Dodaj do ulubionych

Plamy potu pod pachami

22.04.09, 19:10
Praktycznie nie mogę nosić kolorowych bluzek, bo zaraz widać na nich plamy
potu pod pachami (nie śmierdzi :). Mam dość czarnych ciuchów, i żakiecików w
upalne dni. Próbowałam Antidralu, ale wtedy pot wychodził przez plecy. :( Czy
nic już nie pomoże?!
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Plamy potu pod pachami IP: *.rev.inds.pl 22.04.09, 21:14
      Używałam dezodorantu przywiezionego z Canady (pudrowy).Jest on bardzo
      skuteczny.Używałam go kilka lat temu i do tej pory mam spokój z poceniem.
      • Gość: gość Re: Plamy potu pod pachami IP: *.54.175.20.tvksmp.pl 22.04.09, 21:16
        Spróbuj Etiaxilu
        • david007s Re: Plamy potu pod pachami 29.04.09, 13:23
          Nie przejmuj sie. Zobacz na Age z Krakowskiej jej to lata czy sie
          poci czy nie
        • david007s Re: Plamy potu pod pachami 29.04.09, 13:23
          to byl zart oczywiscie
    • Gość: kasica Re: Plamy potu pod pachami IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.09, 21:24
      ja polecam etiaxil- co prawda piecze, szczypie i boli na początku po
      zastosowaniu, ale efekt naprawde super, zero potu...
      • Gość: grubba Re: Plamy potu pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 22:13
        etiaxil to to samo co antidral, wiec raczej nic jej nie da, moze dezodorant
        vichy w kremie pomoze
      • Gość: Magda Re: Plamy potu pod pachami IP: *.gprs.plus.pl 22.04.09, 22:15
        Moze kiedys by mnie taki watek rozsmieszył-ale teraz to dla mnie
        dramat. Po prostu czy mi goraco czy...zimno czy ze stresu mam
        okropne plamy pod pachami, wyglada to strasznie, bardzo sie krepuję
        i wstydzę. Ponewaz mnie to stresuje to plamy robia się jeszcze
        większe. Od jakiegos czasu używam etiaxilu i rzeczywiście duzo
        lepiej. Trzeba stosowac dokładnie według instukcji bo inaczej
        strasznie piecze, nie po goleniu, tylko na noc na czysta skóre i
        rano zmyć. Ja używam tego 3 razy w tygodniu i pomaga polecam Ci bo
        znam ten problem. W upalne dni małe plamy sie pojawiaja ale
        normalnie duzo mniejsze na codzień-większy komfort.
        • Gość: ania Re: Plamy potu pod pachami IP: *.159.15.16.static.crowley.pl 22.04.09, 22:59
          ja mam to samo temat z nieba;) Nie nosze tezz kolorowych bluzek:/ na pewno nie z rekawami:/ i nie wazne czy zima czy lato i czy sie stresuej czy nie i czy pachy czy plecy ale to w lato to woda paruej z ciala wiadomo bo straszny upal i duszno si eczlowiek przykleja w srodkach komunikacji;). No ale najgorsze te bluzki i tak samo kupilam na dniach etiaxil ale jeszcze go nei otworzylam jest na bazie alkoholu chyba jak pamietam wiec bedzie szczypac:/ no i jeszcze zeby nie stosowac w ciagu 24h depilacji no wiec z tym to chyba ja sie nie zastosuje. Ale mam nadzieje ze pomoze jak piszecie:) jak ktos ma rady na temat tego preparatu to piszcie bo generalnei to on tani nie jest (41zl) a tu widze bedzie troche trzeba pocierpiec.
      • Gość: iwonka7 Re: Etiaxil IP: 94.251.129.* 27.04.09, 15:33
        Etiaxil do skory normalnej - super sprawa. mam wielki problem wlasnie z poceniem
        się. Najpierw uzywalam do skory norm. i bylo super ale chcialama sprobowac
        tanszego - czyli do skory wrazliwej i gucio. Nie polecam !!!!!!! Nic nie daje
        !!!!!!!!!!
        tylko do skory normalnej, pozdrawiam.
        • Gość: zabele Re: Etiaxil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 10:45
          Mnie też nic nie dał Etiaxil, jednak kupiłam do skóry wrażliwej...
          Może faktycznie do normalnej lepszy, spróbuję
    • Gość: quisti Re: Plamy potu pod pachami IP: 195.88.28.* 22.04.09, 23:46
      tez mialam ten problem.
      szczerze mówiąc wpadłam na rozwiązanie mojego przypadku przez przypadek;)
      za dużo soli w diecie to większa potliwość.
      Mniej soli, gotowanie na parze i troche ruchu i jest o wiele lepiej
      • Gość: ona Re: Plamy potu pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 08:11
        Oj skąd ja to znam, a właściwie znałam. Też chodziłam tylko w
        czarnych bluzkach, bo w kolorowych nie dało rady. W końcu kupiłam
        etiaxil na allegro za 30zł i po tygodniu używania wybrałam sie na
        zakupy z których wróciłam z dwiema bluzkami KOLOROWYMI. Polecam bo
        działa. Troche szczypie i piecze, ale jest to do wytrzymania.
        • Gość: smutna Re: Plamy potu pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 08:51
          słyszałam, ze te sztyfty mogą wywoływać choroby nowotworowe...mam taki sam
          problem. szkoda pieniedzy na etiaXil, bo jest polski odpowiednik antidral,
          tylko, ze po tym mozna zaczac sie pocic w innych miejscach np. na twarzy :(( a
          korzystal ktos moze z toksyny botulinowej???slyszalam, ze dziala swietnie, tylko
          koga na to stac??
          • Gość: ona Re: Plamy potu pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 12:14
            Patrząc takimi kategoriami to trzebaby nie używać połowy rzeczy,
            których używamy, bo pewnie są szkodliwe.
            Co do odpowiednika Etiaxilu - używałam Antidral i działał na mnie
            przez tydzień może dwa, a etiaxil (odpukać) działa już znacznie
            dłużej. Podobno Antidral jest "słabszy" - nie wiem na pewno, ale tak
            słyszałam.
          • Gość: Kartine Re: Plamy potu pod pachami IP: *.anonymouse.org 25.04.09, 18:30
            Najlepszy i przy tym tani jest trójchlorek żelazowy!
            Robisz okłady raz dziennie, może być z rana, i problem w tydzień znika!!!
            • Gość: iwonka7 Re: trójchlorek żelazowy IP: 94.251.129.* 27.04.09, 15:46
              ok, ale w aptece mozna kupic ten trojchlorek? i czy jest drogi i czy jest tego
              jakas inna nazwa?
              • Gość: Alexis Re: trójchlorek żelazowy IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 28.04.09, 10:45
                Poszukaj sobie na google!! nIE WYDAJE MI SIĘ ABY TO SIĘ NADAWAŁO DO
                JAKIEGOKOLWIEK LECZENIA!
    • Gość: Janek Re: Plamy potu pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 12:27
      Witam, robię badania odnośnie postrzegania wykładowców przez studentów oraz możliwości komercjalizacji wiedzy akademickiej. Bardzo bym prosił o wypełnienie krótkiej ankiety, która pomoże mi bardzo w pracy. Tutaj zamieszczona jest gotowa do wypełnienia ankieta ---> www.mlodyprzedsiebiorca.pl/ankieta?task=fillPoll&pollID=2
      Z góry dziękuję za pomoc !
      • Gość: Jarek Re: Plamy potu pod pachami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 15:33
        Ja ci doradze najlepiej trzymaj caly czas rece do gory
    • gumisiakasia Re: Plamy potu pod pachami 23.04.09, 14:31
      Witam!
      Problem potu jest mi również dobrze znany,sama to przeżywam.Czarne bluzki latem
      to już dla mnie standard.W zeszłym roku na lato stosowałam Etiaxil bardzo
      pomagało,ale jest on dośc drogi,więc teraz zmieniłam na Antridal(jest
      tańszy).Już od ponad tygodnia go stosuję ale niewiele pomaga,chyba żeczywiście
      jest słabszy od Etiaxilu.Po swoich doświadczeniach chyba jednak wrócę do tego
      poprzedniego.Słyszałam też że picie szałwi pomaga zmniejszyc potliwośc,ale sama
      jeszcze nie próbowałam.Pocenie,wydaje się dla niektórych żadnym problemem,a dla
      innych to poprostu droga przez mękę.Pozdrawiam Wszystkich borykających się z tym
      problemem:-)(
      • lukpiwo Re: Plamy potu pod pachami 28.06.09, 00:27
        Antidral i Etiaxil to to samo, różnią się ceną (antidral jest dużo tańszy,
        kosztuje ok 16 zł) i producentem (Antidral jest polski)
    • Gość: alfa Re: Plamy potu pod pachami IP: 94.251.135.* 23.04.09, 23:31
      nie wiem czy ci pomoże, ale spróbuj Tea Tree firmy Thursday
      Plantation, kosztuje ok. 14 zł, i do tego tabletki z wyciągu z
      szałwi. Mi pomaga. Zawsze możesz zgłosić problem lekarzowi, podobno
      są jakieś zabiegi miejscowo blokujące gruczoły potowe.
      • Gość: kotek Re: Plamy potu pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 12:35
        ludzie!!!nie stosujcie do wewnątrz szałwii, gdyz jest toksyczna! mozna ja
        stosowac jedynie zewnetrznie, ale wtedy barwi skore.
        • Gość: alfa Re: Plamy potu pod pachami IP: 94.251.135.* 24.04.09, 22:56
          o kuźwa nie wiedziałem. to co już mogę pisać testament? a tak
          poważnie to w aptece pani poleciła mi właśni szałwię. nie jestem
          dobry z medycyny, bardziej z prawa więc posłuchałem. jeżeli to
          prawda to zaprzestanę brania szałwi, a pani wytoczę proces. mówię
          serio.
          • Gość: kotekstrutytujonem Re: Plamy potu pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 08:38
            chcesz sie systematycznie zatruwać, twoja sprawa!!!w aptekach pracuje wiele
            niedouczonych techników farmacji, a i dzisiejsi magistrowie o ziołach mają nikłe
            pojęcie, bo na farmakognozji często gęsto grają w statki.
            • Gość: m.p Re: Plamy potu pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 19:08
              kupcie sobie apers takie nowe- kosztuje chyba ok 17zeta skład taki sam jak etiaxil
              • Gość: Karolina Re: Plamy potu pod pachami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.09, 19:24
                Nie sluchaj takich glupkow ze szalwia jest szkodliwa Szalwie pije
                sie nawet na bole zoladka stany zapalne od ziol nikt jeszcze nie
                umarl wreczprzeciwnie ziola uzdrowily wiele ludzi Nie mozna takze
                tak jak z lekami przesadzac Jesli chodzi o pot pod pachami najlepiej
                czesto sie myjcie i nie uzywajcie zadnych dezodorantow
                • Gość: plamka Re: Plamy potu pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 19:49
                  ty jesteś głupkiem...a na ziołach to się znasz, tak jak ta pani z apteki...
                • Gość: Magda do Karoliny IP: *.gprs.plus.pl 26.04.09, 20:08
                  Wiesz to nie chodzi o brak higieny o to ze sie nie myje. Myje i to
                  częściej pewnie niz inni wlasnie ze wzgledu na ten pot, bo nie dosc
                  ze te plamy wygladają koszmarnie to gdyby jeszcze smierdziały byłby
                  problem podwójny. Te plamy nie smierdzą i chodzi o to zeby je
                  wyeliminowac i tu samo mycie nie pomaga.
              • gumisiakasia Re: Plamy potu pod pachami 28.04.09, 13:40
                A co to jest ten "APERS" też kulka jak Etiaxil???
              • Gość: burzowiec Re: Plamy potu pod pachami IP: *.chello.pl 30.06.09, 22:57
                ja używam sobie antidral i bez problemu nawet w tak duszny dzień jak dzisiaj
                sobie suche paszki mam:)
            • Gość: alfa Re: Plamy potu pod pachami IP: 94.251.135.* 25.04.09, 22:09
              to w sumie nie ma róznicy czy idę do apteki, czy kupię na straganie
              jakieś "leki itp". i strach do lekarza iść bo może też w statki
              grał? jak do mnie przychodzi klient to wierzy że mu pomogę, i ja
              idąc do apteki wierzę że pan/pani mi pomoże. z reklamy: w razie
              problemów skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą, czy jakoś tak.
              To po co podwyżki dla farmaceutów czy lekarzy jak się nie uczyli.
              wywalić z pracy, zatrudnić moherowego berecika, z pewnością lepiej
              się znają na ziołach.
            • Gość: aaa Re: Plamy potu pod pachami IP: *.217.146.194.generacja.pl 29.04.09, 13:14
              Gdyby na farmakognozji skupili się na działaniu farmakologicznym, a nie na
              rysowaniu preparatów, wyglądzie rośliny itp. byłoby zupełnie inaczej... Uczą nas
              niepotrzebnych rzeczy, dużo przedmiotów jest zbędnych, materiał nieaktualny, nie
              odejmują, a tylko dokładają przedmioty; jest tego przez to za dużo, a później
              ludzie się dziwią czemu po studiach ma się mętlik w głowie i trzeba się uczyć
              praktycznie od nowa...
          • Gość: Netka Re: Plamy potu pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 20:34
            "Szałwia stosowana w nadmiarze może być szkodliwa dla układu nerwowego. Jest
            rośliną dwa razy bardziej toksyczną niż piołun. Do użytku wewnętrznego jako
            zioło może być stosowana tylko po konsultacji z lekarzem."
            • Gość: Zapomniałam wkleić Re: Plamy potu pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 20:34
              www.architekturakrajobrazu.info/Rosliny/Rosliny/ZiolaSzalwia-lekarska-Salvia-officinalis.html
    • Gość: radek Re: Plamy potu pod pachami IP: 193.138.241.* 25.04.09, 19:39
      miałem ten sam problem kilkanaście lat, polecam Etiaxil w rolce do
      skóry wrażliwej, efekt dla mnie doskonały.
    • Gość: zdumiony Re: Plamy potu pod pachami IP: 83.16.102.* 27.04.09, 11:59
      brak higeny
      • gumisiakasia Re: Plamy potu pod pachami 27.04.09, 14:06
        Witam!
        To nie brak higieny,tylko tak się niektórym wydaje! Piszą to te osoby które
        nigdy się z takim problemem nie spotkały we własnym życiu.Zastanówcie się czy
        częste mycie ma coś wspolnego z nadmierną potliwością która jest chorobą,owszem
        mycie pomaga ale tylko na krótki czas.Nigdy tego nie zrozumie ten co się z tym
        nie spotkał.Niestety taka jest mentalnośc narodu polskiego;-((A BRAK HIGIENY NIE
        MA TU NIC DO TEGO!!!
        • Gość: alfa Re: Plamy potu pod pachami IP: 94.251.135.* 27.04.09, 15:57
          nie wiesz że najwięcej ludzi tak myślących nie zachowuje tej swojej
          higieny nawet w 15% jak np. ty. ale u siebie wad nie widzą tylko u
          innych, u tych ludzi którzy chcą pomoc otrzymać. to frajer pisze
          brak higieny. do tego pana, proszę poczytaj sobie co to jest za
          choroba, bo od niemycia się ludzie śmierdzą!!! a samo pocenie nie
          oznacza śmierdzącego człowieka który się nie myje! może ty nie masz
          włosów, masz problemy zdrowotne? dlaczego, bo nie myłeś włosów, nie
          prowadziłeś zdrowego stylu życia? troszkę rozwagi w osądach innych
          ludzi.
    • Gość: wyletniona Re: Plamy potu pod pachami IP: 83.16.102.* 28.04.09, 07:27
      masakra
      • Gość: Alexis Jeżeli chodzi o szałwie.. IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 28.04.09, 10:40
        nie wiem, ale jest prawdopodobne, że może działać źle, jak będziemy jej za duzo
        pić. Więc mam pytanie, jaka dawka jest bezpieczna? 1 szklanka na tydzień?
        Miesiąc? 2 na tydzień? Jeżeli można nią wyeliminować nadmiar pocenia się, to
        lepiej to stosować niż płacić kupę kasy na chemię.
    • Gość: ja_corka Jaka rada na sterczace suty?! IP: 190.120.227.* 28.06.09, 08:17
    • Gość: Ola Re: Plamy potu pod pachami IP: *.prenet.pl 28.06.09, 11:44
      ja kupilam ostatnio GARNIER mineral z aktywnym minerałem- skuteczna ochrona upał, stres, pot.Polecam bardzo dobry bynajmniej jak dla mnie jutro zamierzam kupic kolejne opakowanie.Wczesniej uzywałam etiaxilu ale jakos nie byl przyjemy w użyciu a ten jest naprawde ok i cena około 11zł.
    • Gość: iwonnka Straszny odór z ust, jak zwalczyć????? IP: 76.73.58.* 28.06.09, 11:52
    • Gość: asia Re: Plamy potu pod pachami IP: 76.73.58.* 28.06.09, 12:00
      Moje drogie, czym spieracie plamy ze spermy z bielizny?
    • Gość: piorunek a mnie to strasznie jaja śmierdzą :-( IP: 62.149.19.* 28.06.09, 12:05
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka