Dodaj do ulubionych

Konto dla studenta

13.12.08, 13:55
W ktorym banku i jakie konto najlepiej otworzyc dla studenta?
Obserwuj wątek
    • Gość: ALA Re: Konto dla studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 19:22
      W Invest Banku na Kilińskiego - darmowe konto do 26 roku życia, bezpłatny dostęp
      przez internet. Warunek - aktualne legitymacja studencka.
      • Gość: em Re: Konto dla studenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.08, 19:39
        Tylko mBank.
        prowadzenie i przelewy do wszytskich banków za darmo.
        mam od wielu lat i polecam.
        • meganite MBank i nic więcej Ci do szczęścia nie potrzeba... 13.12.08, 19:56
          pewnie zaraz znajdą się marudy, że kasy we wpłatomatach się nie da wpłacać bo
          nieczynne itp.... A prawda jest taka że to najsolidniejszy bank internetowy ze
          wszystkich. Zero opłat za prowadzenie, zero za przelewy jasne warunki na
          lokatach, Cud miód malina :P Szkoda że rodzice trzymają się tego cholernego PKO,
          no ale cóż ja wybrałem MBank 3 lata temu i nie żałuję. Pełno bankomatów w
          których możesz wypłacać kaske. Polecam
          • Gość: sd Re: MBank i nic więcej Ci do szczęścia nie potrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 22:23
            Powiedzmy sobie jasno. Mbank nie jest najbardziej solidny tylko
            najtanszy. Dla studenta to jest poniekad najwazniejsze. Jezeli masz
            kilka zl na mies na oplate za konto to jednak lepiej zalozyc w pko
            bp.
            • Gość: abc Re: MBank i nic więcej Ci do szczęścia nie potrze IP: *.alfanet24.pl 13.12.08, 22:34
              Invest Bank? Czlowieku.... jeden z najgorszych banków...
              mBank ma najbardziej użyteczny system elektorniczny, po nowym roku
              maja dojsc kolejne pomocne funkcje. Wszytsko za free, owszem,
              czasami problem z wplatomatem, ale to sie zmieni w najblizszym
              czasie. Bedą nowoczesne maszyny i co wazniejsze zostanie dostawiona
              2 w miescie - jakis czas temu interweniowalem w sprawie wplatomatu u
              prezesa mBanku i dostalem zapewnienie, ze zostanie dostawiony drugi
              w Galerii.
              • sanchez.zz Re: MBank i nic więcej Ci do szczęścia nie potrze 14.12.08, 09:23
                Dzieki za odpowiedzi, skusze sie na ten mBank. ;)
                • Gość: xkx Re: MBank i nic więcej Ci do szczęścia nie potrze IP: *.143.lesio.net 14.12.08, 14:51
                  Jest jeszcze jedna propozycja moze warta zwrócenia uwagi. Mam tu na
                  mysli Alior Bank jedyna opłąta co tam występuje to oplata za karte
                  reszta za darmo. Do tego dochodza wszystkie bankomaty za darmo.
                  Wiadomo narazie jako debiutant niema moze jeszcze ful wypas oferty
                  ale co bedzie dalej nie wiadomo zapewne bedzie rozwijana in plus.
                  • paolo.89 Re: MBank i nic więcej Ci do szczęścia nie potrze 14.12.08, 18:17
                    Po cholere placic Aliorowi za karte, jak w mBanku jest za free:)
                    • Gość: Menel Re: MBank i nic więcej Ci do szczęścia nie potrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 21:33
                      Jezeli rzeczywiscie w mBanku karta jest za free to rzeczywiscie sie
                      skus.... ja bym polecil ING Slaski-konto z dostepem do neta, tez za
                      darmo, bankomaty ING i Euronetu za darmo ( a wiadomo ile placowek ma
                      w miescie ING, a ile chocby mBank)-szkoda ze za karte 2 zl
                      miesiecznie. Rozwaz to:)
                    • Gość: xkx Re: MBank i nic więcej Ci do szczęścia nie potrze IP: *.143.lesio.net 15.12.08, 06:15
                      owszem za free ale ilosc za darmo bankomatow jest mniejsza. W
                      aliorze za free sa wszystkie w mbanku nie wszystkie.
                      • sanchez.zz Re: MBank i nic więcej Ci do szczęścia nie potrze 16.12.08, 12:23
                        No to jestem w kropce. Alior Bank vs mBank. Musze poczytac lub
                        poczekac na post ulatwiajacy mi decyzje. Dzieki.
                        • Gość: Menel Re: MBank i nic więcej Ci do szczęścia nie potrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 13:56
                          Z tego co wiem to teraz jest promocja i karta w Aliorze jest przez 1
                          rok za free. Od grudnia ma byc jedna, a od nowego roku druga
                          placowka Aliora otwarta w Cz-wa, w Alejach.

Z tym ze przez neta mozna zalozyc i konto i karte kurierem uzyskac
                          za darmo. Poczytaj sobie na stronie Alior banku o tym, bo informacje
                          o promocji karty dostalem na maila, wiec nie wiem czy nie jestem
                          wybrancem:)
                          • Gość: hmm Re: MBank i nic więcej Ci do szczęścia nie potrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 14:04
                            Alior wezmie za obsluge karty 3zł miesiecznie. Rok jest za darmo ale tylko dla
                            Tych którzy wypelnili ankiete. :)
                            Po drugie w aliorze przelewy sa autoryzowane smsem. Jak przekroczysz 10 smsów w
                            miesiacu to za kazdy nastepny zaplacisz 30gr.

Zobacz sobie konto direct w ING :) Za karte tylko placisz... :)
                            • Gość: Paolo Re: MBank i nic więcej Ci do szczęścia nie potrze IP: *.alfanet24.pl 16.12.08, 18:19
                              Od nowego roku Multibank za Ratuszem bedzie przyjmowac tajkże wpłaty
                              na mBank, wiec nie bedzie trzeba jezdzic do Tesco.
                              Alior ma wszytskie bankomaty bezpletne, ale nie przesadzajcie, ze
                              mBank na malo bezprowizyjnych:
                              www.mbank.pl/przewodnik/bankomaty_wplatomaty/?search=1&country=pl&wyplata=on&city=21
                              W camym centrum, w Alejach jest kilka.
                              • Gość: xkx Re: MBank i nic więcej Ci do szczęścia nie potrze IP: *.143.lesio.net 16.12.08, 18:27
                                Poza centrun niestety gorzej. Zwłaszcza jesli student nei ma checi
                                wypacania po minimum 50 zł (wtedy odpada Euronet) i nagle okazuje
                                się iz ilosc darmowych bankomatów przynajmniej w Cz-wie nei jest za
                                wielka. Wszytko zależy od tego co komu jest niezbedne do
                                funkcjonowania. Jesli wazna jest nieogranicznoa liczba darmowych
                                bankoatów oraz mozliwośc załtwienia czegoś na gebe Alior oczywiscie
                                bedzie lepszy niz MBank. Natomiast jesli to jest nie istotne oraz
                                pewne ograniczenai jesli chodzi o darmowe bankomaty nie beda
                                problemem to oczywiscie MBank bedzie lepszy od Alior banku i innych
                                banków w realu. Jeszcze jest Multibank (młodszy barat Mbanku) który
                                ma niomal taka sama oferte a ma oddział. Tak wiec do wyboru do
                                koloru.
                                • Gość: Pawel Re: MBank i nic więcej Ci do szczęścia nie potrze IP: *.alfanet24.pl 16.12.08, 19:20
                                  Ale w MultiBanku juz jest jakas symboliczna oplata. Ale..nie
                                  pamietam za co...:) Chodzi o to, aby poborów nie bylo:)

A co do karty, to zawsze mozna nią zaplacic. Oczywiscie nie
                                  wszedzie, nie kazdy punkt uslugowy ma terminal platniczy. Z drugiej
                                  strony zawsze te pare zlotych ma sie przy sobie na okazyjne zakupy.
                                  Wieksze wydatki raczej planuje sie wczesniej i mozna pobrac kase
                                  gdzies przy okazji w centum obok uczelni. Tak mi sie wydaje.
        • allegazeta.pl Re: Konto dla studenta 16.12.08, 18:46
          Również polecam mBank, wszystko proste i bezpłatne, darmowe potwierdzenia
          smsowe, bez żadnych ograniczeń, darmowa karta i prowadzenie rachunku. Warto
          założyć i samemu się przekonać w końcu za założenie się nie płaci, a jeśli nie
          będzie spełniało oczekiwań zawsze można przenieść się do innego banku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka