pit123 07.03.08, 14:18 Interesuje mnie zmywarka do naczyń szerokość 45 cm. Jaką polecacie i jakie macie doświadczenia z tym sprzętem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pit123 Re: Zmywarka do naczyń 07.03.08, 19:24 oczywiście 45 cm to szerokość zmywarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Zmywarka do naczyń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 21:47 Czesc, u nas zmywarka jest juz od 13 lat i po prostu nie wyobrazamy sobie domu bez niej:) Przez caly ten czas ani razu nie zepsula sie (Whirpool)- naczynia sa super, jak ktos w domu zlapie katar czy przeziebienie to wszyscy pozostali nie zarazaja sie bo zmywarka fantastycznie wyparza naczynia i jest dobrze. Nie zastanawiaj sie tylko kupuj!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Zmywarka do naczyń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 22:14 tez zastanawiam sie nad zakupem zmywarki od jakiegos czasu. od paru lat zmagam sie z wiecznym uczuleniem na dloniach od detergentow. ale jakos nie mam przekonania do tego sprzetu. byc moze sie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: Zmywarka do naczyń IP: 80.53.238.* 08.03.08, 07:18 Witam, zmywarka to bardzo przydatne urządzenie w domu, oszczędza czas i wodę. Wystarczy przeliczyć ile lejesz wody aby umyć tyle naczyń co zmywarka. Ja po przeliczeniu nie miałam wątpliwości. Moja pobiera do jednego i cyklu zmywania i płukania tyle wody ile się mieści w jednej komorze zlewozmywaka. Nigdy nie uda się w tak małej ilości wody samodzielnie umyć takiej ilości naczyń (8 kpl). A poza tym dba o nasze ręce i daje wolny czas na przyjemności. Same zalety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawca Re: Zmywarka do naczyń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 09:57 > fantastycznie wyparza naczynia Na pewno ma wyparzacz czyli zmywanie w 90-95 stopniach ? Co do firm nie wychodź poza te: Electrolux, AEG, Bosch, Siemens, Whirlpool. Większośc innych jest robiona w jednej włoskiej fabryce i są jakości trochę poniżej średniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zmywarka do naczyń IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 15.03.08, 21:08 a co sądzicie o Bosch SRS 55M38 EU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szowinista Re: Zmywarka do naczyń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 23:17 a moja zmywarka ma 38 lat i jutro ma święto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zmywacz Re: Zmywarka do naczyń IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.08, 11:37 Od roku uzywam zmywarke Bosch'a 45 cm ( model pod zabudowe ze schowanym panelem). Mysle ze warto wybrac model ktory ma opcje mycia ekonomicznego ( szybciej, w nizszej temperaturze, mniejsze zuzycie pradu i wody). W przypadku slabiej zabrudzonych naczyn taki program w zupelnosci wystarcza. Przydatne sa tez diody informujace o potrzebie uzupelnienia plynu nablyszczajacego czy soli zmiekczajacej wode. Jesli chodzi o samo uzywanie - nie polecam uzywania kostek do mycia "3 w 1". Ekonomiczniej zdecydowanie wychodzi uzupelnienie zbiornika z sola i plynem nablyszczajacym raz na jakis czas + nasypanie proszku myjacego przy kazdym myciu. Proszki piorace sa tutaj w zasadzie wszystkie jednakowo skuteczne, wiec mozna wybrac tanszy. p.s. Post nie ma nic wspolnego z forum cz-wa, wiec na przyszlosc poszukaj czegos o AGD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Zmywarka do naczyń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.08, 16:59 moja ukochana ma już 10 lat "Simens" nigdy się nie zepsuła,uwielbiam ją za to, że mnie wyręcza na co dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Zmywarka do naczyń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.08, 19:02 na pewno nie Haier i nie ARDO (BO TO BADZIEW KTóRY NIE WYTRZYMUJE NAWET PARU MIESIęCY) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAra Re: Zmywarka do naczyń IP: 83.168.65.* 08.03.08, 21:02 mam pytanie odnośnie wielkości zmywarki, od jakiegoś czasu planuje jej zakup i byłam zdecydowana na 45 szer.ale wczoraj przeczytałam w poradniku "jak wybrać zmywarkę" że 45 nadaje się dla 2-3 osobowej rodziny ,która nie je regularnie w domu, przy rodzinie większej niż 3 i jedzących codziennie w domu zaleca się 60 , nas jest 4 i codziennie jemy, gotuje nieraz na dwa dni,np mięso, ale i tak do tego muszę ugotować ziemniaki , zrobić surówkę, więc tych naczyń trochę jest ,może ktoś mi powie czy 45 mi wystarczy, i jak jest z garnkami,mam ze stali nierdzewnej ale są z plastiku uchwyty i gałki na pokrywkach , czy będę je mogła myc w zmywarce? Odpowiedz Link Zgłoś
vvrotka Re: Zmywarka do naczyń 08.03.08, 21:34 Zdecydowanie jak masz miejsce wybierz 60, zawsze mozesz mniej zmyć, zuzycie bedzie takie samo szczególnie jak zmywarka posiada funkcję auto (woda prąd itd.), u mnie rodzina 2+2 i codziennie właczam zmywarkę uzbiera się tego, myję w zmywarce wszystko poza drewnianymi łyzkami i deską, ponoc detergenty moga sie nie wypłukać dobrze. Garnki z uchwytami myją sie bez uszczerbku, myje nawet plastikowe miski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zmywacz Re: Zmywarka do naczyń IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.08, 21:35 Naczynia, garnki powinny miec oznaczenie(symbol): "nadaje sie do mycia w zmywarce", musisz to sprawdzic. Nie zauwazylem zeby cos sie dzialo z uchwytami plastikowymi na pokrywkach (zestawy tefal ) Na pewno nie mozesz myc w zmywarce nic drewnianego i niektorych plastikow. Niektore szkla sie rysyja, zwlaszcza zdobione jakimis zlotymi, srebrnymi wzorkami itp - podstawa patrzec na oznaczenie. Oczywiscie, wszystko sie i tak wyciera nawet przy recznym zmywaniu wiec nie ma co sie przejmowac za bardzo. Co do szerokosci, to wlasnie ograniczeniem moga byc wieksze gary. Do 45 cm zmywarki wlozysz 2-3 i w zasadzie cala zmywara "zawalona", niemniej jak zamierzasz uzywac jej codziennie albo co 2 dzien to raczej powinna wystarczyc. Nawet z 2 garnakami powinnas zmiescic te pare talerzy sztuce itp. Przejdz sie po sklepach AGD zobacz jak to wyglada w srodku jakie sa szuflady. Powodzenia :) p.s. Zawsze mozna te 2 duze gary umyc recznie do zmywarki pakowac tylko talerze, sztucce, miski itp. ja tak robie. Jak bedziesz "rozsadnie" rozmieszczac naczynia w zmywarce to 45 tez bedzie OK. Po prostu bedziesz jej czesciej uzywac. A to i lepiej bo jak takie brudy postoja 2-3 dni to niezbyt to ladnie pachnie po otwarciu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Zmywarka do naczyń IP: 80.54.170.* 09.03.08, 18:42 kup dużą - mam ponad 20 lat i ciąghle pierze- ale jak najprostrze programy - uzywam tylko 2 dopłukania jak co 2 dzień i porządne mycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAra Re: Zmywarka do naczyń IP: 83.168.65.* 11.03.08, 11:28 dzięki wszystkim za odpowiedzi, dalej mam problem , bo chęć mam na 60 a miejsce na 45 , ciągle chodzę z miarką i próbuje przestawiać meble , na kartce oczywiście, na razie nic mi nie wychodzi, ale myślę intensywnie, zmywarki w sklepie oglądałam,ale nie bardzo mam wyobrażenie ile tam można wsadzić , na talerze policzyłam, aha zauważyłam , że w amice 45 cm gęściej można układać talerze, tylko ciekawe , czy się domyją, amica podaje ze można wsadzić w 45cm 10 kompletów , żadne inne firmy tyle nie podają ,może ktoś ma taką i wie jak to jest , jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użytkownik Re: Zmywarka do naczyń IP: 212.87.244.* 09.03.08, 08:18 Proponuję kupić zmywarkę 60 cm , ale z opcją mycia w jednej szufladzie ( górna albo dolna ) bardzo przydatna funkcja lecz nie wszystkie zmywarki ją mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Zmywarka do naczyń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 14:03 Od 7 lat mam BOSCHA i jest niezawodna rewelacyjna w porównaniu z innymi u znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaanka Re: Zmywarka do naczyń IP: 89.174.23.* 11.03.08, 17:32 A ja jeszcze do wszystkich zalet zmywarki /też mam BOSCHA/ dodam,że tabletki allin1 lub 5in1 nie powodują żadnych zarysowań,są super. O tym,że nie trzeba pamiętać o żadnym uzupełnianiu zbiorników nie wspomnę. Nie wyobrażam sobie życia bez zmywarki. Naczynia super domyte, wysuszone, a jaka oszczędność wody.Wąska też na pewno spełni wszystkie oczekiwania. Odpowiedz Link Zgłoś