Gość: brzytwa IP: *.pcz.czest.pl 05.12.03, 12:12 Moze Jaskiernia chce wstawic pare automatow do gry w tej szkole? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aabradab Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.inetia.pl 05.12.03, 13:19 Kuźnia elit!! Buahahahahahaha!! Wyszło szydło z worka!!:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dno Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 06:52 DNO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LITA Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 06:55 JAKIE ELITY TAKA UCZELNIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj! oj! o... Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 20:21 Uważnie śledzę jak wypadają częstochowskie uczelnie w ocenie Państwowej Komisji Akredytacyjnej. Z dotychczasowych ocen - jednak nie najlepiej bo bilans jest ujemny. Do tej pory ocenie poddano 9 kierunków studiów w 3 częstochowskich uczelniach. Wynik 4 kierunki ocenione pozytywnie; 4 kierunki oceniono warunkowo; 1 kierunek oceniony negatywnie. BRAWO POLITECHNIKA CZĘSTOCHOWSKA - OCENIE PODDANO 3 KIERUNKI - WSZYSTKIE OCENIONO POZYTYWNIE, BRAWO WYŻSZA SZKOŁA LINGWISTYCZNA - OCENIE PODDANO 1 KIERUNEK, OCENA POZYTYWNA. UWAŻAJCIE NA WSP - 4 KIERUNKI OCENIANO, 4 OCENIONO WARUNKOWO - TO WSTYD DLA MIASTA! UWAŻAĆ NA WYŻSZĄ SZKOŁĘ ZARZĄDZANIA - OCENIE PODDANO 1 KIERUNEK, OCENA NEGATYWNA! TO UCZELNIA KOMPROMITUJĄCA CZĘSTOCHOWĘ! Nie oceniana była Wyższa Szkoła Hotelarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lam Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.cel.czest.pl 06.12.03, 09:16 dziekuje autorowi za merytoryczna ocene i gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreska Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 10:15 Szkoła na Ogrodowej...kicha niesamowita....".studiowałam " na podyplomówce....i wiecie co otwierałam oczy ze zdziwienia....jestem po UŚ -różnie bywało,ale takich przekrętów , debilizmu prowadzących nie dających nic ale to nic z siebie nie widziałam..... polecam szkołę leserom ,mamisynkom....nie chcącym opuścić drogiego miasta....,a także tym kktórzy chcą przeprowadzić badania socjologiczne na powyższy temat:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.03, 21:50 bardzo ciekawe zestawienie i naprawdę daje do myślenia. ciekawe co wyniknie z tej przeafery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 07 niedowiary IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 06.12.03, 18:26 rektor zdziwiony oceną komisji? on kształci dobrze, biedaczek - komisja go nie doceniła a doceniły go swoimi akredytacjami różne organizacje typu - stowarzyszenie obfitych pośladków i nie tylko... dziewiątkowski nie błaźń się! to wstyd i hańba! czas zlikwidować tą chałturę! Częstochowa czeka na twój jedynie logiczny gest - likwidację! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: niedowiary IP: 213.25.14.* 09.12.03, 09:01 rektor dziewiątkowski jeszcze Wam pokaże na co go stać i co potrafi jeszcze to on bedzie sie Was smiał!szkoły nigdy nie zlikwiduje nie On.Tak łatwo się nie podda.Wy ( konkurencja na to czekacie)ale się nie doczekacie,niepoddamy się i będziemy walczyć o swoje!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burek Re: A jakie są wyniki dla AP???? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 20:21 takie na jakie zasługuje - negatywne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyl Re: A jakie są wyniki dla AP???? IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 08.12.03, 17:33 Burku: jak nie wiesz to nie pisz, kłamczuszku. Do budy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burek Re: A jakie są wyniki dla AP???? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 06:22 nie wiem kim jesteś i jaka jest twoja wiedza (albo interes) na temat tej uczelni. nazywając mnie kłamczuszkiem dajesz świadectwo własnej ignorancji. jeszcze niejedna afera stanie się udziałem akademii polonijnej - jak wskazuje sama nazwa i jej dotychczasowe poczynania. jestem bardzo blisko od samego początku jej istnienia i dużo..., bardzo dużo wiem na temat poczynań jej rektora! najlepszym testem wiarygodności i zaufania do szkoły jest odpowiedź na pytanie - czy chciałabym/chciałbym kształcić w niej swoje dziecko? odpowiedz sobie xyl-ko/ku - no i? - już zmieniłaś/łeś zdanie? szybko, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Ręce precz od AP! IP: 212.87.232.* 09.12.03, 08:52 Burku, co to znaczy że blisko jestes tej Uczelni?Wywozisz z niej smieci albo ją sprzątasz i żal ci teraz że nie chciało ci sie uczyc w młodości.Akademia Polonijna jest to jedna z najlepszych uczelni prywatnych w Polsce i tego nic nie zmieni nawet smieszne ataki konkurencji, którzy zamiast tworzyc dla własnych studentów odpowiednie warunku do startu w dorosłe zycie to zajmuja sie jedynie szkalowaniem lepszej Akademii Polonijnej, no cóż i tak jej nie dorównaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 77777777 Re: Ręce precz od AP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 09:06 burek atakuje zarówno WSZ jak i AP po poprostu palant z WSL albo portier z AP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 88888888 Re: Ręce precz od APokalipsy! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 19:54 piszesz obraźliwie - lepiej idź do spowiedzi - masz przecież sposobność na swojej "wspaniałej" uczelni u "księdza" rektora (taki sam ksiądz jak profesor) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoGi Re: Ręce precz od AP! IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.03, 18:53 Nie rozumiem, dlaczego używasz obraźliwych słów, mówiąc o WSL. Świadczy to o Twojej niskiej kulturze osobistej, a studia wyższe są dla ludzi kulturalnych, więc jeżeli na AP studenci w taki sposób mówią o "konkurencji", to wystawiają świetną wizytówkę swej alma mater. PS. WSL jest bardzo dobrą szkołą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: Ręce precz od AP! IP: 218.66.219.* 11.12.03, 23:22 no dobrze juz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Ręce precz od AP! IP: 213.25.14.* 09.12.03, 09:12 wszyscy w częstochowie i tak wiedzą że Akademia Polonijna to szkoła dla bogatych i rozpieszczonych dzieciaków!tam liczy się tylko kasa,kasa,kasa!!!!Tam jak nie masz kasy to się nie liczysz!!chcesz coś zalatwić to jesteś odprawiany z kwitkiem!!wszyscy moi znajomi którzy tam studiowali uznali to za największy błąd w swoim życiu,ale dobrze że szybko to dostrzegli i wynieśli się z tej "bogatej chatki".ciekawe kiedy akademia Polonijna będzie miała komisję Akredytacyjną,ale kto podskoczy Kościołowi,przecież to jest jedna klika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYL Re: A jakie są wyniki dla AP???? IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 09.12.03, 17:04 Wiedzę mam sporą. AP nie była jeszcze oceniana przez PKA (sprawdź na stronach Min. Edukacji), więc jeśli piszesz,że ma oceny negatywne to kłamiesz. Proste? A co do kształcenia dzieci - sam znam kilka osób, które potraktowały ta szkołę jako tzw. pierwszy wybór. I nie są to dzieci ani bogaczy ani biznesiarzy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZHT Re: A jakie są wyniki dla AP???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 17:24 buzek albo czarni załtwili i nie było proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: A jakie są wyniki dla AP???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 21:27 >> Wiedzę mam sporą. AP nie była jeszcze oceniana przez PKA Będzie sprawdzana w tym roku, pożyjemy zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: A jakie są wyniki dla AP???? IP: 213.25.14.* 10.12.03, 09:16 "nie są to dzieci ani bogaczy ani biznesiarzy ..." taaaaak, bo zwykłego człowieka zarabiającego najniższą krajową (nawet średnią) stać zapłacić 600$ za miesiąc studiów + te inne opłaty, na które nawet studenci AP się skarżą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: A jakie są wyniki dla AP???? IP: 213.25.14.* 10.12.03, 13:30 No własnie dlaczego Akademia Polonijna nie miała jeszcze komisji akredytacyjnej??oś chyba jest nie tak!!wiadmo w tej szkole pracuje połowe ministerstwa!!to jest jedna klika!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Szkoła i potrzeba. IP: 213.25.14.* 07.12.03, 13:17 Nie uważam ze poziom owej szkoły jest taki niski . Zreszta wszystko chyba zależy od potrzeby, motywacji z jaką student przychodzi do szkoły. Jedni kochają się obijać , inni przychodzą po papier a inni po wiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka WSZ Re: Szkoła i potrzeba. IP: 217.96.21.* 08.12.03, 09:45 jestem tegoroczną absolwentką tej "renomowanej uczelni" i fakt, pryznaję jedni studiują dla arozrywki, a inni dla wiedzy, ale... teraz nie obowiązuje mnie już dbanie o dobre imię uczelni: kadra-bardzo zróżnicowana, niektórzy wykładowcy z Politechniki Częstochowskiej, chyba sami do końca nie rozumieli czego nas uczą,kadra ze Śląska, Warszawy,a przede wszystkim kadra zagraniczna- bardzo dobra.Rektor Dziewiątkowski-osoba,której pomyliły się stanowiska,kadra administracyjna-to już chyba sami znajomi Pana Rektora i wyższych władz uczeli- zero kompetencji i kultury (palenie papierosa przez pania z dziekanatu podczas rozmowy z studentem,to już chyba lekka przesada).Po studiach licencjackich starałam się o etat,albo chociaż o staż absolwencki jako pracownik administracyjny-bez szans, Rektor Dziewiątkowski osobiście powiedział mi,że owszem On chętnie zatrudnia absolwentów naszej uczelni,ale teraz nie ma żadnych wolnych etatów,po kilku miesiącach w dziekanacie pojawia się nowa osoba,która nie jest nasza absolwentką.Podsumowując WSZ w Częstochowie,to chyba jakaś pomyłka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Szkoła i potrzeba. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 11:15 Przeciecz w dziekanacie pracują same absolwentki a ty ich po prostu nie znasz a mi palący ludzie nie przeszkadzają sam jestem palaczem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: 213.25.14.* 09.12.03, 12:04 Akademia Polonijna nie ma uprawnień do prowadzenia studiów na kierunku Zarządzanie i Marketing więc nie może prowadzić naboru i przyjmować studentów z innych uczelni. Ciekawe co wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: 213.25.14.* 09.12.03, 12:52 Dodam ze chodzi o studia magisterskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 10.12.03, 10:03 Ludzie, nauczcie się czytać i myśleć! A nie krytykować bez sensu! 1. Kierunek nie jest zamknięty, a więc Szkoła w dalszym ciągu jest z Zarządzaniem funkcjonującym normalnie (zawieszono tylko nabór) 2. Każdą Uczelnię oceniają przedstawiciele PKA w różnym składzie, wszyscy członkowie komisji to pracownicy konkurencyjnych Uczelni!!! Niektórzy mają większy interes w zamknięciu niektórych szkół inni mniejszy. Dla zainteresowanych - według moich informacji – przewodniczący komisji oceniającej WSZ jest prorektorem jednej z prywatnych szkół oddalonych o zaledwie jakieś 50 km. Główny zarzut – kadra. A czy nie jest to ta kadra, która uczy na PCz, Akademiach Ekonomicznych w Krakowie czy we Wrocławiu?!! I tam o dziwo jest dobra (pewnie ktoś inny ją oceniał) 3. Jeśli chodzi o poziom nauczania – po kadrze krajowej i zagranicznej widać, że o takowy się dba; a o tym czego się człowiek w szkole nauczy – DECYDUJE TYLKO ON SAM! Ja jestem absolwentką tej Uczelni, w chwili obecnej pracuję na kierowniczym stanowisku w jednej z dużych firm. Pracodawca ceni mnie za moją wiedzę i umiejętność jej wykorzystania jej w różnych sytuacjach. ZAKUWAŁAM do wszystkich egzaminów i miałam bardzo dobre oceny. Wielu moich znajomych z roku pracuje w firmach o ogólnokrajowym zasięgu, w bankach. Z mojej grupy nie znam ani jednej osoby, która nie miałaby pracy (nie mówię tu o pracy fizycznej tylko umysłowej). Nie oceniajcie Szkoły po głupim, stronniczym artykule – czasem po prostu pomyślcie, no chyba, że jesteście związani z konkurencją – tylko, że nie wiadomo kiedy coś takiego może was spotkać. O aferach szybko się zapomina – proszę sobie przypomnieć: AP – nadanie uprawnień magisterskich po negatywnej ocenie wniosku przez komisję (tuz przed odejściem Ministra); WSL – uruchamianie kierunków, na które nie ma zgody MEN, PCz – i WSP – tu od afer się roi, choćby ostatnie łapówkarstwo, czy pierdoły z kolejkami i stołówką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 10.12.03, 17:22 kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1142882&KAT=242 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Sensacja ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 21:46 Byłem dzisiaj w Gorzkowie ( gmina Niegowa ) i od miejscowych dowiedziałem się , że właściciel szkoły chce przenieść ją DO GORZKOWA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REBUZEK A KTO POMOŻE JASKIERNI? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 07:21 JASKIERNIA MIAŁ POMAGAĆ WSZ ŻEBY NIE DOSTAŁA NEGATYWNEJ OCENY NA KTÓRĄ ZASŁUŻYŁA! NIE ZDĄŻYŁ BO JEGO AKCJE W SLD SPADŁY - SAM WYMAGA POMOCY - CZY WSZ MU POMOŻE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: A KTO POMOŻE JASKIERNI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 08:52 ty portier a moze tobie pomuc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POMUC Re: A KTO POMOŻE JASKIERNI? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 16:07 TY NE pomuc EN - NAWET NIE SKOŃCZYŁEŚ PODSTAWUFKI A STUDJUJESZ W WSZ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: A KTO POMOŻE JASKIERNI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 16:13 ble ble ble tak sobie to tłumacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RACHELA Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.inds.pl / *.inds.pl 13.12.03, 21:45 Jak czytam wasze wypowiedzi to robi mi sie niedobrze, uwazam ze komisja akredytacyjna wstrzymujac nabór miala ku temu powody, przeciez chodzi o ludzi tam studiujacych , skoro sa na wyzszej uczelni ,i jeszcze za te nauke placa , to nalezy im sie chyba jakis jej poziom prawda????????, przeciez nikomu nie chodzi by zrobic studentom na złośc, ale zeby szkola spelnila warunki szkoly wyzszej,a nie byla jej pomiotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 22:02 WSZ to najwieksze dno ,jakie sobie można wyobrazić. Wystarczy chwilę pogadać z jej rektorem, a ma sie wrażenie,że gada się z kimś z skrajnie prymitywnej zawodówki. a podobno ma tytuł doktora.... hauahuahyua. Niech to ktoś sprawdzi, bo ten Pan ( chyba nazywa się Dziewiątkowski) nie ma nawet magistra. Dramat i trudno się dziwić, że nie ma akredytacji. Tu nawet Jaskiernia nie pomoże. A tak nawiasem pytając, kto jest tam wykladowcą z ważnych profesorow, czy w ogóle jest tam taki ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.03, 22:34 > nawiasem pytając, kto jest tam wykladowcą z ważnych profesorow, czy w ogóle > jest tam taki ktoś? Info o kadrze na stronie: bazy.opi.org.pl/raporty/opisy/instyt/18000/i18350.htm Hi, niektórzy "profesorownie" nie mają 35 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZY(gac sie chce)TA DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 06:40 Tragedia, sprawdziłam zgodnie z sugestią w bazie danych i Kto? tam naucza na kierunku Zarządznie i marketing? 1. emerytowany socjolog 2. metalurg!!!! 3. ginekolog!!!! 4. informatyk 5. emerytowany energetyk!!!! 6. emerytowany chemik!!!! 7. filolog anglista!!!! 8. biolog medyczny!!!! 9. fizyk!!!! 10. filolog rusycysta!!!! 11. polonista!!!! A gość „student” pisze, że „może pomuc”. Chciałoby się powiedzieć iż TRZEBA MIEĆ ŻELAZNE NERWY I POWIKŁANĄ CIĄŻĘ ŻEBY „FIZYCZNIE” PODJĄĆ WIELOJĘZYCZNE STUDIA NA CHEMICZNYM KIERUNKU ZARZĄDZANIE I MARKETING W WSZ W CZĘSTOCHOWIE GAZETO WYBORCZA – TYTUŁ „WYŻSZA SZKOŁA (bez) ZARZĄDZANIA” KONIECZNIE TRZEBA URZECZYWISTNIĆ – DRĄŻCIE DALEJ!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tora Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: 213.25.14.* 15.12.03, 10:54 taaaaaak, bo ci profesorowie z ekonomii, organiazacji i zarządzania u ciebie się nie wyswietlają; informatyka i języki obce - są przedmiotami obowiązkowymi na kierunku ZiM w standardach nauczania (może na innych Uczelniach nie ??) Jeśli chodzi o wykładowców z zakresu medycyny i biologii - owszem wykładają w WSZ ale na kierunku PIELĘGNIARSTWO (może bardziej inteligentna osoba domyśliłaby się). A i jeszcze jakby ktoś policzył - na studiach magisterskich musi być minimum 8 samodzielnych pracowników naukowych (z tytułem prof lub dr hab) - więc reszta jest nadprogramowa (tych z ekonomii i zarządzania starczy jeszcze na filie). I jeszcze jedno pytanko do "inteligentnych inaczej" - który z profesorów wymienionych na stronie nie ma 35 lat (ewentualnie 35 lat czego?) bo na stronie opi wieku wykładowców nie podają - jedynie daty promowanych przez nich przewodów doktorskich lub prowadzonych prac naukowo-badawczych (pewnie niektórzy studenci innych, "dobrych" uczelni nie są na tyle inteligentni, żeby taki fakt odczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihi Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 21:38 bardzo ładne sprostowanie. ile w nim merytorycznych argumentów. szkoda, że tora nie miał/a okazji omówić tego tego z przedstawicielami PKA. szkoda, że przeoczyli tak ważne dane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihot Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 22:21 jak to przeoczyli i czemu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 22:28 Podsumowując, nie potrzeba Łybackiej i komisji akredydacyjnej, żeby widzieć, że WSZ to dnooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 22:35 Ty jesteś dno i nie masz pojęcia o tej szkole, I straszna z ciebie pierdoła papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doro Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 07:04 Na pewno? Czyżby Komisja popełniła straszny błąd i dała ocenę negatywną???? A to dlaczego do tego dopuszczono? Nie było argumentów do odwołania się od decyzji negatywnej???? Nie wierzę - nie wierzcie!!! W głowie się nie mieści, że takich specjalistów nie mających nic wspólnego z prowadzonymi kierunkami studiów, wogóle można zatrudniać!!!! Znam kilku studentów z WSZ którzy twierdzą, że nie muszą się wysilać żeby studiować!!! Komisjo Akredytacyjna - brawo za ocenę negatywną tego DNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tora Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: 213.25.14.* 16.12.03, 10:39 Przewodniczący PKA jest kierownikiem katedry MiZ i prawdopodobnie prorektorem konkurencyjnej Uczelni około 50 km od Cz-wy. jego nazwisko można znaleźć na stronie www tejże Uczelni. Dla mnie to jest wystarczający powód. Zresztą on był jedyną osobą, która przy takiej ocenie się uparła - jak widać miał powód i to bardzo konkretny. I moim zdaniem to właśnie tym ktoś powinien się zająć (np. Gazeta Wyborcza), bo w końcu tamta szkoła za coś mu płaci. Gdyby Rektor WSZ oceniał np. AP podejrzewam, że też znalazłby jakiegoś haka i uparł się przy ocenie negatywnej. Tylko czy coś takiego byłoby w porządku? A ja znam "studentów" na AP czy PCz, którzy chodzą na Uczelnię średnio raz na 2 tygodnie, kupują prace zaliczeniowe, w liceum były głąbami ledwo przeciskającymi się do następnej klasy a na tych Uczelniach są bardzo dobrymi (nie dobrymi czy średnimi) studentami. Jeden z moich kolegów przeniósł się na Uniwersytet Opolski z AP - bo poziom był za niski. Takich "ja znam" możemy sobie powymieniać bardzo dużo, a tak naprawdę wszystko zależy od tego co dana osoba chce osiągnąć. Może zwyczajnie studenci WSZ których znasz potrzebują tylko papierka a nie było ich stać płacić 600$ za miesiąc studiowania na twojej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsz Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 21:30 no nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 20:57 > I jeszcze jedno pytanko do "inteligentnych inaczej" - który z profesorów > wymienionych na stronie nie ma 35 lat (ewentualnie 35 lat czego?) bo na stronie > opi wieku wykładowców nie podają - jedynie daty promowanych przez nich przewodó > w > doktorskich lub prowadzonych prac naukowo-badawczych (pewnie niektórzy studenci > innych, "dobrych" uczelni nie są na tyle inteligentni, żeby taki fakt odczytać. Tu "inteligentny inaczej": chodziło mi o jednego z doktorów, który obronił swój doktorat w zeszłym roku a na stronie OPI figuruje już jako "prof. WSZ w Częstochowie". Oczywiście uczelnie prywatne mają prawo zatrudniać doktorów na stanowiskach profesorskich, ale już rok po doktoracie (i to z historii Kościoła)??? Może to też nie spodobało się PKA?? I jeszcze jedno: > A i jeszcze jakby ktoś policzył - na studiach magisterskich musi być minimum 8 > samodzielnych pracowników naukowych (z tytułem prof lub dr hab) Zgadza się, ale tych ośmiu ma być zatrudnionych w trybie mianowania (czasem nazywa się to "I etatem"). Daję głowę, że żaden z profesorów od zarządzania z Politechniki, czy innych uczelni nie był w WSZ zatrudniony w tym trybie (wtedy nie pracowałby już na macierzystej uczelni!!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tora Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: 213.25.14.* 18.12.03, 10:52 kilku jest na podstawowym miejscu pracy, ale prof czy dr hab liczy się w dwóch Uczelniach (tylko dwóch) (i to nazywa się chyba II etat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.03, 18:06 > kilku jest na podstawowym miejscu pracy, ale prof czy dr hab liczy się w dwóch > Uczelniach (tylko dwóch) (i to nazywa się chyba II etat) Nie potrafię zacytować dosłownie ustawy, ale: firmować kierunek magisterski mogą jedynie samodzielni pracownicy nauki (prof. lub dr hab.) zatrudneni w danej uczelni tylko w trybie mianowania. Dodatkowo mogą firmować JEDEN!!! kierunek zawodowy (licencjat lub inżynier) w INNEJ!!! uczelni. II etaty mogą więc pomóc tylko w sprawie studiów zawodowych!! I tutaj moje zdziwienie, że PKA dała również negatywną ocenę studiom zawodowym w WSZ. Mnie również pachnie to przekrętem związanym z wycinaniem konkurencji, ale to już inna sprawa. Decyzja jest decyzją. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 19:31 tu możesz mieć rację ale to nie jedyny warunek, widocznie na poziomie licencjata również nie wszystkie kryteria zostały spełnione (jest ich przecież kilka, nie tylko kadra) Jako ojciec jednego ze studentów tej uczelni mam prawo chyba? oczekiwać, że podstawowe warunki kształcenia zostaną spełnione. Więc jaka jest prawda? Mam zabrać syna z tej uczelni, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tora Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: 213.25.14.* 19.12.03, 11:13 w ostatnim wyjaśnieniu do decyzji PKA pisze, że JEDYNYM (po wyjasnieniach szkoły) zarzutem jest kadra; więc reszta warunków jest spełniona. Ja bym chyba poczekała z zabraniem syna ze szkoły - może do października się wyjaśni bo zawieszenie oznacza że jest szansa na poprawę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zacikawiony Re: DO GAZETY WYBORCZEJ!!!!! IP: *.zim.pcz.czest.pl 09.02.04, 12:50 zastanawiam się na tą frapującą konkluzją poprzedniego postu :) jakie jest jego ukkryte przesłanie :)... chyba sam autor do końca jego nie zna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaps Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: 213.25.14.* 16.12.03, 11:07 A ja chciałem pogratulować AP, że przyjęła do grona swoich studentów dwóch największych debili z WSZ. Z pewnością zawyżą poziom intelektualny na tej Uczelni!!! Zastanawiam się tylko w jaki sposób będa kontynuować studia rozpoczęte na WSZ bo przecież AP nie prowadzi studiów magisterskich na kierunku ZiM????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 19:51 now wlasnie, jak? Po katolicku zapewne, ksiadz zalatwi wszystko, nieprawdaz panie K.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nora TO NORMA! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 07:01 To oczywiście norma, to że u Was byli największymi debilami nie oznacza, że dorównają studentom AP - tam głównie studiują jeszcze więksi debile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWW Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.zim.pcz.czest.pl 17.12.03, 15:49 O CZYM WY LUDZIE ROZMAWIACIE I NA JAKIM POZIOMIE? DAJCIE SOBIE SPOKÓJ, BO TO MOWA TRAWA. JAKĄ KSIĄŻKĘ OSTATNIO PRZECZYTALIŚCIE? JAKI NIEKOMERCYJNY FILM OSTATNIO WIDZIELIŚCIE? AAAAA.....NIE PAMIĘTACIE........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsz Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 16:17 stary, o co Ci chodzi. Tutaj rostrzygają się losy szkolnictwa a Ty o książkach? Na studiach byłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENIGMAT NA CZYM POLEGA ZAWIESZENIE UPRAWNIEŃ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 06:47 na stronie www.men.waw.pl przeczytalem, ze minister "zawiesza uprawnienia" i ze w tym okresie nie mozna robic naboru - przeciez nabor juz byl? to jak to? co to znaczy okresie? to jakies jaja, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tora Re: NA CZYM POLEGA ZAWIESZENIE UPRAWNIEŃ? IP: 213.25.14.* 18.12.03, 10:54 tak, zawieszenie naboru ale od momentu oficjalnej decyzji MENiS (a że MEN ma takie "urzędowe" tempo - nabór można było przeprowadzić) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWW Re: NA CZYM POLEGA ZAWIESZENIE UPRAWNIEŃ? IP: *.zim.pcz.czest.pl 18.12.03, 14:01 O CZYM WY LUDZIE ROZMAWIACIE I NA JAKIM POZIOMIE? DAJCIE SOBIE SPOKÓJ, BO TO MOWA TRAWA. JAKĄ KSIĄŻKĘ OSTATNIO PRZECZYTALIŚCIE? JAKI NIEKOMERCYJNY FILM OSTATNIO WIDZIELIŚCIE? AAAAA.....NIE PAMIĘTACIE........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafael Re: NA CZYM POLEGA ZAWIESZENIE UPRAWNIEŃ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 20:01 cos ci powiem, nie wiem o co tutaj chodzi ale chyba o pieniądze? - NIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tora Re: NA CZYM POLEGA ZAWIESZENIE UPRAWNIEŃ? IP: 213.25.14.* 19.12.03, 10:52 no może tak PKA dostaje kasę od innych za "wycinanie" konkurencji, albo liczyła, że dostanie coś od WSZ - a rektor Dziewiątkowski poprostu się niedomyślił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AADA NA CZYM POLEGA ZAWIESZENIE UPRAWNIEŃ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 20:13 NO WLASNIE - CHYBA SIE JEDNAK NIE DOMYSLIL - PO RAZ PIERWSZY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: NA CZYM POLEGA ZAWIESZENIE UPRAWNIEŃ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 20:50 Czy ty jesteś Aleksander ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: NA CZYM POLEGA ZAWIESZENIE UPRAWNIEŃ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.03, 23:15 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eni Re: NA CZYM POLEGA ZAWIESZENIE UPRAWNIEŃ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.12.03, 07:07 a jednak jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: NA CZYM POLEGA ZAWIESZENIE UPRAWNIEŃ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.03, 21:39 jaja jak smok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 06:21 jak to bez zarzadzania - a co ze mna? tata mowi, ze jak nie mam ochoty sie uczyc to wysle mnie na studia wlasnie do wyzszej szkoly- bez? - zarzadzania! to gdzie mnie teraz wysle???????????????????????????????????????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apoloniusz Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.12.03, 18:57 do rownie wymagajacej szkolki- tzw. akademii polonijnej tam zdobedziesz rownie"wysokie" kwalifikacje powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 20:30 od akademii polonijnej to z daleka palancie pewnie krytykujesz ta szkole bo tak robia wszyscy ale zapraszam do akademii polonijnej i moze wtedy zobaczycie barany jak tam jest a nie glupia krytyka bez zadnych podstaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.icis.pcz.pl 30.12.03, 20:52 Mimo wszystko mialem i chyba wciaz mam sporo szacunku dla AP, ale ostatnia historia z nieplaceniem za wykonane roboty budowlane mocno zaszkodzi opinii o AP. Te pieniadze ktore szkola chcialaby w ten sposob "zaoszczedzic" naprawde nie sa tego warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkh Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.04, 20:05 > Mimo wszystko mialem i chyba wciaz mam sporo szacunku dla AP A co powiesz xx-sie na tę łazienkę za 70 tys. (lub nawet za 35 tys.) wrzuconą w koszty uczelni. Wyobrażasz sobie podobną sytuację w Twoim Instytucie, lub na Wydziale?? Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebus Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 06:50 retoryka twojej wypowiedzi tylko potwierdza jacy ludzie tam studiują jestes debilowatym, tępym chamem i tylko tacy jak ty mogą zachwycać się tą chałturą luzak - to pasuje do ap Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKUR Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 22:01 NIECH ŻYJE JASKIERNIA NIECH ŻYJE WYŻSZA SZKOŁA ZARZĄDZANIA NIECH ŻYJE PRAWO I PRAWDA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 13:50 Niech żyją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo23 Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 23:36 Wiecie co wam powiem ??!!! Kto nie chodzi do tej szkoły, to niech sie nie odzywa najlepiej ! Gówno ( za przeproszeniem ) wiecie, a sie wielce wymądrzacie ! Spójrzcie na inne uczelnie, co lepiej jest ? WSP, Politecznika, czy ta popieprzona AP - tam to dopiero robią przekręty ! Sąsiadka robi w dziekanacie to wiem ! A co do WSZ to nie myslcie, ze to szkoła dla obiboli, bo sie grubo zdziwicie ! Tez tak kiedys myslałem, ale odkąd tam studiuje zmieniłem zdanie ! Uczyc sie trzeba jak wszędzie indziej, jedni sie prześlizgną, a inni muszą sie uczyc, bo majĄ mniej szczęscia... RAKÓW FOREVER !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziunia Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 09:26 no wiesz dziwne bo ja tez niestety chodze do tej tzw.szkoly co jest oczywiscie najwiekszym bledem mojego zycia, i moge jedno powiedziec to jest szkola dla kompletnych debili ktorzy tylko ida tam po to aby skonczyc jakas szkole a i tak pozniej nic po tym niemaja niestety bardzo zaluje ze sobie to tak pozno uswiadomilam zdecydowanie za pozno ale od przyszlego roku przenosze sie gdziekolwiek byle by tego syfu niewidziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 06:16 i tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DS Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: 213.199.204.* 07.01.04, 20:33 Proponuję: www.menis.gov.pl/szk-wyz/decyzja.htm ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.01.04, 21:59 to rozumiem ale JAskiernia naprawde ma klopoty, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB PRZEDSZKOLE z Wyższej Szkoły (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.01.04, 07:33 ostatnio czytalem ze szkola przenosi sie z rzasawskiej na 1 maja - czyzby przeksztalcala sie na przedszkole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padu Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.01.04, 06:51 ostatnio w ogloszeniu widac ze szkola wybrnela z tego oferujac zarzadzanie na informatyce jako specjalnosc - to sie nazywa przedsiebiorczosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 10:27 Zaczynacie mnie wszyscy podk..... i to na maxa !!! Odpieprzcie sie od szkoły, siedzcie w swoich uczelniach na swoich starych komputerkach, wpieprzajcie smalec i zamknijcie gęby !!! WSZ jest szkołą ok, wasze napinania swiadczą tylko o waszej wielkiej głupocie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 15:47 a moze chce wstawic platne [przejcis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 05:51 dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: Wyższa Szkoła (bez) Zarządzania IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 06:49 dla tępaków chcących płacić Odpowiedz Link Zgłoś