Dodaj do ulubionych

Pomocy-długotrwały kaszel!!!!

03.12.07, 08:06
Witam.Bardzo proszę o pomoc forumowiczów w następującej sprawie. Od
roku kaszlę, szczególnie rano a i też w ciągu dnia. Już nie mam sił
nie wem gdzie szukać pomocy. Robiłam juz takie badania jak:
gastroskopia, bronchoskopia, spirometria, prześwietlenie płuc,
tomograf komuterowy, byłam u laryngologa i alergologa, wynika badań
z krwi i moczu mam w normie,tylko OB wysokie do 60. Lekarze nie
wiedzą jak mi pomóc nie mogą zdiagnozować od czego ten kaszel JESTEM
ZAŁAMANA może ktoś z forumowiczów mógłby mi coś podpowiedzieć gdzie
mogę szukać jeszcze pomocy, aby wreszcie pozbyć się tego kaszlu. Za
każdą poradę bardzo wszystkim dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: LILI Re: Pomocy-długotrwały kaszel!!!! IP: 212.87.241.* 03.12.07, 08:22
      Jesli OB jest takie wysokie to znaczy że jest stan zapalny w
      organizmie i trzeba go zlokalizować. Nie wiem czy palisz... to tez
      moze pogarszac stan płuc a zarazem wzmagac kaszel. Poza tym nie
      napisałas czy odwiedziłas kilku lekarzy czy tylko jednego... Tak
      czy inaczej jest to niepokojace....
      • Gość: egle Re: Pomocy-długotrwały kaszel!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 09:50
        Byłam już u dwóch lekarzy pulmonologów na Zawodziu i PArkitce, a
        paipierosów nie palę.
    • Gość: ? Re: Pomocy-długotrwały kaszel!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 08:33
      Wszystko robione/badania/,a u kardiologa byłaś-może to tzw.astma sercowa która
      objawia się dusznością,kaszlem,/dla większego poboru-wymiany powietrza w
      organiźmie.?
      • Gość: aaa Re: Pomocy-długotrwały kaszel!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 11:10
        Rzeczywiście może to być astma ale też, o ile jest to kaszel suchy, to kaszel
        może wywołać stres.
    • Gość: asia Re: Pomocy-długotrwały kaszel!!!! IP: 212.87.241.* 03.12.07, 11:30
      robiłaś badania na pasożyty?
      wbrew pozorą mogą one zaśluzowywać organizm.
      • Gość: egle Re: Pomocy-długotrwały kaszel!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 12:53
        Robiłam badanie na lambrie
        • Gość: asia Re: Pomocy-długotrwały kaszel!!!! IP: 212.87.241.* 03.12.07, 13:48
          jednorazowe badanie nie jest wiarygodne a masz jeszcze jakieś inne
          dolegliwości związane z trawieniem
          • Gość: marlon43 Re: Pomocy-długotrwały kaszel!!!! IP: *.b-ras2.chf.cork.eircom.net 03.12.07, 18:23
            mam do cibie ptanie a mianowicie: czy kaszel jest suchy, czy mokry.czy wydalasz
            duzo plwociny?? Czy przy mocnym wdechu lub wydechu udczuwasz bol w klatce
            piersiowej.Polecam Tomografie Komputerowa pluc z kontrastem-jest bardziej
            dokladna i uchwyci wszystko powyzej 1mm.pozdrawiam
            • Gość: Evik Re: Pomocy-długotrwały kaszel!!!! IP: 80.54.174.* 03.12.07, 21:18
              Miałam podobnie ale krocej.Lekarka zaczęła podejrzewac chlamydie.Nie pomyliła
              sie,zapisała antybiotyk na to swinstwo i nie kaszle od miesiaca.
          • Gość: elge Re: Pomocy-długotrwały kaszel!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 09:10
            czasem mam zgagę, (brak woreczka żółciowego) ale lekarz gastrolog
            wykluczył tgz. refluks żołądkowy. Kaszel jest bardzo różny i zawcze
            rano gdy wstaję a i w ciągu dnia też.
            • Gość: zainteresowany. Re: Pomocy-długotrwały kaszel!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 14:42
              Nowy typ porad lekarsko -znachorskich na forum to trudny temat,ale
              bardzo ciekawy.Piszcie szczególowo i ciekawie.
              • Gość: assal Re: Pomocy-długotrwały kaszel!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 17:57
                czy ty naprawdę masz kaszel ?
              • Gość: Krystyna Re: Pomocy-długotrwały kaszel!!!! IP: 212.160.86.* 18.01.08, 20:05
                kup Coryzalia lek homopatyczny może pomoże moja córkę męczył
                kaszel około m-ca wszystkie badania były oky dopiero w/w lek do
                ssania już po tygodniu przyniósł efekty, przepisał go mądry lekarz z
                Częstochowym który jest wrogiem antybiotyków spróbuj może pomoże
                powodzenia
    • Gość: gość Re: Pomocy-długotrwały kaszel!!!! IP: 195.205.202.* 04.12.07, 19:26
      Mojej koleżanki córka też miała kaszel utrzymujący sie miesiącami. Po wykonaniu
      badań w sanepidzie okazało się, że jest to bakteria Mykoplazma. Długie leczenie
      antybiotykiem przyniosło pozytywny efekt.
    • Gość: Bart Re: Pomocy-długotrwały kaszel!!!! IP: *.118.inds.pl 18.01.08, 22:42
      A robiłaś badania na krztusiec/koklusz? Ja kaszlałem przez 4 miesiące...
      • Gość: Wlacłel Re: Pomocy-długotrwały kaszel!!!! IP: 83.2.141.* 19.01.08, 13:19
        a wymaz z gardła ??
        • Gość: znachorka Re: Pomocy-długotrwały kaszel!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 13:38
          Na długotrwały kaszel pomaga sok z podbiału (sok! nie syrop)- mozna kupić w aptece
          • Gość: pppp Re: Pomocy-długotrwały kaszel!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 14:24
            moze to sarkoidoza starszny kaszel wtedy jest watro se i dowiedziec o tym ..
            • Gość: cxxx Re: Pomocy-długotrwały kaszel!!!! IP: 89.100.150.* 19.01.08, 23:31
              jak spisz z otwarta buzią czy z zamknieta bo jesli z otwarta to byc moze
              wysusza ci sie w gardle przez noc i dlatego ja tez spie z otwarta buzia bo z
              zamknieta bym za dlugo nie pospala no i rano wstaje i tez mam kaszel ale pozniej
              przechodzi
    • Gość: xxx Re: Pomocy-długotrwały kaszel!!!! IP: 83.2.141.* 22.01.08, 19:51
      ja kilka lat męczyłem sie z bólem gardła lecz bez żadnego efektu chodziłem tylko
      od lekarza do lekarza i coraz to inne diagnozy aż postanowiłem pojechać do
      Katowic do kliniki laryngologi na ulicy francuskiej do dr Markowskiego
      (ordynatora tamtejszego oddziału)i okazało się że to szczał w dziesiątkę od roku
      mam spokój gardło nie boli!!! a od leków jakie mi przepisywali częstochowscy tak
      zwani "lekarze " to można było z torbami pójść
      polecam wycieczkę do kliniki a nie leczenie się na forum!!!
      ps kosztowało mnie to tylko 50zł wizyta a reszta na kasę chorych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka