Gość: sąsiadka Co Traugutt ma robić z Dzidziusiem?Wyrzucić? IP: *.54.168.161.tvksmp.pl 04.12.08, 15:17 do zzz owszem robisz hałas-szurasz butami po schodach,zgrzytasz kluczem w zamkach,hałasuje twoja pralka,tv,radio i dzwonek telefonu.Tych hałasow da się uniknąć,psiego szczekania nie,bo pies po to właśnie został udomowiony żeby szczekał.Ja twoje hałasy znoszę bo na wzajemnych ustępstwach polega życie w społeczeństwie.Ty wstajesz rano i kombinujesz komu by tu przy.ieprzyć żeby się lepiej poczuć. I jeszcze hałaśliwie spuszczasz wodę w ubikacji w nocy co mnie budzi,mimo to nie podaję cię do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Co Traugutt ma robić z Dzidziusiem?Wyrzucić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 21:06 nie jestem twoja sasiadka,mieszkam w domku jednorodzinnym wolno stojacym i nikomu nie przeszkadzam,Przeszkadza mi natomist pies sasiadki,ktory szczeka i wyje bo jest glodny .Na caly dzien dostaje do jedzenia pol litra zupy i stara kosc .Kochasz zwierzeta przeprowadz sie do ZOO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc 1 Reagujcie i pomóżcie głodnym psom./kotom !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 22:03 Jesli tylko znacie zle traktowane czy głodujące psy lub koty w waszym otoczeniu -nie bądzcie na to obojętni !!! Zróbcie dobry uczynek-rozmawiajcie o tym z właścicielami takich psów czy kotów ,którzy żle traktują swoje zwierzęta albo je głodzą !! Przemówcie im do rozumu i sumień !! W skrajnym wypadkach mozna postraszyć strażą miejską czy policją -jesli człowieczek nie chce zmienić swego postępowania /oby tylko nie mścił się za to na bezbronnym psie czy kocie !!/ Nie musicie kochac wszystkich zwierząt-ale okażcie trochę serca i wczujcie się w sytuację bezbronnych ,często uwięzionych zwierząt -zdanych na naszą ,ludzką łaskę i niełaskę !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Reagujcie i pomóżcie głodnym psom./kotom !! IP: 80.50.54.* 06.12.08, 20:15 moj sasiad nie dosc ze glodzi psa to jeszcze w dodatku kota ma uwiazanego na sznurku. Na dworze przywiazuje go do klamki ,lub sznurek kladzie pod wiadro wypelnione kamieniami. KOCHAM LUDZI OPROCZ TYCH CO KOCHAJA PSY I KOTY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WT Pomagajcie zwierzętom-żle traktowanym !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 22:00 Jeśli tylko możesz pomóc w tym przypadku-to zrób ,ile się da ,by pomóc temu psu i kotu-proszę !!! Pies nie może głodować a kot nie może być trzymany na sznurku -bo to wszystko jest znęcaniem się na zwierzętami i dowodem okrucieństwa wobec nich !! Może dłuższa rozmowa da dobry skutek ,bo dotrze coś do tego człowieka ? Musi zrozumieć ,że głodzenie psa czy kota oraz trzymanie tego kota na dworze na sznurku-jest znęcaniem się nad nimi ? Bo tego kota też pewnie głodzi ,a nie puszcza go wolno,by złapał jakąś mysz czasem chociaż i sam się dokarmił ,gdyż kot zle traktowany pewnie by uciekł. Ten człowiek nie robi tego chyba ,bo jest zbyt biedny ,ale z bezmyślności i zwykłego okrucieństwa. W razie czego-jeśli nie uda Ci się pomóc w tej sprawie,proszę o jakiś kontakt.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JBB Co Traugutt ma robić z Dzidziusiem?Wyrzucić? IP: 217.98.39.* 07.12.08, 16:41 To ludzie zwierzętom zgotowali ten los..Zgadzam się z opinią,że jak się ma zwierzę to trzeba o nie dbać.Moja sąsiadka wypuszcza pieska "na siku" o 5-tej rano.Po czym szybciutko kładzie się spać w pokoju z oknem wychodzącym na drugą stronę naszego bloku.Biedna psina szczeka często przez godzinę domagając się wpuszczenia do domu.Szlak mnie trafia jak co chwila słyszę to biedne poszczekiwanie i spać nie mogę.Cierpię ja i ten biedny psiak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madźź Re: Co Traugutt ma robić z Dzidziusiem?Wyrzucić? IP: 94.251.136.* 08.12.08, 17:02 W takim razie ludzie reagujcie jeśli wasi sasiedzi znecaja sie lub zaniedlubuja zwierzeta! Trauguttowski Dzidziuś ma jedzenia pod dostatkiem, zabawy w dzień także i ludzkiego towarzystwa! Co Wam przeszkadza ten pies?! Jest film na stronie TVN24 gdzie dziennikarka robila doswiadczenie chodzac w tą i spowrotem, pies nie szczekal! A rzekomo szczeka non stop. Wypowiadaly sie takze inne mieszkanki tej kamienicy i szczekania uciazliwego nie ma! Jak ktos jest tak dociekliwy to niech sobie tego filmiku poszuka. Jest na stronie www.traugutt.net . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Co Traugutt ma robić z Dzidziusiem?Wyrzucić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 18:05 A może ta Pani by hałasujących studentów rozliczała i na nich donosiła, bo podobno to ich wina. Mieszkam w okolicy, często wracam wieczorami i nie słyszę, żeby ten pies był nie do zniesienia, bardziej słychać ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WT Do JBB-prośba. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 22:27 Sprawa nieco podobna jak opisana wyżej/ kot trzymany na sznurku na dworze /.Po pierwsze :pies chyba nie musi wychodzić o 5 rano ,jesli wyjdzie się z nim póżnym wieczorem-np.ok .godz.22-23-prawda? Wystarczy chcieć wyjść z nim o tej póznej porze-zamiast wczesnego wieczoru np.18-19 godz., bo tej pani nie chce się już pózniej wyjść/wiadomo:tv ,itd./. Każdy pies musi być co najmniej 3 razy na spacerze ,by załatwić się.Niektóre muszą wychodzić dużo częściej i trzeba im to zapewnić ,jeśli to możliwe.Należy tej pani wytłumaczyć ,że pies nie może marznąć i ujadać godzinami pod drzwiami ,bo jej jest wygodnie wypuścić o świcie psa samego i nie zabierać go -to jest złe traktowanie psa .Ponadto jest to zakłócanie porządku i uniemożliwianie snu wczesnym rankiem innym mieszkańcom. Gdyby możliwa była taka rozmowa Twoja i może innych lokatorów z tą właścielką psa -proszę zróbcie to .Szkoda psa ,bo prócz lata marznie resztę roku i męczy się nie mogąc wrócić z tego zbyt wczesnego wyjscia i dostać się do mieszkania.Przy pózniejszym wieczornym spacerze może przecież spokojnie wytrzymywać do 7 rano i wychodzić z kimś z domowników.Pies wtedy nie będzie zestresowany błagał o wpuszczenie a ludzie wokół będą mogli spać .Spróbujcie tej kobiecie jakoś to skutecznie wytłumaczyć-może jednak dotrze to do niej.Miejmy nadzieję.Ja na Twoim miejscu tak bym na pewno zrobił już wcześniej-dla dobra psa i waszego spokoju o 5-6 rano/snu/.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Co Traugutt ma robić z Dzidziusiem?Wyrzucić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 09:43 forum.gazeta.pl/forum/w,55,103886898,,Mlodzi_Po_studiach_uciekamy_z_Czestochowy.html?v=2&wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS. Re: Co Traugutt ma robić z Dzidziusiem?Wyrzucić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 09:43 forum.gazeta.pl/forum/w,55,103886898,103893516,Re_Mlodzi_Po_studiach_uciekamy_z_Czestochowy.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś