Dodaj do ulubionych

Internet mobilny orange free standard

17.08.08, 21:25
Witam! Ponieważ rozważam opcję wyboru tego neta, chciałabym
zasięgnąć opinii osób, które już korzystają z tej oferty. Czy
naprawdę z szybkościa jest tak tragicznie? Z góry dzięki za
odpowiedź :)
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Internet mobilny orange free standard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 21:50
      Podbijam, tez mam ten sam dylemat bo konczy mi sie umowa w TP, nie
      mam pojecia co dalej wybrac !!
    • Gość: gość Re: Internet mobilny orange free standard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 10:48
      Podbijam tez czekam na opinie.
      • Gość: opinie Re: Internet mobilny orange free standard IP: *.apus-net.pl 18.08.08, 12:09
        opinie są w google, po przeczytaniu kilkudziesięciu wniosek jest taki że niestety jeszcze to jest słabiutkie i usługa ta powinna być ostatecznym wyborem kiedy już naprawdę nie ma innego wyjścia :-) jak za tą cenę i jakość i problemy z zasięgiem znacznie za drogo po prostu jeszcze ......
    • deep_pl Re: Internet mobilny orange free standard 18.08.08, 14:32
      Jeszcze nie teraz - poczekaj aż zniosą limity transferu miesięcznego - tak jak w
      neo - jakiś urząd musi się do tego zabrać a w tedy większość społeczeństwa się
      na to zacznie przesiadać..
      • stef63 Re: Internet mobilny orange free standard 18.08.08, 18:32
        Poczytaj na innych forach jest tego dużo i bardzo dużo krytycznych opinii.
    • Gość: zowik_nieporadek Re: Internet mobilny orange free standard IP: *.centertel.pl 19.08.08, 08:47
      Używam Orange, jakość netu zależy od miejsca, u mnie akurat na peryferiach
      miasta trafiło się 3G+ więc jest dobrze, naprawde dobrze z prędkością. Niestety
      z wysyłaniem jest słabo. Przez Skype nie pogadasz, bo rwie niemiłosiernie.
      No i te limity...
      • Gość: gość Re: Internet mobilny orange free standard IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.08, 10:25
        odradzam Orange. Pozcytaj sobie opinie. Sam dałem się skusić. Zero
        zasięgu a BOK twierdzą że wszystko OK.
        • Gość: zowik_nieporadek Re: Internet mobilny orange free standard IP: *.centertel.pl 19.08.08, 12:39
          Wiesz, zanim się kupi to czy owo, warto sprawdzić mapy zasięgu, które są
          powszechnie dostępne dla danej sieci.
          Jesli masz orange, ale nie znajdujesz się w strefie zasięgu no to Twoja strata.
          Jeśli ktoś chce w centrum miasta używać orange, to jest całkiem niezły, lepszy
          niż radiówka, którą użytkowałam od dobrych 3 lat.
    • Gość: GGG Re: Internet mobilny orange free standard IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.08, 12:20
      To Wy chba jeszcze nie mieliście styczności z Blueconnect w sieci
      Era...
      To jest dopiero porażka i wielki niewypał!
      Orenge używam w laptopie i nie narzekam, transfer poza miastem
      słaby, ale nie ma żadnych problemów jak z odpowiednikiem w sieci Era
      • Gość: Xyz Re: Internet mobilny orange free standard IP: *.centertel.pl 19.08.08, 13:43
        a czy mozna zrezygnowac bez kosztow jezeli tragicznie chodzi
        • stef63 Re: Internet mobilny orange free standard 19.08.08, 13:59
          Nie można zrezygnować bez konsekwencji jeżeli źle chodzi z winy Orange. Moi
          znajomi mieli zrezygnowali bo bardzo wolno chodził i zapłacili 1000 zł kary.
          Podobno Orange daje teraz na próbę na 7 dni, ale sprawdź to.
    • Gość: dupa Re: Internet mobilny orange free standard IP: *.com.pl 19.08.08, 15:16
      Najlepiej zainteresuj się iPlusem mają chyba najlepszy zasięg i ofertę.
      Osobiście używam orange i w centrum, gdzie jest 3g+ prędkość dochodzi do 1,4Mb
      wiec jest naprawde nieźle. Poza centrum jest różnie: 3g - ok 300kb, edge - ok
      200kb. Gdybym miał brać jeszcze raz na pewno wziąłbym iplusa. Tymbardziej,
      poziom usług orange jakotakiego jest marny i nie ma nic wspólnego z
      profesjonalizmem.pozdrawiam
      • Gość: greeneyemonster Re: Internet mobilny orange free standard IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 17:47
        podbijam
        • gaga_b Re: PLAY online 24.08.08, 19:02
          Następne pytanko: czy ktoś w Cz-wie korzysta z usługi play online?
          Oferują duzo korzystniejsze warunki: 45 zł/m-c, umowa na 12
          miesięcy, limit transferu 5GB,prędkość 1Mb. Na mapie zasięg w
          interesującej mnie okolicy jest . Wydaje mi się że powinno być ok.
          Co Wy na to?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka