kinia.8 16.05.08, 21:45 Czy ktos pracuje w castoramie? Mam zamiar tam zlozyc swoje cv i chcialam sie od was dowiedziec ile tam mozna zarobic i jaki jest tam systaem pracy. I ogolnie czy warto. Z gory dziekuje za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: on Re: castorama-praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.08, 07:22 Też bym prosił o jakieś opinie , pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: castorama-praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 09:39 Zaraz się pewnie odezwie jakiś małolat i napisze tekst w stylu : SYF WYZYSK, HARÓWA lub tp. A gnojek castoramę widział z zewnątrz. Ja tam nie pracuję, ale sąsiad tak, nie narzeka. Idzie do pracy z usmiechem, i nie wraca powłócząc nogami. O płacy nic nie wiem, bo sie sąsiad tym nie chwalił, ale biednie nie wygląda, Zaznaczam ,że pracuje na sali, czasem pogadamy, jak cos tam kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saba Re: castorama-praca IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.08, 09:52 Jaki wyzysk i harówa? Jak tam obsługa spaceruje po hali i popycha pierdoły zamiast pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: castorama-praca IP: 89.174.23.* 17.05.08, 10:28 Tak jest duzo obslugi, w przeciwienstwie do praktikera - wiecznie nikogo do pomocy... Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.wu Re: castorama-praca 17.05.08, 12:57 Mam znajomego pracującego w Casto... Otóż Castorama nie zatrudnia pracowników bezpośrednio. Tak zatrudnia niewielką część, głównie punkt obsługi klienta, czy kasy. Pracownicy hali, to osoby zatrudnione przez dostawców towaru, np. Duluxa, przedstawicielstwo Boscha, itp. Są zatrudniani niby do sprzedaży towaru (i to mają w umowie, nawet indywidualne plany sprzedaży do realizacji), ale pracują w ramach Castoramy, co pozwala im "pomagać klientom z innych działów". Co do kasjerek. Miałem kiedyś znajomą, która na kasie pracowała i nie przekazywała innym dobrej opinii o swoim pracodawcy, ale to były jeszcze te czasy, w których kasjerki w marketach musiały pracować w pampersach, więc teraz może być diametralnie inaczej. Zgłoś się i zobacz. Zawsze można porzucić nieuczciwego i wyzyskującego pracodawcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 22:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe998 Re: castorama-praca IP: *.eranet.pl 18.05.08, 09:24 nie masz pojęcia o pracy w casto więc nie wypisuj bzdetów castorama nie zatrudnia ludzi przez pośredników ci pracownicy o których piszesz to kilka osón głównie na dziale dekoracyjnym którzy są pracownikami dostawców i przychodzą do casto na 4-5 godzin i ich głownym zadaniem jest dbabie o wygląd pułki z towarem swojego pracodawcy.jak cię interesuje praca wcasto to przyjdź do sklepu izobacz co robią pracownicy a owysokości zarobków dowiesz się zinformacji umieszczonech przy wejściu i nad kasami.niestety skoro założyłes ten wątek to chyba nie masz dużych szans rozpocząć u nas pracę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: castorama-praca IP: 89.174.23.* 24.05.08, 20:49 A jakie są tam zarobki (nie mam mozliwosci aby tam jechac i przeczytac)? Jak wyglada system zmianowy...Zmiana zaczyna sie od 7, a konczy o ktorej? O 15? To bedzie 6 godz, no ale co z drugą zmianą, do ktorej siedzą, bo sklep jest zamykany o 21... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: castorama-praca IP: 83.145.84.* 19.06.08, 13:02 Stary puknij się w głowę!!! Aż się nie chce tego czytać. Sądzę, że swoją wiedzę na temat tej firmy opierasz na doniesieniach sprzed 5 lad dot. Biedronki! Pracownicy Casto pracują normalne 8 godz., na umowę o pracę (po 15mies. próbnego - umowa na czas nieokreślony!) - najniższa pensja na cały etet to 2002 brutto (i zusik od całości, a nie jakieś prowizje i inne pitu pitu) + 2 * w roku premia i kasa za każdą niedzielę extra. Co do przedstawicieli- są to pracownicy dostawców Casty, którzy zajmują się głównie wykładaniem towaru ale również sprzedażą, ale mają pomagać w sprzedaży - ale nie jest przez to mniej sprzedawców, bo jest ich konkretna ilość przez cały rok, a pomoc jest tylko sezonowa. Pampersów nie komentuje- patrz pierwsze zdanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elemele Re: castorama-praca IP: *.64-127.202.173.217.in-addr.arpa 17.07.08, 21:33 akurat autor tego wpisu nie ma bladego pojęcia o zatrudnieniu w Castoramie - średnio na 200 etatów - 10 zatrudnionych przez dostawców.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: casto Re: castorama-praca IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 30.06.13, 12:44 jak to przeczytałem to się popłakałem ze śmiechu ale gość ma fantazję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: castorama-praca IP: 217.98.38.* 24.05.08, 23:05 JA PRACUJE W CASTORAMIE I NIE NARZEKAM, ATMOSFERE W PRACY TWORZA LUDZIE A NIE PRACODAWCY. POLECAM KAZDY DZIAł OPROCZ DREWNA (RYZE JEST WREDNE- KIEROWNIK)I POKRYC PODLOGOWYCH (NAPRAWDE TRZEBA SIE NADZWIGAC) JESLI CHODZI O KASE NA POCZATEK DOSTANIESZ 2001,00 BRUTTO PLUS DODATEK ZA KAZDA PRZEPRACOWANA NIEDZIELE 150,00 BRUTTO.NAJGORSI SA KLIENCI ALE DA SIE PRZYZWYCZAIC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 69 Re: castorama-praca IP: *.rev.masterkom.pl 22.06.08, 10:35 Witam, dwa ostatnie posty 100% prawdy Odpowiedz Link Zgłoś