Dodaj do ulubionych

Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania

IP: *.pcz.czest.pl 05.12.03, 12:12
Moze Jaskiernia chce wstawic pare automatow do gry w tej szkole?
Obserwuj wątek
    • Gość: Aabradab Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.inetia.pl 05.12.03, 13:19
      Kuźnia elit!! Buahahahahahaha!! Wyszło szydło z worka!!:D
      • Gość: dno Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 06:52
        DNO!
      • Gość: LITA Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 06:55
        JAKIE ELITY TAKA UCZELNIA
    • Gość: oj! oj! o... Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 20:21
      Uważnie śledzę jak wypadają częstochowskie uczelnie w ocenie
      Państwowej Komisji Akredytacyjnej. Z dotychczasowych ocen -
      jednak nie najlepiej bo bilans jest ujemny.
      Do tej pory ocenie poddano 9 kierunków studiów w 3
      częstochowskich uczelniach.
      Wynik 4 kierunki ocenione pozytywnie; 4 kierunki oceniono
      warunkowo; 1 kierunek oceniony negatywnie.
      BRAWO POLITECHNIKA CZĘSTOCHOWSKA - OCENIE PODDANO 3 KIERUNKI -
      WSZYSTKIE OCENIONO POZYTYWNIE,
      BRAWO WYŻSZA SZKOŁA LINGWISTYCZNA - OCENIE PODDANO 1 KIERUNEK,
      OCENA POZYTYWNA.

UWAŻAJCIE NA WSP - 4 KIERUNKI OCENIANO, 4 OCENIONO WARUNKOWO -
      TO WSTYD DLA MIASTA!

UWAŻAĆ NA WYŻSZĄ SZKOŁĘ ZARZĄDZANIA - OCENIE PODDANO 1 KIERUNEK,
      OCENA NEGATYWNA!
      TO UCZELNIA KOMPROMITUJĄCA CZĘSTOCHOWĘ!

Nie oceniana była Wyższa Szkoła Hotelarstwa.

• Gość: lam Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.cel.czest.pl 06.12.03, 09:16
        dziekuje autorowi za merytoryczna ocene i gratulacje
      • Gość: kreska Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 10:15
        Szkoła na Ogrodowej...kicha niesamowita....".studiowałam " na podyplomówce....i
        wiecie co otwierałam oczy ze zdziwienia....jestem po UŚ -różnie bywało,ale
        takich przekrętów , debilizmu prowadzących nie dających nic ale to nic z siebie
        nie widziałam.....
        polecam szkołę leserom ,mamisynkom....nie chcącym opuścić drogiego miasta....,a
        także tym kktórzy chcą przeprowadzić badania socjologiczne na powyższy temat:)
      • Gość: mmm Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.03, 21:50
        bardzo ciekawe zestawienie i naprawdę daje do myślenia.
        ciekawe co wyniknie z tej przeafery.
    • Gość: 07 niedowiary IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 06.12.03, 18:26
      rektor zdziwiony oceną komisji? on kształci dobrze, biedaczek -
      komisja go nie doceniła a doceniły go swoimi akredytacjami różne
      organizacje typu - stowarzyszenie obfitych pośladków i nie
      tylko...
      dziewiątkowski nie błaźń się! to wstyd i hańba!
      czas zlikwidować tą chałturę! Częstochowa czeka na twój jedynie
      logiczny gest - likwidację!
      • Gość: x Re: niedowiary IP: 213.25.14.* 09.12.03, 09:01
        rektor dziewiątkowski jeszcze Wam pokaże na co go stać i co potrafi jeszcze to
        on bedzie sie Was smiał!szkoły nigdy nie zlikwiduje nie On.Tak łatwo się nie
        podda.Wy ( konkurencja na to czekacie)ale się nie doczekacie,niepoddamy się i
        będziemy walczyć o swoje!!
    • Gość: pawo A jakie są wyniki dla AP???? IP: 80.48.247.* 07.12.03, 12:52
      • Gość: burek Re: A jakie są wyniki dla AP???? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 20:21
        takie na jakie zasługuje - negatywne
        • Gość: xyl Re: A jakie są wyniki dla AP???? IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 08.12.03, 17:33
          Burku: jak nie wiesz to nie pisz, kłamczuszku. Do budy!
          • Gość: burek Re: A jakie są wyniki dla AP???? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 06:22
            nie wiem kim jesteś i jaka jest twoja wiedza (albo interes) na temat tej
            uczelni. nazywając mnie kłamczuszkiem dajesz świadectwo własnej ignorancji.
            jeszcze niejedna afera stanie się udziałem akademii polonijnej - jak wskazuje
            sama nazwa i jej dotychczasowe poczynania. jestem bardzo blisko od samego
            początku jej istnienia i dużo..., bardzo dużo wiem na temat poczynań jej
            rektora! najlepszym testem wiarygodności i zaufania do szkoły jest odpowiedź na
            pytanie - czy chciałabym/chciałbym kształcić w niej swoje dziecko? odpowiedz
            sobie xyl-ko/ku - no i? - już zmieniłaś/łeś zdanie? szybko, nieprawdaż?
            • Gość: Tomasz Re: Ręce precz od AP! IP: 212.87.232.* 09.12.03, 08:52
              Burku, co to znaczy że blisko jestes tej Uczelni?Wywozisz z niej smieci albo ją
              sprzątasz i żal ci teraz że nie chciało ci sie uczyc w młodości.Akademia
              Polonijna jest to jedna z najlepszych uczelni prywatnych w Polsce i tego nic
              nie zmieni nawet smieszne ataki konkurencji, którzy zamiast tworzyc dla
              własnych studentów odpowiednie warunku do startu w dorosłe zycie to zajmuja sie
              jedynie szkalowaniem lepszej Akademii Polonijnej, no cóż i tak jej nie
              dorównaja.
              • Gość: 77777777 Re: Ręce precz od AP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 09:06
                burek atakuje zarówno WSZ jak i AP po poprostu palant z WSL albo portier z AP
                • Gość: 88888888 Re: Ręce precz od APokalipsy! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 19:54
                  piszesz obraźliwie - lepiej idź do spowiedzi - masz przecież sposobność na
                  swojej "wspaniałej" uczelni u "księdza" rektora (taki sam ksiądz jak profesor)
                • Gość: GoGi Re: Ręce precz od AP! IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.03, 18:53
                  Nie rozumiem, dlaczego używasz obraźliwych słów, mówiąc o WSL. Świadczy to o
                  Twojej niskiej kulturze osobistej, a studia wyższe są dla ludzi kulturalnych,
                  więc jeżeli na AP studenci w taki sposób mówią o "konkurencji", to wystawiają
                  świetną wizytówkę swej alma mater.
                  PS. WSL jest bardzo dobrą szkołą.
                  • Gość: czarek Re: Ręce precz od AP! IP: 218.66.219.* 11.12.03, 23:22
                    no dobrze juz
              • Gość: y Re: Ręce precz od AP! IP: 213.25.14.* 09.12.03, 09:12
                wszyscy w częstochowie i tak wiedzą że Akademia Polonijna to szkoła dla
                bogatych i rozpieszczonych dzieciaków!tam liczy się tylko kasa,kasa,kasa!!!!Tam
                jak nie masz kasy to się nie liczysz!!chcesz coś zalatwić to jesteś odprawiany
                z kwitkiem!!wszyscy moi znajomi którzy tam studiowali uznali to za największy
                błąd w swoim życiu,ale dobrze że szybko to dostrzegli i wynieśli się z
                tej "bogatej chatki".ciekawe kiedy akademia Polonijna będzie miała komisję
                Akredytacyjną,ale kto podskoczy Kościołowi,przecież to jest jedna klika
            • Gość: XYL Re: A jakie są wyniki dla AP???? IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 09.12.03, 17:04
              Wiedzę mam sporą. AP nie była jeszcze oceniana przez PKA (sprawdź na stronach
              Min. Edukacji), więc jeśli piszesz,że ma oceny negatywne to kłamiesz. Proste? A
              co do kształcenia dzieci - sam znam kilka osób, które potraktowały ta szkołę
              jako tzw. pierwszy wybór. I nie są to dzieci ani bogaczy ani biznesiarzy.....
              • Gość: ZHT Re: A jakie są wyniki dla AP???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 17:24
                buzek albo czarni załtwili i nie było proste
              • Gość: mm Re: A jakie są wyniki dla AP???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 21:27
                >> Wiedzę mam sporą. AP nie była jeszcze oceniana przez PKA

Będzie sprawdzana w tym roku, pożyjemy zobaczymy.
              • Gość: dora Re: A jakie są wyniki dla AP???? IP: 213.25.14.* 10.12.03, 09:16
                "nie są to dzieci ani bogaczy ani biznesiarzy ..."
                taaaaak, bo zwykłego człowieka zarabiającego najniższą krajową (nawet średnią)
                stać zapłacić 600$ za miesiąc studiów + te inne opłaty, na które nawet studenci
                AP się skarżą.
              • Gość: x Re: A jakie są wyniki dla AP???? IP: 213.25.14.* 10.12.03, 13:30
                No własnie dlaczego Akademia Polonijna nie miała jeszcze komisji
                akredytacyjnej??oś chyba jest nie tak!!wiadmo w tej szkole pracuje połowe
                ministerstwa!!to jest jedna klika!!
    • Gość: ola Szkoła i potrzeba. IP: 213.25.14.* 07.12.03, 13:17
      Nie uważam ze poziom owej szkoły jest taki niski . Zreszta wszystko chyba
      zależy od potrzeby, motywacji z jaką student przychodzi do szkoły.
      Jedni kochają się obijać , inni przychodzą po papier a inni po wiedzę.
      • Gość: absolwentka WSZ Re: Szkoła i potrzeba. IP: 217.96.21.* 08.12.03, 09:45
        jestem tegoroczną absolwentką tej "renomowanej uczelni" i fakt, pryznaję jedni
        studiują dla arozrywki, a inni dla wiedzy, ale... teraz nie obowiązuje mnie
        już dbanie o dobre imię uczelni: kadra-bardzo zróżnicowana, niektórzy
        wykładowcy z Politechniki Częstochowskiej, chyba sami do końca nie rozumieli
        czego nas uczą,kadra ze Śląska, Warszawy,a przede wszystkim kadra zagraniczna-
        bardzo dobra.Rektor Dziewiątkowski-osoba,której pomyliły się stanowiska,kadra
        administracyjna-to już chyba sami znajomi Pana Rektora i wyższych władz uczeli-
        zero kompetencji i kultury (palenie papierosa przez pania z dziekanatu podczas
        rozmowy z studentem,to już chyba lekka przesada).Po studiach licencjackich
        starałam się o etat,albo chociaż o staż absolwencki jako pracownik
        administracyjny-bez szans, Rektor Dziewiątkowski osobiście powiedział mi,że
        owszem On chętnie zatrudnia absolwentów naszej uczelni,ale teraz nie ma
        żadnych wolnych etatów,po kilku miesiącach w dziekanacie pojawia się nowa
        osoba,która nie jest nasza absolwentką.Podsumowując WSZ w Częstochowie,to
        chyba jakaś pomyłka...
        • Gość: student Re: Szkoła i potrzeba. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 11:15
          Przeciecz w dziekanacie pracują same absolwentki a ty ich po prostu nie znasz a
          mi palący ludzie nie przeszkadzają sam jestem palaczem
    • Gość: Guest Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: 213.25.14.* 09.12.03, 12:04
      Akademia Polonijna nie ma uprawnień do prowadzenia studiów na kierunku
      Zarządzanie i Marketing więc nie może prowadzić naboru i przyjmować studentów z
      innych uczelni.
      Ciekawe co wy na to ?
      • Gość: Guest Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: 213.25.14.* 09.12.03, 12:52
        Dodam ze chodzi o studia magisterskie.
    • Gość: lucy Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 10.12.03, 10:03
      Ludzie, nauczcie się czytać i myśleć! A nie krytykować bez sensu!
      1. Kierunek nie jest zamknięty, a więc Szkoła w dalszym ciągu jest z
      Zarządzaniem funkcjonującym normalnie (zawieszono tylko nabór)
      2. Każdą Uczelnię oceniają przedstawiciele PKA w różnym składzie, wszyscy
      członkowie komisji to pracownicy konkurencyjnych Uczelni!!! Niektórzy mają
      większy interes w zamknięciu niektórych szkół inni mniejszy. Dla
      zainteresowanych - według moich informacji – przewodniczący komisji oceniającej
      WSZ jest prorektorem jednej z prywatnych szkół oddalonych o zaledwie jakieś 50
      km. Główny zarzut – kadra. A czy nie jest to ta kadra, która uczy na PCz,
      Akademiach Ekonomicznych w Krakowie czy we Wrocławiu?!! I tam o dziwo jest
      dobra (pewnie ktoś inny ją oceniał)
      3. Jeśli chodzi o poziom nauczania – po kadrze krajowej i zagranicznej widać,
      że o takowy się dba; a o tym czego się człowiek w szkole nauczy – DECYDUJE
      TYLKO ON SAM!
      Ja jestem absolwentką tej Uczelni, w chwili obecnej pracuję na kierowniczym
      stanowisku w jednej z dużych firm. Pracodawca ceni mnie za moją wiedzę i
      umiejętność jej wykorzystania jej w różnych sytuacjach. ZAKUWAŁAM do wszystkich
      egzaminów i miałam bardzo dobre oceny. Wielu moich znajomych z roku pracuje w
      firmach o ogólnokrajowym zasięgu, w bankach. Z mojej grupy nie znam ani jednej
      osoby, która nie miałaby pracy (nie mówię tu o pracy fizycznej tylko
      umysłowej).

Nie oceniajcie Szkoły po głupim, stronniczym artykule – czasem po prostu
      pomyślcie, no chyba, że jesteście związani z konkurencją – tylko, że nie
      wiadomo kiedy coś takiego może was spotkać.
      O aferach szybko się zapomina – proszę sobie przypomnieć: AP – nadanie
      uprawnień magisterskich po negatywnej ocenie wniosku przez komisję (tuz przed
      odejściem Ministra); WSL – uruchamianie kierunków, na które nie ma zgody MEN,
      PCz – i WSP – tu od afer się roi, choćby ostatnie łapówkarstwo, czy pierdoły z
      kolejkami i stołówką.
      • Gość: MMM Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 10.12.03, 17:22
        kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1142882&KAT=242
        • Gość: V.C. Sensacja ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 21:46
          Byłem dzisiaj w Gorzkowie ( gmina Niegowa ) i od miejscowych dowiedziałem
          się , że właściciel szkoły chce przenieść ją DO GORZKOWA !
    • Gość: REBUZEK A KTO POMOŻE JASKIERNI? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 07:21
      JASKIERNIA MIAŁ POMAGAĆ WSZ ŻEBY NIE DOSTAŁA NEGATYWNEJ OCENY NA KTÓRĄ
      ZASŁUŻYŁA! NIE ZDĄŻYŁ BO JEGO AKCJE W SLD SPADŁY - SAM WYMAGA POMOCY - CZY WSZ
      MU POMOŻE?
      • Gość: student Re: A KTO POMOŻE JASKIERNI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 08:52
        ty portier a moze tobie pomuc
        • Gość: POMUC Re: A KTO POMOŻE JASKIERNI? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 16:07
          TY NE pomuc EN - NAWET NIE SKOŃCZYŁEŚ PODSTAWUFKI A STUDJUJESZ W WSZ?
          • Gość: student Re: A KTO POMOŻE JASKIERNI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 16:13
            ble ble ble tak sobie to tłumacz
    • Gość: RACHELA Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.inds.pl / *.inds.pl 13.12.03, 21:45
      Jak czytam wasze wypowiedzi to robi mi sie niedobrze, uwazam ze komisja
      akredytacyjna wstrzymujac nabór miala ku temu powody, przeciez chodzi o ludzi
      tam studiujacych , skoro sa na wyzszej uczelni ,i jeszcze za te nauke placa ,
      to nalezy im sie chyba jakis jej poziom prawda????????, przeciez nikomu nie
      chodzi by zrobic studentom na złośc, ale zeby szkola spelnila warunki szkoly
      wyzszej,a nie byla jej pomiotem
      • Gość: jasiu Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 22:02
        WSZ to najwieksze dno ,jakie sobie można wyobrazić. Wystarczy chwilę pogadać z
        jej rektorem, a ma sie wrażenie,że gada się z kimś z skrajnie prymitywnej
        zawodówki. a podobno ma tytuł doktora.... hauahuahyua. Niech to ktoś sprawdzi,
        bo ten Pan ( chyba nazywa się Dziewiątkowski) nie ma nawet magistra. Dramat i
        trudno się dziwić, że nie ma akredytacji. Tu nawet Jaskiernia nie pomoże. A tak
        nawiasem pytając, kto jest tam wykladowcą z ważnych profesorow, czy w ogóle
        jest tam taki ktoś?
        • Gość: mm Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.03, 22:34
          > nawiasem pytając, kto jest tam wykladowcą z ważnych profesorow, czy w ogóle
          > jest tam taki ktoś?

Info o kadrze na stronie:
          bazy.opi.org.pl/raporty/opisy/instyt/18000/i18350.htm
          Hi, niektórzy "profesorownie" nie mają 35 lat.
          • Gość: ZY(gac sie chce)TA DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 06:40
            Tragedia, sprawdziłam zgodnie z sugestią w bazie danych i Kto? tam naucza na
            kierunku Zarządznie i marketing?
            1. emerytowany socjolog
            2. metalurg!!!!
            3. ginekolog!!!!
            4. informatyk
            5. emerytowany energetyk!!!!
            6. emerytowany chemik!!!!
            7. filolog anglista!!!!
            8. biolog medyczny!!!!
            9. fizyk!!!!
            10. filolog rusycysta!!!!
            11. polonista!!!!
            A gość „student” pisze, że „może pomuc”.

Chciałoby się powiedzieć iż TRZEBA MIEĆ ŻELAZNE NERWY I POWIKŁANĄ CIĄŻĘ
            ŻEBY „FIZYCZNIE” PODJĄĆ WIELOJĘZYCZNE STUDIA NA CHEMICZNYM KIERUNKU ZARZĄDZANIE
            I MARKETING W WSZ W CZĘSTOCHOWIE

GAZETO WYBORCZA – TYTUŁ „WYŻSZA SZKOŁA (bez) ZARZĄDZANIA” KONIECZNIE TRZEBA
            URZECZYWISTNIĆ – DRĄŻCIE DALEJ!!!!!!!!!!!
            • Gość: tora Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: 213.25.14.* 15.12.03, 10:54
              taaaaaak, bo ci profesorowie z ekonomii, organiazacji i zarządzania u ciebie się
              nie wyswietlają; informatyka i języki obce - są przedmiotami obowiązkowymi na
              kierunku ZiM w standardach nauczania (może na innych Uczelniach nie ??)
              Jeśli chodzi o wykładowców z zakresu medycyny i biologii - owszem wykładają w
              WSZ ale na kierunku PIELĘGNIARSTWO (może bardziej inteligentna osoba domyśliłaby
              się).
              A i jeszcze jakby ktoś policzył - na studiach magisterskich musi być minimum 8
              samodzielnych pracowników naukowych (z tytułem prof lub dr hab) - więc reszta
              jest nadprogramowa (tych z ekonomii i zarządzania starczy jeszcze na filie).

I jeszcze jedno pytanko do "inteligentnych inaczej" - który z profesorów
              wymienionych na stronie nie ma 35 lat (ewentualnie 35 lat czego?) bo na stronie
              opi wieku wykładowców nie podają - jedynie daty promowanych przez nich przewodów
              doktorskich lub prowadzonych prac naukowo-badawczych (pewnie niektórzy studenci
              innych, "dobrych" uczelni nie są na tyle inteligentni, żeby taki fakt odczytać.
              • Gość: hihihi Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 21:38
                bardzo ładne sprostowanie. ile w nim merytorycznych argumentów. szkoda, że
                tora nie miał/a okazji omówić tego tego z przedstawicielami PKA. szkoda, że
                przeoczyli tak ważne dane.
                • Gość: hihot Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 22:21
                  jak to przeoczyli i czemu ?
                  • Gość: jasiu Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 22:28
                    Podsumowując, nie potrzeba Łybackiej i komisji akredydacyjnej, żeby widzieć, że
                    WSZ to dnooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • Gość: dd Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 22:35
                      Ty jesteś dno i nie masz pojęcia o tej szkole,
                      I straszna z ciebie pierdoła papa
              • Gość: doro Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 07:04
                Na pewno? Czyżby Komisja popełniła straszny błąd i dała ocenę negatywną????
                A to dlaczego do tego dopuszczono?
                Nie było argumentów do odwołania się od decyzji negatywnej????
                Nie wierzę - nie wierzcie!!!
                W głowie się nie mieści, że takich specjalistów nie mających nic wspólnego z
                prowadzonymi kierunkami studiów, wogóle można zatrudniać!!!!
                Znam kilku studentów z WSZ którzy twierdzą, że nie muszą się wysilać żeby
                studiować!!!
                Komisjo Akredytacyjna - brawo za ocenę negatywną tego DNA!!!
                • Gość: tora Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: 213.25.14.* 16.12.03, 10:39
                  Przewodniczący PKA jest kierownikiem katedry MiZ i prawdopodobnie prorektorem
                  konkurencyjnej Uczelni około 50 km od Cz-wy. jego nazwisko można znaleźć na
                  stronie www tejże Uczelni.
                  Dla mnie to jest wystarczający powód. Zresztą on był jedyną osobą, która przy
                  takiej ocenie się uparła - jak widać miał powód i to bardzo konkretny.
                  I moim zdaniem to właśnie tym ktoś powinien się zająć (np. Gazeta Wyborcza), bo
                  w końcu tamta szkoła za coś mu płaci.
                  Gdyby Rektor WSZ oceniał np. AP podejrzewam, że też znalazłby jakiegoś haka i
                  uparł się przy ocenie negatywnej.
                  Tylko czy coś takiego byłoby w porządku?

A ja znam "studentów" na AP czy PCz, którzy chodzą na Uczelnię średnio raz na 2
                  tygodnie, kupują prace zaliczeniowe, w liceum były głąbami ledwo przeciskającymi
                  się do następnej klasy a na tych Uczelniach są bardzo dobrymi (nie dobrymi czy
                  średnimi) studentami. Jeden z moich kolegów przeniósł się na Uniwersytet Opolski
                  z AP - bo poziom był za niski.
                  Takich "ja znam" możemy sobie powymieniać bardzo dużo, a tak naprawdę wszystko
                  zależy od tego co dana osoba chce osiągnąć.
                  Może zwyczajnie studenci WSZ których znasz potrzebują tylko papierka a nie było
                  ich stać płacić 600$ za miesiąc studiowania na twojej uczelni.
                  • Gość: wsz Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 21:30
                    no nie wiem
              • Gość: mm Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 20:57
                > I jeszcze jedno pytanko do "inteligentnych inaczej" - który z profesorów
                > wymienionych na stronie nie ma 35 lat (ewentualnie 35 lat czego?) bo na
                stronie
                > opi wieku wykładowców nie podają - jedynie daty promowanych przez nich
                przewodó
                > w
                > doktorskich lub prowadzonych prac naukowo-badawczych (pewnie niektórzy
                studenci
                > innych, "dobrych" uczelni nie są na tyle inteligentni, żeby taki fakt
                odczytać.

Tu "inteligentny inaczej": chodziło mi o jednego z doktorów, który obronił swój
                doktorat w zeszłym roku a na stronie OPI figuruje już jako "prof. WSZ w
                Częstochowie". Oczywiście uczelnie prywatne mają prawo zatrudniać doktorów na
                stanowiskach profesorskich, ale już rok po doktoracie (i to z historii
                Kościoła)??? Może to też nie spodobało się PKA??

I jeszcze jedno:
                > A i jeszcze jakby ktoś policzył - na studiach magisterskich musi być minimum 8
                > samodzielnych pracowników naukowych (z tytułem prof lub dr hab)

Zgadza się, ale tych ośmiu ma być zatrudnionych w trybie mianowania (czasem
                nazywa się to "I etatem"). Daję głowę, że żaden z profesorów od zarządzania z
                Politechniki, czy innych uczelni nie był w WSZ zatrudniony w tym trybie (wtedy
                nie pracowałby już na macierzystej uczelni!!).
                • Gość: tora Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: 213.25.14.* 18.12.03, 10:52
                  kilku jest na podstawowym miejscu pracy, ale prof czy dr hab liczy się w dwóch
                  Uczelniach (tylko dwóch) (i to nazywa się chyba II etat)
                  • Gość: mm Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.03, 18:06
                    > kilku jest na podstawowym miejscu pracy, ale prof czy dr hab liczy się w dwóch
                    > Uczelniach (tylko dwóch) (i to nazywa się chyba II etat)

Nie potrafię zacytować dosłownie ustawy, ale: firmować kierunek magisterski
                    mogą jedynie samodzielni pracownicy nauki (prof. lub dr hab.) zatrudneni w
                    danej uczelni tylko w trybie mianowania. Dodatkowo mogą firmować JEDEN!!!
                    kierunek zawodowy (licencjat lub inżynier) w INNEJ!!! uczelni. II etaty mogą
                    więc pomóc tylko w sprawie studiów zawodowych!! I tutaj moje zdziwienie, że PKA
                    dała również negatywną ocenę studiom zawodowym w WSZ. Mnie również pachnie to
                    przekrętem związanym z wycinaniem konkurencji, ale to już inna sprawa. Decyzja
                    jest decyzją.
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: dora Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 19:31
                      tu możesz mieć rację ale to nie jedyny warunek, widocznie na poziomie
                      licencjata również nie wszystkie kryteria zostały spełnione (jest ich przecież
                      kilka, nie tylko kadra)
                      Jako ojciec jednego ze studentów tej uczelni mam prawo chyba? oczekiwać, że
                      podstawowe warunki kształcenia zostaną spełnione.
                      Więc jaka jest prawda? Mam zabrać syna z tej uczelni, czy nie?
                      • Gość: tora Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: 213.25.14.* 19.12.03, 11:13
                        w ostatnim wyjaśnieniu do decyzji PKA pisze, że JEDYNYM (po wyjasnieniach
                        szkoły) zarzutem jest kadra; więc reszta warunków jest spełniona.
                        Ja bym chyba poczekała z zabraniem syna ze szkoły - może do października się
                        wyjaśni bo zawieszenie oznacza że jest szansa na poprawę
            • Gość: zacikawiony Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.zim.pcz.czest.pl 09.02.04, 12:50
              zastanawiam się na tą frapującą konkluzją poprzedniego postu :)
              jakie jest jego ukkryte przesłanie :)...
              chyba sam autor do końca jego nie zna :)
    • Gość: klaps Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: 213.25.14.* 16.12.03, 11:07
      A ja chciałem pogratulować AP, że przyjęła do grona swoich studentów dwóch
      największych debili z WSZ. Z pewnością zawyżą poziom intelektualny na tej
      Uczelni!!!
      Zastanawiam się tylko w jaki sposób będa kontynuować studia rozpoczęte na WSZ
      bo przecież AP nie prowadzi studiów magisterskich na kierunku ZiM?????
      • Gość: real Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 19:51
        now wlasnie, jak?
        Po katolicku zapewne, ksiadz zalatwi wszystko, nieprawdaz panie K.?
      • Gość: nora TO NORMA! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 07:01
        To oczywiście norma, to że u Was byli największymi debilami nie oznacza, że
        dorównają studentom AP - tam głównie studiują jeszcze więksi debile.
    • Gość: WWW Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.zim.pcz.czest.pl 17.12.03, 15:49
      O CZYM WY LUDZIE ROZMAWIACIE I NA JAKIM POZIOMIE? DAJCIE SOBIE SPOKÓJ, BO TO
      MOWA TRAWA. JAKĄ KSIĄŻKĘ OSTATNIO PRZECZYTALIŚCIE? JAKI NIEKOMERCYJNY FILM
      OSTATNIO WIDZIELIŚCIE? AAAAA.....NIE PAMIĘTACIE........
      • Gość: wsz Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 16:17
        stary, o co Ci chodzi. Tutaj rostrzygają się losy szkolnictwa a Ty o książkach?
        Na studiach byłeś?
    • Gość: ENIGMAT NA CZYM POLEGA ZAWIESZENIE UPRAWNIEŃ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 06:47
      na stronie www.men.waw.pl przeczytalem, ze minister "zawiesza uprawnienia" i ze
      w tym okresie nie mozna robic naboru - przeciez nabor juz byl? to jak to? co to
      znaczy okresie?
      to jakies jaja, czy co?
      • Gość: tora Re: NA CZYM POLEGA ZAWIESZENIE UPRAWNIEŃ? IP: 213.25.14.* 18.12.03, 10:54
        tak, zawieszenie naboru ale od momentu oficjalnej decyzji MENiS (a że MEN ma
        takie "urzędowe" tempo - nabór można było przeprowadzić)
        • Gość: WWW Re: NA CZYM POLEGA ZAWIESZENIE UPRAWNIEŃ? IP: *.zim.pcz.czest.pl 18.12.03, 14:01
          O CZYM WY LUDZIE ROZMAWIACIE I NA JAKIM POZIOMIE? DAJCIE SOBIE SPOKÓJ, BO TO
          MOWA TRAWA. JAKĄ KSIĄŻKĘ OSTATNIO PRZECZYTALIŚCIE? JAKI NIEKOMERCYJNY FILM
          OSTATNIO WIDZIELIŚCIE? AAAAA.....NIE PAMIĘTACIE........
      • Gość: rafael Re: NA CZYM POLEGA ZAWIESZENIE UPRAWNIEŃ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 20:01
        cos ci powiem, nie wiem o co tutaj chodzi ale chyba o pieniądze? - NIE?
        • Gość: tora Re: NA CZYM POLEGA ZAWIESZENIE UPRAWNIEŃ? IP: 213.25.14.* 19.12.03, 10:52
          no może tak PKA dostaje kasę od innych za "wycinanie" konkurencji, albo liczyła,
          że dostanie coś od WSZ - a rektor Dziewiątkowski poprostu się niedomyślił
          • Gość: AADA NA CZYM POLEGA ZAWIESZENIE UPRAWNIEŃ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 20:13
            NO WLASNIE - CHYBA SIE JEDNAK NIE DOMYSLIL - PO RAZ PIERWSZY?
            • Gość: student Re: NA CZYM POLEGA ZAWIESZENIE UPRAWNIEŃ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 20:50
              Czy ty jesteś Aleksander ?
              • Gość: i Re: NA CZYM POLEGA ZAWIESZENIE UPRAWNIEŃ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.03, 23:15
                pozdrawiam
      • Gość: eni Re: NA CZYM POLEGA ZAWIESZENIE UPRAWNIEŃ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.12.03, 07:07
        a jednak jaja!
        • Gość: re Re: NA CZYM POLEGA ZAWIESZENIE UPRAWNIEŃ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.03, 21:39
          jaja jak smok
    • Gość: bolek Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 06:21
      jak to bez zarzadzania - a co ze mna?
      tata mowi, ze jak nie mam ochoty sie uczyc to wysle mnie na studia wlasnie do
      wyzszej szkoly- bez? - zarzadzania!
      to gdzie mnie teraz wysle???????????????????????????????????????????????/
      • Gość: apoloniusz Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.12.03, 18:57
        do rownie wymagajacej szkolki- tzw. akademii polonijnej
        tam zdobedziesz rownie"wysokie" kwalifikacje
        powodzenia!
        • Gość: luzak Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 20:30
          od akademii polonijnej to z daleka palancie pewnie krytykujesz ta szkole bo
          tak robia wszyscy ale zapraszam do akademii polonijnej i moze wtedy zobaczycie
          barany jak tam jest a nie glupia krytyka bez zadnych podstaw
          • Gość: xx Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.icis.pcz.pl 30.12.03, 20:52
            Mimo wszystko mialem i chyba wciaz mam sporo szacunku dla AP, ale ostatnia
            historia z nieplaceniem za wykonane roboty budowlane mocno zaszkodzi opinii o
            AP.

Te pieniadze ktore szkola chcialaby w ten sposob "zaoszczedzic" naprawde nie sa
            tego warte.

• Gość: jkh Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.04, 20:05
              > Mimo wszystko mialem i chyba wciaz mam sporo szacunku dla AP

A co powiesz xx-sie na tę łazienkę za 70 tys. (lub nawet za 35 tys.) wrzuconą w
              koszty uczelni. Wyobrażasz sobie podobną sytuację w Twoim Instytucie, lub na
              Wydziale??

Pozdro.
          • Gość: rebus Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 06:50
            retoryka twojej wypowiedzi tylko potwierdza jacy ludzie tam studiują
            jestes debilowatym, tępym chamem i tylko tacy jak ty mogą zachwycać się tą
            chałturą
            luzak - to pasuje do ap
    • Gość: PROKUR Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 22:01
      NIECH ŻYJE JASKIERNIA
      NIECH ŻYJE WYŻSZA SZKOŁA ZARZĄDZANIA
      NIECH ŻYJE PRAWO I PRAWDA!
      • Gość: mis Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 13:50
        Niech żyją
        • Gość: Przemo23 Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 23:36
          Wiecie co wam powiem ??!!!
          Kto nie chodzi do tej szkoły, to niech sie nie odzywa najlepiej !
          Gówno ( za przeproszeniem ) wiecie, a sie wielce wymądrzacie !
          Spójrzcie na inne uczelnie, co lepiej jest ?
          WSP, Politecznika, czy ta popieprzona AP - tam to dopiero robią przekręty !
          Sąsiadka robi w dziekanacie to wiem !
          A co do WSZ to nie myslcie, ze to szkoła dla obiboli, bo sie grubo zdziwicie !
          Tez tak kiedys myslałem, ale odkąd tam studiuje zmieniłem zdanie !
          Uczyc sie trzeba jak wszędzie indziej, jedni sie prześlizgną, a inni muszą sie
          uczyc, bo majĄ mniej szczęscia...
          RAKÓW FOREVER !!!
    • Gość: madziunia Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 09:26
      no wiesz dziwne bo ja tez niestety chodze do tej tzw.szkoly co jest oczywiscie
      najwiekszym bledem mojego zycia, i moge jedno powiedziec to jest szkola dla
      kompletnych debili ktorzy tylko ida tam po to aby skonczyc jakas szkole a i
      tak pozniej nic po tym niemaja niestety bardzo zaluje ze sobie to tak pozno
      uswiadomilam zdecydowanie za pozno ale od przyszlego roku przenosze sie
      gdziekolwiek byle by tego syfu niewidziec
      • Gość: jojo Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 06:16
        i tak trzymać!
        • Gość: DS Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: 213.199.204.* 07.01.04, 20:33
          Proponuję: www.menis.gov.pl/szk-wyz/decyzja.htm

;)
          • Gość: dawid Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.01.04, 21:59
            to rozumiem
            ale JAskiernia naprawde ma klopoty, nie?
    • Gość: BB PRZEDSZKOLE z Wyższej Szkoły (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.01.04, 07:33
      ostatnio czytalem ze szkola przenosi sie z rzasawskiej na 1 maja - czyzby
      przeksztalcala sie na przedszkole?
    • Gość: padu Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.01.04, 06:51
      ostatnio w ogloszeniu widac ze szkola wybrnela z tego oferujac zarzadzanie na
      informatyce jako specjalnosc - to sie nazywa przedsiebiorczosc
      • Gość: student Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 10:27
        Zaczynacie mnie wszyscy podk..... i to na maxa !!!
        Odpieprzcie sie od szkoły, siedzcie w swoich uczelniach na swoich starych
        komputerkach, wpieprzajcie smalec i zamknijcie gęby !!!
        WSZ jest szkołą ok, wasze napinania swiadczą tylko o waszej wielkiej głupocie !
    • Gość: zuzia Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 15:47
      a moze chce wstawic platne [przejcis
    • Gość: ss Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 05:51
      dno
      • Gość: dudek Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 06:49
        dla tępaków chcących płacić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka