k2i 16.05.08, 07:21 no dobra ale co z tymi quadami i terenówkami poza torem? Się pytam!!!?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aa Re: Terenówkami po Jurze - dobrze czy źle? IP: 212.160.65.* 16.05.08, 08:09 Jak to co, rozp...ją całe szlaki i drogi tak że nie można po nich chodzić i jeździć, takie debilne pojęcie zabawy i niby wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Terenówkami po Jurze - dobrze czy źle? IP: *.dclient.hispeed.ch 16.05.08, 09:02 odpad w ataku agonii.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTM Re: Terenówkami po Jurze - dobrze czy źle? IP: *.21.pl 16.05.08, 09:42 byłem tam na quadach pojezdzic i tylko tyle powiem BYLO SUPER!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Terenówkami po Jurze - dobrze czy źle? IP: 212.160.65.* 16.05.08, 09:59 No cóż, zawsze półmózgom takie zabawy odpowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Terenówkami po Jurze - dobrze czy źle? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 11:36 półmózgom? dla ciebie półmózgi ale wiesz nie wszyscy tak jak ty chodzą do parku ze swoją babcią ale z dziewczyną, nie wszyscy tak jak ty brzydko bawią się przed snem bo nie ma ich kto opędzlować, i w końcu nie wszyscy chodzą do lasu oglądać żadkie ptaki tylko jadą się wyszaleć!!! chciałbym cię zobaczyć, pewnie koledzy się z ciebie w szkole śmiali. he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Terenówkami po Jurze - dobrze czy źle? IP: *.chello.pl 17.05.08, 15:16 Z ciebie się w szkole nie śmiali, bo jak widać po twoim poście do szkoły nie chodziłeś. Kup sobie słownik ortograficzny jak chcesz coś pisać do wiadomości publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shamian Re: Terenówkami po Jurze - dobrze czy źle? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 10:04 zwyczajne niszczenie przyrody i tyle,dziwne że dopiero teraz ktoś się tym zainteresował!a zwolennikom jazdy terenowej polecam własne ogródki przydomowe hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke Re: Terenówkami po Jurze - dobrze czy źle? IP: 83.2.140.* 16.05.08, 10:30 Orientujecie się jaka jest cena tej zabawy jeżeli chodzi o quady ? Czy potrzebna jest jakaś grupa zorganizowana czy można indywidualnie jeździć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Terenówkami po Jurze - dobrze czy źle? IP: 80.54.171.* 16.05.08, 11:21 shamian mysl troche !! przeciez jak zamkną taki obiekt to te quady i terenówki gdzie pojadą, wlasnie na naturalne łono natury. Bylem tam kilka razy i mowie Wam że nic lepszego nie ma, dobra organizacja, miła atmosfera. Osobiście uważam że będzie to duży błąd jeśli tor zostanie zamknięty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-Częstochowiak Re: Terenówkami po Jurze - dobrze czy źle? IP: *.magma-net.pl 16.05.08, 13:59 Zgadzam się w całej rozciągłości. Miałem okazję pojeździć quadem i terenówką na Śląsku. Rozmiar strat w gruncie, jaki jest dokonywany przez te sprzęty jest naprawdę ogromny. Jak pomyślę, że jacyś debile jeżdżą tym po naszej Jurze to tylko wyłapać i wytłuc łby o przydrożne kamienie (kul szkoda). Władze zamiast walczyć z tym torem powinny go wręcz wspomóc. Ale zachowanie władzy - jak to w Polsce: "zamnknąć, zakazać, zabronić, pokazać gdzie ich miejsce". Co do hałasu - można wokół zrobić jakieś ekrany dźwiękoszczelne itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Terenówkami po Jurze - dobrze czy źle? IP: *.pcz.pl 16.05.08, 12:20 120 zl godzina tyle kosztuja quady i tylko w niedziele dla osob niezorganizowanych.super zabawa polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Terenówkami po Jurze - dobrze czy źle? IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.08, 18:57 Ludziom przeszkadza hałas ponieważ budują się 10 m od tego terenu. Gdybyś ropędził się terenówką w jednym miejscu to byś poleciał jak E.T. i wylądował nią w dachu. Po prostu nie myślą o tym w jakim miejscu postawić dom, a później narzekają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakoo Terenówkami po Jurze - dobrze czy źle? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 19:10 Dajcie sobie spokój. I tak nic nie zrobicie. Pan Smolarek to zdaje się prawnik, więc myślę że przestudiował od A do Z co mu wolno a co nie i stąd wziął się tor. A jeśli nawet nie, to i tak będzie drążył, aż znajdzie dziurę w prawie i skompromituje starostwo, konserwatora i kogo się jeszcze da... Tor to dobry pomysł, ale najłatwiej jest zabronić, zaorać :/. Nikt nie pomyśli co zrobić żeby ludzie wyszaleli się właśnie tam, a nie na terenie parku. Ciekawe co np. zrobią władze wsi Częstochowa jak zaorany zostanie tor w Wyrazowie i kierowcy nie będą się mieli gdzie wyszaleć. Ktoś pomyślał o tym? Pewnie nie. Każdy będzie biadolił, że się ścigają po ulicach... bo to polska właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Terenówkami po Jurze - dobrze czy źle? IP: *.gprs.plus.pl 16.05.08, 22:56 A właścicieli toru nie obowiązuje zakaz wojewody śląskiego organizowania na terenie Parku Krajobrazowego Orlich Gniazd rajdów motorowych i samochodowych. - Niestety, taka jazda, jaka odbywa się na torze w Biskupicach, nie jest zgodna z pojęciem rajdu - tłumaczy konserwator Prażuch. Właściciele toru uzupełniają: to jazda rekreacyjna. Broda: - sprawą powinna zainteresować się prokuratura To ja qrna na podstawie planu zagospodarowania przestrzennego nie mogę w Kusiętach wybudować sobie legalną atestowaną przydomową oczyszczalnię ścieków... a terenówki szaleją legalnie.. szok. podajcie mi też taki króczek na mój problem a was ozłocę.!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Terenówkami po Jurze - dobrze czy źle? IP: *.vf.shawcable.net 17.05.08, 04:53 Mowcie co chcecie, ale jeszcze nikt nie wygral z maniakimi, a za takich uwazam crossowych wyczynowcow. Jesli juz jest tak jak jest i "sport" ten stal sie na tyle popularny, ze w praktyce zatrzymac sie tego nie da, to trzeba go skanalizowac, czyli wyznaczyc takie miejsca, gdzie cyrkowcy, beda sie mogli zabijac i kaleczyc na wlasne ryzyko i dla wlasnej przyjemnosci bez demolowania resztek przyrody. Mozna do tego z powodzenie wykorzystac haldy pokopalniane, kamieniolomy, czy inne wyrobiska po np wydobyciu piasku. Jesli gmina tego nie chce czy nie moze zrobic i zarobic, to niech tym sie zajmie prywatny i placi podatki po spelnieniu wszystkich mozliwych warunkow z zakresu ochrony przyrody i in. Natomiast wszystkich zlapanych poza wyznaczonymi miejscami powinno sie karac poteznymi grzywnami i konfiskata sprzetu. "Starozytny" zuzlowiec Wlokniarza Kuciak przestal jezdzic po lukach mostu na Stradomce dopiero kiedy zostal zuzlowcem:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do włodka Re: Terenówkami po Jurze - bardzo źle? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 10:02 Popieram twoją wypowiedż.Dodam jeszcze jak chcą niszczyć przyrodę to w zamian niech np.pozbierają wszystkie kamienie wokół zamku w Olsztynie.Niech nie tylko niszczą przyrodę,ale zrobią coś dla niej. Odpowiedz Link Zgłoś
szelmma Siedlec Janowski 18.05.08, 16:39 Dziś właśnie byłam wypróbować swoją terenówkę w Siedlcu Janowskim,tereny tylko do takiej jazdy,było super!polecam wszystkim te tereny do takich eskapad.Kamieni nie zbieraliśmy..brakło czasu:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MieszkankaBiskupic Re: Terenówkami po Jurze - dobrze czy źle? IP: *.pl 14.09.08, 21:27 Mieszkam w Biskupicach i do tego kilkaset metro/ moze kilometr od tego toru i powiem tyle: to co ludzie wymyślają, że nie moga zebrac wlasnych myśli, że drogi sa zaorane to jest bzdura! chodziły kiedyś po wsi jakieś starszawe babki z petycją typu: " chce zamkniecia toru oFF-Road...". moi starsi tego nie podpiusali, bo im to nie przeszkadza, chociaz mieszkamy kilometry (!) blizej od tych zacofanych i zazdrosnych ludzi. nic by nie robili tylko by sie ' sadzili'. jakies 'halo' maja miastowi, ktorzy wybudowali sie jakies 10 metrow nawet nie! 20 metrow od tej piaskowni, a jak dobrze wiemy 'przybylych' zdanie sie nie liczy. gdyby nie ten tor jakies grono ludzi, małe ale jakies nie zarobilo by troche pieniedzy, w sklepach w biskupicach jakos nie skarza sie na ten tor, bo jak przyszedl koles i kupil 20 kg kielbasy i 500 bulek to bylo dobrze. ja bylam tam kilka razy jakies 2 lata temu jak byl inny wlasciciel jeszcze i spoko bylo. konkursy byly organizowane itd. kiedy nie bylo toru ludzie kupywali sobie pola od starszych, pragnacych duzej kasy ludzi i stawiali 'chopy'-ale jakos to nie przeszlo, bo jak zwykle cos komus nie pasowalo. zal mi takich zazdrosnych ludzi, ktorzy swoje zycie zmarnowali i chca to samo zrobic z innymi...zal pozdrawiam tych wlasciwych:) Odpowiedz Link Zgłoś