apati 16.11.07, 17:25 mam sporo leków do wykupienia i zastanawiam się w której aptece jest w miare najtaniej.Prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vanees Re: tanie apteki 16.11.07, 18:32 Tanie apteki to są te zielone, wiem że jest na Rakowie w Jagiellończykach,uprzedzam ze niemożna płacić tam kartą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemysław Re: tanie apteki IP: *.gprs.plus.pl 23.12.07, 16:17 ...każdy czekista częstochowski wie gdzie najtańsze leki zje....dobry czek to taki czek,który za 5 zeta w kieszeni więcej gotów przejechać całe miasto....POZDRAWIAM tych najbardziej wytrwałych...Wątek typowy prosty-częstochowski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgla Re: tanie apteki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 19:23 na focha na prezciwko mpk i na wolnosci na pzreciwko węglobloku. naprawde tanio jest w tych aptekach Odpowiedz Link Zgłoś
amelia248 Re: tanie apteki 17.11.07, 07:53 Witam, ja również kupuję a Aptece św. Łukasza na Focha. Jest tanio i obsługa całkiem , całkiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: tanie apteki IP: *.pcz.pl 17.11.07, 10:31 w alejach za biblioteka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zack Re: tanie apteki IP: 195.205.202.* 17.11.07, 11:58 Chyba najtaniej jest w zielonej aptece na przeciwko merkurego, tylko są tam straszne kolejki, drugą która ma niskie ceny jest apteka na zawodziu przed mostem po stronie szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
bleszno Re: tanie apteki 17.11.07, 12:19 tanie apteki sa trzy w czestochowie druga aleja naprzeciwko merkurego dawne alamo zielona nastepna kolo orbisu i trzecia na wolnosci naprzeciwko weglobloku blekitna . wszystkie trzy apteki sa jednego wlasciciela duzo jest kas i szybko idzie 50% taniej naprawde sprawdzone jak wykupisz lekarstwa to sie przekonasz i odpisz na forum!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agiee1988 Re: tanie apteki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 12:24 ja polecam jagiellonczykow. kolejki sa ale tanio Odpowiedz Link Zgłoś
njurek7 Re: tanie apteki 17.11.07, 16:14 Znowu właściciel apteki robi sobie reklamę w tani sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: tanie apteki IP: *.tktelekom.pl 17.11.07, 16:16 ja tez polecam u jagiellonczykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xkx Re: tanie apteki IP: *.152.lesio.net 23.01.08, 22:09 Ostatnio od jakiś 2 miesięcy funkcjonuje jeszcze jedna tania apteka tych samych właścicieli co mają wyżej wymioenione 3 apteki - jest ona w wieżowcu przy ul. Kościuszki 3 na tyłach Cinema City. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: tanie apteki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.07, 18:36 najtaniej jest w REALU w M1 super obsługa super ceny super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tesco Re: tanie apteki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.07, 18:37 najtaniej w aptekach sieciowych , własnie w tecso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smierdziel farmacj Re: tanie apteki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 21:38 ale pierdoły.własciciele wchodza i robia sobie reklame. tak to sie dzieje jak glupole farmaceuci pozwalaja otwierac apteki informatykom serwisujacym ich apteki- a pani z nadzoru w roli kierowniczki-wstyd-a przed katowicami robicie w majtochy...juz niedlugo wasze prywatne apteki upadna a jak zostana sieci ludzi zobacza, ile beda kosztowac leki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observ Re: tanie apteki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 08:33 Najniższe możliwe ceny leków są w aptece - II Aleja przy Orbisie. Apteka w Tesco i M1 to jedne z droższych aptek. Wiem bo realizowałem kilka razy receptę na ten sam lek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mos Re: tanie apteki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 09:34 a ja realizowałam w tej naprzeciw merkurego i przy orbisie oraz na piastowskiej w przychodni i przepłaciłam ok.30zł na 2 receptach. tam jest moze taniej kilka preparatów, a odzyskują to na innych lekach. w dodatku otrzymałam leki z krotka data waznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
balb.ina Re: tanie apteki 18.11.07, 10:21 to prawda Real i BiLla to najdrozsze apteki w mieście.Ja kupuje na Mirowskiej 15 w budynku szpitala na Zawodziu, lub na Ul. Zana 6 w poradni. Polecam mimo ,że mieszkam na Tysiącleciu to jade tam bo niektóre leki są o połowe tańsze niż u nas w dzielnicy. Poza tym obsługa w Realu jest mało przyjemna... wcale koło Orbisu nie jest najtaniej Odpowiedz Link Zgłoś
piorun51 Re: tanie apteki 19.11.07, 12:48 witam Mogę Ci powiedzieć bo od klku lat kupuję leki nacercowe, między aptką w starej Billi a apteką przy ul. Wolności i idąc do przychodni Kolejowej na tych samych lekach jest różnica 65zł mam faktóry więc jest to kwota wymierna mogę polecić Ci tą aptekę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uki Re: tanie apteki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 16:49 ja kupiłam w tej aptece leki i przepłaciłam 28zł. w dodatku lek strasznie smierdział plesnią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyś Re: tanie apteki IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.07, 16:59 a mówi wam coś to nazwisko postrach aptek częstochowskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucho Re: tanie apteki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 17:21 po pierwsze to nie sa jego apteki, a po drugie same cioty aptekarskie sa sobie winne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XY Re: tanie apteki IP: *.profiline.pl 22.12.07, 22:59 Ucho, Tyś to włascicel tych aptek. Wiem, bo tam pracuję ! Mądralooo... , a własciwie bardziej zazdrośniku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: tanie apteki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 13:24 To nie prawda,że w Realu są tanie leki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kered Re: tanie apteki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 18:18 a pamiętacie apteke na Nowowiejskiego 15? Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira Re: tanie apteki IP: *.gprs.plus.pl 23.01.08, 23:21 Tylko kasa i mamona nic więcej się dla was nie liczy ,takiego braku kultury osobistej i wiedzy zawodowej jak u pracowników zielonych aptek nigdzie się nie znajdzie zbiór pracowników wyrzuconych z innych aptek.Spróbujcie zapytać w tych aptekach o działanie leków albo o przeciwwskazania do stosowania i co popłoch w oczach .Tam nikt porzqdnie recepty przeczytać nie potrafi ,musi się iść zapytać i stąd te kolejki.Zróbcie ranking ze względu na miłą obsługę ,wiedzę,fachowość,życzliwość ,to tamte apteki będą na samym końcu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielone apteki Re: tanie apteki IP: 213.76.167.* 24.01.08, 12:31 popieram, że z czytaniem recept to u nich kiepsko. Jeszcze nie zdarzyło mi się żeby bez "wsparcia" kogoś ze współpracowników odczytano receptę. Kiedyś poprosiłam lekarza (mimo, że ja nawet portafiłam zawsze odczytać receptę po lekarzu, a nie jestem żadnym "specjalistą") żeby dołożył starań i wypisał bardzo wyraźnie. Ale to też nie pomogło, nikt nie umiał odczytać leków z recepty, wiec się wkurzyłam powiedziałam, że lekarz prosił żeby do niego zadzwonili z apteki jak nie będą umieć odczytać. Pani po chwili wróciła z zaplecza czerwona jak burak (z tego co wiem lekarz obiecał jej zje... za niekompetencje). Ale i to niczego ich nie uczy, cały czas ten sam problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: tanie apteki IP: 80.54.170.* 24.01.08, 18:53 Mój ojciec-starszy człowiek-wystał się w kolejce w aptece przy Orbisie,zmęczony dotarł do domu i okazało się,że pomylono leki.Dobrze, że mój staruszek jest dociekliwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: tanie apteki IP: *.gprs.plus.pl 24.01.08, 20:44 zobaczcie,jakie kolejki w 1 Aleji,bo nikt z pracowników,nic nie umie,bo to są z urzędowej łapanki na staż,żeby pan T.nie musiał płacić za dużo więc skąd mają wiedzieć jaki lek i na co pomaga,recepta i "wypad" a jak się o coś spytać to blady strach i do tyłu,stąd i kolejka się wydłuża. ale w bramie z II aleji w nowej aptece panaT.nie ma kolejki,panie sprzedają na stołeczkach.I TU JEDYNY plus tych aptek,jak się jedna "parówka" za ladą nachyla to bimbały takie ma że ach!!! i cóż tam,żenas orżną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: tanie apteki IP: 80.54.170.* 30.01.08, 17:00 Jak stosujesz 5 leków, to znasz ulotkę na pamięć.Spróbuj nauczyć się 7 tysięcy pozycji i jeszcze sprawdź sobie receptę pod względem formalnym. Wyrozumiałości dla uczących się, bo w takiej sytuacji przyszłość dla młodych w tym państwie nie zapowiada się kolorowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira Re: tanie apteki IP: *.gprs.plus.pl 30.01.08, 17:09 uczyć to się mają na studiach lub w technikum farmaceutycznym ,a nie na zdrowiu i życiu pacjentów w aptece ,chyba że tam wszyscy po zawodówce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: tanie apteki IP: 80.54.170.* 30.01.08, 18:07 moja droga są zawody,które wymagają praktyki. Ale pustemu, polskiemu społeczeństwu wydaje się, że jak ktoś wychodzi po 5 latach ze szkoły to wie wszystko o swoim zawodzie. Widać, nie było Ci dane skończyć szkoły, skoro nie wiesz jak to jest po studiach ze znalezieniem pracy(nie wspominając już o stażu).Na szczęście są jeszcze osoby(nie ważne czym się kierujące, czy tanią siłą roboczą, czy chęcią pomocy tym stażystom)w Częstochowie, które nie myślą tak jak Ty i dają pracę ludziom, którzy po studiach potrzebują odrobić staż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tanie apteki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 18:10 Mira,emeryt nie możesz pisać pod jednym nickiem. Wnioskuje że żal ci dupsko ściska!!! Ciekawe czy w twojej aptece bo wnioskuje że jesteś właścicielem po tym ci piszesz wszystko jest oki. Nikt ci nie zabrania otworzyć kilku aptek i bić kasiore tak jak wspomniany pan T i pani F. Ludzie w tych aptekach przez godzine obsługiwanych jest ok. 100 osób to tyle ile w ok. 70 % aptek w Częstochowie nie ma przez cały dzień!! Przy takiej ilości osób można dostać kociokwiku a dziadki są naprawdę wyjątkowo upierdliwe więc sie nie dziwie tym dziewczyną że są zmęczone i po paru godzinach pracy mają taki mętlik w głowie że doradzają się u kierowniczki. Powiem więcej w większości tych aptek pracują naprawdę przesympatyczni ludzie. Zawsze uśmiechnięci czego nie można powiedzieć o wielu częstochowskich farmaceutkach w starszym wieku szczekające na lewo prawo i pakazujące kto tu jest właścicielem. Ludzie jak wam żal otwierajcie swoje apteki zobaczyie jakie to proste :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babel Re: tanie apteki IP: 80.48.49.* 30.01.08, 20:36 ludzie skoro Wam tak zle i niedobrze w tych tanszych aptekach to poprostu tam nie chodzcie. w Częstochowie jest na tyle duzo aptek ze mozna udac sie do innej. ja i tak wole troche postac ale zaplacic za lek mniej a nie tak jak Wy tylko narzekac i pioczyc na innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś