azaheca 08.10.06, 17:44 przywiozłam z Tunezji oryginalne olejki zapachowe,kto wie jak zrobić z nich perfumy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perfumiarz Re: olejki zapachowe 08.10.06, 18:52 To proste: wlewasz do spirytusu od 3 do 20 procent kompozycji, wstrząsasz, zostawiasz na jakiś czas i masz perfumy :))) p. Odpowiedz Link
azaheca Re: olejki zapachowe 08.10.06, 19:27 dzięki:-)) o spirytusie wiem,ale nie znam proporcji,tzn.jaki ma być stosunek procentowy spirytusu i olejku,chcę mieć zapach czystej wanilii,bez żadnych dodatków (faceci uwielbiają wanilię-sprawdzone ;-))Drugie pytanie:gdzie można tanio kupić fajną buteleczkę z rozpylaczem? w perfumeriach nie znalazłam. Odpowiedz Link
yola1976 Re: olejki zapachowe 13.10.06, 15:27 takie buteleczki (czy ładne i fajne - rzecz gustu) można dostać na stoiskach gdzie rozlewają nieoryginalne perfumy. Odpowiedz Link
wstroneidei Re: olejki zapachowe 27.11.06, 15:31 jakże to proste;) pozdrowienia od ideowca dla perfumiarza - może jakieś niepast.? Odpowiedz Link