obserwator_czwa 06.02.08, 21:29 Wystarczyło nie nazywać nazwą "Herberta" tej króciutkiej uliczki między kościołem a Czecha 4 tylko nadać nową nazwę dopiero od planowanego ronda między TBSowym Czecha 2C a blokiem pana Siulczyńskiego ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: landar Tworzymy bałagan w numeracji domów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.08, 22:07 A ciekawe, co będzie z nowymi blokami przy Witosa i Wyzwolenia? Może teraz warto nadać już nową nazwę, żeby później nie numerować dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulica To samo dotyczy tabliczek z nazwami ulic IP: 213.76.167.* 06.02.08, 22:13 Ulice w dzielnicach podmiejskich są źle oznakowane, a dokładniej czasami nie ma tabliczki informującej jak się dana ulica nazywa. Może ktoś wie komu nalezy zgłosić braku oznakowania ulicy. Dobrze, że ktoś zwrócił uwagę na numerację bloków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJA a ROMERA IP: *.profiline.pl 06.02.08, 22:21 UL. Romera - bloki nr 2, 4, 6....i 13....skąd? jak?dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca Re: Tworzymy bałagan w numeracji domów IP: *.rev.masterkom.pl 06.02.08, 22:25 Takie rzeczy to tylko w Częstochowie możliwe ;) Mnie rozbraja układ bloków na wyczerpach - Kontkiewicza, Ossolińskiego ;) Nazywali chyba jak komu pasowało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qpek2 Re: Tworzymy bałagan w numeracji domów 06.02.08, 23:18 Na polnocy wcale nie jest lepiej. Mamy tutaj Witosa 1,3,5 i potem 2,4,8 a gdzie jest 6 i 7 ? Ten kto te bloki numerowal musial byc chyba niezle wypity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Tworzymy bałagan w numeracji domów IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.08, 09:48 Częstochowa ul.Sportowa numeracja bardzo ciekawa.Ludzie chodzą i szukają i szukają i nikt nie wie gdzie jest taki numer i dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diel Zagadka z ul.Orkana IP: *.tktelekom.pl 07.02.08, 10:44 Na ul. Orkana są 3 bloki stykające się na rogach, taki "łamaniec". Właściwie patrząc z odpowiedniej strony, można odnieść wrażenie, że jest to jeden budynek. Kolejne skrzydła są ponumerowana następująco: 2/10, 14/18, 22/26. Od dłuższego czasu próbuję doszukać się w tym logiki i jakoś mi nie wychodzi. Może ktoś dostrzega w tym ukryty sens i może mi to wytłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o zmienią numerację i dowód osobisty do wymiany IP: 213.76.167.* 07.02.08, 11:54 Ale z drugiej strony jak teraz urzędasy zmienią numerację to dowód osobisty znowu do wymiany. I znowy kolejki i nerwy i pieniądze. I tak źle i tak niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barone Re: Tworzymy bałagan w numeracji domów IP: *.multimo.gtsenergis.pl 07.02.08, 11:57 Niezły chaos jest w numeracji ul. Kopernika między POW, a Glogera (strona nieparzysta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wotek Tworzymy bałagan w numeracji domów IP: *.flatpla.net 07.02.08, 12:01 A ja mam pytanie kto jest za to wszystko odpowiedzialny imie i nazwisko proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Tworzymy bałagan w numeracji domów IP: 83.2.141.* 07.02.08, 19:04 wiem, to napewno Hans Kloss!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aha123 Do obserwator_czwa 07.02.08, 18:50 ...czy mnie oczy nie mylą? Piszesz o PLANOWANYM RONDZIE??? To dopiero kuriozum!!! Nie ma gdzie parkować samochodów, brak porządnego placu zabaw dla dzieci(bo tego o czym tak pięknie pisano chyba tak nazwać nie można: zjeżdżalnia, połamany "konik" i pseudo-piaskownica... ) a resztki miejsca przeznaczą na stworzenie pożal się boże "RONDA" tuż pod oknami...? ŻAŁOSNA MASAKRA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helenka Tworzymy bałagan w numeracji domów IP: 80.48.49.* 07.02.08, 20:09 A gdzie są super urzędnicy p.Wrony.Znowu zaspali!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko na ul.Bacewicz tez ukradli nr10 IP: 80.54.169.* 07.02.08, 22:05 na ul.Bacewicz tez ukradli numer 10.....kupilem mieszkanie w 11 i naszukalem sie kiedys 10 i nie ma...........jest 9 i pozniej blok 11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: na ul.Bacewicz tez ukradli nr10 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.08, 18:52 bo tak sie składa, ze przyjeło sie numerowac budynki przy ulicy osobno dla strony parzystej i nieparzystej, a nie ciągiem numerami jak lecą. dlatego w przypadku ul. bacewicz po stronie parzystej (prawej patrząc od wlotu przy fieldorfa) są bloki o numerach 2, 4, 6 - i w tym miejscu za blokiem nr 6 po prawej stronei nie ma juz zadnego budynku wiec numeracja sie kończy, a po nieparzystej (lewej) są bloki 1, 3, 5 (sklep), 7, 9 i 11. tu logika jest zachowana jak najbardziej 10 nie ma bo nei ma tez 8 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasiek Bałagan totalny ! IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.08, 22:20 A co się dzieje w mieście z numeracją domów? Większość ich w ogóle nie posiada. Czyżby to nie było obowiązkiem właścicieli posesji umieszczać numerację? A może w tym mieście zapomnianym przez włodarzy takie coś nie obowiązuje? Nikogo to nie obchodzi. A bardzo często na wielu ulicach nie można się połapać w numeracji bo jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun42 Odpowiedzialność 07.02.08, 22:31 W spółkach np. z o.o. za wszystko ostatecznie odpowiada prezes. W firmach - szef/właściciel, w szkole dyr itd. A w Częstochowskim magistracie... - Nikt? Odpowiedz Link Zgłoś