Dodaj do ulubionych

Barowi Palacze fajek mam was dość!!

16.04.09, 07:10
Po każdym wyjściu do baru/pabu w Częstochowie (i nie tylko) trzeba prać ubrania już nie wspominając że oczy cholernie szczypią od dymu i tej gęstej atmosfery.
Czy nie możecie po prostu jak chcecie zapalić wyjść z baru a jeśli bar składa się z dwóch pięter zająć miejsca na wyższym piętrze (niepisana zasada).
Jak widzę palacza na pierwszym piętrze który pali to mam mu ochotę w pysk dać!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: el bar Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.21.pl 16.04.09, 08:20
      W barze się pije w barze się pali! Może w twoim wypadku czas zmienic
      bar np. na mleczny?!
      • inzynierstefan Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! 16.04.09, 16:10
        Kiedy piję piwo w barze, to jednocześnie nie wlewam abstynentom alkoholu do
        gardeł. Jak ktoś ma ochotę zapalić, to pół sali pali razem z nim "za darmo",
        chociaż wcale nie ma na to ochoty.
    • Gość: aga Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 09:42
      Najwidoczniej, nie można w tym poście napisać tak jak sie sądzi, bo zaraz
      zostaniesz zjechany. zresztą nie tylko tu, ale na całym tym forum.
    • Gość: . Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 09:44
      k2i napisał:

> Po każdym wyjściu do baru/pabu w Częstochowie (i nie tylko) trzeba prać ubrania
      > już nie wspominając że oczy cholernie szczypią od dymu i tej gęstej atmosfery.
      >
      > Czy nie możecie po prostu jak chcecie zapalić wyjść z baru a jeśli bar składa s
      > ię z dwóch pięter zająć miejsca na wyższym piętrze (niepisana zasada).
      > Jak widzę palacza na pierwszym piętrze który pali to mam mu ochotę w pysk dać!!
      > !

Sama nie palę, ale moze nie przesadzaj :/Najlepiej nie wychodz z domu z tego
      powodu, ludzie nie maja zakazu palenia w barach, to co ci do tego
    • Gość: icco Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.09, 09:58
      Browar i fajka to jedność ;]
      Większości niepalących to nie przeszkadza, ale pewnie tobie wadzi każdy szczegół
      jak światło, muzyka i kufel z okocimia, bo przecież zamawiałeś tyskie...
      Jedna rada, jest wiele barów z miejscami dla nie palących, ale nie spotkałem
      barów z miejscami dla marudzących tak więc jak pójdziesz do jakiegoś baru to
      siądź sobie w kącie żeby nikt cie nie widział i nie słyszał jak marudzisz :]
      • Gość: Hermes Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: 195.205.202.* 16.04.09, 10:16
        nie ma sie czym podniecac, wkrótce palenie w barach będzie zabronione ustawowo i problem zniknie
        • Gość: bb Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.09, 11:44
          Żeby to stało się jak najprędzej,święte krówki będą mogły " poryczeć" na pastwisku!
          • Gość: Menel Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 11:52

Mnie tez wkurza wszedobylskie palenie, dym, siekiera wiszaca w
            powietrzu i bierne palenie...ile mozna. Palacze na gore albo w inne
            miejsca, albo na dwor, a nie dusic sie w podziemiach-a tym samym
            innych.
            • Gość: wek Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 12:35
              Jak wam cos nie pasuje delikutasie to nie wychodzic z chalupy.Przed
              wojna palono, w czsie wojny palono,i teraz tez bedzie palono.Zostaje
              wam skarga do panstwa o zakaz sprzedazy art. tytoniowych-powodzenia!
              • Gość: barmanka Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.09, 12:43
                Pożyjemy...,zobaczymy.....!Zobaczymy.....jak przeżyjemy?
              • Gość: veto Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.04.09, 21:00
                wlasnie z powodu tej siekiery unikam chodzenia do barow, wole w ogrodku przy
                grillu napic sie piwka. Jeden z drugim cham w barze ma w dupie, ze zatruwa
                innych. Palac w barze pokazuje, ze nie szanuje innych poza soba, w zasadzie
                palac siebie tez nie szanuje.
        • yanoooosh Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! 18.04.09, 07:32
          Gość portalu: Hermes napisał(a):

> nie ma sie czym podniecac, wkrótce palenie w barach będzie zabronione ustawowo
          > i problem zniknie

I cały barowy klimat też , może jeszcze wprowadźmy zakaz picia w barach,komuś nie pijącemu może to przeszkadzać?
          • Gość: XXX Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.04.09, 10:08
            Jaki barowy klimat? W życiu nie paliłem papierosów w pubie i jakoś miałem zawsze fajny klimat. PO prostu jesteście uzależnieni, nałogowcy ze słabą wolą psia mać:PPP
      • ancymonka Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! 16.04.09, 12:51
        > Większości niepalących to nie przeszkadza,

I tu się bardzo mylisz. Kazdemu niepalącemu siedzenie w chmurze śmierdzącego
        dymu przeszkadza. Tylko co ma zrobić?
        Albo nie wychodzić z domu, albo siedzieć w dymie. Bo przecież żadnemu palaczowi
        nie przyjdzie do głowy (może dlatego, że ją też ma pełną dymu i szare komórki w
        ogóle nie pracują), że tym swoim nałogiem komuś przeszkadza.
        • Gość: snake Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: 94.251.135.* 23.04.09, 16:34
          palę od 4 lat, wcześniej nie paliłem. mój błąd że zacząłem, ale
          lubię palić. wiem że dym przeszkadza, nie martw się palacze mają
          szare komórki, są inteligentni. i nie uwierzysz ale często po
          studiach. mój lekarz też pali. zdajemy sobie sprawę z tego że
          szkodzimy sami sobie. ja jestem na etapie rzucania i mam nadzieję że
          mi się uda, ale obrażać nikogo nie można tylko ze względu na to czy
          pali czy nie. można by tak myśląc obrażać tych co piją piwo. czyż
          nie?
    • Gość: halszka Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.xdsl.centertel.pl 16.04.09, 15:21
      jestem niestety palaczem ale uważam że powinien być zakaz palenia w miejscach
      publicznych .Nie można zmuszać niepalących do wdychania smrodu Pal palaczu ale
      nie truj innych
      • Gość: K2 Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 17:04
        dokładnie!!! Pare osób tutaj napisało żebym z domu nie wychodził... a ja mam inny pomyśł to wy palacze może zostańcie w domu i tam sami się trujcie!
        • Gość: Nimrod 7 Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.09, 17:11
          Dokładnie - z jakiej racji byle smar i gó...arz może palić i mnie
          zatrówać - nie podoba sie: to palić u siebie w domu, na dworze.
          Wolnopść kończy się tam, gdzie zaczyna sie przestrzeń drugiego
          człowieka, do cholery -> czyż nie!
          I nie naruszać mi mojej przestrzen dymem!!!!
          • Gość: K2 Palacze do palarni!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 17:25
            widzę ze się rozumiemy.
            • Gość: icco Re: Palacze do palarni!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.09, 19:19
              Widzę że jednak do końca czegoś nie rozumiecie, są strefy dla nie palących i tam
              sobie możecie siedzieć (albo w domu jak już było wspomniane). Jeżeli nie ma
              zakazu to co mnie obchodzi to że komuś przeszkadzam, mnie w życiu też wiele
              rzeczy przeszkadza i muszę z tym żyć. Nie jesteście dziećmi, bary są dla osób
              dorosłych jak się komuś nie podoba taka chmura dymu to szukajcie sobie lokalu z
              salą dla nie palących. Tak wiem nie w każdym barze jest taka strefa, ale
              pretensje miejcie do właścicieli lokali, a nie do palaczy.
              Palę bo lubię!
              • Gość: Zack Re: Palacze do palarni!!!!!!!!!!!! IP: 195.205.202.* 16.04.09, 20:58
                > Widzę że jednak do końca czegoś nie rozumiecie, są strefy dla nie palących i ta
                > m
                > sobie możecie siedzieć (albo w domu jak już było wspomniane). Jeżeli nie ma
                > zakazu to co mnie obchodzi to że komuś przeszkadzam, mnie w życiu też wiele
                > rzeczy przeszkadza i muszę z tym żyć. Nie jesteście dziećmi, bary są dla osób
                > dorosłych jak się komuś nie podoba taka chmura dymu to szukajcie sobie lokalu z
                > salą dla nie palących. Tak wiem nie w każdym barze jest taka strefa, ale
                > pretensje miejcie do właścicieli lokali, a nie do palaczy.
                > Palę bo lubię!

skoro jesteś taki dorosły do dlaczego robisz taką głupotę jak palenie??
                • Gość: qwerty Re: Palacze do palarni!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.09, 14:27
                  Ma ochotę i tyle. Jego sprawa.
    • ara_nea Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! 16.04.09, 19:36
      Palacze, ich egoizm i brak wiary w naukowe dowody wskazujące na dym papierosowy
      jako na jeden z czynników rakotwórczych to jedno. Trudno winić takich ludzi o
      brak poszanowania dla innych, skoro trują sami siebie, swoje rodziny i
      zwierzęta. Na brak mózgu nie poradzi się nic.

Ale druga sprawa jest oszczędność właścicieli częstochowskich pubów na
      klimatyzacji i/lub wentylacji. Unoszący się w powietrzu dym, który drażni, smród
      przenikający wszystko mógłby być usunięty sprawna i wydajną wentylacją. Niestety
      - jak wiadomo - poco inwestować w lokal, skoro Częstochowianie są tak
      niewybredni, że przychodzą do takich pubów. Dla mnie obecnie istnieją 2 czy 3
      lokale do których chodzę - przykre to - ale tam nie ma miejsca dla palaczy.
    • Gość: tom Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 19:44
      Nie no ale w ogóle nie ma z nią dyskusji. Bo ona sobie ubzdurała, że
      będzie chodzić do tego zadymionego lokalu i już.
      Jest lokal w Częstochowie, który mnie razu pewnego mocno wk.urwił i
      zwyczajnie przedstałem tam zaglądać. Nie byłem tam już wiele, wiele
      lat i nie robię z tego problemu. Ty najprawdopodobniej jesteś
      rozkapryszoną dwudziestokiulkuletnią jedynaczką, której brakuje
      trochę pokory.
      Zresztą zaczyna się sezon ogródkowy. Możesz sobie siedzieć w knajpie
      na ogródku i wymyślać następny problem.
      • Gość: :) Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: 94.251.139.* 16.04.09, 19:47
        Samochody ,mam was dość ,przestańcie jeździć i mnie truć ..:)
        • Gość: ja Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 21:04
          A ja mam dość huty. Truje mnie i mi przeszkadza.
    • Gość: szłodziutkieszutki Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 20:03
      k2i ale przyznaj.. :)
      no przyznaj..:)
      , że te ubranie to trzeba prać głównie dlatego, że się smierdząco
      pocisz.

no nie?
      hej no, nie wtydź się. :)
      • Gość: K2 Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 21:24
        piorę z tego powodu że śmierdzi tylko i wyłącznie dymem tytoniowym!!!
      • Gość: Menel Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 18:55
        No dobrze moje misie kolorowe, ale ani samochod ani huta nie siedza
        kolo was w ciasnym pomieszczeniu i nie zmuszaja was do wdychania,
        tego co one wyrzucaja do atmosfery?

W ogole widze palacze -egoisci, nie dostrzegaja problemu, iz dzieki
        nim postronne osoby sa biernymi palaczami. Nie tak dawno pewna Pani
        wygrala proces ze swoim bodajze bylym pracodawcom, poniewaz wszyscy
        w biurze palili papierosy przy niej, a ona dostala raka pluc.

I ostatnia sugestia do palaczy-pewnie ze spokojnym sumieniem palicie
        przy piwku papierosy w obecnosci swoich dzieci (bo to wolny kraj) i
        bez wyrzutow sumienia, zabralibyscie swoje nastoletnie dziecko do
        baru lub pubu, bez wydzielonych pomieszczen dla niepalacych.

Bez pozdrowien dla was

K2 pozdrawiam!
    • majchrzakpiotr Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! 16.04.09, 21:12
      k2i napisał:

> Po każdym wyjściu do baru/pabu w Częstochowie (i nie tylko) trzeba prać ubrania
      > już nie wspominając że oczy cholernie szczypią od dymu i tej gęstej atmosfery.
      >
      > Czy nie możecie po prostu jak chcecie zapalić wyjść z baru a jeśli bar składa s
      > ię z dwóch pięter zająć miejsca na wyższym piętrze (niepisana zasada).
      > Jak widzę palacza na pierwszym piętrze który pali to mam mu ochotę w pysk dać!!

Prawdę powiedziawszy prawo obowiązujące w Anglii zabrania palenia w miejscu publicznym i z PUBu sie wychodzi na fajkę. Jako nałogowy palacz - przyznaję że jest to dobry pomysł - pali się zdecydowanie mniej:) Ale wpychanie ludzi do ciasnego pomieszczenia i traktowanie ich jak bydło (tzw. palarnie) to paranoja. Tak samo chorym pomysłem jest wyganianie człowieka na dwór zimą na papierosa. Co wiąże sie z kilkoma opłatami za szatnię.
      Jeśli masz ochotę dać w pysk palaczowi, to mnie możesz dać:) śmiało nie krępuj się, ale pamietaj - oddam!
      Jeśli nie chcesz dymu fajek, to zapraszam do lokalu, gdzie są wydzielone przestrzenie dla palących i niepalących, tudzież do lokali klimatyzowanych. Jeśli nie chcesz by ludzie wychodzili załóżmy z dyskoteki na zewnatrz na fajkę to żaden problem - ale płać za nas bramkarzowi, bo każdorazowe wyjście z lokalu jest równoznaczne z nową opłatą. Chcesz zmian - spoko. Ale najpierw zapewnij odpowiednie warunki lub zmianę prawa... Jeśli chcesz zmnian, a nie potrafisz ułatwić życia obu stronom - idź na spacer, a nie do lokalu - będzie nam obojgu lepiej. Przykre ale prawdziwe.
      • Gość: K2 Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 21:26
        Wy palicie... wy sie dostosujcie... ja nie muszę a palenie już dawno przestało być trendy;)
        • Gość: wek Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 21:32
          Ty jestes jakas niedorobiona czy cos? Wszyscy ci tlumacza o co
          chodzi a ty caly czas te swoje gowniane mysli prezentujesz!
          • Gość: veto Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.04.09, 21:37
            ty wy sie dostosujcie, przeciez to palacy sa utrudnieniem, a nie osoby nie
            palace. Nie kazdy ma ochote cuchnac tak jak ty i chodowac sobie raka.

Wlasciciele barow tez mogliby zainwestowac w wentylacje.
          • Gość: K2 Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 08:25
            nie jestem kobietą... jeśli masz problemy z czytaniem to przestań palić;)
            Powtarzam ...niech palacze się dostosują!!! bo sa w środowisku naturalnym czymś obcym!!
            • Gość: stoik Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.09, 14:31
              Widzę, że zwolennicy karcerowania palaczy nie mają innych argumentów niż bo mi przeszkadza. Proponuję się z myślą że tego nie zmienicie pogodzić - mnie
              przeszkadza obłudny katolicyzm i jakoś z tym żyć muszę...
        • Gość: icco Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.09, 21:37
          Gość portalu: K2 napisał(a):

> Wy palicie... wy sie dostosujcie... ja nie muszę a palenie już dawno przestało
          > być trendy;)

Skoro nie musisz się dostosowywać to po co walisz takie smuty na forum?
          Jak dla mnie koniec tematu, pokonałeś się własną głupotą. Jesteś HARDCOREM! :]
          • Gość: Clarkson Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.04.09, 06:35
            Nie, nie koniec tematu! Bo mnie tez wkur*** to palenie. Np. dzis ide sobie do TFP na koncerty i juz wiem, ze bede caly udymiony a oczyh beda lzawiac. Moze wam palacze napsikam kiedy gazem po oczach to zobaczycie jakie to uczucie?
            To wy sie dososujcie a nie ja!! Place za bilet to wymagam spokoju a nie ograniczenia mojej wolnosci przez palocych, czesto duzo mlodszych odemne gowniarzy (bo sam juz jestem duuuuzo po 30tce :)))
            • Gość: marks Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.09, 08:27
              A ja żądam żeby ludzie jeżdżący komunikacją miejską używali mydła i
              antyperspirantów. W oczy mnie szczypie od tego smrodu i zbiera na wymioty, to
              ogranicza moją wolność... Wyjść mam kilka, mogę iść na nogach, jechać rowerem
              albo taksówką itd.
              • Gość: ooo widzisz Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.04.09, 13:24
                oooo widzisz, a w barze masz inne wyjscie? Jakie? Zmienic lokal? Pokaz taki
                gdzie nie pala! Wypic piwo w domu? To zaprzeczenie idei - to tak jak w twoim
                przykladzie nie ruszac sie z miejsca.

Czekam tylko az wreszcie rzad podniesie pozadnie akcyze i zakaze palenia w
                miejscach publicznych!
                • zygmuntkrystyna Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! 17.04.09, 17:26
                  Wam przeszkadza jak ktos pali w barze a mi przeszkadzaja spaliny
                  samochodow.I co tez mam powiedziec niech podniosa akcyze na
                  benzyne???Proste przeszkadza nie chodz albo sie temu
                  przyporzodkuj.Zawsze mozesz ryzykowac 100 zl i pic na swiezym
                  powietrzu i wachac jedynie spaliny.
                  • nimrod78 Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! 17.04.09, 17:45
                    A z jakiej racji masz mi narzucić, że choć nie palę to dzięki tobie MUSZE czuć ten smród? To ty jak chcesz sie truć to truj się na wolnym powietrzu i daj sie innym bawic w puibie BEZ dymu!
                    • zygmuntkrystyna Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! 17.04.09, 18:29
                      A z jakiej racji TY masz mi narzucac zebym nie palil w barze gdzie
                      wlasciciel na to zezwala.No kur** dla mnie szok.Jest wlasciciel baru
                      ktory pozwala palic a przyjdzie mi jakis JASIU i powie nie pal.No
                      prosze cie nie rozwalaj mnie.
                      • nimrod78 Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! 17.04.09, 18:34
                        A z jakiej racji TY masz mi narzucac zebym WĄCHAŁ Twój zasrany dym!! w No kur** dla mnie szok.
                        Jest wlasciciel baru ktory pozwala palic - ale ja Jestem też jego klientem i ze mnie ma TEZ KASE !!!!
                        a przyjdzie mi jakis JASIU i mam wąchać jego zasrane papierosy!
                        No co jeszcze!! .No prosze cie nie rozwalaj mnie.
                      • nimrod78 Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! 17.04.09, 18:36
                        Chcesz sie truc prosze - a dlaczego trujesz mnie? A ja mam kaprys i ochote byc akurat w pubie. Zlyszales ze wolnosc czlowieka konczy sie tam gdzie zaczyna sie drugi czlowiek. A to k** ja musze spierac potem z ciuchow Twoj zasrany dym!!! Podrzucic ci ciuchy do wyprania, cwaniaku jeden??
                        • majchrzakpiotr Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! 17.04.09, 18:47
                          Spokojnie... ludzie bez nerwów!!

Ustalmy coś - Polskie prawo nie zabrania palenia papierosów w miejscu publicznym! Dopóki prawo się nie zmieni - możecie mówiąc niegrzecznie i dosadnie, tylko gadać i marudzić i nic to nie zmienia. Opowieści o naszym smrodzie etc etc, zachowajcie dla siebie - dopóki prawo jest jakie jest - możecie z nami prowadzić polemikę, a my będziemy starali się liczyć z Waszą opinią. Nie palić w miejscach, gdzie są sami nie palący chociażby. Ja osobiście w gronie nie palących zawsze pytam, czy mogę zapalić... Druga sprawa, że wypociny o wolności o dymie itd. zachowajcie dla siebie - jest wiele furtek w prawie... bandyci chodzą po ulicach, bo takie jest prawo i palacze palą bo takie mają prawo. Wszystko inne jest kwestią kompromisu - póki prawo nie zabrania, mogę się podporządkować ale nie muszę! Natomiast opowieści, że ktoś palaczowi da w ryje, podpadaja pod groźby karalne a te łamią prawo..... i tyle. Chcecie coś zmienić? Apelujcie do polityków, na których oddaliście głos - a palaczom, możecie zwrócić jedynie grzecznie uwagę... tyle możecie.
                          Chamskie teksty zostawcie dla rodziny.
                          • Gość: Majloch Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 19:19
                            Wiecie, na przystankach MPK i w ich bezposrednim otoczeniu tez palic
                            nie mozna-wiec jakies ograniczenie to jest. Ze juz nie wspomne o
                            budynkach administracji publicznej, przychodniach, biblotekach,
                            itd... Wiec jakies ograniczenia sa, ktore powinny palaczom dac do
                            zrozumienia, ze ich nalog nie jest pozadany w miejscu publicznym.

A druga sprawa, to moim zdaniem tutaj nie chodzi o prawne negowanie
                            palenia i wprowadzenie takowego zakazu. Chcemy zwrocic uwage ze jest
                            taki problem i tak samo jak przychodzisz do kogos w gosci i chcesz
                            zapalic to albo pytasz gospodarza o pozwolenie, albo wychodzisz na
                            balkon w cieple dni. Wiec tym samym jakas swiadomosc tego ze jest to
                            uciazliwe dla innych osob w swiadomosci palacza jest. Dlatego tez
                            niepotrzebnie ta "czerwona lampka" wylacza sie w barach i
                            dyskotekach, gdzie w tych drugich juz w ogole przegieciem jest jak
                            typ tanczy z papierosem w ustach, nie liczac sie z tym ze moze komus
                            przypalic ubranie:/

Skoro nie szanujecie swojego zdrowia, to uszanujcie zdrowie innych.
                            Bo to ze ja nie pale, jest moim swiadomym wyborem-oddaje krew bez
                            problemow, chce dozyc conajmniej 75 roku zycia by choc troche
                            nacieszyc sie emerytura, lubie jak czuc ode mnie dezodorant, a nie
                            LM Lighty no i oczywiscie popularna "siekiera" nie jest korzystna
                            dla moich oczu.

Ot taka refleksja dla tytonio-maniakow
                            • Gość: hmmm Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.04.09, 22:40
                              > Wiecie, na przystankach MPK i w ich bezposrednim otoczeniu tez palic
                              > nie mozna-wiec jakies ograniczenie to jest. Ze juz nie wspomne o
                              > budynkach administracji publicznej, przychodniach, biblotekach,
                              > itd... Wiec jakies ograniczenia sa, ktore powinny palaczom dac do
                              > zrozumienia, ze ich nalog nie jest pozadany w miejscu publicznym.

Teoretycznie jest zakaz palenia w szkolach ale nie dotyczy on dyrektorki popala
                              w pokoju, albo sa palarnie dla nauczycieli. W tym kraju wszyscy maja przepisy w
                              d00pi3. Taki life, ale moze wreszcie skonczmy z fikcja, ze nauczyciel wywala nas
                              z kibla, a sam idzie dwa drzwi obok i pali w najlepsze.

Ja w barze nie pale tylko na powietrzu, przynajmniej az tak strasznie nie
                              cuchne, bo zapach jest beznadziejny, acz nalog to nalog.
                        • Gość: wpo Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 22:38
                          ciuchów mi nie podrzucaj. podaj adres albo numer konta to wpłacę Ci
                          3,50 na Vizir. no ok + kilka groszy za wodę i prąd.
                          serio mówię.
    • Gość: cin76 Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.21.pl 18.04.09, 09:31
      Ubrania się pierze po każdym użytkowaniu - brudasie!!!
      • Gość: Clarkson Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.04.09, 10:06
        Rozumiem, że gruby płaszcz zimowy do prania chemicznego pierzesz też po każdym jednorazowym założeniu??
    • Gość: dorka Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.tktelekom.pl 18.04.09, 10:36
      Alez palacze wogóle sie tym nie przejmują, że komuś to może
      przeszkadzać. To nad ludzie!!!
      • Gość: hmm Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: 94.251.139.* 18.04.09, 11:52
        Pieski szczekają ,karawana (palenie w pubie) jedzie dalej :) Bye;)
        • Gość: nie smrodzący Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 11:58
          Jest to bardzo śmierdzący temat.Ale ci co palą i smrodzą nic ich nie
          obchodzi.Czy podnosi to prestiż danej osoby -to bardzo wątpliwe,ale
          dzisiaj każdy robi to na co ma chęć-a sasiada czy każdą inną osobę
          ma w nosie.Nie czyń złego nikomu co tobie może być nie miłe.
    • Gość: dybek Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.09, 11:57
      Kto umar?
    • Gość: devil Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.09, 14:25
      Zawsze możesz spróbować dać w pysk ale osobiście nie polecam.

A jak ci się lokal nie podoba z jakichś względów to go zmień.
    • Gość: Oi Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.rev.masterkom.pl 18.04.09, 17:19
      Ochote może masz tylko odwagi brak,może oddac i co wtedy?To zywy
      człowiek a nie budka telefoniczna.
      • Gość: maly Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.09, 17:26
        To moze lepiej podac sposób na rozladowanie nerwów zamiast palenia.
      • Gość: K2 może inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 23:15
        Pare razy uwagę zwróciłem... potraktowano mnie jak jakiegoś człowieka z kosmosu ale część się posłuchała do moich rad... ja nie każę wam nie palić, tylko chcę abyście trochę uszanowali to że inni nie chcą wochać tego dymu... bo to żadna przyjemność jak oczy masakrycznie szczypią, ubrania śmierdzą fajami, skóra twarzy się przetłuszcza czy wreszcie najpoważniejszy powód wdychamy to świństwo!! Naprawdę nie chcę źle ale czasem wystarczy zająść miejsce na piętrze (ja z ochota przeniose się na dół).
        Teraz wróciłem z BC (wiem że wcześnie) i żadnej poprawy nie zauważyłem:/
        • Gość: mad Re: może inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 23:12
          Ja próbuję walczyć z palaczem u mnie w pracy pracuję z facetem i on nie może
          zrozumieć że ja nie chcę wdychać tego świństwa (próbował chłop rzucać ale
          prędzej rzuci oddychanie jak palenie) jak jedziemy razem samochodem. Też byłem
          palaczam przez 8 lat i uważam że palenie to głupota jakich mało a znam ludzi
          którzy palą przy małych dzieciach tłumacząc że "przynajmniej się uodporni" no
          niestety idiotów nie brakuję.
          Swoją drogą z autopsji wiem że palacze mówiący że palą bo lubia sami się oszukują.
          Takie samo mamy prawo do nie wdychania jak wy do zatruwania się. Palaczu uszanuj
          moje prawo do oddychania czystym powietrzem chcesz się zabijać rób to ale sam i
          na własny koszt.

a tak przy okazji czy wiecie drodzy palacze że statystycznie co drugi palacz
          umrze przedwcześnie na choroby związane z paleniem
          pozdrawiam
          palaczy i niepalących
          • Gość: Zack Re: może inaczej IP: *.tpnet.pl 20.04.09, 12:22
            trzymajcie tak dalej więcej metali ciężkich, pierwiastków promieniotwórczych i
            cyjanowodoru w płuco
            (dla niedoinformowanych cyjanowodór szerzej znany jako Cyklon B to gaz bojowy,
            znalazł zastosowanie w egzekucja a wcześniej służył do odwszawiania mundurów)

Ps. palacze nigdy nie zrozumieją argumentów osób nie palących - nikotyna obniża
            IQ :D:D
            • Gość: byla.L&mka Re: może inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 15:20
              A ja powiem tak, jak palilam,a trwalo to od 17 do 24 roku zycia,to bylam za
              palaczami i denerwowali mnie ludzie ktorym przeszkadzalo to ze ktos pali. Teraz
              nie pale juz ponad rok i denerwuja mnie ludzie palacy i zrozumialam jak bardzo
              palacze moga przeszkadzac ludzia niepalacym. Jaki z tego moral? A no taki ze
              wszyscy jestesmy egoistami, a punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia :)
              • Gość: driver Re: może inaczej IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.09, 21:50
                Potrzebna i niezbedna jest ochrona zdrowia.W Niemczech i innych
                panstwach zrobiono z tym porzadek. Jesli ktos chce palic-prosze
                bardzo na zewnatrz. W lato palacz woli nawet palic przed pubem a w
                zime grzeja go efektywne grzejniki ulokowane przed knajpkami.

Faktem jest ze smrod fajek jest ohydny-odziez,cialo i wlosy
                przechodza tym smrodem, nie mowiac glownie o aspekcie zdrowia.
              • Gość: [^^] Re: może inaczej IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.09, 21:54
                Gość portalu: byla.L&mka napisał(a):

> A ja powiem tak, jak palilam,a trwalo to od 17 do 24 roku zycia,to bylam za
                > palaczami i denerwowali mnie ludzie ktorym przeszkadzalo to ze ktos pali. Teraz
                > nie pale juz ponad rok i denerwuja mnie ludzie palacy i zrozumialam jak bardzo
                > palacze moga przeszkadzac ludzia niepalacym. Jaki z tego moral? A no taki ze
                > wszyscy jestesmy egoistami, a punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia :)

Brawo! Prosty, ale chyba najmądrzejszy post w temacie.

Praw
        • russian_girl Re: może inaczej 24.04.09, 18:10
          Świat się nie zmieni tak od razu. Trzeba więcej czasu.
    • Gość: abc Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.04.09, 08:16
      Tekst linka Koniec z paleniem w Barach! Wreszcie! Ucywilizujmy troche rodakow,
      skoro brak im kultury to przepisy musza niektorych jej nauczyc!
      • Gość: ja Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 14:35
        no i co Ci daje jakis tam przepis??Palic bede jak palilem,a w pubach beda
        musieli zrobic osobne pomieszczenia dla palacych bo inaczej straca
        klientow.Wiele to nie daje,chociaz beda osobne pomieszczenia to itak zapach
        fajek pozostanie.
        • Gość: aga Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.54.171.22.tvksmp.pl 23.04.09, 16:15
          Wielki Rząd pracuje nad ustawą o zakazie palenia w miejscach publicznych, ale z
          tego co wiem w sklepach nie będzie wolno wystawiać papierosów na półkach. Jeśli
          tak ma być z papierosami to uważam,że z alkoholem również to też nałóg gorszy od
          papierosów, a coś o tym wiem, bo miałam w domu alkoholika.
    • Gość: snake Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: 94.251.135.* 23.04.09, 16:27
      wiesz jest taka ustawa o wychowaniu w trzeźwości, to po jaką cholerę
      całe rodziny z dziećmi chodzą do baru na piwo? dziecko patrzy i uczy
      się, pić, palić. patologia na całego! dobry kompromis to wydzielenie
      palarni w lokalu. nie można tak jak chcą posłowie całkowicie zakazać
      palenia, to paranoja. kluby zaczną jak na zachodzie tworzyć
      zrzeszenia palaczy. nie wytępimy tego. cały ten temat jest bez
      sensu!!! Palenie złe, a picie przy dzieciach jest ok? to dobry temat
      na nowe forum. więc albo palarnie w lokalu, albo zakaz całkowity. ja
      palę, ale w lokalu gdzie istnieje zakaz palenia, nie palę. jak już
      bardzo muszę to wychodzę, albo chodzę do lokalu gdzie większość
      pali. i to tyle na temat tego że masz nas dość!
      • Gość: Oi Re: Barowi Palacze fajek mam was dość!! IP: *.rev.masterkom.pl 24.04.09, 19:36
        Jezcze więcej zakazów,nakazów i obowiązków.W USA byla kiedyś
        prohibicja,kto zyskał wiemy i w 3 rzeszypospolitej będzie
        podobnie.Znowu jakiś poseł czy senator zarobi pare groszy aby jego
        prawnuki nie pobrudziły rączek pracą a motłoch niech sie żre.
        Pozdro dla myślących,nie dla tych co to wieści z prasy,radia czy TV
        przyjmują za pewnik.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka