Dodaj do ulubionych

Ciemnogród w gimanzjum nr18

13.11.07, 18:22
Dziecko streściło mi dzisiejsze zajęcia z religi,przeprowadzone przez
ks.Tomasza S.
Pisze ten post ku przestrodze aby kazdy z Was mógł w pore zaradzic opętaniu
waszych pociech przez Szatana
Temat zajęć:Zniewolenia i egzorcyzmy

Na samym poczatku,ksiądz katecheta wali jednego z uczniów ksiązka w głowe /
słusznie,pewnie trzeba było wypedzić szatana,który wszedł uchem/

Oto największe zagrozenia na jakie narazone sa nasze dzieci

1/Słuchanie muzyki granej przez metalowych satanistów,których
przedstawicielami min. są: AC/DC / w wolnym tłumaczeniu Antychryst Cool/Demon
Cool/ , Aerosmith,Rammstein,Pink Floyd oraz chyba najgorszy z nich wszystkich
Fredie Mercury z Queen który cyt: Był /cenzura/ pedałem , /cenzura/ z kilkoma
facetami na raz.

2/Czytanie satanistycznych książek,takich jak Harry Potter.Autorka tej
ksiązki, to ogólnie znana satanistka,która była inspirowana do jej napisania
przez wyznawców okultyzmu.

3/ Czciciele szatana tacy jak: Buddysci,wyznawcy Krishny,Arabowie,Żydzi oraz
brudni smierdzący murzyni,których czarna powłoka już sama w sobie jest zła

4/Nie mniejsze zagrożenia to wywoływanie duchów,zabawa w Halloween,czytanie
horoskopów,wrózby.

na początku myslałem,że jestem w ukrytej kamerze i dzieciak zwyczajnie robi
sobie ze mnie jaja.Niemniej po przejrzeniu zeszytu,moja mina zrobiła się
bardzo nieciekawa.

Zastanawiam się,jak to jest możliwe że w XXI wieku,pracuje w szkole
pedagog,jakim niewatpliwie jest katecheta,który jest ignorantem,szerzy
ciemnote,zabobon,nietolerancje religijną i rasową.
Ja ze swojej strony gratuluje kościołowi katolickiemu takich przedstawicieli a
dyrekcji gimnazjum cofnięcia sie o kilkaset lat, do poziomu nauczania sławnych
szkół jezuickich
Obserwuj wątek
    • Gość: proov Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 19:12
      To jest wlasnie obraz Polski. Polski ojdyra-zawsze dziewica, PiS-u, angrusza, moherowych beretow. Nie ma w tym nic dziwnego. Fanatyzm religijny odbiera rozum i oslepia. Dla Kosciola, wszystko co nikatolickie, jest wrogiem, a katolikow ocenia sie jedynie w/g ilosci kasy oddanej sukienkowym.
      • Gość: z klasy 1d Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 13:15
        Ja chodzę do tej klasy i powiem tylko pare słów prawdy:
        ten ksiadz jest sam opętany przez szatana zniechęca nas do innych religii i po
        części do swojej też:& mówi nam jakieś brednie i wyzywa nas wszystkich od
        opętanych, bo nosimy maskotki czy figurki na egzaminy! I według niego zeszyt to
        świadectwo wiary i jak nie mamy w nim wszystkiego to znaczy, ze jesteśmy jacyś
        niewierzący! Robi z nas potworów i bije ksiażkami! nie wiem co będzie dalej bo
        połowa klasy chce wypisać się z religii( on sam nas wyrzuca z lekcji więc my go
        słuchamy ) każe nam się zamknąć a sam gada jakieś bzdury
        • Gość: Autor: Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.07, 11:51
          Ten kiężunio mówi, że gdyby nie Rydzyk, to Polską dalej rządziliby
          komuniści, a Radio Ma-Ryja to jedyne radio patriotyczne.
          Chodze do klasy 2F i u nas na lekcjach jest identycznie. Jednego
          ucznia nawet bił na lekcji za to, że nie chciał zmówić "Zdrowaś
          Mario...". Z tego powodu byłą sprawa u pani dyrektor i powiedziała
          mojemu koledze (ten co był bity), że już z ksiądzem rozmawiała na
          ten temat kiedyś i powiedział, że więcej tak nie zrobi. Z tego
          wynika, że ten ksiądz to recydywista xD
        • Gość: 2f Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.tktelekom.pl 27.12.07, 19:43
          A ten żyd mi nie chciał 4 postawić za to że powiedziałem do niego "dzień dobry
          proszę pana" a tak na serio to jest jakiś magik zza śródziemia a nie ksiądz
          !!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Agata Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.tktelekom.pl 02.01.08, 16:28
            dla twojej wiadomości, to do księdza nie mówi się "proszę pana", tylko "proszę księdza". I dla księży, takie powiedzenie jakiego ty użyłeś jest obrażające!! Zapamiętaj to!!! Myślę że ksiądz dobrze zrobił, wstawiając tobie ocenę poniżej 4, a zrobił to ponieważ na pewno nie raz, ani nie dwa tak postąpiłeś.
            • Gość: Anemon Re: Agata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 19:12
              Poszukaj sobie skąd się wzieło slowo ksiądz i co tak naprawde oznacza a potem
              sie wymadrzaj.
              Chłopak uzył prawidłowej formy,ty mozesz się zwracać wasza wysokość,mój władco
              lub cos równie zblizonego do "ksiądz"
            • Gość: Ainod Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 15:18
              Gość portalu: Agata napisał(a):

> dla twojej wiadomości, to do księdza nie mówi się "proszę pana",
              tylko "proszę
              > księdza". I dla księży, takie powiedzenie jakiego ty użyłeś jest
              obrażające!! Z
              > apamiętaj to!!! Myślę że ksiądz dobrze zrobił, wstawiając tobie
              ocenę poniżej 4
              > , a zrobił to ponieważ na pewno nie raz, ani nie dwa tak
              postąpiłeś.

Nie masz racji Agata. Wszyscy twierdzą, że do księdza można
              mówić "Proszę Pana", bo to jest zwrot grzecznościowy. To tak samo
              jakby do księdza powiedzieć "Dzień Dobry", a nie "Niech będzie
              pochwalony...". Przechodząc koło siostry zakonnaj w pobliżu Jasnej
              Góry powiedziałem jej "Dzień Dobry" a ona nie obraziła się tylko
              odpowiedziała to samo. Ksiądz też jest mężczysną więc można mówić do
              niego "Proszę Pana" - to nie jest wielkie upokożenie.
              Ja chodze do klasy 2F w tym gimnazjum i nasza lekcja przebiega
              podobmnie, w zeszytach mamy to co dyktuje ksiądz - tzn. treści
              rasistowskie. Ja raczej wierze w ewolucje niż w Boga, ale do Boga
              mam szacunek, a ksiądz uważa, że normalny zmieg okoliczności to jest
              CUD!! Opowiada nam jak nawiedzają Go duchy (AC,DC ;)) w nocy widuje
              zjawy itp., to chyba znaczy jakim jest katolikiem. Sam nam to
              wmawiał na lekcji.
    • Gość: re Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: 195.205.202.* 13.11.07, 19:45
      to i tak się postarał moje dziecko przez 3 lata na religi w tym gimnazjum
      :odrabiał lekcje ,spożywał,słuchał muzyki z mp3,słuchał kawałów opowiadanych
      przez katechete z litości nie podam inicjałów.
    • Gość: 777 heavy metal jest niebezpieczny dla młodzieży IP: 213.76.167.* 13.11.07, 20:12
      www.sciaga.pl/prace/getattach.html?aid=12202&.doc
    • Gość: Dyzio / walnięty/ Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 21:19
      To po kiego posyłasz dzieciaka na ten kretyński przedmiot i tylko robisz
      dzieciakowi wodę z mózgu. A pretensje masz do klechy.
      On jest tak szkolony i robi to czego go nauczyli/co mu nakazali.
      Sądząc z postu, widzisz i rozumiesz czym to pachnie a mimo to pchasz
      w to młodego. Jeśli teraz tego nie przerwiesz, zrobią Ci z dzieciaka
      następny moherowy berecik. A metody, wierz mi, mają skuteczne.
      Tylko od Ciebie zależy, czym się to skończy. Ja też miałem przeciwko
      sobie całą rodzinę ale sobie z tym poradziłem. Dzisiaj nawet moja
      stara ma zdrowe poglądy /goni czarnych gdzie ich tylko spotka /
      ale trochę pracy musiałem w to włożyć.
      Pozdrawiam, życzę sukcesów w zdrowym myśleniu, Dyzio.
      • mongolski_terrorysta Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 13.11.07, 22:16
        Spoko looz , dzieciak głupi nie jest.Woli się posmiać z idioty na religii niż
        zasuwac do innej szkoły na etyke,bo takiego przedmiotu szkoła nie zapewniła.
        • Gość: expertum credere p Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.mysmart.ie 13.11.07, 22:56
          Na zebraniu w telewizji TVN szef mówi do dziennikarzy: "przez ostatnie dwa lata
          cały czas atakowaliśmy rząd i to jest już (xxx) nudne, teraz pora wziąść się za
          opozycje.."
    • Gość: moher Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 22:57
      Brawo Gimnazjum 18, tak trzymać:)))))
      A poważnie, to rzeczywiście przerażające. Ciekawe, co na to dyrekcja
      szkoły??
      • Gość: expertum credere p Czy naprawdę ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.mysmart.ie 13.11.07, 23:03
        Te moher,
        To takie prawdziwe i przerażające jak to że nosisz damski moherowy beret kiedy
        płodzisz takie bzdety.

Chociaż kto wie, gdybyś był pedałem to by ci pewnie było do twarzy.
        • Gość: Teresa Maria W. Re: Czy naprawdę ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 12:34
          W ilu zeszytach znajdują się takie zapisy?...
          • mongolski_terrorysta Re: Czy naprawdę ciemnogród w gimanzjum nr18 14.11.07, 14:38
            Skoro przepisane z tablicy,to we wszyskich.
            W 2 na pewno
          • Gość: katoliczka Re: Czy naprawdę ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.tktelekom.pl 26.12.07, 23:13
            W gimnazjum nr.18 dyrekcja nie zapewniła do dnia dzisiejszego nauczyciela etyki.
            Gdyby taki był pewnie większość uczniów była by dzisiaj na etyce a nie na
            religii z tym psycholem. Ten ksiądz to dość młody człowiek i nie mam pojęcia kto
            go wychowywał i dlaczego tak brutalnie. Kto tak młodego człowieka skrzywił i
            dlaczego on sam wszędzie widzi szatana i zło.
    • Gość: yaro Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 08:18
      z jakiej choinki on się urwał?
    • Gość: objektywny Prowokacja skierowana przeciwko duchownemu IP: 213.76.167.* 16.11.07, 16:05
      Po pierwsze:
      Jesli nie odpowiadaja ci zajęcia z religii to nie posyłaja na nie
      swojego dziecka. Z jednej strony posyłasz dziecko na religie a w
      domu zajmujesz postawę antyklerykalną. Typowa dwulicowość i
      małostkowość.
      Po drugie:
      Jesli rzeczywiście coś takiego miało miejsce i nie podoba ci sie to,
      to powinnes udać sie do dyrektorki szkoły lub wychowawcy i zgłosić
      problem.
      Po trzecie:
      Po co forum zgłaszasz problem, skoro wiesz, że tylko ty możesz go
      rozwiązać (dotyczy twojego dziecka).
      Jestem przekonany, że nie tak wygladała lekcja religii jak ty tutaj
      ją przedstawiasz. Konieczne jest poznanie zdania duchownego.
      • Gość: Stary Praktyk Re: Prowokacja skierowana przeciwko duchownemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 16:45
        Do objektywnego: - zastanawiam się, czy jesteś naprawdę taki naiwny, czy
        udajesz???? A nie słyszałeś przypadkiem, że stopień z religii
        jest uwzględniany przy uśrednianiu ocen?! I nie jest to przypadkiem
        s.........ństwo?? Bo gość może być od Jahwe!? I może go akurat Twoja
        Bozia nie interesować kompletnie??!!!
        Każesz nie posyłać młodego na religię????!!!!!
        A zdajesz sobie sprawę, co klecha powie o tym dziecku jego rówieśnikom?! i jak
        smarkacze będą reagowali na kolegę, który jest
        trochę inny od nich??!! Przecież go zakraczą. Wiesz jak się to nazywa? - to jest
        psychiczny terror. Tym gorszy, że w zasadzie nie do udowodnienia.
        Każesz ponadto udawać się do dyrekcji szkoły, jeśli się to gościowi nie
        podoba. Z tego wniosek, że Ty naprawdę nie rozumiesz problemu. To Ty, jak
        chcesz, posyłaj swojego dzieciaka na religię
        do salki katechetycznej, najlepiej gdzieś przy kruchcie. a nie każ
        normalnemu człowiekowi latać po szkole i walczyć o coś co w całym cywilizowanym
        świecie jest normą, czyli rozdziałem kościoła od państwa. Nie zauważyłeś
        przypadkiem, że od jakiegoś czasu jesteśmy w Unii i obowiązują nas pewne
        normy,również myślenia?
        Na marginesie: udanie się do dyrekcji szkoły nic nie da, ponieważ
        osoba piastująca to stanowisko /dzisiaj/- nie zostanie dyrektorem
        szkoły, jeśli nie będzie uczęszczała na mszę świętą.
        Jeśli więc nie wiesz o tym, nie zabieraj głosu w sprawach, o których pojęcie
        masz ......jakie masz.
        Stary Praktyk.
        • Gość: objektywny Do st. praktyka, jak sie wszystkiego boisz.... IP: 213.76.167.* 16.11.07, 17:40
          Jak sie w takim razie wszystkie boisz, że go "zakraczą",
          że "dyrektorka musi chodzić na msze sw"., jak jestes taki
          dopasowujący sie i zorientowany, to po co wywnętrzać sie na forum.
          W takim razie należy "zamknąć jadaczkę" i sie dopasować do wymogów
          Unii i realiów życia codziennego.
          Obłuda i tchórzostwo.
          Nie reagować u dyrekcji, ale za to obrzucac duchownego błotem
          anonimowo na forum.
          • mongolski_terrorysta Re: Do st. praktyka, jak sie wszystkiego boisz... 16.11.07, 17:58
            Po raz kolejny opadły mi rece,zastanawiam się czy jesteś wielkim ignorantem czy
            zwyczajnie masz jakieś problemy z własnym IQ

tak jak napisał jeden z forumowiczów,ocena z religi wlicza sie w
            srednią,przedmiorem zastepczym jest etyke.Zajęcia z Etyki nie są prowadzone w
            tej samej szkole,tylko mogą być np.prowadzone dla wszystkich "innowierców" z
            miasta np. na północy.Uwazasz,że to dobry pomysł,zeby dzieciak zasuwał do innej
            szkoły na zajecia?

Zarzucasz mi anonimowość,gdyby księzulek poczuł się urażony moim postem,zawsze
            może mnie zgłośić na policje a ci,zapewniam cię , odnajdą mnie w 15 minut.Jeśli
            to zrobi,to niech pamięta,że nowoczesne telefony mają dyktafon i kamere, a
            dzieciaki nagrywają wszystko,co im się tylko uda :)

Niby co mam zgłosic dyrektorce szkoły? Ona nie może zwolnic praktycznie zadnego
            nauczyciela a tym bardziej katechety,który z tego co wiem,jest nasyłany odgórnie.
            Poza tym,zgłaszanie i tak nic nie da,czego przykład miałem rok temu,jak zrobiłem
            w dyrekcji pewnej szkoły mały dym o głupoty wykładane przez Panią magister na
            historii / np.ze druk wynalezli w Mezopotamii/

No i ostatnia sprawa , a skąd wiesz,że DYREKTORKE a nie dyrektora?
            • mongolski_terrorysta Re: Do st. praktyka, jak sie wszystkiego boisz... 16.11.07, 18:00
              aaaaa i jeszcze jedno.
              Ja nie musze rozwiazywać żadnych problemów.Moje dziecko jest na szczeście
              inteligentne i samo wie w co ma wierzyć i jak ma wierzyć.
              Żaden oszołom w sutannie czy bez nie zamieni dziecka z jadowitego mohera
              • Gość: gość do mongolski_terrorysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 19:01
                Dziecko masz może intelgentne, ale biedne ,że ma takiego tatusia -pieniacza,
                niemającego odwagi zgłosić oficjalnie swoich zastrzeżeń.
                Jedna afera z powodu historii, teraz nie podoba się religia.Na kogo padnie
                jutro?Być moze wszyscy nauczyciele są niegodni uczyć ,,mongolskie
                dziecko".Wyrazy współczucia.
                • Gość: as Re: do mongolski_terrorysta IP: 195.205.202.* 16.11.07, 19:45
                  gościu jesteś kompletnym ignorantem,z głupote należy wytykać zawsze i wszędzie
                  obojętnie czego ona dotyczy.
                  • Gość: aaanka Re: do mongolski_terrorysta IP: 195.205.202.* 16.11.07, 20:00
                    gościu kompletnie nie znasz realiów nauczania religii.Podobnie jak inne osoby
                    plotące o posyłaniu lub nie. NIE DA SIĘ.A zgłaszać o bzdurach też nie ma co bo
                    tylko dyrekcja może rozłożyć ręce. Sama 4 lata temu usłyszałam ,że katecheta nie
                    podlega dyrekcji.
                    • Gość: gość Re: do mongolski_terrorysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 20:16
                      To skoro jest tak zle , to moze nalezy oficjalnie przyjrzec się katechetom- jak
                      prowadzą lekcje, czego uczą?Może ksieża nie powinni uczyć religii tylko osoby
                      świeckie/
                      • Gość: do gośc Re: do mongolski_terrorysta IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.07, 20:22
                        najlepiej sekciarze typu ,,strażnica,,
                      • Gość: aaanka Re: do mongolski_terrorysta IP: 195.205.202.* 16.11.07, 20:26
                        Ale kto ma się oficjalnie przyjrzeć? Do kogo skarga? Nikt nie składa oficjalnych
                        skarg, utyskujemy sobie na forum, w gronie znajomych.Ja byłam kilka lat temu u
                        dyrektorki.Usłyszała,że jej katechetka nie podlega. Religia ma być i koniec.
                        Niby można na etykę.Ale etyki nie ma.
                        Nikt nic z tym nie robi i nie zrobi.Religia powinna wrócić do salek
                        katechetycznych przy kościołach.Ale tam nie można zmusić do przyjścia.16 lat
                        temu w przedszkolu mojej starszej córki proszono o podpisywanie zgody na udział
                        w religii. Pewien dziadek mówił: nie zgadzajcie się bo dopiero się
                        zacznie.Dzieci mogą nie zdać z powodu religii. Miał rację.Chyba już do tego
                        niedaleko...
                • mongolski_terrorysta Re: do mongolski_terrorysta 16.11.07, 21:05
                  Gość portalu: gość napisał(a):

> Dziecko masz może intelgentne, ale biedne ,że ma takiego tatusia -pieniacza,
                  > niemającego odwagi zgłosić oficjalnie swoich zastrzeżeń.
                  > Jedna afera z powodu historii, teraz nie podoba się religia.Na kogo padnie
                  > jutro?Być moze wszyscy nauczyciele są niegodni uczyć ,,mongolskie
                  > dziecko".Wyrazy współczucia.

taaaa, wychodzi na to,że masz racje i jestem pieniaczem.
                  Jestem pieniaczem,bo w latach 80tych stanowczo zaprotestowałem w szkole
                  przeciwko wciskaniu głupot o Katyniu,jestem pieniaczem,bo uswiadomiłem Pania
                  magister historii,że pismo klinowe powstawało nie przy uzyciu ruchomych czcionek
                  a rysika na glinanych tabliczkach i jestem pieniaczem bo nie znosze
                  rasistowskich,antysemickich wypowiedzi katechety / że o wciskaniu ciemnoty i
                  zabobonu nie wspomne/.
                  Zgłoszenie zastrzeżeń,jest równie skuteczne jak pisanie listów do św Mikołaja.
                  I nie uważam,że nauczyciele sa niegodni uczyć jakiekolwiek dzieci,uważam że
                  jezeli nauczyciel jest niedouczony /Pani magister historii/ lub uczy ciemnoty i
                  zabobonu / ksiadz/ to wyrządzają dzieciakom krzywde.Mniejszą lub wiekszą ale
                  krzywde.

No cóż,skoro ja jestem pieniaczem, to jak można nazwac ciebie?

• Gość: Dyzio / walnięty/ Re: do mongolski_terrorysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 23:30
                    Do terrorysty: - a daj sobie spokój i z 'gościem" nie dyskutuj.
                    Coś mi zalatuje beretem na kilometr. Zresztą, rodzi mi się w głowie straszne
                    podejrzenie iż to może być ów katecheta który nawijał, że mgła to mleko co się
                    bozi wylało. Więc jakie masz szanse w tej dyskusji??
                    Zadne!
                    Pozdro! Dyziek.
                    Ale się uśmiałem z tej mgły.
              • Gość: mania Re: Do st. praktyka, jak sie wszystkiego boisz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 00:19
                Ciekawe, dlaczego tacy pieniacze, antyklerykalowie i mongoły wiecej
                gadaja o Bogu i religii niz katecheci i księża, a po koledzie do
                ksiedza bedzie sie usmiechał, że niby przyjaciel, a po smierci kogos
                z rodziny wpychać go beda do koscioła.W całej Unii religia jest w
                szkole i jakoś nie ma tragedii, na szczęście takie oszołomy i
                nietolerancyjne mongoły pogadaja sobie tylko na forum, bo gdzie
                indziej sie boją.
                • Gość: aaa Re: Do st. praktyka, jak sie wszystkiego boisz... IP: 195.205.202.* 18.11.07, 01:15
                  mania idź się leczyć bo nadmiar "tolerancji rzuca ci się na mózg i pleciesz
                  głupoty. Religia w szkole moze mniej by przeszkadzała gdyby uczono z sensem a
                  nie bzdur jak w poście na początku wątku. To jest problem główny.Co ma do tego
                  kolęda?
                • mongolski_terrorysta Re: mania 18.11.07, 06:30
                  Gość portalu: mania napisał(a):

> Ciekawe, dlaczego tacy pieniacze, antyklerykalowie i mongoły wiecej
                  > gadaja o Bogu i religii niz katecheci i księża, a po koledzie do
                  > ksiedza bedzie sie usmiechał, że niby przyjaciel, a po smierci kogos
                  > z rodziny wpychać go beda do koscioła.W całej Unii religia jest w
                  > szkole i jakoś nie ma tragedii, na szczęście takie oszołomy i
                  > nietolerancyjne mongoły pogadaja sobie tylko na forum, bo gdzie
                  > indziej sie boją.

Teraz to wyszedł z ciebie moher cała gebą :))))))))))))))
                  Na dodatek bardzo tolerancyjny moher :)))))))))))
                  Że o umiejetności zrozumienia czytanego tekstu nie wspomne.

Gwoli wyjasnienia,nie wpuszczam ksieżulka jak łazi po kolendzie,nie odczuwam
                  takiej potrzeby.Za to okazuje szacunek kazdej wierze i zupełnie nie przeszkadza
                  mi,że ktoś sobie w cos wierzy.
                  Nie nazywam Jehowców kociarzami,jak 90% porzadnych bogobojnych katolików i nie
                  zione jadem do Żydów / choc osobiście za nimi nie przepadam/

Poza tym,jakoś nie zauważyłem,żebym robił tragedie z tego,że religia jest w szkole.
                  • Gość: Beta Re: mania IP: 89.174.23.* 18.11.07, 09:52
                    Ksiądz chodzi po kolędzie, a nie kolendzie. Czepiasz się niedouczonych
                    nauczycieli, zauważ zatem ,że sam też jesteś niedouczony... Nie douczono cię ,
                    biedaku, w szkole ortografii...
                    • Gość: normalny Re: mania IP: *.profiline.pl 18.11.07, 10:33
                      Ale żeś błysnęła elokwencją..No cóż tak to jest jak się nie ma nic do powiedzenia...Kolejna moherówa berecik sobie popraw...
                      • Gość: jj Re: mania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.07, 10:51
                        Ksiądz chodzi po kolędzie, a nie kolendzie. Czepiasz się niedouczonych
                        nauczycieli, zauważ zatem ,że sam też jesteś niedouczony... Nie douczono cię ,
                        biedaku, w szkole ortografii...

To zbrodnia, zgłoś to do prokuratury moherku.....
                        Jak ktoś nie ma argumentów,to czepia się szczegółów,żenada
                        • Gość: BEta Re: mania IP: 89.174.23.* 18.11.07, 11:00
                          szkoda gadać, jesli brak wiedzy to szczegół...
                          • mongolski_terrorysta Re: mania 18.11.07, 11:11
                            Gość portalu: BEta napisał(a):

> szkoda gadać, jesli brak wiedzy to szczegół...

Raczej roztargnienie..... ale oczywiście ty nigdy takiego błędu nie popełniłaś
                            /łeś/.Jesteś chodzącym ideałem poprawności ortograficznej.
                            Znasz to o belce w oku?
                            • Gość: sss Re: mania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 12:10
                              Daj spokój debilka jakaś.Pewnie na katechezie ją ortografii uczyli ;)
                              • Gość: Beta Re: mania IP: 89.174.23.* 18.11.07, 12:20
                                Widzisz. mongolski terrorysto, Ty bronisz wiedzy. Ja też. I człowieka, który
                                broni wiedzy, nazywa się tu debilem. Nie szukaj zrozumienia na forum. Tu
                                wypowiadają się pieniacze i frustraci o poziomie inteligencji poniżej 1000, za
                                to o wielkim mniemaniu o sobie i przeroście własnej wartości. Pozdrawiam Cię,
                                niezależność poglądów jest cenna, ale ja już milknę, bo z kimś takim jak mój
                                przedmówca jakoś nie mam ochoty polemizować.
                                • Gość: re Re: mania IP: 195.205.202.* 18.11.07, 15:13
                                  skoro wypowiadają sie pieniacze i flustraci to co ty zacna osobo porabiasz w tym
                                  gronie,dobrze że istnieje takie forum na którym można wyrazić swoje opinie,nie
                                  będę plótł o demokracji wolności słowa itd,potrzeba wyrażenia poglądów jest
                                  naturalna potrzebą każdego człowieka cały problem polega na umiejętności
                                  słuchania i zrozumienia innych racji ,nawet jeśli dotycza one wyzej wymienionych
                                  treści .mongolski terrorysta wypowiedział sie na temat który go zbulwersował,ja
                                  mu się wcale nie dziwie, w 21 wieku głoszenie treści tego typu są tak samo
                                  śmieszne jak poglądy giertycha seniora o pochodzeniu człowieka.z drugiej strony
                                  stane w obronie katechetów bo bardzo trudno 2 razy w tygodniu zaciekawić czyms
                                  gimnazjaliste na katechezie program jej jest mało nowoczesny,żeby nie powiedieć
                                  że nudny.gro rodziców zapewne nie puszczała by dzieci na te lekcje gdyby nie to
                                  że zazwyczaj odbywają sie w środku planowych lekcji.a na koniec wyraże swój
                                  prywatny pogląd iż księża i siostry zakonne nie powinny być zatrudniane w psełdo
                                  publicznych niekatolickich szkołach.
                                  • mongolski_terrorysta Re: mania 18.11.07, 17:11
                                    Na religie przestałem chodzić chyba w 3 klasie podstawówki,powiedziałem
                                    rodzicom,że moga mnie zakatowac na smierć a nie pójde bo sie nie zgadzam z tym
                                    czego mnie tam uczą,może bardziej jak mnie tego uczą
                                    W 6 klasie przeczytałem Biblie , w 7 zajałem się mitologią
                                    Babilonu,Asyrii,Mezopotami, wszystkim polecam przeczytanie mitu o Ut Napisztimie
                                    albo Gilgameszu.
                                    W ostatnim roku mojej nauki w szkole średniej,wprowadzono religie do szkół, i
                                    chodziłem na nią z własniej woli,bo katecheta nie wciskał nam ciemnoty,był
                                    równym gosciem i dało się z nim rozmawiac na kazdy temat.
                                    Pamiętam jak dziś,że kiedy zrobiłem mu wykład o historii
                                    chrzescijaństwa,symbolice na przestrzeni wieków,metodach przyciągania
                                    wiernych,tworzeniu wizualizacji bóstw,wzorcach czerpanych z praktyk Greków i
                                    Rzymian,odpowiedział mi jednym zdaniem,za co mam do niego wielki
                                    szacunek.Powiedział : Masz zupełna racje,tak było ale ja wierze w Boga tak,jak
                                    mnie nauczono i inaczej nie potrafie.
                                    Gość rozumiał młodzież i potrafił z nia rozmawiać

Pozdrawiam oo Jana Zinówko
                                    • Gość: herminatorr Re: mania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 19:16
                                    • Gość: Kulka stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 19:24
                                      Czy ty jesteś w czymś lepszy od tego księdza?Wypisujesz na forum jakieś pierdoły
                                      bez dozy obiektywizmu. Posyłasz dziecko na religię, bo tak wypada, bo ma mieć
                                      ono lepszą średnią...itp.Te pobudki nie najlepiej o tobie świadczą. Najlepiej
                                      wypisz swoje niewinne dziecko ze szkoły, która psuje mu psychikę i sam udzielaj
                                      mu lekcji, bo widzę, że pozjadałeś wszystkie rozumy. Tylko nie zapomnij
                                      zatrudnić kogoś od ortografii!Twoja prowokacja jest żałosna w obliczu "kolendy".
                                      He.He.
                                      • mongolski_terrorysta Re: :)))))))) 18.11.07, 19:52
                                        Gość portalu: Kulka napisał(a):

> Czy ty jesteś w czymś lepszy od tego księdza?Wypisujesz na forum jakieś pierdoł
                                        > y
                                        > bez dozy obiektywizmu. Posyłasz dziecko na religię, bo tak wypada, bo ma mieć
                                        > ono lepszą średnią...itp.Te pobudki nie najlepiej o tobie świadczą. Najlepiej
                                        > wypisz swoje niewinne dziecko ze szkoły, która psuje mu psychikę i sam udzielaj
                                        > mu lekcji, bo widzę, że pozjadałeś wszystkie rozumy. Tylko nie zapomnij
                                        > zatrudnić kogoś od ortografii!Twoja prowokacja jest żałosna w obliczu "kolendy"
                                        > .
                                        > He.He.

Dziekuje za mój dogłębny i fachowy rys psychologiczny,obnazenie moich niskich
                                        pobudek,wyciagniecie logicznych wniosków oraz ukazanie mi moich motywów
                                        działań.Że o drobnym i prawdopodobnie jedynym błedzie nie wspomne / dalej
                                        podtrzymuje to z belką/.
                                        Ale najpierw,proponuje zmienić stacje w radio na jakąs mniej ziejącą jadem.

Aaaaaa, dzieciak chodzi na religie bo chce /że też ten tatus antyklerykał mu
                                        tego nie zabronił, dziwne.... /

Czego to ja się jeszcze od tych domorosłych psychologów o sobie nie dowiem :)))))))
                                        • Gość: Akagi Re: :)))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.07, 20:05
                                          to chyba pasuje do niektórych...

Na odpust przyszli,piach w butach przynieśli a na kapotach srebrny pył motyli
                                          Usiedli w ławach i przeżuli pieśni,grzechy w święconej wodzie potopili.
                                          Zgrał organista organy do końca,zasnął.Dzwonami wystrzeliła wieża.
                                          Dary złożyli,dwie osełki masła,kosz jaj i srebrny pieniądz dla papieża.
                                          Już czyści byli,do oberży poszli.
                                          Popili tego.
                                          Przy drodze stał obcy,gębe miał krzywą,przebili go nożem
                                          • Gość: linijka Re: :)))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 22:33
                                            zamiast pisać bzdury, wziąłbyś się za naukę ortografii...ale cię moherowa beata
                                            ośmieszyła :))typowy wykształciuszek
                                            • Gość: sss Re: :)))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 12:02
                                              Szkoda że aborcja jest zakazana bo jak czytam takie posty jak twój to powinni ją przywrócić i ciebie powinni wyskrobać...Byłoby o jednego debila/kę mniej...
                                        • Gość: antysemita Re: :)))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 22:31
                                          tobie radio zet zrobiło papkę z mózgu. piszesz o tolerancji, którą sam nie
                                          grzeszysz... przyganiał kocioł...
                                          • Gość: sss Re: :)))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 12:04
                                            Mam gdzieś Radio "Żyd" i radio z ryjem w nazwie...Tak jednych jak i drugich powinno się w Oświęcimiu z dymem puścić...Zresztą nie głupi pomysł uruchomienie ponownie tego obozu...
                                  • Gość: rodzic Re: mania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 17:25
                                    Jesteś w błędzie .Moje dzieci w gimnazjum Ciemnogrodzie -uczyli katecheci
                                    swieccy- to tylko zmarnowany czas.Polegalo to na tym ,zeby przesiedziec 45
                                    minut.i jaki to ma sens?
                                    • Gość: re Re: mania IP: 195.205.202.* 18.11.07, 19:13
                                      tylko czyja to wina???ktoś wprowadził religie do szkół,ktoś wymyślił że
                                      katecheci będą wskazani przez kurie a nie dyrektora szkoły,mało tego to bez
                                      żadnej drogi awansu zawodowego zostali mianowanymi nauczycielami z pensją
                                      którą inny nauczyciel miał po kilku latach,fantastyczna fuszka,dyrektor nie może
                                      ich zwolnic nawet po ewidentnym stwierdzeniu niekompetencji i braku
                                      predyspozycji do pracy z dziećmi.na marginesie dyrekcja ciemnogrodu ma wyjatkowy
                                      talent do zatrudniania nauczycieli którzy łagodnie mówiąc mają nikłe pojęcie o
                                      nauczaniu .
                                      • Gość: rodzic Re: mania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 21:43
                                        oj,katechetka,ktora uczyla mojego dzieciaka miała wysokie mniemanie o
                                        sobie.chodzący ideał, który potrafil zgnoić(przepraszam za wyrazenie)kazdego
                                        ,kto nie myslal jak ona.
                                        • Gość: Ainod Re: mania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 15:28
                                          Ja w podstawówce (SP36) miałem bardzo miłą katechetkę, która umiała
                                          nas nauczyć i nawrócić. Teraz jak chodzę do tej klasy to mnie
                                          obrzydzenie bierze na tą lekcję, ale chodzę bo można się trochę
                                          pośmiać, ale i tak wiemy swoje na takie tematy.
          • n.i.p.69 Re: Do st. praktyka, jak sie wszystkiego boisz... 20.11.07, 08:36
            W tym problem czlowieku, że ten, jak go nazywasz "duchowny" delikatnie mowiąc
            nie zajmuje sie tym czym powinien a juz na pewno nie ma to nic wspólnego z
            nauczaniem religii,
            (... to typowe rydzykowe podejscie do drugiego czlowieka i zagadnień wiary)

Na szczęście, kurioza w stylu tego "duchownego" spotyka sie coraz rzadziej, a
            zdecydowana wiekszość duchowienstwa to ludzie swiatli i otwarci na drugiego
            czlowieka.
        • Gość: GŁUPIEDZIECINEO Re: Prowokacja skierowana przeciwko duchownemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 20:24
          Biedne dzieci Neostrady i ich żałośni rodzice wierzący im na słówko.

MIAŁEM OKAZJE BRAĆ UDZIAŁ W EGZORCYZMACH Z CZYSTĄ DUSZĄ, I TYLKO WIDZIAŁEM I SIĘ
          SIĘ ŚMIAŁEM Z OPĘTANYCH GRZESZNIKÓW PADALI NA ZIEMIĘ PRZEWRACALI SIĘ TRZĘŚLI
          SIĘ, BYLI OPĘTANI, ZACHOWYWALI SIĘ JAK NIE LUDZIE! TO BYŁO DZIAŁANIE SZATANA,
          NASKAKUJECIE NA BIEDNEGO KSIĘŻULKA BO NIE LUBICIE SIĘ UCZYĆ RELIGII, ODPOWIADAĆ
          NA OCENĘ, GŁOŚIĆ PRAWDĘ O BOGU, WTYDZICIE SIĘ TEGO! GRZESZNICY PÓJDZIECIE DO
          PIEKŁA! JESTEŚCIE ŻAŁOŚNI! WOLICIE LEKCEWAŻĄCO PODCHODZIĆ DO PRZEDMIOTU JAKIM
          JEST RELIGIA WŁAŚNIE PODEJŚCIE DO TEGO PRZEDMIOTU MÓWI O WAS SAMYCH, JAK
          POSTĘPUJECIE TERAZ Z RELIGIĄ TAK BĘDZIECIE POSTĘPOWAĆ Z BOGIEM I SAKRAMENTAMI W
          ŻYCIU DOROSŁYM!

PAPIEŻ WIE CO ROBI, KSIĄDZ TEŻ!!!!
          wiadomosci.onet.pl/1665129,12,item.html
      • Gość: !! ChOrY pAsToR !! Re: Prowokacja skierowana przeciwko duchownemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.07, 09:16
        A po czwarte to to jest prawda co na orum napisali a gość obiektywny
        to moim zdaniem ksiądz Tomasz S. który prubue bronić swojego honoru
        A tak po pierwsze to estem uczniem klasy 2 . I mam z tym klechtą
        religie kiedyś jak mówił nam właśnie o muzyce że w muzyce techno
        zawarte są fale które hipnotyzują komórki mózgowe i człowiek est
        posłuszny ak baranek i ma głupie ruchy (taniec). Zapytałem się go
        jakiej muzyki mamy słuchać może Piotra Rubika to powiedział że estem
        niespełna rozumu .Tak szczeże miałemzamiar podejść i uderzyć go w
        twarz ale zrobiło mi się go szkoda że est tak głupi i tą głupote
        pokazje młodszej o parenaście lat młodzieży . Opowiada nam
        naprzykład ak on eździ na jakieś egzorcyzmy do kościoła św. Józefa
        w pierwszą sobote miesiąca i mówił że kiedyś brał udział w
        egzorcyźmie podszedł do dziewczyny położył ej stułę na głowie i ona
        zaczęła się trząść. Gość nadaje śię do psychiatryka bo zachowuje sie
        jak by z niego uciekł
    • asgard_bp Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 19.11.07, 00:09
      no to teraz chłopie nagrabiłeś sobie na maksa,jutro poszukaja u ciebie
      znamion,kołtunów,troche popławią na michalinie a potem stosik na bieganie
      rozpalą, hehehehehe
      ty satanistyczny wykształciuszku...................:-)

Nie odpisuj tym zdewociałym degeneruchom,szkoda marnowac czas.
      Posluchają sobie swojego padre directore,potem ponarzekają na Tuska,obgadają
      sasiadów i zmówia paciorek na dobranoc./Dzień świra to tak jak by o nich/
      • Gość: . Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 10:38
        Czy to miejsce opanował zły duch?
        • Gość: ?... Zły duch opanował Gimnazjum nr 18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 10:46
          Zamówić egzorcyzmy, bo niedługo ławki zaczną wirować,
          doniczki przesuwać, okna z trzaskiem otwierać i zamykać.
          • Gość: sss Re: Zły duch opanował Gimnazjum nr 18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 12:07
            Całe stado księży pedofili też duch zapewne opętał...Prawda jest taka że katecheta może posuwać od tyłu na lekcji waszego bachora i g...o mu możecie zrobić...Tak bedzie dalej póki ludzie pokroju Bety nie wyginął w tym kraju...
            • Gość: . Re: Zły duch opanował świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 13:07
              wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4684984.html
              • Gość: sss Re: Zły duch opanował świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 13:12
                Dobre..Szkoda tylko że w Polsce nierealne i to bez względu na to czy rządzi PIS czy PO czy jakaś "lewica"...Wszyscy wchodzą czarnym równo w tyłek...
                • Gość: . Re: Zły duch opanował Gimnazjum nr 18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 17:11
                  Qvo vadis? Qvo vadis?...
                  • Gość: Kropka Re: Zły duch opanował Gimnazjum nr 18 IP: *.masterkom.pl 19.11.07, 23:27
                    Gość portalu: . napisał(a):

> Qvo vadis? Qvo vadis?...

QUo vadis, Drogi Panie/Droga Pani...
                    • Gość: . Re: Zły duch opanował Gimnazjum nr 18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.07, 10:17
                      Qvo czy quo co za różnica w tym przypadku.
                      Qvo vadis brzmi lepiej - zestrój.
                      A kto tam wadis...
    • Gość: zuza Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.07, 13:06
      po co religia w szkole sa salki katechetyczne przy kosciołach przeznaczone teraz
      na schowki ,a za to ze klecha robi wode z mozgu dzeci bierze kase a slubował
      ubustwo.
    • Gość: do mongoła Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.07, 13:27
      przepisz się do świadków tak zwanych ,,jech,, tam cię zrozumieją
      • mongolski_terrorysta Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 20.11.07, 15:00
        Gość portalu: do mongoła napisał(a):

> przepisz się do świadków tak zwanych ,,jech,, tam cię zrozumieją

No cóż mnie wytykają ,to i ja moge :)))
        Raczej swiadków "Jeh" /Duze J i h/

Co twoj post ma do rzeczy? Bo nie za bardzo rozumiem / wiem,swiadkowie "Jeh"
        mnie zrozumieja jak się "zapisze" ale może mi jednak wyjasnisz.

No i dlaczego mam się przepisać ,zapisać czy jak tam to nazwałaś
        /łes/,zapisać,to się można np. do partii.

No i dlaczego,wyczuwam jakies antyreligijne nastawienie do Swiadków Jehowy,to sa
        bardzo porządni ludzie,których darze wielkim szacunkiem.

A i jeszcze jedno,ten "jech" lub " Jeh" to także twój Bóg,tatuś twojego Jezusa

Pozdrawiam

• Gość: Teresa Maria W. Zły duch opanował Gimnazjum nr 18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.07, 17:16
          Z ogromnym szacunkiem i wzruszeniem patrzę na moje świadectwo
          religii z wiadomości z zakresu klasy maturalnej,
          wydane w roku 1977.
          Oprócz codziennych obowiązków szkolnych '' znalazły się czas,
          chęci i potrzeba'', aby dodatkowo pójść na katechezę do odległe -
          go kościoła. Posłuchać, porozmawiać, pomodlić się.
          To był dodatkowy obowiązek ale nie wyobrażałam sobie, że można
          by nie chodzić '' na religię''. To była lekcja, chociaż nie
          wpisana do programów szkolnych.
          Były to spotkania pełne radości, uśmiechu i potrzeby serca.
          Prowadzący spotkania siostra zakonna, księża budzili ogromny
          respekt swoją Osobą, szatą duchowną i słowem. Byli, jakby z innej
          rzeczywistości. Mogę przywołać ich twarze i imiona po tylu latach.
          Śpiewaliśmy pieśni, odmawialiśmy modlitwy, słuchaliśmy wiadomości
          a nawet zadawaliśmy sobie trud odrobienia pracy domowej...pisemnej
          Pamiętam,że po każdej lekcji dodawano Pomyśl:... i tu następowało
          zdanie do przemyślenia. Tym przemyśleniem, po wspólnej modlitwie
          rozpoczynaliśmy następną katechezę...
          Życzę podobnych wspomnień zachowanych w pamięci i sercu pomimo
          upływu lat.

• Gość: aaanka Re: Zły duch opanował Gimnazjum nr 18 IP: 195.205.202.* 20.11.07, 18:53
            z katechezy czasów, które wspominasz nic nie zostało. Teraz jest obowiązkowe
            odklepanie 45 min. Nieudolni katecheci odebrali religii autorytet i ośmieszyli
            przed dzieciakami. Ja mam świadectwo maturalne też dobrowolnie "wychodzone" na
            religię i wiele wspomnień z tamtych czasów.Ale na sposób prowadzenia zajęć z
            religii w których uczestniczą moje córki szlag mnie trafia. Klechy sami wszystko
            popsuli, a ocena do średniej to już kuriozum. I niech nikt nie plecie,ze religia
            nie jest obowiązkowa bo nawet w liceum przeprowadzenie procedury nieuczęszczania
            jest tak skomplikowane,że szkoda gadać. Kto ma dziecko, które chciało nie
            chodzić to wie co mam na myśli.
            • Gość: MłODA Re: Zły duch opanował Gimnazjum nr 18 IP: 81.219.30.* 10.12.07, 00:17
              To nie księża popsuli tylko psełdo katolicy nawet nie będę współczuć waszym
              rodzicą bo sami wychowali sobie garba.
    • Gość: anonim Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 18:51
      Dyskusja o wszystkim i o niczym troszkę odbiega od tematu. Wróćmy do osoby
      wspomnianego ks. Tomka który znany jest z wielu różnych wybryków. Ostatnim
      ciekawym przejawem jego podejścia do edukacji było kopnięcie wolontariuszki z
      przykościelnej świetlicy dla dzieci z jednego prostego powodu - bo nie chciała
      iść na spotkanie oazy. W czasie zajścia z uśmiecham na ustach dodał iż jest to
      "przemoc w szkole". Oczywiście w konfrontacji z rodzicami uderzonej dziewczynki
      ksiądz wszystkiego się wyparł więc oficjalnie sprawy nie było ale ta cała
      opowieść jest chyba wystarczającym świadectwem dla osoby Księdza Tomka jak i dla
      całego kościoła. Mnie po prostu brak słów aby to komentować, po prostu przykre..
      • Gość: absolwent Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 17:39
        Niech zyją wszyscy katecheci z gimnazjum 18-to byly najlepsze lekcje,kazdy robił
        co chciał.
        • Gość: uczeń księdza Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 19:06
          No no jest tu wypisana prawda ale niektore rzeczy sa podkolorowane.
    • Gość: Mike Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.hcz.com.pl 07.12.07, 17:56
      Moją córkę też uczy w/w ksiądz. Z początku była zachwycona religią, że nie
      będzie typowych klasówek, sprawdzianów, że fajne lekcje na luzie itp. Jednak z
      biegiem czasu jak zaczęła mi opowiadać co ten ksiądz im mówi, że jedyne słuszne
      radio to radio Maryja a tv to tv trwam, że tvn jest opętany - dla niego w sumie
      wszystko jest opętane - zresztą w Św. Józefie na Rakowie odprawia egzorcyzmy, to
      mi ręce zaczęły opadać. Np. opowiadał jak odprawiał egzorcyzmy kadzidłem a
      (niby)opętany zaczął się dusić i córka powiedziała że może ma alergię to ksiądz
      powiedział, że to moja córka też jest opętana!!
      Na szczęście córka umie odróżnić wiarę od kleru!
      Pozdrówka
      • Gość: gosc Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.gre.pl 09.12.07, 17:10
        ciekawi mnie kiedy zaczna udzielac korepetycji jak cala reszta
        wyuczonych pedagogow angielski matematyka od przedszkola korepetycje
        kto ich nie ma nie ma zadnych szans czy bedzie jeszcze tak ze
        dzieciaki uczyc bedzie szkola a nie korepetycje
        • Gość: . Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.tpnet.pl 09.12.07, 22:28
          Ale to jest twoje dziecko.
    • Gość: maja Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: 81.219.30.* 09.12.07, 22:37
      MOJA droga to co piszesz świadczy jak mała jest twoja wiedza na temat
      okultyzmu.Polecam ci książkę Gabriele Amorth Wyznanie egzorcysty oraz drugą
      część Nowe wyznanie egzorcysty.Mam nadzieje,że nigdy ty ani nikt z twojego
      otoczenia nie zostanie dotknięty tym zjawiskiem.Bardzo dobrze,że ksiądz porusza
      te tematy bardzo dużo ludzi podchodzi do tego tak jak ty i kiedy już nie daj
      Boże ma coś takiego miejsce nie umieją temu zaradzić.Młody człowiek szuka wrażeń
      a to może prowadzić do zguby.
      Odnośnie muzyki to prawda w tej muzyce o której wspominałaś są zakodowane teksty
      ,które działają na podświadomość.szatan chce zawładnąć światem i powołuje
      ludzi,którzy mu w tym pomagają.Każdy rodzic powinien kontrolować co słucha jego
      dziecko.Na internecie można odszukać biblię satanistów nad którą były wcześniej
      odprawiane czarne msze.Po przeczytaniu tego tekstu niektórzy mogą zostać może
      nie od razu opętani ale zniewoleni.Radzę przeczytać polecone prze zemnie książki
      i głęboko się zastanowić zanim wyda się osąd nad księdzem,który chce dobrze.
      • Gość: Akagi Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.07, 23:11
        A ja proponuje najpierw pogrzebać w mitologii Asyrii,Mezopotami i
        Babilonu,zainteresowac się mitologia Egipską i wierzeniami plemiennymi dawnych
        mieszkańców dzisiejszego Izraela.Wtedy dowiesz się,jak lokalne bóstwa ewoluowały
        u Żydów zamieniając się we władców piekieł.
        Zapewnie przestaniesz wtedy pisać głupoty i wierzyć w zabobony.
        A skoro już lisytujemy się na ksiazki,to polecam Mroki Średnowiecza Józefa Putka :)
        • Gość: maja Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: 81.219.30.* 09.12.07, 23:18
          Ty masz takie poglądy a ja mam wiedzę i tu mam przewagę nad tobą.
          • Gość: Akagi Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.07, 23:30
            Przykro mi ale nie masz wiedzy,przyjmujesz bezkrytycznie to co przeczytałaś w
            jakichs tam 2 ksiązkach,nie szukając potwierdzenia w innych zródłach.
            Nie neguje agzorcyzmów samych w sobie,sa znane we wszystkich religiach pod
            roznymi postaciami.Natomiast utożsamianie tego z szatanem / niewinnym bogiem
            pasterzy kóz,jedno co sie zgadza,to to,że ma rogi/,jest poprostu smieszne.
            Pragne zwrócić uwage,że nawet kościół katolicki dość ostroznie podchodzi do
            tematu egzorcyzmów
            • Gość: maja Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: 81.219.30.* 10.12.07, 00:07
              Mój drogi to nie jest ograniczenie się do książek.Nie będę ci tego tłumaczyć bo
              tobie potrzeba coś na wzór św Tomasza musisz zobaczyć,żeby uwierzyć a ja jestem
              za daleko.Pierwszy raz spotkałam się z opętaniem cztery lata temu.Młoda
              dziewczyna około 17 lat została opętana i uwierz mi na słowo ,że kiedy pierwszy
              raz zobaczyłam tą akcję byłam przerażona.Ponieważ nigdy wcześniej nie
              zagłębiałam się w tym temacie postanowiłam to sprawdzić.Rozmawiałam z nią {na co
              dzień była normalną nastolatką}okazało się,że zaczęła się bawić magią całkiem
              niewinnie a kiedy uchyliła drzwi one otwarły się na oścież.Kiedy ją poznałam
              miała już za sobą 4 egzorcyzmy po czterech latach dalej ma problemy .
              • Gość: * Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 09:46
                W tym roku, w lipcu odbył się na Jasnej Górze zjazd
                egzorcystów. Spotkanie to o czymś świadczy.
                • Gość: * Zły duch opanował gimnazjum nr 18 ?.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 09:52
                  Tym tematem zajmują się naprawdę.
                  • Gość: picusglancus Re: Zły duch opanował gimnazjum nr 18 ?.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 15:00
                    Egzorcyzmy to stary zabobon. Ja wypedzam Zlego przez seks, z przyjemnoscia dla obu stron. Z mojej praktyki wynika, ze opetani to sa same mohery i im starsi, tym w bardziej beznadziejnym stanie. Najlepsze wyniki osiagam z tymi w przedziale wiekowym 16 do 29 lat. Chetnych prosze o zglaszanie sie na tym forum. Dyskrecja i skutecznosc - ZAPEWNIONE.
                    • Gość: Akagi Re: Zły duch opanował gimnazjum nr 18 ?.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 16:11
                      No i co z tego,że odbył się zjazd egzorcystów? To ma niby o czyms
                      swiadczyć?Egzorcyzm to nic innego jak pomoc psychologiczna dla osoby,która tego
                      potrzebuje lub tylko uwaza ze potrzebuje / przypominam,egzorcyzmy wystepuja we
                      wszystkich religiach/
                      99 % opetań to choroba psychiczna poszkodowanego ale 99% egzorcyzmów to
                      naturalne zjawiska /lub nadnaturalne ,jednak nie mające nic ze sferą duchową np
                      mimowolna telekineza/.
                      Fakt , zostaje nam 1 % ,których nie da się w racjonalny sposób
                      wytłumaczyć...................ale tylko na razie.
    • Gość: SellMeCandy Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 16:58
      tak jak tu juz ktos napisal - dyskusja o wszystkim i o niczym troche nie ma
      sensu. zajmijmy sie wspomnianym ks. Tomkiem. jestem jego uczennicą, i prawde
      powiedziawszy jakos tak specjalnie nie denerwuje mnie to że ksiadz ma "dziwne"
      poglady...ale naprawde, jak czasami cos za przeproszeniem "dowali" to rece
      opadaja...
      zacznijmy od 'aktow przemocy'.... to, że bije uczniow ksiazką po glowie zaczelo
      byc przyjmowane jako norma, ale ostatnio na przerwie zauwazylam ze mocno
      popchnal jakas dziewczyne (ktora sie zatoczyla i chyba troche bolesnie wpadla na
      rurki) mowiac przy tym: to moje miejsce!
      nastepna rzecz: chodze do klasy z pewną dziewczyna, ktora bardzo lubi wdawac sie
      z ksiedzem w dyskusje i wyrazac swoje poglady najczesciej inne niz ksiadz...
      niedawno ksiadz stwierdzil, że BARDZO LUBI EKSPERYMENTOWAC NA OPETANYCH jakby
      ich to uwolnic z tego opetania, stosujac rozne sposoby... po pierwsze : jak
      mozna eksperymentowac na drugim czlowieku??? i to jeszcze do tego ksiadz! po
      drugie: opowiadal ze ostatnio zaczal kadzić kadzidlem przed takim opetanym a on
      zaczal sie dusic wiec to znaczy ze byl opetany...wspomniana dziewczyna wypalila
      prosto z mostu: a moze byl uczulony? ksiadz ją DOSLOWNIE wysmial, stwierdzil ze
      jest "po prostu glupia", na niczym sie nie zna, i "jeszcze by cos powiedzial ale
      by sie obrazila..."... dodając przy tym " dzieci kochane, jak mozna byc
      uczulonym na kadzidlo, na takie koscielne kadzidlo to nikt nie jest
      uczulony"...ale sory, jak by jemu ktos zaczal dymic takim czyms przed oczami to
      na pewno by sie zaczal dusic...przeciez to jest dym, to chyba logiczne ze tak
      sie dzieje, a po drugie przeciez kadzidlo czuc nawet na koncu kosciola, wiec
      KAZDY czlowiek zaczalby sie dusic gdyby ktos tak mu zrobil...
      jezeli chodzi o tv trwam i radio maryja to tez mnie nie dziwi ze ksiadz mowi o
      tej stacji i radiu w samych superlatywach (w koncu to ksiadz :)) , to ze nas
      namawia do sluchania tego wszystkiego tez mnie nie dziwi, to że wychwala ojca
      rydzyka tez mnie nie dziwi, to że stwierdzil, że telewizja polsat to jest
      telewizja masońska (satanistyczna) tez mnie nie zdziwilo, ale jak podal powód
      czemu ta telewizja jest satanistyczna, to po prostu cala klasa na 10 sekund
      zamilkła.... "telewizja polsat to telewizja satanistyczna bo jako swoj symbol
      wybrala sobie sloneczko, a sloneczko to symbol masoński wiec wszyscy w telewizji
      polsat to satanisci i nie mozemy tego ogladac...." ktos tam powiedzial ze
      przeciez tv polsat nie jest taka zla, organizuje przeciez te rozne akcje
      charytatywne dla dzieci, zbiera pieniadze itp. to ksiadz stwierdzil, że te
      wszystkie pieniadze to oni biora dla siebie a nic nie daja tym dzieciom, zreszta
      tak samo mowil o WOŚP. przeciez wiadomo jak bardzo co roku j.owsiak pomaga
      dzieciom, ale przeciez wedlug ksiedza : to OWSIK na tym zarabia a tak naprawde
      dzieciom daje bardzo mało, w ogole ten WOŚP caly to jest cos 'zlego'... OK.
      nie chce mi sie dalej pisac, ale ten ksiadz ma naprawde bardzo dziwne poglady,
      zresztą co tu duzo mowic : wystarczy sie zapytac jakiejkolwiek nauczycielki w
      naszym gimnazjum o ksiedza, a powie dokladnie to samo...
      jak mi sie jeszcze przypomną "oryginalne poglady ksiedza" to dopisze :) bo to co
      teraz opisalam to tylko 1/10 tego wszystkiego...
      • Gość: * Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 19:41
        Wniosek stąd taki,że z młodzieżą nie wolno się spoufalać,
        luz, swobodne słowo mogą być niewłaściwie zinterpretowane
        i wykorzystane natychmiast...nawet w stosunku do księdza.
        • Gość: MAJA Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: 81.219.30.* 10.12.07, 21:37
          Popieram i cieszę się,że znalazła się osoba mądrzejsza od całej reszty,która nie
          rozumie zagrożenia.
          • Gość: q Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: 195.205.202.* 12.12.07, 19:19
            dodać trzeba jeszcze jakie świetne kawały opowiada o żydach,świetne w
            cudzysłowiu ,ojciec rydzyk to aniołek przy naszym katechecie
            • Gość: życzliwość Ciemnogród w gimnazjum nr 18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 19:26
              Nie mów dużo ale powiedz wiele.
              • Gość: SellMeCandy Re: Ciemnogród w gimnazjum nr 18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.07, 16:26
                nastepne bardzo mądre stwierdzenie naszego księdza:
                "Radio Maryja jest dziełem Matki Bożej...!"
                mhm...fajnie...
                • Gość: * Re: Ciemnogród w gimnazjum nr 18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.07, 19:29
                  Między wierszami , nie każdy potrafi czytać.
                  • Gość: Gość Re: Ciemnogród w gimnazjum nr 18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 22:39
                    ja wolalbym juz lekcje z ksiedzem T, niż z katechetami swieckimi z tej
                    szkoły.Nuda ,nic sie nie dzieje.Ile można spać na lekcji?
              • Gość: % Re: Ciemnogród w gimnazjum nr 18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.08, 19:06
      • Gość: AAAA Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 20:51
        PANI CANDY MAM AKURAT STYCZNOSC Z KADZIDłEM I POTRAFIE Z BLISKA WDYCHAC KłęBY
        TEGO DYMU BO MAJą TEN CUDOWNY AROMAT ZIół POPROSTU MA ZNIEWALAJACY ZAPACH,
        KRóTKIE I RZETELNE WYJASNIENIE DO TWOJEJ PUSTEJ MOZGOWNICY NIE WIEDZACEJ NIC O
        WIERZE KIERUJE, OTOZ KADZIDłO JEST RZECZA SWIETą SZATAN SIE DUSIL OD SWIETEGO
        DYMU ;]

• Gość: katoliczka Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.tktelekom.pl 26.12.07, 22:55
      Mój syn chodzi do tej szkoły oraz do klasy , w której uczy ten ksiądz.ten
      człowiek to jakiś wariat i sadysta na każdej lekcji religii wyzywa wszystkich od
      debili łącznie z biciem i szarpaniem za uszy. To człowiek, który nie powinien
      nawet dochodzić do młodzieży. Ale jak sie okazuje takie traktowanie dzieci to
      jego sposób na nauczanie religii.Jeśli dyrekcja szkoły nic z tym nie zrobi mam
      nadzieje że ktoś temu psychopacie gębę obije i wypędzi z niego szatana
      • Gość: :/ Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 20:36
        PO..E DZIECI SZUKAJĄ PROPAGANDY, JAK TAKIE DZIECI MAJĄ SIĘ RODZIĆ TO JA
        JESTEM OD DZISIAJ ZWOLENNIKIEM ABORCJI!
      • Gość: STOPDZIECIOMNEO Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 20:43
        Ty pani zasrana katoliczka sluchaj powiem ci tak wymamrotany gadzie, akurat
        naleze do grupy młodziezowej w naszej parafi gdzie ksiadz naucza przez pismo
        swiete i mowi otwarcie o egzorcyzmach, papiez wywolal wojne dialbu przez
        egzorcyzmy! i 15 osob moze potwierdzic ze nie ma sprzeciwu o nauczaniu naszego
        ksiedza bo wyraznie jego slowa potrafimy interpretowac i rozumiec nie moja wina
        ze twoje i inne dzieci sa niedorozwiniete i maja w dupie to ze ktos im chce
        przekazac prawde bo je to nudzi, poczytaj troche artykułow bo jestes zacmiona
        tak jak twoje dziecko, i nie mow mi o tym ze ksiadz bije czy wyzywa bo robi sie
        to zalosne ( KTOS CI POWIE ZE ZESRAL CI SIE POD WYCIERACZKA I POJDZIESZ ZAJRZEC
        - bo uwierzyłaś), gębe najchetniej tobie bym obił a szatan moj drogi czy droga
        nie wiesz co to znaczy bo nie widziałaś go na oczy ;] MOZE ZROBIMY SPOTKANIE
        GRUPOWE WSZYSTKICH AUTOROW POSTOW I WYBIERZEMY SIE NA MSZE EGZORCYSTYCZNA? A
        GWARANTUJE ZE KAZDY Z WAS ODKRYJE SWOJE PODEJSCIE DO WIARY ;]
        • Gość: TAKTAK Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 20:53
          Papież Benedykt XVI przygotowuje się do walki ze wzrastającym satanizmem poprzez
          stworzenie "oddziałów" wyspecjalizowanych egzorcystów.
          Plany papieża ujawnił w wywiadzie dla katolickiej strony internetowej Petrus
          ojciec Gabriele Amorth, główny egzorcysta watykański. Władze kościoła są
          zaniepokojone wzrastającym satanizmem i okultyzmem, dlatego rozpoczęto
          intensywne kursy dla księży do walki, z tak zwaną wyjątkowo wysoką bezbożnością.

Według planów, każdy biskup w swojej diecezji będzie miał do dyspozycji grupy
          księży wyszkolonych w walce z opętaniem i okultyzmem. W wywiadzie ojciec Amorth
          mówi: "Dzięki Bogu, że mamy papieża, który zdecydował się na otwartą walkę z
          szatanem. Teraz biskupi będą zobligowani do posiadania odpowiedniej liczby
          przeszkolonych egzorcystów".

- Zbyt wielu biskupów nie traktuje tego poważnie i nie delegują swoich kleryków
          do walki z diabłem. Na szczęście Benedykt XVI wierzy w istnienie i walkę z
          szatanem, i to od czasu gdy przewodził Kongregacji do spraw Wiary - mówi ojciec
          Amorth.

Ojciec Amorth uważa, że papież, kiedy przewodził Kongregacji (1982-2005) nie
          zaprzepaścił szansy do ostrzegania ludzkości przed niebezpieczeństwem stawiania
          czoła diabłu.

W teorii, według Prawa Kanonicznego Kościoła Katolickiego z 1172 roku, wszyscy
          księża mogą odprawiać egzorcyzmy. W rzeczywistości tylko nieliczni są do tego
          odpowiednio przygotowani.

W Watykanie nikt na razie nie komentuje sprawy powołania zespołów egzorcystów.
        • mongolski_terrorysta Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 29.12.07, 20:55
          Gość portalu: STOPDZIECIOMNEO napisał(a):

> Ty pani zasrana katoliczka sluchaj powiem ci tak wymamrotany gadzie, akurat
          > naleze do grupy młodziezowej w naszej parafi gdzie ksiadz naucza przez pismo
          > swiete i mowi otwarcie o egzorcyzmach, papiez wywolal wojne dialbu przez
          > egzorcyzmy! i 15 osob moze potwierdzic ze nie ma sprzeciwu o nauczaniu naszego
          > ksiedza bo wyraznie jego slowa potrafimy interpretowac i rozumiec nie moja wina
          > ze twoje i inne dzieci sa niedorozwiniete i maja w dupie to ze ktos im chce
          > przekazac prawde bo je to nudzi, poczytaj troche artykułow bo jestes zacmiona
          > tak jak twoje dziecko, i nie mow mi o tym ze ksiadz bije czy wyzywa bo robi sie
          > to zalosne ( KTOS CI POWIE ZE ZESRAL CI SIE POD WYCIERACZKA I POJDZIESZ ZAJRZEC
          > - bo uwierzyłaś), gębe najchetniej tobie bym obił a szatan moj drogi czy droga
          > nie wiesz co to znaczy bo nie widziałaś go na oczy ;] MOZE ZROBIMY SPOTKANIE
          > GRUPOWE WSZYSTKICH AUTOROW POSTOW I WYBIERZEMY SIE NA MSZE EGZORCYSTYCZNA? A
          > GWARANTUJE ZE KAZDY Z WAS ODKRYJE SWOJE PODEJSCIE DO WIARY ;]

Czyzby nasz "szanowny" ksiadz w końcu zabrał głos?
          Poziom wypowiedzi,przekazana treść jak i uzyte słownictwo pasują w 100%

uzyte w poście nastepujace zwroty :
          zasrana katoliczka,wymamrotany gadzie,dzieci sa niedorozwiniete
          jestes zacmiona,to normalne słowa uzywane przez miłujacego bliznich katolika do
          innych osób ?

• Gość: STOPDZIECIOMNEO Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 21:11
            katolik katolika w dzisiejszych czasach zabija szydzi, i blizni od blizniego
            chce byc lepszy poprzez pychę, a wolnosc slowa jest ponad prawem, w islamie
            ludzie robia z ludzi zywe bomby, a w katolictwie ludzie ludzią robią wode z
            mózgu, przygład marketingu w reklamie, katolicy żyja po swojemu a nie po bożemu ;]
            • mongolski_terrorysta Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 29.12.07, 21:19
              a co do oddawania czci szatanowi....
              Mam nadzieje,że jako katolik masz za sobą lekture Biblii,nie daje ci nic do
              myslenia ten fragment ?
              Nie bedziesz czcił bałwanów złotych,srebrnych,miedzianych,drewnianych ni
              kamiennych,bo one ani widzieć,ani słyszeć,ani chodzic nie mogą ?
              Z tego co pamietam,chwilke pózniej jest napisane jak byk,że oddając im
              cześć,oddajesz cześć diabłu.
              Może jednak egzorcyzmy,czas zaczac od siebie ?
          • Gość: apollo Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 10:29
            smierdzi ci z pod pachy mongolski terrorysto kup sobie mydelko fa
            twoja mama puszczala sie z mongolami a ty jestes mongolski ciec
      • Gość: katoliczka Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.tktelekom.pl 03.01.08, 23:51
        Może ustalimy jakiś termin spotkania w szkole nr.18 z ks.Tomaszem i wtedy
        wszyscy zafascynowani osobą ks. przekonają sie o poczynaniach osoby duchownej w
        szkole i każdy sie przekona czy osoba duchowna postępuje jak przystoi
        nauczycielowi religii i czego uczy. Proponuję aby mongolski terrorysta
        zaproponował termin spotkania w porozumieniu z dyrekcją szkoły a chętnych nie
        zabraknie tak rodziców jak i uczniów.
        Temat zostanie zamknięty i buzie pań z oazy tak samo.
    • Gość: Agnieszka Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.tktelekom.pl 29.12.07, 21:07
      O danej dyskusji dowiedziałam się dziś, właściwie przypadkiem. Żałuję, że tak
      późno, bo widzę, że wątek został założony ponad 2 tygodnie temu. Mimo tego mam
      wielką nadzieję na to, że to co napiszę przeczyta jak najwięcej osób! Nie mogę
      pozwolić na to, aby wypisywano takie brednie!

Zacznijmy od kilku słów do pana mongolskiego_terrorysty: Postaram się
      wypowiedzieć z największym szacunkiem na jaki mnie stać po przeczytaniu pańskich
      komentarzy, jednak skoro umie pan gardzić innymi, to dlaczego nie pogardzić
      panem? Widzę, że sytuacja z zaskarżaniem nauczyciela nie jest panu wcale obca
      (wcześniejsza sprawa z nauczycielką historii, a kto wie ilu jeszcze było oprócz
      wymienionych?). Nie wiem co ile dni robi pan staranną selekcję zeszytów swojej
      córki w poszukiwaniu błędów i pomyłek nauczycieli. Naprawdę to szokujące
      zjawisko, współczuję serdecznie córce. Osobiście spaliłabym się ze wstydu, gdyby
      to mój Ojciec robił taki raban z nijakiego powodu. Zauważam też, że uważa się
      pan za kogoś niezwykle mądrego, oczytanego, wykształconego, a z pewnością
      inteligentniejszego od setek nauczycieli. W takim razie najlepiej będzie jak
      zabierze pan swoją ukochaną pokrzywdzoną córeczkę ze szkoły, i zacznie ją
      dokształcać sam - z pewnością nie robiąc żadnych błędów. Wierzę, że bez żadnych
      egzaminów i rozmów wstępnych z palcem w nosie dostanie się na oxford, czy
      uniwersytet jagielloński i świat będzie piękniejszy. Bo i pan, i nauczyciele
      będziecie mieli święty spokój. Prawda jest jedna: nobody's perfect. I jeżeli
      uważa pan, że nigdy nie popełnił w życiu żadnego błędu, to niestety, ale w tym
      momencie zauważam już dwie pomyłki. Pierwsza, owa egoistyczna myśl, zaś druga -
      bezmyślne obrzucenie błotem kogoś takiego jak ks. Tomasz S. ( nie znam pana
      osobiście, ale jak domniemam pan również osobiście nie zna księdza o którym tu
      mowa; trzymając się pańskich zasad mam prawo zwymyślać panu ograniczając się
      jedynie do powstrzymywania od brzydkich słów).

Czytając posty, opadły mi ręce. Znam osobiście ks. Tomka S. i od zawsze mam o
      Nim jak najlepsze zdanie. Wspaniały wychowawca młodzieży, otwarty na innych,
      sympatyczny z niesamowitym poczuciem humoru i podejściem do ludzi, nigdy nie
      pozwolił nikomu zwątpić, robi wszystko aby umacniać wiarę w ludziach! Człowiek z
      sercem na miejscu i widocznym powołaniem do służby Bogu. Ma swoje poglądy, i ich
      broni - naturalna reakcja. Panie mongolski_terr.., pan też ma swoje zdanie i gdy
      zdarzyły się jakieś głosy broniące Księdza, to czy pan nie bronił wtedy swoich
      racji?
      Ksiądz Tomek od kiedy pamiętam miał dosyć żartobliwe podejście do młodzieży, co
      wyróżniało Go z tłumu surowych księży trzymających dzieciaki na dystans. Czasem
      w żartach złapał za nos, czasem pociągnął za ucho - ale nigdy, przenigdy nie
      było to robione w sposób sprawiający ból!!! Skandal!!! Nie wiem jak tego
      człowieka można posądzić o coś takiego jak agresja w stosunku do dzieci!!!
      Przeraża mnie to w jaki sposób to wszystko jest ukazane!!! Oświadczam, nigdy,
      ale to nigdy (!!!) w żadnym wypadku, nikt ze znanych mi ludzi nie poczuł się
      urażony, odepchnięty, poniżony przez ks. Tomasza S.!!! Za to każdy bardzo
      chętnie przebywał na przenajróżniejszych spotkaniach z owym Księdzem,
      uwielbialiśmy spędzać z Nim czas, wyjeżdżać na różne kilkudniowe wycieczki!!!
      Czy gdyby ks. Tomek S. był takim straszliwym tyranem jakiego przedstawia nam
      zawzięcie mongolski_terr... to czy jakiekolwiek wycieczki, obozy pod opieką tego
      właśnie księdza byłyby realne?!?!?!
      Jest mi wstyd za takich ludzi jak pan mongolski_terr.., za te słowa! Może pan
      skrzywdzić - a nie wie pan nawet kogo! Czas sobie uświadomić, że oprócz nauki są
      ważniejsze rzeczy na tym świecie. To nie jednorazowa pomyłka któregoś z
      nauczycieli może wyrządzić wieczną krzywdę, to pomyłka w ocenianiu różnych osób,
      może sprawić największy ból.

Swoją drogą, znam sporo młodzieży z Gimnazjum nr 18, i raczej nie słyszałam
      głosów błagających o pomoc, bo "ks. Tomek nas bije/poniża/obraża". Wręcz
      przeciwnie, podkreślano luz i swobodę, oraz dużą dawkę śmiechu na 45 minutach
      poświęconych religii. Też kiedyś byłam w takim wieku, i wiem, że dzieciaki
      chętnie wzbudzą sensację. Podkoloryzują wszystko nie myśląc o konsekwencjach,
      byleby zrobić zamieszanie wokół siebie, albo swojego gimnazjum. Większość faktów
      jest zwyczajnie przeinaczona, może i niektóre sytuacje miały miejsce, ale w
      charakterze zupełnie nie brutalnym, agresywnym czy makabrycznym. Osobiście
      chętnie zamieniłabym się z córką pana mongolskiego_terr.. na nauczycieli religii.

Kolejna rzecz: uwielbiam powieści J.K.Rowling i jakoś nigdy Ks. Tomasz S. nie
      miał do mnie o to żalu, czy jakichś pretensji. Uważam to za dzieło literatury
      fantastycznej, i jest to jedna z moich ulubionych książek. Nigdy nie skreśliło
      mnie to z pozycji bycia chrześcijaninem.

Świeży artykuł: wiadomosci.onet.pl/1665129,12,item.html
      I co? Na Papieża też powiecie, że jest głupim "ignorantem" ? "idiotą"?
      "psychopatą"? a może "wciska ciemnotę" ? Co do spotkań egzorcystycznych, dołączę
      się do przedmówcy - może wybierzemy się grupowo na jedno takie spotkanie?
      Zmienią państwo zdanie w ciągu uzdrawiania pierwszego z opętanych.

Przykro mi, ale były to najgorsze i najpaskudniejsze brednie jakie kiedykolwiek
      czytałam. Powiedziałabym, że GW spada na psy, ale dlaczego mam winić biedną
      gazetę, skoro to ktoś całkiem nie związany z gazetą pisze takie gó... Nie mam
      słów, żeby wyrazić jak wielki jest we mnie żal.

PS. pod moimi słowami może podpisać się setki dzieciaków i młodzieży w okolicach
      wieku pańskiej pokrzywdzonej córeczki panie mongolski. Nie pozwolę panu
      wypisywać tak wierutnych kłamstw w stosunku do tak wspaniałej osoby jak ks.
      Tomasz S. To zwykła dziecinada wszczynać taki beznadziejny atak na forum
      internetowym. Kompletny brak klasy. Nie wiem co chciał pan osiągnąć przez
      napisanie tego tutaj, chociaż jedno osiągnął pan już na pewno - szczyt dna.
      • mongolski_terrorysta Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 29.12.07, 21:50
        Szanowna Pani
        1/popełniam błędy,jestem tylko człowiekiem.

2/Przeglądam zeszyty dziecka nie po to aby wykryć błedy nauczycieli,tylko błedy
        dziecka.Jednak,jezeli dyplomowany nauczyciel historii uczy dzieci,że druk zostal
        wynaleziony w Babilonie czy Asyrii,trudno nie zareagować.Dla Pani może to mała
        różnica, jednak dla mnie / pomijajać oczywista prawde,że druk wynalezli
        Chińczycy/ to około 3 tyś lat.I zapewnie spaliła by się Pani ze wstydu,gdyby
        na maturze, taka tezą wywołała smiech wśród egzaminatorów.

3/Co do księdza Tomasza,rozmawiałem z uczniami,rodzicami,sprawe zgłosilismy w
        szkole,poprosilismy o zmiane nauczyciela i wychowawca potwierdził,że jego
        zachowanie jest co najmniej niestosowne i było wiele skarg i uwag od rodziców.

4/Łapanie kogoś za nos czy ucho / nawet nie sprawiając bólu/,jest zabronione
        przez prawo,za takie żarty kodeks karny przewiduje jasno ujete kary.Może Pani
        lubi jak ktos Pania łapie za rózne czesci ciała,nie wiem,nie interesuje mnie to.

5/Nie przypominam sobie,żebym ksiedza obrzucił błotem

6/Dzieci faktycznie uważaja lekcje religi za wesołe,śmieją się z księdza

7/Skoro prawda jest dla Pani gównem,zostaje mi tylko współczuć

8/Szczyt dna faktycznie został osiagniety,poprzez nauczanie
        nietolerancji,wciskaniu głupot i zabobonów.

• Gość: Agnieszka Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.tktelekom.pl 29.12.07, 22:19
          Cieszę się, że jednak znalazła się w panu krzta szacunku do obcych osób, bo już
          zaczynałam wątpić w pańską kulturę.

Cytuję: "Przeglądam zeszyty dziecka nie po to aby wykryć błedy nauczycieli,tylko
          błędy dziecka". W takim razie, dlaczego wystosował pan skargę na nauczyciela
          historii, a nie obwinił własną córkę?

Kolejny cytat, w którym jednak tracę wiarę w pana szacunek do innych, a
          bynajmniej w tym wypadku do mojej osoby: "Może Pani lubi jak ktos Pania łapie za
          rózne czesci ciała,nie wiem,nie interesuje mnie to." Bezczelność. Cięta riposta,
          aczkolwiek niesmaczna, nie życzę sobie takich uwag pod moim adresem. Z resztą po
          przeczytaniu pańskich postów raczę zauważyć, że spada pan do poziomu poczucia
          humoru jakim ponoć wg pana dysponuje Ks. Tomasz, a ten z kolei podobno był "idiotą".

Metaforyczne "obrzucanie kogoś błotem" oznacza obrażanie danej osoby, szydzenie
          z niej, i używanie w stosunku do niej obelg. Myślałam, że jako wykształcony
          człowiek zrozumie pan co miałam na myśli. Proszę nie brać życia tak dosłownie.

Ja również nie raz, nie dwa śmiałam się z Księdza i z Księdzem. Nic dziwnego, że
          dzieciaki mają kupę śmiechu na lekcjach - Ks. Tomek sypie żartami jak z rękawa.

Mogę równie dobrze współczuć panu: to co dla mnie jest prawdą, dla pana jest
          wymysłem, i na odwrót.
          • mongolski_terrorysta Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 29.12.07, 23:33
            Co do historii ,dzieciak miał do napisania referat na ten temat i otrzymał
            obnizoną ocene,gdyz według Pani magister pismo klinowe powstawało za pomoca
            czcionek.Poszedlem do kobiety i usłyszałem,ze ona się o tym uczyla 5 lat,ma
            magisterium i wie więcej na ten temat niż ja.To nie był bład dziecka tylko
            nauczyciela,który miał ewidentne braki w wykształceniu./Na marginesie,dość
            często myliło jej sie to i owo/

Zarzuca mi pani bezczelność,uwagą:Może Pani lubi jak ktos Pania łapie za
            rózne czesci ciała,nie wiem,nie interesuje mnie to,jednak Pani napisała :”Czasem
            w żartach złapał za nos, czasem pociągnął za ucho”.Można z tego wnioskować,że
            jest to dla Pani akceptowalna forma fizycznych kontaktów miedzyludzkich,dla mnie
            nie jest.Dlatego okreslenie-bezczelność raczej tutaj nie pasuje.I
            faktycznie,zupełnie mnie to nie interesuje,czyli skoro ktoś to lubi,to nie ma
            dla mnie problemu-jego sprawa.
            Prosze równiez zwrócić uwage,że nie oceniam zachowania księdza poza
            szkołą,faktycznie spotkałem się z róznymi opiniami na ten temat,tak złymi jak i
            dobrymi / tych dobrych było wiecej/,jednak w szkole,jego zachowanie jest takie
            jakie jest ,potwierdzają to nawet nauczyciele i na pewno,nie jest to zachowanie
            jakim powinen wykazywać się pedagog.

Co do żartów,murzyn którego czarna powłoka sama w sobie jest zła,też by się
            pewnie usmiał z takiego żartu.
        • Gość: Piotrek Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 22:51
          3/Co do księdza Tomasza,rozmawiałem z uczniami,rodzicami,sprawe zgłosilismy w
          > szkole,poprosilismy o zmiane nauczyciela i wychowawca potwierdził,że jego
          > zachowanie jest co najmniej niestosowne i było wiele skarg i uwag od rodziców.

Wydaję mi się że warto by było również sięgnąć opinii u samego Proboszcza, bo co
          dzieci powiedzą rodzicom że ksiądz jest zły na religii taki i owaki, no to
          rodzice ratujmy swoje dzieci! szkoła jest zła, nauczyciele są źli. Wypadałoby
          najpierw podejrzeć poczynania swoich pociech w środowisku publicznym.
          Wychowawca? pod wpływem głosów "większości" rodziców? jeden nauczyciel wyrządza
          krzywdę . No to zaraz usłyszymy o pani dyrektor, pedagogu, psychologu... no
          można się jeszcze pokusić o kuratora ;)
          • mongolski_terrorysta Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 29.12.07, 23:42
            Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> Wydaję mi się że warto by było również sięgnąć opinii u samego Proboszcza, bo c
            > o
            > dzieci powiedzą rodzicom że ksiądz jest zły na religii taki i owaki, no to
            > rodzice ratujmy swoje dzieci! szkoła jest zła, nauczyciele są źli. Wypadałoby
            > najpierw podejrzeć poczynania swoich pociech w środowisku publicznym.
            > Wychowawca? pod wpływem głosów "większości" rodziców? jeden nauczyciel wyrządza
            > krzywdę . No to zaraz usłyszymy o pani dyrektor, pedagogu, psychologu... no
            > można się jeszcze pokusić o kuratora ;)

To nie jest taki glupi pomysł,prawdopodobnie biskup tez by z checia obejrzał i
            wysłuchał kilka nagrań zrobionych komórką
            • Gość: Piotrek Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 00:40
              to jak mongolski_terrorysto przyjdziesz jutro po mszy i nam te nagrania
              pokażesz? chciałbym zobaczyć bardzo ten filmik :), jeżeli nie to istnieje
              jakakolwiek inna możliwość ich zobaczenia? :)
              • Gość: jj Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.07, 01:54
                taaa,za miesiac w programie UWAGA :)
    • Gość: Piotrek Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 21:33
      Czytam i po prostu niedobrze mi się robi od tych wszystkich postów, chciałbym
      Pana/Panią mongolski_terrorysta zaprosić jutro po mszy do zakrystii po mszy na
      10;30, będzie Pan/i na tyle odważny/a żeby porozmawiać w oczy? i pokazać swoje
      chore oblicze osoby, niosącej jak to jakiś użytkownik napisał wyżej propagandę i
      tworzenia buntu przeciw osobie której Pan/i kompletnie nie zna, widać że chodzi
      tutaj tylko o zyskanie satysfakcji, oraz wypowiedzi rozżalonych rodziców i
      dzieci które napełniają Pana/ią dumą i pychą. Przecież wszyscy wiemy że
      oczernienie kogoś (kogo się nie zna w ogóle), i zyskanie zwolenników na przeciw
      w dzisiejszym świecie jest żyłą złota, no ale w internecie tego złota się nie
      otrzyma. :)
      • Gość: gość Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 20:01
        Nareszcie konkretna propozycja , ktora moglaby rozwiązac ten konflikt. Czy
        mongolski terrorysta pojawil sie na spotkaniu ,skorzystal z zaproszenia?Na pewno
        nie , ale mimo tego chcialabym sie upewnic.
        • mongolski_terrorysta Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 30.12.07, 20:48
          Oczywiście,że się nie pojawiłem.Osobiscie nie widze żadnego konfliktu oraz
          takiej potrzeby.Napisałem to,co faktycznie ksiądz wygadywał.Potwierdzają to
          uzniowie,nauczyciele,inni rodzice jak i kilka nagrań.
          Ksiądz sie ostatnio uspokoił ze swoimi kontrowersyjnymi twierdzeniami i nie
          zamierzam tego tematu dalej ciagnąć
          Powtarzam rowniez po raz kolejny,jeżeli pisze nieprawde,zawsze mnie można
          zgłosic do organów scigania.Niemniej wydaje mi się,że nie lezy to w interesie
          księdza jak i instytucji koscioła katolickiego.

Pozdrawiam

• Gość: Piotrek Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 22:12
            My również nie widzimy żadnego konfliktu, aczkolwiek również nie widzimy nic co
            by stało na przeszkodzie żeby się spotkać z rodzicami czy choćby indywidualnie z
            Panem/nią i porozmawiać oraz zobaczyć te tajemnicze nagrania bardzo chętnie.
            Ksiądz się ostatnio uspokoił? niby jak, skąd te wieści? przecież były święta i
            jest długi weekend od szkoły? to skąd informacja i od kogo że się uspokoił?
            wprost niewiarygodne :)

Pozdrawiam
            • mongolski_terrorysta Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 30.12.07, 22:31
              Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> My również nie widzimy żadnego konfliktu, aczkolwiek również nie widzimy nic co
              > by stało na przeszkodzie żeby się spotkać z rodzicami czy choćby indywidualnie
              > z
              > Panem/nią i porozmawiać oraz zobaczyć te tajemnicze nagrania bardzo chętnie.
              > Ksiądz się ostatnio uspokoił? niby jak, skąd te wieści? przecież były święta i
              > jest długi weekend od szkoły? to skąd informacja i od kogo że się uspokoił?
              > wprost niewiarygodne :)
              >
              > Pozdrawiam

No tak,ostatnio było swieta . To jest logiczne stwierdzenie czy nie przemyslany
              argument?
              Nigdy nic nie stało na przeszkodzie aby ksiądz pojawił się na spotkaniu rodziców
              i usłyszał od nich bezpośrednio.Z tego co wiem,był zapraszany na takie spotkanie
              na początku grudnia.
              • Gość: Agnieszka Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.tktelekom.pl 30.12.07, 22:39
                Nie odpowiadajmy pytaniem na pytanie.
                Skąd opowieści, że ksiądz się "uspokoił" skoro w okresie świątecznym nie
                prowadzi się żadnych lekcji, a już tym bardziej lekcji religii w szkołach?

Chyba, że jest pan tak gorliwym wychowawcą, że posyła swoją córkę na zajęcia
                także podczas świąt, wtedy wszystko jasne.
            • Gość: Agnieszka Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.tktelekom.pl 30.12.07, 22:36
              Wracając do poprzedniej wypowiedzi pana mongolskiego, pragnę dodać, że jako
              młodzież oazowa bardzo często mieliśmy nauki i spotkania z Ks. Tomaszem, i dla
              nas - osób, którym temat wiary i religii był wyjątkowo bliski - nie było nic
              niepokojącego w nauczaniach tego też Księdza! A proszę uwierzyć, nikomu z nas
              nikt w życiu nie zarzucił, że mamy jakieś wypaczone poglądy/ jesteśmy
              zaboboniarzami/ moherami.

Osobiście dopisuję się do trafnej uwagi Piotrka; skąd Pana opinia, że Ksiądz się
              "uspokoił", skoro od dwóch tygodni mamy przerwę świąteczną? Podejrzane.

Swoją drogą, trudno mi zrozumieć powód dla jakiego pan umieszczał owy wątek na
              forum. Jaki sens miał ten atak, co chciał pan przez to uzyskać? Czy podczas
              sytuacją z historyczką również założył pan specjalny wątek poświęcony temu
              problemowi?
              • mongolski_terrorysta Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 31.12.07, 00:21
                Polecam lekture postów zamieszczonych przez innych uczniów księdza.Dla niego
                debilami sa tylko ci,którzy osmiela się mysleć inaczej niż on.Młodziez oazowa
                mysli tak,jak nakazuje jej jedyne słuszne radio i wcale mnie nie dziwi,że do was
                się w taki sposób nie zachowywał.Co do nauk głoszonych przez niego,też nie
                wnosicie zastrzeżeń,czemu sie nie dziwie,odpowiedz jest oczywista i wszelka
                dyskusja na ten temat jest zbedna i nie wniesie nic nowego.

Co do przerwy swiatecznej,prosze zwrócić uwage,kiedy watek został załozony,ile
                od tamtego czasu mogło być zajec z księdzem i po poswięceniu chwili czasu na
                logiczne myslenie,z pewnościa domysla się Panstwo co miałem na myśli,pisząc
                słowo-ostatnio.

Dziwi mnie również,odbieranie tego tematu jako atak.
                Ja osobiście nie zycze sobie,żeby w XXI wieku uczono mojego dziecka ciemnoty i
                nietolerancji rasowej i religijnej.Skoro nie ma możliwości zmiany katechety ani
                nauczania w szkole etyki,była to najdelikatniejsza forma upomnienia tej
                osoby.Jako taka odniosla chwilowy skutek /chwilowy gdyz domyślam sie,że
                przekonań ksiądz nie zmienił/
                Pozdrawiam
                • Gość: ania_p Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 00:47
                  mongolski_terrorysta
                  Jezeli az tak przeszkadza Ci to co ksiadz mowi na religi, to wypisz dziecko z
                  tego przedmiotu. Przesiedzi godzine na swietlicy. I o jakiej nietolerancji
                  religijnej piszesz? Ksiadz naucza religi katolickiej i zapewniam Cie ze nie
                  bedzie wychwalal buddyzmu czy islamu - i to nie tylko w Gim. nr 18 ale we
                  wszystkich szkolach.

Poza tym, patrzac okiem psychologa, widze ze jestes bardzo nadopiekunczy w
                  stosunku do dziecka. Sprawy zle ocenionego referatu powinno osobiscie zalatwiac
                  dziecko! Gimnazjum to juz nie przedszkole. A zamiast oskarzac nauczyciela o
                  notatkę, lepiej zastanow sie czy moze Twoja pociecha po prostu nie uwazala na
                  lekcji i popelnila gafę? O tym juz chyba nie pomyslales. Tak samo jak nagrane
                  filmiki komórką, gdy uzywanie telefonu jest ZABRONIONE na lekcji!!
                  Znam juz wiele takich przypadkow i zapewniam Cie ze Twoje metody wychowawcze nie
                  pomoga dziecku.
                  • mongolski_terrorysta Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 31.12.07, 02:09
                    Gość portalu: ania_p napisał(a):
                    Poza tym, patrzac okiem psychologa, widze ze jestes bardzo nadopiekunczy w
                    > stosunku do dziecka. Sprawy zle ocenionego referatu powinno osobiscie zalatwiac
                    > dziecko! Gimnazjum to juz nie przedszkole. A zamiast oskarzac nauczyciela o
                    > notatkę, lepiej zastanow sie czy moze Twoja pociecha po prostu nie uwazala na
                    > lekcji i popelnila gafę? O tym juz chyba nie pomyslales. Tak samo jak nagrane
                    > filmiki komórką, gdy uzywanie telefonu jest ZABRONIONE na lekcji!!

1/Polecam uwazne czytanie Psychologowi tego co inne osoby piszą,prawdopodobnie
                    na studiach uczono Psychologa analizy i czytania ze zrozumieniem.
                    2/Nie przeszkadza mi,że dziecko jest uczone religii,tylko jak jest uczone i
                    czego / to tez pycholog powinien wydedukować/
                    3/Masz racje,uzywanie telefonu jest zabronione,tak samo nauczanie nienawisci
                    religijnej i rasizmu / ciagle się powtarzam,chyba psycholog tego nie doczytał/
                    4/co do swietlicy patrz punkt 2
                    5/Tak samo wychowywano mnie,dzieki czemu darze szacunkiem inne rasy i
                    wyznania.Nauczono mnie takze,że o prawde sie walczy.
                    6/Dlaczego ksiądz nie może wychwalac innych wyznań? Czy widzisz coś złego w
                    wyznawcach Buddyzmu czy Islamu?W koncu nawet JP II uznał ich za braci w wierze.
                • Gość: Agnieszka Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.tktelekom.pl 31.12.07, 10:23
                  Powtórzę, że dzieciaki w tym wieku bardzo chętnie wypowiadają się na każdy temat
                  nie mając przeważnie o nim pojęcia, a szczególnie na taki, którym mogą zrobić
                  wielką aferę i zamieszanie. Wierzę jednak, że Ksiądz ma zarówno swoich
                  zwolenników jak i przeciwników, tak już bywa, że nie każdy nas lubi. Ja również
                  gdybym miała okazję "dołożyć od siebie" na jakimś wątku internetowym osobie za
                  którą nie przepadam, to chętnie bym z tego skorzystała. Ludzka natura.

Pana mylne zdanie na temat młodzieży oazowej mnie wręcz przeraża. Jak łatwo
                  wypowiedzieć się na temat kogoś, kogo właściwie wcale się nie zna, prawda?
                  Mniemam, że nie miał pan nigdy styczności z tą grupą, i swoje zarzuty wypisuje
                  bezpodstawnie. I ku pańskiej wiadomości, żadne z nas nie ma w swoich
                  odbiornikach ustawionego radia maryja jako główne.

Wątek został założony 13 grudnia czyli pod koniec przedostatniego tygodnia
                  nauki. Nie pamiętam ile godzin religii w tygodniu mają uczniowie gimnazjum, ale
                  najprędzej ok. 2, więc wniosek wysnuł pan po relacjach córki z dwóch godzin.
                  Ciekawie.
                  • mongolski_terrorysta Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 31.12.07, 12:40
                    Szanowna Pani , wątek został załozony 13 LISTOPADA !!!!!!
                    Mam styczność z kilkoma osobami z grupy Oazy i na tej podstawie,mam wyrobiona
                    opinie o całym srodowisku w niej zrzeszonym i jak sie pani pewnie domysla nie
                    jest to opinia dobra.Niemniej szanuje ich wybór,zyjemy w wolnym kraju i kazdy ma
                    takie przekonania jakie uważa za słuszne.

• Gość: ania_p Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 16:26
                      Widze ze Pan "mongolski_terrorysta" (zreszta bardzo ladny i nienawolujacy do
                      przemocy nick) jest bardzo uprzedzony do religi katolickiej ;) Zreszta nie
                      zamierzam dalej polemizowac gdyz nawet nie odpowiedzial pan w calosci na moj
                      poprzedni post, czym przyznal sie do tresci w nim zawartych.

Pozdrawiam cieplo i zycze szczesliwego nowego roku!
                      • mongolski_terrorysta Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 31.12.07, 19:39
                        Gość portalu: ania_p napisał(a):

> Widze ze Pan "mongolski_terrorysta" (zreszta bardzo ladny i nienawolujacy do
                        > przemocy nick) jest bardzo uprzedzony do religi katolickiej ;) Zreszta nie
                        > zamierzam dalej polemizowac gdyz nawet nie odpowiedzial pan w calosci na moj
                        > poprzedni post, czym przyznal sie do tresci w nim zawartych.
                        >
                        > Pozdrawiam cieplo i zycze szczesliwego nowego rok

Zgadzam sie,że mam bardzo ładny i nienawołujący do przemocy nick :) Psycholog z
                        pewnoscia wydedukował o co w nim chodzi.
                        Odpowiedziałem w całosci na Pani post,wystarczy tylko uwaznie go przeczytać jak
                        i moje pozostałe.
                        Nie jestem uprzedzony do religii,prosze uwaznie czytac

Równiez zycze szczęsliwego nowego roku
                        • Gość: FAN MONGOŁÓW Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 14:57
                          Proste ojciec terrorysta a dzieci mongolskie hahaha ;D to wszystko wyjaśnia
                          gościu wiarygodny jak skurczybyk,a tym bardziej rąbnięty, chyba uciekł z centrum
                          zdrowia psychicznego hahaha żal mi takich frajerów, jak jestes taki mądry to się
                          kuźwa pokaż cwaniaczku zobaczymy kto będzie taki mądry i czy bedziesz mial taką
                          smiałość mowic o tym o czym piszesz na tu na forum ;]
                          • asgard_bp Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 01.01.08, 15:21
                            Gość prawde pisze a wam żal dupe sciska.Czegóż wymagać od zacofanych katolików.
                            • Gość: Akagi Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.08, 20:15
                              Fanie mongołów,dziecko neo czy jaki ci tam jeszcze....
                              Bardziej durne posty od ciebie pisze tylko nasz ulubieniec Jaruś.Skoro nie
                              potrafisz przyjąc prawdy do wiadomości,to lepiej się nie udzielaj na forum,moze
                              lepiej pomódl się do Bozi?
                              A co do tematu,ostatnio dośc głosno jest o pewnym psychologu,który dla "żartu"
                              łapał dzieci za rózne części ciała...
    • Gość: 2 fff Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.tktelekom.pl 02.01.08, 20:43
      "Autentyczna historia" Ci którzy chodzą do naszej klasy wiedzą o co chodzi
      hehehehehehehehe :) opowiada nam bajki i mówi autentyczna historia ale ja lubie
      jego lekcje bo mogę sie pośmiać ostatnio jak coś tam czytał ja sie obróciłem i
      powiedziałem "i co obudził sie pan?"
      on do mnie że to jest napisane w tej książce ja tak na nią patrze (biblia) i
      mówię "A co to sennik jest?" jemu mina zrzedła wpisał mi uwagę ja sie śmiałem i
      jak jeszcze mówił moje imię i nazwiska powiedziałem "nie obecny" buhahahaha
      • rastaferei Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 03.01.08, 16:01
        chodzilem do tej szkoly. dyrekcji nienawidze ale wspolczuje uczniom
        tego ksiedza. Jakby ode mnie zalezalo to by zebral lomot i tyle.
        Wogole co on gada??!! Moj brat chodzi do '18' i ch..a wie. Nie
        potrafia nauczac a ja pozdrawiam cala dyrekcje nauczycieli i mowie
        otwarcie...jestescie po..i. Dziekuje.
      • Gość: * Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.08, 10:59
        Orka na ugorze
    • Gość: mistrz Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.08, 17:14
      O wy polscy IDIOCI !!!!!!!!!! Najlepiej byście wogóle na tego księdza nasrali
      !!!!! HWD !!! Jesteście idiotami - najchętniej wrócilibyście do komuny-co?? Band
      debili i niedorobów !!! Nie wierzycie w Boga - i ten ks. ma racje wy i wasze
      dzieci - jesteście wielką bandą opętańców !!!
      NAJLEPIEJ SIE POWIEŚCIE - debile...... i to jest prawdziwy obraz polski -
      zupełny brak wiary - weźcie sobie te dzieci z tej szkoły i sami je uczcie,
      kurr...... wa mać !!!!
    • Gość: Janusz 45 Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.08, 17:19
      CYTAT : "na początku myslałem,że jestem w ukrytej kamerze i dzieciak zwyczajnie robi
      sobie ze mnie jaja.Niemniej po przejrzeniu zeszytu,moja mina zrobiła się
      bardzo nieciekawa."

MONGOLSKI TERRORYSTO.... coś Ci powiem - jak czytam takie brednie, to aż żal mi
      dupe ściska !!! Czy Ty jesteś jakis niedorąbany, czy co??? Weź sie lecz
      człowieku kimkolwiek jesteś, bo już tak sie nazywając widać, że coś z Tobą nie
      tak !!!!
      • Gość: Anemon Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.08, 19:26
        A może bys tak pisał wiesniaku pod stałym nickiem,bo jak na razie nabiłes tu
        kilkanascie postów i kazdy pod innym.

Na dodatek swoim debilnym pisaniem,potwierdzasz,że obrońcy księzulka sa takimi
        samymi oszołomami jak on.No chyba,że dostałes na weekend przepustke z
        Lublińca,to by wszystko tłumaczylo.
        • Gość: SysSc Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 00:29
          Debilne to jest twoje pisanie i wszystkich idiotów szukających sensacji w tym
          temacie, skretyniałe sku..syny z was i ot co ;/ (Tworząc bunt nie musimy wcale
          bronić księdza, akurat nie bronie) nawet tępi ludzie ku.. zrozumieją że jak się
          coś o kimś napisze w internecie to wszyscy wchodzą w temat w ogóle go nie znając
          tworząc pusty wątek za wątkiem (mając z tego satysfakcje bo fajnie sie o kims
          pisze ;/) a z tym całym cwaniaczkiem i pieprzonym mongołem który się bawi w
          muzułmańskiego władcę chyba ku.. ch.. wie czego, najwyżej swojej równie
          popieprzonej rodzinki
          • Gość: SysSc Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 00:30
            chętnie bym porozmawiał
          • asgard_bp Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 09.01.08, 01:25
            Gość portalu: SysSc napisał(a):

> Debilne to jest twoje pisanie i wszystkich idiotów szukających sensacji w tym
            > temacie, skretyniałe sku..syny z was i ot co ;/ (Tworząc bunt nie musimy wcale
            > bronić księdza, akurat nie bronie) nawet tępi ludzie ku.. zrozumieją że jak się
            > coś o kimś napisze w internecie to wszyscy wchodzą w temat w ogóle go nie znają
            > c
            > tworząc pusty wątek za wątkiem (mając z tego satysfakcje bo fajnie sie o kims
            > pisze ;/) a z tym całym cwaniaczkiem i pieprzonym mongołem który się bawi w
            > muzułmańskiego władcę chyba ku.. ch.. wie czego, najwyżej swojej równie
            > popieprzonej rodzinki

hmm,co do debilnego pisania..........,to po cholere zabierasz głos kretynie,jak
            nie masz nic do dodania.Dziwie się natomiast temu,ze nawet taki idiota jak ty
            nie ma pojecia,że muzułmański wladca tak pasuje do mongołow,jak rozum do ciebie
            • Gość: SysSc Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 17:01
              do dodania?, pisze po tym co widzę i wiem, hmmm no właśnie dobrze się
              określiłeś, trochę historii idioto ci nie zaszkodzi, moze twoj mozg sie do niej
              dostosuje
              • Gość: Akagi Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 17:35
                SysSc napisał:

Debilne to jest twoje pisanie i wszystkich idiotów szukających sensacji w tym
                temacie, skretyniałe sku..syny z was i ot co ;/ (Tworząc bunt nie musimy wcale
                bronić księdza, akurat nie bronie) nawet tępi ludzie ku.. zrozumieją że jak się
                coś o kimś napisze w internecie to wszyscy wchodzą w temat w ogóle go nie znając
                tworząc pusty wątek za wątkiem (mając z tego satysfakcje bo fajnie sie o kims
                pisze ;/) a z tym całym cwaniaczkiem i pieprzonym mongołem który się bawi w
                muzułmańskiego władcę chyba ku.. ch.. wie czego, najwyżej swojej równie
                popieprzonej rodzinki

hmm,ja natomiast odnosze wrażenie,że SysSc opisał siebie i swoje brednie.Że tez
                zawsze się jakiś matołek dorwie do klawiatury.
                Tego z mongołem i muzułmańskim władcą też pojąc nie moge ale chyba do tego
                trzeba być inteligentnym inaczej jak SysSc.
                Może jeszcze wyjasnisz jak się pisze po tym co się widzi.
                Reasumując:Napisz coś jeszcze,lubimy się pośmiać i zmien dealera,ten towar który
                ćpasz ci szkodzi
                • Gość: SysSc Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 17:59
                  wręcz przeciwne dobre prochy biore fajnie się po nich czuje ;] chcesz troche? ,
                  nie moja wina że jestes mało inteligenty/a bo jak się historii nie zna czy
                  zwykłych pojęć, to sie szuka odpowiedzi albo robi się cokolwiek innego żeby się
                  czegoś dowiedzieć, a co cie to obchodzi co widze, po co mam pisac? żeby znowu
                  jacyś kretyni pisali swoje puste racje? stanowczo wolalbym sie spotkac i pogadać
                  tylko taka forma konwersacji mnie interesuje cwaniaki ;]
                  • Gość: Akagi Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 18:48
                    Masz,poczytaj sobie o muzułmanach w Mongolii :)

www.transazja.pl/mn-8-art134.html
                    Zaprzeczasz sam sobie,chciałbys rozmawiać i wyskakujesz z inwektywami pod
                    adresem tu piszacych.To bardzo zachęca do rozmów :)
                    • Gość: Akagi Re: SysSc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 18:54
                      Autor: syssc 09.01.08, 17:42
                      Z was to sa skretyniałe sku..syny i pier...lone bydlaki

Masz racje,konwersacja w twoim wykonaniu jest naprawde na wysokim poziomie,ta
                      treść,forma,przekaz,że o ukrytej mysli nie wspomne :))))
                      Widać jakaż to inteligencja tryska z twych wypowiedzi

• Gość: Janusz 45 Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 14:12
      powiem wam coś a w szczególności anemonowi czy jak mu tam....ja pisze pod jednym
      i ty samym nickiem fiucie! A do wszystkich, którzy są przeciwko księdzu :
      Wyjedzcie z tego kraju jak najszybciej , bo to kraj katolików, a nie żydów -
      JEBAĆ ŻYDÓW czyli was !!! W tym kraju nie toleruje sie obrażania naszej wiary !!!
      • Gość: Chitos Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.tosa.pl 08.02.08, 13:39
        A jak stwierdzę, że ta cała wasza religia/wiara a właściwie jeden wielki zabobon
        jest chora to co mi zrobisz?

Ps. wszystkich, którzy chcą podyskutować na tego typu tematy zapraszam na forum:
        ateista.jun.pl

Pozdrawiam.
        • Gość: Janusz 45 Re: Ciemnogród w gimanzjum nr18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.08, 20:32
          Sam jesteś zabobon !!! I wiesz co ci zrobie ??? Takie pytania zadają
          niedorozwinięte dzieci !!! ,które jedzą cheetosy... <hahaha>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka