realny.esteta 21.03.08, 21:15 Chciałem podziękować wszystkim którzy przyczynili się do powstania komunikacji nocnej ;) Wesołych Świąt i mokrego dyngusa! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
januszkar11 Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej 21.03.08, 21:25 Jedno tylko w tym artykule nie zostało dopowiedziane. CKMKM proponował normalną cenę biletu w komunikacji nocnej, a przede wszystkim zachowanie ważności wszelkich biletów okresowych. Za 4,40 to niewiele osób pojedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tramwaj Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 21:33 Na pewno pojedzie red. Haładyj, by nie spalić się ze wstydu za wiarę, że Częstochowa to metropolia Odpowiedz Link Zgłoś
januszkar11 Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej 21.03.08, 21:39 No trochę bez przesady. Myślę, że pasażerów to by nie brakło. Komunikację nocną posiadają miasta dużo mniejsze niż Częstochowa. Z tym że należy ją traktować jako kompletnie nie dochodową z biletów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.08, 02:09 we wroclawiu bilety zwykle kosztuja 1zl (ulgowy) i 2zl (normalny), natomiast bilety nocne kosztuja 1,40zl (ulgowy) i 2,80zl (normalny). mysle ze u nas tez powinni zaserwowac tansze bilety. niech chocby bedzie 1,50zl i 3,00zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... A ja mam jeszcze inny pomysł. IP: *.gre.pl 22.03.08, 14:10 Bardzo wczesnym rankiem, jak również bardzo późną nocą jeżdżą po Częstochowie i nie tylko autobusy, rozwożące kierowców po pracy i przywożące ich bardzo wcześnie do pracy. Ponieważ w sumie to bardzo mało osób potrzebuje nocnego transportu, to upublicznienie tras tych autobusów, w połączeniu z wprowadzeniem możliwości zatrzymywania się na choć niektórych przystankach mogłoby bardzo niektórym osobom pomóc. Te autobusy nie są aż tak przepełnione, żeby nie mógł się do nich załapać przypadkowy nocny pasażer. Może warto się nad tym zastanowić i powiązać nocny transport kierowców z nocnymi przewozami osób nie związanych z MPK? Będzie może troszkę taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DominikW A ja mam jeszcze inny pomysł - PP IP: *.eranet.pl 22.03.08, 19:49 Przewozy Pracownicze zostały zlikwidowane niecały miesiąc temu... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoliczny Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.08, 21:57 Gość portalu: tramwaj napisał(a): > Na pewno pojedzie red. Haładyj, by nie spalić się ze wstydu za wiarę, że Częstochowa to metropolia Nie bardzo rozumiem skąd biorą się przeciwnicy nocnych autobusów - żal wam pieniędzy? Przecież o wiele większe kwoty są marnotrawione z publicznej kasy na głupoty. A komunikacja się przyda - to że wy z niej nie skorzystacie, nie znaczy że jest niepotrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: 89.174.23.* 21.03.08, 22:18 Myslę, ze to jest bardzo wygodne rozwiazanie dla mieszkanców. Zyski będą male, ale w koncu UM zrozumial, ze to on jest dla nas, a nie my dla niego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczomb ale lipa, PKS i Biesy coś kręcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 22:42 Czy te niedojeby z COŚTAM nie zdają sobie sprawy, że niektórzy którzy mieszkają w Częstochowie bywają w świecie i już wolą nic nie mieć zamiast takiej bryndzy z nędza, zapewne będziemy jeździć tak zwanymi tescobusami, co w nich za dnia ludzie zakupy wożą, a wieczorem już tak tam wali kiszoną kapustą i ludzkich potem, bo wentylacji tam prawie żadnej, na dodatek mają one tzw. ruską klimatyzację w zimną noc można tam zamarznąć, natomiast w ciepłą mozna się tam ugotować. PKS posiają w części porządny tabor, ale skoro coś kręcą, to najpradopodobniej będą chcieli nam wysyłać złom do zarżnięcia. W sumie GZK Redziny to chyna najlesza firma, mają kilka Solarisów Urbino 10, a i ich stare Jelcze, nie są w najgorszym stanie, ale oni pewnie do przetargu nie staną. Tak, że jak już napisałem, lipa będzie to wielka.W warszawie to jest Komunikacja Nocna, metro w weekendy, kiedyś tramwaje, plus 20 nocnych linii nawet podmiejskich. Dobrze, że już nie studiuję, bo by się ze mnie kumple nabijali, że mieszkam w Pacanowie Małym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: ale lipa, PKS i Biesy coś kręcą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.08, 02:12 do przetargu moze stanac nawet firma z koziej wolki, co sie tak uwziales na pks i biesy? w zeszlym tygodniu w krakowie 3 linie zaczela obslugiwac firma mobilis, ktora wozi tez ludzi w warszawie. moze i u nas bedzie to "obca" firma? Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_cz-wa Re: ale lipa, PKS i Biesy coś kręcą 22.03.08, 10:31 niedojda to może sam jesteś.Nie obrażaj ludzi bo za to można trafić przed sąd.Nie myśl że w sieci jesteś anonimowy. A po drugie to wielki z ciebie znawca tematu. Jak będzie przetarg to będzie określony typ taboru. I tu PKS nie będzie mógł puścić Autosanów H9 ani czegoś takiego .Jedynie z starszych wozów to Autosany H10-11.11B.A Jelcze 120 M z PKS-u są nowsze od jelczy z GZK.Wiec niewiem o Jakim złomie z PKS-u mówisz bo z autobusów miejskich w PKS-e złomu nie ma.A Biesy mają na tyle taboru że nie wszystkie wozy jeżdżą do Tesco czy Auchana. Część wozów jeździ też np do wkręt-metu. Wiec spokojnie jak coś starczy im autobusów na obsługę linii nocnych. Tu masz zdjęcia wozów typu miejskiego z PKS-u. transport.asi.pwr.wroc.pl/2-142041.html transport.asi.pwr.wroc.pl/2-53397.html transport.asi.pwr.wroc.pl/2-153371.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trąba Re: ale lipa, PKS i Biesy coś kręcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 15:35 Zapomniałeś o różnej maści używkach typu mercedesy, sypiące się setry bądź many. Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_cz-wa Re: ale lipa, PKS i Biesy coś kręcą 22.03.08, 16:23 Czytaj ze zrozumieniem.Pisałem o autobusach typu miejskiego a nie o autobusach typu podmiejskiego i lokalnego.Nie myl starych Setr Manów i Mercedesów typu podmiejskiego i lokalnego z miejskimi Jelczami. transport.asi.pwr.wroc.pl/2-222414.html transport.asi.pwr.wroc.pl/2-185638.html transport.asi.pwr.wroc.pl/2-117063.html transport.asi.pwr.wroc.pl/2-183257.html może powiesz mi że na tych zdjęciach są autobusy nadające się do obsługi linii miejskich? transport.asi.pwr.wroc.pl/2-184780.html to jest jedyny autobus z używek PKS-u jaki mógłby się nadawać do obsługi komunikacji nocnej.Z reszta jak UM ogłosi przetarg to będą postawione wymogi między innymi na pewno będzie podany typ taboru jakim dana firma będzie musiał wykonywać usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trąba Re: ale lipa, PKS i Biesy coś kręcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 17:26 To wyjaśnij wielki znawco tematu jaka jest różnica pomiędzy lokalnym a miejskim typem autobusu. Trochę pokory. Bo ja nie widzę żadnej. Zresztą wolałbym, żeby komunikację nocną obsługiwała każda inna firma tylko nie PKS. Z takim podejściem jak oni prezentują w stosunku do pasażera to wiadomo, że będzie klapa. miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,5028991.html Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_cz-wa Re: ale lipa, PKS i Biesy coś kręcą 22.03.08, 17:57 Autobus miejski jest wyposażony co najmniej w układ drzwi 2-2-0 a nie jak lokalny czy podmiejski 1-2-0.Autobus miejski nie posiada luków bagażowych a w autobusie lokalnym jest coś takiego.W miejskim jest wydzielone specjalne miejsce na wózki a w lokalnym tego nie ma.I przede wszystkim w miejskim jest inny układ siedzeń jest więcej miejsc stojących a w lokalnym jest więcej siedzących. .A co do artykułu który podałeś w linku.Jak jadę w szycie np 12 i jest zatłoczona to co mam napisać do gazety że MPK źle traktuje pasażerów bo autobus jest zatłoczony i jadę jak sardynka w puszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xkx Re: ale lipa, PKS i Biesy coś kręcą IP: *.152.lesio.net 22.03.08, 13:09 Biesy wcale nie mają taboru w gorszym stanie niż MPK. Przecież MAN-y które używa firma Biesy poza Niemieckimi napisami w środku (ale to akurat najmniejszy problem podobnie jak brak kasownikó to mozna zamontować w cigu paru dni podbnie jak zmienic napisy niemieckie na polskie) niczym nie odbiegają od ich odpowiedników z MPK. Nawet ilośc drzwi mają taka sama. Takowy tabor na linie nocne w ZUPEŁNOSCI i z naddatkiem wystarczy. A jesli trzeba by było nikopodłogowy to można wziąć np. w leasing. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwestor Re: ale lipa, PKS i Biesy coś kręcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 14:17 hmm.. w leasing to można wziąć jeśli interes jest dochodowy.. a z tego to raczej kokosów nie będzie..bo na wpływy z biletów nie ma co liczyć.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DominikW Niskopodłogowe w Biesy IP: *.eranet.pl 22.03.08, 19:52 Biesy dysponuje wozami niskopodłogowymi i niskowejściowymi: 02, 12, 13, 18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snowie Re: ale lipa, PKS i Biesy coś kręcą IP: *.apus-net.pl 23.03.08, 13:44 Wszystko zależy od przetargu, także to jakimi autobusami nas będą wozić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snowie Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.apus-net.pl 23.03.08, 13:42 Zyski byłyby większe gdyby obniżyć ceny biletów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaja Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: 89.174.23.* 21.03.08, 22:24 niech autobus jadący w Rocha zahaczy trochę dalej na białostocką przynajmniej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GBA NA ROCHA DO CPN !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 22:46 Linia nr3 proponuje przesunac conajmniej do cpn... ehhhh szkoda, bo z Grabówki tez sa miastowi i nocni ludzie :///// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes NA ROCHA DO CPN !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.08, 08:11 Dobra, przesuniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Victor Nocniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 22:54 Jak zwykle przeciwnicy... I Wy chcecie byc Europejscy? Chyba nie.. Tyle napisze bo nerwy mi nie pozwalaja na wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca tematu Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 23:43 Powina jeszcze dotrzeć do Myszkowa przez Poczesna , Osiny, Poraj , Masłońskie, Żarki Letnisko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DominikW Miejskie wsiobusy IP: *.eranet.pl 22.03.08, 19:55 Jeździły, ale w latach '60ch XXw, były to tzw. "zielone linie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snowie Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.apus-net.pl 23.03.08, 13:58 Ale nie za częstochowskie pieniądze :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 23:48 gorzej beda mialy te osoby co bedą zmuszeni przesiasc sie z tramwaju na autobus..ich ta podroz juz bedzie kosztowala 8,80zl wiec przy 2 czy 3 osobach to i tak taksowka sie moze bardziej oplacac jechac.. Wiec moze dobrym rozwiazaniem bylby bilet calonocny za 4,40 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: 212.87.241.* 22.03.08, 00:16 hahahahahaha czy to już 1 kwietnia. remonty pochłonęły fundusze kto i czym zapłaci a może JG dofinansuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snowie Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.apus-net.pl 23.03.08, 14:00 Dokładnie. Taka taryfa może zabić całe przedsięwzięcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdeg Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: 212.87.240.* 22.03.08, 10:46 Banda malkontentów. Super sprawa, że powstają te linie. Narzekających błagam, nawet się do nich nie zbliżajcie, broń Boże nie wsiadajcie do pojazdów. Zrobią to inni którzy chociaż troche docenią, że za marne 4 zlote dojadą do domu. Płacić za taksówkę w której trzaśnięcie drzwiami kosztuje 5 zl nie mam zamiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????? A co z Grabówką??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 10:59 Chyba to sa jakieś jaja, że do jakiś 1 tysięcznych Rząsaw bedzie dojeżdżać autobus a do 5 tysięcznej Grabówki nie. Głębocki niby radny z dzilnicy, ale chyba tylko swojej rodzinki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: 89.174.23.* 22.03.08, 11:25 "W projekcie miejskim jest jeden znak zapytania: Rząsawy. - Nocną komunikację do tej dzielnicy należy traktować kontrolnie. Rząsawska, Wypoczynku i Meliorantów to ulice o rzadkiej zabudowie. W przypadku braku lub znikomego zainteresowania linię skrócimy do Wyczerp - zapowiada magistrat." Ale oprocz tych 3 ulic są jeszcze inne, drogi Urzedzie Miasta - Ugody, Solna, Zielna, Zdrojowa, Połaniecka, Traktorzystów, Kresowa...są ludzie z Marianki, ktorzy też bedą korzystac z linii nocnej, tak jak korzystają z dziennej 14-stki, bo jest im wygodniej i szybciej przetransportowac sie do centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajomy Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.08, 13:35 Skoro linia N3 ma docierać przez Parkitkę i Lisiniec na Gnaszyn i Kawodrzę górną to dlaczego żadnen autobus nocny nie przejedzie przez Grabówkę?? nie rozumiem na kawodrzy górnej gdzie jest dosłownie jedn ulica na krzyż; Konwaliowa będzię jeździć autobus nocny a mieszkańcy Grabówki i Zaińca będą zasuwać z pod cemntarza na rocha na nogach, przeciez tę linie mozna wydluzyc do stacji Cpn przynajmniej i potem by wracala i jechala dalej na gnaszyn i kawodrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 15:46 Nareszcie, dzięki Jackowi i Miłośnikom zrozumiano, że w mieście żyją nie tylko miłośnicy bamboszy i tv. Może to w końcu przełom w kreowaniu miasta jako traktu pielgrzymkowego, centrum geriatrii i innych nieodpowiedzialnych zwierząt stadnych również nocą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłośnik zasługi IP: *.eranet.pl 22.03.08, 19:57 Wypraszam sobie... Najpierw CKMKM, później p.Krawczykowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snowie Re: zasługi IP: *.apus-net.pl 23.03.08, 14:05 Nie wiem kim jesteś z naszego Klubu, ale wizerunku nam nie poprawiasz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna-bajka radny Krawczyk do przetargu IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.08, 17:50 Jeśli nikt nie stanie do przetargu, proponuje żeby to zrobił radny Krawczyk. Przeciez to dochodowy inters Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: radny Krawczyk do przetargu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.08, 18:16 proponuje zebys walnal baranka w sciane. moze wtedy zmadrzejesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rama banana Re: radny Krawczyk do przetargu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 18:45 wypier...... i przestan podszywac sie pod inna-bajka! Znajdz sobie urzedasie albo pracowniku MPK inny nick. I nie obrazaj nikogo! Nikt nie jest anonimowy w necie! Odpowiedz Link Zgłoś
gzkowicz Re: radny Krawczyk do przetargu 24.03.08, 19:29 Widze że ta sprawa ma polityczne znaczenie...tylko że jeszcze żadnego autobusu w nocy nikt nie widział:P Jestem za nocnymi liniami, ale z ciekawości ile ludzi będzie korzystało w naszej europejskiej metropoli z komunikacji nocnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilder Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.dclient.hispeed.ch 22.03.08, 16:55 To was rabia to przeciez zart Pryma aprylis....czy wy w to wierzycie czy nie to 100% tego nie bedzie a jesli to jak Wrona skonczy swoja ......poszczana wladze....i rozliczy sie z tych swoich poronionych pomyslow inwestycyjnych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.nott.cable.ntl.com 22.03.08, 18:05 a ja mam na komunikacje wy..e skladamy sie w 3-4 osoby na taxe i jestem szybko i pod bloczkiem w 10 minutek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoliczny Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.08, 19:08 Tylko że nie każdy mieszka w "bloczku" i nie każdego stać na samotną jazdę taksówką, a zamiast siedzieć w domu przed tv chętnie spędziłby czas w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
adrian_borys Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej 22.03.08, 18:35 gratulacje i podziękowania dla Jacka i Miłośników! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłośnik co do podziękowań... IP: *.eranet.pl 22.03.08, 19:57 Wypraszam sobie - autorem pomysłu jest CKMKM, p.Krawczyk przeforsował go, więc proszę o odwrotną kolejność... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: co do podziękowań... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 21:06 Aleś uparty... Pomyśl ile pięknych pomysłów i idei wzięło w łeb, bo nikt ich nie forsował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re:Trzeba poczekać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 03:08 Trudny temat czy możliwy do zrealizowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snowie Re: co do podziękowań... IP: *.apus-net.pl 23.03.08, 14:09 Wstyd mi za ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stringu Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.realestate.net.pl 23.03.08, 07:31 I Elegancko MPK wreszcie mysli!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 08:24 bzdura totalna , lepiej juz w weekend na taxi sie zdecydowac a nie tluc godzine autobusem razem z bydlakami w kapturach i piwskiem w lapach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdsffdsafds Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 12:56 Gość portalu: stringu napisał(a): > I Elegancko MPK wreszcie mysli!! Sory kolego co do cholery ma do tego mpk?????????!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 13:22 W artykule nie ma nic na temat finansowania nocnej komunikacji. Ciekawi mnie sposób rozliczania się z przewoźnikiem czyli czy to będzie dopłata do wozokilometrów czy zakup ich wybranego przewoźnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Docent Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 21:05 Już wcześniej było zapowiedziane, że w tym roku na mnocna komunikację przeznaczone jest chyba 420 tyś. zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snowie Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.apus-net.pl 23.03.08, 14:10 JAKIE MPK? MPK nie ma z tym nic wspólnego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gzkowicz Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej 23.03.08, 16:08 Są przeciwnicy i zwolennicy.Ciekawe kto komu powie "a nie mowiłem":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smierdzaca sprawa Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.chello.pl 23.03.08, 21:12 www.gminajanow.pl/viewtopic.php?t=139 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.08, 22:25 siedleczka.myminicity.com Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej 24.03.08, 09:41 Czyli jak widze miastousilne dalej brnie w idiotyczny pomysła zapewniena grupie imprezowiczów i dyskotekowiczów komunikacji. Mam drobne pytanie czy to się opłaca? Bo za te pieniądze mozna by naprwde zrobic duzo wiecej dobrego. Po drugie osobiscie jestem zdania iż komunkacja nocna jest całkowice w naszym miescie zbedna. Przy takich taksówkach bardziej opaca sie jechac w 4 osoby taksówka niz płacic po 4,40 za nocny autobus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.eranet.pl 25.03.08, 09:48 Mam małą wątpliwość. Ogólnie super, ale linia N3, która będzie najważniejsza - jak rozumiem - ma jeździć jednokierunkowo. Z tego niestety wynika, że dojazd z Parkitki do centrum będzie się odbywał przez Gnaszyn i Kawodrzę. I analogicznie - powrót na Kawodrzę z centrum przez Parkitkę. W efekcie największe dzielnice będą mieć najgorzej. Dlatego wolałbym, żeby N1 wracało z Dźbowa przez Kawodrzę, a N3 kończyło na Gnaszynie i wracało przez Parkitkę. No i co z Grabówką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: 89.174.23.* 25.03.08, 12:44 Cóż, ja mieszkam na Wyczerpach Górnych, dzielnicy sporej, gdzie jest rozsypująca się ulica Rędzińska, gdzie chodniki rozsypały się już 20 lat temu, gdzie dojechać z centrum nadal będzie można tylko taksówką. Zazdroszczę innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 13:02 > niestety wynika, że dojazd z Parkitki do centrum będzie się odbywał > przez Gnaszyn i Kawodrzę. I analogicznie - powrót na Kawodrzę z jakbys chcial widziec nocne beda po to zeby wrocic z centrum a nie wybywac w jego kierunku!!! > co z Grabówką? Też się podpisuje pod tym pytaniem, co do jasnej cholery z Grabówką?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.eranet.pl 25.03.08, 13:07 > jakbys chcial widziec nocne beda po to zeby wrocic z centrum a nie > wybywac w jego kierunku!!! Zgadzam się, ale to nie powód, żeby miały głupie trasy. Zresztą u mnie w domu tramwaj nocny służył głównie do dotarcia na nocny pociąg do Szklarskiej Poręby. Poza tym nie doczytałeś - właśnie mieszkańcy Kawodrzy będą WRACAĆ do domu przez Parkitkę i Gnaszyn. Noc to chyba nie najlepsza pora na wycieczki krajoznawcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaa Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.juranet.eu 25.03.08, 13:20 wiem ze zaraz mnie zakrzyczycie ale czy ten co jedzie przez Gnaszyn albo przez Dzbów nie moglby zahaczac o Blachownie to jest kwestia doslownie paru kilometrow a tylu ludziom ulatwil by zycie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafax Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej IP: *.eranet.pl 25.03.08, 15:38 Nie tyle że zakrzyczymy, ale miasto Blachownia nawet na dzienną komunikację kasy pożałowało, więc trudno się spodziewać, że zafunduje sobie nocną. Odpowiedz Link Zgłoś
gzkowicz Re: Miasto jednak pomyślało o komunikacji nocnej 25.03.08, 13:25 A co sie stało z "zabawami do rana"? Jak nie ma czym wrócić można wrocić rano, a jeśli sie nie jest wstanie to do autobusu i tak sie nie da rady dojść :) Odpowiedz Link Zgłoś