izulak23 14.10.07, 21:47 brawo, brawo, brawo, co jest z wami ludzie, co powoduje ze pis ma takie poparcie. wytłumaczcie mi to bo ja nie mam zielonego pojecia. makabra Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: axl Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: 80.48.49.* 14.10.07, 21:51 Chyba wg GW, bo wszędzie PiS'u nie cierpią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianin Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 22:26 akurat GW jest gazetą antypisowską więc coś ci się pomyliło internauto-po prostu ludzie widzą że jest lepiej tylko takim jak ty będzie zawsze mało i będą ujadać -jak sie to mówi-psy szczekają a karawana idzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: 80.54.171.* 15.10.07, 10:29 wszyscy przed 50 wyjechali z tego miasta więc czego się tu spodziewasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.iplus.com.pl 16.10.07, 09:45 miasto klasztorów ,kościołow i mocherowych beretów .to jaki wynik ma być .A młodzi już dawno wyjechali !!!!!!jeszcze radio M.nalezy z TTorunia przenieść i zrobić zrobic mocherowe królestwo!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.iplus.com.pl 17.10.07, 13:26 miasto kleru i mocherów .młodzi za granicą . A kto będzie dzieci rodził ??zakonnice .bo mochery rozmnażają się przez pączkowanie !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axl Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: 80.48.49.* 15.10.07, 11:22 Akurat mnie wcale nie jest lepiej ani gorzej. Nie chodze na wybory, komentuje jako neutrealny gostek. Kto bz nie rzadzil, to i tak w jedym sie poprawi, a w innym pogorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.10.07, 15:58 Dość już nagonki na PiS i obrzucania błotem uczciwych ludzi i patriotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 21:57 Lid zwyżkuję i bardzo dobrze , jako jedyny otwarł się na ludzi młodych matyjaszczyk i tyl to przeciez pokolenie trzydziestolatkow. reszta partii to zdarte plyty startujace zawsze od kilku lat z tych samych miejsc . beeeee Ludzie wybierajcie mlodych ludzi nieskazanych ta ochydna polityka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 22:00 To wprost niemozliwe, chyba ze dodzwonili sie tylko do zwolenników PIS-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 22:09 Z Matyjaszczykiem LID nie ma szans. A kim on jest, co zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 22:38 te młode postkomuchy bronią starej rzeczywistości ,targną sie do władzy jak świnie do koryta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: 80.48.49.* 14.10.07, 22:15 Zadzwonili do mnie. Ponieważ nie wiem, kto pyta, i kto podsłuchuje, powiedziałem,że głosuję na PIS, ale tylko tak powiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz ch.zakażnyc Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 22:29 Kwaśniewski pije wódę-jego sprawa Ośmiesza Polskę -to już moja sprawa Jego koledzy z LID bronią go ,mówią że jest chory -ich sprawa Ale czemu robią z ludzi wariatów ,czemu tolerują takie sprawy Odpowiedź -bo to jest właśnie IIIRP Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO 15.10.07, 15:39 A jak nas ośmiesz Fotyga ,Kaczory,Gosiewski,Brudzinski....to juz Cie nie obchodzi doktorku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LPR Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 22:32 jaka ohydna polityka.To każdy tworzy politykę,widziałeś tą hołotę od Tuska w piątek jak się zachowywała w telewizji.Co się więc czepiasz polityków Odpowiedz Link Zgłoś
gatmar Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO 15.10.07, 08:05 > widziałeś tą hołotę od Tuska w piątek Nie, ale widziałem jednego premiera, który zapomniał języka w gębie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomas Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 18:32 Jako trzydziestolatek szczerze wstydze sie tego, ze w LID reprezentuje mnie Matyjaszczyk i Tyl. Bede glosowal na 'dziadkow'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: 80.48.49.* 15.10.07, 21:28 Masz rację, obydwaj nadają się do rozdawania ulotek wyborczych Laseckiemu a nie do startowania do sejmu. Dziwie się tym, którzy na takich karierowiczów głos oddadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pis Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 22:23 Odpowiadam Panu szanownemu-ponieważ Tusk kłamie,Kwaśniewski pije,Leper jest skończony a Giertych wygaduje bzdury Wszystkie wskazniki gospodarcze są rewelacyjne,bezrobocie minimalne,budownictwo galopuje,samochodu nie ma gdzie zaparkować na miescie bo teraz ma prawie każdy jeden albo dwa,miasto pieknieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 22:32 Facet - do lekarza= tego sie nie da czytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIS Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 22:33 znasz inne fakty,konkrety to prosze bardzo wymienić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIS Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 22:42 idź chłopie ty do lekarza po leki uspokajające na wieczór wyborczy będą ci potrzebne jak pokażą wyniki -PIERWSZY SŁUPEK PIS,reszta się nie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czwa :) do PiS -tacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 23:53 a co zrobisz ja będzie inaczej ?:) popełnisz harakiri ? :) przeprosisz ? będzie ci wstyd ? chyba nie bo elektorat Pis to dziwna struktura silnie upodobniona do słusznego wzorca...kaczki..a po niej wszystko spływa ot taki fenomen biologiczny :)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pis Re: do PiS -tacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 00:12 nic nie zrobie,świat sie nie zawali,zobaczę ile PO da lekarzom,nauczycielom,emerytom.Obiecuje druga Irlandie.wtedy będą musieli być z drugiej strony inie będą mogli mówić ze to wszystko wina PIS,łącznie ze 140tys zabitych na drogach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomuch Re: do PiS -tacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 00:16 no i nie będą nosić pielegniarkom hamburgerów do białego miasteczka A to cwaniaki z PO myślą że ludzie im uwierzą .Dawniej byli w UW a teraz część poszła do komuchów a część do liberałów tzw CZERWONA BURZUAZJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: do PiS -tacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 06:10 Do Czwy : Po mnie też " spływa jak po " . Wyniki ja sondaże są mniej wiarygodne . Istotny dla mnie będzie wynik wyborczy i na taki pracuję . Stawiam na PiS . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 22:45 Brawo dla PISu >jest super.PO przegra przez swoją obłudę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 23:02 Do PiS : Nie bądź taki zadowolony , lepiej pracowac nadal nad wynikiem wyborczym i uwierzyć ale w wyniki komisji wyborczej . Odpowiedz Link Zgłoś
gatmar Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO 15.10.07, 08:14 Gość portalu: pis napisał(a): > Odpowiadam Panu szanownemu-ponieważ Tusk kłamie, Przykład poproszę. > Kwaśniewski pije,Leper jest skończony a Giertych wygaduje bzdury Każdemu zdarzy się czasami coś mądrego powiedzieć. > Wszystkie wskazniki gospodarcze są rewelacyjne, Wynik reform początku lat 90-tych się ujawnia. >bezrobocie minimalne,budownictwo galopuje, Wynik jak wyżej plus emigracja. >samochodu nie ma gdzie zaparkować na miescie bo teraz ma prawie każdy jeden albo dwa, Wynik jak wyżej plus członkostwo w UE, które Kaczyńscy kontestowali. Za to do pracy nie ma jak dojechać bo dziura na dziurze... >miasto pieknieje Głównie dzięki prywatnym i kościelnym właścicielom. A remont III Alei to parodia. 300 metrów deptaka robić przez 1,5 roku to rzeczywiście sukces nie lada. Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO 15.10.07, 15:54 Natomiast Kaczynski nie klamie ,tylko nie mówi prawdy.On oskarza ,ale nikogo nie jest w stanie osadzić ,zakonczyc sprawe wyrokiem(kardiochirurg,Wąsacz,Kaczmarek,bezdomny z dworca,Lepper,sedziowie TK,,ministropwie spraw zagranicznych....)Obłudnik.Wskaźniki to efekt poprzednich rządów,drogi niestety też,na budownictwo bum ale sprawy działek nie uregulowane,z budownictwa na doplate kredytu korzystaja w promilach,a przed bezrobociem wiekszość młodych uciekła na Wyspy,by przy okazji zapomniec o tej obciachowej frakcji, samochody juz od dawna nie maja gdzie parkowac bo nikt nie pomyślał o porzadnym podziemnym, czy pietrowym parkingu, a Aleje sie powoli wyłacza z ruchu(i dobrze Dośc już tego wstydu i żenady w wykonaniu PIS--na smietniku historiijest wasze miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raków Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.flatpla.net 14.10.07, 22:49 Jeżeli sońdzicie, że Kwaśnieski jest pijakiem to co z was za ludzie.Ja myśle że Kwaśnieski to swój chłop, a wy myślcie co chcecie napewno każdy polityk moze sie napić. Aleksander też może wypic to przecież człowiek tak jak każdy z nas i nie krytykujcie polityków i tej Polski tylko idzcie na wybory idzcie głosować na partje takie jak LID, PSL, Samoobrona, a nie cały czas PIS i PO co nic nie zrobią dobrego, mogą jedynie za 2dwa lata nowe wybory być to mogą dobrego zrobić .Czas na nowe partie ja będę głosować na LID bo w poprzednich wyborach dwa lata temu głosowałem na PIS i co nic dobrego nie zrobili , tylko rozwiązali Sejm ludźe ogarnijcie sie i ićcie na wybory. Prosze was obywatele idzcie na te wybory i zagłosujcie na inne partie niz Pis lub Po np. Lid. Głosujcie na nowych kandydatów do sejmu Ja tam będę glosować na Annę Gabarską z dzielnicy Raków bo wiem, że ta dziewczyna dużo robi, ona robi a nie tak jak inni duzo mówią a mało robią a ona na odwrót mało mówi a dużo robi i warto na niom oddać głos. Oddaj na niom głos a nie bedzesz zły że popełniłeś błąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIS Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 22:57 jak sie z czarnego robi białe tzn że nie warto z takimi argumentami polemizować pewnie że może sie napić -nawet ochlać ,ale niech nie ośmiesza Polski,nie lekceważy 20 tys ludzi pomordowanych w Charkowie Dlaczego rozwiązali sejm-bo nie było większości inteligentny internauto Nic nie zrobili -to po co pan żłuje tego sejmu że go rozwiązali Nie głosujcie na LID,PO ,PSL ,Samoobronę RAKÓW BYŁ ZAWSZA KOMUNISTYCZNY Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Nie obrazaj ciemny elektoracie Rakowa 15.10.07, 16:04 Az sie prosi tutaj o odpowiedź w stylu Wielkiego Ojca-Ty czarownico rodem z szamba-ale to nie obraza tylko taka retoryka,albo spieprzaj dziadu - to tylko taki skrót myślowy.I to maja byc wzorce wodzów do nasladowania - NIE DLA PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 23:05 Głosuj ,głosuj na lid -TAKI WŁAŚNIE ELEKTORAT MAJĄ KOMUCHY Swój chłop no nie ,super Biedak zachorował na wirusa Przepraszam -przecież to wina Kaczora ,przecież to wszystko przez Kaczorów-kartofle droższe,zboże ,gaz,zabici ludzie na drogach,jabłka droższe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 22:57 Cieszę się , że piszą tak ale interesuje mnie wynik i odetchnę jak juz będzie dobry wynik ale po wyborach > Stawiam na PiS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 23:00 brawo -pis zwycięży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzięki zaPO Bo PO nie ma żadnej koncepcji! Tylko cuda, a Buzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 23:46 juz jeden cud dla Częstochowy zrobił! Dziękujemy za likwidację województwa i marginalizację naszego regionu przez rządzące PO na Śląsku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 08:29 Widać w Częstochowie dziwni ludzie mieszkają bo ja poparcia dla PIS też nie rozumiem. Jak można lubić nienawiść, inwigilację, nagonkę, podsłuchy w wykonaniu partii rządzącej. Wiem że to wynika z kompleksów, braku zaufania do ludzi i nieumiejętności wybaczania im, ale to dyskwalifikuje partię rządzącą. No i te koalicje z Lepperem i Giertychem. Toż to wstyd i hańba dla całej Polski. Ja napewno głosuję na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMERYT Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 08:44 WYTŁUMACZENIE PROSTE, ZAKONNICE, KSIĘŻĄ, ICH RODZINY. WYSOCY URZĘDNICY (PISOWCY)I ICH RODZINY NA DOBRYCH STANOWISKACH ICH DZIECI ITD.... WYJAŚNIŁEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izulak23 Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.l3.c5.dsl.pol.co.uk 15.10.07, 19:39 w sumie jasne i klarowne, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZROZPACZONY Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 10:23 FAKTYCZNIE JAK WYGRA PIS, TO BĘDZIE TO STRASZNA TRAGEDIA DLA CZĘSTOCHOWY, ALE I DLA CAŁEGO NARODU POLSKIEGO. NIC CHYBA NIE DA SIĘ W TYM TEMACIE ZROBIĆ, JEDYNIE TO STRASZNE NIESZCZĘŚCIE MOŻNA UCZCIĆ SYMBOLICZNĄ MINUTĄ CISZY. MOŻE LUDZIE KIEDYŚ DOJRZEJĄ i ZMĄDRZEJĄ, TYLE Że MOŻE BYĆ JUŻ ZAPÓŹNO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.profiline.pl 15.10.07, 10:24 Mam nadzieję że wygra PIS a tym którzy wierzą w Tuskowe cuda gratuluję -ja na pewno na to się nie nabiorę. Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO 15.10.07, 16:12 A uwierzyłaś w te miliony mieszkan ,setki km dróg ,tanie panstwo,sprawna polityke zagraniczna ? Zobacz co z tego zostało? Rozwiniety aparat administracyjny i ABW ,CBS, nagonki ,pomówienia bez wyroków,skłócenie społeczeństwa ,ale za to z błogosławienstwem Rydzyka.Ciemnogród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pis Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 21:47 bierz sie facet do roboty sam.Nie czekaj aż zrobią to za ciebie Tak mówisz jak stary komuch który czeka aż za niego wszyscy inni zrobią a on będzie tylko ujadał jak pies Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 23:25 Tak tak pisuarku. Lepiej głosować na Szymona alkoholika hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 06:35 Do bubu : Nie widziałem Szymona nigdy pijanego więc nic nie mogę powiedzieć a będę głosował bo taka jest moja rola jako zwolennika PiS . Sondaże jednak sa mało wiarygodne .Wahnięcia są zbyt duże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.iplus.com.pl 16.10.07, 09:49 A jak wygrywał Pis to były wiarygodne ???? Angrusz ogladałeś twojego wodza w "Teraz my" i dalej chcesz mu byc wierny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 10:30 Nie dziwię się, że PIS-uary mają wysoki sondaż w Częstochowie. Ludzie tego miasta i regionu wierzą w to co powiedziane jest z ambony przez kler. Nie bez powodu określa się ich mianem "medaliki ", " skaplerzyki "," miastem cudów i złodziei". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignWot Dlaczego na PiS?Ano dlatego,że tutaj bez układów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 12:20 nic się nie załatwi. Dobitnie stwierdził to reportaż w "Sprwie dla reporter", gdzi eprof. Czapiński ze zdziwieniem przyjął fakt, że takie układy na linii sądy-urzędy-prokuratura na taką skalę jak w Cz- wie jeszcze istnieją!!! Ostatnio w sobotę Uwaga w TVN potwierdziła to ponownie. PO w tym miescie jest synonimem utrwalania starego zgniłego układu kolesiostwa i załatwiania wszystkiego pod stołem za kopertę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilder Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.dclient.hispeed.ch 15.10.07, 10:53 jest duze poparcie z Izraela....zydki zydki a my tylko Polaczki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smuga Sondaż nie dziwi, jeżeli to wyścig IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 11:06 pomiędzy rozwagą posła SW.G. a siłą spokoju poseł. H.R. Pani Halina już tą siłe spokoju prezentowałą podczas wyborów prezydenckich. Może warfto schować baci dowód ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: et wystarczy, ze pani H.R. jest POLecana przez Buzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 12:22 Więcej nie trzeba, żeby nie zagłosowac na PO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezzy Wyluzujcie! Bojkot jedynie słusznym rozwiązaniem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 12:42 www.bojkot-wyborow.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Wyluzujcie! Bojkot jedynie słusznym rozwiązan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:20 To najgorsze z najgorszych rozwiązań. Jedyne to : Pochować babciom dowody. Nie pić. Nie słuchać rozgłośni JG. Raz w życiu zrobić inaczej niż podpowiadają "życzliwi". Nie zazdrościć innym jeżeli mają np lepszy samochód. W dniu ostatecznym rozmawiac tylko ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 13:27 tylko nie bojkot, bo znowu wygra PIS i będziemy się męczyć następne lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwervi a jak ma wygrać PO jak tam nawet testu dla 6.klasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 14:53 kandydaci z ramienia tej parii zdac nie mogą:))))) deser.gazeta.pl/deser/1,83454,4578357.html Odpowiedz Link Zgłoś
por1 A PIS jeszcze gorzej... 15.10.07, 16:24 Czytaj dokładnie z PO był na drugim miejscu a z PIS tylko jeden na trzecim.Daleko im do wykształciuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neptunek Lupa i Głębocki IP: *.230.inds.pl 15.10.07, 16:56 Czy pomogą regionowi wybić się na województwo jeśli zostaną senatorami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty czytajcie naiwniaki, majątki polityków IP: 213.76.167.* 15.10.07, 18:22 50 NAJBOGATSZYCH POLSKICH POLITYKÓW Janusz Palikot poseł PO 330 000 000 zł 42 lata. Z wykształcenia filozof, ale swój największy talent odkrył w biznesie. Pierwszy milion zarobił na początku lat 90. na produkcji drewnianych palet do transportu alkoholi. Pieniądze zainwestował w produkcję wyrobów alkoholowych. Dzisiaj za pośrednictwem firmy Jabłonna SA kontroluje m.in. Polmos Lublin (najważniejsza marka to Wódka Żołądkowa Gorzka). W 2005 r. spółki kontrolowane przez Palikota odnotowały około 950 mln zł przychodu. Józef Pilarz poseł Samoobrony 23 000 000 zł 50 lat. Po raz pierwszy zasiadający w Sejmie. Rolnik ze średnim wykształceniem, właściciel gospodarstwa rolno-hodowlanego w Potulinie (540 ha). Wycenia je na 17 mln zł, a wartość maszyn rolniczych na 5 mln zł. Należy do najbardziej zadłużonych parlamentarzystów. Zasłynął, gdy wraz z Tadeuszem Dębickim usiłował zablokować zlicytowanie przez komornika części swego majątku, powołując się na pismo wystawione rzekomo przez ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobrę. Pisma takiego nie było. Mirosław Koźlakiewicz poseł PO 22 801 000 zł 49 lat. Ekonomista. Trzon jego majątku stanowi 111-hektarowe gospodarstwo oraz fermy drobiu, które wycenia na 17,5 mln zł. Jest także właścicielem trzech mieszkań w Warszawie, których wartość szacuje na 800 tys. zł. Do polityki trafił w 1997 roku, gdy został posłem Akcji Wyborczej Solidarność. Pełnił funkcję zastępcy szefa kancelarii premiera Jerzego Buzka. Jarosław Lasecki senator niezależny 21 065 000 zł 45 lat. Absolwent Politechniki Krakowskiej. Karierę w biznesie zaczynał od pracy dla firmy doradczej Boston Consulting Group w Düsseldorfie i Zurychu, od połowy lat 90. szefował sieci handlowej Plus, do dziś jest prezesem firmy sprzedającej nieruchomości. Poza sporymi oszczędnościami dysponuje m.in. kamienicą o pow. 2,5 tys. m2 wycenioną na 15 mln zł i jest współwłaścicielem wartego 5,5 mln zł 160-hektarowego gospodarstwa rolnego, na którego terenie znajdują się ruiny zamku. Radosław Sikorski minister obrony narodowej 12 490 000 zł 43 lata. Abolwent Oksfordu – ukończył nauki polityczne, filozofię i ekonomię. Majątku dorobił się wraz żoną, znaną amerykańską publicystką Anne Applebaum. W latach 1986-1989 był korespondentem „TDe Spectator” i „TDe Observer” w Afganistanie i Angoli. Na początku lat 90. pracował dla koncernu Ruperta Murdocha. Karierę polityczną w kraju rozpoczął w 1992 r. jako wiceminister obrony; w latach 1998-2001 był wiceministrem spraw zagranicznych. Jest autorem kilku książek, m.in „TDe Polish House – an Intimate History of Poland”. Michał Borowski naczelny architekt Warszawy 11 900 000 zł 56 lat. Ukończył architekturę na Politechnice Warszawskiej i historię sztuki na uniwersytecie w Sztokholmie. Pracował jako architekt, zakładał i prowadził firmy budowlane i biura projektowe w kilku krajach (Polsce, Szwecji, Portugalii, Niemczech), wykładał na uczelniach w Polsce, Szwecji, Rosji. Zgromadził 8,7 mln zł oszczędności (oraz mniejsze zasoby walutowe), ma mieszkanie (110 m2), które wycenia na 1,2 mln zł, i warte 1,25 mln zł dwie trzecie udziałów w innym (220 m2). Jeździ wartym 150 tys. zł BMW X5. Maria Pasło-Wiśniewska posłanka PO 11 200 027 zł 47 lat. Ekonomistka, uważana za jednego z najbardziej zdolnych polskich bankowców. Gdy w 1998 r. tworzono polski system bankowy, została dyrektorem departamentu kredytów Wielkopolskiego Banku Kredytowego. Karierę w WBK zakończyła w 1996 r. na stanowisku wiceprezesa. Najwięcej zarobiła jednak w latach 1998-2003 jako prezes banku PKO SA, który zrestrukturyzowała i przygotowała do prywatyzacji. Robert Smoktunowicz senator PO 11 030 000 zł 44 lata. Podczas wakacji na studiach prawniczych pracował w Niemczech jako robotnik budowlany. Zarobione pieniądze zainwestował w końcu lat 80. W zakład szyjący damską bieliznę i kostiumy kąpielowe oraz w pierwsze w Warszawie solarium. Majątek zawdzięcza praktyce adwokackiej. Od 1991 r. prowadził kancelarię Smoktunowicz & Partnerzy (od 1999 r. z Lechem Falandyszem - Smoktunowicz & Falandysz). Jan Bestry poseł Samoobrony 10 884 000 zł 52 lata. Nowicjusz w Sejmie. Bestry, absolwent matematyki na Uniwersytecie Szczecińskim, jest właścicielem biura doradztwa podatkowego w Warszawie i gospodarstwa rolnego na Żuławach. Odłożył prawie 1,2 mln zł, ma też duże (235 m2) mieszkanie, które wycenia na 963,5 tys. zł, dwa gospodarstwa rolne, warte w sumie prawie 8,6 mln zł i udziały w kilku warszawskich spółkach. Ma licencję pilota, przewodnika wycieczek, chwali się też kolekcją mebli z 1856 r. Stanisław Kluza minister finansów 9 000 000 zł 33 lata. Doktor nauk ekonomicznych (ukończył SGH w Warszawie). Był pracownikiem naukowym SGH, stypendystą Fulbrighta i Fundacji na rzecz Nauki Polskiej. Pracował w koncernie Unilever, potem w firmie doradczej McKinsey, wreszcie jako główny ekonomista i doradca prezesa BGŻ. Zasiadał w radach nadzorczych m.in. Elektrimu, ComputerLandu, Siarkopolu. Inwestował na giełdzie (dziś wartość jego portfela wynosi 7,32 mln zł), zgromadził 813,5 tys. zł oszczędności, ma dwa mieszkania i dwie działki. Andrzej Gut-Mostowy poseł PO 8 750 000 zł Leszek Korzeniowski poseł PO 8 014 000 zł Antoni Motyczka senator PO 7 265 000 zł Roman Kosecki poseł PO 5 380 000 zł Jerzy Żyszkiewicz poseł Samoobrony 5 072 000 zł Piotr Fogler przewodniczący sejmiku mazowieckiego, niezrzeszony 4 336 000 zł Mieczysław Golba poseł PiS 4 294 000 zł Wojciech Mojzesowicz poseł PiS 4 190 000 zł Hanna Gronkiewicz-Waltz posłanka PO 4 148 500 zł Janusz Wójcik poseł Samoobrony 3 393 000 zł Piotr Misztal poseł niezrzeszony 3 200 000 zł Aleksander Bentkowski* senator PSL 3 193 000 zł Jerzy Szymura senator PiS 3 009 300 zł Małgorzata Ławniczak-Hertel radna Warszawy, niezrzeszona 3 000 000 zł Jacek Krywult prezydent Bielska-Białej 2 880 000 zł Marek Matuszewski poseł PiS 2 758 000 zł Mirosław Drzewiecki poseł PO 2 674 500 zł Krzysztof Piesiewicz** senator PO 2 665 000 zł Marek Wojtera poseł Samoobrony 2 623 000 zł Dorota Arciszewska-Mielewczyk senator PiS 2 430 000 zł Kazimierz Wiatr senator PiS 2 380 000 zł Andrzej Śnieg radny województwa pomorskiego (SLD) 2 330 000 zł Bogdan Bojko** poseł PO 2 195 545 zł Ryszard Knosala** poseł PO 2 187 000 zł Kazimierz Kleina poseł PO 2 104 000 zł Paweł Piechota radny województwa pomorskiego (PO) 2 100 000 zł Włodzimierz Łyczywek senator PO 2 004 000 zł Andrzej Ruciński poseł Samoobrony 1 996 000 zł Lesław Podkański senator PSL 1 939 900 zł Zbigniew Religa minister zdrowia 1 925 000 zł Alina Gut posłanka Samoobrony 1 909 000 zł Waldemar Nowakowski poseł Samoobrony 1 907 000 zł Grzegorz Osyra prezydent Mysłowic 1 900 000 zł Stanisław Lamczyk poseł PO 1 892 500 zł Adam Kapusta radny województwa mazowieckiego (Samoobrona) 1 800 000 zł Michał Okła senator PO 1 721 500 zł Krzysztof Cugowski senator niezależny 1 720 000 zł Paweł Piskorski deputowany do EuroParlamentu 1 700 000 zł Jacek Majchrowski prezydent Krakowa 1 700 000 zł Marek Rocki senator PO 1 685 000 zł www.rocki.pl/prasa.php?2006.08.20_wprost Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izulak23 Re: czytajcie naiwniaki, majątki polityków IP: *.l3.c5.dsl.pol.co.uk 15.10.07, 19:46 no i co z tego ma wynikac???? pewnie ze lepiej zeby rzadzili nami biedni, którzy będą chcieli sie nachapać, niźli absolwenci oxfordu, którzy potrafią mysleć jak powiekszać dochody. widzę że w kraju nadal bez zmian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:05 A gdzie jest najwięcej beretów jak nie u nas. To elektorat którego nawet PIS nie ruszy. Im wystarczy, że ktos innym zabiera. Teatr pusty, filharmonia pusta, muuzea puste tylko kino, dyskoteki i kościoły pełne to jest Cz-wa. To jest elektorat wsam raz dla pisowczyków. Jest kim rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:32 oto cały Tusk:www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6293 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donald Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:53 PIS NA BIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 11:47 www.bojkot-wyborow.org/ po co wybierać jak nie widać różnicy. Trzeba żyć wirtualnym świecie by przejmować sie kto wygra. Bowiem nic sie nie zmieni - ani w relacjach z kościołem ani w kwestiach społecznych. Lid, Pis i Po tak naprawdę niczym sie nie różnią oprócz retoryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masa Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 23:02 lepszy Tusk niż podwójny "mózg" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś. Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 23:24 Jasne. Lepiej głosować na Szymona Alkoholika hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy007 Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: 80.48.49.* 17.10.07, 12:46 czyli kto to niby? jesli masz na mysli Gizynskiego, to zadaj sobie trud i przesledz jak glosowal Gizynski. Nienawidze PiS-u, uwazam ze ich rzady byly fatalne i mam nadzieje ze przegraja te wybory, ale Gizynskiemu, choc nigdy za nim nie przepadalem trzeba oddac sprawiedliwosc ze nawet gdy caly PiS glosowal przeciwko przyznaniu srodkow Cz-wie, Gizynski potrafil twardo glosowac wbrew wieksosci kolegow partyjnych, za naszym regionem. Nie zaglosuje na niego, bo nie oddam glosu na PiS ale facet jak dla mnie dowodzi ze na regionie mu zalezy, nawet kiedy jest to dla niego niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO 17.10.07, 18:53 To niemozliwe ,żeby po tylu kłamstwach i szczuciu jednych przeciw drugim, ludzie jeszcze wierzyli PIsowi.Czas oprzytomniec,po 2 latach prania mózgów aż tak ogłupieliście, to co będzie po sześciu. zagłosujcie rozsądne NIE - PIS. Bo potem juz nie bedzie wolnych wyborów, tylko jedna partia,jednym głosem dla naszego dobra...a to juz było,tylko wodzowie sie zmenili.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bara bara Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 21:42 A w czym Po jest leprze od PiSu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 08:47 w przekrętach to widać słychać i czuć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.iplus.com.pl 18.10.07, 10:59 mIESZAKMY W ŚWIĘTYM MIESCIE I TU Pis WYGRA /A MIASTO ZAMIENI SIE W SKANSEN Z LAT 60tych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Sondaż dla "Gazety": PiS wciąż przed PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 08:45 niestety widać jak kandydaci częstochowskiego PO działają i trudno myśleć że bez zgody władz Odpowiedz Link Zgłoś