Dodaj do ulubionych

LO im Adasia Mickiewicza

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.03, 20:27
Cz na to forum zagladaja asolwenci V LO?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ela Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: 213.199.204.* 26.10.03, 22:46
      o to samo pytałam już 20.X br. Cześć . moja matura to rok 1975, klasa prof.
      Łączewskiej. A ty kiedy kończyłaś naszą budę.
      • Gość: seba Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.03, 07:24
        hi,

ja wlasnie tez pytalem ale.... Ja jestem mlodym :) absolwentem 1996 rok!!:)
        • Gość: Ania Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 10:56
          ja kończyłam w '92
          pozdrawiam wszystkich absolwentów. Odezwijcie się
          • Gość: DS Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.ap.edu.pl 06.11.03, 14:36
            Absolwent 1997

gg4213716
            • Gość: beti Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.03, 13:41
              Czesc! Ja skonczylam Mickiewicza w 1998 :)
            • Gość: ES Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: 195.205.138.* 23.11.03, 12:19
              JA tez skończyłam w 1997 i DS chodziliśmy do tej samej klasy IV B pamiętasz??
              • maxima_13 Re: LO im Adasia Mickiewicza 12.12.03, 22:37
                Ja tez skonczylam w 97, klasa IVb.
                Moze jakis kontakt?
                • Gość: DS MAXIMA_13 poszukiwany (a) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.03, 21:11
                  gg 4213716
        • Gość: wierzba Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: 213.199.204.* 22.11.03, 21:01
          A ja konczylam w '94 :-) Rany, to juz prawie 10 lat!!!
    • Gość: sebek Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 20:53
      halo halo czy ktos jest z V LO????
      • Gość: mik Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: 195.116.199.* 13.11.03, 23:07
        sa, i to nawet tacy nie za bardzio przejrzali. Konczylem w 98 r. dzisiaj juz
        stary chlop ze mnie i siedze generalnie we Wroclawiu ale V lo nie zapomne nigdy
        • Gość: seba Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.03, 18:48
          a uczyla cie GRUSZKA???
          • Gość: XXXX Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.feedback.pl / 192.168.15.* 15.11.03, 17:55
            A kogo ona nie uczyla......ble!!!!!
          • Gość: Kaśka Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.03, 23:06
            Niestety - to była wyjątkowa kretynka
      • Gość: mik Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: 195.116.199.* 13.11.03, 23:07
        sa, i to nawet tacy nie za bardzio przejrzali. Konczylem w 98 r. dzisiaj juz
        stary chlop ze mnie i siedze genrealnie we Wroclawiu ale V lo nie zapomne nigdy
        • Gość: Roland Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.feedback.pl / 192.168.15.* 14.11.03, 13:25
          No ja konczylem Adasia w 2001 albo w 2000.nie pamietam ale bylo tam calkiem
          niezle...zalezy z jakimi nauczycielami jak sie zylo.....Ale najlepsze jaja i
          tak zawsze byly na historii i niemieckim....(chyba wiecie o kogo mi chodzi z
          histy i niemca??:) )
          Pozdro dla absolwentow!!! i tych co tam chodza
          • Gość: nikon Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.com.pl 15.11.03, 21:00
            historia... wystarczyło znaleźć dobry temat do dyskusji, a lekcja mijała bardzo
            łagodnie ;) standardowe pytanie na początku zajęć: "a jak się panu profesorowi
            podobał Pan Tadeusz??"
            no i niezapomniane lekcje niemieckiego. nadal nic nie rozumiem z tego języka ;P
            i nigdy nie było problemu z prezentem imieninowym dla pana profesora :>
            pozdrowienia dla absolwentów i uczniów Adasia
    • Gość: seba Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.p-c.com.pl 17.11.03, 13:54
      a profesor Wachowski od niemca ha ha ha zawsze mial z 2 promile we krwi ha ha
      ha
      • Gość: Idiota Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 01:23
        Gość portalu: seba napisał(a):

> a profesor Wachowski od niemca ha ha ha zawsze mial z 2 promile we krwi ha ha
        > ha
        dojcze browar ist gut, a wiecie ze ostatnio skuta z niemiec do nas przyjechal?
    • Gość: Fajter Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 13:41
      كانت لديكم استفسارات أو مشاكل في عملية إخراج الزكاة و حسابها و مصارف
      إنفاقها..أرسلوا إلينا بالتفاصيل حول نوعية النشاط الاقتصادي متضمنة العملة و حجم
      الأموال و المدة الزمنية المطلوب إخراج الزكاة عنها لنجيب عليها خلال أسبوع بواسطة
      العلماء و المختصين
    • Gość: Wlodek Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.vf.shawcable.net 07.12.03, 19:52
      No mlode Mickiewiczaki!
      Kto z was slyszal o takich profesorach jak Zygula, Kowalewski, Ducka,
      Zbrojkiewicz, Skowronska, ciotka Kijankowa, babcia Chrzan Dubienska, Karwanowa
      Beresniewicz...
      kto z was wie co i w ktorych latach wykladali.
      I kogo z tych zacnych ludzi wykonczyla fala mlodych zmp=owcow, tak, ze poszli
      na zsylke?
    • Gość: Aga Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.realestate.net.pl 13.12.03, 22:40
      Kończyłam, wspominam - matura 1990, a teraz już sama w szkole uczę........
    • agaper Re: LO im Adasia Mickiewicza 13.12.03, 22:47
      Kończyłam , wspominam maturę 1990, a teraz sama w szkole uczę............
    • Gość: marek Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.03, 12:24
      witam, chyba jestem tu najswiezszym absolwentem V LO. gdyz ukończyłem je w
      2003 roku, zawsze będe mile je wspominał.

dla zainteresowanych polecam stronę szkoły : www.vmickiewicz.prv.pl

a co do nauczycieli, ktorych mlodzi juz nie znają to powiem ze pani od chemi
      Dućka jest mi dobrze znana.. nawet za dobrze :) heh

I czemu nikt tu nie wspomina o profesorach: Kocik, Majak, Grzegorzewska, czyli
      tych związanych z V L.O od kiedy ja zyje.

W szkole nadal panuje fajny klimat, 14 pazdziernika b.r w dzien nauczyciela
      polowa sie upila.. oczywiscie z Alfredem na czele :)

pozdrawiam
      • Gość: stary absolwent Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 23:59
        W szkole nadal panuje fajny klimat, 14 pazdziernika b.r w dzien nauczyciela
        > polowa sie upila.. oczywiscie z Alfredem na czele :)

O tak i to jest argument! Kto jest mądry, 14 pażdziernika robi obchód po
        szkołach, patrzy gdzie się upijają i już wie, w której warto się uczyć bo
        tylko tam jest fajny klimat. Żałośnie to brzmi, a może żałosny jest ten świeży
        absolwent......?
        • Gość: marek Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 23:06
          w postach wyzej ludzie pisali jak to częśc kadry robila sobie jakies imprezki,
          a ja nie mowie ze fajny klimat jest przez to ze kadra sie upija (raz na rok)..
          W sumie to wiadomo ze jest to argument przeciw szkole a nie za, i moze warto
          to wiedziec zanim sie do niej zapisze swoje dziecko.

ogolnie stwierdzenie ze jest fajny klimat nie odnosi sie do alkocholu.. ktory
          zresztą w szkole spozywają uczniowie (takze nie na codzien tylko jak
          jest "okazja")..

bardzo dobze tą szkole wspominam, ale warto tez powiedziec co jest nie tak.

pozdrawiam
    • Gość: Wlodek Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.vf.shawcable.net 16.12.03, 03:38
      Obejrzalem strone Mickiewicza.
      I nie ma co ukrywac jest to nedza na poziomie wczesnej podstawowki.
      Ten kto robil strone nie ma pojecia ani o historii szkoly, ani o absolwentach,
      ani o dawnej kadrze swietnych pedagogow rozkurzonych po 70 roku.
      A przeciez to u nas w budzie w 68 roku palily sie ruskie gazety, u nas byla
      ostatnia licealna buda, gdzie uczono laciny. U nas dzialaly Filuty - jeden z
      pierwszych szkolnych zespolow bitowych.
      Nasza buda to jest jedna z wizytowek budownictwa szkolnego [obok szkoly na
      Zawodziu nr 22] z okresu miedzywojnia.
      Nawet zdjecia nie mial kto zrobic i umiecic na stronie.
      Przed wojna przed nasza buda stal pomnik marszalka Pilsudskiego przeniesiony z
      przed "zwiazkowki" z Jasnogorskiej.
      To jest wstyd.
      Lepsza strone zrobilby etatowy politruk szkolny Jan Kocik dla niepoznaki zwany
      profesorem od szczelania z kbks-u.
      Nasi starsi i mlodsi koledzy mieszkaja dzis na wszystkich kontynentach i wiecej
      sie mozna o nich dowiedziec z forum Gazety, niz ze strony ich dawnej budy.
      Wstyd.

• Gość: seba Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.citicorp.com 16.12.03, 12:02
        a jaka to strona musze sprawdzic !!
    • Gość: seba Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.citicorp.com 16.12.03, 12:11
      o znalazle - powiem tak BRYNDZA dobra szkola a strona do bani
    • Gość: Qba J. Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.wsp.czest.pl / *.wsp.czest.pl 16.12.03, 13:35
      Niechaj żyją albolwenci Stanisława Ignacego Mickiewicza! Skończyłem w tym roku
      to wiem, do czego zdolni są Ci, którzy chodzili do tej budki;)))) Pozdrawiam
      całą byłą 4b, pół 4a i perpanią Yrenkę;)
      • Gość: marek Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.03, 00:19
        co do strony V L.O to faktycznie jest kiepska, zrobiona przez pewnego jeszcze
        aktualnego ucznia, ktory wiadomo robil to za calkowita darmoche wiec itak mu
        to niezle wyszlo. Faktycznie mozna by umiescic duzo faktów dotyczących szkoły,
        jak i wiele fotek w dobrej jakosci (w przeciwienstwie do tych obecnych),
        zresztą w szkole są takie fotki bo sam kiedys bylem tam kims kto robił
        wszystko zamiast prof. w pracowni komp. ale oczywiscie nie ma kto tego zrobic.
        Mysle ze szkoły na to nie stac aby zaplacic 2000zl za zrobienie dobrej strony
        dlatego jest jak jest.

W szkole duzo sie zmienia, pod paru lat pojawia się coraz więcej plastikowych
        okien, a w wakacje wymieniono parkiet na sali gimnastycznej po parudziesięciu
        latach, jest tez kilka nowych komputerow, ogólnie widac ze dyrekcja jakos
        sobie radzi. Uczniowie mają szafki zamiast szatni (szkoda ze po 4 osoby do
        szafki 1 osobowej ale to itak lepiej).

Mysle ze dobrze byłoby co roku na stronie szkoły umieszczac fotki 4 klas (a w
        sumie za rok juz 3) opuszczających szkołe (takie jakie umieszczane są w
        gazetach juz od paru lat).

Pozdrowienia dla tych najstarszych jak i tegorocznych absolwentów V L.O,
        którzy na koniec szkoly dostali fajna pamiątke :

www.maarec.piwko.pl/001.jpg
        www.maarec.piwko.pl/002.jpg
        • Gość: marek Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.03, 00:22
          aha aby obejzeć fotki trzeba skopiowac skróty i otworzyc je w internet
          explorerze a nie klikac na linki.
        • Gość: Wlodek Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: *.vf.shawcable.net 19.12.03, 04:20
          Masz troche racji piszac o klopotach ze strona.
          Ja jednak pamietam , ze wielu moich kolegow konczylo po maturze w naszej
          budzie informatyke i elektronike we Wroclawiu.
          Mozna rzec nawet, ze tam byl desant z Czestochowy.
          Nie mam zadnych watpliwosci, ze wsrod bylych mickiewiczakow jest odpowiedni
          sklad o zawodowych mozliwosciach, ktorzy mogliby pomoc w technicznym urzadzeniu
          strony.
          O strone merytoryczna moglibysmy sie postarac my, czyli ci wszyscy, ktorzy
          przez ostatnie kilkadziesiat lat odebrali swiadectwo maturalne w budynku przy
          Krakowskiej 29.
          troche szkoda, ze wymieniamy uwagi na ten temat na forum gazety Wyborczej, a
          nie na forum utworzonym przez tych, ktorzy zawiaduja strona szkoly.
          A koszta? Ile to kosztuje? I na jakie konto przeslac pieniadze?
          Mysle, ze szkola moglaby sie postarac o jakies konto, gdzie absolwenci od czasu
          do czasu mogliby pare zlotych, euro, czy dolarow podrzucic na zbozny cel.
          W koncu jest nas rozrzuconych po calym swiecie dosyc sporo.
          Nie Kazdy z glodu pada...
          Ale to nie ja powinienem takie akcje inicjowac. To ktos od srodka powinien
          powiedziec, ze potrzeba nam na to, albo na cos innego,
          Szukamy wparcia.
          Tak robi sie gdzie indziej. I zaden wstyd prosic o pomoc....
          na cel zbozny.

Wesolych Swiat
          Wszystkim Starszym i Mlodszym
          Kolegom z Mickiewicza

Wlodzimierz Jedrzejczyk
          z Kolumbii Brytyjskiej
          Kanada
          matura 1969 w klasie sp. prof Skowronskiej
    • Gość: arek Re: LO im Adasia Mickiewicza IP: 212.87.232.* 18.12.03, 10:58
      Oczywiście że zaglądaja, super liceum, jestem jej absolwentem 1993

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka