Dodaj do ulubionych

DIRECT PEOPLE

16.08.08, 12:07
WITAM,
MAM PYTANIE, CZY KTOŚ Z WAS MIAŁ MOŻE DO CZYNIENIA Z TĄ FIRMĄ I CZY KTOŚ WYJECHAŁ ZA JEJ POŚREDNICTWEM DO PRACY ZA GRANICĘ? Z GÓRY DZIĘKUJE ZA INFORMACJE...
Obserwuj wątek
    • Gość: Karola Re: Direct people IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.08, 12:25
      też planuje wyjechac z tej firmy.
      Siostrzenica mojej koleżanki wyjechała za pośrednictwem tej firmy i jest bardzo
      zadowolona.
      • gam.a Re: Direct people 16.08.08, 12:38
        DZIĘKUJE BARDZO ZA ODPOWIEDZ. NIE WIESZ NA JAKIM POZIOMIE TAM SIE KSZTAŁTUJA
        ZAROBKI I JAKIE BRANŻE SA DO WYBORU? POZDRAWIAM
        • armidala Re: Direct people 30.08.08, 17:56
          sorki że nie odpisalam od razu ale nie miałam mozliwości.
          Zarobki? w sumie nie wiem dokładnie bo już słyszałam 3 różne stawki ale z
          rozmowy z jedną tamtejszych pracownic dowiedziałam się że za 10 tygodni, w tym 8
          tygodni pracy na czysto wyszła 2900 euro.Opłaty za mieszkanie i ubezpieczenie są
          dosyć wysokie. Jednak tak czy siak doszlam do wniosku że tych pieniędzy nie
          zarobie tutaj w Polsce, więc warto wyjechać.
          jeśli dobrze pójdzie to 6-7 wrzesień bedzie wyjazd.Najgorsze jednak jest to
          czekanie na telefon, a potem masz zaledwie 3 dni na załatwienie wszystkich spraw.
    • armidala Re: Direct people 30.08.08, 17:58

A tak poza tym, czy ktoś jedzie w najbliższym czasie z tej firmy do pracy?
      • Gość: nieznajimi Re: Direct people IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.09, 18:24
        tak ja sie wybieram do holandii do pracy z chlopakiem i wlasnie sie zastanawiamy
        do ktorej bo jest ich sporo ale czytalam co nie ktore opinie i stwirdzilam ze
        trzeba sie przekonac na wlasnej skorze
        • Gość: Anonim Re: Direct people IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 10:38
          Ja też uważam że najlepiej się przekonać na własnej skórze. Ja też się zapisałam
          i będę dzwonić do biura, może się uda jeśli nie to będę próbować. Wydaje mi się,
          że firma jest kompetentna bo zawsze są tm ludzie no i zapisy trwaja 1 dzień,
          więc mase ludzi musi być zainteresowanych. Hmmmmmm poczekam, zobaczymy może się uda.
    • Gość: Zniesmaczony Re: Direct People IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 12:02
      Witam. Co do firmy Direct People to wcale nie jest tak kolorowo jak niektórzy
      piszą. Zarobki owszem są dobre ale praca już niekoniecznie. Wielokrotnie
      zdarzało się, że ludzie którzy pracowali na drugiej zmianie(od 14 do 23 + dojazd
      do domu = 24) zmuszani byli do wstawania na 5.30 i pracę do 18.00. Najgorsze
      jednak jest to, że niektórzy ludzie byli w stanie wypracować i po 50 godzin w
      tygodniu, podczas gdy inni mieli ich zaledwie po ok. 25-30. Opiekun traktuje
      wszelkie prośby jak zło konieczne a ludzi jak intruzów. Domy maja zagrzybione
      ściany i brudne materace a do dyspozycji 6 osób(jeden domek) jest jedna maleńka
      lodóweczka. Jednak nie to jest największym śmiechem na sali, ale dwie pralki
      automatyczne na cały ośrodek. DWIE NA OKOŁO 200 OSÓB!!! PS: jeżeli ktoś załatwi
      wszystkie papiery bez przeszkód stawiam mu duże piwo!
      • Gość: armidala Re: Direct People IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.08, 14:12
        nie w kazdym domku jest jak piszesz ale bez przesady.Prac mozna ręcznie chyba że
        jest się bardzo wygodnickim jak ty.ja tam bylam i nie miałam z niczym problemu,
        miska woda i mozna prac.
        Co do domkow to prawda jest bardzo mała lodówka ale co zrobic da sie przezyc,
        nie przesadzajmy.Domki są w parku wiec nie ma co sie dziwic ze wystepuje gdzie
        nie gdzie grzyb, choc ja si z tym nie spotkałam.Wydaje mi się to lepsze niż
        mieszkanie w hotelu jak to jest w innych firmach albo dojazd 2-godzinny do pracy.
        Jesli ktos chce cos wiedziec prosze pytac, byłam odpowiem.
        • Gość: nick Re: Direct People IP: 87.105.164.* 24.11.08, 15:39
          Gratuluję armidala,
          ale co powiesz na pracę po 14- godzin na dobę z przerwą 4-5 godzin na spanie???
          i to wcale nie z chęci zysku, jeżeli byłaś to wiesz coś o projektach przy
          sprzątaniu po imprezach i pracy w błocie i deszczu..i w nocy. Co do wypłaty to
          stawka chyba 8,50 euro brutto minus opłata za domek co tydzień, o reszcie nie
          chce mi się pisać bo szkoda się denerwować.
          • Gość: pik Re: Direct People IP: *.direct-adsl.nl 07.01.09, 15:43
            nick a moze z twojego powodu sie w Holandi ta firma denerwowala bo
            przesadziles ale jak sie jest leserem to kazda praca bedzie Ci
            przeszkadzasz Ja napisze krotko to co Ty wypisujesz po pierwsze
            nazekanie ludzi jak nie pracuja po 10 godzi a jak pracuja to
            katastrofa a Ty do tej katastrfy nalezysz firma ma sie dobrze nawt
            lepiej a zapisanych jest mnostwo osob ktore chca wyjechac pozdrawiam
            kolegow i kolezanki DP
            • Gość: realista Re: Direct People IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.09, 13:04
              a ty to niby kto ze tak dobrze znasz sytuacje to wszystko fakty ze pokoje
              zagrzybione,ze jedni maja duzo,a inni malo godzin,ze na ICS traktuja jak
              smieci(jan)pracujac za taka sama stawke w deszczu i blocie .Ogarnij sie i pomysl
              co piszesz dla zadnych pieniedzy nie mozna dac soba pomiatac.Moze i tobie bylo
              dobrze jak bylas czy byles wiecznie nacpany i nie pisz ze jest tak kolorowo bo
              wszedzie do wyrobienia sa normy,a ty sie pewnie cieszysz jak dostajesz cukierka
              haha jestes zalosna(y)prawda natomiast jest ze pieniadze zawsze sa wyplacane i
              jeszcze jedno w biurze w lublincu jest sliczna i przemila pani agnieszka pozdrawiam
              • pisiorek278 Re: Direct People 11.02.09, 16:23
                Witam, wszystkich wyjeżdżajacych z tej firmy,ja tez wyjeżdżam nie 1 raz z tej
                firmy, i nie ma problemow,fakt lodowka standardowa, ale to jest logiczne, nigdy
                nikt nie pracowal jednego dni, w zyciu nie uwierze, wiec przestan
                pierdo..........a jesli chodzi o normy, to ludzie sami sobie na nie pozwolili,
                bo zapie...li jak porabani, wiec pokazali ze mozna, a z biurem to ja trafilem
                na ta czarnulke pierwszy raz, obie bardzo fajne
          • Gość: lalka23222 Re: Direct People IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 14:42
            • Gość: kowboj2 Re: Direct People IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 15:18
              Witam Wszystkich
              Nie zgadzam się z tymi 14 godzinami, może raz się komuś zdarzyło, ale w Polsce
              też jak ci każą zostać po pracy to musisz, i nie ma zmiłuj się. a tam chociaż
              jest kasa. Ja dokładnie wiedziałem ile zarobie, powiedziano mi, że jest stawka
              godzinowa i ile za domek, więc o co problem. Widocznie nie słuchałeś jak ci
              mówiono, zresztą jest to na umowie, więc jeśli potrafisz czytać, to już twoja
              wina. Ja jestem zadowolony. I polecam gorąco.
      • Gość: pik Re: Direct People IP: *.direct-adsl.nl 07.01.09, 15:47
        zniesmaczony zalatfilem wszystkie papiery zwiazane zatrudnieniem w
        DP
      • Gość: pik Re: Direct People IP: *.direct-adsl.nl 07.01.09, 15:50
        zniesmaczony chcialby poznac Twoje nazwisko jak umiesz wyolbrzymiac
        te sprawy to sie ujawnisz albo bedzie Cie wstyd za to co tu moze
        nawyrobiales albo za lewe rece do pracy jest faktem to ze ludzie
        przyjezdzaja i mysla ze beda traktowani jak KROL i KROLOWA
        • Gość: niesmiala Re: Direct People IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 14:21
          witam, przeczytalam wszystkie komentarze, i jestem w szoku, dla tych ktorzy nie
          pracuja albo im sie nie chce, to zawsze znajda wymowke, ja jezdze cay czas, i
          dla mnie spoko.Jesli ktos chce wielka lodowke, to niech zaplaci kase, to mu
          kupia, jesli chce automat na wylacznosc,to niech sobie kupi,a ludziomm sie nie
          dogodzi, jest malo godzin jest zle, duzo tez zle, wiec po co pojechaliscie, a ty
          zniesmaczony, kojarze cie, wiecznie narabany i nacpany
          • Gość: slawek Re: Direct People IP: *.infanet.pl 14.05.13, 16:19
            witam czy w tej firmie majac 19 lat jestem w stanie zarobic 1000e na czysto pytam otwarcie bo jak mam zarobic 1000 euro z tego mi zostanie odbite za dojazdy ubezpieczenie i domek 330 to nie bardzo sie oplaca tam jechac bo te same pieniadze sa w polsce pytam tych co tam byli i pracowali prosze o szybka odpowiedz
            • Gość: sssssss Re: Direct People IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.13, 14:57
              W zyciu tyle nie zarobisz. Bylam w tym roku na 2,5 miesiaca majac 21lat i tyle nie zarobilam(pakowanie warzyw i owocow), jesli praca w ND to jaknajbardziej przyjemnie !! Nie pakujcie sie w warzywa i owoce(scherpenhuizen), masakryczni ludzie a dzieki nim robota rowniez!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka