Dodaj do ulubionych

Sphinx co sądzicie o restauracji

30.10.08, 21:35
Wpisywac sie
Obserwuj wątek
    • Gość: Stigmat Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.116.125.177.tvksmp.pl 30.10.08, 22:03
      Kulturalna i miła obsługa, jedzenie zawsze świeże, ciepłe i smaczne no i duże
      porcje. Ja nigdy się nie zawiodłem chociaż mam już problem z wyborem dania bo z
      podstawowych wszystkiego już próbowałem. Do tych z "górnej półki" trochę
      zniechęca cena ale czarny stek jest extra. Ostatnio nieznacznie podnieśli ceny
      ale co dzisiaj nie drożeje.
      • Gość: saraaaa Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.51.57.30.tvksmp.pl 30.10.08, 23:22
        miła obsługa, nie mam zastrzeżeń. jedzenie pyszne, najlepiej mi smakuje mintaj w
        warzywach, po prostu rozpływa się w ustach. to jest jedyna porcja jaką potrafię
        zjeść w całości ale z zachłanności bo tak mi smakuje :) ceny troszkę za wysokie
        a porcje wieeelkie.
        • Gość: Gosc Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 195.205.202.* 25.01.09, 21:45
          Mam pytanie,czy zna ktos blizej kelnera ze Sphinxa na Kosciuszki?? Wiem,ze ma na
          imie Konrad.Czarne,długie,kręcone włosy,bardzo przystojny :-)Jesli ktos mogłby
          pomóc mi w blizszym jego poznaniu,to byłabym bardzo wdzieczna.
          • Gość: ... Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 11:33
            Gość portalu: Gosc napisał(a):

> Mam pytanie,czy zna ktos blizej kelnera ze Sphinxa na Kosciuszki??
            Wiem,ze ma n
            > a
            > imie Konrad.Czarne,długie,kręcone włosy,bardzo przystojny :-)Jesli
            ktos mogłby
            > pomóc mi w blizszym jego poznaniu,to byłabym bardzo wdzieczna.

Ma dziewczyne!
            • Gość: Gosc Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 195.205.202.* 27.01.09, 11:54
              Nie wyglada,a juz na pewno nie zachowuje sie jakby mial dziewczyne...
            • Gość: Gosc Re: Kelner IP: 195.205.202.* 27.01.09, 19:50
              Udało mi sie skontaktowac z Konradem...pierwsza randka tuz tuz,hehehe
              • Gość: kolega Re: Kelner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 20:04

> Udało mi sie skontaktowac z Konradem...pierwsza randka tuz
                tuz,hehehe

no szkoda mi ciebie, ze musiałas błagac o spotkanie, chyba cie cos
                swedzi
                • Gość: Gosc Re: Kelner IP: 195.205.202.* 28.01.09, 08:58
                  Tak sie składa,ze nie ja błagałam :-) Wysłał do mnie swojego kolegę i poprosil o
                  moj numer tel. Wiec to chyba jego cos swedzi P
                  • Gość: wiesio Re: Kelner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 10:34

> Tak sie składa,ze nie ja błagałam :-) Wysłał do mnie swojego
                    kolegę i poprosil
                    > o
                    > moj numer tel. Wiec to chyba jego cos swedzi P

no to faktycznie masz sie z czego cieszyc, koles chce cie przeleciec
                    skoro tak sie narzucałas czemu by nie skorzystac... ale pewnei nei
                    jestes pierwsza i nie ostatnia heheheeh
                    • Gość: Gosc Re: Kelner IP: 195.205.202.* 28.01.09, 12:57
                      Widac,ze ktos ma tutaj problemy natury damsko-meskiej,hehehehehe.No ale coz,nie
                      kazdy nadaje sie do tego,hehehehe
          • Gość: apple Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.09, 15:34
            i co spotkałaś się z tym kelnerem? szczerze wątpię...
      • Gość: norbi Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.icpnet.pl 30.10.08, 23:24
        Szczerze powiedziawszy to sphinx ma pewne standardy w całej Polsce, i owszem
        obsługa jest uprzejma, kulturalna, wystrój też wszędzie podobny ale w miarę
        przyjemny, natomiast co do samego jedzenia to i tu dla mnie minus tez jest
        wszędzie jednakowo choć wiadomo czego się spodziewać dla mnie sphinx to jednak
        taki rodzaj droższego orientalnego fast foodu , trochę lepszego od mcdonalda ale
        po takim jedzeniu ma się charakterystyczny posmak....nio i duża część
        przygotowywanego tam posiłku wygląda jak z półproduktów, dla mnie to taki
        droższy kfc lub mac, czyli nic specjalnego ale za to ceny wyższe, nie przepadam
        za takim jedzeniem, nie dałoby się tak jeść codziennie przypuszczam......ale to
        już moja subiektywna ocena oprócz jedzenia lokal jak najbardziej okej...
        • broker Re: Sphinx co sądzicie o restauracji 31.10.08, 11:56
          kiedy jeszcze mieszkałem w Częstochowie wolałem Cleopatrę - ot patriotyzm lokalny
          • Gość: thx Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 80.50.21.* 31.10.08, 17:47
            jadalem w Sphinxach w roznych miastach i powiem wam ze czestochowski to czolowka, a najbardziej zawiodlem sie w stolycy
      • bluegrazyna Re: Sphinx co sądzicie o restauracji 02.11.08, 12:41
        czasami z córką i wnusią przychodzimy do Sphinksa na obiad .
        Wspaniała obsługa ,ktora potrafi bezbłednie wskazac potrawy dla
        czterolatki . I nie przeszkadza im , że prosimy o dodatkowe
        talerzyki ,ani składany wózek malutkiej
        Jedzonko dobre ,tylko porcje trochę za duże.
        A moze przestańmy chwalic , bo się ludzie zlecą i nie będzie tak
        kameralnie ....
    • Gość: żarłok Sphinx jest OK, ale wolę cleopatrę IP: *.strefa.com 31.10.08, 21:13
      Sphinx jest OK, ale wolę osobiście cleopatrę.
      • Gość: warlock Re: Sphinx jest OK, ale wolę cleopatrę IP: 195.205.202.* 31.10.08, 21:47
        Milo, uprzejmie, drogo, ale czy smacznie? Smacznie owszem,ale czy warte tego
        "drogo" to kw. gustu. Ja sadze,ze nie. Sa inne miejsca by zjesc smacznie i to
        nie tylko w lokalu "U Matuli" :-)
    • Gość: Iga Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 09:07
      Witam! do Sphinxa chodziłam kiedyś bardzo często, jednak zauważyłam
      ze z wizyty na wizyte jakośc potraw ulegała pogorszeniu... nie ma
      porównania z Cleopatra.. o niebo lepsze , a to samo w ofercie.
      • Gość: głodek Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.08, 01:25
        Dwa pierwsze wpisy założę się,że napisała ta sama osoba ..Jeśli
        chodzi o Sphinxa jedzenie jest dobre(choć ostatnio miałem bardzo
        żylaste i niedobre mięso w zestawie agenta czy tajniaka(czy jakoś
        tak),obsługa w zasadzie bez zarzutu,ceny za wysokie,ale tak jak moi
        przedmówcy,wolę Cleopatrę.Po doświadczeniu z niezjadliwym mięsem
        postanowiłem całkowicie "przerzucić" się na Cleopatrę
        • Gość: kasiasiasia Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.08, 07:49
          a mozna w sphinxie zamowil pol porcji? czy w takiej restauracji to obciach albo nie przyjmuja tego rodzaju zamowien? no bo jest tam drogo a ja i tak nie zjadam wszystkiego.
        • Gość: saraaaa Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.51.57.30.tvksmp.pl 02.11.08, 11:03
          dwa pierwsze wpisy pisały dwie różne osoby. spójrz na IP jak nie wierzysz.skąd
          ten pomysł?
        • Gość: Stigmat Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.116.125.177.tvksmp.pl 02.11.08, 11:29
          Pudło. Pomimo że drugi wpis jest bardzo podobny do mojego ale nie jest pisany
          przeze mnie. Jedyne co je łączy to to że napisane zostały z jednej sieci a
          chodzi o sieć osiedlową Spółdzielni Północ do której podłączonych jest kilkuset
          userów (o ile nie więcej). Proponuję tropić układ w innych tematach/forach.
          • mrucus Re: Sphinx co sądzicie o restauracji 02.11.08, 12:58
            Szkoda tylko,że zarobki na kuchni maja do kitu,a więc 800zł za miesiąc harówy :(( Kelnerzy mają lepiej,ponieważ dostają napiwki :))
            Pamiętajcie tylko,że jak kelner Wam cos poleca to dostał polecenie od szefa kuchni by polecać to co już powoli zaczyna "wychodzić" z chłodni czyli psuć się.
      • netmartusia1983 Re: Sphinx co sądzicie o restauracji 03.11.08, 18:54
        A gdzie są te lepsze restauracje kolego?
    • Gość: ktos_niewazne_kto Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.08, 22:01
      Racja to jest taki lepszy fast food i w każdej restauracji to samo żarcie wg
      tych samych standardów, niby dobrze ale tak jak mówię dużo na tym traci ta sieć.
      Podstawa to za drogo jak na takie żarcie i co z tego, że duże porcje jak nieraz
      zimne (zdarzało mi się). Chodziłem tam kiedyś częściej niż teraz, ale od
      niedawna przestałem, są inne lepsze restauracje w naszym mieście.
    • Gość: gość 2 Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 23:31
      A ja muszę powiedzieć że Sphinx w Częstochowie jest na prawdę dobry. Obsługa
      wyśmienita, a co najważniejsze - równie miła dla młodzieży. Niby to normalka ale
      jednak kilka lat temu jak chodziłem do różnych lokali to nie wszędzie czułem się
      traktowany do końca poważnie, a w Sphinxie zawsze czułem się 'prawdziwym'
      klientem :)
      Największym plusem Sphinxa w Częstochowie jest jedzenie, jest na prawdę dobre w
      porównaniu z innymi miastami. Teraz jadałem kilka razy w Krakowie, w różnych
      Sphinx'ach i jedzenie było nieporównywalnie gorsze... A Sphinx na rynku głównym
      to już w ogóle porażka jakaś - idą na ilość a nie jakość...
      • Gość: kate Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.realestate.net.pl 09.11.08, 11:09
        Ja tez tak uważam ze obsługa jest super,zwłaszcza jeden kelner,ktory ma duzo
        tatuaży.Jest bardzo miły i potrafi profesjonalnie doradzic dobre jedzonko.Ps
        reszta tez niczego sobie oprócz jednego niemiłego pana z długimi włosami????.Co
        do jedzonka jest super zawsze bierzemy z kumpela sałatke amerykańska jest pyszna
        i te sosy mnnn palce lizac,pozdrawiam mojego ulubionego kelnera(cicha wielbicielka)
        • Gość: w000lt Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 94.251.133.* 09.11.08, 21:19
          tylko, ze z długimi włosami jest dwóch...
          ja z resztą obu lubię, jak i pozostałych, obsługa jest zawsze uprzejma i
          pomocna. jedzenie różnie, ceny trochę za wysokie jak na fast food.
          • olga11119 Re: Sphinx co sądzicie o restauracji 25.01.09, 22:13
            Zdecydowanie wole Cleopatre. Równiez duze porcje i dodatkowo mozna podzielic
            jedna na dwa talerze c jest duzym plusem gdyz sama nie dałabym rady tyle zjesc,
            w Aleji w Cleopatrze można wziaść nawet polowe porcji bo na Dabrowsliego juz nie
            ma takiej mozliwosci, a jedzenie pyszne!
            • Gość: hmm już niedługo Sphinx.... IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 25.01.09, 23:11
              ... cała sieć może zostać przejęta. Firma ma kłopoty finansowe i to dość poważne
              • rum.bass Re: już niedługo Sphinx.... 27.01.09, 16:29
                Firma została już przejęta przez AmRest, czyli operatora takich "restauracji" jak PizzaHut i KFC. A kłopoty finansowe wynikały ze spadku wartości akcji Sphinxa.
    • Gość: acm Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.sfc.pl 26.01.09, 00:13
      a ja wolę cleopatrę
      • Gość: patusia siusia Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.apus-net.pl 26.01.09, 00:20
        a ja wole sobie ugotować obiad w domu, smacznie zjeść i nie zastanawiać się czy
        jedzenie jest świeże, a nie szlajać się po restauracjach jak wy nieroby i lenie
        nie umiejące sobie jedzenia w domu zrobić!
        • Gość: A. Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 89.174.23.* 26.01.09, 10:29
          Jedzonko pyszne, kelnerzy z dlugimi wlosami sa straszni, nie to co Bartus... ;)
          • bak-084 Re: Sphinx co sądzicie o restauracji 05.04.09, 17:57
            Gość portalu: A. napisał(a):

> Jedzonko pyszne, kelnerzy z dlugimi wlosami sa straszni, nie to co
            Bartus... ;)
            >

...ale Bartków jest tam też dwóch....hihi
    • Gość: piotr_2804 Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.apus-net.pl 26.01.09, 11:48

Lepsza wersja fast food'u. Obsługa bez uwag, czystość bez większych
      uwag. Talerze powinny być podgrzewane (ale może za dużo oczekuję od
      tego rodzaju restauracji?), zerowy wybór surówek, creme brulle to
      nędzna imitacja oryginału, mintaj nie zachwycił, pozostałe potrawy
      OK ale bez zachwytu. Niemniej dobrze że mamy Sphinksa w naszym
      mieście. Fajne miejsce na lunch w tygodniu.
    • Gość: Lenka Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 22:26
      Podoba mi sie. mozna cos zjesc. Posiedziec. Milo. Nie ma zgiełku.
      Jedna rzecz mnie wkurzyła mocno.Zdarzylo sie kilka razy...
      Kelner podchodząc poprosil : "proszę uważać zeby sie nie oparzyc bo
      talerz jest gorący". OK, talerz rozgrany do czerwoności ale... mięso
      zimne. Dobra, chłodne. Warto wziąc to pod uwagę.
      • Gość: ... Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 89.174.23.* 27.01.09, 21:02
        cleopatra w Alei jest w remoncie
    • Gość: anonimous Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.01.09, 23:52
      pyszne jedzenie :*:*:*
      mila obsluga :*:*:*
      o wiele lepiej niz w kleopatrze :*:*:* (nie ma takiego syfu jak w jadlodajni dla
      bezdomnych)
    • Gość: ... Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.prenet.pl 15.02.09, 19:26
      Obsługa idealna :D jedzenie bardzo dobre :) respect dla Panów Kelnerów ;)
    • annagoldman Re: śmierdzi petami w restauracji 15.02.09, 23:08
      restauracja jest nie ciekawa, bo mam wrażenie że jem z popielniczki,
      strasznie dużo dymu papierosowego, śmród nie do wytrzymania skutek
      jedzenie nie smakuje w ogóle
      • Gość: Magda Re: śmierdzi petami w restauracji IP: *.gprs.plus.pl 05.04.09, 19:31
        Duże porcje, ceny ok, ale za to obsługa jest fantastyczna-życzyłabym
        sobie wszędzie takiej obsługi. Panowie są przemili, grzeczni,
        przystojni i zawsze panuje tam fajna atmosfera. Wielki plus za
        obsługę-chodzę tam i lubie to miejsce głównie ze wzgledu na
        atmosferę i sposób obsługi. Zawsze zostawiam napiwki bo panowie
        zasługuja na to.
        Bedąc w róznych miastach jak chce cos na szybko zjesc idę do sfinxa
        i np w łodzi panowie kelnarzy kłócili sie miedzy sobą co słyszeli
        wszyscy goście, na posiłki czekało się mega długo.
        W Krakowie na rynku obsługa taka jak w sklepie spozywczym "co podac"
        i nic więcej ani me ani be (u nas witaja od progu usmiechami itp)
        W Czeladzi kelnerzy są jacys tacy dumni i na dodatek porcje sa o
        połowę mniejsze.
        W Wawie podobnie jak w Krakowie.
        Sfinx w Częstochowie jest naj naj najfajniejszy:-))
        • Gość: Magda Re: śmierdzi petami w restauracji IP: *.gprs.plus.pl 05.04.09, 19:40
          Lubię tam wszystkich kelnerów ale moim ulubiencem jest Grzegorz:-)
          chociaz w sobote jak byłam to go nie było:-(((
          • Gość: mila Re: wspaniała obsługa:) IP: *.centertel.pl 05.04.09, 21:35
            Kelnerzy fantastyczni! Właściwie z powodu miłej obsługi przychodzę
            tam często. Jedzenie jak na ten standard- bardzo dobre.
            • Gość: lolitka Re: wspaniała obsługa:) IP: 212.87.240.* 27.07.09, 23:30
              prosze o imie wysokiego blond barmana i najlepiej odrazu gg jak mozna ;p a i od
              razu niech mi ktos powie czy ma dziewczyne xD. pozdrawiam i dziekuje
              • hanzel_gretyl Re: wspaniała obsługa:) 28.07.09, 09:14
                ostatnio bylem w sphinxie w pradze, poniewaz nie lubie jesc 'w ciemno'. bardzo
                dobre wrazenie, zarowno jakosc potraw, jak i obsluga. ceny rowniez byly milym
                zaskoczeniem, a bylo to na jednej z glownych ulic. no i atrakcyjne promocje.
                natomiast w cz-wie wole kleopatre, choc jakichs wiekszych zastrzezen nie mam do
                obu marek.
                • Gość: enia Re: wspaniała obsługa:) IP: *.rev.inds.pl 28.07.09, 19:23
                  Co do obsługi, to mam duże zastrzeżenia. Obsługiwał kelner, który był aż za bardzo pewny siebie (ot przeciętny koleś), pozwolił sobie mówić do mnie na "Ty"... A odzywka typu "wszystko w porządku?" podczas jedzenia przeszła wszelkie wyobrażenia. Rzucenie rachunku do zapłaty na stolik... Wciskanie piwa nie takiego na jakie miałam ochoty i usilne proponowanie czegoś czego nie lubię było bardzo niemiłe. Wsztstko to przyprawione głupimi uśmieszkami...
                  • Gość: . Re: wspaniała obsługa:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 19:31
                    Gość portalu: enia napisał(a):

> Co do obsługi, to mam duże zastrzeżenia. Obsługiwał kelner, który był aż za bar
                    > dzo pewny siebie (ot przeciętny koleś}

no jest taki jeden, byc moze ten sam, czarne krótkie włosy, swinska uroda ze tak
                    powiem..mega arogancki, traktujacy klientów tak jakby im robił łaske..ale dla
                    równwagi sa rowniez kulturalni...
                    • Gość: enia Re: wspaniała obsługa:) IP: *.rev.inds.pl 28.07.09, 20:21
                      Tak, raczej to ten. Reszta wykazuje kulturę na wysokim poziomie ;) Bez porównania...
                      • Gość: . Re: wspaniała obsługa:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 20:39
                        Gość portalu: enia napisał(a):

> Tak, raczej to ten. Reszta wykazuje kulturę na wysokim poziomie ;) Bez porównan
                        > ia...

hehe moze to przeczyta i sie ogarnie chłopina ;)
                        • Gość: n Re: wspaniała obsługa:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 21:19
                          i co ogarną się???
                  • Gość: bbbbbbbb Re: wspaniała obsługa:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 23:31
    • Gość: różowy rower Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 94.254.138.* 28.07.09, 23:18
      Z braku laku można coś zjeść w Sphinxie, ale bez żadnych rewelacji!Kwestia
      gustu,to taki sam fast food jak mac czy kfc tylko wystrój ładniejszy i piwko
      można wypić.
    • Gość: Janek Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 10:48
      Obsługa - najwyższy poziom, porcje - średnie jednak i tak lepsze niż
      w Cleopatrze , za to MINUS: jedzenie czasem NIE JEST GORĄCE. Lekkie
      podgrzanie mnie niestety nie zadowala.
      Pozdrawiam .

J.
      • Gość: ala Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 17:42
        no dokladnie, w cleopatrze porcje sa duuzo mniejsze :/ a cena niewiele nizsza
    • zabele Re: Sphinx co sądzicie o restauracji 30.07.09, 13:53
      kiedyś może był ok, ale w tej chwili jedzenie pozostawia wiele do życzenia -
      wysuszony na wiór ryż, niesmaczne i rozsmarowane na całym talerzu surówki -
      szkoda w ogóle gadać.
      Kawa jak najbardziej dobra, obsługa też miła i solidna. Tylko jedzenie:(
      • Gość: Boki_czwa Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 85.219.229.* 30.07.09, 14:19
        Korzystał ktoś z promocji, iż do godziny 14.30 druga Shoarma gratis? Jest tak
        jak brzmi czy jest w tym jakiś haczyk ?

pozdr.
        • Gość: em Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 14:58
          Tak jak brzmi, z tym ze to tylko podstawowa shoarma, bez sera i warzyw z grilla.
          Do wyboru kurczak/wieprzowina+ surówka+ frytki/ryż
          nie musza byc dwie identyczne ale bez wspomnianych dodatków. I za normalne, duze
          dwie porcje placisz tylko za jedną
    • Gość: adi26 Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.09, 17:46
      Moje doświadczenie ze sfinksem:

podczas trzeciej wizyty mojej tam w talerzu obok szormy był włos !!!

Wolałem nie zgłaszać kelnerowi ani szefowi, bo po wymianie miałbym pewnie
      naplute do szormy albo jeszcze lepiej ... baboki i charchy ;)

Leżał z boku nie dotykając jedzenia więc go zwyczajnie zrzuciłem ;/

To taka mała dygresja dla klientów tego lokalu.
      • Gość: x Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 21:05
        • Gość: . Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 21:19
          nigdy nic mnie tam przykrego nie spotkało, jezeli juz bym sie miala do czegos
          przyczepic to czasami zdarzylo sie ze mieso w shoarmie bylo chłodne, jeden
          kelner obsługuje tak jakby robił łaske, i troche im sie krzywia miny jak musze
          płacic karta, bo wiadomo nie dostana napiwku i widac ich niezadowolenie...
          • Gość: ajaj Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 23:15
            Ale napiwek płacąc kartą też można zostawić : wystarczy wbić większą kwotę niż
            rachunek :) i mina kelnera na pewno będzie zadowolona.
            ps. a co tam ciekawego w Sphinxsie słychać?
    • Gość: czestochowianka Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.xdsl.centertel.pl 06.01.10, 18:39
      No ja muszę pochwalić naszą restaurację.Często tu wpadam coś
      przekąsić,chyab już jadłam prawie wszystko,niektóre dania
      kilkanaście razy.Będąc ostatnio w Sosnowcu ten sam zestaw wygądał
      już inaczej niż ten w naszym miejscowym.Ubogo, sosy marniutkie i
      sporo mniej,no i nie całkiem smaczne.Natomiast w W-wie zatrułam
      się,stolik miał chwiejną nogę zamówione danie było po ok 40 min
      oczekiwania,bo wcześniej przyniesiono mi zupełnie inne niż
      zamówiłam.Także nie popsujcie się Państwo,tak trzymać!
      • Gość: . Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 18:41
        z tego co widze wiekszosc kelnerowskiej ekipy przeszło na druga strone czyli do
        galerii i restauracji fenix, pewnie zaproponowano im lepsze warunki
        • Gość: Anita Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.10, 19:15
          Zauważalny jest brak chłopaków, którzy przeszli do feniksa, znali się na rzeczy
          i utrzymywali pełną kulturę tego lokalu. Teraz drażniący jest jeden kelner
          (Darek) zbyt arogancki, za bardzo spółchwala się z klientem, lansuje się jakby
          przez to chciał znać wszystkich przychodzących do Sphinxa. Dawno tam nie byłam
          ale po ostatniej wizycie na pierwszy rzut oka zauważalne jest iż podają mniejsze
          bułki, a do tego zamawiając dwie porcje np shaormy trzeba się prosić o dodatkowe
          sosy, które i tak powinny być podane dla każdego z osobna.
          • Gość: czestochowianka Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.xdsl.centertel.pl 06.01.10, 19:32
            To jeszcze nie jest tak zle z tym kelnerem,co chce znać
            np.klienta.Ja jak weszłam i inni goście do sphinxa w Wa-wie przy
            Nowum Świecie to na początku udali,że nas nie widzą,wielka łacha:)i
            człowiek czuł się jak intruz.Chyba nawet dzień dobry nie
            odpowiedzieli,a nasi pierwsi mówią.Tak trzymać.
          • Gość: a_b Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 23:10
            ... szkoda że popsuł się klimat sphinxsa na który tak długo
            pracowali...!!!!!!!!!!!!!!!!1111
            • Gość: ''' Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 23:36
              Gość portalu: a_b napisał(a):

> ... szkoda że popsuł się klimat sphinxsa na który tak długo
              > pracowali...!!!!!!!!!!!!!!!!1111

dokładnie, ja wiem ze w interesach nie ma sentymentów i pewnie dostali lepsza
              kase, ale ekpia tam byla stała od kilku lat i nagle wszystko sie rozwalilo...szkoda
              • tom.basiak Re: Sphinx co sądzicie o restauracji 07.01.10, 16:21
                sa jakies promocje w stylu 2 porcje w cenie jedenj jak byłoi w zeszłym roku.??
                • Gość: . Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 16:56
                  tom.basiak napisał:

> sa jakies promocje w stylu 2 porcje w cenie jedenj jak byłoi w zeszłym roku.??

tak chyba do 14 godziny masz 2 shaormy w cenie jednej
                • Gość: abc do tombasiak! Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.xdsl.centertel.pl 08.01.10, 15:02
                  OOOO wieeelkie nieba,dopiero pisał/ła na innym temacie,że Cz-wa to
                  takie "zapyziałe zapomniane miasto"a tu pląsa wywąchać co się w
                  mieście dzieje!:::))))))))))))))))Typowe zachowanie PROWINCJUSZA,ZE
                  WSI jak przyjedzie to pożreć by się chcialo co innego niż w domku na
                  wiosce,tylko żeby dali za darmo,albo 10 w cenie 1!hahahha brak
                  slów,do takich wiejskich cwaniaków!Syndrom prowincjusza i żal że
                  trzeba po robocie wsiadać w autobus kursowy i na wiochę
                  wracać:)))))))))))))Śmiech i żenada!
                  • Gość: gosc Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.realestate.net.pl 08.01.10, 23:27
                    Sphinx schodzi na psy i tyle---Zenada straszna,,,
                    • Gość: sphinx mania Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 11:01
                      ... e no bez przesady...zawsze moze byc gorzej heheheheheh
                      • Gość: Weronika rossati&s Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.realestate.net.pl 17.01.10, 12:28
                        No pewnie ze moze byc gorzej ,juz lepiej by dziewczyny dawały rade na sali bo ci
                        kelnerzy sa sorry za okreslenie BBBBardzo kiepscy,zwłaszcza ten co kazdemu wali
                        na ty hihih.
          • Gość: wrrrr Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 21:12
            a moze to ty sie lansujesz??/
    • Gość: asd Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.2.140.209.tvksmp.pl 17.01.10, 18:30
      żarcie tragedia, cleopatra też zeszła na psy. nie polecam.
      • Gość: ccccc Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 21:54
        ...ale w cleo chociaż kelnerki nie sprawiają wrażenia że są najważniejsze na sali(w przeciwieństwie do jednego kelnera ze sphinxa). Jedzonko mnie smakuje...ps. i spokojnie można tam zjeść wchodząc do restauracji nawet o 23.00 wielki plusik za to :)
    • Gość: mmmm Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 08:04
      potwierdzam
    • Gość: jupik kelner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 13:50
      Czytałam wiele opini o tej restauracje i musze powiedziec ze mnie
      nie spotkalo z jej strony nic zlego a wrecz przeciwnie jestem bardzo
      zadowolona z obslugi , podania oraz jakosci dan. Wielkie wrazenie
      zrobił na mnie jeden kelner o imieniu Darek. Moze zbyt pewny siebie
      ale poza tym nie mam co do niego zadnych zastrzezen, poniewaz przy
      tej swojej pewnosci siebie byl bardzo grzeczny....
      • Gość: jupik Re: kelner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 13:53
        Moze zna ktoś jakies namiary na tego kelnera bo chetnie umowilabym
        sie z nim na kawe...
        • tom.basiak Re: kelner 05.03.10, 15:10
          co sadzicie o nowej promocji za 19,99 i czy trzeba zakupic ten sredni napoj i
          czy moze byc to piwo?
        • Gość: masakra Re: kelner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 10:50
          > Moze zna ktoś jakies namiary na tego kelnera bo chetnie umowilabym
          > sie z nim na kawe...

jupik jak ci tak zalerzy to go o to zapytaj a nie tu bedziesz jakies glupie
          podchody robić a z resztą to pewnie wiesz ze ...
          • Gość: jupik Re: kelner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 14:19
            przepraszam ale to nie zadne glupie podchody, poprostu zapytałam ,a
            pan(i) zaraz do mnie, że z jakimis fochami i ze glupie podchody
            robie...
    • Gość: ja Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 212.59.254.* 23.09.13, 10:22
      Restauracja straciła na poziomie i to bardzo, m.in. barman przygotowując deser (dobrze że nie dla mnie) nakładał do kubka deser po czym oblizał łyżkę i tą samą oblizaną dokładał dalej coś do deseru... ( wiem że mają książeczki sanepidowskie no ale bez przesady) następnie zamówiliśmy z mężem shaorme i zestaw surówek zamieniliśmy na gorące warzywa, no i wszystko ładnie pięknie ale talerze zostały wydane a kelner gdzieś na pierdołe poleciał do drugiego, no i podał nam je po 2 minutach gdzie frytki były już zimne (sala prawie pusta, ze 3 stoliki tylko były, ok nie dziwiłabym się jakby mieli ładny ruch) no i oczywiście kompetencja kucharza nie mieliśmy gorących warzyw, po czym powiedziałam kelnerowi że miały być warzywa, ok czekaliśmy jeszcze chwilę na te warzywa i zerkając na kucharza wolał siedzieć i popychać pierdoły z kolegą niż zająć się swoim zajęciem, no i dał te warzywa wszystkie nie dogotowane i twarde. w tej restauracji wszystko się zmieniło na gorsze, na pewno już tam nie pójdę,
      • Gość: Leo Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 85.159.237.* 23.09.13, 10:46
        Gość portalu: ja napisał(a):
        > (dobrze że nie dla mnie) nakładał do kubka deser po czym oblizał łyżkę i tą sam
        > ą oblizaną dokładał dalej coś do deseru...

No świetnie egoistko!
        O której restauracji Sphinx piszesz w Tychach? Bo piszesz gdzies z kafejki w tym miescie.
        I kiedy to kelner i który lizał łyżeczkę przygotowując deser?
        • Gość: ja Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.Netcominternet.pl 23.09.13, 11:58
          dawniej było spoko. teraz porażka. czas oczekiwania koszmarnie długi, a i tak ryż podali twardy i odgrzewany
          • Gość: Leo Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: 85.159.237.* 23.09.13, 12:15
            Gość portalu: ja napisał(a):

> dawniej było spoko. teraz porażka. czas oczekiwania koszmarnie długi, a i tak r
            > yż podali twardy i odgrzewany

Przypuszczałem że spamujesz, odgrzewając stare wątki.
            Załóż sobie forum, to będziesz je moderować, a to zostaw w spokoju. Spamerze z bożej łaski.
      • Gość: gość Re: Sphinx co sądzicie o restauracji IP: *.30.124.165.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.10.13, 10:18
        Nie kompromituj się paniusiu. Akurat wiem jak i gdzie robi się desery w tej restauracji... Więc weź sama łyżeczkę i puknij się w czoło zamiast oczerniać kogoś bez powodu. Do MCdonaldsa następnym razem zapraszam!!!!!
    • elgra_agd Re: Sphinx co sądzicie o restauracji 24.09.13, 15:50
      Sphinx jest ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka