Dodaj do ulubionych

Internet od trustnet

30.06.08, 16:47
jak wam działa internet z firmy TRUSTNET? czy prędkości które są oferowane są
rzeczywiste jak w umowie ?
Obserwuj wątek
    • gosc9 Re: Internet od trustnet 30.06.08, 18:20
      czesc mam internet z trustnetu od 3 miesiecy i jest ok jak na razie
      zadnych problemow
      • jacek1982 Re: Internet od trustnet 30.06.08, 18:49
        ktoś jeszcze ?
    • Gość: użytkownik Re: Internet od trustnet IP: *.zimorowicza.trustnet.pl 30.06.08, 18:51
      Internet z Trustnetu, no cóż korzystam bo nie mam innego wyjścia. Od kilku
      miesięcy działa przyzwoicie, ale bywały czasy kiedy zarówno działanie Internetu
      jak i obsługa klienta były fatalne.
      • Gość: internautka Re: Internet od trustnet IP: *.lelewela.trustnet.pl 02.07.08, 16:57
        Gość portalu: użytkownik napisał(a):

> Internet z Trustnetu, no cóż korzystam bo nie mam innego wyjścia.
        Od kilku
        > miesięcy działa przyzwoicie, ale bywały czasy kiedy zarówno
        działanie Internetu
        > jak i obsługa klienta były fatalne.

Zgadzam się. Od jakiegoś czasu jest spokój, bywało róznie:] Kiedyś
        wystarczył mały deszczyk a internetu nie było.. teraz to potrzeba
        porządnej burzy:P Ogólnie jestem zadowolona:]
        • Gość: Trustnet Re: Internet od trustnet IP: *.biuro.trustnet.pl 07.08.08, 21:07
          w śródmieściu mamy miedzy budynkami kable - zatem "deszczyk" nie ma nic
          wspólnego z ewentualnym niedziałaniem internetu.

Pozdrawiam

Wojciech Babicz
          TRUSTNET
      • Gość: Trustnet Re: Internet od trustnet IP: *.biuro.trustnet.pl 07.08.08, 21:11
        Dziwi mnie ta kiepska obsługa Klienta.

Jestem tym zainteresowany, gdyż praktycznie jako jedna z niewielu firm mamy
        serwis w weekendy i wieczorami (jest zawsze kompetentny informatyk pod komórką).
        Prosiłbym o jakieś bliższe info na maila: biuro@trustnet.pl Chyba, że chodzi o
        coś innego. 9-17 jest czynne biuro i raczej staramy się aby obsługa Klientów
        była na najwyższym poziomie.

Wojciech Babicz
        TRUSTNET
    • Gość: felek Re: Internet od trustnet IP: *.zana.trustnet.pl 30.06.08, 19:12
      mam 512,a idzie 530-540,w nocy 700,czasami 1 mega,raz przez kilka dni miałem od
      12 do 32 mega! Zero problemów od 4 lat
      • jacek1982 Re: Internet od trustnet 30.06.08, 19:38
        hehehe to dobrze bo ponoc czytalem ze przy sieci
        na 2,4GHz, osiągnięcie stałych przesyłów to nie lada wyczyn.hehe
      • Gość: malina Re: Internet od trustnet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 00:02
        zakladajac ze ze masz sprzet do 2,4MHz to nie ma bata zeby uzyskac cos powyzej 1Mbita :) do tego potrzebny jest sprzet na dzialajacy w pasmie 5MHz :D
        • exenet Re: Internet od trustnet 08.07.08, 00:41
          A to ciekawe, prosze podaj zrodlo swoich madrosci.
        • Gość: zestresowany Re: Internet od trustnet o Maliny IP: *.21.pl 18.08.08, 22:48
          Malinko co piłaś ?
          na 2,4 nie da się zestawić połączenia powyżej 1 Megabita??
          Kpisz sobie ??
          Nie wprowadzaj ludzi w błąd !!
    • Gość: Js Re: Internet od trustnet IP: 212.87.240.* 30.06.08, 19:44
      A korzysta ktoś z usług firmy My-net ?? Mam radiówkę od lat, myślę o zmianie
      dostawcy. Pzdr
      • Gość: gosc Re: Internet od trustnet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 15:05
        mam My-net i nie można narzekać dziala super....narazie.Przynajmniej
        jesli porównac z polsystemem My-net jest rewelacyjny
        • Gość: hoho Re: Internet od trustnet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 17:33
          To nie jest obiektywna ocena. Po polsystemie wszystko jest cudem.
          • Gość: gosc Re: Internet od trustnet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 17:46
            też prawda
    • Gość: kolec Re: Internet od trustnet IP: *.trustnet.pl 30.06.08, 23:24
      tez posiadam i jest bardzo zadowolony.
      transfer nawet większy niż w umowie:)
      od kilku miesięcy tylko jedna awaria i bardzo szybki czas reakcji:)
      • Gość: zainteersowany Re: Internet od trustnet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 13:50
        a jak jest z internetem w czasie burzy i mgły? spada jakość ?
        • Gość: zestresowany Re: Internet od trustnet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 16:28
          podbijam bo dobreee
          • jacek1982 Re: Internet od trustnet 02.07.08, 16:30
            to co robic? co wybrac?we wrzesniu konczy mi sie umowa na internet tpsa i juz
            mi zaproponowali 1 mb na 24 mies za 62 zl to duzo !!
            • Gość: misiek Re: Internet od trustnet IP: *.trustnet.pl 03.07.08, 10:38
              teraz widzialem w trustnecie maja promocje za 1Mb w dzien i 2Mb w nocy przy umowie na 24 masz za 45zl. To chyba w miare oferta.
              • Gość: m Re: Internet od trustnet IP: 212.87.240.* 06.07.08, 14:36
                No wlasnie My-net oferuje 1 Mb za 35 zeta, ale nie poznalem jeszcze szczegolow.
                • Gość: Patryk Re: Internet od trustnet IP: *.spidernet.pl 08.07.08, 01:13
                  ja mam za 50 zl GOLD lacze 2 mbit/s w spidernet w nocy mam 10 mbit/s
                  a test pokazuje mi przy wlaczonym emulu:
                  kilobit/sec (kilobyte/sec)
                  Download speed: 12,696.15 1587.01
                  Upload speed: 16,179.58 2022.44
                  Surfspeed inside Poland: 10,610.76 1326.34

ponad 12 mbit/s! to jest net! w dzien ponad 2 mbit/s
    • Gość: Trustnet Re: Internet od trustnet IP: *.biuro.trustnet.pl 07.08.08, 20:48
      odpowiadam w zasadzie wszystkim:

Trustnet nie dostarcza internetu w pasmie 2,4Ghz (są co prawda jakieś pojedyncze
      osoby prywatne, ale praktycznie kilkunastu Klientów na 2,4 zostało)

Mamy mosty na 5Ghz, niemniej generalnie coraz więcej budynków jest podłączonych
      światłowodowami. Nie dalej jak miesiąc temu zakończyliśmy nową inwestycję -
      przebitkę pod drogą miejską: ul. Słowackiego i kładzenie własnej kanalizacji ze
      światłowodem. Do końca roku planujemy przełączyć na światłowód ok 80-90% naszej
      sieci (część fragmentów jest już wykonanych, choć brakuje kilku kawałków, żeby
      połączyć całość).

zapraszam do korzystania z naszych usług. Najnowszy cennik jest na:
      www.sieci.trustnet.pl

Wojciech Babicz
      TRUSTNET
      • ma-r-cin Re: Internet od trustnet 07.08.08, 21:19
        Ja od 2004 roku nie żałuje, że wybrałem firmę Trustnet. Solidna obsługa klienta
        (odziwo bardzo szybki czas reakcji na awarie ta zgłoszoną przez klienta).
        Zdarzało się czasami jak wszędzie brak lub jakiś ograniczony dostęp, ale za to
        ze strony Firmy była duża rekompensata. Dba o klienta. Ja polecam.
        • Gość: Robert Re: Internet od trustnet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 19:36
          no to super. zawsze się gdzieś bardzo dobra firma trafi. u mnie w okolicy jednak
          nie ma żadnej osiedlówki niestety, dlatego żeby dobrze trafić mogę tylko do
          netii pójść. niestety jeszcze przez jakiś czas będę musiał siedzieć w tepsie i
          płacić te cholerne wysokie stawki.
          • Gość: trustnet Re: Internet od trustnet IP: *.biuro.trustnet.pl 11.08.08, 10:40
            jaki to region ? może coś się wymyśli.

WB
          • Gość: grzesiek Re: Internet od trustnet IP: *.aster.pl 11.08.08, 13:30
            A czemu piszesz ze wolałbys w Netii ??? Rzeczywiscie w Netii jest
            taniej a net działa lepiej ???
            Pytam bo sam wlasnie sie zastanawiam czy nie przejsc do Netii?
            • ma-r-cin Re: Internet od trustnet 11.08.08, 15:50
              sprawdz na jakich laczach znajduje sie netia ;) to tak btw :)
              • Gość: adamm Re: Internet od trustnet IP: *.apus-net.pl 16.08.08, 16:01
                a ja mam teraz pytanie do ludzi z trustnetu, czy w standardowej ofercie jest zewnetrzne IP ? czy mozna ew. doplacic pare zlotych i miec ?
                • Gość: TRUSTNET Re: Internet od trustnet IP: *.biuro.trustnet.pl 16.08.08, 23:53
                  standardowo nie ma publicznego IP

przekierowujemy darmowo port jeżeli ktoś potrzebuje (od ręki)

publiczne IP można wykupić (jest publiczne i stałe (!), nawet podepniemy pod nie
                  w ramach usługi domenę klienta, lub zrobimy: nazwa-klienta.trustnet.pl)

Wojciech Babicz
                  • Gość: Mazi Re: Internet od trustnet IP: *.oginskiego.trustnet.pl 17.08.08, 21:46
                    Powiem tak,Trustnet to bardzo solidna firma,co prawda awarii nie da sie uniknąć
                    wszędzie,ale można z czystym sumieniem polecić
                    • Gość: Piotr Re: Internet od trustnet Lipa IP: *.spidernet.pl 18.08.08, 01:07
                      Miałem Trustnet, ale jakość jak i oferta firmy na niezwykle niskim poziomie,
                      wolałem wybrać neostrade, która jest tańsza, obecnie mam innego dostawce i
                      jestem jeszcze bardziej zadowolony niż z tpsa. Trustnet niestety odradzam, cena
                      wg obecnej oferty to za 2 mbit/s 61zł przy umowie na 2 lata, to juz chyba lepsza
                      oferta netii!
                  • Gość: zestresowany Re: Internet od trustnet IP: *.21.pl 18.08.08, 22:51
                    nie ma lepszej reklamy dla mnie ,niż to ,że Trzepiz dla was pracował !
                    Pozdrawiam ! gdyby nie ograniczenie też bym sie z pol-schitu do was przeniósł
                    !
                    • Gość: 23432432432 Re: Internet od trustnet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 21:07
                      a internet bedzie jak bedzie burza i bedzie lac ?
                      • Gość: ... Re: Internet od trustnet IP: *.129.inds.pl 22.08.08, 10:02
                        Gość portalu: 23432432432 napisał(a):

> a internet bedzie jak bedzie burza i bedzie lac ?

człowieku jak będzie burza to nikt nie jest w stanie przewidzieć co będzie, a
                        czego nie będzie, gdzie pierdyknie piorun i jakie szkody wyrządzi, takze Twoje
                        pytanie jest trochę śmieszne i nie ma odpowiedzi na nie.
                        Tak wogóle to podczas burzy wyłącza sie sie komputer i inne sprzęty
                        elektroniczne, jeśli ci one miłe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka