Dodaj do ulubionych

Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji

20.03.08, 23:19
"- Ale w jakim charakterze mamy się zajmować tymi meblami? - dopytywał Marcin Maranda z prezydenckiego ugrupowania Wspólnota. - Szanujmy swój czas, tym bardziej że zbliżają się święta."

Panie Maranda!
Ja sie wstydze, ze to miasto ma takich radnych jak Pan! Przewodniczacy Rady Miasta ma absolutna racje! To jest wydatkowanie publicznych pieniedzy! Wbij sobie to Pan do głowy jak juz jest w tej komisji rewizyjnej, bo nie ma z Pana w tej radzie zadnego pozytku! A pisanie listów otwartych do zycia czy innych gazet to dziecinada! Wez sie Pan w garsc zanim nie jest za pozno.
Obserwuj wątek
    • Gość: Belzebub Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 00:10
      Ale ściema !!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: zwykły człowiek Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 13:47

To, co robi Maranda to jest czystej wody ŻENADA, totalny brak
        samokrytyki, poczucia jakiejkolwiek wartości i szacunku dla siebie.
        Wstyd !!!! Tak jest odbierany wśród osób obserwujących jego
        zachowanie. Na szczęście ja na Niego nie głosowałem.
        • Gość: Obserwatorka sesji Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 14:59
          Wartość i szacunek do siebie to on ma zajebiście dużą. Na ostatniej sesji miałam nieprzyjemnośc słyszeć jak odpowiadał na zarzut o autorstwo i treść opinii klubu, że on to wiele potrafi, tylko jest niedoceniany i mało go ludzie jeszcze znają!. Szkoda, że ta przecena nie idzie w parze z szacunkiem do szarych mieszkańców Częstochowy! Ja też nie głosowałam na niego - dzieki Bogu - bo przewróciło mu sie w główce!
    • Gość: zocha80 Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: 195.116.125.* 21.03.08, 00:14
      A może pana Marandę stac na kupowanie sobie doniczek za 800zł i dla
      niego taki wydatek to pikuś?aż się boję pomyśleć co by pan zrobil
      gdyby pan dostal troche publicznej forsy do madrego
      wykorzystania.Jak jest pan taki wyrozumialy dla publicznego zbytku
      to lepiej pan siedz cicho bo ci co na pana glosowali dostaja szalu!!!
      moze zamiast latac po telewizjach i wychodzic z malo powaznymi
      inicjawami zastanowi sie pan po co w ogole chcial sie pan dostac do
      tej calej rady?
      • Gość: zawiedziny :/ Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 08:45
        "lepiej pan siedz cicho bo ci co na pana glosowali dostaja szalu!!!"

Panie radny Maranda! Ja głosowałem na Pana i kilku moich członków rodziny. Czuje sie zawiedziony ostatnimi Pańskimi wypowiedziami i działaniami pod publike. Nie tego oczekiwaliśmy! Może zamiast tak buńczucznych wypowiedzi i lansu w mediach wezmie sie Pan do konkretnej pracy w radzie, choc nie wiem czy to juz cos zmieni, bo pokazał Pan prawdziwa twarz i stracił u nas 5 głosów. A zapowiadał sie Pan bardzo dobrze, no i wyszła co przyznaje ze smutkiem klapa :///
    • Gość: Tomasz Jaskóła Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 07:04
      Panie Maranda, jak Pan pójdzie w święta do kościoła, to pewnie jako
      członek Wspólnoty tak często lansującej się w świątyniach, siądzie
      Pan obok biednych emerytów, którzy sa waszym elektoratem. Siądzie
      Pan obok ludzi, których emerytura czesto jest mniejsza niż wartość
      jednej z tych doniczek. Czy wtedy ni będzie Pan czul dyskomfortu?
      Czy szacunek wobec czasu ma być większy niż szacunek wobec ludzi?
      Niezłych współpracowników ma Pan Panie Prezydencie. Żelmen goni
      żelmena.
      • Gość: ja Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 08:48
        Do Tomasz Jaskółka.Może by pan tak dokładniej czytał artykuł tam
        jest wyrażnie napisane , że cena doniczek to 150-300zł, to po
        pierwsze ,po drugie to jakoś nie widzę żeby pan i panu podobni
        pieniacze dziwili się, że na puchar strongmenów, dwugodzinną imprezę
        dla garstki Częstochowian można wydać lekką ręką 100tys.zł i nie
        krzyczy pan żeby przeznaczyć to dla emerytów, dzieci czy też
        schronisko dla zwierząt.Wszak pieniądze na strongmenów przepadły by
        bezpowrotnie.Taka sama kwota wydana na doposażenie Urzędu Miejskiego
        tak bardzo boli, przecież sprzęt zakupiony do urzędu będzie służył
        latami i to nie tylko dla pracowników ale przede wszystkim dla
        petentów , dla wszystkich obywateli miasta.
        • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 08:59
          Puchar Strongmenów jest równie bezsensowny! Zgadzam się z Panem - jako człowiek
          uprawiający jedynie sport rowerowy, nie sadzę, aby tzw. "SPORTOWCY", byli dobrym
          przykładem dla młodzieży. Nie chcę promocji chemii, która nazywa się sportem.

Najlepszą promocją miasta mogą być:
          - drogi, ale nie dziurawe!
          - powstanie NOWEGO żłobka - kobiety nie mogą realizować się zawodowo!
          - czystość i porządek!

oczywiście mógłbym napisać jeszcze ze sto linijek, ale po co? Robię tak od 5 lat
          na tym forum? I co? Nic ....
        • boozar Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji 21.03.08, 09:44
          Szanowny ja - jeśli chcesz poprawiać innych naucz się najpierw czytać ze
          zrozumieniem - doniczki miały kosztować 150-300zł (co moim zdaniem i tak jest za
          dożo;), a kosztowały 700-800 zł(więc wydano właśnie tyle).
          pozdrawiam
        • Gość: obserwator Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 09:45
          jesli juz chcesz sie wypowiedziec na forum Maranda to sie podpisuj imieniem i nazwiskiem, a nie tylko "ja" i pyskówka z ukrycia
          • Gość: rowerzysta Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 12:32
            Widzisz obserwatorze, Maranda ma to do siebie, że pisze pod roznymi nickami, tak jak to zrobił na naszym forum rowerowym chołbiąc siebie samego jako poszkodawnego. Tylko, ze to nie przeszło, bo zostawił swoje wczesniejsze IP jako zalogowany :) Ale przeciez on sie na wszystkim zna, a tu sie wysypał jak dziecko :) To tani szołmen, który sie pcha na szkło na siłę, robiac szumu i nie dajac zadnych efektow. Przykład głupoty forumowej to pomysł na tabliczki z napisem "tzw. III Aleja", która jest hitem forumowym do tej pory :) Żałość na żałością :O W dodatku najpierw głupie wypowiedzi w "Życiu" w sprawie oświadczenia klubu Wspólnoty, pozniej listy otwarte, a teraz kretynskie wypowiedzi dla "Gazety" w sprawie mebli. Szkoda, ze pan jeszcze nie dorósł do roli radnego. I dla zaspokojenia pana mani przeladowczej nie jestem komuchem! Ani tez platformersem, pisiakiem i innym partyjniakiem! Jestem obywatelem tego miasta i skromnym rowerzystą.
        • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 15:12
          Czytanie ze zrozumieniem to istotnie niesamowita umiejętność [ćwiczę ją z
          maturzystami - takie tam ... umiejętności]. Nie wiem "Ja", czyś Ty istotnie, to
          piszący - "wielonickowy" Maranda, ale sądząc po dwóch przesłankach owszem.

Pierwsza przesłanka:
          - Pani Pawłowska przyznała, że doniczki w specyfikacji winni zmieścić się w
          kwocie 150 - 300, a nie cena tych doniczek wyniosła 150 -300, gdyż zapłacono 700
          i 800 PLN [powołuję się na artykuł Pani Steinhagen]. Zatem proszę przećwiczyć
          umiejętność czytania ze zrozumieniem ... radnym też się przydaje.

przesłanka druga:
          - piszący na tym forum i podpisujący się nazwiskiem, nie mogą raczej być
          Pieniaczami. Tym bardziej, że wiele osób z tego forum ma większe osiągnięcia niż
          bycie "honorowym Członkiem Związku Represjonowanych Politycznie Żołnierzy -
          Górników" [Matko jedyna Panie Kochany! Panie, Pan w stanie wojennym miałeś 4
          lata i co najwyżej bawiłeś się Pan czołgami. :P]. Śmieszą mnie tacy
          "kombatanci". Panie Ty działaczu ... ja, jak typowy "Hucuł" niczego nie
          rozumiem. Taki już jestem ... kombatant i do tego ze zdjęciem na żel ... :)
          super ... Tak sobie myślę, bo ja starszy jestem o 3 lata, czy aby mnie nie
          ominęła jakaś "kombatanckość"??? Chyba nie ... czy do działalności kombatanckiej
          zalicz Pan działalność z Panem Jackiem Kaliną? Przez takich słabych pajdokratów
          - jak Pan "Solidarność" - ta prawdziwa jest ośmieszana. Tylko tyle.

pozdrawiam
    • Gość: bilder Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.dclient.hispeed.ch 21.03.08, 08:36
      A kiedy Wrona pojdzie do pierdla????za III Aleje,Parki i Kamienice
      Kupioecka??????To byl przewal lal.....te mebelki to tylko
      przykrywka.....do milionow przez Wrone przekreconych.....
    • Gość: Tomasz Jaskóła Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 08:52
      Audyt wewnętrzny niczego szczególnego pewnie nie wykaże. Otóż stosunki feudalne
      istnieją wszędzie - radny Maranda jest tego, jak widać przykładem - "mierny -
      bierny, ale wierny". Zastanawiam się, czy Przewodniczący Rady Miasta, nie
      powinien w trybie ustawy o NIK, art. 41 wnioskować o kontrolę w wydziałach:
      zamówień geodezyjnym, organizacyjnym. Można tam kontrolować prawie wszystko.
      Zastanawiam się również nad napisaniem takiego wniosku sam [zgodnie z ustawą mam
      do tego prawo].

Wydatki MUSZĄ podlegać kontroli społecznej, czy to się Panie Radny Maranda panu
      podoba, czy też nie. Czasy w których możecie "robić" politykę bez kontroli
      minęły i należy się do tego przyzwyczaić. Ze swojej strony natomiast tylko
      dodam, że zgadzam się z przedmówcami, że trochę wstyd za kilku radnych. Pańskie
      pytanie jest klasyfikatorem, który uprawnia mnie do zaliczenia Pana do grupy
      radnych "za których jest mi wstyd". Panie Maranda - z naszych podatków płacimy
      Panu, nie za pytania na poziomie przedszkolaka z grupy cytrynek lub smerfików,
      lecz troszkę bardziej rozgarnięte. Pan jesteś wynajęty przez gminę do działania
      na rzecz SAMORZĄDU, ponieważ my nie mamy czasu na zarządzanie gminą [jesteśmy
      ludźmi, którzy pracują, tworzą itd.]. Od tego was wynajęliśmy - oczywiście jako
      samorząd, aby taki najemca jak Pan czynił wszystko, co tylko możliwe, aby takim
      jak ja, żyło się lepiej. Jeśli zaś czynie tego paradygmatu jest dla Pana zbyt
      trudne, to należy zacząć pracować nie za publiczne, lecz swoje prywatne
      pieniądze i na własne ryzyko. [VII Liga Powiatowych Polityków]

Z poważaniem dla wszystkich, którzy uważają, że doniczki można jednak kupić
      taniej, że można wszystko uczynić transparentnym itd.
      Przyjdzie czas, że zaczniemy pytać o to, kto dostaje bonifikaty na wykup mienia
      komunalnego? Oj, przyjdzie Panowie. Mam nadzieję, że macie w papierach porządek,
      bo tym też winni się zająć kontrolerzy z NIK.
      • Gość: ja Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 09:09
        Do Łysego tomasza jaskółki. Nie wiedziałem , że używanie żelu do
        włosów dyskwalifikuje człowieka, czyżby pan był łysy panie jaskółka
        i zazdrość przez pana przemawia.A może by tak pan wziął się za
        politykę i pokazał co potrafi, a nie tylko bije pan pianę mówiąc
        kolokwialnie. Po co strzępić język po próżnicy , weź się pan do
        roboty lepiej wszyscy chętnie zobaczylibyśmy jak pana wzniosłe słowa
        zamieniają się w czyny.
        • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 09:17
          Nazywam się Jaskóła [to taka większa jaskółka :)]. Żel nie dyskwalifikuje,
          oczywiście, że nie, ale teksty godne smerfików oj tak, żel natomiast
          prawdopodobnie u niektórych po prostu "ujednolica strukturę owłosienia na
          głowie" po to, aby było gładkie, zupełnie jak zwoje na mózgownicy, którą to
          wyżelowane owłosienie przykrywa ...:) A poważnie - ja tak nazywam "młodzież"
          polityczną, którą sprzedała się starym wygom i robi dla nich za ochronę
          polityczną, co przypomina mi folwark zwierzęcy Orwella i aplikację do systemu.
          Później młodzi partyjniacy, robią taką politykę jak ich mentorzy. Kochani jakby
          były jednomandatowe okręgi wyborcze to większość z was musiała by wrócić na
          swoje utrzymanie finansowe, czyli do roboty. :)

pozdrawiam
          "Nadal uważam, że doniczki powinny być tańsze ... :)"
    • Gość: zocha80 Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: 195.116.125.* 21.03.08, 08:53
      proszę mi wytłumaczyć-jak mnie jako mieszkance tego miasta będzie
      służyc doniczka za klikase złotych?jesli przyjdę załatwic jakas
      sprawe do wydzialu bedzie cieszyc moje oczy,tak?to chyba troche za
      malo....nie czuje sie przekonana..
      • Gość: gosc Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.strefa.com 21.03.08, 09:06
        ..nie no najsmiejszniejesze jest to ze chcieli sobie piekna fontanne
        "zamontowac" i oglosili publicznie ze z niej rezygnuja na rzecz jakas... Ale w
        miescie w parkach,alejach no to po co,lepiej pomniki stawiac:). A niech sobie
        postawia tam krzyz na droge w tych doniczkach!!!! Zachcialo im sie upiekszen!!!!
        Niech spojrza na to miasto lepiepiej,czasem trzeba bardzo nie wiele zeby bylo
        przyjemniej wszystkim:). Dadza kase na odmalowanie na pstrokato dworca PKS i
        wszystko gra a okolica wyglada jak z kamienia łupanego. No ale przeciez to Cze-wa
        • Gość: jaś Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 09:27
          Do gość .Każdy ma jakąś wizje , tylko nie koniecznie to co się tobie
          podoba, musi się podobać innym, np ten pstrokaty dworzec PKS pewnie
          nie wszystkich by zachwycił. I znowu byłby problem.
    • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 09:07
      Jeśli doniczki miały kosztować 150 - 300 złotych, a zapłcono 700 i 800 zł to są
      dwie możliwości:

- fakturę płacił KRETYN, kiedy widnieje, że musi zapłacić 100 % więcej.
      Proponuję zatem zmianę nazwiska ...
      - albo, robi się takie rzeczy od dawna i dopiero teraz zaliczono wpadkę ...

Renta mojej mamy jest mniejsza niż cena jednej doniczki, nawet tej tańszej.
      Nauczyciel stażysta - około 800 złotych za miesiąc ... renty i emerytury wielu
      osób to około 800 - 1000 złotych. Zatem, albo oni za mało mają renty, albo
      DONICZKA ZA 800, CZY 700 ZŁOTYCH, TO kompletne draństwo i rozpuszczenie
      biurokratów. Innymi słowy marnowanie publicznych pieniędzy. I tu nawet ISO, czy
      inne rankingi nie pomogą. Pan Prezydent Wrona powinien dla przykładu osobę,
      która podpisała tą decyzję OBCIĄŻYĆ i odliczyć od pensji.
      Moi kochani - VII Ligo Powiatowych Polityków! Zwracam się do Was z prośbą o
      ufundowanie stypendiów dla dzieci, których nie stać na podręczniki, albo może
      dopłacić im do rat w zakupie komputera. A może kupić zestaw nowych bud dla psów
      w schronisku, albo zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na telefony alarmowe dla
      starszych rencistów z rentą 800 złotową.

PS. nawet nie chce mi się żartować z tego tematu! Żadne wypowiedziane tu zdanie
      nie przekona mnie, że warto wydać na doniczkę 800 złotych. [te które widziałem
      na zdjęciach mam nadzieję, że to nie te, bo to zwykła płyta made in Koniecpol.]
      • Gość: ja Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 09:15
        Do tomasza jaskółki. Jakoś nie ustosunkował się pan do pucharu
        strongmenów , czyżby nie wiedział pan co powiedzieć w tym temacie.
        • Gość: he he Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 09:20
          Do tomasz jaskółka.I czym ty się człowieku różnisz od tych ludzi
          tylko gadasz i gadasz i jakoś nic dla nikogo z tego nie wynika.
          Lepiej weź flaszkę wódki i się upij ,przynajmniej nie będziemy
          czytać tutaj twoich marnych wypocin.
          • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 09:56
            Mój Ty drogi interlokutorze ja ... prawie nie piję. A moje spotkanie z "flaszką
            wódki" po prostu zakończyłoby się moim zejściem ... i któż wtedy by pisał
            "wypociny na forum"? Maranda? Nie proszę szanownego interlokutora - on tak gada
            na trzeźwo ... :)

uśmiechu życzę i grupy cytrynek w przedszkolu ...
          • Gość: JacekPlacek Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 16:33
            Śmiać mi się chce. Kolejny niewypał gazety. Miało być o meblach jest
            o radnym. Chyba pani redaktor w swojej nadgorliwości strzeliła sobie
            w piętę.
            • Gość: xyz Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 20:37
              "Radny" zasłużył na takie zainteresowanie.
              Ostatnio sie bardzo pogubił.
              Chyba nie ma lustra w domu.
        • Gość: zoska80 Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: 195.116.125.* 21.03.08, 09:22
          prosze zaloz okulary,ja przeczytalam co sadzi pan jaskolka o
          strongmenach
    • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 09:10
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=75719130&a=75758636
      cześć II

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=75719130&wv.x=2&a=75765462:P

cześć III

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=75719130&wv.x=2&a=75766457
      Zadumy życzę w Wielkiej Nocy!
      • Gość: rik Re: Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: 89.174.23.* 21.03.08, 09:27
        Częstochowa to drogie miasto
    • Gość: ziomal Trwa sąd nad drogimi meblami z geodezji IP: *.flatpla.net 21.03.08, 11:26
      Obserwując pracę klubu radnych Wspólnoty i Platformy Obywatelskiej widzimy , że
      tworzą koalicję w ukryciu . Jest wiele Uchwał bzdurnych ,za którymi PO głosuję,
      a konsekwencje czynów odczujemy my mieszkańcy. Jest dużo priorytetowych spraw,
      które są odkładane na lata późniejsze, a motywuje się to brakiem pieniędzy,
      np.naprawa dróg i budowa nowych , bo inaczej to się zakorkujemy, chodniki ,
      oświetlenie, pozyskiwanie inwestorów, wykup od osób prywatnych ziem ( oczywiście
      za godziwe pieniądze )i przekształcanie terenów pod inwestycje,itp. a w naszej
      Częstochowie rewaloryzuje się parki Podjasnogórskie , buduje się pomniki
      świętych, centra pielgrzymkowe. Wspólnota boi się p.Tadzia Wrony, PO na
      wszystko się godzi a co gorsza, wszystko prywatyzuje.
      Nie ma szans lepiej w tym mieście nie będzie.
    • Gość: WiesłaW proste dla prostych.. IP: *.wilsona.trustnet.pl 21.03.08, 12:23
      umysłów jak mój. I po co to komu , czemu i komu służy. AAAA szpalty
      zapełnione. A imaż GAZETY gdzie ?
      • Gość: kil Re: proste dla prostych.. IP: 89.174.23.* 21.03.08, 16:08
        Przeczytałem w innym wątku " prohibicja na Dekabrystów" post o budowie czy
        remoncie Toalet w parku Jasnogórskim wie ktoś ile faktycznie wyniósł koszt tych
        toalet?
        • Gość: Roman Re: proste dla prostych.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 17:44
          dobrze przeczytałeś. Remont pochłonął około 650000 PLN (słownie: sześćset
          pięćdziesiąt tysięcy peelenów).
          RM
    • Gość: BiednyStradom Wodzirej49 zróbmy coś! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 22:03
      Bywam na sesji i interesuję się pracami komisji rady miasta (nie
      mówiąc o słabych urzędnikach - atakuję urząd kilkoma pismami
      miesięcznie). Coś mi tu nie gra. Wodzirej49 zna za dużo szczegółów
      związanych z częstochowskimi radnymi. Podejrzewam, że to któryś z
      radnych. Może się spotkamy - mam ciekawe materiały do interwencji.
      • Gość: kil Re: Wodzirej49 zróbmy coś! IP: 89.174.23.* 22.03.08, 11:28
        650 ????? za tyle można duzy dom wybudowac
        • Gość: gość Re: Wodzirej49 zróbmy coś! IP: *.prenet.pl 23.03.08, 08:41
          Już nigdy na Pana nie zagłosuję Panie Maranda
          • Gość: Marek z Wilsona Stare Miasto do Marandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 09:29
            Kogoś na tym forum powaliło. Pod różnymi wpisami kryją się te same
            osoby i myślą, że stworzą wrażenie ogromnego zainteresowania
            wątkiem. Panie Marcinie, dla mnie to początek niezrozumiałej nagonki
            na Pana - to dowód, że ktoś zaczyna się Pana bać (politycznie).
            Ulica i tak wie swoje i widzi co jest grane!!! Ma Pan nasze poparcie
            (podobnie jak dwóch, trzech innych radnych młodego pokolenia). Wiemy
            co robiecie dla ludzi. Na marginesie, chciałbym się dowiedzieć jak
            przebiegała cała dyskusja o meblach - może Gazeta znów się pomyliła.
            Czy można przeczytać jakiś scenogram albo protokół z tej komisji?
            • Gość: Paweł z Warsz-kiej Re: Stare Miasto do Marandy IP: *.gprs.plus.pl 23.03.08, 12:20
              Jaka nagonka? Jakie te same osoby? A ja tez pewnie klonem jestem? Trzeba brać
              odpowiedzialność za swe działania i za wypowiedzi! A Pan Maranda do którego mam
              szacunek, jak zauważyłem już jakiś czas temu zbacza z dobrej drogi i kieruje swe
              działania pod publikę. Trochę opamiętania życzę Panu, jest jeszcze czas.
            • Gość: www Re: Stare Miasto do Marandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 08:32
              "Powaliło" ..., co jest grane ... no, czysty Maranda. Panie kombatancie czy Pan
              używa jeszcze innego języka, czy też już zupełnie zapomniał Pan, jak mówi się po
              polsku?
            • Gość: pawlo Re: Stare Miasto do Marandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.08, 08:37
              Takich radnych jak Maranda boję się zawsze, ale boję się nie o siebie, ale o
              gminy w których radnymi są takie "michałki". Później mogę się jeszcze na forum
              dowiedzieć, że mnie [tu cytat:]"powaliło" ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka