ex-samantha 02.06.08, 07:59 Witam serdecznie! Proszę abyście podzielili się opiniami ze mną i innymi forumowiczami na temat taksówkarzy w Częstochowie. Serdecznie dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 08:39 najlepsze 96 24 Inter Taxi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 13:50 taksowkarze jak taksowkarze - ujmująco, lizusowato wręcz uprzejmi kiedy jestes ich klientem, chamscy i prymitywni jesli jestes innym użytkownikiem drogi. ale to chyba standard, nie tylko w czwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksowkarz Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 15:14 bylem pewien ze beda idiotyczne wpisy i prosze mialem racje .jest pierwszy.hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: 212.87.244.* 02.06.08, 17:20 jesli naprawde jestes taksowkarzem to daj sobie spokoj, nikt nie oczekuje ze powiesz coś mądrego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksowkarz Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 17:27 o ! jest i drugi Odpowiedz Link Zgłoś
czest Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! 03.06.08, 08:58 Owszem standartem jest to, że taksówkarzesą chamscy i prymitywni, jeśli jest się użytkownikiem drogi. Natomiast do klientów uprzejmi...Niestety czasem mam wrażenie, że taksówkarze jako kierowcy są królami dróg i wszystko im wolno. Nie mam nic przeciwko pracy jaką wykonują, ale też niech wykażą odrobinę kultury na drogach. Nie tylk oni z nich korzystają... Odpowiedz Link Zgłoś
boki_czwa Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! 03.06.08, 09:03 Witam, a mam takie pytanie ... dlaczego taksówkarze nie muszą zapinać pasów? Nie jest to żaden zarzut - tylko ciekawość. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio / walnięty/ Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 13:18 .......ano choćby dlatego, by mieć jakiekolwiek szanse w kontakcie z klientem chcącym od taksówkarza pieniędzy - jeśli wiesz co mam na myśli. Człowiek przypięty pasem nie ma żadnych szans w starciu z bandytą. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksowkarz Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 13:09 A skad ty wiesz ze jestem" chamski i prymitywny" znasz mnie ?.Ja napisze ze ludzie podpisujacy sie "czest" to na przyklad zlodzieje .Dobrze ? .Taksowkarze sa rozni .Sa prosci ale sa rowniez wyksztalceni ,sa grzeczni i nie wychowani .Mozna tak jak ty generalizowac ?.Gdsybym zainstalowal kamere w moim samochodzie zobaczyl bys jak chamscy bywaja klienci.Mlody gowniarz potrafi zwrocic sie do kierowcy po 50 per " szefie".Niedawno wyrzucilem z samochodu gnoja ktory probowal mowic mi na ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: depreściak Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.08, 23:51 Świetny pomysł - i będziemy puszczać nagrania jako reality show. Kiedyś był taki dokument(?) w amerykańskiej TV. Taksówkarz mówi do parki siedzącej na tylnej kanapie, środek nocy: -Grzejecie dragi? Na co oni: -To dragi nas grzeją. A później klienci zaczęli w tej jadącej taksówce, spółkować :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.08, 22:14 Czasem korzystam z taksówek. I poza jednym incydentem /żadna z korporacji, pan niezrzeszony, w drodze jakieś polityczne dywagacje upstrzone "łaciną" i rachuneczek dwukrotnie wyższy niż płaciłam w tamtym czasie/, nie zdarzyło mi się więcej trafić na kogoś nieuprzejmego. Natomiast z perspektywy użytkownika drogi jadącego przed/obok/za taksówką - też nie mam większych uwag. Dużo bardziej wnerwia mnie "L"-ka, TIR, autobus najwyraźniej pozbawiony kierunkowskazów czy rozmawiający przez telefon rowerzysta /a zdarzyło mi się widzieć postać płci bliżej nieokreślonej, która jadąc zygzaczkiem ulicą na rowerze jednocześnie stukała SMS-a/. Poza tym - parę razy pogubiliśmy w obcych miastach. Staraliśmy się zatrzymać w pobliżu jakiegoś postoju i nie było sytuacji, żeby taksówkarz nie pomógł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saba Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.08, 09:30 A mnie bardziej interesuje koszt przejazdu taksówką. W sklepie na półkach są ceny, jak umawiam się na jakąś usługę to też mogę dowiedzieć się ile będzie kosztowała. A w przypadku taksówki jadę w ciemno - to chyba jedyna usługa za którą nie wiem ile zapłacę. A stawki za kilometr można włożyć między bajki - jak za samo trzaśnięcie drzwiami płacę z 5zł. a później to już licznik skacze coraz szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksowkarz Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 10:02 Bzdury.W taksowkach zrzeszonych masz w srodku cennik ile za kilometr i w jakiej porze dnia jaka taryfa.W Czestochowie jest to ok 2 zl kilometr.Taksometr nalicza wiec co kilometr 2 zlote..Proste ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.08, 17:40 tyle ze to co piszesz odnosi sie nie tylko do taksowkarzy, nie mozna generalizowac bo taki komentarz to do kadego uczestnika drogi mozna by podpiac, i nie mam co do tego watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Zapach potu IP: 212.87.244.* 05.06.08, 12:00 Przydało by się,żeby część taksówkarzy,zadbała też o higienę,zwłaszcza w upały. Zapach potu do przyjemnych nie należy a jak u mnie budzi odruch wymiotny. Oczywiście nie każda taksówka śmierdzi potem i tytoniem,ale bywa...czasem za często. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksowkarz Re: Zapach potu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 14:35 przydalo by sie ,zeby czesc KLIENTOW ,zadbala tez o higiene zwlaszcza w upaly...................oczywiscie nie kazdy klient smierdzi potem ale........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Zapach potu IP: 80.54.175.* 05.06.08, 21:08 Proponuje wszystkim którym nie odpowiada jazda taksókwą korzystać z komunikacji miejskiej ,bo po to jest tam jest czysto,uprzejmie,świeży zapach i tanio.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zapach potu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 14:39 Kuźwa, a ty po iluś godzinach pracy nie śmierdzisz potem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksowkarz Re: Zapach potu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 12:44 nawet po 12 godzinach.Trzeba sie po prostu codziennie myc.A i dezodorant sobie kupic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igła Re: Zapach potu IP: 80.51.57.* 07.06.08, 23:55 I ubranie zmieniać, bo na nic mycie, gdy się ktoś potem w przepocone ciuchy ubierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksowkarz Re: Zapach potu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 10:38 no wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: js Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: 83.2.141.* 05.06.08, 23:30 Jeśli chodzi o taksówkarzy to tak jak przedstawiciele innych zawodów zawsze znajdzie się lepszy (uprzejmy, odpowiednio ubrany) czy gorszy (przepocony i palący papierosy w samochodzie). Ale mnie osobiście i może też Was martwi co innego! A mianowicie same taksówki, bo co niektóre to chyba lata świetności mają już dawno za sobą (np. Polonezy Caro)!!! Sama z taksówek korzystam sporadycznie, ale chciałabym wiedzieć, że jest korporacja, która świadczy usługi taksówkarskie na najwyższym poziomie (nowe i w takim samym kolorze samochody i kulturalni kierowcy). Jak dla mnie ceny mogły by być wyższe, ale chociaż wiedziałabym za co płacę. I jeszcze jedno foteliki samochodowe dla dzieci..., ale to chyba dla naszych taksówkarzy kosmos! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksowkarz Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 08:56 Jesli chodzi o foteliki.Gdybysmy mieli wozic foteliki dla dzieci taksowka musiala by ciagnac za soba przyczepke a w niej foteliki dla malych ,wiekszych czy grubszych dzieci.Na pewno fotelikow musialo by byc kilka.Chyba nie ma uniwersalnego .Z tego powodu nie ma obowiazku przewozic dzieci w taksowkach w fotelikach.Jest to chyba logiczne.Nie ma przeszkod by rodzice jadac taksowka z dzieckiem zabrali swoj fotelik.Niektorzy tak robia.Kazda taksowka ma z tylu pasy a wiec mozliwosc zalozenia fotelika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: js Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: 83.2.141.* 06.06.08, 12:23 Owszem są foteliki uniwersalne przynajmniej dla tych najmłodszych maluszków tj. od 6 m-cy do przynajmniej 4 roku życia! Ale trzeba poprostu troszkę dobrej woli i szacunku dla tego najmniejszego klienta-pasażera. Ale co tam dziecko? Małe to to i nie warto zawracać sobie głowy! A o ile sobie przypominam to taksówki mają bagażniki a fotelik samochodowy nie jest wielkości słonia. A wspomnę jeszcze o ostatnim moim kursie taksówką z 3,5 letnią córeczką do kina z osiedla Północ. Szanowny "Pan Kierowca" kiedy córcia z radością powiedziała mu gdzie jedziemy chamsko modparował jej na to "zachciało ci się do kina a ja musiałem się właśnie z pod tego kina wracać żeby teraz cię tam zawieżć". Zamurowało mnie!!!!!! Gdyby nie to, że miałyśmy już kupione bilety i małom czasu to napewno wysiadłybyśmy z tego samochodu. W związku z powyższym Panowie Taksówkarze DZIECKO TO TEŻ CZŁOWIEK I WASZ PRZYSZŁY KLIENT!!!!!!!!! TROCHĘ POKORY!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksowkarz Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 12:53 a co bedzie jak rodzice przyprowadza troje dzieci plus dwoje rodzicow.Trzy foteliki ? kazdy inny ? Mam zmiescic w bagazniku foteliki dla kilku dzieci? Ustawodawca z tego powodu zwolnil z fotelikow taksowki ale i autobusy czy autokary .Tak jest w calej Europie bo wynika to z logiki.Prosze zabrac ze soba fotelik zamontujemy bez przeszkod.Czesto to robimy.Czapeczki na glowki waszych maluchow tez mamy wozic ?.To rodzice powinni zapewnic bezpieczenstwo swoim dzieciom a nie zadac niewykonalnego od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: js Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: 83.2.141.* 07.06.08, 15:28 A co będzie jak babcia będzie miała wąsy? Widze, że Pan Taksówkarz bardzo lubi gdybać.... Rzeczywiście powinnam na kurs taksówką do kina zabierać fotelik samochodowy a potem trzymać go tam na kolanach. A i jeszcze może niech Pan dopisze, że klienci powinni zabierać ze sobą koła samochodowe i paliwo i jeszcze Wam za kurs słono zapłacić. Na szczęście mam dwa samochody i napewno daruję już sobie korzystanie z usług taksówkarskich. I jeszcze jedno ciekawe jak pisał Pan Taksówkarz wyżej zabiera tą pięcioosobową rodzinę do pięcioosobowego samochodu? (pewnie dzieci do bagażnika, bo co tam upchnie się!)!!!!!!!!!! A czapeczkę to niech szanowny Pan założy na główkę, bo chyba troszkę za bardzo słonko na postoju przygrzewa in wtedy będzie Pan w stanie rozróżnić co jest wykonalne a co nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
taki_i_owaki Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! 07.06.08, 17:27 juz daj spokoj bo glupoty piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: js Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: 83.2.141.* 07.06.08, 22:11 Jak nie pasuje to nie czytaj. A jak sam masz coś ciekawego na temat tego forum to napisz zamiast krytykować innych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelet Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.08, 23:22 Akurat w tej kwestii muszę się zgodzić z taksówkarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
taki_i_owaki Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! 08.06.08, 08:34 nie jestem taksowkarzem, ale jak czytam takie lamenty paniusi to mnie szlag trafia. Jeszcze troche i bedzie narzekac, ze podczas jazdy nie serwuja napojow - przeciez ona w samochodzie pewnie zawsze ma "szejka z maka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: js Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: 83.2.141.* 08.06.08, 21:51 Jak Cię szlag trafia to tylko i wyłącznie Twój problem. Zazwyczaj tak jest, że jak ktoś czegoś wymaga to dostaje przypinkę "paniusi", "truciciela" itp.Przypominam, że taksówkarze nie pracują charytatywnie. Jak dla mnie to możesz jeżdzić w brudzie, smrodzie i jeszcze słono zapłacić. A i jeszcze nie zapomnij podziękować jak wysiądziesz!!! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
taki_i_owaki Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! 09.06.08, 07:50 nie dostaje takiej latki jezeli wymaga z glowa. A ty poprostu masz fanaberie. PS. A czesto sie zdarza, ze im dziekuje - praktycznie zawsze i jeszcze mowie "dobrej nocy" - to takie dziwne slowa ktorych rodzice cie nie nauczyli poza " ja chce", "to mi sie nalezy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksowkarz Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 10:57 Niech Pani wymaga rowniez od MPK wozenia fotelikow dla Pani dzieci .No bo czemu nie ?.Daruje sobie Pani korzystanie z uslug taksowkarskich.To nas tylko cieszy. Ma Pani takie wymagania ktorych zaden taksowkarz nie jest w stanie spelnic.Sadze ze jest pani typem klienta "truciciela" .Jest to klient ktorego wszyscy maja dosc i w sklepie i na wczasach itp czy w taksowce.Po wyjsciu Pani nie raz pewnie powiedziano " glupia baba " i opowiadano o Pani anegdoty .Prosze wiecej nie dzwonic do nas i kupic trzeci samochod Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: js Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: 83.2.141.* 08.06.08, 22:20 Ciekawe czego można wymagać od MPK za cenę biletu. Bo u Was to juz po zamknięciu drzwi płaci sie więcej i chyba można czegoś wymagać. Mnie też bardzo cieszy, że nie musze korzystać z Waszych usług. Ale bardzo jestem ciekawa jak Panom Taksówkarzom zrzednie mina jak w Częstochowie powstanie w końcu korporacja taksówkarska z prawdziwego zdarzenia i przyjdzie się Panu dostosować do potrzeb rynku, bo w tej chwili widać, że nie ma Pan o tym bladego pojęcia. I jeszcze na zakończenie miło wiedzieć, jak nazywacie klientów, z których pieniędzy żyjecie. Powodzenia "ZŁOTÓWY"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksowkarz Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 22:49 Jest taka korporacja.A dojazd po ciebie to co za darmo!,MPK po ciebie podjedzie pod same drzwi? A skoro ty obrazasz mnie wyzywajac od zlotowy czy jakos tak to powiem ci :Jestes idiotka.Powodzenia porabany babsztylu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksowkarz Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 23:03 I jeszcze jedno .Na szesc korporacji w Czestochowie wszystkie zle .Ona tylko jedna madra , a te wymagania ?.W sklepie obok tez cie maja dosyc prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: js Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: 83.2.141.* 08.06.08, 23:27 No i w końcu ukazało się prawdziwe oblicze i podejście do klienta częstochowskich taksówkarzy. I jak dla mnie forum to uważam za zamknięte. Podsumowanie: 1)Taksówkarz Pan i Władca 2) Klient wg Taksówkarza, cytuję: "głupia baba", "idiotka", "porąbany babsztyl" i pewnie inne epitety w kierunku klientów rodzaju męskiego. 3) Motto Taksówkarza "nie wymagaj - tylko płać" I żegnam, bo widzę, że rozmowa z Panem nie ma najmniejszego sensu. Może Pan sobie pisać o mnie co tylko chce i w jaki sposób chce, ale w ten sposób tylko wystawia Pan złe świadectwo o samym sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksowkarz Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 23:58 Tak .To ja pierwszy okreslilem sie sam " zlotowa"czy jakos tak .Tobie wolno obrazac innych ? a jakim prawem? Jesli ja jestem "zlotowa" to ty jestes "porabany babsztyl" i kwita.Twoje motto to " place i wymagam" hi hi hi.W takim razie plac i wymagaj od kogo innego nie od taksowkarzy .Bedziemy uwolnieni od twojej osoby.Na szczescie.Dobrze ze takich "klientow" jest garstka.Pozdrowienia dla normalnych i dobrze wychowanych klientow .A zle swiadectwo wystawilas sobie sama. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-samantha Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! 06.06.08, 07:50 Fajnie jest powiedzieć "taksówkarze śmierdzą, są chamscy etc." Mnie raczej chodziło o to abyście opisali konkretne przypadki, np. "Jechałem taksówką taką i taką, kierujący był miły, sympatyczny..." lub "W korporacji X zdarzyło mi się jechać niebieskim polonezem :), w którym gość zachowywał się chamsko" opis sytuacji i tak dalej. Liczę na dalsze opinie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xp Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 10:27 To co ktoś napisał wyżej jest prawdą. Ja zawsze spotykam się z taka sytuacją: jeśli jestem klientem taksówkarz jest miły. Ale jeśli chodzi o kulture jazdy taksówkarzy to szkoda gadać. Podaje przykład: Mieszkam w domu jednorodzinnym, wjeżdzając na posesję staję w poprzek przed bramą, wychodzę z samochodu i wychodze ją otworzyć. W tej sytacji samochód zajmuje mniej wiecej 1/3 drogi no może nie całą połowę. Miejsca jest tyle że bez problemu zmieściłby się np Mercedes Sprinter albo nawet coś większego. 3 razy spotkałem się z tym, że właśnie w takiej sytuacji przejeżdzający obok mnie taksówkarz trąbił i rzucał wyzwiskami, chociaż z przejechaniem nie miał żadnych problemów. Zwykłym kierowcom to nie przeszkadza, taksówkarzom tak. To sie nazywa kultura jazdy? Nie sądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksowkarz Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 12:06 to co napisal ktos wyzej jest nie prawda.ja zawsze spotykam sie z taka sytuacja: klient prosi o zatrzymanie sie czy to na przystanku czy czasami nawet na skrzyzowaiu na nic protesty i tlumaczenia taksowkarza.Czesto spotykalem sie z tym ze trabiono na mnie i wyzywano chociaz z przejechaniem nie bylo zadnych problemow .Taksowkarzom to nie przeszkadza zwyklym kierowcom byc moze podpisanemu wczesniej "xp"tak .Kultura jazdy nie ma nic wspolnego z tym ze ktos jest taksowkarzem czy lekarzem,piekarzem itd.Taksowki sa po prostu oznakowane inne auta nie i dlatego nie mowi sie ze np kultura jazdy piekarzy czy lakarzy to to czy tamto a taksowka ? od razu widac jaki zawod ma kierowca.Zreszta czesto jezdze bez koguta na dachu i naklejek na drzwiach jesli zdarzy mi sie wymusic pierwszenstwo czy zajechac komus droge to co ? co powiemy ? kto sie zachowal na ulicy zle ? niewiadomo bo nie roznilo sie moje auto od innych.Pisanie wiec " taksowkarze sa ...." nie ma sensu.Kultura zalezy od czlowieka a nie od zawodu jaki wykonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 13:03 przerzucanie się konkretnymi przykładami jest z założenia pozbawione sensu, bo od śmierdzącego taksówkarza zawsze znajdzie się bardziej smierdzący klient, a argumenty "bo twoja stara jest głupsza od mojej" można mnożyć w nieskończoność. rzecz w ogólnym wrażeniu, a to jest jakie jest. i kiedy np. chcę zawrócić w alejach, to wiem że jeżeli ktos mnie wpusci to na pewno nie taksówkarz. bo tak jest, niezaleznie od tego czy wiezie balast czy jedzie sam. no mówię pani, prze pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksowkarz Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 13:57 identyczna sytuacja jest z kobietami.Zapytaj innych kierowcow powiedza ci ze kobieta nigdy nie przepusci ,nie ustapi .Tak wiec powtarzam: co do tego ma zawod wykonywany ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.realestate.net.pl 06.06.08, 20:54 Gość portalu: taksowkarz napisał(a): > identyczna sytuacja jest z kobietami.Zapytaj innych kierowcow > powiedza ci ze kobieta nigdy nie przepusci ,nie ustapi .Tak wiec > powtarzam: co do tego ma zawod wykonywany ? a ja przepuszczam i ustępuję, autobusy, busy, taksówki i prywatne samochody ale oczywiście nie zawsze i nie na siłę i wkurza mnie niesamowicie kiedy kogoś wpuszczę a on nawet nie podziękuje, nawet błyśnięciem świateł, a to przecież chyba nie jest coś trudnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksowkarz Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 12:42 racja ,to jest wkurzajace.pozdro od taksowkarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fela Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 09:21 Mój tata jest taksówkarzem i powiem wam, że chyba nie zdecydowałabym się na taką prace. Zawsze sie boje gdy jedzie do pracy, bo nigdy nic nie wiadomo. Te wszystkie nocki weekendowe,stanie na słońcu czasami po dwie godziny. Niepewna praca, bo nigdy nie wiadomo ile sie zarobi, może się trafić kurs poza czewe a może tylko jeden za 6 zł. Auto ma zawsze czyste, dbamy o nie razem, zawsze umyte, odkurzone, dywaniki wytrzepane, wymyte, zero kurzu i zawsze pachnące w środku. Zna zasady ruchu drogowego i kieruje sie nimi podczas jazdy. Jeśli klient to gbur i cham niemiły - trudno, każdy jest inny, może akurat ma gorszy dzień jak każdy. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
ex-samantha Re: Częstochowskie taksówki!!!!!!! 08.06.08, 16:44 Czas na krótkie podsumowanie Widzę, że wywiązała się burzliwa dyskuskusja na temat fotelików dziecięcych. Niestety taksówkarze nie będą wozić fotelików ani klatek do przewozu psów. To jest niemożliwe. Co do innych postów: jedne są mniej błyskotliwe inne bardziej. Wypowiada się każdy kto chce ale takie są uroki forum :) Pamiętajcie, że taksówkarze są użytkownikami dróg. Więc jako reprezentacyjna próba zachowują się statystycznie jak pozostali kierowcy. Czekamy na dalsze opinie :) Czekamy na dalsze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś