darknes86 15.02.09, 22:01 Witam, Zastanawiam się nad założeniem internetu z firmy NETCOM z Kiedrzyna, proszę Was o opinie na temat tej firmy i jakości usług przez nią świadczonych ... Z góry dzięki za pomoc ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inna Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.09, 22:16 ja odradzam korzystalam z ich usług 3 lata temu moze cos sie zmienilo ale musialam zrezygnowac bo czesciej nie mialam neta niz mialam a jak mialam to byl tragiczny ,ciagle bylo zganianie jak nie na pogode to na zakłócajace anteny telewizyjne,(hehe).pozdrawiam i zycze trafnego wyboru jesli chodzi o moja rade to wogole odradzam radiowki.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internautka Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.09, 07:25 3 lata temu faktycznie tak bylo. teraz jest bardzo dobrze. zadnych przerw. a radiowki sa ok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.09, 14:51 a posiadala pani internautka radiowke zeby tak polecac??? bo ja wiem z doswiadczenia ze nawet glupiego filmiku nie da sie obejrzec bez zacinania a w weekend to juz wogole maskara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internautka Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 16.02.09, 17:05 no czywiscie ze posiadam radiowke!! caly czas! i filmiki np z youtube bez przeszkod ogladam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.09, 20:42 to tez zalezy do czego ma sluzyc nam internet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gd Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 19:36 zastanawiam sie czy bedziesz sobie robic reklame ze wszystkich ip jakimi dysponujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zack Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: 195.205.202.* 17.02.09, 14:58 no chyba nie posiada, wystarczy spojrzeć na IP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 23.02.09, 08:42 buhahahahaha oj bredzi pani :) Zganianie na anteny telewizyjne? Chyba nie ma pani zielonego pojęcia o falach radiowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
bransoletkaa Re: Internet NETCOM - co myślicie ? 16.02.09, 11:52 A nie lepiej dołożyć do kablowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internautka Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.poczesna.netcominternet.pl 16.02.09, 14:59 Mam internet z tej firmy,nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abc Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.alfanet24.pl 16.02.09, 23:33 bransoletkaa napisała: > A nie lepiej dołożyć do kablowego? Ale trzeba oplacac telefon w TePsie!!! A to juz razem chyba takie ekonomiczne nie jest... no chyba, ze stac Cie na neta za ok. 45 zl, + 25 zl za telefon stacjonarny, + 30 zl za komóre. Ja wy.je.ba.le.m TPSA, bo i po co mi, skoro mam komore, wiec np. nie moge podlaczyc neo, czy nawet netii. Chyba, ze w radiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 20:48 za kilka zlotych wiecej masz najlepsze lacze w tej cenie - neostrade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.poczesna.netcominternet.pl 17.02.09, 10:30 neostradam lepsza ? hahahah prosze Cie ... pozatym to Neostarada ma poblokowane niektóre strony i dostep do irc serverów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 17.02.09, 11:39 Ja mam internet z NETCOMU i jestem zadowolony pozdrowienia dla firmy NETCOM (gość) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 13:26 na efnet, ircnet mozna wejsc wiec nie wiem o ktorych sieciach mowisz? Ktore strony masz poblokowane? Ja moge wejsc na kazda. Neostrada dziala 24h na dobe/7 dni w tygodniu /365 dni w roku. Gdzie jest lepiej? Netia net24 cena identyczna jakosc taka sama. Voip dziala, p2p dziala, swietne styki z kazdym operatorem. Jedyny problem to nieszczesny abonament za telefon, ktory jezeli i tak czlowiek placi rozwiazuje to problem wyboru operatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: tylko trustnet IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.09, 14:54 zgadzam sie z przedmowcami i polecam internet kablowy,mam telefon w tpsa na najnizszy abonament i neta z netii.netie polecam w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.prenet.pl 17.02.09, 20:00 Tak ? Myślisz że działa 24h na dobę ? Fakt mało z nią problemów, ale jak już się zaczną to netu nie ma po nie raz 2-3 tygodnie ... dzwonisz na błękitną i próbujesz wytłumaczyć Pani konsultantce, że wiesz co to komenda ping i ipconfig, a ona i tak każe robić Ci to samo raz, drugi, trzeci ... puszczają Ci nerwy ... TPSA wysyła technika, technik sprawdza coś u Ciebie, w nadziei że coś jest nie tak po Twojej stronie, po 30 minutach walki technik się poddaje mówiąc "Przepraszamy, ale będzie Pan musiał poczekać". Czekam, jeden dwa trzy dni ... nic się nie dzieje ... dzwonię ... odpowiedź brzmi:"Sprawa zostanie załatwiona w ciągu najbliższych kliku dni". Podsumowując: Neo jest fajne ... ale jak działa ... kiedy przestaje zaczynają się problemy ... nie wiem czy ktokolwiek z Was miał kiedykolwiek przyjemność załatwić z TPSA A radiówki ? Naprawdę są spoko ... i jednym firma NETCOM bije nie tylko TPS'e, ale i większość częstochowskich firm na łeb ... rzecz ta nazywa " Obsługa klienta" i fachowe podejście do sprawy ... awarie zdarzają się wszędzie, ważne jak szybko firma potrafi je usunąć ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 20:47 nawet uszkodzone lopata kable naprawiaja nastepnego dnia roboczego wiec nie wiem na co czekales 2tyg i wazniejsze pytanie kiedy to bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.09, 21:50 netie mam 3 lata i z dwa razy byla awaria ktora nie trwala duze j niz 2 godziny.a z radiowka to mialam za to przeboja szkoda pieniedzy na zalozenie i nerwow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zack Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.tpnet.pl 17.02.09, 23:59 ja mam radiówkę i działa idealnie, ping jest przyzwoity w granicach 60 ms, torrent przy przekierowanym porcie jeśli tylko ludzie dobrze seeduja zasysa pełną szerokością łącza, żeby nie być gołosłownym to powiem że przeglądarce zajęło 1,630s załadowanie strony po naciśnięciu odnośnika "odpowiedz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wooky Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 10:33 Ja mam radiówkę z netcomu (okolice kłobucka) w ciągu ostatniego roku może w sumie przez 3 dni nie było internetu, a poza tym dostaję tyle za ile płacę a nie jak z wcześniejszej firmy do 512kb/s czyli również 100kb, bo też jest do max limitu ;P Ogólnie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: User NC Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 25.02.09, 19:59 Internet chodzi "dobrze" tylko do godziny 13-14 i od 23-24 "Dobrze"- > zamiast 512 jest 400 niekiedy w porywach jest te 500' Nie polecam jeżeli chcesz grać online to odradzam bo coś cię strzeli lagi co trochę pingi skaczą jak ..... A siedzę już w tym 4 lata jeżeli dobrze pamiętam. Niestety nie mogę zmienić neta ponieważ nie mam innego wyboru nie moge miec tepsy a tym bardziej neti. Jeszcze do Internetu... może z kilka razy normalnie chodził w ciągu 4 LAT! A tłumaczą się tym samym że u nich wszystko ok itd. Po prostu nie są w stanie zaopatrzyć tylu ludzi w internet. Ogólnie nie polecam mam bardzo złe doświadczenie z tą Firmą.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: User NC Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 25.02.09, 20:24 Jeszcze raz ja Aktualne dane z speedtest.pl Serwer: www.speedtest.pl Twój adres IP: 217.98.38.17 Download: 262 kbps (32.8 KB/s) Upload: 257 kbps (32.1 KB/s) Data: 25.2.2009, 20:22:19 Jak widać tak wygląda moje 512 Odpowiedz Link Zgłoś
exenet Re: Internet NETCOM - co myślicie ? 25.02.09, 21:43 speedtest.pl nie jest miarodajnym testem, wejdz na www.noc.gts.pl i zassaj jakis wiekszy plik flashgetem czy tez innym downloaderem, wtedy bedziesz mial miarodajny wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: User NC Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 25.02.09, 21:53 sam netcom kazał sprawdzac na speedtescie moja predkosc. I widzę jak internet chodzi... nic na to się nie poradzi. czekam ino aż będę mógł mieć netie i szybko uciekam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewellkkaa Re: Internet NETCOM - co myślicie ? 26.02.09, 09:10 Mam neta z tej firmy już trzeci rok. I jestem bardzo zadowolona. Jak jest coś nie tak, dzwonię i wszystko jest załatwiane. Przyjeżdzają na miejsce i usówają usterkę, oczywiście bezpłatnie. Zdarzyło mi się tak może ze 3 razy. Co do neostrady - totalna porażka. Miałam przez rok z czego pół roku nie działała. Wszystklo zganiali na wirusy w kompie. Tragedia. A co do prędkości z netcomu, Jestem naprawdę bardzo zadowolona. Śmiga jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inter Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: 193.138.241.* 26.02.09, 10:13 Witam miałem internet z Netcomu przez 2 lata i muszę powiedzieć że przez pierwszy okres czasu był ok , niestety pod koniec 2007 roku zaczął szwankować pingi na poziomie 1200ms , wiele utraconych , nie można się było zalogować nawet do banku nie mówiąc o przeglądaniu filmów itp. Jedno muszę przyznać Panowie z Netcomu robili wiele żeby mi pomóc, wymiana anteny , karty , zmiana polaryzacji - niestety pomogła zmiana operatora i przejście z 2,4GHz na 5GHz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjj Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 21:09 co juz nie robicie wszystkich nr ip tylko logujecie sie robiac reklame? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.poczesna.netcominternet.pl 31.03.09, 08:56 co ci smiga hehe chyba zartujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 10:32 A tak wygląda neo 1 mb :):) Serwer: www.speedtest.pl Twój adres IP: 83.30.216.96 Download: 1051 kbps (131.4 KB/s) Upload: 271 kbps (33.9 KB/s) Data: 10.3.2009, 10:30:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piątka Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 15:59 firma - TOTALNA PORAŻKA !! net slaby wiecej go nie ma niz jest. bylam u nich az 3 i pol roku wiec wiem co mowie ! szefu nigdy telefonu nie odbiera a po 18 to juz NIKT nie odbierze a placi sie przeciez za 24h/dobe !! predkosc neta zwalaja na komputer - ze ma duzo wirusow i stary jest hahaha :D ale najgorzej jest sie od nich uwolnic ! pismo pisalam caly zcas gadali ze nie doszlo nic.... pozniej jak bylam OSOBISCIE to pani szanownie powiedziala ze przed chwila byl listonosz.... bez komentarza! a w dodatku nasłali na mnie KOMORNIKA ze nie zaplacilam za net !! a jak do nich znow pojechalam to pani popatrzyla i powiedziala ze zle sobie kwoty zaksiegowala. i ze mam wszytsko zaplacone. i ani czesc ani spierd**aj. takze uciekajcie od nich jak najdalej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user NC Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 18.03.09, 19:55 cały czas coś robią bajki wciskają a poprawy "Internetu" nie ma Ostatnio byli miałem siłę sygnału 100% ale nie Antena jest źle ustawiona więc gościu przestawił ją w lewo czy prawo siła sygnału teraz 98% ale według nich jest dobrze . Sami nie wiedzą co robią:/ Z chęcią bym się od nich uwolnił ale niestety Brak możliwości technicznych :/ Po prostu zapach kasy poczuli i teraz mają Klienta głęboko w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laura Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 10:35 No mnie np. mowia ze drzewa wokolo urosły i sygnal zaklucaja i dlatego mi przerywa :D hehehe a jak jest mgla wiatry czy snieg czy deszcze pada to juz o necie moge zapomniec :) najlepiej dziala (czyli nawet filmiki na stronkach moge ogladac !! <lol> ) kolo 3 w nocy :) takze jak ktos ma malo PROBLEMOW w zyciu to jak nabardziej POLECAM tego DAWCE neta <lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.poczesna.netcominternet.pl 24.03.09, 11:57 Ludzie Krew mnie zalewa jak widzę nie które wasze wypowiedzi. Nie wiem jak możecie tak bezcześcić dobre imię Netcomu.. nie rozumiem pewnie konkurencja? Internet chodzi miodzio, mam go od paru miesięcy (Poraj) Raz nie miałem krótko neta, zadzwoniłem do biura, następnego dnia rano przyjechał technik i po problemie. Net się trzyma konkretnie, cały czas jeden transfer, gdy się przesiadłem z mojej osiedlowej sieci to było to niebo a ziemia. Na początku miałem 512 z ich formy nieźle się trzymało transfer stały. Teraz mam 1 Mbit na częstotliwości 5 GHz, neo itp. się kryje.. oto moj transfer: www.speedtest.net/result/435873513.png Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 21:03 pod wzgledem czego sie to neo kryje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user NC Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 24.03.09, 21:17 Max mniej więcej od TP ciągnie : ATM 20mb albo 50mb nie pomylić mega bitów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user NC Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 24.03.09, 19:56 Max to że tobie chodzi dobrze nie znaczy że wszystkim ma dobrze chodzić u mnie net chodzi tragicznie. Na sieci gra to udręka i tylko nie ja mam te problemy u mnie w okolicy więc wina nie jest po mojej stronie Ten Internet do Przeglądania www się nadaje ale do Grania to już inna sprawa. co z tego że speed test mi pokaże 500kb/s jak lagi co trochę wskakują. Ping 40-50 na onet i nagle przez kilka sekund lagi 300 - 500 w grach to się nie sprawdza więc nie polecam do Grania Online Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rk Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 24.03.09, 20:07 całkowicie odradzam zakupu tego internetu .Radziłbym neostarde , zmienne ip , stały up i download. Usługi preferowane przez firme netcom sa na poziomie miernym . Szybkość internetu zależy od pogody , i od tego czy w okolicy ktos cos pobiera . Tak jak NC napisał ten internet nadaje sie tylko do przegladania www , lecz do grania lub sciagania tragedia . Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user NC Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 24.03.09, 21:10 Max Neo się nie kryje ponieważ ,net com sam ciągnie od TP więc nie gadaj mi tu głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boo Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.159.15.6.static.crowley.pl 28.03.09, 17:28 NC w jakiej miejscowosci jestes?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary klient netco Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.poczesna.netcominternet.pl 28.03.09, 17:47 Polecam.wszystkie usterki szybko niwelowanie prędkość dobra,zasysanie na torrent ok . nie trzeba płacić abonamentu za posiadanie telefonu.polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user NC Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 28.03.09, 21:10 boo a czy to ważne ? Obecnie w tej chwili ping na Onet mam 200ms :/ A co dopiero mówić o graniu online Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOO Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.159.15.6.static.crowley.pl 29.03.09, 12:37 Wazne bo moze mógłbym zaproponowac jakas konkurencyjna kontroferte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oto alternatywa Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: 193.138.241.* 29.03.09, 13:06 oto alternatywa: img27.imageshack.us/img27/9742/intercom.png img27.imageshack.us/img27/6731/intercomping.png Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user NC Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 29.03.09, 17:37 Tzn możesz dać stronkę firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proszę: Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: 193.138.241.* 29.03.09, 19:14 inter-com.ovh.org/oferta.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ModernWarfare Re: Internet NETCOM - co myślicie ? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 01.06.09, 17:55 Gorszego gó... niz ten internet nie widziałem ...Szkoda ze mam umowe na 3 lata ...Zawsze jakas wymówka a tu wirusy a tu zły system a w koncu liscie za bardzo odbijały sygnał (xD haha) .... Wiecie moze ile kosztuje zerwanie umowy? ... bo chyba to zrobie ... przez pierwszy miesiac sciagnie ładnie 70 kb/s teraz ile max 32 kb/s żaaaal.pl Pozdrawiam wszystkich uzytkowników tego neta ... a w szczególnosci firme niech sie udławia swoim netem bo uzytkowników głęboko w dup... maja ....pffeee !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user NC Moje Pingi Onet godzina 21.15 IP: *.ludowa.netcominternet.pl 28.03.09, 21:17 img27.imageshack.us/my.php?image=pinginetcom.png jak widać prezentują się wyśmienicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alobaba Re: Moje Pingi Onet godzina 21.15 IP: 193.138.241.* 28.03.09, 22:43 hehehehe , męczyłem się z nimi 2,5 roku a to drzewom liście wyrosły , a to zakłócenia od innych anten , cały czas wymówki , ogólnie internet dla niewymagających i tylko i wyłącznie do przeglądania stron internetowych , czasy otwierania stron wołały o pomstę , nie mogłem się zalogować nawet do banku ponieważ kody z tokena traciły ważność , strata nerwów i pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zack Re: Moje Pingi Onet godzina 21.15 IP: *.tpnet.pl 29.03.09, 20:04 no nie powiedziałbym że tak wyśmienicie u mnie wygląda to tak (ping z paczką 1000kb na wp.pl): wysłane pakiety 1848 odebrane pakiety 1846 co daje 0% strat czas min 24 ms czas max 206 ms średni czas 50 ms download 124kb upload 30kb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user NC Re: Moje Pingi Onet godzina 21.15 IP: *.ludowa.netcominternet.pl 29.03.09, 21:04 Wyśmienicie było przenośnią :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user NC Pytanie? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 01.04.09, 18:51 niech mi powie jakiś użytkownik co wchodzi w skład Oferty 5GHz Tzn Antena NANOSTATION5 jakiej firmy... może Ubiquiti? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: Pytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 19:34 Jeżeli chodzi o skład zestawu 5 ghz - dostajesz anentke ze zintegrowanym access point'em Nanostation5 firmy Ubiquiti do tego zmiana instalacji z kabelka koncentrycznego na skrętkę ... z tego co pamiętam to chyba 150 zł dla starych klientów taka zmiana, ale nie jestem pewien ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user NC Re: Pytanie? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 01.04.09, 19:38 Dzięki za Odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: Pytanie? IP: *.poczesna.netcominternet.pl 01.06.09, 21:00 mieszkam 25 kilo od cz-wy dwa lata miałem na 2.4 - bez zastrzeżeń teraz przeszedłem na 5 - również bez zastrzeżeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Pytanie? IP: *.anonymouse.org 01.06.09, 21:11 Skoro daje się napisać posta na forum gazety, to już nie jest tak źle !!! Odpowiedz Link Zgłoś