:26 Od pomagania bezrobotnym i kiepsko zarabiajacym to jest pomoc spoleczna a nie lekarz, hydraulik albo rzeznik. Jak sie lekarzowi albo rzeznikowi zachce udzielac wsparcia potrzebujacym biedakom to droga wolna: z wlasnej nieprzymuszonej woli jako prywatny obywatel czy tez w grupie podobnie myslacych moze wpasc do Papucina Dolnego i watroby miejscowych obywateli obmacac przez kilka godzin podczas weekendu. Podobnie rzeznik (gdyby system podatkowy mu na to pozwalal) moglby dowiesc udzec barani do kuchni dla bezdomnych bo fajny z niego chlop. Ale tylko idiota bedzie gwindolil ze rzeznik winnien zbankrutowac bo inaczej to zarabiajacy 600zł obywatel z glodu padnie. Nie ten adres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: system66 Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: 212.160.108.* 08.10.07, 11:04 No to jedziemy , mam pierwsze pytanie do Państwa lekarzy a szczególnie do pewnej Pani DOKTOR pediatry : Czy po podwyżce będzie miała czas na pacjentów szpitalnych / tych najmniejszych / i zniknie kolejka przed gabinetem ustawiająca się do prywatnego przyjęcia podczas dyżuru i skończą się trwające późno w nocy przyjęcia ? Odpowiedź jest prosta zawsze to podwójna kasa kosztem pacjentów i pośrednio naszym . Kto tutaj kogo oszukuje ? Pisanie że lekarz zastąpi kasjerkę a kasjerka lekarza jest czystym nieporozumieniem . Wiele zawodów jest przy których lekarz stanie bezradnie a zarobki w tych zawodach są kiepskie .Ciąg dalszy nastąpi w zakresie opisu prywatnych dyżurów w Szpitalu na Parkitce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 20:05 a to ?? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=70018975&a=70161879 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej system66 Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 00:56 no i gdzie ten ciąg dalszy? zabrakło wiary czy informacji z magla? Odpowiedz Link Zgłoś