Gość: katka Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.91-127-32.t-com.sk 29.01.08, 15:47 Niestety to prawda,mój znajomy po pobiciu przez takich oprychów pozbył się dredów,żeby nie kusić losu...Z pewnością chodzi o tych samych ludzi,bo działo się to w ostatnich tygodniach.On nie był jedyny o którym wiem że został pobity bo wyglądal trochę inaczej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policjant Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 15:50 jestescie wszyscy tepi i glupi smiac mi sie chce z was!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.91-127-32.t-com.sk 29.01.08, 15:53 do policjanta:nie rozumiem co Cie tak śmieszy ,mam tylko nadzieję że nie jesteś policjantem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakaz psom Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 14:10 na bank jest. wiekszosc policji u nas to kolesie gnojeni od malego przez kolegow z osiedla i szkoly, teraz maja odznake i palke wiec w rewanzu mandacik za nic, rutynowe kontrole itp. sam widzialem jak sie patrol odwrocil na piecie i poszedl w druga strone widzac grupe 7 osob idacych srodkiem ulicy w nocy. tchorzostwa nie przykryjecie odblaskami debile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nacjonalista sprostowanie paru głupot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 15:55 1. Błagam was nie rozczulajcie sie nad sytuacjami gdzie niby 30 skinów atakowało kogoś bo nawet tylu w zorganizowanych grupach nie ma 2. Ktoś napisał ze skinheads z Częstochowy to wyrostki a Rakowa, zacznijmy od tego ze sam osobiście "wychowałem sie" na Włókniarzu i jakoś na Raków mi sie nie spieszy do tego wiele osób jest z innych klubów ale jakos nie widze związku kibic-skinhead, i przypominam ze nie kazdy "łysy" jest skinem 3.Nikt w zyciu nie dostanie za sam fakt istnienia na tym świecie... niech lepiej "ofiary" przyznają sie do poglądów to wtedy mozna podyskutować 4. Widze ze pare osób namawia do wziecia sprawy w swoje ręce przez mieszkanców ... hmm a czyli anarchie, komunizm i inne lewactwo sie toleruje a ludzi kochających Polske sie tępi ... =/ ... no do tego gdzie jest wolnosc słowa ??!! 5. Co do policji sie nie wypowiadam bo temat rzeka 6. I dlaczego robicie ze skinhead-ów bandytów i prawie morderców ... jak to juz ktoś wczesniej napisał to lewactwo moze tępić patriotów a my o swoje walczyć nie mozemy ?? 7. i taki apel dla "tolerancji" : Skoro jesteście tak tolerancyjni to pedofili, pederastów, lewactwa, wyniszczaniu kraju, imigrantów to dlaczego nie jesteście też tolerancyjni dla nacjonalistów ?? Przeciez uprzedzenia do czegokolwiek traktujecie jako zacofanie wiec przestańcie być "zacofani" 8. i co mnie śmieszy najbardziej z całego tego artykułu no to anarchiści opisują takie sprawy ładnie to ubarwiając albo donoszą na policje (smiech) przecież to jest sprzeczne z ich ideologią (smiech) 9. No i oczywiscie sytuacje opisane tu są albo wymyślone albo bardzo mocno przesadzone 10. Pzdr dla tych wytrwałych co nie dają sie medialnej nagonce SŁAWA WIELKIEJ POLSCE !! "aut vincere aut mori" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: depreściak Re: sprostowanie paru głupot IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.08, 16:01 "Skoro jesteście tak tolerancyjni to(...) pederastów" Możesz podać jakieś konkretne przykłady? Kto, gdzie i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimrod 7 Re: sprostowanie paru głupot IP: 212.87.241.* 29.01.08, 16:38 A czy jak ktos ma kaprys i ochote noszenia dlugich wlosow lub dredow to tez dostanie?? Przeciez kazdy ma prawo ubrac sie i wyjsc w stroju jakim ma ochote i z tego co wiem to tylko publiczne obnazanie sie jest karalne (slusznie zreszta). Przecez to kazda prywatna sprawa. I jak nikt nie bije za to ze ma sie w domu np. telewizor sony a w kieszeni telefon nokie a nie np. motorole to tak samo nie mozna buic za dlugie wlosy czy dredy. Moda nie idzie jednak w parze z ideologia bo np. wedlug waszego uznania taki Polanski (rezyser) tez ma ciut dlugawe wlosy i tez by oberwal... Ech co za natura pasiata :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewq Re: sprostowanie paru głupot IP: *.masterkom.pl 29.01.08, 16:59 Nikt nie dostał za wygląd tylko za poglądy?Jeśli tak ma wyglądać ta wasza wielka Polska to skończy jak 3 rzesza.Na temat policji sie nie wypowiadasz no i słusznie nie gryzie sie ręki która chroni.Tylko jakoś dziwnie uchodzą na sucho niektórym z was różne sprawki po nazwisku nie wymienie pewnie sam wiesz o kogo i o co chodzi.A branie niektórych spraw we własne ręce to nie anarchia tylko obywatelska inicjatywa.Co do tolerancji to człowieku nie pisz o czymś o czym nie masz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoso Re: sprostowanie paru głupot IP: 212.87.241.* 29.01.08, 17:48 z tego co piszesz widać jasno, jakim jesteś IDIOTĄ I KRETYNEM. Ciekawe czy sam, a nie w grupie jesteś też taki mocny i odważny, wogóle to pewnie jesteś zwykłym pedałem, ciotą albo masz małego fiuta i odreagowujesz kompleksy bujając się z bandą łysych debili. Pogratulować twoim starym "udanego" syna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyrasta Re: sprostowanie paru głupot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 18:24 Powtarzasz się kretynie. Ten tekst już wcześniej opublikowałeś pewnie twoji spedalni tatusiowie z dredami ci kazali jeszcze raz go umieścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoso Re: sprostowanie paru głupot IP: 212.87.241.* 29.01.08, 18:37 ten tekst pajacu celowo umieściłem 2 razy żebyś dobrze zrozumiał o co w nim chodzi. mniemam, że mądry to ty nie jesteś, zakompleksiony fagasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do nacjonalisty Re: sprostowanie paru głupot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 19:04 Jest jednak kilka "ale" do tego co napisałeś: Punki, lewacy itp. nie chodzą ulicą i nie leją nikogo za to, jakie ma przekonania. A ci osobnicy tak własnie robią. I to jest zasadnicza różnica. Naziści mnie nie obchodzą, póki mnie nie zaczepią (ani nikogo mi bliskiego). Niech sobie są, toleruję ich, co nie znaczy że popieram. I nie myl pojęcia narodowiec z nazistą czy skinheadem. Co do symboli komunistycznych to owszem - powinni zakazać ich eksponowania, podobnie jak symboli nazistowskich. Pedofilii ani innych tego typu zboczeń nie toleruję, i mało kto je toleruje, więc nie generalizuj. Tolerancja natomiast kończy się wtedy, gdy człowiek ma osobiście do czynienia ze zdarzeniem wywołanym ze strony osoby nietolerancyjnej. Wówczas ta osoba przestaje go tolerować. Co z tego że ktoś nosi dready? Jego sprawa, czy ktoś leje skinheada za to, że jest łysy i chodzi w glanach? Nie leje, bo po pierwsze skin sam nie chodzi demonstrując swe przekonania, a po drugie jego przeciwnik najczęściej ma jego i jego poglądy w nosie (i tak powinno być w odniesieniu do obu stron). Taki z niego bohater. Natomiast punk czy gość z dreadmi musi uważać na każdym kroku żeby go jakiś łysol nie dojechał. Dawniej tak bywało, że punki walczyli ze skinami, ale to głównie dlatego, że to skini pierwsi nie dawali im żyć. Punki mieli ich głęboko w d..., nie chcieli mieć z nimi do czynienia, chcieli żeby im dali spokój. Ale nie - skini musieli na siłe szukać powodu do walki w imię ideologii (to nie ma nic wspólnego z miłością do ojczyzny). I mieliśmy np. pamiętną strzelaninę w Jarocinie (strzelali skinheadzi o ile sie nie mylę). Ludzie kochający Polskę? I co oni dla tej Polski robią? Chodzą i z miłości leją ludzi na ulicach za niepoprawne wg nich poglądy? Niech lepiej idą do pracy, nie wyjeżdżają za granicę, niech się kształcą by w potem dać krajowi to co najlepsze. A poglądy mogą mieć jakie chcą, byleby nie szkodzili innym. I nikt się ich czepiał nie będzie. Tak lepiej pomogą ojczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Dred Re: sprostowanie paru głupot IP: *.slowackiego.trustnet.pl 29.01.08, 18:45 Może nie ma ale zbliżona ilość (ok.25) się zjawiła w Carpie Diem. 2. Większość jednak naszych pseudo-skinów jeździ na Raków ;) 3. Mam dredy nie jestem w żadnej organizacji, jestem anarcho-komunistą nie noszę żadnych znaków charakterystycznych (sierpów, Anarchi czy takich tam). Więc co oni mają w oczach czytniki tego lać tego nie. Zresztą co to ma do rzeczy?! Demokracja, wolność osobista i poglądowa jest w tym kraju ponoć?! 4. Wolność słowa kończy się gdy urażamy kogoś, podajemy informacje nie tolerowane przez większość społeczeństwa. Więc jak mamy wolność słowa ubliżę Twej matce z tego tytułu (to tylko przykład nie myśl sobie że cham jestem), nie nie ubliżę bo to jest przekroczenie wolności słowa. 5. również bez komentarza. 6. No bo jak ktoś podbiega do bawiącego się człowieka na Bieganie i wali go w łeb butelką po szampanie pustą. 7. Poczytaj może jednak co to jest tolerancja. 8. Nic nie trzeba ubarwiać zapraszam na koncert na Bieganie albo na promenadzie i stań gdzie są "brudasy" :) 9. jak wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiotki Re: sprostowanie paru głupot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 14:26 Gość portalu: Pan Dred napisał(a): > 2. Większość jednak naszych pseudo-skinów jeździ na Raków ;) jesteś debilem? Do tego jeżdzą tam autobusem linii 19 i kierowca też jest winny. Nie szukaj związków, część jeździ tu, część tam a większość raczej nei chodzi an żadne mecze. Na Raków chodze od ponad 10 lat i jakoś nie zauważyłem żeby był to jakiś skinheadowski klub. Niektórym się patriotyzm myli z nacjonalizmem, a nacjonalzim z faszyzmem. Szkoda że tym samym osobą komunizm myli się z popkulturą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Dred Re: sprostowanie paru głupot IP: *.slowackiego.trustnet.pl 30.01.08, 16:23 Gość portalu: Pan Dred napisał(a): > 2. Większość jednak naszych pseudo-skinów jeździ na Raków ;) jesteś debilem? Do tego jeżdzą tam autobusem linii 19 i kierowca też jest winny. Nie szukaj związków, część jeździ tu, część tam a większość raczej nei chodzi an żadne mecze. Na Raków chodze od ponad 10 lat i jakoś nie zauważyłem żeby był to jakiś skinheadowski klub. Niektórym się patriotyzm myli z nacjonalizmem, a nacjonalzim z faszyzmem. Szkoda że tym samym osobą komunizm myli się z popkulturą. Nie szukam związków stwierdzam fakty :) burz się i pusz ale wnioskowanie masz genialne, brawo :) Stwierdziłem że kilku z nich jeździ(bo też czasem się na Raków wybierałem) więc jak się ma z kimś powiedź mało przyjęmne wspomnienia to zwraca uwagę na taką persone :) Zresztą kilku z nich lata nocami z szalikiem Rakowa więc raczej nie zakładają go bo w szyje im zimno ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do pana dreda Re: sprostowanie paru głupot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 12:48 dla takich jak ty nie ma: 1.wolności słowa 2.tolerancji 3.równości 4.poszanowania 5.litości Nie wiem kiedy głupie lewaczki sobie to uświdomicie zamiast użalać sie nad swoim ciężkim życiem steroryzowanym przez bandy skinheadów. Pozdrowienia dla kibiców Rakowa- dumy miasta Częstochowa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 134.32.34.* 29.01.08, 16:07 czy wyborcza jest pewna ze to narodowcy ? a moze to bojowki syjonistyczne po przeczytaniu ksiazki strach sie uaktywnily ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 17:18 Mimo że nie jestem z Częstochowy to się wtrącę, ponieważ przeglądając treść zaciekawiło mnie to. Zdarzyło się kilka razy, że przebywałem w towarzystwie skinów, i dzięki temu wiem, ze stwierdzenie nikt nie dostaje bez powodu jest kłamstwem. Osobiście widziałem jak kilku skinów po wypiciu kilku piw, zaczepiała osoby które pewnie ich zdaniem były brudasami, niewidem przez to że miały dziwną fryzurę. Po samej fryzurze nie można przecież poznać czyichś poglądów. A jakoś miałem wrażenie ze dla nich, znaczy sie skinów 10 na 10 osób było by brudami, i to tylko za fryzurę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SH Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 18:28 Nie można rozpoznać nikogo poglądów po fryzurze? To w takim razie przestańcie wszystkich łysych wrzucać do jednego wora. A z brudasami jest inna sprawa bo jak ktoś ma na plecaku naszywke anarchi czy che fujary to niepieprzcie, że nie wie za co dostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dior Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 212.87.241.* 29.01.08, 18:31 A jak moda punk wkroczyla do salonow mody i teraz w salonach mozna kupic ciuszki, topiki, gorseciki ze znakiem anarchy to co?? Tez obijesz paniusie noszace takie insygnia?? Sory, mamy XXI wiek i marketing wszytko przywlaszcza, ale widac Ty, ski8nku nie lazisz po bogatych galeriach mody bo by Cie nie wpuscieli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dior Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 212.87.241.* 29.01.08, 18:34 A po za tym chyba nie wszyscy komunisci oceniaja jednoznacznie lysych, bo z tego co o nich wiem to lubia tez Lenina a ten byl jak najbardziej lysy hihi :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dior Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 212.87.241.* 29.01.08, 18:36 O ostatnie, jak ktos ma ochoty nosic wlosy dlugie, krotkie, dredy, kolorowe czuy jakiekolwiek to jego sprawa i nikomu nic do tego - ani skinom, ani punkom, ani ksiezom, ani nauczycielom, no nikomu... Basta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewq Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.masterkom.pl 29.01.08, 18:39 Idąc twoim tokiem rozumowania pewnie i ja jestem skinem Biała Rasa, Biała Skóra Biała Władza, Biała Kultura Mam Białego Kutasa, Myję Się Białym Mydłem Jem Biały Chleb, Sram Białym Gównem Oj! Oj! Oj! Antysemityzm Bez Żydów, Rasizm Bez Kolorowych Nacjonalizm, Kult Wojny, Nienawiść Bez Powodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiciol Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 80.54.172.* 29.01.08, 21:54 > Nie można rozpoznać nikogo poglądów po fryzurze? To w takim razie przestańcie > wszystkich łysych wrzucać do jednego wora. A z brudasami jest inna sprawa bo ja > k > ktoś ma na plecaku naszywke anarchi czy che fujary to niepieprzcie, że nie wie > za co dostaje. A co Cię obchodzi, co na plecaku noszą inni ? Przed wojną latałbyś po rynku i tłukł jajka na żydowskich straganach, i też byś chrzanił, że wiedzą, za co to - bo są Żydami ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.trustnet.pl 29.01.08, 19:00 Mieszkam w Częstochowie i zostałem pobity na Starym Rynku rok temu we wakacje miałem 16 lat. Nawet nie wiem za co stałem spokojnie na przystanku czekałem na swój Autobus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muni Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 80.48.49.* 29.01.08, 19:12 czego wymagacie od policji,miasto nie potrafilo poradzic sobie z biegajacym owczarkiem kaukazkim to tym bardzien policja nie poradzi sobie z bandytami. oni sa skorzy do chronienia nas po tym jak dostaniemy oklep od tych pseudoPolakow, bic swojego HAŃBA, oprocz wygladu niczym nie roznia sie od dresiarzy z kosami w kieszeniach, nie obrazajac dresiarzy oczywiscie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dredziara Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 20:02 mnie nikt nie pobił, ale od łysych panów w glanach nasłuchałam się paru niemiłych rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna.Nikt Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 20:08 eee...ja sama nie wiem co am na ten temat sądzic. ale ogólnie zauważy lam ze panowie "Skinowie" raczej spokojni sa na naszych ulicach , nawet sie czasem potrafia ładnie w autobusie usmiechnąć , lecz oni tez aja jakies swoje wiary . eee. ale owszem uwazam ze przemoca nic sie nie zdziala, hmmm... jej to straszne ze atakuja , ale ja osobiscie nigdy sie nie spotkałam z tym zeby oni pierwsi zaatakowali, trzeba ich czys podburzyc...w tedy sie pienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.chello.pl 29.01.08, 20:17 Nazisci w Polsce. Super. Nie chce mi sie na ten temat nawet wypowiadac. Zostalem pobity niezliczona ilosc razy, w wieku 12-14 lat przez 20paroletnich nazioli. Jasne, policja nigdy nic nie widzi. Jak zwykle, tez da sie przyzwyczaic. Ehhh... bo to Polska wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
prychol ONR w Przekroju. 29.01.08, 20:18 Jakiś czas temu w Przekroju czytałem reportarz o organizacji ONR. Wynikało z niego, że w Częstochowie mieszka całkiem sporo jej wyznawców. Nie mogłem uwierzyć, myślałem, że skini w Częstochowie to już przeszłość. Jednak jakiś czas temu jechałem tramwajem nocnym na Raków i niemałego strachu się najadłem, jak koło PKP wsiadło ich trzech, może czterech. Byli agresywni jak nie wiem, ale naszczęście nikomu nic się nie stało. Wysiedli koło dawnego kina Relaks. Mam wrażenie, że właśnie na Rakowie mają jakieś siedlisko, a sama aleja Pokoju robi się coraz bardziej niebezpieczna. Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soc Re: ONR w Przekroju. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 20:28 Nie ma innego wyjscia jak spalic Al. Pokoju Nie czas plakac nad rozami, gdy gina miliony, a ten kawalek na Hute to mozna dojsc na piechote:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ONR w Przekroju. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 22:01 Mieszkam na Alei Pokoju prawie 20 lat, i pierwsze słysze o jakimś siedlisku skinów tutaj. Owszem - jest wiele drechów, kiboli i tym podobnych, ale skinów to tu nie widziałem. Często wracam przez Aleję późno w nocy i nigdy nic złego mi się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 80.54.174.* 29.01.08, 20:22 Zacznijcie rozróżniać narodowców(skinów)od skinhead-ów.Grupa pierwsza są to osoby związane z Polską,noszą naszywki z godłem itd.Grupa druga to faszyści,naziści itp.Noszą inne naszywki np.swastyka,NSDAP itd.Używają zwrotu Sieg Heil i dla nich nie jest ważne czy ktoś jest czarny czy biały,ma długie włosy czy krótkie,najważniejsze że jest słabszy i trzeba mu w........ć.Dodajmy do tego,że większość to pseudo-skinheads,sami pozerzy i większośc wywodzi się ze stadionowych pseudo-kibiców.Chodzą w grupie czują się mocni a dużo z nich prywatnie ma kolesi z długimi włosami bądz dredami.Nie ma żadnej paniki czy będą to dresiarze czy łysi lub panki wszyscy robią to samo tylko niektórzy bardziej zwracają na siebie uwagę.Taką mamy młodzież!Brak zainteresowania i miłości ze strony rodziców,pogoń za pieniądzem i są efekty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 20:32 To raczej nie ma znaczenia czy bija skini, czy dresiarze lub punki. Istotne za to jest, ze te osoby lamia prawo, a to juz sprawa dla wlasciwych organow-latke zawsze mozna przypiac ze to kibice Mazowszanki Pruszkow badz Jury Niegowa (pozdrawiam) -tyle ze Ci ludzi musza znalesc dla siebie odpowiednie miejsce, badz ktos im musi pomoc w tym... Tak dla patriotow Nie dla hitlerowcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver donacjonalisty IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.08, 20:54 Gość portalu: Nacjonalista napisał(a): Moim zdaniem nie jestes nacjonalista.Wejdz do pustego pomieszczenia i puknij sie w twoja lysa glowe, a przkonasz sie jak masywne jest echo. A tak na serio,to zastanow sie co piszesz-nie bron prymitywow.Ogladnalem filmik,to prymitywy z kompleksami,a w dodatku pala-Zatem okreslenie,ze nie sa narkomanami jest niedokladne,poniewaz inhalowanie sie nikotyna "podpina" sie pod narkotyzowanie >i przypominam ze nie kazdy "łysy" jest skinem no ok. Ale lysol w oblesnej kusej kurteczce, przyodziany w smieszne butki z tandentnymi i kiczowatymi sznurowkami i do bani spodniami ala krasnoludek i o centralnie prostej facjacie,to najczesciej skinhead. No chyba,ze ty tez tak na co dzien paradujesz > "ofiary" przyznają sie do poglądów to wtedy mozna podyskutować No pewnie, cenia prorosyjskiego Dmowskiego, ktory zacna personka to nie byl.Zero zdanie o Pilsudskim,ktory obronil Europe przed komuna. A zreszta zwroc uwage jak "bogate merytorycznie" i jakze inteligentne byly wypowiedzi tych kolesi? > 4. Widze ze pare osób namawia do wziecia sprawy w swoje ręce przez mieszkanców tutaj zgoda to praca policji,gdyz samosady to przestepstwo > ... hmm a czyli anarchie, komunizm i inne lewactwo sie toleruje a ludzi dopoki dzialaja zgodnie z konstytucja tak.Dopoki nie glosza cos co jest karalne, jak rewizja holocaustu,lansowanie odpowiedzialnosci zbiorowej danego narodu, propagowanie nienawisci seksualnej,rasowej,narodowej. A to basic,ze tak ujme,demokracji parlamentarnej i Uni Europejskiej A wlasnie skini "podpisuja" sie pod tym co niezgodne. > kochających Polske sie tępi ... =/ ... no do tego gdzie jest wolnosc słowa ??!! Widac,ze nie jestes prawnikiem. A po za tym wsrod skinow i tzw narodowcow jest duzo homosow,i jakos nikt z tego tragedi nie robi > 6. I dlaczego robicie ze skinhead-ów bandytów i prawie morderców ... jak to juz > ktoś wczesniej napisał to lewactwo moze tępić patriotów a my o swoje walczyć ni > e > mozemy ?? Tylko wtedy,jesli bedziecie dzialac zgodnie z prawem i parlamentarny sposob.No i oczywiscie zgodnie z europejskimi manierami,a nie manierami zakompleksionych nieudacznikow. Ale jak widzisz nikt was nie chce. Nawet menele i zule,wola lewakow i komuchow,bo ci sa bardziej w porzo od was. > Skoro jesteście tak tolerancyjni to pedofili, pederastów, lewactwa, wyniszczani > u > kraju, imigrantów to dlaczego nie jesteście też tolerancyjni dla nacjonalistów Jak to nie? A co wsrod was tez takich ludkow mnostwo,tylko dla zmyly gola czachy i graja nacjonalistow. Wbij sobie to twojej lysej pustej glowy,ze inteligentny nacjonalista nie bedzie skinheadem.I zapomnij w Uni Europejskiej idea nacjonalizmu jest absurdem i przezytkiem.Nacjonalizmy byly na czasie 90 lat do tylu i troche pozniej. Mialy uzasadnienie.Ale zakonczyly sie fiaskiem i II wojna.A co bylo powodem ostatniej wojny w Europie na Balkanach? Mow co chcesz,nacjonalizm jest zla idea i droga do nikad. > 10. Pzdr dla tych wytrwałych co nie dają sie medialnej nagonce > SŁAWA WIELKIEJ POLSCE !! > "aut vincere aut mori" A teraz zciagnij te buciki krasnalka.Pewnie,dlatego,ze cie tak uciskaja,to piszesz takie poematy,hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Re: donacjonalisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 17:07 zaskocze Cie ze uważam sie za nacjonaliste a nie mam łysej głowy ani nie nosze glanów ?? no chyba tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: donacjonalisty IP: *.pools.arcor-ip.net 31.01.08, 14:42 Gość portalu: POLAK napisał(a): > zaskocze Cie ze uważam sie za nacjonaliste a nie mam łysej głowy ani nie nosze > glanów ?? no chyba tak To ty sie uwazasz.Twoje prawo,bo mamy demokracje.Dopoki nie biegasz (jak zakompleksiony nieudacznik jak ci kolesie,co sie nie umieja wyslowic albo ci co sie uwazaja za kibicow,a sa kreytynami),to jest w porzo.Bo to twoje poglady i twoj wybor,chociaz ja sie z nacjonalizmem nie zgadzam,bo to dla mnie czarna komuna.I ta czarna i czerwona komuna(nie mylic z PRL po 1956) tepila na maksa jednsotke,humnizm,postep duchowy,ekonomiczny,parlamentarny.Jakis mini plus czarnej komuny to to ze sie liczy z katolicyzmem i KK.Ale to stanowczo za malo,bo w praktyce nie glosi bozej dobroci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z nich Re: donacjonalisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.08, 13:02 Tak czytam te wasze posty to stwierdzam tylko jedno, ze chcecie byc tak bardzo tolerancyjni, ku.. na ch.. nosicie pacyfki wierzycie w te swoje posrane ideologie jak sami ziejecie nienawiscia. jestescie banda holoty ktora nazwe lewackim scierwem. Niektoirzy sa tacy madrzy to zapraszam 10402777 moj nr gg, chcecie walczyc, to walczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
storima nie chodzi o zadne ideologie. 02.02.08, 15:04 Tu nie chodzi o zadne ideologie. Tu chodzi o wyszukiwanie ofiar, sledzenie ich; planowanie pobicia z premedytacja i wjazd ze spuszczeniem masowego w...... Oi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lynxx Och, te biedne czestochowskie skinki teraz maja :P IP: 212.87.241.* 02.02.08, 17:03 Wieksza czesc forumowiczów, raczej krytykuje skinków, często nie używając wyszukanego słownictwa i biedne skinki straszliwe sie wkurzają. Bo na ulicy wiadomo, "kupą mości Panowie" i sprawa dla skinków załatwiona pozytywnie.. A tu na forum "bida z nyędzą" Nie wiele skinki moga zrobić, częśc osób po nich jeździ ("szczeka" - jak by co nie którzy napisali) a tu "nie ma bata", nie ma co z takimi zrobić.. Co najwyżej można agresywnego, wulgarnego posta napisać, bo łomotu przez net nikomuy nie spuszczą. No to GW zrobiła teraz czestochwoskim skinkom problem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 21:54 Życzę takim kolesią - gniną żeby kiedyś natrafili na kogoś z półświatka a wtedy czy ich będzie 10 czy 30 to i tak nic im nie pomoże , bo wyłapią ich pojedyńczo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 22:11 Policja zawsze jak sprawa jest poważna,to mówi,że nic nie wie.Dopiero jak komuś coś zrobią, zaczyna się szukanie winnych.Po to płacimy podatki,żeby czuć się bezpiecznie.Warto częściej patrolować miejsca, o których wiadomo,że są niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 22:25 Jak zawsze skini mocni są w grupie jak idzie jeden biedny "polak" to jest potulny jak baranek. Rzeczywiście namnożyło się tego dziadostwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stern Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 212.87.244.* 30.01.08, 00:50 Cóż,cieszyć się należy,że Giertych przeszedł w polityczny niebyt. W przeciwnym razie można było by się spodziewać,co raz to nowszego wydania narodowego radykalizmu,zwłaszcza przy spadku poziomu edukacji vide amnestia maturalna i chore programy nauczania jak indeks ksiąg-lektur zakazanych. Oczywiście należy zwalczać wszelkie przejawy faszyzmu poczynając od nazistowskiego pozdrowienia,popularyzowanego tak często na stadionie Rakowa,poprzez walkę z szepecącymi wiele częstochowskich murów antysemickich napisów, a skończywszy na wytoczeniu procesu za propagowanie tej formy nazizmu przez takie szumowiny społeczne jak opisane tutaj w artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 01:59 Mały cytacik gościa,który podczas wojny słuzył w Waffen-SS Hohenstaufen ,na wieść,że w Polsce są skini./rok 1988/ cyt: Żartujesz prawda? Zanim by zostali zagazowani,to najpierw by zapierd... po 16 godzin dziennie w kamieniołomach,zeby wydobywac kamień na stadion dla tego ich fuhrera. Tak więc drodzy skini,jesli wasz maly rozumek jeszcze na to nie wpadł,to wasz fuhrer najpierw kazałby wam pracowac na jego chwałe a potem uzył waszych popiołów do nawozenia pola kapusty.Bo tylko do tego byście sie głąby nadali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 04:06 Tak troche wspominajac stare czasy czy jest ktos na forum kto pamieta ? pl.youtube.com/watch?v=2bp5rdNY8cs Odpowiedz Link Zgłoś
rosefinder Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? 30.01.08, 11:17 Rozumek przeciętnego skina na to nie wpadnie, choćby rok nad tym myślał - logika to niedostępny luksus dla kogoś kto nie posiada de facto własnych poglądów, powtarza tylko w kółko kilka kwestii - ot, takie katarynki. Noszą nazistowskie symbole, nalepiają jakieś nalepki na przystankach z takowymi symbolami a do głowy im nie przyjdzie, że przynależą do narodu który miał zostać poddany - przynajmniej na terenie Generalnej Gubernii - eksterminacji... To tak jakby owca zakochała się w rzeźniku :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszcz Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 89.174.23.* 30.01.08, 15:37 bo po ch uj wam te dlugie wlosy i zawszone dredy:/ jeszcze przejdom na mojego pienknego irokezika i co bendzie? :/ jak wam sie cos nie podoba w tym ze zaatakuje was 20 panow to sie zbierzcie w 40 i sie bawcie lepiej niz oni a nie chowacie sie pod kieckom mamusi;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lynxx Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 212.87.241.* 30.01.08, 16:50 Do Miszcza -> bo czesc osob CHCE miec dlugie wlosy, tak samo jaki innie chco miec telefon np. marki Motorolle czy aparat Panasonica a nie np. Sony. Czy to NAPRAWDE tak trudno pojac??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 15:59 czy narodowcy... banda tępaków jak dla mnie z wygoloną czaszką, fakt biją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.masterkom.pl 30.01.08, 17:22 Dzisiaj mija rocznica dojścia do władzy ich idola,pół Żyda z Austrii,który w imie narodowego socjalizmu wymordował kilka milionów swoich współbraci.Te tępe łby potrafią jedynie powielać czyjeś chasła,myślenie mają całkiem wyłączone,są jak barany,które kochają żeznika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 22:16 Do qwe: Narodowcy to kto ? Dla mnie to zwolennicy polityki Narodowej Demokracji - przed wojną i I i II kierowaną przez Romana Dmowskiego . Osobę pochodzącą z nizin społecznych , który własną pracą, uporem zyskał wysoki poziom umysłowy , wiedzę i poważanie . Na pewno nie był on zwolennikiem bicia . No ale zawsze do pewnej grupy mogą się dołączyć jednostki skrajne i głupie . Trudno wtedy obciążać przywódcę ruchu . No cóż GW nie lubi Dmowskiego więc łączy " narodowców " z biciem byle tylko zniechęcić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madness Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.realestate.net.pl 30.01.08, 18:25 dokladnie tak jak napisal rubio1977. aczkolwiek pałęta się po miescie troche tego 'pseudoskinheads' ONR i inne tałatajstwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
xtonyx Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? 30.01.08, 23:08 Jacy narodowcy, zaraz narodowcy... zwykli nazistowscy bandyci a nie żadni narodowcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stern Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 212.87.244.* 30.01.08, 23:47 "Patriotyzm jest cechą ludzi ziejących nienawiścią". ---Oscar Wilde--------- Narodowcy,postdmowscy i inni narodowi szarlatani są złem tego świata. Historia pokazała,że do wojny kluczem był najczęściej element tzw.narodowy... Trzeba być skończonym debilem,żeby w XXI wieku interesować się jak ktoś chodzi ubrany na ulicy,czy jest gejem czy heteroseksalnym,czy jest katolikiem,kartoflem,ateistą czy wyznawcą judaizmu. Jakie to prowincjonalne,jakie małe... Tolerancja ma to do siebie,że nie toleruje nietolerancji. Prawdopodobnie narodowi dewianci nie potrafią zrozumieć tej filozofii. Z prostej przyczyny: ciasnota poglądów,szczelne zamknięcie na świat zewnętrzny a więc przesłanki choroby psychicznej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty stern Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 23:56 oddychaj ........ i poczytaj czasem co innego niż wyborcza i pooglądaj coś innego niż tvn ...... z prostej przyczyny ....... chcesz być tak bardzo tolerancyjny i tak bardzo poprawny że robisz się nietolerancyjny i niepoprawny panie nie prowincjonalny i nie mały :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stern Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 212.87.244.* 31.01.08, 00:21 Gość portalu: anty stern napisał(a): > > oddychaj ........ > > i poczytaj czasem co innego niż wyborcza i pooglądaj coś innego niż tvn ...... > z > prostej przyczyny ....... chcesz być tak bardzo tolerancyjny i tak bardzo > poprawny że robisz się nietolerancyjny i niepoprawny panie nie prowincjonalny i > nie mały :) Dobrze.... zacznijmy wszyscy czytać dzieła Dmowskiego,ze współczesnych Macieja Giertycha,do tego włączmy sobie czasem na rozjaśnienie umysłu "Rozmowy Niedokończone",zajrzyjmy czasem na stronkę "prawy","Gazetę Polską " i poczytajmy sobie blog Wierzejskiego,a co.... w końcu to prawdziwie polskie polactwo w całej okazałości.... Czytam,przeglądam,wyrobiłem sobie już zdanie na temat skrajnie prawicowej ideologii... To rak na każdej tkance narodowej...nacjonalizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 05:38 Do Sterna : Ja wolę jednak "polactwo" aniżeli coś innego . Ot tak się urodziłem , że mi wygodniej tu i z tymi a z innymi mi źle . Taka to nietolerancja . Ale to już od urodzenia , z mlekiem matki przyszło . I co zrobić ? W genach jest . No ale dewianci zawsze wszystko wykoślawią i to nie tylko narodowi dewianci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty stern Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 09:17 stern jesteś bardzo ograniczony w poszukiwaniu materiałów do wyrobienia sobie zdania na jakiś temat .... więcej, mam wrażenie że szukasz tylko tam gdzie wiesz że znajdziesz coś co utwierdza Cię w twoim zaślepieniu ....... to jest tak jak z tym lewacko/nowoczesnym podejściem do katolików/chrześcijan ....... chodzisz do kościoła to jesteś mocher, słuchasz radia rydzykowego, pewnie głosujesz na pis albo lpr i cała reszta bzdur, ..... wybiurcza znowu się wami posłużyła a paru wiernych pachołków tego forum zaczęło szczekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stern Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 212.87.244.* 31.01.08, 12:04 Gość portalu: anty stern napisał(a): > stern jesteś bardzo ograniczony w poszukiwaniu materiałów do wyrobienia sobie > zdania na jakiś temat .... więcej, mam wrażenie że szukasz tylko tam gdzie > wiesz że znajdziesz coś co utwierdza Cię w twoim zaślepieniu ....... to jest ta > k > jak z tym lewacko/nowoczesnym podejściem do katolików/chrześcijan ....... > chodzisz do kościoła to jesteś mocher, słuchasz radia rydzykowego, pewnie > głosujesz na pis albo lpr i cała reszta bzdur, ..... wybiurcza znowu się wami > posłużyła a paru wiernych pachołków tego forum zaczęło szczekać Wiesz na czym polega Twój problem? Odbiegasz od tematu. Tak się składa,że akurat ww "dzieła zebrane" można przyjąć jako kwintesencję radykalizmu narodowego,oczywiście w bardzo okrojonym zakresie. Całość obrazu czym jest skrajnie prawicowy a właściwie współczeny polski faszyzm-nacjonalizm to np.raporty policji o przestępstwach i wykroczeniacj popełnianych na tzw.tle narodowościowym. Murzyn to "asfalt" lub potocznie nazywa się w tym środowisku "asfalt" itd. Więc warto mu dokopać no nie...? A może lepiej napisać,że ów "Wyborcza" to zżydziałe pisemko,a co... nieważne fakty a słowo niech się rzeknie.... Niech każdy kto nosi dredy ma wp..l tylko dlatego,że nosi takie "pokręcone" włosy,a co to takie niepolskie i takie nieczyste rasowo... Inny Twój problem...obawiam się,że nie odróżniasz krytyki Kościoła instytucjonalnego,Kościoła Rydzykowego od walki z Kościołem.... No tak lewactwo....przecież i masoneria spiskuje zawsze przeciwko tym instytucją... To jest właśnie problem narodowców a de facto współczesnych faszystów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stern Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 212.87.244.* 31.01.08, 12:13 Oczywiscie chcialem napisac instytucjom a nie instytucja. Zeby bylo po polsku a jakze Odpowiedz Link Zgłoś
fajna_myszkowianka Re: Stern hanyski głupolu do budy nad Rawe ! :) 31.01.08, 12:56 Hanyski popaprańcu masz problem ze sobą ? Blisko masz swoich ziomali w Lublińcu ul. Grunwaldzka 10 oni napewno pomogą takiemu intelektualnemu hajerowi zabłąkanemu w częstochowskim piekiełku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do myszkowianki Myszkowianka won na Światowid:) IP: 212.87.244.* 31.01.08, 13:28 ajna_myszkowianka napisała: > Hanyski popaprańcu masz problem ze sobą ? Blisko masz swoich ziomali > w Lublińcu ul. Grunwaldzka 10 oni napewno pomogą takiemu > intelektualnemu hajerowi zabłąkanemu w częstochowskim piekiełku :) Hau,hau,hau...tylko się nie popluj.....i nie pośliń,bo popbrudzisz klawiaturę... :D Cóż... taka menda jak ty nie będzie mnie pouczać gdzie mam pisać i przy jakiej okazji:) Jakby tak przyjąć kryteria,kto ma pisać na forum częstochowskim GW,to wyszło by,że najlepiej mieszkańcy MIASTA Częstochowy(w tym JA), a później mieszkańcy powiatu częstochowskiego, na końcu zaś np. jakieś zabłąkane myszkowianki ze Światowida:). Jednak ogólnie przyjęty pluralizm, nie pozwala na żadne tego typu podziały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stern Re: DoAngrusza IP: 212.87.244.* 31.01.08, 11:52 Gość portalu: angrusz napisał(a): > > Do Sterna : > > Ja wolę jednak "polactwo" aniżeli coś innego . > Ot tak się urodziłem , że mi wygodniej tu i z tymi a z innymi mi > źle . > Taka to nietolerancja . Ale to już od urodzenia , z mlekiem matki > przyszło . > I co zrobić ? W genach jest . > No ale dewianci zawsze wszystko wykoślawią i to nie tylko narodowi > dewianci Polecam "Polactwo" Ziemkiewicza,naświetla czym jest "polactwo" a nie np. polskość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: DoAngrusza IP: *.pools.arcor-ip.net 31.01.08, 13:47 A ja sie zgodze ze Sternem i powtorze,ze trzeba miec naj...e w glowie,zeby byc narodowcem w czasch Uni. Zreszta patriotyzm nie obywatelski tylko narodowy prowadzi do nacjonalizmu,ktory w mocniejszej formie staje sie faszyzmem. a w jego skrajnej formie nazizmem,syjonizmem,serbizmem itp. Ale tak centralnie to naacjonalizm jest we Wspolnej Europie absurdum. Jedynie moze powiem,ze nie negowalbym tak stanowczo KK i naszej religii,bo jestem katolikiem i co do LPR,to w niektorych sprawach- jak rodzina,religia,aborcja itp -miala racje. A co do Dmowskiego. Ja tam uwazam,ze byl za Rosja a nie za Cesarstwen Rzymskim.A jaka macie pewnosc,ze nie mial jakis kompleksow? Jaka mamy pewnosc,ze nie mial problemow samych z soba? A dlaczego negowal tak Zydow? Jakby byl ok,to by negowal ludzi nie ze wzgledow na ich wyznanie tylko np ze wzgledu na ich stosunek wobec prawa. ONR to dla mnie komuchy na czarno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racjonalizm Re: DoAngrusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 14:34 czyli co? Patriotyzm zdewaluował się 1 maja 2004? Patriotyzm->Nacjonalizm->Faszyzm nie jesteś zbyt inteligentny, skoro tak to pojmujesz. Bliżej od Che Guevary do reżimów komunistycznych niż od patriotyzmu do faszyzmu. Gdyby nie polski patriotyzm byłaby tu Rzesza. Już się kiedyś nasi posłowie wykazali nowoczesnym kosmopolityzmem. Demokratycznie przegłosowali zabory i tylko jeden faszysta, Rejtan chciał im przeszkodzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stern Re: DoAngrusza IP: 212.87.244.* 31.01.08, 14:46 Patriotyzm to: -umiłowanie i szacunek do kultury narodowej -szacunek do historii własnego narodu,ale także dostrzeżenie w niej tzw."białych plam" i wyciąganie z niej wniosków. -uczciwe płacenie podatków -dbanie o rozwój kraju i społeczeństwa -dbanie o pozytywny odbiór Polski za granicą -pamięć o swoim np. polskim pochodzeniu,mieszkając poza granicami kraju. Patriotyzm to nie narodowa megalomania i poczucie wyższości nad innym nacjami Patriotyzm to nie antysemityzm i nie antysubkulutryzm,także tych co noszą element Che itd. Patriotyzm to nie używanie pozdrowienia nazistowskiego... Itd,itd,itd...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: DoAngrusza IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.08, 17:58 Gość portalu: Stern napisał(a): > Patriotyzm to: > -umiłowanie i szacunek do kultury narodowej > -szacunek do historii własnego narodu,ale także dostrzeżenie w niej tzw."białyc > h > plam" i wyciąganie z niej wniosków. > -uczciwe płacenie podatków > -dbanie o rozwój kraju i społeczeństwa > -dbanie o pozytywny odbiór Polski za granicą > -pamięć o swoim np. polskim pochodzeniu,mieszkając poza granicami kraju. > > Patriotyzm to nie narodowa megalomania i poczucie wyższości nad innym nacjami > Patriotyzm to nie antysemityzm i nie antysubkulutryzm,także tych co noszą > element Che itd. > > Patriotyzm to nie używanie pozdrowienia nazistowskiego... > > Itd,itd,itd...... Trafnie okreslone.Dlatego dla mnie patriota,to ten kto wykazuje postawe obywatelska w obronie podstaw demokracji,ktora ma byc czyms wspanialym dla jego panstwa i w konsekwencji sluzyc ideom Wspolnej Europy,od ktrej nie ma odwrotu. Dla mnie mysl narodowa sie nie sprawdzila,bo doprowadzila do czerwonego i czarnego terroru. Nie chce zle pisac o Dmowskim,bo przestrzegam netykiety i regulaminu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku przestrodze Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 15:12 W piątek 18-letni antyfaszysta Jan Kucera został pchnięty nożem przez nazi-skinheada. W niedzielę zmarł w szpitalu. Nazi-skinhead, który zabił Jana został aresztowany, ale policja traktuje sprawę jako bójkę pijanych. W rzeczywistości grupa neonazistów zaatakowała antyfaszystów w knajpie. Jest zapis wideo z części incydentu, gdzie Kucera został pchnięty nożem, jednak całe zajście nie zostało sfilmowane. Filmy z zajscia (nóż widac około 37 sekundy na pierwszym filmie i oraz około 33 sekundy w drugim filmie) www.youtube.com/watch?v=Q1SUWwjCDXU&NR=1 www.youtube.com/watch?v=tqjv7m604AI Oby u nas do czegoś takiego nigdy nie doszło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forever punk!!!! Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 212.87.241.* 31.01.08, 19:52 pl.youtube.com/watch?v=2bp5rdNY8cs ŁO MATKO!!!! ale tam nazioli z sosnowca:):) pamietam ten program jak dzisiaj:(:( ale tam tepaki były.Naziole mieli jakis zjazd,a z tego co pamietam i widze na tym reportazu to nasze swiete reprezentowali wtedy chyba warzełek,i albert a napewno matyja,zwierzak i presley (ale on był wtedy młodziak) a na marginesie czy ktos wie co sie stało z tym naziolem PRESLEYEM???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 21:54 Ależ oni musieli zajść ci za skórę .... co śnią ci się po nocach ..... śnią się śnią .......... pamiętam tamte czasy ........ waliło mnie to jakie macie włosy ....... ale każdego punka którego złapałem jak jechał z wora butapren oprawiałem bezlitośnie ....... jednego zrzuciłem nawet do rzeki z mostku przy szkole na targowej ........ to se ne wrati ......... łysi lali po swojemu, ja oprawiałem punków za ćpanie ......... ależ był ubaw ........ jednego co go złapałem ze strzykawką mało nie utopiłem w takim rowiku na Bór przy torach ...... a i jeszcze pamiętam takiego zawodnika co go zwali Kabo, namawiał szczyli z Grosza żeby "punkowali" , dostał ode mnie parę propozycji walki jeden na jednego ..... do historii przeszło jego tłumaczenie - teraz nie mogę bo idę na Beverly Hills (taki serial dla bab), całe Bardowskiego lało z tego latami, o tak to były czasy ....... taki pancurek jak Wodzu, wiecznie zaćpany jedno strzałowiec ...... dzisiaj już nie ma takich punków, dzisiaj to jakieś imitacje są ....... a ty forever pamiętaj o niedzieli dziecino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dave Gahan wspomnienia z 1990 w stylu DM IP: 212.87.241.* 01.02.08, 07:20 Ten Albert Z. co mieszkal nad Pewexemto byl byly depesz. Pamietam jak w 1990r. Depeche Mode wydalo "Violatora" to on mial najwieksza kolekcje bootlegow DM na kasetach i organizowal depeszoteki w kantynie wojskowej na Slaskiej. Potem sie dopiero z nigo skinek zrobil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimrod 7 Do Jam IP: 212.87.241.* 01.02.08, 09:07 Do Jam -> to ty prawdziwy zabijaka jestes... No Wiedzmin prawdziwy.... Jakim stylem walczysz? Ile masz juz punktow sily? Jaki level..? - OCZYWISCIE IRONIZOWALEM....Nagrales sie w gry, nbaogladales filmow i myslisz ze na ulicy takie zachowanie to mnormalne, co.. Tak naprawde to powinienes sie WSTYDZIC wystepkow. Poczytaj troche np. Dostojewskiego w "Zbrodni i kary" wyjasnia, ze zadna jednosta nie ma prawa krzywdzic, zabijac innych bez wzgledu na to kim sa Ci drudzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poziomka Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 00:28 wydaje mi sie że Gazeta wyborcza przesadza nie znaja sie na zeczy myla pojecia to nie dlamnie jestem całym sercem po ich stronie dla mnie wcale nie sprzedaja policianta i nie sa nie tyklani jezeli ktos ich nie zna nie moze ich oceniec nie do nas nalezy ocenianie inych ludzi walczą za wolna polske i niech walcza hasło ''Ploska dla polakow '' ma wielka przyszlośc niech gazeta nie wtyka nosa w niw swoje sprawy tylko wezmie sie za korupcie i inne przekrety w sród politykow albo urzedników a nie za chlopcow którzy nie zrobuli nic złego mam na to dowody bo tam byłam ehh ta gazeta zgadzam sie ze Gazeta zaczyna jakąś beznadziejna kampanie pzrciw narodowca prosze dziennikazy niech najpierw rozpznaja pjecia a potem niech biora sie za oczernianie innych takie moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.masterkom.pl 01.02.08, 16:13 Poziomka naucz sie pisać najpierw Mówisz Polska dla Polaków,jasne a ziemia dla ziemniaków,księża na księżyc itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała mi Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 00:31 ZGZADZAM SIE Z CHŁOPCAMI NIECH ROBIĄ TO CO NAJLEPIEJ UMIĄ WALCZĄ O WOLNĄ POLSKE JESTEM Z WAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
j_accuse Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? 01.02.08, 01:43 Gość portalu: Mała mi napisał(a): > ZGZADZAM SIE Z CHŁOPCAMI NIECH ROBIĄ TO CO NAJLEPIEJ UMIĄ WALCZĄ O > WOLNĄ POLSKE JESTEM Z Stuknięty osobniku. O jaką wolną Polskę?? Czy Polska jest pod okupacją,pod zaborami? Debilu! Jak masz tak głęboko Polskę, to Ci mówię,że pisząc podobne bzdury masz ją głęboko w swoim brudnym faszystowskim dupsku. Co twoi dziadkowie robili podczas II wojny światowej? Sprzedawali Żydów czy może kolaborowali z Sowietami? Bo większość normalnych ludzi,nawet najbardziej prymitywna i oporna na wiedzę gównarzeria wie,że hasło "Walka o Wolną Polskę", to prawie sfera sacrum dla niektórych ludzi. Prawdopodobnie takie puste,zakute prymitywy, jednak,uważają,że jak zrobią zadymę iście żulowską,ogolą swój pusty łeb na zero,powykrzykują faszystowskie teksty to są patriotami. Myślę,że najlepiej byłoby dla społeczeństwa,żeby Wam ktoś jeszcze do tych pustych łbów nakładł,że może warto sobie kule w łeb lepiej szczelić i że pójdziecie prosto do nieba jako bojownicy o (w waszym rozumowaniu Polskę),podobnie jak to robią na Bliskim Wschodzie np "Bojownicy Al-Aksy" i inne tego typu psychole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mMm Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 212.87.241.* 01.02.08, 07:17 Mala Mi -> faktycznie nie wyroslas jeszcze z Muminkow. Idz dalej ogladaj dobranocki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.08, 01:31 Jestem z wami! Ten cały artykuł to masa kłamstw. Naszym pragnieniem jest Wielka Polska, do niej idziemy choć droga kręta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forever punk!!! Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 08:56 do jam:)...chłopie to masz długa liste własnych akcji..NO brawo,brawo,pieknie...własnie tym opisem udowodniłes jacy kretyni byli z łysych.Ale zes pieprznał text.Brawo za inteligencje..Masz szczescie ze nie trafiłes na mnie w tamtych czasach,na ulicy...inteligencja i skromnosc nie pozwala mi sie chwalic,w przeciwienstwie do ciebie...no tak...wiesz pobic człowiek ktory jest uzalezniony i nie ma siły by sie bronic to jest dopiero sztuka,nie no wyzarty z ciebie i silny chłop...BRAWO BRAWO kolego:)masz sie czym szczycic,jestem pełen podziwu dla twojej siły:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 12:26 dziewczynko masz szanse ..... do niedzieli ( a i jeszcze jedno, poczytaj sam siebie bo w jednych postach gloryfikujesz przemoc a w innych ją piętnujesz ..... coś tu nie tak ...... a już wiem jak leją łysych to ok ..... jak łysi biją to beee ....... no faktycznie masz zdrowy pogląd) poza tym czytaj ze zrozumieniem ...... w dupie miałem co robią łysi .... wystarczyło mi że stoją afrontem do zaćpanych, zachlanych anarchistów ...... trzeba przyznać pismakom z wybiurczej że całkiem sprawnie zmanipulowali to grono, opisali trzy przypadki, z tego jeden po znajomości redaktorka z koordynatorem Wośpu który jeszcze w zeszłym roku wyciągał z puszek ile się dało, a forum aż się zagotowało, jak to mówią prawda leży zawsze po środku ale tutaj wyroki zapadają szybko i według widzi mi się forumowych wyjadaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.masterkom.pl 01.02.08, 16:21 Lałeś ćpunów? a pijaczków pewnie okradałeś?I mama pewnie dumna z synka była?Szkoda,że nie zderzyliśmy sie w tamtych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam do qwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 17:15 czy mama była dumna .... jest dumna ..... nigdy nie przyszedłem do domu pijany, naćpany ...... nigdy nic nie ukradłem, nigdy nikogo nie okradłem ...... a najbardziej urosłem w jej oczach kiedy nawaliłem kopów trzem ćpunom okradającym dzieciaka na starym rynku w 1997 roku ...... wiedziałem że jest ze mnie dumna i że jest szczęśliwa że nie jestem jednym z tych ćpunów ..... notabene spotykałem tych kolesi potem na zawodziu ...... raz chcieli mi dowalić w pięciu cwaniaki ale okazało się że biegam szybciej od tych przećpanych butaprenem ciot... ale jaki potem był odwet ........ jednego nawet skąpałem w warcie za cebom jesienną ..... to były czasy ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimrod 7 Re: do qwe IP: 212.87.241.* 01.02.08, 17:22 Do Jam -> Przestan juz grac w gry bo zycie naprawde nie polega na tym, by piegac po ulicy i obijac po mordzie pijaczkow? Kto dal Tobie to prawo do wymierzania sprawiedliwosci? Czytales "Zbrodnie i kare"- Raskolnikow podobnie myslal, ze moze naprawic swiat zabijajac wredna lichwiarke i jak sie to skonczylo..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: do qwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 20:10 przeczytałeś w życiu jedną książkę i teraz do końca swoich dni będziesz ją cytował ...... to nudniejsze nawet od komputerowych gier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: do qwe IP: *.masterkom.pl 01.02.08, 20:04 Krowa co dużo ryczy mało mleka daje.Wielu podobnych patafianów mocnych w buzi słyszałem,ale nic to fantazjuj dalej leprze to nisz okładanie dzieciaków za wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: do qwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 20:08 leprze czy lepsze chłopcze oto jest pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe do jam IP: *.masterkom.pl 01.02.08, 20:17 Ortografie znasz więc spisz swoje fantazje poprawną polszczyzną, dla młodych nacjonalistów staniesz się bohaterem.Kimś na podobieństwo kapitana Klossa.A chłopca to sobie zrób jeśli oczywiście potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: do qwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 20:23 o dziewczynka urażona, skończyły się argumenciki sięgamy na półeczkę z chamstwem ....... a może mamy zaświadczonko o dysleksji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: do qwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 20:24 jakiś ty niekumaty (ta) Kloss jest bohaterem na wskroś czerwonym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: do qwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 20:29 a co do moich dzieci ......... nie martw się, uczą się historii i ortografii i idzie im nieźle ....... już wiedzą o swojej ojczyźnie sporo, a będą wiedziały więcej, i na pewno będą wiedziały co to nazizm i co to komunizm i co to anarchia i jak bardzo jest to złe ........ ale też będą dobrymi patriotami i na pewno nie będą dupowłazami unijno/kołchoźnicznymi ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: jam IP: *.masterkom.pl 01.02.08, 20:41 A ja swoje uczę co to samodzielne myślenie nie jakaś ojczyzna hymn czy naród i tym podobne sztuczki mające na celu zrobić z człowieka ubezwłasnowolnionego obywatela.Zawsze posłusznego,zastraszonego i ograniczonego przez ramy,czy schematy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimrod 7 Tylkoczytanie pomaga na dyslekcje :) IP: 212.87.241.* 01.02.08, 20:32 Aby najlepiej pracować nad dyslekcja trzeba dużo czytać. Zatem wiecej spedzićczasu nad książką, nad ćwiczeniami dla dyslektyków, a mniej nad uganianiem sie zaćpunami.Na początekpolecam Dostojewskiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: do qwe IP: *.masterkom.pl 01.02.08, 20:32 Z ortografią to ironia była bo zaświadczonko to masz chyba Ty zerknij w słownik,czerwoni mieli Klossa a naziolki mogą mieć Ciebie.Co do patriotyzmu w Holandii to sie troszke Pan zagalopował ,akurat znam z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heh... Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 17:41 Oczywiście,że w Częstochowie są skinheadzi. Tak jak w każdym mieście w Polsce... A co do sprawy z policją...no cóż zapraszam na serwis youtube. W wyszukiwarce wpiszecie: skinheadzi z częstochowy. Jest to już dość stary dokument o częstochowskich narodowcach, ale coś ilustrujący. Polecam też obejrzenie filmu pt."Romper Stomper". Czy Częstochowa się spręży czy nie, czy policja będzie łapać skinów czy nie to oni i tak zawsze tu będą! Większość osób czytających ten artykuł jest strasznie zbulwersowana, a nie wie nawet co to są glany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 20:20 jest taka zależność w przyrodzie ....... przyroda zawsze dąży do równowagi .......... im więcej będzie wszelkiej maści lewactwa, anarchistów itp. tym więcej będzie osobników po drugiej stronie barykady ....... jest akcja jest i reakcja ..... proste ........ żeby była jasność nie popieram ani tych ani tych, mam własne poglądy ..... a że ćpunów i pijaczków uważam za chwasty a nie ludzi chorych, nikt mi tego nie zabroni i zawsze wobec nich będę bezwzględny i brutalny a jak mi ktoś zasadza bzdury że patriotyzm jest w czasach unii nie "modny" i prowadzi do nazizmu i tym podobnych bzdur .... no bracie a pojedź że sobie do Belgii, do Holandii, jedź do Skandynawii, zobacz ich uwielbienie do barw narodowych, do historii, do tradycji.... Unia unią -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zack Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 89.174.23.* 01.02.08, 20:32 ja bym poszedł o krok do przodu i powiedział że większość osób na tym forum uważa się za ludzi tolerancyjnych, a jednak krytykuje skinheadow za poglądy, to gdzie ta tolerancja?? tak na marginesie to skin a skinhead to różnica więc warto sie zdecydować na jakąś opcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 20:41 dla nich skin, skinhead, narodowiec, patriota, naziol, to to samo ..... ich wszystkich odrzuca ideologicznie jedyna słuszna gazeta więc klakierzy wiernie swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimrod 7 Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 212.87.241.* 01.02.08, 20:54 Źródła naukowe: SKIN rz.mos Ia.IIIa.Mc~-nie;lm M. -i -owie -y Przedstawiciel subkultury młodzieżowej demonstrujący swąodrębnośćkrótko obciętymi włosami, skórzaną odzieżą, często kultywowaniem przemocy <ang.> Słownik współczesnego języka polskiego pod. red. prof. dr hab B. Dunaj, PWN, Warszawa 1996 lub www.synonimy.pl/index.jsp?word=nacjonalista Naukowcy i SPECJALISCI (bez dysortopgrafii naprawde nie widzą różnicy między tymi pojęciami) - Odpowiedz Link Zgłoś
pellota Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? 01.02.08, 21:10 Gość portalu: jam napisał(a): > nikt mi tego nie zabroni i zawsze wobec nich będę bezwzględny i brutal > ny Gdzies tam po drodze pisales podobnie o anarchistach. Sam jestes anarchista, nadczlowiekiem, ktory kaze. Anarchista bo nie uznajesz prawa. W dodaku smieciem ludzkim skoro sprawia ci przyjemnosc pastwienie sie nad slabszym. Byli tacy w Czestochowie, ktorzy mowili jak ty. Spedzaja dozywocie za brutalne zabojstwo pijanego a moze i nacpanego bezdomnego. Oni tez zanim zabili wprawiali sie zabawami, ktore ty uprawiales, na przyklad topienie w kaluzy. Bezprawne i patologiczne gierki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimrod 7 Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 212.87.241.* 01.02.08, 21:15 No dokładnie jak Raskolnikow...... Odpowiedz Link Zgłoś
pellota Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? 01.02.08, 21:24 Gość portalu: Nimrod 7 napisał(a): > No dokładnie jak Raskolnikow...... Dokladnie to powiedziane z duzym przerysowaniem. To co on tutaj wypisuje podpada pod kategorie serialnego brutala, bandyty. Charakterystka ofiar: alkoholicy, "cpuny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: *.masterkom.pl 01.02.08, 21:28 Bo innych sie boi,jeszcze mogli by oddać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zack Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 89.174.23.* 01.02.08, 22:05 ty tez powinieneś trochę poczytać, albo uważniej sie rozglądać, skin różni sie od skinheada ty że jest inaczej ubrany i to jest podstawowa różnica, o poglądach już nie wspomnę bo też są zupełnie różne. A ci pseudo specjaliści w dupie byli i gó.. widzieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimrod 7 Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 212.87.241.* 01.02.08, 22:12 Ale to ONI sa narodowymi,polskim autorytetami w sprawie jezyka POLSKIEGO. PWN nie daje do opracowania slownika jakiemus magisterkowi,tylko profesorom. Tynawtpojecia niemasz ile to trzba popisac w ilu to brac udzial konferencjach naukowych. Tak, wlasnie normalnych, cywilizowancyh konferencjach naukowych, na aulach,uniwersytetach,a nie jakis skinowskich zgromadzen na boiskach. Co to w ogole za porownania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimrod 7 Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 212.87.241.* 01.02.08, 22:14 I to jest wlasnie zanik autorytwtow.. kiedy to mlkodziez ma w d... profesorow, a liczy tylko ich jakies skrajne, slepo powtarzane poglady.. Odpowiedz Link Zgłoś
pellota Nie ma ich jest jeden dżem 01.02.08, 22:34 Gość portalu: Nimrod 7 napisał(a): > liczy tylko ich jakies skrajne, slepo powtarzane > poglady.. Nie ma ich jest jeden dżem. Do dzis mile wspomina bandyckie wjazdy. Kilka z nich opisal. Ciekawe czy przejedzie sie po detalach poradnika jak na....c goscia aby nie zabic. Zrobic z niego kaleke. I tak sobie dzemy jezdza. Jedni jeszcze na wolnosci. Inni z dozywociem w pierdlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zack Re: Czy narodowcy i skini biją w Częstochowie? IP: 89.174.23.* 01.02.08, 23:36 Właśnie pokazałem ile te wasze autorytety maja racji, co z tego ze są autorytetami w sprawie języka skoro to nie język gra tu rolę lecz ludzie, ich przekonania i wygląd, skin to skin a skinhead do skinhead to są dwie różne subkultury, widział ktoś skina z orłem na fleku?? z reszta kogo ja sie pytam jak wy nawet byście ich nie odróżnili jakby jeden kolo drugiego stał, co do autorytetów to np księża tez powinni nimi być a cześć z nich to pedofile, więc co to za autorytet, jak wy wszystko przyjmujecie bezkrytycznie. Poglądów się nie powtarza bo jak można powtarzać poglądy?? poglądy się wyznaje, po drugie lepiej mieć jakieś poglądy na świat niż nie mieć ich wcale i ślepo wierzyć jak stado baranów w to co inni powiedzą. Tutaj na forum potraficie być tylko tacy mądrzy, a gdyby w rzeczywistości zaistniałą taka sytuacja że ktoś kogoś dajmy na bije to raczej nikt by nie kiwnął palcem, wiec gdzie wasze wspaniałe zasady obywatelskie?? Odpowiedz Link Zgłoś
storima Nie chodzi o jednych badz nas 01.02.08, 23:54 Chodzi o to, ze lamia prawo. Bija. Ideologie mnie obchodza szerokim lukiem. Tam gdzie bija wychwalajac sie na publicznym forum. Z czego? Z bicia. Jak ktos napisal: bicia aby nie zabic , ale na trwale uczynic skopanego kaleka. Na tym polega haj: przemoc fizyczna brutalnie egzekwowana zadne ta ideologie. rzeczywiscie to wymieszany na sile taki dzem im wiecej puszczonej farby wiecej odznak Oi! is a working class street-level subgenre of punk rock that originated in the United Kingdom in the 1970s.[1] The music and associated subculture had the goal of promoting unity between punks, skinheads and other non-aligned working class youths (sometimes called herberts). The Oi! movement was partly a response to a sense that many participants in the early punk rock scene were, in the words of The Business guitarist Steve Kent, "trendy university people using long words, trying to be artistic...and losing touch".[2] en.wikipedia.org/wiki/Oi! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Nie chodzi o jednych badz nas 02.02.08, 09:09 Do Storimy : Ależ to zwykli chuligani . Lepiej nie mieszać orientacji politycznej ze zwykłym chamstwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek do forever punk !!!!!!!! IP: 80.54.173.* 02.02.08, 15:04 Chlopaku jak nie masz pojecia o czyms to poprostu o tym nie pisz bo nie dosc ze rzucasz tu ksywkami i nazwiskami to jeszcze piszesz ze to byly czasy tych ludzi a tak naprawde czesc z nich nawet sie nie znala bo gdy jedni golili glowy inni chodzili do przedszkola wiec ogarnij sie troszeczke .... to po pierwsze Po drugie piszesz tu do goscia "jam" ze szkoda ze sie nie spotkaliscie hmm nie wiem kim On jest natomiast pamietam niektore rzeczy o ktorych pisze i to sa fakty i z tego co pamietam jakos nie bardzo sie cieszyliscie jak sie spotykalismy na koniec ta sugestia ze niby masz sie czym chwalic Bylem w grupie ktora regularnie Was bila w latach 95-98 nie bede teraz roztrzasal czy to bylo zle czy dobre ale wracajac do tego co napisales to naprawde nie przypominam sobie goscia ktory byl w stanie cokolwiek zdzialac Nie przypominam sobie zeby ktorykolwiek gosc z grupy w ktorej bylem zostal kiedys pobity przez ktoregos z Was Wiecej na palcach dwoch rak mozna policzyc sytulacje kiedy ktorys z Was podjal walke Czasami starzy goscie po dwadziesicia kilka lat zostali obijani przez "dzieci" W dwoch z Panem Michalem rozbijalem cale wasze grupki taka jest prawda Fakt nie ma sie czym chwalic Fakt wygladalismy troche inaczej niz Wy ale tak naprawde pisanie tego typu rzeczy przez Was jest dla mnie zwyklym napinaniem sie na forum bo nikt z Was nigdy nic nie zrobil Jezeli ktos uwaza ze sie myle to ja bardzo chetnie dowiem sie kto byl u Was jakims wielkim gosciem ktory dzialal Naprawde Pozdrawiam jam caly grosz i rakow zachod milo czasem powspominac mlodziencze lata ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimrod 7 Do Dziadka IP: 212.87.241.* 02.02.08, 16:37 No i co dalo to Twoje bicie w tamtych czasach? OPoczulews sie lepiej..? Naprawiles swiat..? Chba nioe bo jest tak samo k*** paskudny jak zawsze.. Poiczulessie chybatylko lepieju.. Poprawioles swoejego.. A nie lepiej bylo spewdzic ten czas nad kasizka, czy z dziewczyna - po prostu w cywilizowany sposob. Zycie to nie gry by sie ganiac po ulicy i okladac.. To po prostu dziecinada (ze nie napisze, ze przestepstwo) Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Do Dziadka Zycie to nie gry 02.02.08, 16:54 Gość portalu: Nimrod 7 napisał(a): > A nie lepiej bylo spewdzic ten czas nad kasizka, czy z dziewczyna - > po prostu w cywilizowany sposob. Zycie to nie gry Nie ma to jak ksiazka 'zycie) i dziewczyna 'sami wiecie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
storima Z ksiazka i dziewczyna 02.02.08, 17:08 Nimrod, bardzo to jest trafne. Brawo. P.S. Czasami bywa trefne. Ale umowmy sie. Ksiazka i dziewczyna to nie ideologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimrod 7 Re: Z ksiazka i dziewczyna IP: 212.87.241.* 02.02.08, 17:33 Oczywiscie, ze nie ideologia, ale cywilizowany sposob spedzania czasu. Rozwijajacy i przyjemny.. Coz wiecej trzeaba...? Osobiscie wole spedzic czas z kobieta niz bic sie z kims... :)) Chyba, ze ktos ma inne preferencje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zack Re: Z ksiazka i dziewczyna IP: 89.174.23.* 03.02.08, 00:21 to według tego co powiedziałeś to ludzie którzy trenują boks, kick boxing etc są pustakami i jaskiniowcami, bo w taki sposób spędzają wolny czas Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Z ksiazka i dziewczyna 03.02.08, 00:43 Gość portalu: Zack napisał(a): > ludzie którzy trenują boks, w czasie wolnym sa gorsi? Ksiazka i dziewczyna to szalenie odpowiedzialna praca. I to nie jedynie w "czasie wolnym" od rodzinnej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zack Re: Z ksiazka i dziewczyna IP: 89.174.23.* 03.02.08, 00:50 rodzinnej w sensie?? Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Z ksiazka i dziewczyna 03.02.08, 01:07 Gość portalu: Zack napisał(a): > rodzinnej w sensie?? Twoja ksiazka i dziewczyna odpowie. Anim ja ksiazka ani dziewczyna. Oi! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Z ksiazka i dziewczyna 03.02.08, 01:09 storima napisał: > Gość portalu: Zack napisał(a): > > > rodzinnej w sensie?? > > > Twoja ksiazka i dziewczyna odpowie. > > Anim ja ksiazka ani dziewczyna. > > Oi! Zapomnialem dodac: anim twoj. Oi! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Z ksiazka i dziewczyna 03.02.08, 01:13 Aby uniknac wszelkich atakow, musze dodac, ze: Anim ja twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: Ksiazki czytalem i dziewczyne tez mialem IP: 80.54.173.* 03.02.08, 20:57 Pisalem juz ze to czy bylo to dobre czy zle to calkiem inna sprawa "A nie lepiej bylo spewdzic ten czas nad kasizka, czy z dziewczyna - po prostu w cywilizowany sposob. Zycie to nie gry by sie ganiac po ulicy i okladac.. To po prostu dziecinada (ze nie napisze, ze przestepstwo)" To ze sie bilem to nie znaczy ze nie spedzalem czasu z ksiazka i dziewczyna Zycie to nie gry ale tez nie komedie romantyczne chociaz tak pewnie byloby piekniej i prosciej Nigdy nikogo nie namawialem do przemocy i nie twierdze ze jest dobra choc medal zawsze ma dwie strony i czasami mozesz mi nie wierzyc ale wyszlo to na dobre ale nie mam ochoty sie tu w to zaglebiac Niestety przynaleznosc do subkultur mlodziezowych zawsze niesie za soba pewne ryzyko i tak jak u nas w miescie grupy punk nie reprezentowaly nic silowo tak pewnie sa miasta w Polsce gdzie sytulacja byla dokladnie odwrotna i nikt tu nie bedzie plakal z tego powodu Przeciez to jest chyba normalna sprawa ze jak masz na glowie irokeza to kiedys gdzies komus moze sie to nie spodobac tak samo jak naszywka polski czy szalik klubu jakiejs druzyny zakladajac go musisz liczyc sie z tym ze przez to moga spotkac go nieprzyjemnosci No bo tak naprawde trzeba podejsc do tego bardziej przyziemnie bo nikt nie ma wypisanej ideologii na czole Czy bijac kogos czulem sie lepiej ? Nie sadze Czy lubie adrenaline ? bardzo ? Czy lubilem sie bic ? Nigdy nie odmawialem Czy zaluje ? Nie To tak poza tematem bo chodzilo mi o wypisywanie przez jakiegos forever punk bzdur a juz rzucanie nazwiskami i ksywkami jest duza przesada i posty na temat wychowania tez nie sa do konca trafne Wychowalem sie w blokowisku gdzie nie oszukujmy sie przemoc byla wszedzie i byly takie czasy byly subkutury byli starsi znajomi ktorzy mieli zawsze wplyw na nasze zycie Nie wiem czy jakbym nie mieszkal ulice dalej to nie bylbym punkiem w wieku 13 lat Na szczescie tak sie nie stalo Niejednokrotnie ludzie z tego srodowiska ktorych znalem z dzielnicy zle konczyli z roznymi problemami Wiec tak naprawde moze mnie to przed czyms uchronilo i moze przez to ze ktos raz drugi trzeci dostal po glowie i przestal chodzic do jarexu czy cepeliany artystycznej czy innych tego typu knajp i sympatyzowac z grupa badz co badz beztroskich nieodpowiedzialnych i nie bioracych zycia na powaznie kolegow punk Cos sie w jego zyciu zmienilo na lepsze i uchronilo przed bagnem Moze jakis cpun dostajac po glowie od "jam" i koczac w Warcie zreflektowal sie ze jednak cos jest z jego zyciem nie tak skoro takie rzeczy go spotykaja od obcych ludzi Teraz jakbym mial 15 lat to pewnei siedzialbym w domu i gral w Call of Duty taka jest prawda ale byly inne czasy i co innego sie robilo Niczego nie zaluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimrod 7 Do Dziadka IP: 212.87.241.* 03.02.08, 21:33 A ja: 1) nurodzilem sie 1978 r. 2) wychowalem sie na Waszyngtona / II aleja 3) w wieku 15 lat zagrywalem sie w Wolfensztajna i Alone in the Dark I 4) w latach 1989-1996 sympoatyzowalem z depeszami -> depeszoteki w Kantynie wojskowej na slaskeij -> stad znam pana A.Z. znad Pewexu 5) pozniej przeszedlem na subkultire goth/ebm/industrial/alternative/cyberpunk (nie ma tu ZADNEJ ideologii, tylko sluchanie alternatywnej muzy) do dzisaij uwielbiam festiwal castle party www.castleparty.com 6) caly ten czas do dzisiaj wlacznie ubieram sie oryginalnie (plaszcze, skory, wysokie buty) dlatego bo chce i nikt nie ma prawa mi tego zabronic, a jakiegolowek proby atakowania mnie bhede zawsze zglaszal na policjen bo to po prostu kryminal 7) NIGDY nie dostalem wpierd*** i nigdy sie z nikim nie bilem, -> bo to jest DZIECINADA.. 8) przesiadywalem w Cepeliankach, pop artach, Rywalach, Re3d vHotach, Filutkach itp bo mialem taki kaprys i ochote... I tez nigdy mi tam wlos z glowy nie spadl... I z mojej strony do niczego nie dorabialem zadnej ideologii 8) teraz mam BUDZETOWA posade i ok -> mody i stylu zycia nie zmienilkem 9) caly czas uwazam, ze spuszecznie komus lomotu jest krzywda najwieksza dla tego kto ten lomot spuszcza... Traci sie czesc czlowieczenstwa, bo nikt nie dal nam moralnego prawa do wymierzania sprawiedliwosci.. Dostrojewiski poruszyl to w "Zbrodni i karez" doskonale... Raskolnikow zabil nedzna i zla lichwiarek i z czasem zrozumial swoj blad... \ Kazdy kto wiatr sieje, kiedys zbierze burze... Predzej czy pozniej... Od tej drogi nie ma odwrotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimrod 7 Do Dziadka cz.2 IP: 212.87.241.* 03.02.08, 21:47 10) Nie sadze czy 'jam" zmieniel zycie jakiegos cpuna na lepsze jak go pomil. Na 90% nie wzbudzil w nim checi zerwania z nalogiem, a raczej spowodowal, ze cpun zapalal zadza zemsty (vide forumowicz: forever punk") 11) jesli juz to na stazu absolwenckim po studiach wyladowalem na troche jako opiekun w osrodku odwykowym dla cpunow i 100000 bardziej niz "wpie.. na lepsza droge i na resocjalizacje cpunow nakierowuja ksiazki (takie jak "Pamietnik narkomanki" czy "Dzieci z dworca zoo") ale to zbyt ciezka i dolujac praca byla i dobrze ze staz tam sie skonczyl i teraz czym innym sie zajmuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: Do Dziadka cz.2 IP: 80.54.173.* 04.02.08, 00:39 hehe Widze ze odbieglismy mocno od tematu moje pierwszego postu no ale ok Ja nie biegam po ulicy w kurtce z pomaranczowa podszewka w butach z blachami i nikogo nie bije Poprostu z tego wyroslem Nikt nie rodzi sie zly i nie przychodzi na swiat z palka w rece tylko czasami srodowisko otoczenie itd w latach buntu i gniewu powoduje takie a nie inne zachowania Wydaje mi sie ze w tym wieku ma wplyw na zycie czlowieka wiele czynnikow Przesiadywales w tych miejscach i nikt Ci nic nie zrobil no i bardzo dobrze ze tak sie stalo Wszystko potoczylo sie w twoim zyciu tak jak powinno i jest ok ale to nie znaczy ze wszyscy mieli tyle szczescia bo napewno zdajesz sobie sprawe ze niektorzy nie mieli tyle szczescia i przez tego typu rzeczy jak jak wyslawiana przez nich "anarchia" i "olewanie" wszystkiego doprowadzili swoje zycie do ruiny czy to przez brak celow i motywacji czy przez alkohol i narkotyki Wiec moim zdaniem cala ta anarchia jest jest dosc destrukcyjna forma ideologii dla mlodego czlowieka Co do bicia hmmm no wiesz zyjemy niestety w swiecie pelnym przemocy i ZAWSZE bede bronil siebie swojej rodziny jej honoru i dobrego imienia w kazdy mozliwy sposob i jesli bede musial uzyc przemocy zeby osiagnac te cele to nie zawaham sie ani chwili Wydaje mi sie ze sa w zyciu sytulacje gdzie nie ma innego wyjscia i nikomu nie zycze zeby mial takie sytulacje ale no coz jest jak jest na ulicach i nic sie na to nie poradzi Mam 28 lat i mysle ze jestem juz "wyluzowanym" kolesiem ale pacyfizm jest mi napewno obcy w niektorych momentach Nie nazwalbym bicia sie dziecinada bo jedno z drugim tak naprawde nie ma nic wspolnego agresja owszem moze jest wieksza u mlodszych ale ... Spolecznie moralne bicie napewno to nie jest to fakt jednak nie uwazam zebym zatracil jakiekolwiek cechy czlowieczenstwa Czy jam kogos zmienil nie wiem ale jestem przkeonany ze nie jednej osobie dalo to do myslania Podchodzisz do sprawy chyba bardziej ksiazkowo a ja praktycznie bo chec zemsty to raczej bylo im obce bardziej strach i obawa a to juz calkiem zmienia postac rzeczy bo widzisz gniew mogl kto odczuwac po jednym incydencie po nastepnych byla juz tylko panika i obawa co tak naprawde ogolowi wychodzilo na zdrowie bo znikaly niektore "scenki" z zycia miasta Pamietam niejednokrotnie na ulicy Warszawskiej czy na Starym Rynku gosci ktorzy kucali na srodku chodnika lub placu czy lawce i dawali sobie najzwyczajniej w zyle no sorry ale tam zyja tez normalni ludzie ktorzy maja dzieci ktore musza sie gdzies bawic Bylem kiedys swiadkiem jak taki cpunek podszedl do chlopaka i dziewczyny grozac im strzykawka z igla i probujac wyludzic pieniadze i takie sytulacje wzbudzaja we mnie agresje do dzis Ja wiem ze powinny sie tym zajac odpowiedznie organy zeby tacy ludzie znikneli z ulic no ale niestety tak nie bylo Wiec jesli mieszkalbym tam i ktos taki jak jam skopalby dupe cpunkom ktorzy biegaja ze strzykawkami wkolo "piaskownicy" gdzie bawi sie moja corka to szacunek dla niego bo tak naprawde sam ryzykuje robiac tego typu rzecz a jesli robi to jeszcze tak jak pisze z przekonania a nie dla zabawy to podwojny szacunek Na szczescie te czasy sie skonczyly bynajmniej ja nie widze juz takich ludzi na miescie Pamietnika Narkomanki nie czytalem Dzieci z dworca ZOO mnie zdruzgotaly Co do grupy ktora biega teraz po miescie no co Wam moge powiedziec macie jakies porachunki z innymi subkuturami Wasza sprawa ale mala rada nie jest dobrym pomyslem bieganie po miescie i bicie postronnych ludzi bo to bedzie poczatek konca i jak nie policja to ktos inny wczesnij czy pozniej dobierze Wam sie do dupy i taka jest prawda ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimrod 7 Re: Do Dziadka cz.2 IP: 212.87.241.* 04.02.08, 06:25 Witam, dziekuje za odpowiedz.. - na pewno podhcodzisz do sprawy od bardziej npraktycznego punktu widzenia. Coz, moze faktycznie spedzilem zbyt duzo czasu nad ksiazkami.. - zacpani anarchisci, agresywni dresiarze, biegajacy skini po ulicy polujacy na punkow, hiphopowcow czy kogokolwiek innego -> to TO SAMO zagrozenia, ktore w rownym stopniu trzeba zwalczac (choc chyba lepiej prawnymi metodami, samosady w tym wypadku to wlasnie anarchia) - udzial w calej dyskusji biore tylko dlatego, by podkreslic znaczenie i role wolnosci. Ze mam prawo chodzic po ulicy jak chce i byc gdzie chce i nikt nie ma prawa mnie z tego powodu atakowac. Wiesz, mozna duzo psioczyc na Europe Zachodnia: ze "unia", "homosie", ale jednej rzeczy im zazdroszcze -> w takim Londynie np. starsza pani w skorach czy koles wygladajacy nieco inaczej nie wzbudza ZADNYCVH sensacji. Po prostu kazdy przejdzie obojetnie i neutralnie i spokoj... A jak ktos sie spojrzy i zacznie robic z tego sensacje to wiadomo od razu skad jest... A u nas.. Sam wiesz.. tego im zazdroszcze -> tego braku malomiasteczkowosci - to o czym piszesz, to klasyczny przyklad determinizmu -> pogladu wyksztalconego w drugiel polowie XIX w. -> ze czlowiek zalezny jest od warunkow w ktorych dorastal i to one decyduja o jego losie.. Poglad ten rzutowal na caly realizm, naturalizm i tworczosc pozytywizmu a nawet dwudziestolecia... Z tego co jednak piszesz, wnioskuje, ze najgorsza walke - z samym soba - wygrales - pokonales ten determinizm i nie skonczyles jak wielu z Twojego osiedla.. Gratulacje (naprawde bez ironii i chamstwa) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: Do Dziadka cz.2 IP: 80.54.173.* 04.02.08, 17:48 Witam Zgadza sie w Londyn jest miastem wielokuturowym i wielowyznaniowym i mozna tam spotkac naprawde przeroznych ludzi a jest tak za sprawa emigrantow tak naprawde z calego swiata U nas mysle ze ze wzbudzaliby wielkie zdziwienie na ulicach ale to wszystko za sprawa wielu lat komunizmu i odizolowania Polski od swiata zachodu oraz innych kultur Nie trzeba daleko szukac bo w Niemczech czy Holandii tez mozna spotkac przerozne style Jeszcze troche i ta granica zacznie sie zacierac bo juz powoli sie tak dzieje oczywiscie jeszcze daleko nam do Londynu i mysle ze nigdy nasze ulice nie beda tak wygladac z prostej przyczyny Polska nigdy nie byla nie jest i nie bedzie tak atrakcyjna w sensie gospodarczym jak Anglia i do nas nie beda naplywac emigranci a znimi kultury z dalszych zakatkow swiata Co do decydowania o swoim losie to mamy w znacznym stopniu sami na to wplyw jesli Jedni maja wiekszy Ci ktorych stac na lepsze ksztalcenie sie inni niestety mniejszy a to co robilismy bedac nastolatkiem i biorac nie zawsze sluszne wzorce no coz kazdy musi swoje przezyc i uczyc sie na swoich bledach Wazne zeby wyciagnal z tego jakas wiedze albo zreflektowal sie nim jest za pozno ... i daje w zyle albo siedzi w wiezieniu za bojki Ci co spedzali czas z dziewczynami tez czasem zle skonczyli z dzieckiem w wieku 18 lat ;) albo zona jedza bo niektore przedwczesne decyzje podjelo za nich zycie i sie nie dopasowali ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś