Dodaj do ulubionych

Co Traugutt ma robić z Dzidziusiem?Wyrzucić?

• Gość: sąsiadka Co Traugutt ma robić z Dzidziusiem?Wyrzucić? IP: *.54.168.161.tvksmp.pl 04.12.08, 15:17
      do
      zzz
      owszem robisz hałas-szurasz butami po schodach,zgrzytasz kluczem w
      zamkach,hałasuje twoja pralka,tv,radio i dzwonek telefonu.Tych
      hałasow da się uniknąć,psiego szczekania nie,bo pies po to właśnie
      został udomowiony żeby szczekał.Ja twoje hałasy znoszę bo na
      wzajemnych ustępstwach polega życie w społeczeństwie.Ty wstajesz
      rano i kombinujesz komu by tu przy.ieprzyć żeby się lepiej
      poczuć.
      I jeszcze hałaśliwie spuszczasz wodę w ubikacji w nocy co mnie
      budzi,mimo to nie podaję cię do sądu.
      • Gość: zzz Re: Co Traugutt ma robić z Dzidziusiem?Wyrzucić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 21:06
        nie jestem twoja sasiadka,mieszkam w domku jednorodzinnym wolno
        stojacym i nikomu nie przeszkadzam,Przeszkadza mi natomist pies
        sasiadki,ktory szczeka i wyje bo jest glodny .Na caly dzien dostaje
        do jedzenia pol litra zupy i stara kosc .Kochasz zwierzeta
        przeprowadz sie do ZOO
        • Gość: gośc 1 Reagujcie i pomóżcie głodnym psom./kotom !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 22:03
          Jesli tylko znacie zle traktowane czy głodujące psy lub koty w waszym otoczeniu
          -nie bądzcie na to obojętni !!! Zróbcie dobry uczynek-rozmawiajcie o tym z
          właścicielami takich psów czy kotów ,którzy żle traktują swoje zwierzęta albo je
          głodzą !! Przemówcie im do rozumu i sumień !! W skrajnym wypadkach mozna
          postraszyć strażą miejską czy policją -jesli człowieczek nie chce zmienić swego
          postępowania /oby tylko nie mścił się za to na bezbronnym psie czy kocie !!/ Nie
          musicie kochac wszystkich zwierząt-ale okażcie trochę serca i wczujcie się w
          sytuację bezbronnych ,często uwięzionych zwierząt -zdanych na naszą ,ludzką
          łaskę i niełaskę !!!!
          • Gość: zzz Re: Reagujcie i pomóżcie głodnym psom./kotom !! IP: 80.50.54.* 06.12.08, 20:15
            moj sasiad nie dosc ze glodzi psa to jeszcze w dodatku kota ma uwiazanego na
            sznurku. Na dworze przywiazuje go do klamki ,lub sznurek kladzie pod wiadro
            wypelnione kamieniami. KOCHAM LUDZI OPROCZ TYCH CO KOCHAJA PSY I KOTY
            • Gość: WT Pomagajcie zwierzętom-żle traktowanym !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 22:00
              Jeśli tylko możesz pomóc w tym przypadku-to zrób ,ile się da ,by pomóc temu psu
              i kotu-proszę !!! Pies nie może głodować a kot nie może być trzymany na sznurku
              -bo to wszystko jest znęcaniem się na zwierzętami i dowodem okrucieństwa wobec
              nich !! Może dłuższa rozmowa da dobry skutek ,bo dotrze coś do tego człowieka ?
              Musi zrozumieć ,że głodzenie psa czy kota oraz trzymanie tego kota na dworze na
              sznurku-jest znęcaniem się nad nimi ? Bo tego kota też pewnie głodzi ,a nie
              puszcza go wolno,by złapał jakąś mysz czasem chociaż i sam się dokarmił ,gdyż
              kot zle traktowany pewnie by uciekł.
              Ten człowiek nie robi tego chyba ,bo jest zbyt biedny ,ale z bezmyślności i
              zwykłego okrucieństwa.
              W razie czego-jeśli nie uda Ci się pomóc w tej sprawie,proszę o jakiś
              kontakt.Pozdrawiam.
    • Gość: JBB Co Traugutt ma robić z Dzidziusiem?Wyrzucić? IP: 217.98.39.* 07.12.08, 16:41
      To ludzie zwierzętom zgotowali ten los..Zgadzam się z opinią,że jak się ma zwierzę to trzeba o nie dbać.Moja sąsiadka wypuszcza pieska "na siku" o 5-tej rano.Po czym szybciutko kładzie się spać w pokoju z oknem wychodzącym na drugą stronę naszego bloku.Biedna psina szczeka często przez godzinę domagając się wpuszczenia do domu.Szlak mnie trafia jak co chwila słyszę to biedne poszczekiwanie i spać nie mogę.Cierpię ja i ten biedny psiak.
      • Gość: Madźź Re: Co Traugutt ma robić z Dzidziusiem?Wyrzucić? IP: 94.251.136.* 08.12.08, 17:02
        W takim razie ludzie reagujcie jeśli wasi sasiedzi znecaja sie lub zaniedlubuja zwierzeta! Trauguttowski Dzidziuś ma jedzenia pod dostatkiem, zabawy w dzień także i ludzkiego towarzystwa! Co Wam przeszkadza ten pies?! Jest film na stronie TVN24 gdzie dziennikarka robila doswiadczenie chodzac w tą i spowrotem, pies nie szczekal! A rzekomo szczeka non stop. Wypowiadaly sie takze inne mieszkanki tej kamienicy i szczekania uciazliwego nie ma! Jak ktos jest tak dociekliwy to niech sobie tego filmiku poszuka. Jest na stronie www.traugutt.net .
        • Gość: kaśka Re: Co Traugutt ma robić z Dzidziusiem?Wyrzucić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 18:05
          A może ta Pani by hałasujących studentów rozliczała i na nich
          donosiła, bo podobno to ich wina. Mieszkam w okolicy, często wracam
          wieczorami i nie słyszę, żeby ten pies był nie do zniesienia,
          bardziej słychać ludzi...
      • Gość: WT Do JBB-prośba. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 22:27
        Sprawa nieco podobna jak opisana wyżej/ kot trzymany na sznurku na dworze /.Po
        pierwsze :pies chyba nie musi wychodzić o 5 rano ,jesli wyjdzie się z nim póżnym
        wieczorem-np.ok .godz.22-23-prawda? Wystarczy chcieć wyjść z nim o tej póznej
        porze-zamiast wczesnego wieczoru np.18-19 godz., bo tej pani nie chce się już
        pózniej wyjść/wiadomo:tv ,itd./. Każdy pies musi być co najmniej 3 razy na
        spacerze ,by załatwić się.Niektóre muszą wychodzić dużo częściej i trzeba im to
        zapewnić ,jeśli to możliwe.Należy tej pani wytłumaczyć ,że pies nie może marznąć
        i ujadać godzinami pod drzwiami ,bo jej jest wygodnie wypuścić o świcie psa
        samego i nie zabierać go -to jest złe traktowanie psa .Ponadto jest to
        zakłócanie porządku i uniemożliwianie snu wczesnym rankiem innym mieszkańcom.
        Gdyby możliwa była taka rozmowa Twoja i może innych lokatorów z tą właścielką
        psa -proszę zróbcie to .Szkoda psa ,bo prócz lata marznie resztę roku i męczy
        się nie mogąc wrócić z tego zbyt wczesnego wyjscia i dostać się do
        mieszkania.Przy pózniejszym wieczornym spacerze może przecież spokojnie
        wytrzymywać do 7 rano i wychodzić z kimś z domowników.Pies wtedy nie będzie
        zestresowany błagał o wpuszczenie a ludzie wokół będą mogli spać .Spróbujcie tej
        kobiecie jakoś to skutecznie wytłumaczyć-może jednak dotrze to do niej.Miejmy
        nadzieję.Ja na Twoim miejscu tak bym na pewno zrobił już wcześniej-dla dobra psa
        i waszego spokoju o 5-6 rano/snu/.Pozdr.
    • Gość: as Re: Co Traugutt ma robić z Dzidziusiem?Wyrzucić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 09:43

forum.gazeta.pl/forum/w,55,103886898,,Mlodzi_Po_studiach_uciekamy_z_Czestochowy.html?v=2&wv.x=2
      • Gość: AS. Re: Co Traugutt ma robić z Dzidziusiem?Wyrzucić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 09:43
        forum.gazeta.pl/forum/w,55,103886898,103893516,Re_Mlodzi_Po_studiach_uciekamy_z_Czestochowy.html?wv.x=2
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka