Dodaj do ulubionych

kuchenka mikrofalowa

01.05.08, 22:32
Mam zamiar kupić kuchenkę mikrofalową,proszę o podpowiedź na co należy zwrócić uwagę przy zakupie,jakie parametry są ważne.Z góry dziękuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • dominik.wu parametry 01.05.08, 22:50
      Warto zwrócić uwagę na to, aby kuchenka była wyposażona w spirale grzejne )tzw.
      grill). Moc maksymalna mikrofal nie powinna być niższa, niż 800W (watt), bo
      często zdarzają się kuchenki poniżej 200zł z mocą 700W, a to za mało do bardziej
      "zbitych" obiektów (mięsa) - trzeba dłużej traktować mikrofalami, a licznik
      enionu bije :)
      Sterowanie ręczne lub elektroniczne - obydwa mają po tyle samo niezależnych od
      niczego wad i zalet.

Tyle z moich doświadczeń.
    • Gość: q Re: kuchenka mikrofalowa IP: *.pcz.pl 01.05.08, 23:41
      ważna jest też pojemność, w mojej niektóre talerze się nie mieszczą i strasznie
      mnie to irytuje. No i jeszcze funkcja rozmrażania sie przydaje.
      • dominik.wu Re: kuchenka mikrofalowa 02.05.08, 12:38
        Może nie tyle należy kierować się pojemnością liczbowo, to to nic nikomu nie
        mówi, ale trzeba zwyczajnie obejrzeć urządzenie: czy komora nie jest za wąska,
        za płytka i za niska. Dobra będzie taka, do której zmieści się duży talerz
        (szerokość) oraz powiedzmy dzbanek litrowy (wysokość). Jeśli wejdą, kuchenka Ci
        się przyda.
        Nie wiem, czy jeszcze takie są w handlu, ale zwróć uwagę na to, czy jest
        wyposażona w obrotową platformę, bo kiedyś tego nie było i wkład nierówno się
        przyrządzał :)
        Ale jeśli mieszkasz w kamienicy ze starą instalacją elektryczną, to zrezygnuj z
        kuchenki mikrofalowej: bardzo nadwyręża sieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka