elf46 17.09.08, 17:29 Czy ktoś może mi wyjaśnić w jakim celu tps obdarowuje nas blachami załączonymi do kopert zawierających rachunki za telefon? Co na to doręczyciele, przecież to dla nich dodatkowe kilogramy. Moim zdaniem, pomysł pozbawiony SENSU Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wally Re: blachy na kopertach IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.08, 17:37 Widzisz kolego, nie zawsze prosty człowiek może zrozumieć takie rzeczy - świat codziennie nas zaskakuje i uwierz, że jest jeszcze wiele spraw których nigdy nie będziesz w stanie pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
bluegrazyna Re: blachy na kopertach 17.09.08, 17:38 A czy rachunki wysyłane sa polską poczta ??? Jeżeli nie to prywatny doreczyciel moze przesyłac tylko te listy które maja większą wage. Może blachy robią wage . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =R= Re: blachy na kopertach IP: *.mobile.playmobile.pl 17.09.08, 17:41 Unia Europejska zdecydowała, że otwarcie usług pocztowych nastąpi w 2009 roku. Do tego czasu Poczta Polska ma MONOPOL na przesyłki listowe do 50 gramów. Żeby przełamać monopol, korespondencja jest dostarczana w kopertach, do których są doklejane specjalne blaszki. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: blachy na kopertach 18.09.08, 23:01 Niedługo ktoś przełamie monopol i będzie miał kingsajz ;) Blachy to norma, to takie obejście durnych przepisów, całkowicie zgodne z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ottak Re: blachy na kopertach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 10:55 >Blachy to norma, to takie obejście durnych przepisów, całkowicie zgodne z prawem.< zgodne z prawem ? coś mi się widzi,że nie bardzo-gdyby te blachy wkładał nadawca do listu/przesyłki/,gdyby je sam nadawca naklejał to by było zgodne z obecnym prawem,a tak to tylko obciążenie dla roznosicieli i jest niezgodne z prawem.Zdaje się,ze już procesy ruszyły o te blachy. ---Ja uważam,ze powinna być normalna,zdrowa konkurencja-Poczta Polska powinna być i być traktowana jak polski urząd państwowy,a nie nazwa PP właściciel kto wie gdzie(francja,rpa,..) i jeszcze ma jakieś przywileje monopolistyczne.p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Re: blachy na kopertach IP: *.alfanet24.pl 19.09.08, 12:13 Ruszyly i szybko sie zakonczyly. List wazy juz podczas przyjęcia w punkcie pocztowym powyzej 50g, wiec jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ottak Re: blachy na kopertach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 14:24 >List wazy juz podczas przyjęcia w > punkcie pocztowym powyzej 50g, wiec jest OK.< więc OK! ;)p Odpowiedz Link Zgłoś
elf46 Re: blachy na kopertach 19.09.08, 16:56 Dzięki za wyjaśnienia. Boli mnie coraz bardziej, że nasz kraj staje się krajem coraz większych ABSURDÓW. OJ, JAK BARDZO BOLI!!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: blachy na kopertach IP: *.centertel.pl 19.09.08, 18:41 blacha jest formą znaczka pocztowego , więc nie ma bezprawia ;] teraz jest jeszcze kolejna firma naklejająca kartoniki :) jedni i drudzy uczą recyklingu . Odpowiedz Link Zgłoś