Gość: lola IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.03, 20:27 Cz na to forum zagladaja asolwenci V LO? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ela Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: 213.199.204.* 26.10.03, 22:46 o to samo pytałam już 20.X br. Cześć . moja matura to rok 1975, klasa prof. Łączewskiej. A ty kiedy kończyłaś naszą budę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.03, 07:24 hi, ja wlasnie tez pytalem ale.... Ja jestem mlodym :) absolwentem 1996 rok!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 10:56 ja kończyłam w '92 pozdrawiam wszystkich absolwentów. Odezwijcie się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DS Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.ap.edu.pl 06.11.03, 14:36 Absolwent 1997 gg4213716 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.03, 13:41 Czesc! Ja skonczylam Mickiewicza w 1998 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ES Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: 195.205.138.* 23.11.03, 12:19 JA tez skończyłam w 1997 i DS chodziliśmy do tej samej klasy IV B pamiętasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
maxima_13 Re: LO im Adasia Mickiewicza 12.12.03, 22:37 Ja tez skonczylam w 97, klasa IVb. Moze jakis kontakt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DS MAXIMA_13 poszukiwany (a) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.03, 21:11 gg 4213716 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzba Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: 213.199.204.* 22.11.03, 21:01 A ja konczylam w '94 :-) Rany, to juz prawie 10 lat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebek Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 20:53 halo halo czy ktos jest z V LO???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: 195.116.199.* 13.11.03, 23:07 sa, i to nawet tacy nie za bardzio przejrzali. Konczylem w 98 r. dzisiaj juz stary chlop ze mnie i siedze generalnie we Wroclawiu ale V lo nie zapomne nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.03, 18:48 a uczyla cie GRUSZKA??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXX Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.feedback.pl / 192.168.15.* 15.11.03, 17:55 A kogo ona nie uczyla......ble!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.03, 23:06 Niestety - to była wyjątkowa kretynka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: 195.116.199.* 13.11.03, 23:07 sa, i to nawet tacy nie za bardzio przejrzali. Konczylem w 98 r. dzisiaj juz stary chlop ze mnie i siedze genrealnie we Wroclawiu ale V lo nie zapomne nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roland Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.feedback.pl / 192.168.15.* 14.11.03, 13:25 No ja konczylem Adasia w 2001 albo w 2000.nie pamietam ale bylo tam calkiem niezle...zalezy z jakimi nauczycielami jak sie zylo.....Ale najlepsze jaja i tak zawsze byly na historii i niemieckim....(chyba wiecie o kogo mi chodzi z histy i niemca??:) ) Pozdro dla absolwentow!!! i tych co tam chodza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikon Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.com.pl 15.11.03, 21:00 historia... wystarczyło znaleźć dobry temat do dyskusji, a lekcja mijała bardzo łagodnie ;) standardowe pytanie na początku zajęć: "a jak się panu profesorowi podobał Pan Tadeusz??" no i niezapomniane lekcje niemieckiego. nadal nic nie rozumiem z tego języka ;P i nigdy nie było problemu z prezentem imieninowym dla pana profesora :> pozdrowienia dla absolwentów i uczniów Adasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.p-c.com.pl 17.11.03, 13:54 a profesor Wachowski od niemca ha ha ha zawsze mial z 2 promile we krwi ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Idiota Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 01:23 Gość portalu: seba napisał(a): > a profesor Wachowski od niemca ha ha ha zawsze mial z 2 promile we krwi ha ha > ha dojcze browar ist gut, a wiecie ze ostatnio skuta z niemiec do nas przyjechal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fajter Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 13:41 كانت لديكم استفسارات أو مشاكل في عملية إخراج الزكاة و حسابها و مصارف إنفاقها..أرسلوا إلينا بالتفاصيل حول نوعية النشاط الاقتصادي متضمنة العملة و حجم الأموال و المدة الزمنية المطلوب إخراج الزكاة عنها لنجيب عليها خلال أسبوع بواسطة العلماء و المختصين Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.vf.shawcable.net 07.12.03, 19:52 No mlode Mickiewiczaki! Kto z was slyszal o takich profesorach jak Zygula, Kowalewski, Ducka, Zbrojkiewicz, Skowronska, ciotka Kijankowa, babcia Chrzan Dubienska, Karwanowa Beresniewicz... kto z was wie co i w ktorych latach wykladali. I kogo z tych zacnych ludzi wykonczyla fala mlodych zmp=owcow, tak, ze poszli na zsylke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.realestate.net.pl 13.12.03, 22:40 Kończyłam, wspominam - matura 1990, a teraz już sama w szkole uczę........ Odpowiedz Link Zgłoś
agaper Re: LO im Adasia Mickiewicza 13.12.03, 22:47 Kończyłam , wspominam maturę 1990, a teraz sama w szkole uczę............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.03, 12:24 witam, chyba jestem tu najswiezszym absolwentem V LO. gdyz ukończyłem je w 2003 roku, zawsze będe mile je wspominał. dla zainteresowanych polecam stronę szkoły : www.vmickiewicz.prv.pl a co do nauczycieli, ktorych mlodzi juz nie znają to powiem ze pani od chemi Dućka jest mi dobrze znana.. nawet za dobrze :) heh I czemu nikt tu nie wspomina o profesorach: Kocik, Majak, Grzegorzewska, czyli tych związanych z V L.O od kiedy ja zyje. W szkole nadal panuje fajny klimat, 14 pazdziernika b.r w dzien nauczyciela polowa sie upila.. oczywiscie z Alfredem na czele :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary absolwent Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 23:59 W szkole nadal panuje fajny klimat, 14 pazdziernika b.r w dzien nauczyciela > polowa sie upila.. oczywiscie z Alfredem na czele :) O tak i to jest argument! Kto jest mądry, 14 pażdziernika robi obchód po szkołach, patrzy gdzie się upijają i już wie, w której warto się uczyć bo tylko tam jest fajny klimat. Żałośnie to brzmi, a może żałosny jest ten świeży absolwent......? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 23:06 w postach wyzej ludzie pisali jak to częśc kadry robila sobie jakies imprezki, a ja nie mowie ze fajny klimat jest przez to ze kadra sie upija (raz na rok).. W sumie to wiadomo ze jest to argument przeciw szkole a nie za, i moze warto to wiedziec zanim sie do niej zapisze swoje dziecko. ogolnie stwierdzenie ze jest fajny klimat nie odnosi sie do alkocholu.. ktory zresztą w szkole spozywają uczniowie (takze nie na codzien tylko jak jest "okazja").. bardzo dobze tą szkole wspominam, ale warto tez powiedziec co jest nie tak. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.vf.shawcable.net 16.12.03, 03:38 Obejrzalem strone Mickiewicza. I nie ma co ukrywac jest to nedza na poziomie wczesnej podstawowki. Ten kto robil strone nie ma pojecia ani o historii szkoly, ani o absolwentach, ani o dawnej kadrze swietnych pedagogow rozkurzonych po 70 roku. A przeciez to u nas w budzie w 68 roku palily sie ruskie gazety, u nas byla ostatnia licealna buda, gdzie uczono laciny. U nas dzialaly Filuty - jeden z pierwszych szkolnych zespolow bitowych. Nasza buda to jest jedna z wizytowek budownictwa szkolnego [obok szkoly na Zawodziu nr 22] z okresu miedzywojnia. Nawet zdjecia nie mial kto zrobic i umiecic na stronie. Przed wojna przed nasza buda stal pomnik marszalka Pilsudskiego przeniesiony z przed "zwiazkowki" z Jasnogorskiej. To jest wstyd. Lepsza strone zrobilby etatowy politruk szkolny Jan Kocik dla niepoznaki zwany profesorem od szczelania z kbks-u. Nasi starsi i mlodsi koledzy mieszkaja dzis na wszystkich kontynentach i wiecej sie mozna o nich dowiedziec z forum Gazety, niz ze strony ich dawnej budy. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.citicorp.com 16.12.03, 12:02 a jaka to strona musze sprawdzic !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.citicorp.com 16.12.03, 12:11 o znalazle - powiem tak BRYNDZA dobra szkola a strona do bani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba J. Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.wsp.czest.pl / *.wsp.czest.pl 16.12.03, 13:35 Niechaj żyją albolwenci Stanisława Ignacego Mickiewicza! Skończyłem w tym roku to wiem, do czego zdolni są Ci, którzy chodzili do tej budki;)))) Pozdrawiam całą byłą 4b, pół 4a i perpanią Yrenkę;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.03, 00:19 co do strony V L.O to faktycznie jest kiepska, zrobiona przez pewnego jeszcze aktualnego ucznia, ktory wiadomo robil to za calkowita darmoche wiec itak mu to niezle wyszlo. Faktycznie mozna by umiescic duzo faktów dotyczących szkoły, jak i wiele fotek w dobrej jakosci (w przeciwienstwie do tych obecnych), zresztą w szkole są takie fotki bo sam kiedys bylem tam kims kto robił wszystko zamiast prof. w pracowni komp. ale oczywiscie nie ma kto tego zrobic. Mysle ze szkoły na to nie stac aby zaplacic 2000zl za zrobienie dobrej strony dlatego jest jak jest. W szkole duzo sie zmienia, pod paru lat pojawia się coraz więcej plastikowych okien, a w wakacje wymieniono parkiet na sali gimnastycznej po parudziesięciu latach, jest tez kilka nowych komputerow, ogólnie widac ze dyrekcja jakos sobie radzi. Uczniowie mają szafki zamiast szatni (szkoda ze po 4 osoby do szafki 1 osobowej ale to itak lepiej). Mysle ze dobrze byłoby co roku na stronie szkoły umieszczac fotki 4 klas (a w sumie za rok juz 3) opuszczających szkołe (takie jakie umieszczane są w gazetach juz od paru lat). Pozdrowienia dla tych najstarszych jak i tegorocznych absolwentów V L.O, którzy na koniec szkoly dostali fajna pamiątke : www.maarec.piwko.pl/001.jpg www.maarec.piwko.pl/002.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.03, 00:22 aha aby obejzeć fotki trzeba skopiowac skróty i otworzyc je w internet explorerze a nie klikac na linki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.vf.shawcable.net 19.12.03, 04:20 Masz troche racji piszac o klopotach ze strona. Ja jednak pamietam , ze wielu moich kolegow konczylo po maturze w naszej budzie informatyke i elektronike we Wroclawiu. Mozna rzec nawet, ze tam byl desant z Czestochowy. Nie mam zadnych watpliwosci, ze wsrod bylych mickiewiczakow jest odpowiedni sklad o zawodowych mozliwosciach, ktorzy mogliby pomoc w technicznym urzadzeniu strony. O strone merytoryczna moglibysmy sie postarac my, czyli ci wszyscy, ktorzy przez ostatnie kilkadziesiat lat odebrali swiadectwo maturalne w budynku przy Krakowskiej 29. troche szkoda, ze wymieniamy uwagi na ten temat na forum gazety Wyborczej, a nie na forum utworzonym przez tych, ktorzy zawiaduja strona szkoly. A koszta? Ile to kosztuje? I na jakie konto przeslac pieniadze? Mysle, ze szkola moglaby sie postarac o jakies konto, gdzie absolwenci od czasu do czasu mogliby pare zlotych, euro, czy dolarow podrzucic na zbozny cel. W koncu jest nas rozrzuconych po calym swiecie dosyc sporo. Nie Kazdy z glodu pada... Ale to nie ja powinienem takie akcje inicjowac. To ktos od srodka powinien powiedziec, ze potrzeba nam na to, albo na cos innego, Szukamy wparcia. Tak robi sie gdzie indziej. I zaden wstyd prosic o pomoc.... na cel zbozny. Wesolych Swiat Wszystkim Starszym i Mlodszym Kolegom z Mickiewicza Wlodzimierz Jedrzejczyk z Kolumbii Brytyjskiej Kanada matura 1969 w klasie sp. prof Skowronskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: 212.87.232.* 18.12.03, 10:58 Oczywiście że zaglądaja, super liceum, jestem jej absolwentem 1993 Odpowiedz Link Zgłoś