Dodaj do ulubionych

Agencja nieruchomości

20.03.09, 11:51
Proszę o polecenie dobrej i wiarygodnej agencji nieruchomości w
Częstochowie.
Obserwuj wątek
    • Gość: elka Re: Agencja nieruchomości IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.03.09, 13:27
      na pewno odradzam biuro Gama.
      • Gość: TYM Re: Agencja nieruchomości IP: *.chello.pl 20.03.09, 17:22
        elka zalezy co ma Ci albo kupic badz tez sprzedac!!!KONTAKT na
        wstepie proponuje na Witosa
        • Gość: Aga Re: Agencja nieruchomości IP: *.chello.pl 20.03.09, 20:31
          ja tez Game odradzam
          • atena12345 Re: Agencja nieruchomości 20.03.09, 21:09
            a ja odradzam Winiarskich.
            • Gość: per Re: Agencja nieruchomości IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.04.09, 20:59
              A ja odradzam grzecznie Pani udzielać o innych profesjonalistach
              tego typu komentarzy.... także w innych wątkach pokrewnych. Brak
              możliwości uzyskania kwalifikacji Pani Aneto W u Pana W
              Winiarskiego oraz mało satysfakcjonująca praca nie upważnia Panią do
              cedzenia opinii, wyssanych z paluszka...

Powodzenia
    • Gość: Dorota Re: Agencja nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.09, 14:05
      Polecam centrum nieruchomości i finansów Ewa Borecka - fachowa i miła obsługa.
      Poprostu super.
      • Gość: olo Re: Agencja nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 08:46
        A co myślicie o agencji nieruchomości Karscy słyszałem że to jedna z lepszych.
        • Gość: dollores.111 Re: Agencja nieruchomości IP: *.isd-hcz.com.pl 23.03.09, 12:16
          czy ktoś zna tą agencję ?
          • Gość: ali Re: Agencja nieruchomości IP: *.poczesna.netcominternet.pl 23.03.09, 18:47
            Zdecydowanie odradzam tą na Witosa - KONKRET oraz Megaron. Biorą kasę za nic. A
            co do Karskich to nie miałem z nimi do czynienia.
            • Gość: Aga Re: Agencja nieruchomości IP: *.chello.pl 23.03.09, 20:13
              Ja miałam kilka lat temu jako kupujący garaż kontakt z Karskimi. Wszystko było
              ok, szybko, profesjonalnie.
    • Gość: marcus Re: Agencja nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.09, 22:09
      Zgadzam się z opinią Doroty. Miałem w moim odczuciu trudną sprawę
      ale okazało się że nie ma rzeczy niemożliwych. Tylko Pani Ewa z
      Centrum Nieruchomości i Finansów. Przesympatyczna młoda osóbka a do
      tego naprawdę bardzo kompetentna.
    • Gość: sprzedam Re: Agencja nieruchomości IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.03.09, 22:16
      ja sprzedaje mieszkanie ale nie dam tym pijawkom na prowizji zarobic, a to
      dlatego, ze kiedy kupowalem dzialke biuro na A w niezle szambo by mnie wpedzilo.
      Posrednicy pojecia nie maja co sprzedaja, a nieruchomosci na oczy nie widzieli.
      Jak spytasz o zapisy planu to nawet im sie nie chcialo z netu sciagnac wypisu
      albo od sprzedawcy zazadac. Jakbym sam nie pojechal do gminy to wtopilbym
      kilkadziesiat kzł. Sprzedaja dzialke przy drodze, a okazuje sie, ze to srodek
      laki, a droga jest tylko na papierze, w dodatku to tylko sluzebnosc! Ale o tym
      slowa nie ma jak spytasz!
      • Gość: tomek Re: Agencja nieruchomości IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.09, 22:53
        Na początek dobrze o kupnie czy sprzedaży lub też zamianie albo wynajmie dać ogłoszenia choćby na necie. Zawsze to wieksze szanse na oszczędności omijając wszelkich pośredników. :>

Najlepiej tam gdzie jest to za friko.

Tomek
        Gazetos.pl - Bazłatne ogłoszenia z Czestochowy i regionu
    • Gość: dollores.111 Re: Agencja nieruchomości IP: *.isd-hcz.com.pl 24.03.09, 09:46
      Interesują mnie opinie o agencji nieruchomości LIBRA
      • Gość: java Re: Agencja nieruchomości IP: *.xdsl.centertel.pl 06.06.09, 11:54
        dwa miesiące temu sprzedałam mieszkanie za pośrednictwem biura LIBRA. Jestem
        bardzo zadowolona z przemiłej obsługi, kompetencji i szybkości działania. Mimo,
        że mieszkanie wcześniej zgłosiłam do kilku agencji, to właśnie to biuro
        sprzedało mi je w ciągu 3 tygodni. BĘDĘ POLECAĆ JE KAŻDEMU!!!
    • Gość: gość Re: Agencja nieruchomości IP: 212.160.172.* 24.03.09, 12:42
      moim zdaniem nie warto korzystać z agencji nieruchomości-sporo
      pieniedzy inkasują, a oferty mają od dawna na swoich stronach
      internetowych. Płaci zarówno kupujący i sprzedający. Poza tym
      dochodzi jeszce opłata która uiszcza się u notariusza od wartości
      kupowanej nieruchomości. Zreszta i tak wszystkie dokumenty musi
      zweryfikować notariusz. Warto rozejrzec się samemu za poszukiwnaym
      lokalem, domem, działką.
      Pozdrawiam
      • Gość: aaa Re: Agencja nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 11:31
        >Płaci zarówno kupujący i sprzedający
        z tym to różnie bywa, raz jeden raz drugi, innym razem oboje,
        zależy od umów
      • Gość: gość Re: Agencja nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 14:38
        odnośnie prowizji z dwóch stron to nie zgadzam się z tym.. Bo biura w czewie
        działają w sieciach i często tak bywa że idąc do jednego biura możemy dostać
        ofertę z innych biur co z tym idzie nasze biuro X dostanie prowizję tylko od nas..

Natomiast zgadzam się co do niektórych wypowiedzi że nie wszystkie biura są
        kompetentne i potrafią nieźle nas w jajo zrobić.
    • Gość: Ewa Re: Agencja nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.09, 13:03
      całkowicie odradzam Regnum. Jedna z Pań obsługujących klientów dostała tą pracę
      chyba po znajomości bo traktuje potencjalnego klienta jak zło które śmiało
      przyjść i się czegoś dowiedzieć.Umawia się na termin po czym w ostatnim momencie
      odwołuje, przekłada na następny dzień i sytuacja znowu sie powtarza. Oczywiście
      zanim obejrzałam lokal trzeba było podpisać papierek, że przedstawili mi ofertę
      i w zasadzie nie mogłam iść do innego biura żeby inni mi go pokazali bo i tak
      musiałabym zapłacić im 2000 zł (?!) jakbym go kupiła za wskazanie lokalu. W
      końcu udaje się zobaczyć lokal ale wcale nie ma tyle metrów jak w ogłoszeniu
      tylko kilka mniej, i nagle okazuje sie ze tylko polowe z tego kupuje a resztę
      dzierżawię od spółdzielni i ewentualnie od niej kupuje resztę lokalu o czym nie
      byłam poinformowana na początku tylko praktycznie w dniu kiedy miałam podpisać
      umowę przedwstępną.... Trochę nie poważne...
      Oczywiście zrezygnowałam z tej oferty. A biuro zamiast poprawić ogłoszenie
      wystawiło ponownie to samo...
      • Gość: Dollores Re: Agencja nieruchomości IP: *.isd-hcz.com.pl 25.03.09, 07:07
        Rzeczywiście przez kilka dni zorientowałam sie , ze mieszkania
        wystawiane sa w kilku agencjach ,a każda bierze niemałe pieniądze.
        Ja chcę kupić małe mieszkanko około 25-30 metrów i chcę już bez
        pośredników !!!!
        • Gość: abc Re: Agencja nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 11:05
          daj na siebie jakis namiar, wlasnie takie m1 sprzedaje.
          • Gość: abc Re: Agencja nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 11:28
            m2 (z normalna kuchnia), a nie m1 (z aneksem). Sorry za pomylke.
            • Gość: dollores.111 Re: Agencja nieruchomości IP: *.isd-hcz.com.pl 25.03.09, 13:46
              desireje@tlen.pl
      • Gość: aa Re: Agencja nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 11:28
        >Oczywiście
        >zanim obejrzałam lokal trzeba było podpisać papierek, że
        >przedstawili mi ofertę
        >i w zasadzie nie mogłam iść do innego biura żeby inni mi go pokazali

tak z ciekawości się zapytam(bo do reszty nie mam pytań :) ) jaki
        jest sens chodzenia dwa razy do tego samego mieszkania przez dwie
        różne agencje???
        a papierek jest potrzebny bo jak inaczej udowodnić że to oni panią
        skierowali na to mieszkanie
      • Gość: gość Re: Agencja nieruchomości IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.09, 16:56
        Zgadzam się z przedmówczynią. Kobieta Z REGNUM raczej aspiracje ma na dyrektora
        ale niestety wykłada się na prostych elementach. Odnoszę wrażenie że zanim
        zobaczę nieruchomość należało by paść z wdzięczności na kolana - i dziękować za
        możliwość rozmowy hehe. Babka jest tak śmieszna i nie treściwa że naprawdę
        trzeba się dużo napracować żeby wytłumaczyć prostą rzecz. I ten lekceważący ton
        - czasem chyba nie zdaje sobie sprawy kto w tej sytuacji jest ważniejszy? To
        musi być chyba szefowa bo mój pracownik klienta obsłużył by tak tylko jeden raz.
        Jeśli jest pracownikiem to świadczy tylko o szefie że nie wie co dzieje się w
        firmie. Co do przekładania spotkań to nie jest to do policzenia. pozdrawiam całe
        biuro regnum hehehe.
        • Gość: także czestochowa Re: Agencja nieruchomości IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.09, 20:46
          To co Gość opisał przedstawia dokładnie mój przypadek - jedna z obsługujących
          tam kobiet na prawde ma ostro w czubie. Chyba nie chcą zarobic a my nie bedziemy
          sie prosic. Poza tym wstyd sprzedawać przez kogos takiego swoją własność.
    • Gość: jupi Re: Agencja nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 08:13
      Podzielam zdanie Doroty o poleceniu centrum nieruchomości i finansów Ewa
      Borecka.Przemiła obsługa i bardzo fachowa, w szczególności polecam Panią Kasię.
      Godna polecenia agencja.
    • Gość: Mała Mi Re: Agencja nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 11:18
      Jesli ktos ma duzo pieniedzy i chce dac zarobic innym, to moze
      smialo isc do biura nieruchomosci...Wszystkie oferty pojawiajace sie
      w biurach, sa wynajdywane w gazecie "Posrednik". Stad we wsystkich
      biurach mozna znalezc te same ogloszenia. Chyba lepiej kupic
      bezposrednio od wlasciciela i zachowac te 2000- 3000 zł. Pozdrawiam
      • Gość: Gość Re: Agencja nieruchomości IP: 89.174.23.* 25.03.09, 16:51
        Globex ul. Śląska 15 rozmawiać z panem, niepamietam imienia.

Gość portalu: Mała Mi napisał(a):

> Jesli ktos ma duzo pieniedzy i chce dac zarobic innym, to moze
        > smialo isc do biura nieruchomosci...Wszystkie oferty pojawiajace
        sie
        > w biurach, sa wynajdywane w gazecie "Posrednik". Stad we wsystkich
        > biurach mozna znalezc te same ogloszenia. Chyba lepiej kupic
        > bezposrednio od wlasciciela i zachowac te 2000- 3000 zł. Pozdrawiam
        Jakaś pomyłka. Ogłoszenia w "Pośredniku" dlatego są te same co w
        agencjach nieruchomości, bo dając ofertę do agencji można sobie
        również na własną rękę szukać nabywcy.
        We wszystkich biurach mozna znaleść te same ogłoszenia bo mają
        między sobą podpisane porozumienie i wymieniają się między sobą
        ogłoszeniami. Nic w tym złego i nieuczciwego a nawet jest to z
        pożytkiem dla klienta.
        Kupno sprzedaż przez agencję jest bezpieczna i komfortowa, nie
        trzeba sie martwić o uczciwość naszego przyszłego-poprzedniego
        właściciela mieszkania. Dopilnują wszystkiego na miejscu. Przy
        transakcji za 100-200tysięcy te 2-3 tysiące za bezpieczeństwo jest
        warte zapłacenia.
        • Gość: lol Re: Agencja nieruchomości IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 25.03.09, 18:23
          bardzo bezpieczna jak cholera. W agencjach sa czesto te mieskzania, ktorych nie
          da sie latwo sprzedac. Kazdy najpierw daje do posrednika, a to co zostanie idzie
          do agencji. Uwazam, ze dac zarobic agentowi to pomylka. Lepiej za ta kase pomalowac.
          • Gość: kupię Re: Agencja nieruchomości IP: 193.138.241.* 28.03.09, 08:53
            Jestem zainteresowany kupnem mieszkania bez posredników 46-52m2 -
            częściowo wyremontowanego albo całkowicie. 1,2,3 piętro, najlepiej
            na północy, tysiącleciu. Kuchnia w kwadracie, balkon, w łazience
            wanna. Cena okazyjna nr tel. 512 598 286
            • Gość: aam Re: Agencja nieruchomości IP: 193.138.241.* 29.03.09, 16:47
              Zamienię działkę budowlaną 6400m2 w Cz-wie z mediami i warunkami zabudowy na
              mieszkanie tel.517569745
              • Gość: Dziwny Re: Agencja nieruchomości IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 29.03.09, 18:34
                gdzie i za ile?
            • Gość: raf6 Re: Agencja nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.09, 22:02
              Posiadam M-3/48.5m2/NA rakowie na zamianę na większe lub do sprzedania po
              remoncie na parterze kontakt;697-385-531
        • Gość: Mała Mi Re: Agencja nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 08:39
          Prawda jest taka, ze wlasnie posrednicy, szukajac ofert posilkuja
          sie ogloszeniami w "Posredniku". Znam ten mechanizm, pojawia sie
          nowe ogloszenie w gazecie i zaraz zaczynaja sie telefony z biur
          nieruchomosci z propozycja posrednictwa w sprzedazy... Pozniej
          wmawia sie sprzedajacemu, ze ewentualna prowizje dla biura wliczy
          sie w cene, tak, zeby to faktycznie kupujacy zaplacil za prowizje
          goscia ktory pozbywa sie mieszkania..
          • Gość: abc Re: Agencja nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 12:07
            dlatego ja od razu sie pytam czy bezposrednio czy przez agencje. Przez agencje
            od razu skreslam mieszkanie! Zbyt ciezko sie zarabia pieniadze, zebym teraz mial
            komus swoja kilkumiesieczna pensje dac za darmo.
        • Gość: do gościa Re: Agencja nieruchomości IP: *.spidernet.pl 30.03.09, 10:24
          Proszę nie zapominać że te 2-3 tyś "za bezpieczeństwo" brane jest przez agencje zarówno od kupującego jak i sprzedającego co daje w sumie 6 tyś PLN, co nieraz robi sporą różnicę pieniędzy za które kupujący mógłby taniej kupić a sprzedający znacznie łatwiej sprzedać !!! a za bezpieczeństwo agencje nie odpowiadają, do tego służy notariusz i zdrowy rozsądek raczej.
          • Gość: y Re: Agencja nieruchomości IP: *.ekspres.net.pl 30.03.09, 10:51
            Prowizja 2,5% + vat = 3,05 razy dwa (od obu stron) czyli od
            transakcji 150k łącznie 9150zł !!!!!!!!!!!!!! NIE KORZYSTAĆ Z
            AGENCJI tylko w ostatecznośći
            • Gość: dollores.111 Re: Agencja nieruchomości IP: *.isd-hcz.com.pl 30.03.09, 10:59
              no właśnie...
          • Gość: ww Re: Agencja nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 21:38
            > Proszę nie zapominać że te 2-3 tyś "za bezpieczeństwo" brane jest
            przez agencje zarówno od kupującego jak i sprzedającego co daje w
            sumie 6 tyś PLN
            o ile mi wiadomo to prowizje mogą byc brane do obu albo od jednego z
            nich, zależy z kim umowę podpisywał

> cy znacznie łatwiej sprzedać !!! a za bezpieczeństwo agencje nie
            odpowiadają,
            mają obowiązek posiadania ubezpieczenia OC
            pozdrawiam
            PS. nie pracuję w nieruchomościach, poprostu nie lubię naginania
            faktów ;)
            • Gość: era Re: Agencja nieruchomości IP: 193.138.241.* 31.03.09, 08:43
              Age… drą kasę za wystawienie mieszkania w ogłoszeniach,
              przyprowadzenie klienta. Sztucznie podtrzymują ceny a ubezpieczają
              się sami aby ich nie zrobiono w bambuko. I dodam że mają po 2-3 tyś
              od sprzedającego i kupującego… A jeśli sprzedaję się mieszkanie za
              200 tyś zł to mają 10 tyś zł!!!!!!!!! Warto o tym pomyśleć bo taka
              jest wartość 2,5%
              • Gość: aneta Re: Agencja nieruchomości IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 31.03.09, 17:18
                przez agencję znaczy bezpiecznie? miałam okazję kupować przez agencję i pani
                właścicielka nie pofatygowała się, żeby cokolwiek załatwić. Za to pieniądze
                liczyła bardzo szybko, zwłaszcza dla siebie. Następne mieszkanie kupowałam bez
                żadnych pośredników. Nikt mi nie wmówi, że agencja= bezpieczna transakcja
                • Gość: tola70@vp.pl Re: Agencja nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 21:32
                  mam do sprzedania ładne M-4 na Sportowej, sama jestem zainteresowana kupnem
                  niedużego domu(może być do remontu), jakby ktoś miał propozycje dla mnie proszę
                  o kontakt na e-mail
              • togal Re: Agencja nieruchomości 31.03.09, 22:52
                a ja mam gospodarstwo rolne 7 ha do sprzedania, bez pośredników :D gdyby ktoś
                chciał ;)
                • Gość: lolek Re: Agencja nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 10:23
                  Agencje nieruchomości biorą kasę za nic!!! leją na wszystko, liczy
                  się tylko zarobek. Szkoda że właściciele nie wystawiają sobie samemu
                  mieszkań w internecie ;(((
                  • Gość: y Re: Agencja nieruchomości IP: *.ekspres.net.pl 14.04.09, 21:37
                    Racja
                    • Gość: gosc Re: Agencja nieruchomości-ile pobiera? IP: 195.88.28.* 14.04.09, 22:05
                      2%-2.5%-od sprzedanego mieszkania...czy to np.tylko te procenty czy
                      jeszcze cos agencja sobie dolicza i kaze placic...jak to wygląda?
                      np.od sumy 170tys
                      • Gość: alex Re: Agencja nieruchomości-ile pobiera? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.09, 14:24
                        np. od 170 tyś 2,5% to jest 4250zł od sprzedającego i kupującego, co
                        daje 8500zł!!!!
                        • Gość: del Re: Agencja nieruchomości-ile pobiera? IP: *.xdsl.centertel.pl 06.06.09, 11:45
                          moja ciotka prowadzi biuro w W-wie i wiem jak to wygląda od podwórka. Teraz
                          biura współpracują ze sobą i rzadko zdarza się sytuacja, że zarabiają od dwóch
                          stron, klienci i tak negocjują prowizje, a zresztą utrzymanie biura, pracowników
                          sporo kosztuje.
                          • Gość: qwerty Re: Agencja nieruchomości-ile pobiera? IP: 195.205.171.* 06.06.09, 12:55
                            Prosta sprawa i wnioski jak nie trzeba warto poszukać dłużej samemu i olać agencje. Na takie "prowizje" pracuje sie kilka miesięcy.
                            Za tą kase można cos zrobic w mieszkaniu.
                            • Gość: felka Re: Agencja nieruchomości-ile pobiera? IP: *.ists.pl 11.09.13, 09:32
                              no dobra ale jak ktoś nie ma czasu, albo nie ma go wkraju to łatwiej przecież zatrudnić agenta nieruchomości niż prosić rodzinę o pomoc no nie? wiadomo jak się z rodziną wychodzi - najlepiej to tylko na zdjęciach :)
                              • Gość: dee Re: Agencja nieruchomości-ile pobiera? IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.13, 19:34
                                Debil. Po coś to odkopał?
    • fatmen Re: Agencja nieruchomości 09.04.19, 13:10
      Trzeba patrzeć na opinie o agentach którzy tam pracują.. Sprawdźcie http://sverum.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka