Dodaj do ulubionych

komis samochodowy - czy macie jakiś sprawdzony?

30.04.08, 15:18
chcę sprzedać Xarę - igiełkę.
ostatnio zastanawiałam się nad wstawieniem jej do komisu, ale nie
wiem do którego ...
chyba największe są w czewie 2 : rydwan i grabowski no i nieszczesna
omega ...
chodzi mi o to, żeby był sprawdzony i żeby nie doszło do takiej
sytuacji jak właśnie z tym ostatnim.
dzięki za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: komis samochodowy - czy macie jakiś sprawdzo IP: 89.174.23.* 30.04.08, 15:48
      Jesli jest dobry, to wstaw do Grabowskiego. Wezmie go.
      Co do Rydwana, to hmmm napchany, napchany i jeszcze raz napchany, a
      wlasciciel tez taki sobie...ale to moje subiektywne odczucie.
      • Gość: malwing Re: komis samochodowy - czy macie jakiś sprawdzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 17:51
        no własnie - byłam już w rydwanie - masakra.
        auto jedno na drugim i wogóle bałabym się tam zostawić, bo obawiam
        sie , że w takim ścisku mogliby mi je uszkodzić przy wstawianiu na "
        zapałkę"
        u grabowskiego chyba zostawię...
        a co myślicie o allegro?
        kupował ktoś autko przez net?
        • Gość: bartek Re: komis samochodowy - czy macie jakiś sprawdzo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.08, 18:01
          sprzedalem auto i kupilem przez serwis otomoto,
          • Gość: abc Re: komis samochodowy - czy macie jakiś sprawdzo IP: 89.174.23.* 30.04.08, 18:12
            A najlepiej to jedz na gieldę... tam dostaniesz wiecej, niz w
            komisach. W koncu komis tez musi zarobic na Twoim autku. Oglos sie
            jeszcze w Posredniku . Mozna przez neta na ich stronie.
          • Gość: gość Re: komis samochodowy - czy macie jakiś sprawdzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 18:19
            Jak masz kolego "igłę" to daj ogłoszenie do Pośrednika napewno ktoś
            do Ciebie zadzwoni
            Komisy omijaj szerokim łukiem a Grabowski zacznie Ci miernikiem
            sprawdzać lakier, wynajdzie Ci sto wad w Twoim autku żeby zbić
            cenę żeby była dla niego jak najkorzystniejsza a dla Ciebie niska
            i z Twoiej "igiełki"zrobi wraka chyba szybciej sprzedasz dając
            ogłoszenia do gazet
            • Gość: l Re: komis samochodowy - czy macie jakiś sprawdzo IP: *.tktelekom.pl 30.04.08, 18:34
              Sprzedaj na otomoto.pl Bez zadnych posrednikow.
              • Gość: gosc** Re: komis samochodowy - czy macie jakiś sprawdzo IP: *.tktelekom.pl 30.04.08, 21:24
                najlepiej wstaw na allegro, nam sie udalo sprzedac tak autko w ciagu tygodnia,a
                grabowskiego nie polecam,
                • Gość: Kasia Re: komis samochodowy - czy macie jakiś sprawdzo IP: *.prenet.pl 30.04.08, 22:11
                  Lepiej sprzedać przez internet np. otomoto lub gratke
                  • Gość: gość Re: komis samochodowy - czy macie jakiś sprawdzo IP: 195.16.91.* 01.05.08, 08:47
                    Wystaw na alegro, samochody się bardzo szybko sprzedają jak jest bardzo ładny i cena nie przesadzona. Do tego jak wstawisz do komisu to może obejrzy twój samochodzik dziennie ze 20 osób oby, a na allegro poniżej 150 wyświetleń dziennie się nie trafia. Ludzie szukają samochodów jak są ładne w całej Polsce więc nie ma się co ograniczać tylko do naszej wioski Częstochowy. Smiało na Allegro
                    • Gość: malwing Re: komis samochodowy - czy macie jakiś sprawdzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 10:37
                      w komisie GR. zaniżyli mi wartość autka o 3 tysiące !!! w R. o 4 tysiące (bo
                      chciałam sprzedać od ręki ...)
                      ładnie zarabiają ...
                      przecież to bandytyzm.
                      dziękuję za odpowiedzi :) i nie pozostaje mi nic innego jak skorzystać z WASZYCH
                      podpowiedzi i wystawić je w necie
                      buźka :)
                      • Gość: Gość Re: komis samochodowy - czy macie jakiś sprawdzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 10:48
                        napisz jaka cena, rocznik, stan, przebieg, silnik i wyposazenie na
                        przemek800@op.pl jeśli możesz oczywiście
                        • Gość: MALWING Re: komis samochodowy - czy macie jakiś sprawdzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 12:01
                          najlepiej jak wstawię link (dla osób być może zainteresowanych )
                          moto.allegro.pl/item357185391_okazja_xsara_ii_igielka_kolor_lucyfer.html
                          • Gość: ? Re: komis samochodowy - czy macie jakiś sprawdzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 13:30
                            Sprzedany?
                      • Gość: 123 z Częstochowy Re: Jaką marże pobierają komisy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 22:41
                        Wynika z tego, że jak chcę kupić samochód, to dużo taniej jest z ogłoszenia?

Może ktoś wie jaką marże pobierają komisy?
                        • Gość: m. Re: Jaką marże pobierają komisy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 05:34
                          Dziękuję za podpowiedź - temat nieaktualny :)

Jeśli kogoś nagli albo chce sprzedać od ręki to komis oferuje tzw. gotówkę od
                          ręki - ale zaniża Ci wartość samochodu o około 3-5 tys.
                          To bardzo dużo.
                          Czasami warto odwiedzać komisy a nuż trafisz się z kimś kto właśnie wstawia
                          autko do komisu ...
                          Wiem, że ludzie z tego żyją, a i ilość aut nie jest sprzedawana w tysiącach więc
                          muszą trzymać ceny .
                          ALE JEŚLI NIE JESTEŚ W NAGLĄCEJ SYTUACJI - to umowa komisyjna jest normalna
                          umową , która obejmuje tylko kilka procent prowizji od sprzedaży.
                          Dziękuję za rozmowę i życzę miłego dnia ;)
                          • Gość: 123 z Częstochowy Re: Gdzie sprawdzić obiektywne ceny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 10:45
                            Mnie nie nagli, ale widziałem w komisach samochody stojące jeszcze od grudnia
                            (ostatnio chodziłem po komisach w grudniu). Czy to znaczy, że ich właściciele
                            ciągle czekają na pieniądze?

Zastanawiam się, czy ceny w komisach nie są zawyżone z powodu właśnie wysokich
                            marż. Gdzie sprawdzić przed zakupem, ile NAPRAWDĘ wart jest samochód?
                            • gipfel Re: Gdzie sprawdzić obiektywne ceny? 04.05.08, 13:34
                              Polecam komis "MALUCH" przy Jesiennej.
                              Sprawdzone auta i cały czas coś nowego.
                              • Gość: Gość Re: Gdzie sprawdzić obiektywne ceny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 00:12
                                ... i wszystko z przebiegiem w granicach 160 tys km.
    • Gość: qqw Re: komis samochodowy - czy macie jakiś sprawdzo IP: *.trustnet.pl 04.05.08, 14:55
      W 100% darmowy serwis ogłoszeniowy.
      Nie wymaga rejestrcji po prostu wchodzisz i przeglądasz ogłoszenia bez wysyłania
      sms
      Możesz tekże całkowicie za free dodać swoje ogłosznie

www.gazetaposrednik.pl
      • Gość: 123 Re: Punto III kupię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 15:12
        kupię PuntoIII
        2003-2004, bez pośredników, I właściciel, poduszka, przebieg do 70000km, stan bdb, cena rozsądna do 12000zł
        • Gość: kinga cienkiego kupię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 18:16
          a ja zadbanego cinkusia !!!!!!!!!!!!!!
          pisać
        • Gość: do punto kupie Re: Punto III kupię IP: *.tktelekom.pl 04.05.08, 18:29
          Chyba sie z ch..em na lby pozamieniales :) Za taka cene hahaha...
        • Gość: xzibi Re: Punto III kupię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 19:49
          Ja kupiłem PuntoII (2003r). Stał w komisie wiele miesięcy: pierwsza cena 15000, druga cena 12900. Zapytałem czy opuszczą. Facet zadzwonił do szefa i stanęło na 11000.

Nie mogli mi od razu za tą cenę sprzedać? Autko fajne, a niszczało stojąc bezużytecznie!
    • Gość: Q Re: komis samochodowy - czy macie jakiś sprawdzo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 09:54
      Jak furgon niezły to sam próbuj sprzedawać,np. ogłoszenie w
      pośredniku ...
      • Gość: krzysiek Re: komis samochodowy - czy macie jakiś sprawdzo IP: *.gprs.plus.pl 05.05.08, 11:20
        Dokładnie. Sprzedaj za pośrednictwem pośrednika.
        Komisy radzę omijać szerokim łukiem,
        a szczególnie ten koło Bałtyku - tam niestety nie jest uczciwie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka