Gość: Stigmat Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.116.125.177.tvksmp.pl 30.10.08, 22:03 Kulturalna i miła obsługa, jedzenie zawsze świeże, ciepłe i smaczne no i duże porcje. Ja nigdy się nie zawiodłem chociaż mam już problem z wyborem dania bo z podstawowych wszystkiego już próbowałem. Do tych z "górnej półki" trochę zniechęca cena ale czarny stek jest extra. Ostatnio nieznacznie podnieśli ceny ale co dzisiaj nie drożeje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saraaaa Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.51.57.30.tvksmp.pl 30.10.08, 23:22 miła obsługa, nie mam zastrzeżeń. jedzenie pyszne, najlepiej mi smakuje mintaj w warzywach, po prostu rozpływa się w ustach. to jest jedyna porcja jaką potrafię zjeść w całości ale z zachłanności bo tak mi smakuje :) ceny troszkę za wysokie a porcje wieeelkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 195.205.202.* 25.01.09, 21:45 Mam pytanie,czy zna ktos blizej kelnera ze Sphinxa na Kosciuszki?? Wiem,ze ma na imie Konrad.Czarne,długie,kręcone włosy,bardzo przystojny :-)Jesli ktos mogłby pomóc mi w blizszym jego poznaniu,to byłabym bardzo wdzieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 11:33 Gość portalu: Gosc napisał(a): > Mam pytanie,czy zna ktos blizej kelnera ze Sphinxa na Kosciuszki?? Wiem,ze ma n > a > imie Konrad.Czarne,długie,kręcone włosy,bardzo przystojny :-)Jesli ktos mogłby > pomóc mi w blizszym jego poznaniu,to byłabym bardzo wdzieczna. Ma dziewczyne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 195.205.202.* 27.01.09, 11:54 Nie wyglada,a juz na pewno nie zachowuje sie jakby mial dziewczyne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Kelner IP: 195.205.202.* 27.01.09, 19:50 Udało mi sie skontaktowac z Konradem...pierwsza randka tuz tuz,hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Kelner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 20:04 Gość portalu: Gosc napisał(a): > Udało mi sie skontaktowac z Konradem...pierwsza randka tuz tuz,hehehe no szkoda mi ciebie, ze musiałas błagac o spotkanie, chyba cie cos swedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Kelner IP: 195.205.202.* 28.01.09, 08:58 Tak sie składa,ze nie ja błagałam :-) Wysłał do mnie swojego kolegę i poprosil o moj numer tel. Wiec to chyba jego cos swedzi P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesio Re: Kelner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 10:34 Gość portalu: Gosc napisał(a): > Tak sie składa,ze nie ja błagałam :-) Wysłał do mnie swojego kolegę i poprosil > o > moj numer tel. Wiec to chyba jego cos swedzi P no to faktycznie masz sie z czego cieszyc, koles chce cie przeleciec skoro tak sie narzucałas czemu by nie skorzystac... ale pewnei nei jestes pierwsza i nie ostatnia heheheeh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Kelner IP: 195.205.202.* 28.01.09, 12:57 Widac,ze ktos ma tutaj problemy natury damsko-meskiej,hehehehehe.No ale coz,nie kazdy nadaje sie do tego,hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apple Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.09, 15:34 i co spotkałaś się z tym kelnerem? szczerze wątpię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbi Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.icpnet.pl 30.10.08, 23:24 Szczerze powiedziawszy to sphinx ma pewne standardy w całej Polsce, i owszem obsługa jest uprzejma, kulturalna, wystrój też wszędzie podobny ale w miarę przyjemny, natomiast co do samego jedzenia to i tu dla mnie minus tez jest wszędzie jednakowo choć wiadomo czego się spodziewać dla mnie sphinx to jednak taki rodzaj droższego orientalnego fast foodu , trochę lepszego od mcdonalda ale po takim jedzeniu ma się charakterystyczny posmak....nio i duża część przygotowywanego tam posiłku wygląda jak z półproduktów, dla mnie to taki droższy kfc lub mac, czyli nic specjalnego ale za to ceny wyższe, nie przepadam za takim jedzeniem, nie dałoby się tak jeść codziennie przypuszczam......ale to już moja subiektywna ocena oprócz jedzenia lokal jak najbardziej okej... Odpowiedz Link Zgłoś
broker Re: Sphinx co sądzicie o restauracji 31.10.08, 11:56 kiedy jeszcze mieszkałem w Częstochowie wolałem Cleopatrę - ot patriotyzm lokalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thx Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 80.50.21.* 31.10.08, 17:47 jadalem w Sphinxach w roznych miastach i powiem wam ze czestochowski to czolowka, a najbardziej zawiodlem sie w stolycy Odpowiedz Link Zgłoś
bluegrazyna Re: Sphinx co sądzicie o restauracji 02.11.08, 12:41 czasami z córką i wnusią przychodzimy do Sphinksa na obiad . Wspaniała obsługa ,ktora potrafi bezbłednie wskazac potrawy dla czterolatki . I nie przeszkadza im , że prosimy o dodatkowe talerzyki ,ani składany wózek malutkiej Jedzonko dobre ,tylko porcje trochę za duże. A moze przestańmy chwalic , bo się ludzie zlecą i nie będzie tak kameralnie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żarłok Sphinx jest OK, ale wolę cleopatrę IP: *.strefa.com 31.10.08, 21:13 Sphinx jest OK, ale wolę osobiście cleopatrę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warlock Re: Sphinx jest OK, ale wolę cleopatrę IP: 195.205.202.* 31.10.08, 21:47 Milo, uprzejmie, drogo, ale czy smacznie? Smacznie owszem,ale czy warte tego "drogo" to kw. gustu. Ja sadze,ze nie. Sa inne miejsca by zjesc smacznie i to nie tylko w lokalu "U Matuli" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 09:07 Witam! do Sphinxa chodziłam kiedyś bardzo często, jednak zauważyłam ze z wizyty na wizyte jakośc potraw ulegała pogorszeniu... nie ma porównania z Cleopatra.. o niebo lepsze , a to samo w ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głodek Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.08, 01:25 Dwa pierwsze wpisy założę się,że napisała ta sama osoba ..Jeśli chodzi o Sphinxa jedzenie jest dobre(choć ostatnio miałem bardzo żylaste i niedobre mięso w zestawie agenta czy tajniaka(czy jakoś tak),obsługa w zasadzie bez zarzutu,ceny za wysokie,ale tak jak moi przedmówcy,wolę Cleopatrę.Po doświadczeniu z niezjadliwym mięsem postanowiłem całkowicie "przerzucić" się na Cleopatrę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiasiasia Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.08, 07:49 a mozna w sphinxie zamowil pol porcji? czy w takiej restauracji to obciach albo nie przyjmuja tego rodzaju zamowien? no bo jest tam drogo a ja i tak nie zjadam wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saraaaa Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.51.57.30.tvksmp.pl 02.11.08, 11:03 dwa pierwsze wpisy pisały dwie różne osoby. spójrz na IP jak nie wierzysz.skąd ten pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stigmat Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.116.125.177.tvksmp.pl 02.11.08, 11:29 Pudło. Pomimo że drugi wpis jest bardzo podobny do mojego ale nie jest pisany przeze mnie. Jedyne co je łączy to to że napisane zostały z jednej sieci a chodzi o sieć osiedlową Spółdzielni Północ do której podłączonych jest kilkuset userów (o ile nie więcej). Proponuję tropić układ w innych tematach/forach. Odpowiedz Link Zgłoś
mrucus Re: Sphinx co sądzicie o restauracji 02.11.08, 12:58 Szkoda tylko,że zarobki na kuchni maja do kitu,a więc 800zł za miesiąc harówy :(( Kelnerzy mają lepiej,ponieważ dostają napiwki :)) Pamiętajcie tylko,że jak kelner Wam cos poleca to dostał polecenie od szefa kuchni by polecać to co już powoli zaczyna "wychodzić" z chłodni czyli psuć się. Odpowiedz Link Zgłoś
netmartusia1983 Re: Sphinx co sądzicie o restauracji 03.11.08, 18:54 A gdzie są te lepsze restauracje kolego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos_niewazne_kto Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.08, 22:01 Racja to jest taki lepszy fast food i w każdej restauracji to samo żarcie wg tych samych standardów, niby dobrze ale tak jak mówię dużo na tym traci ta sieć. Podstawa to za drogo jak na takie żarcie i co z tego, że duże porcje jak nieraz zimne (zdarzało mi się). Chodziłem tam kiedyś częściej niż teraz, ale od niedawna przestałem, są inne lepsze restauracje w naszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 2 Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 23:31 A ja muszę powiedzieć że Sphinx w Częstochowie jest na prawdę dobry. Obsługa wyśmienita, a co najważniejsze - równie miła dla młodzieży. Niby to normalka ale jednak kilka lat temu jak chodziłem do różnych lokali to nie wszędzie czułem się traktowany do końca poważnie, a w Sphinxie zawsze czułem się 'prawdziwym' klientem :) Największym plusem Sphinxa w Częstochowie jest jedzenie, jest na prawdę dobre w porównaniu z innymi miastami. Teraz jadałem kilka razy w Krakowie, w różnych Sphinx'ach i jedzenie było nieporównywalnie gorsze... A Sphinx na rynku głównym to już w ogóle porażka jakaś - idą na ilość a nie jakość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.realestate.net.pl 09.11.08, 11:09 Ja tez tak uważam ze obsługa jest super,zwłaszcza jeden kelner,ktory ma duzo tatuaży.Jest bardzo miły i potrafi profesjonalnie doradzic dobre jedzonko.Ps reszta tez niczego sobie oprócz jednego niemiłego pana z długimi włosami????.Co do jedzonka jest super zawsze bierzemy z kumpela sałatke amerykańska jest pyszna i te sosy mnnn palce lizac,pozdrawiam mojego ulubionego kelnera(cicha wielbicielka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w000lt Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 94.251.133.* 09.11.08, 21:19 tylko, ze z długimi włosami jest dwóch... ja z resztą obu lubię, jak i pozostałych, obsługa jest zawsze uprzejma i pomocna. jedzenie różnie, ceny trochę za wysokie jak na fast food. Odpowiedz Link Zgłoś
olga11119 Re: Sphinx co sądzicie o restauracji 25.01.09, 22:13 Zdecydowanie wole Cleopatre. Równiez duze porcje i dodatkowo mozna podzielic jedna na dwa talerze c jest duzym plusem gdyz sama nie dałabym rady tyle zjesc, w Aleji w Cleopatrze można wziaść nawet polowe porcji bo na Dabrowsliego juz nie ma takiej mozliwosci, a jedzenie pyszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm już niedługo Sphinx.... IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 25.01.09, 23:11 ... cała sieć może zostać przejęta. Firma ma kłopoty finansowe i to dość poważne Odpowiedz Link Zgłoś
rum.bass Re: już niedługo Sphinx.... 27.01.09, 16:29 Firma została już przejęta przez AmRest, czyli operatora takich "restauracji" jak PizzaHut i KFC. A kłopoty finansowe wynikały ze spadku wartości akcji Sphinxa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acm Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.sfc.pl 26.01.09, 00:13 a ja wolę cleopatrę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patusia siusia Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.apus-net.pl 26.01.09, 00:20 a ja wole sobie ugotować obiad w domu, smacznie zjeść i nie zastanawiać się czy jedzenie jest świeże, a nie szlajać się po restauracjach jak wy nieroby i lenie nie umiejące sobie jedzenia w domu zrobić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 89.174.23.* 26.01.09, 10:29 Jedzonko pyszne, kelnerzy z dlugimi wlosami sa straszni, nie to co Bartus... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bak-084 Re: Sphinx co sądzicie o restauracji 05.04.09, 17:57 Gość portalu: A. napisał(a): > Jedzonko pyszne, kelnerzy z dlugimi wlosami sa straszni, nie to co Bartus... ;) > ...ale Bartków jest tam też dwóch....hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr_2804 Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.apus-net.pl 26.01.09, 11:48 Lepsza wersja fast food'u. Obsługa bez uwag, czystość bez większych uwag. Talerze powinny być podgrzewane (ale może za dużo oczekuję od tego rodzaju restauracji?), zerowy wybór surówek, creme brulle to nędzna imitacja oryginału, mintaj nie zachwycił, pozostałe potrawy OK ale bez zachwytu. Niemniej dobrze że mamy Sphinksa w naszym mieście. Fajne miejsce na lunch w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 22:26 Podoba mi sie. mozna cos zjesc. Posiedziec. Milo. Nie ma zgiełku. Jedna rzecz mnie wkurzyła mocno.Zdarzylo sie kilka razy... Kelner podchodząc poprosil : "proszę uważać zeby sie nie oparzyc bo talerz jest gorący". OK, talerz rozgrany do czerwoności ale... mięso zimne. Dobra, chłodne. Warto wziąc to pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 89.174.23.* 27.01.09, 21:02 cleopatra w Alei jest w remoncie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimous Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.01.09, 23:52 pyszne jedzenie :*:*:* mila obsluga :*:*:* o wiele lepiej niz w kleopatrze :*:*:* (nie ma takiego syfu jak w jadlodajni dla bezdomnych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.prenet.pl 15.02.09, 19:26 Obsługa idealna :D jedzenie bardzo dobre :) respect dla Panów Kelnerów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
annagoldman Re: śmierdzi petami w restauracji 15.02.09, 23:08 restauracja jest nie ciekawa, bo mam wrażenie że jem z popielniczki, strasznie dużo dymu papierosowego, śmród nie do wytrzymania skutek jedzenie nie smakuje w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: śmierdzi petami w restauracji IP: *.gprs.plus.pl 05.04.09, 19:31 Duże porcje, ceny ok, ale za to obsługa jest fantastyczna-życzyłabym sobie wszędzie takiej obsługi. Panowie są przemili, grzeczni, przystojni i zawsze panuje tam fajna atmosfera. Wielki plus za obsługę-chodzę tam i lubie to miejsce głównie ze wzgledu na atmosferę i sposób obsługi. Zawsze zostawiam napiwki bo panowie zasługuja na to. Bedąc w róznych miastach jak chce cos na szybko zjesc idę do sfinxa i np w łodzi panowie kelnarzy kłócili sie miedzy sobą co słyszeli wszyscy goście, na posiłki czekało się mega długo. W Krakowie na rynku obsługa taka jak w sklepie spozywczym "co podac" i nic więcej ani me ani be (u nas witaja od progu usmiechami itp) W Czeladzi kelnerzy są jacys tacy dumni i na dodatek porcje sa o połowę mniejsze. W Wawie podobnie jak w Krakowie. Sfinx w Częstochowie jest naj naj najfajniejszy:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: śmierdzi petami w restauracji IP: *.gprs.plus.pl 05.04.09, 19:40 Lubię tam wszystkich kelnerów ale moim ulubiencem jest Grzegorz:-) chociaz w sobote jak byłam to go nie było:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: wspaniała obsługa:) IP: *.centertel.pl 05.04.09, 21:35 Kelnerzy fantastyczni! Właściwie z powodu miłej obsługi przychodzę tam często. Jedzenie jak na ten standard- bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolitka Re: wspaniała obsługa:) IP: 212.87.240.* 27.07.09, 23:30 prosze o imie wysokiego blond barmana i najlepiej odrazu gg jak mozna ;p a i od razu niech mi ktos powie czy ma dziewczyne xD. pozdrawiam i dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
hanzel_gretyl Re: wspaniała obsługa:) 28.07.09, 09:14 ostatnio bylem w sphinxie w pradze, poniewaz nie lubie jesc 'w ciemno'. bardzo dobre wrazenie, zarowno jakosc potraw, jak i obsluga. ceny rowniez byly milym zaskoczeniem, a bylo to na jednej z glownych ulic. no i atrakcyjne promocje. natomiast w cz-wie wole kleopatre, choc jakichs wiekszych zastrzezen nie mam do obu marek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enia Re: wspaniała obsługa:) IP: *.rev.inds.pl 28.07.09, 19:23 Co do obsługi, to mam duże zastrzeżenia. Obsługiwał kelner, który był aż za bardzo pewny siebie (ot przeciętny koleś), pozwolił sobie mówić do mnie na "Ty"... A odzywka typu "wszystko w porządku?" podczas jedzenia przeszła wszelkie wyobrażenia. Rzucenie rachunku do zapłaty na stolik... Wciskanie piwa nie takiego na jakie miałam ochoty i usilne proponowanie czegoś czego nie lubię było bardzo niemiłe. Wsztstko to przyprawione głupimi uśmieszkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: wspaniała obsługa:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 19:31 Gość portalu: enia napisał(a): > Co do obsługi, to mam duże zastrzeżenia. Obsługiwał kelner, który był aż za bar > dzo pewny siebie (ot przeciętny koleś} no jest taki jeden, byc moze ten sam, czarne krótkie włosy, swinska uroda ze tak powiem..mega arogancki, traktujacy klientów tak jakby im robił łaske..ale dla równwagi sa rowniez kulturalni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enia Re: wspaniała obsługa:) IP: *.rev.inds.pl 28.07.09, 20:21 Tak, raczej to ten. Reszta wykazuje kulturę na wysokim poziomie ;) Bez porównania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: wspaniała obsługa:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 20:39 Gość portalu: enia napisał(a): > Tak, raczej to ten. Reszta wykazuje kulturę na wysokim poziomie ;) Bez porównan > ia... hehe moze to przeczyta i sie ogarnie chłopina ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: wspaniała obsługa:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 21:19 i co ogarną się??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbbbbbb Re: wspaniała obsługa:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 23:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: różowy rower Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 94.254.138.* 28.07.09, 23:18 Z braku laku można coś zjeść w Sphinxie, ale bez żadnych rewelacji!Kwestia gustu,to taki sam fast food jak mac czy kfc tylko wystrój ładniejszy i piwko można wypić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 10:48 Obsługa - najwyższy poziom, porcje - średnie jednak i tak lepsze niż w Cleopatrze , za to MINUS: jedzenie czasem NIE JEST GORĄCE. Lekkie podgrzanie mnie niestety nie zadowala. Pozdrawiam . J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 17:42 no dokladnie, w cleopatrze porcje sa duuzo mniejsze :/ a cena niewiele nizsza Odpowiedz Link Zgłoś
zabele Re: Sphinx co sądzicie o restauracji 30.07.09, 13:53 kiedyś może był ok, ale w tej chwili jedzenie pozostawia wiele do życzenia - wysuszony na wiór ryż, niesmaczne i rozsmarowane na całym talerzu surówki - szkoda w ogóle gadać. Kawa jak najbardziej dobra, obsługa też miła i solidna. Tylko jedzenie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boki_czwa Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 85.219.229.* 30.07.09, 14:19 Korzystał ktoś z promocji, iż do godziny 14.30 druga Shoarma gratis? Jest tak jak brzmi czy jest w tym jakiś haczyk ? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 14:58 Tak jak brzmi, z tym ze to tylko podstawowa shoarma, bez sera i warzyw z grilla. Do wyboru kurczak/wieprzowina+ surówka+ frytki/ryż nie musza byc dwie identyczne ale bez wspomnianych dodatków. I za normalne, duze dwie porcje placisz tylko za jedną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi26 Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.09, 17:46 Moje doświadczenie ze sfinksem: podczas trzeciej wizyty mojej tam w talerzu obok szormy był włos !!! Wolałem nie zgłaszać kelnerowi ani szefowi, bo po wymianie miałbym pewnie naplute do szormy albo jeszcze lepiej ... baboki i charchy ;) Leżał z boku nie dotykając jedzenia więc go zwyczajnie zrzuciłem ;/ To taka mała dygresja dla klientów tego lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 21:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 21:19 nigdy nic mnie tam przykrego nie spotkało, jezeli juz bym sie miala do czegos przyczepic to czasami zdarzylo sie ze mieso w shoarmie bylo chłodne, jeden kelner obsługuje tak jakby robił łaske, i troche im sie krzywia miny jak musze płacic karta, bo wiadomo nie dostana napiwku i widac ich niezadowolenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajaj Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 23:15 Ale napiwek płacąc kartą też można zostawić : wystarczy wbić większą kwotę niż rachunek :) i mina kelnera na pewno będzie zadowolona. ps. a co tam ciekawego w Sphinxsie słychać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianka Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.xdsl.centertel.pl 06.01.10, 18:39 No ja muszę pochwalić naszą restaurację.Często tu wpadam coś przekąsić,chyab już jadłam prawie wszystko,niektóre dania kilkanaście razy.Będąc ostatnio w Sosnowcu ten sam zestaw wygądał już inaczej niż ten w naszym miejscowym.Ubogo, sosy marniutkie i sporo mniej,no i nie całkiem smaczne.Natomiast w W-wie zatrułam się,stolik miał chwiejną nogę zamówione danie było po ok 40 min oczekiwania,bo wcześniej przyniesiono mi zupełnie inne niż zamówiłam.Także nie popsujcie się Państwo,tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 18:41 z tego co widze wiekszosc kelnerowskiej ekipy przeszło na druga strone czyli do galerii i restauracji fenix, pewnie zaproponowano im lepsze warunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.10, 19:15 Zauważalny jest brak chłopaków, którzy przeszli do feniksa, znali się na rzeczy i utrzymywali pełną kulturę tego lokalu. Teraz drażniący jest jeden kelner (Darek) zbyt arogancki, za bardzo spółchwala się z klientem, lansuje się jakby przez to chciał znać wszystkich przychodzących do Sphinxa. Dawno tam nie byłam ale po ostatniej wizycie na pierwszy rzut oka zauważalne jest iż podają mniejsze bułki, a do tego zamawiając dwie porcje np shaormy trzeba się prosić o dodatkowe sosy, które i tak powinny być podane dla każdego z osobna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianka Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.xdsl.centertel.pl 06.01.10, 19:32 To jeszcze nie jest tak zle z tym kelnerem,co chce znać np.klienta.Ja jak weszłam i inni goście do sphinxa w Wa-wie przy Nowum Świecie to na początku udali,że nas nie widzą,wielka łacha:)i człowiek czuł się jak intruz.Chyba nawet dzień dobry nie odpowiedzieli,a nasi pierwsi mówią.Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_b Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 23:10 ... szkoda że popsuł się klimat sphinxsa na który tak długo pracowali...!!!!!!!!!!!!!!!!1111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ''' Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 23:36 Gość portalu: a_b napisał(a): > ... szkoda że popsuł się klimat sphinxsa na który tak długo > pracowali...!!!!!!!!!!!!!!!!1111 dokładnie, ja wiem ze w interesach nie ma sentymentów i pewnie dostali lepsza kase, ale ekpia tam byla stała od kilku lat i nagle wszystko sie rozwalilo...szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
tom.basiak Re: Sphinx co sądzicie o restauracji 07.01.10, 16:21 sa jakies promocje w stylu 2 porcje w cenie jedenj jak byłoi w zeszłym roku.?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 16:56 tom.basiak napisał: > sa jakies promocje w stylu 2 porcje w cenie jedenj jak byłoi w zeszłym roku.?? tak chyba do 14 godziny masz 2 shaormy w cenie jednej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc do tombasiak! Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.xdsl.centertel.pl 08.01.10, 15:02 OOOO wieeelkie nieba,dopiero pisał/ła na innym temacie,że Cz-wa to takie "zapyziałe zapomniane miasto"a tu pląsa wywąchać co się w mieście dzieje!:::))))))))))))))))Typowe zachowanie PROWINCJUSZA,ZE WSI jak przyjedzie to pożreć by się chcialo co innego niż w domku na wiosce,tylko żeby dali za darmo,albo 10 w cenie 1!hahahha brak slów,do takich wiejskich cwaniaków!Syndrom prowincjusza i żal że trzeba po robocie wsiadać w autobus kursowy i na wiochę wracać:)))))))))))))Śmiech i żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.realestate.net.pl 08.01.10, 23:27 Sphinx schodzi na psy i tyle---Zenada straszna,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sphinx mania Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 11:01 ... e no bez przesady...zawsze moze byc gorzej heheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika rossati&s Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.realestate.net.pl 17.01.10, 12:28 No pewnie ze moze byc gorzej ,juz lepiej by dziewczyny dawały rade na sali bo ci kelnerzy sa sorry za okreslenie BBBBardzo kiepscy,zwłaszcza ten co kazdemu wali na ty hihih. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrrr Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 21:12 a moze to ty sie lansujesz??/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.2.140.209.tvksmp.pl 17.01.10, 18:30 żarcie tragedia, cleopatra też zeszła na psy. nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccccc Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 21:54 ...ale w cleo chociaż kelnerki nie sprawiają wrażenia że są najważniejsze na sali(w przeciwieństwie do jednego kelnera ze sphinxa). Jedzonko mnie smakuje...ps. i spokojnie można tam zjeść wchodząc do restauracji nawet o 23.00 wielki plusik za to :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 08:04 potwierdzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jupik kelner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 13:50 Czytałam wiele opini o tej restauracje i musze powiedziec ze mnie nie spotkalo z jej strony nic zlego a wrecz przeciwnie jestem bardzo zadowolona z obslugi , podania oraz jakosci dan. Wielkie wrazenie zrobił na mnie jeden kelner o imieniu Darek. Moze zbyt pewny siebie ale poza tym nie mam co do niego zadnych zastrzezen, poniewaz przy tej swojej pewnosci siebie byl bardzo grzeczny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jupik Re: kelner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 13:53 Moze zna ktoś jakies namiary na tego kelnera bo chetnie umowilabym sie z nim na kawe... Odpowiedz Link Zgłoś
tom.basiak Re: kelner 05.03.10, 15:10 co sadzicie o nowej promocji za 19,99 i czy trzeba zakupic ten sredni napoj i czy moze byc to piwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Re: kelner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 10:50 > Moze zna ktoś jakies namiary na tego kelnera bo chetnie umowilabym > sie z nim na kawe... jupik jak ci tak zalerzy to go o to zapytaj a nie tu bedziesz jakies glupie podchody robić a z resztą to pewnie wiesz ze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jupik Re: kelner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 14:19 przepraszam ale to nie zadne glupie podchody, poprostu zapytałam ,a pan(i) zaraz do mnie, że z jakimis fochami i ze glupie podchody robie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 212.59.254.* 23.09.13, 10:22 Restauracja straciła na poziomie i to bardzo, m.in. barman przygotowując deser (dobrze że nie dla mnie) nakładał do kubka deser po czym oblizał łyżkę i tą samą oblizaną dokładał dalej coś do deseru... ( wiem że mają książeczki sanepidowskie no ale bez przesady) następnie zamówiliśmy z mężem shaorme i zestaw surówek zamieniliśmy na gorące warzywa, no i wszystko ładnie pięknie ale talerze zostały wydane a kelner gdzieś na pierdołe poleciał do drugiego, no i podał nam je po 2 minutach gdzie frytki były już zimne (sala prawie pusta, ze 3 stoliki tylko były, ok nie dziwiłabym się jakby mieli ładny ruch) no i oczywiście kompetencja kucharza nie mieliśmy gorących warzyw, po czym powiedziałam kelnerowi że miały być warzywa, ok czekaliśmy jeszcze chwilę na te warzywa i zerkając na kucharza wolał siedzieć i popychać pierdoły z kolegą niż zająć się swoim zajęciem, no i dał te warzywa wszystkie nie dogotowane i twarde. w tej restauracji wszystko się zmieniło na gorsze, na pewno już tam nie pójdę, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 85.159.237.* 23.09.13, 10:46 Gość portalu: ja napisał(a): > (dobrze że nie dla mnie) nakładał do kubka deser po czym oblizał łyżkę i tą sam > ą oblizaną dokładał dalej coś do deseru... No świetnie egoistko! O której restauracji Sphinx piszesz w Tychach? Bo piszesz gdzies z kafejki w tym miescie. I kiedy to kelner i który lizał łyżeczkę przygotowując deser? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.Netcominternet.pl 23.09.13, 11:58 dawniej było spoko. teraz porażka. czas oczekiwania koszmarnie długi, a i tak ryż podali twardy i odgrzewany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 85.159.237.* 23.09.13, 12:15 Gość portalu: ja napisał(a): > dawniej było spoko. teraz porażka. czas oczekiwania koszmarnie długi, a i tak r > yż podali twardy i odgrzewany Przypuszczałem że spamujesz, odgrzewając stare wątki. Załóż sobie forum, to będziesz je moderować, a to zostaw w spokoju. Spamerze z bożej łaski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.30.124.165.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.10.13, 10:18 Nie kompromituj się paniusiu. Akurat wiem jak i gdzie robi się desery w tej restauracji... Więc weź sama łyżeczkę i puknij się w czoło zamiast oczerniać kogoś bez powodu. Do MCdonaldsa następnym razem zapraszam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś