Dodaj do ulubionych

Lekarze z Parkitki wrócili do pracy

04.10.07, 23:22
Dziękujemy wam lekarze, gratulujemy wytrwałości i odpowiedzialnosci. Jesteście wielcy!!! Nie lekarz
Obserwuj wątek
    • Gość: franek grabarz Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.v.pppool.de 04.10.07, 23:57
      parkitka znowu dziala - zaklady pogrzebowe sie ciesza.
      • Gość: franek z grójca Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 00:00
        kretyn
    • Gość: henryk Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 00:30
      miałem kiedyś ochotę na pewną lekarkę, ale mi nie dała.
      • Gość: ja Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 00:37
        Daliscie popis klasy lekarze z Parkitki - gratuluję
      • diagnosta_inc Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy 05.10.07, 00:57
        Henryczku, lek to rodzaj męski. Mówi się lek, nie lekarka...
        • Gość: Wietnamski kucharz Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:49
          Lekarka to taka szafka w której stoją leki. Synonim Apteczki.;)
    • diagnosta_inc Lekarze z Parkitki wrócili do pracy 05.10.07, 01:11
      A na ja się zastanawiam, na ile wydarzenia ostatniego tygodnia zachwiały
      zaufaniem do dyrekcji szpitala? Jeden jest byłym związkowcem, który jeszcze nie
      tak dawno rozpętał ten protest, a drugi Przewodniczącym Komisji Zdrowia Rady
      Miasta... Dlaczego nie można było zacząć rozmów wcześniej, tylko za 5 dwunasta?
      Dlaczego musiało dojść do ewakuacji? Czy człowiek honoru nie powinien podać się
      do dymisji? Lekarze-mimo Waszego dyskomfortu psychicznego - gratulacje za
      wytrwałość, konsekwencję i determinację.
      PS: Co do nadwykonań, mam dużą rezerwę... Jakoś nie wierzę w świetlaną
      przyszłość tego szpitala z powodu świetnego kontraktu. Ale cóż, powołaniem
      lekarza jest leczyć, a o kasę z tego tytułu powinna martwić się dyrekcja...
      • Gość: wiadomo Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.pool.einsundeins.de 05.10.07, 08:38
        bo chcieli szpital rozwalić...taki był scenariusz. Gdyby ci co
        zostali tylko biernie sie przyglądali (jak kardiolodzy, którzy przez
        najbliższe 3 miesiące powinni nosić worki na
        głowach...czarne...kupił ich szpyrka..?)skończyłoby się jak w
        Mielcu..niczym. A w/w. dyr P. ostro pracował nad skłóceniem
        wszystkich (jak zawsze). Pancjenci nie stracili zaufania bo ten
        wybryk medycyny ich nie przyjmuje..na szczęście.. Wszystkim lekarzom
        należy sie podziw za wytrwałość i solidarność, za to ,że nie
        pozwolili z Czestochowy zrobić Mielca.I dzięki im za to !!!!!
      • Gość: lekarz Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 15:04
        Drogi kolego.pytam pana ponownie .Jakią otrzymał pan podwyżkę pod
        koniec 2006 roku -Prosze podać kwotę brutto. Jaką podwyżkę otrzymał
        pan obecnie -Prosze podać kwotę brutto.
        Proszę zsumować obie podwyżki (brutto) i podać jaka to jest podwyżka
        procentowa (bruttO) w stosunku do pensji (nie licząc dyżurów) z
        przed podwyżki z ubiegłwego roku
        • Gość: xxxx Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.realestate.net.pl 08.10.07, 09:18
          teraz mają 2243 zł podstawy do tego 10% premi ,oraz 1% wysługi za
          kazdy rok pracy.Od pażdziernika będą mieć 3243,a po nowym roku
          zgodnie z ustaleniami po 100 zł co miesiąc do maja -co daje
          500,czyli od maja 2008 będą mieć 3743 + premia + wysługa.obecnie za
          dyżury biorą 2000-2500
    • Gość: realista Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.07, 02:39
      Za takie coś to powinno być pozbawienie prawa wykonywania zawodu.
      Wogólę jak można lekarzom gratulować głupoty?
      • Gość: .... Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: 89.174.23.* 05.10.07, 07:55
        A ciebie praw publicznych!!!
        jak można byc tak ograniczonym?
    • Gość: kazio Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 07:57
      Z czego tu się cieszyć. Znów jedna grupa społeczna dostaje pieniądze
      na ciut lepszy byt. W tym szpitalu pracuje około 300 osób obsługi
      których płaca netto nie przekracza kwoty podwyżki dla lekarzy. Czy
      oni też mają się zwalnianiem się z pracy zwrócić na siebie uwagę. A
      może poprostu są ludzmi o innych żołądkach.
      • Gość: magma Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 17:23
        Człowiek oprócz żołądka ma jeszcze głowę i dzięki temu kończy medycynę i to jest za to !!!!!!!
    • Gość: Zbulwersowany Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:00
      No tak lekarze dostali 1000 zł podwyżki. Słyszałem że na Parkitce
      taką podwyżkę dostali wszyscy pracownicy tego Szpitala (nie tylko
      lekarze). Uważam żejeżeli jest to prawda to dlaczego w Miejskich
      Szpitalach Dyrektor dał podwyżkę tylko lekarzom?. Teraz to powinny
      się zjednoczyć wszyskie pielęgniarki i inni pracownicy i też
      strajkować o podwyżki. A co to lekarzę mają inne brzuchy i potrzeby
      niż pozostały personel. Dyrekcja tego Szpitala Miejskiego bardzo
      niesprawiedliwie jak zawsze potraktowała swoich pracowników.
      Lekarzom takie duże podwyżki , a reszcie figa z makiem. Czyli
      wniosek jedny jak pielegniarki złożą wypowiedzenia z pracy to też
      dostaną podwyżki. Pięlęgniarki i inni pracownicy walczcie o swoje.
      • Gość: Tadeusz Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 09:27
        Zle slyszales. Podwyzke dostali tylko lekarze.
      • Gość: fdg Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.hsd1.ga.comcast.net 05.10.07, 14:28
        teraz niech sie zwolnia pielegniarki
        zobaczymy czy lekarze moga bez nich pracowac
        no przeciez lekarze sa glodni pracy
        powodzenia
    • Gość: mid Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 09:51
      Moja ciotka jest pielęgniarką i zarabia 1300 zł a lekarze 4000, 5000 może 6000??
      może nawet więcej, czemu ta grupa społeczeństwa ma być traktowana w taki
      szczególny sposób 1000 złotych podwyżki, mój ojciec nie dostał tyle przez 7 lat
      pracy!! Miałem okazje być ostatnio u okulisty, na pytanie co mi dolega
      odpowiedziałem, że chciał bym skontrolować wzrok bo nie robiłem tego od
      dłuższego czasu a pracuje przy komputerze, odpowiedz którą dostałem "to nie jest
      powód żeby przychodzić do lekarza, co panu dolega??" Myślałem że gościa
      potargam, pewnie gdybym przyszedł do niego prywatnie to za te 50 zł chciał by mi
      wejść do dupy, no a że to było na NFZ to już lipa. Nie mówię, że wszyscy ale
      znając życie to lekarze którzy pozwalniali się z parkitki pracowali jeszcze w
      prywatnych gabinetach itp czyli ich prawdziwe pensje ile wynosiły?? ludzie nie
      róbcie z nich bohaterów, bo bohaterzy nie narażają swoich pacjentów!!!
      • Gość: trzezwy Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: 195.33.69.* 05.10.07, 10:42
        szacunek MID calkowita prawda to co piszesz !
        • Gość: Re Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.man.czest.pl 05.10.07, 17:33
          Błąd zarabiali średnio po 10000 tyś zł.a po podwyżkach około 18000 tyś.brutto.
          • Gość: azja Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.cn.com.pl 05.10.07, 22:39
            ale chrzanisz głupoty, nie wiesz a wypisujesz głupoty, żeby cos
            napisac. Palnij się w łepetynkę!!!! I ufo tez wylądowalo w krosnie;-
            )))
      • Gość: system66 Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: 212.160.108.* 05.10.07, 11:14
        Chciałbym opisać moje odczucie co do tego powrotu . Zastanawiam się czy nadal
        panowie i panie medycy będą przyjmować w czasie godzin pracy swoich prywatnych
        pacjentów , a szczególnie w czasie dyżurów. Jak duże będzie wykorzystanie dla
        tych pacjentów sprzętu normalnie niedostepnego dla innych . Najbardziej
        bulwersującą jest rzeczą że zwrot negocjatorów lekarzy na widok innych
        formacji pracowniczych cyt. " a ta hołota to co tu robi " nie daje tutaj podstaw
        do szacunku dla lekarzy . Jeszcze sprawa następnego stwierdzenia , że inne
        dzieci są przyzwyczajone do ubóstwa / czyt. pielęgniarek / . Panowie medycy
        ciekawe czy wiecie że jako mowo przyjęci do pracy wasze prawa są trochę inne
        .Obłuda bijąca z wypowiedzi niektórych lekarzy dyskwalifikuje ich zupełnie i
        czyni ludźmi neprzydatnymi . Moim zdaniem dyrektor szpitala powinien niektórym
        lekarzom odmówić powtórnego przyjęcia , niektórych przyjąć na czas określony .
        Zaraz się podniosą głosy o solidarności wszystkich zwolnionych , może dobrze
        byłoby to przeżyć . Fakt że marszałek ma Częstochowie w głębokim poważaniu jest
        następnym elementem sprawy ciekawe że w szpitalu gdzie pracuje pan Szpyrka nie
        brakuje pieniędzy. Tak Panie Szpyrka nie lubimy Częstochowy i chętnie byście ją
        zaorali ale to temat dla innej wypowiedzi . Pozdrawiam wszystkich .
      • Gość: wiadomo płace IP: *.pool.einsundeins.de 05.10.07, 16:56
        Twoja cotka dostaje tyle ile lekarz specjalista II przed rokiem !!!
        Gdyby Twoja cotka dziś wzięła dyżuru, to dostawałaby tyle ile lekarz
        specjalista II dostawał na parkitce do końca IX 2007...!!!! Zapytaj
        przedszkolaków czy tak powinno być ??!!!
        • Gość: janek Re: płace IP: *.man.czest.pl 05.10.07, 17:40

znikaj z forum ty konowale o specjalizacji kłamca

• Gość: ren Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.man.czest.pl 05.10.07, 17:28

Błąd lekarze na Parkitce przed podwyżkami zarabiaii z dyżurami średnio 10000 tys złotych brutto a po podwyzkach będzie to około 18000 i to było podane do publicznej wiadomości

• Gość: wiadomo brednie IP: *.pool.einsundeins.de 05.10.07, 17:36
          a kto takie brednie publicznie rozpowszechnił...?!!!Szpyrka,
          kaczyński czy religa...nikt inny nie pasuje..nawet PANkemon !!!
      • Gość: wanessaaa Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.tktelekom.pl 06.10.07, 19:12
    • Gość: aquirre-gniew boży Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 11:11
      Bohaterowie są zmęczeni, skarbie... Może zauważyłeś, że nie ma tu
      zwyciężców? Największym przegranym jest obywatel kraju nad Wisłą, bo
      skala protestów w porównaniu do skali zainteresowania rządu,
      pokazała, że wladcy tego cyrku wszystkich maja w du-pie i Was,
      drodzy pacjenci i nas... całą ochronę zdrowia, nie tylko lekarzy...A
      exodus ludzi wykdztałconych za granicę dopierą się rozpoczął...
      Pamiętacie, jaka jest róznica między II i IV Rzeczpospolita?
      • Gość: perpien Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: 80.54.171.* 08.10.07, 09:38
        no ale chyba nas mają głębiej bo o żadnych podwyższkach dawno już nie słyszałam
    • Gość: chacha Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.iplus.com.pl 05.10.07, 11:13
      Dziękujemy wam lekarze, gratulujemy wytrwałości i odpowiedzialnosci.
      Jesteście
      > wielcy!!! Nie lekarz ........... GRABARZ , GRABARZ, GRABARZ,
      GRABARZ , GRABARZ ..............

• Gość: PIELĘGNIARKA Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.realestate.net.pl 05.10.07, 11:34
      JA PISZĘ DO PANI FOREMNEJ "PIELĘGNIARKI TO NIE BARACHŁO PACHNĄCE
      TANIMI PERFUMAMI" CYTUJĘ PANI SŁOWA.GDYBY PANI MIAŁA TROCHĘ KULTURY
      OSOBISTEJ NIGDY BY PANI TAK NIE POWIEDZIAŁA.A TERAZ NAPISZĘ COŚ O
      PANI - NA SPOTKANIU Z PANEM MINISTREM WYGLĄDAŁA PANI FATALNIE,NIE
      UCZESANE WŁOSY I TEN ŻAKIET Z JAGIELONÓW WYGLĄDAŁ ŚMIESZNIE PRZY
      GARNITURZE PANA PIECHY ZA 15 000.
      • Gość: pielęgniarka Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.realestate.net.pl 05.10.07, 11:36
        niczym wyjęta z komiksu
        • Gość: Teresa Maria W. Re: Jesteście Wielcy... - zwycięstwo czy porażka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 12:10
          To ocenią '' widzowie'' tego częstochowskiego teatru.
          Sztuka zatytułowana ''Cel uświęca środki''... albo ''Po trupach
          do celu'', jak kto woli.
          Złożyć wypowiedzenia z pracy, a potem pisać podania o przyjęcie
          do pracy... To był szantaż. W której instytucji taka sztuka jest
          możliwa do odegrania?...
          Matko Boska, patrzyłaś na to widowisko - widziałaś twarze chorych
          wywożnych ze szpitala, ile zdrowia im to zabrało...
          Czy, trzeba było odwołać się, aż do tak drastycznych środków,
          aby osiągnąć cel?...

• Gość: ona Re: Jesteście Wielcy... - zwycięstwo czy porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 12:47
            Czy ktoś mie odpowie ?
            A teraz, ci co łapówki brali to teraz przestaną je brać ??
            A może dawajmy i to dużo, lecz przed należy spisać numery banknotów i po
            wręczeniu powiadomić odpowiednie służby.
            Znajdą się wtedy /ci co biorą/ tam gdzie ich miejsce !!!
      • Gość: Cocco Chanel Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: 212.87.244.* 05.10.07, 13:48
        Jak będzie zarabiała tyle co minister to też będzie nosiła
        garsonki za 15 tyś.A propos wyglądu - proponuję spojrzeć w lustro po
        nieprzespanej nocy. Sugeruję bardziej zwracać uwagę na to co ktoś ma
        w głowie niż to co ma na sobie .Może wtedy znajdzie się między
        wami nić porozumienia.
        • Gość: obserwator Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.man.czest.pl 05.10.07, 19:03
          jaka kultura taki wygląd
      • Gość: nirwana Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: 80.54.169.* 06.10.07, 10:51
        I pachnidło może byc szambem,KTO NIE POSIADA KULTURY
        OSOBISTEJ NIC MU NIE POMOŻ,ŻADNE PIENIĄDZE TEGO NIE ZMIENIĄ
      • Gość: NIRWANA Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: 80.54.169.* 06.10.07, 13:03
        JAKI WNIOSEK Z TEGO.PANI PERFUMERIA KĄPIE SIĘ W SZAMBIE
        WŁASNEJ INTELIGENCJI. NIE POMOGĄ JEJ PODWYZKI,PONIEWAŻ KULTURĘ
        WYSSYSA SIĘ Z MLEKIEM MATKI,A NIE KUPUJE.
        • Gość: kaa Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 19:35
          A ty, jak widać pobierasz naukę dobrego wychowania i kultury osobistej u ojca
          Tadeusza? Bo z mlekiem matki to na pewno też jej nie wyssałaś (jak domniemywam
          jesteś małą zawistną plotkarą).
      • Gość: kaa Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 19:26
        do pielęgniarki
        A od kogo i gdzie słyszałaś owe słowa? Bo myślę, że na zasadzie jedna pani
        drugiej pani... Nie wymyślaj i nie powtarzaj kretyńskich bzdur tylko dlatego, że
        kogoś nie lubisz albo jesteś obrażona. Nie wierzę, żeby tak powiedziała. Plotka
        w tym szpitalu od zawsze pasła się głupotą zawistnych ludzi.
      • Gość: pielegniarka 2 Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 09:09
        Pragne napisac az tyle o lekarzach z Parkitki ze napisze TYLKO tyle. W 80% to
        samoluby i bufony.Swe zyski pomnazaja na sprzecie szpitalnym w godzinach pracy
        udzielając porad oczywiscie za stawki wyznaczone w prywatnych
        gabinetach,najgorsze jest to ze wszyscy o tym wiedza a nikt nic nie robi aby to
        zmienic.Wasi kochani lekarze ze slynnej Parkitki uwazają ze cala sluzba zdrowia
        to tylko oni,i walcza tylko ale to tylko o siebie, INNI zas to zlo
        konieczne.Jestem pielegniarka i jestem totalnie rozgoryczona i bezsiilna.A Pani
        Foremna jest tylko skromnym przykladem ziejacej nienawisci do innychj grup
        zawodowych i społecznych.,,kochani lekarze,,wasze zachowianie jest mniej niz zero
        • Gość: ka Moralność Kalego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 10:15
          To w Polsce mamy kasty??? Ciekawa teoria. Z pewną nieśmiałością zauważam,że to
          ty ziejesz nienawiścią. A o to, że się porozumienie związków rozwaliło miej
          pretensje do swoich koleżanek, chyba nie muszę mówić, których. Masz to co jest
          na własne życzenie. A protestować nikt ci nie zabrania. Dlaczego nie krzyczałaś
          w obronie innych grup zawodowych jak pielęgniarki wywalczyły podwyżki tylko dla
          siebie? Wtedy było OK? Moralność Kalego - jak Kalemu ukraść krowę to źle, ale
          jak Kali ją sobie zabierze, w porządku. Słyszałaś te obraźliwe słowa? Nie sądzę.
          Jad nienawiści tak cię przepełnia, że chcesz dokopać lekarzom w jakikolwiek
          sposób i powtarzasz zasłyszane brednie. Za czym kogoś skrzywdzisz pomówieniami,
          najpierw sprawdź kto to powiedział, bo nie sądzę aby cię było stać na publiczne
          przeprosiny. No ale cóż, czego od ciebie wymagać - w końcu masz moralność Kalego...
          • Gość: perpien Re: Moralność Kalego IP: 80.54.171.* 08.10.07, 09:43
            ciekawe skąd bierzesz takie wnioski jak :

"Dlaczego nie krzyczałaś
            > w obronie innych grup zawodowych"

to , że wy myślicie tylko o sobie nie przypisujcie innym takich cech .
            • Gość: ka Re: Moralność Kalego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 16:49
              do perpien:
              Kwiatuszku albo jesteś tak młoda i od niedawna pracujesz w tym szpitalu, albo
              masz króciutką pamięć. W jednym i drugim przypadku zapytaj koleżanek: Jak to
              drzewiej bywało? A wtedy to, kiedy pielęgniarki wywalczyły podwyżkę tylko dla
              siebie i zarabiały więcej niż lekarze (ewenement w skali światowej) i dogadywały
              się po cichu z panią dyrektor Drewniak? I dlaczego to owa pani dyrektor
              wyleciała? Otóż przypomnę ci, pomógł jej w tym niejaki lekarz Zbigniew S. Tak,
              tak... ten sam.... Jakoś wtedy nie krzyczałaś o inne grupy zawodowe. pzdr
    • Gość: martini Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 14:16
      Niech szlag tych lekarzy! Jestem ciekaw czy ktoś z czytających zdaje sobie
      sprawę ile oni mają na rękę z pensji w szpitalu, "z pensji" w gabinetach
      prywatnych + to co dostają w łapę. 1500zł podwyżki? Niech ja tyle dostanę w
      mojej branży a będę w niebo wzięty! To co oni wyrabiają to już nawet śmieszne
      nie jest tylko żałosne. Jak to mówią, apetyt rośnie w miarę jedzenia, ale do
      jakiegoś stopnia bo jak się już najesz to nie masz siły już więcej zmieścić a z
      lekarzami jest całkowicie odwrotnie. Pytam: dlaczego moja mama zarabia 900zł
      utrzymując rodzinę zapierniczając w cholernym markecie, wraca po nocach z
      roboty, nie ma auta, strach po mieście chodzić a lekarze mają te swoje BMW i
      inne fury i im mało? Domy z bajki, wakacje co roku, kogo na to stać? Pytam:
      dlaczego zabieracie emerytom, dlaczego dziadek, który zaiwaniał 25 lat na
      kopalni pod ziemią dostaje marne 700zł i to jest według naszych "głów państwa"
      za dużo? Pytam: dlaczego lekarze straszycie że odejdziecie z pracy i pojedziecie
      za granicę? A jedźcie! Chętny pracować za tę stawkę będzie napewno wielu...
      Pielęgniarkom się nie dziwię, choć też mam kilka uwag co do niektórych.
      • Gość: Wietnamski kucharz Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 15:04
        Masz rację, ale z dziadkiem który zaiwaniał przez 25 lat pod ziemią
        i teraz dostaje 700 zł to Cię nieco poniosło. Najprawdopodobniej
        chciałbyś zamienić swoje dochody na emeryturę owego dziadka.
      • Gość: nie lekarz Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.07, 16:43
        > Niech szlag tych lekarzy! Jestem ciekaw czy ktoś z czytających
        zdaje sobie
        > sprawę ile oni mają na rękę z pensji w szpitalu, "z pensji" w
        gabinetach
        > prywatnych + to co dostają w łapę. 1500zł podwyżki? Niech ja tyle
        dostanę w
        > mojej branży a będę w niebo wzięty! To co oni wyrabiają to już
        nawet śmieszne
        > nie jest tylko żałosne. Jak to mówią, apetyt rośnie w miarę
        jedzenia, ale do
        > jakiegoś stopnia bo jak się już najesz to nie masz siły już więcej
        zmieścić a z
        > lekarzami jest całkowicie odwrotnie. Pytam: dlaczego moja mama
        zarabia 900zł
        > utrzymując rodzinę zapierniczając w cholernym markecie, wraca po
        nocach z
        > roboty, nie ma auta, strach po mieście chodzić a lekarze mają te
        swoje BMW i
        > inne fury i im mało? Domy z bajki, wakacje co roku, kogo na to
        stać? Pytam:
        > dlaczego zabieracie emerytom, dlaczego dziadek, który zaiwaniał 25
        lat na
        > kopalni pod ziemią dostaje marne 700zł i to jest według
        naszych "głów państwa"
        > za dużo? Pytam: dlaczego lekarze straszycie że odejdziecie z pracy
        i pojedzieci
        > e
        > za granicę? A jedźcie! Chętny pracować za tę stawkę będzie napewno
        wielu...
        > Pielęgniarkom się nie dziwię, choć też mam kilka uwag co do
        niektórych

kochanie właśnie cała w tym różnica, że Mama w supermarkecie a
        lekarz ratuje życie innym, i takim jak Twoja Mama tez.
        I tylko bez urazy. Mam szacunek dla każdego zawodu, ale
        odpowiedzialności za ludzkie życie bym nie wzięla.
        A może jak lekarz zarobi więcej w szpitalu, to zrezygnuje choćby z
        jednego dnia prywatnej praktyki, będzie mniej zmęczony, bardziej
        uśmiechnięty, i jak przyjdzie do szpitala niezadowolony pacjent,
        któremu sie wydaje, że wszystko mu się należy, i tylko że on jest
        chory,to będzie bardziej zadowolony i lekarz i roszczeniowy pacjent

I jeszcze jedna uwaga, nikogo nie powinno obchodzić, kto dorabia po
        godzinach w czasie wolnym od pracy, czy ktoś robi taki raban np. jak
        nauczyciele dają korepetycje??? nie wydaje mi się.

• Gość: wiadomo martini...za mocne IP: *.pool.einsundeins.de 05.10.07, 17:03
        Chyba ci mocno szumi...to rozumie...ale jeśli trzezwo dziwisz się
        dlaczego Twoja mama w supermarkecie zarabia 10x mniej niż lekarz
        specjalista...to znaczy, że powinieneś zacząc edukację na nowo...od
        przedszkola...i na przedszkolu ją zakończyć...Niczego nie ujmując
        Twojej mamie !!!
      • Gość: Barnaba Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 21:42
        Spytaj o to wsystko pana premiera lub jego brata on ci odpowie, ale
        puki co komuna sie skończyła mamy kapitalizm taki adwokat lub sedzia
        zarabia po 15-25000 zł i nikt tak do tej pory złego słaowa nie
        pwooedział ,a jak idziasz po porade to nigdy rachunku ie uśwaidczysz
        • Gość: Robert Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.flatpla.net 08.10.07, 11:02
          Barnaba jeśli jesteś lekarzem i leczysz tak jak piszesz to widać żę
          tatuś kupił Ci studia.Boże chroń nas od takich lekarzy jak
          TY.PÓKI,PÓKI,PÓKI-tak to się pisze
      • Gość: ross Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 17:31
        Trzeba się było uczyć, też byś miał !
    • czytelnik.6 A co z pielegniarkami? 05.10.07, 15:10
      Teraz kolej na pielęgniarki im też się należy, niech strajkują i odejdą od łóżek
      lekarze je zastąpią na czas strajku,lekarzom wolno a reszcie personelu nie?
      • Gość: pielęgniarka Re: A co z pielegniarkami? IP: *.realestate.net.pl 05.10.07, 15:52
        pielęgniarki w oczach lekarzy to podludzie więc im po za satysfakcją
        nie należy się nic są do tego przyzwyczajone
        • Gość: kolega Re: A co z pielegniarkami? IP: *.man.czest.pl 05.10.07, 18:57
          Zapomniałaś dodać że im wystarczy to co mają, bo ich dzieci nie muszą uczyć się w szkołach elitarnych,one nie muszą mieszkać w willach a co do jedzenia to szynka z biedronki i mleko z promocji,perfumy ze stadionu.
    • Gość: nogahitlera prawda o lekarzach i ich etyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 15:13
      najpierw niech konowały zmienia swoj komunistyczny zaprzały punkt widzenia i
      przestana ładować do kieszeni.mało tym z parkitki było zysków z wypisywania
      recept na leki onkologiczne???jak im się nfz dobrał do dup..y i zaczął
      monitorować recepty, to zrobili sobie z życia pacjentów fanty!!!
      a kochanica lekarzyny z parkitki nadal prowadzi aptekę na AK.mimo, że podsuwali
      tam recepty na drogie leki refundowane i wyłudzali wspólnie pieniądze z byłej
      kasy chorych!
      takie prawo, że na kryminalistów nie ma bata, dlatego lekarzyny wróciły do
      pracy, zamiast iśc do kicia!
      • Gość: CBA Re: prawda o lekarzach i ich etyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 15:45
        Gość portalu: nogahitlera napisał(a):

> najpierw niech konowały zmienia swoj komunistyczny zaprzały punkt widzenia i
        > przestana ładować do kieszeni.mało tym z parkitki było zysków z wypisywania
        > recept na leki onkologiczne???jak im się nfz dobrał do dup..y i zaczął
        > monitorować recepty, to zrobili sobie z życia pacjentów fanty!!!
        > a kochanica lekarzyny z parkitki nadal prowadzi aptekę na AK.mimo, że podsuwali
        > tam recepty na drogie leki refundowane i wyłudzali wspólnie pieniądze z byłej
        > kasy chorych!
        > takie prawo, że na kryminalistów nie ma bata, dlatego lekarzyny wróciły do
        > pracy, zamiast iśc do kicia!

Mozesz podac o ktora to apteke chodzi na AK, chetnie sie tym zainteresuje.
        Pozdr.
        • Gość: gość Re: prawda o lekarzach i ich etyce IP: *.realestate.net.pl 05.10.07, 15:56
          prawda jest taka ze ci co sie zwolnili nie powinni byc przyjeci
          skoro im zle i maja malo niech ida tam gdzie dostana wiecej.podwyzke
          powinni dostac ci ktorzy odeszli.
          • Gość: wiadomo to w końcu kto..? IP: *.pool.einsundeins.de 05.10.07, 17:32
            Coś Ci się pochrzaniło...prawda jest taka, ze zadna z grup SAMA nie
            wywalczyłaby nic...jak pokazuje przykład w Mielcu...Szpyrka i spółka
            (dyrektorzy,zwłaszcza PAnkemon, po cichu niektórzy ordynariusze itp)
            tylko czekali na skłócenie...Inicjatywa tych,którzy zostali,
            uratowała całą sytuacje...w czym niektórzy ordynariusze (wszyscy
            wiedzą o kogo chodzi) do 3.00 rano czynnie próbowali przeszkadzać.
            Dobrze się skończyło i wogóle nowe oblicze Pani Rycerz
            Maltańskiej...bez mała jak Żelazna Dama - BRAVO !!!!
            • Gość: pl Re: to w końcu kto..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 17:53
              ty jesteś Polak, czy Niemiec - zadeklaruj się. Nie powinieneś zabierać głosu
              żyjąc w innej rzeczywistości. Pracuj dla dobra Faterlandu...
    • Gość: doswiadczony pac APEL DO CBA IP: 77.209.36.* 05.10.07, 21:42

W zwiazku z teatrem zafundowanym przez rodzimych medykow
      czestochowskich i opiniami internautow, ktore zrywaly kolderke
      pokazujac jak faktycznie dzialaja medycy proponuje zafundowac
      specjalnie dedykowana komorke do spraw prawosci i czystosci intencji
      strajkujacych. Jak wiecie zostalo na forach wiele powiedziane i
      postawa pacjentow byla zupelnie jasna zeby wyslac konowalow do
      posredniaka. Miejmy cos z tego co zostalo powiedziane jako
      spoleczenstwo i wprowadzmy im mechanizmy kontrolne na poziomie
      cywilizowanego panstwa, wykluczmy arogancje i wykorzystywanie
      pozycji i skonczmy wreszcie z kupowaniem usmiechu za lapowke,
      wykorzystywaniem sprzetu od Owsiaka, naganianiem do gabinetow. Bo
      jesli nie to nic sie nie zmieni i za rok oni znowu zrobia pokazowke
      ze sztandarami jak to im zle w zyciu a nas pacjenow beda dalej
      traktowac per noga.

• Gość: Mała Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: 195.205.171.* 05.10.07, 22:48
      I co?Teraz lekarze chcą pracować,nawet muszą..ponad limit,operują co
      i ile się da.A zapytam-sami to robią?sami myją pacjentów,pobierają
      badania,znieczulają?NIE!!!!To niby dlaczego pielęgniarki,panie i
      panowie technicy,laborantki i wiele innych osób składających się na
      ZESPÓŁ musi wykonywać więcej pracy po to żeby lekarze dostali kasę.I
      TYLKO ONI!!!
      • Gość: jo Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.iplus.com.pl 06.10.07, 19:35
        strach iśc teraz do szpitala ,jeżeli doktorki chcą pracować na akord
        W czasie operacji ,zeby więcej zarobic mogą mi cos wyciąc dodatkowo .
        moze druga nózkę odetną ,a moze jajeczko .a moze sprzedadzą moja
        skórkę . OJ ,Oj ,strach mnie obleciał
        • Gość: Mag Sieczko do JO Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 18:56
          A ja tam za darmo znieczulę cię do ... przeszczepienia rozumu...
    • Gość: eg Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.tktelekom.pl 06.10.07, 11:14
      pozdrowienia dla pani doktor Małgosi - na zdjęciu
    • Gość: aaa Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.07, 21:04
      s1.bitefight.onet.pl/c.php?uid=138950
      • Gość: gosc Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 09:33
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=70018975&a=70120792
        • Gość: ka Moralność Kalego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 10:49
          To w Polsce mamy kasty??? Ciekawa teoria. Z pewną nieśmiałością zauważam,że to
          ty ziejesz nienawiścią. A o to, że się porozumienie związków rozwaliło miej
          pretensje do swoich koleżanek, chyba nie muszę mówić, których. Masz to co jest
          na własne życzenie. A protestować nikt ci nie zabrania. Dlaczego nie krzyczałaś
          w obronie innych grup zawodowych jak pielęgniarki wywalczyły podwyżki tylko dla
          siebie? Wtedy było OK? Moralność Kalego - jak Kalemu ukraść krowę to źle, ale
          jak Kali ją sobie zabierze, w porządku. Słyszałaś te obraźliwe słowa? Nie sądzę.
          Jad nienawiści tak cię przepełnia, że chcesz dokopać lekarzom w jakikolwiek
          sposób i powtarzasz zasłyszane brednie. Za czym kogoś skrzywdzisz pomówieniami,
          najpierw sprawdź kto to powiedział, bo nie sądzę aby cię było stać na publiczne
          przeprosiny. No ale cóż, czego od ciebie wymagać - w końcu masz moralność Kalego...
    • Gość: xxx Z czego tu sie cieszyc ? IP: 217.98.38.* 07.10.07, 12:14
      Z czego tu ie cieszyc ? Czlowiek chory... a jak potrzbea lekarza to zamykaja szpital i przeprowadzaja ewakuacje pacjentow... zaje....ie I za co ja place sklade zdrowotna ?
      Zanujacy kraj...
    • Gość: silentio "Lekarze" z Parkitki wrócili do pracy IP: 80.54.168.* 07.10.07, 13:15
      Szkoda, że wrócili. Ich miejsce jest może w Anglii, Nowej Zelandii lub na
      Borneo. Zapomnieli o "Primum non nocere", pamiętali o "Ibi patria, ubi bene".
      Czy pieniądze potrafią uzdrawiać? Tak, oczywiście "lekarzy".
    • Gość: xx Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 15:35
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=69904726&a=70134292
      • Gość: marek Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 18:41
        ŚPIESZMY SIę KOCHAć LEKARZY, ONI TAK SZYBKO ODCHODZą..... OD łóżEK SWOICH
        PACJENTóW!!!!
    • Gość: obserwator Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.wcm.opole.pl 07.10.07, 19:26
      Lekzarze wrócili...dało sie dogadać, rozumie się,że niekompetentny
      DYREKTOR (główny winowajca tej szopiki) odchodzi a z nim ta ososba z
      katowic, która go inspirowała do bezsensowego uporu, osoba która
      rękami Dyrektora naraziła ŻYCIE I ZDROWIE LUDZKIE!!!!!!!!
      • Gość: ka Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 21:10
        A skąd wiesz, że odchodzi? Czy to tylko pobożne życzenia?
    • Gość: emeryt Teroryści..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 20:58
      A z terorystami się nie rozmawia....

Po wyborach od 1 paździenika..:
      - zakaz pracy w szpitalu i jednocześnie w prywatnym gabinecie,albo
      jedno albo drugie...prywatny gabinet to konkurencja dla szpitala,
      - praca w systemie 12/24h lub 24/48h skonczą się dodatkowe dyżury,
      - może podejmować dodatkową pracę jako kasjerka w supermarkecie lub
      murarz na budowie,
      - w prywatnych gabinetach obowiązkowe kasy fiskalne,
      - możliwość odpisania faktury od lekarza od podatku,
      - koniec z wizytami przedstawicieli firm farmaceutycznych w szpitalu,
      tylko tego nie mogą wymyśleć...dyrektorzy szpitali i
      ministrowie ...gdyż sami śa lekarzami...sami mówią , że dyrektorami
      się bywa..a lekarzem się jest.Dlatego szpilalem nie rządzi dyrektor
      tylko ordynatorzy oddziałów...dlaczego....bo dyrektor jest lekarzem
      i sam oprócz dyrektorowania ma pół etatu jako lekarz....można
      jeszcze wiele pisać.....
      • Gość: prawie emeryt Re: Teroryści..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 00:31
        podejdź do sciany i walnij się w łeb, jak można kogoś zmusić do
        pracy? zastanów się?
        Jak zakazać im pracować ,,,, jeżeli to ich brak doprowadził do
        ewakuacji szpiatala
        twój ból wynika z tego że lekarz może pracować w kasie
        supermarketu ale kesjerka nie mże być lekarzem!!!
        • Gość: gość Re: Teroryści..... IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.07, 09:07
          ach lekarze,lekarze-łapówkarze,łapówkarze;a pan kałmuk to chyba
          byłzałamany grożbą likwidacji szpitala,bo skąd brałby tak pokażne
          kopertki z kasą za przyspieszenie chemii;wstydz sie panie doktorku
          robisz cięzko chorym ludziom ogromne pranie mózgu-ile masz z tych
          kopert myślę,że około 2-3 tysiaków dziennie...mam nadzieję,że szlag
          cie trafi...
          • Gość: Ania Re: Teroryści..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 09:17
            Gość portalu: gość napisał(a):

> ach lekarze,lekarze-łapówkarze,łapówkarze;a pan kałmuk to chyba
            > byłzałamany grożbą likwidacji szpitala,bo skąd brałby tak pokażne
            > kopertki z kasą za przyspieszenie chemii;wstydz sie panie doktorku
            > robisz cięzko chorym ludziom ogromne pranie mózgu-ile masz z tych
            > kopert myślę,że około 2-3 tysiaków dziennie...mam nadzieję,że szlag
            > cie trafi...

Jeśli masz taką wiedzę, to dlaczego nie powiadomisz Prokuratury, nie nawiążesz
            kontaktu z mediami aby oni zrobili jakąś prowokację i wręczyli łapówkę.
            Jesli jest jak piszesz to z pewnością należy coś z tym zrobić.
            Zyczę powodzenia i wytrfałości z zwalczaniu takich to łapowkarzy.
    • Gość: zniesmaczony Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: 80.54.171.* 08.10.07, 09:24
      reszta personelu powinna zastrajkować bo za tą waszą terrorystycznie uzyskaną
      podwyższkę nie jedna matka z dzieckiem musi przeżyć miesiąc , mam nadzieje ,że
      personel odejdzie od łóżek i wkońcu zlikwidują ten szpital , lekarze pujdą
      pracować do budowlanki i zaroibią te ich godne pieniądze wkońcu ! Ludzie powinni
      się wkońcu opamiętać bo nie może tak być , że jeden ma przesyt a drugi nie ma
      mawet na leki nadciśnieniowe a potem lekarz się pyta a dlaczego pan nie bierze
      leków - bo panie doktorze w naszej darmowej służbie zdrowia zostawiłem
      wszystkie oszczędności !

• scept89 mylisz lekarza z pomoca spoleczna 08.10.07, 17:26
        Od pomagania bezrobotnym i kiepsko zarabiajacym to jest pomoc spoleczna a nie
        lekarz, hydraulik albo rzeznik. Jak sie lekarzowi albo rzeznikowi zachce
        udzielac wsparcia potrzebujacym biedakom to droga wolna: z wlasnej
        nieprzymuszonej woli jako prywatny obywatel czy tez w grupie podobnie myslacych
        moze wpasc do Papucina Dolnego i watroby miejscowych obywateli obmacac przez
        kilka godzin podczas weekendu.
        Podobnie rzeznik (gdyby system podatkowy mu na to pozwalal) moglby dowiesc udzec
        barani do kuchni dla bezdomnych bo fajny z niego chlop.

Ale tylko idiota bedzie gwindolil ze rzeznik winnien zbankrutowac bo inaczej to
        zarabiajacy 600zł obywatel z glodu padnie. Nie ten adres.
    • Gość: system66 Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: 212.160.108.* 08.10.07, 11:04
      No to jedziemy , mam pierwsze pytanie do Państwa lekarzy a szczególnie do
      pewnej Pani DOKTOR pediatry :
      Czy po podwyżce będzie miała czas na pacjentów szpitalnych / tych najmniejszych
      / i zniknie kolejka przed gabinetem ustawiająca się do prywatnego przyjęcia
      podczas dyżuru i skończą się trwające późno w nocy przyjęcia ?
      Odpowiedź jest prosta zawsze to podwójna kasa kosztem pacjentów i pośrednio
      naszym . Kto tutaj kogo oszukuje ? Pisanie że lekarz zastąpi kasjerkę a kasjerka
      lekarza jest czystym nieporozumieniem . Wiele zawodów jest przy których lekarz
      stanie bezradnie a zarobki w tych zawodach są kiepskie .Ciąg dalszy nastąpi w
      zakresie opisu prywatnych dyżurów w Szpitalu na Parkitce .
      • Gość: ja Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 20:05
        a to ??

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=70018975&a=70161879
      • Gość: hej system66 Re: Lekarze z Parkitki wrócili do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 00:56
        no i gdzie ten ciąg dalszy? zabrakło wiary czy informacji z magla?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka