22.05.09, 10:53
dzisiaj w Sejmie przemawiał prezydent Lech Kaczyński .

Mówił o sprawach gospodarczych , przykrych raczej, bo związanych z
kryzysem .
I jaka reakcja części posłów - śmiech , głośne śmiechy na sali .

Panie marszałku Sejmu proszę spowodować aby tego chamstwa nie było w
Sejmie .
Posłowie , którzy nie umieją się zachować właściwie podczas obrad
Sejmu winni być karani albo usuwani z sali .
Panie premierze - bo i na Pana ustach widziałem uśmiech - proszę
spowodować aby inni członkowie rządu nie uśmiechali się , ba nie
śmiali ( na sali było słychać rechot ) - Schetyna , Rostowski .

Jeśli mają inne zdanie niech zachowają dla siebie ,a na twarzy wyraz
obojętny .

Duże pieniądze , jakie mają niektórzy posłowie , nie
usprawiedliwiają chamskiego zachowania .

Piszę to jako nauczyciel , któremu - zdarza się - uczniowie mówią "
spier ... " wychodzą z klasy z trzaskaniem drzwiami .
Takie to czasy . Takie czasy , bo przykład idzie z góry .
Od samych " elit " z Sejmu .

Można się nie zgadzać z tym co mówi Prezydent ale trzeba to robić
kulturalnie .

Dość chamstwa w Sejmie .

Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Chamstwo IP: *.rev.masterkom.pl 22.05.09, 11:02
      angrusz- dlaczego nie zauważasz chamstwa jakie jest ze strony pis-u??
      Dość chamstwa karowatej kaczki!!
      • Gość: gosc Re: Chamstwo IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.09, 11:34
        Gdzieś kiedyś przeczytałem "nie karmić trola"
        Pozostawiam ten tekst bez komentarza.
      • Gość: taksowkarz Re: Chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 11:08
        A jakie jest ? To Palikot i Niesiolowski sa czlonkami PISu ? a to
        nie wiedzialem.przepraszam
    • Gość: frogman wasz przykłąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 11:51
      a teraz w Sejmie to nie siedzi może Twoje pokolenie?? Co Ty chłopie
      narzekasz na czasy i młodzież??
      Co to młodzież ma byc lepsza od rodziców ??
      Nie pamięta wół jak cielęciem był :-)
      • Gość: !!!! Re: wasz przykłąd IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.09, 12:19
        Przestancie karmic trola !!!!!
        • Gość: Julka Re: wasz przykłąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 21:34
          Trolem to jesteś ty! Akurat w tym przypadku Angrusz ma rację. Pasibrzuchy,
          chamy, niedouki dorwały się do władzy i myślą, że wszystko im wolno. Do czasu!
          • Gość: kolega Re: wasz przykłąd IP: *.wseip.edu.pl 23.05.09, 11:15
            trol to soba ubliżając na forum :)
            > chamy, niedouki dorwały się do władzy i myślą, że wszystko im wolno.
            cóż Julka jakbym próbował interpretować "frapująca" wypowiedź to i tak jak słoma
            z butów trolizm z niej wypływa :)
            • Gość: Julka Re: wasz przykłąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.09, 12:27
              To znaczy kolego przyznajesz się do tego, że jesteś trolem? Samokrytyka godna
              pochwały.
              Ps. Popracuj nad stylem i gramatyką, albo po prostu zanim napiszesz pomyśl. A
              jak już napiszesz to sprawdź. To naprawdę nic trudnego:)
              • Gość: kolega Re: wasz przykłąd IP: *.wseip.edu.pl 23.05.09, 12:43
                ba jak łatwo w wirtualny świecie wcielać się w wybujałej role :)...to implikacja
                naszych frustracji droga :) Julko :) - interpretację zostawiam Tobie wierząc z
                Twoją wyrazistą błyskotliwość :)..Rozumiem, że uzurpujesz sobie być prof.
                Bralczykiem :)- dzięki za konstruktywne uwagi :)

> To znaczy kolego przyznajesz się do tego, że jesteś trolem? Samokrytyka godna
                > pochwały.
                a niby gdzie ?:)...uuu co za dialektyka rodem z piaskownicy :) a miałem
                nadzieję, że wygenerujesz coś ciekawego :)..trochę dojrzałości Juleczko :)..ale
                rozumiem ot tak sobie wypluwasz posty :) dla zabicia czasu :)))))...
                • Gość: Julka Re: wasz przykłąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.09, 14:38
                  Napisałeś przecież
                  cyt: "trol to soba ubliżając na forum :)"
                  To co miałeś na myśli?
                  • Gość: kolega Re: wasz przykłąd IP: *.wseip.edu.pl 23.05.09, 14:46
                    a taką wypowiedź niejakiej Julki :)

Gość portalu: Julka napisał(a):

> Trolem to jesteś ty! Akurat w tym przypadku Angrusz ma rację. >Pasibrzuchy,
                    > chamy, niedouki dorwały się do władzy i myślą, że wszystko im >wolno.
                    >Do czasu!
                  • Gość: kolega Re: wasz przykłąd IP: *.wseip.edu.pl 23.05.09, 14:50
                    > Napisałeś przecież
                    > cyt: "trol to soba ubliżając na forum :)"
                    > To co miałeś na myśli?

chyba spójność logiczna gdzieś Juleczko Tobie umknęła :)
                    Skup się bo rozmowa to nie tylko składanie wyrazów to syntaktyka i co
                    najważniejsze semantyka ;)
                    • Gość: Julka Re: wasz przykłąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.09, 15:01
                      Na pewno nigdy nie ubliżam osobom biorącym udział w dyskusji.
                      A swoje zdanie o rządzących pasibrzuchach mam prawo wyrazić na forum.
                      I ponawiam pytanie: Co miałeś na myśli pisząc
                      trol to soba ubliżając na forum :) ?
                      Może brakuje tylko kilku liter, może wyrazów, a może jakiś ukryty podtekst?
                      • Gość: kolega Re: wasz przykłąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 21:55
                        droga Julko ...skoro ma być to dla Ciebie element determinujący traumę, to w
                        pośpiechu wyjaśniam :) jedynie parę liter mi umknęło :). pozdrawiam życząc
                        mniejszych skomplikowanych problemów :)

>A swoje zdanie o rządzących pasibrzuchach mam prawo wyrazić na forum.
                        jasne, że masz prawo. Tylko z sensem i w poprawnym kontekście :).
    • Gość: stazysta Re: Chamstwo IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.09, 13:15
      Masz rację !Takie zachowanie posłów to obraza obywateli.Sejm nie jest miejscem na żarty i śmiechy.Posty ,które tutaj się pojawiły to bełkot i chamstwo, brak umiejętności czytania ze zrozumieniem i wyrażania poglądów.Dzisiaj ktoś wpisał na forum - Czestochowianie aleście pochamieli,to straszne!
    • Gość: xxxxx Re: Chamstwo IP: *.toya.net.pl 22.05.09, 13:26
      mając takiego prezydenta raczej trzeba płakać, a nie śmiać się...

a PiS nigdy w sejmie się nie śmiał, nigdy się nie awanturował - pomyśl troche.
      • Gość: hołota Re: Chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 13:31
        Znowuż ten zidiociały quadowiec. Matołku, czy odrobiłeś już lekcje? Jeżeli tak
        to idź pojeździć na quadzie, przewietrzysz siano w tej twojej pustej główce.
        Pamiętaj również o czekającym nas spotkaniu, oj będzie się działo...
        • Gość: xxxxx Re: Chamstwo IP: *.toya.net.pl 22.05.09, 18:27
          posłuchaj mnie plebsie jeden. gó... cie powinno obchodzić moje życie i moje
          poglądy. to że ty takowych nie masz to twój problem. lekcje przestałem odrabiać
          dawno temu, teraz próbuje walczyć z takim dziadostwem, barachłem i hołotą jak
          ty, ale jest to walka z wiatrakami! takich jak ty się nie sprowadzi na dobrą
          drogę, od małego masz wpojone przez rodziców, że jak ktoś jest bogatszy i ma
          inne poglądy to jest twoim wrogiem - podziękuj za to swoim rodzicom.

sianko we łbie to może ty masz, w dodatku już gnijące i fermentujące - co widać
          po postach. ja mam w głowie ok 9.000.000.000 neuronów i wiem jak z nich
          korzystać. rozumiem fakty, forbes'a i fakt, a ty tylko fakt...

• Gość: hołota Re: Chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 20:19
            ty naprawdę się prosisz, żeby cię naprostować. Przecież wiem, że jesteś grubym,
            zakompleksionym wypierdkiem, który jedynie przed kompem może się realizować.
            Zapomniałem masz jeszcze wielki łeb, który musi pomieścić te 9.000.000.000
            neuronów i cały nakład forbes'a.
            Pamiętaj, że niedługo się spotykamy, wprost nie mogę się doczekać.
            • Gość: plebs Re: Chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 21:34
              Daj spokój, chłop musi sie troche wyżyć na klawiaturze. Czy to co pisze to mądre
              czy nie to już inna bajka, ale chociaż se postuka troche, potem zmarszczy se
              freda jak mu odpiszesz i pojdzie spać. Tyle jego. Kasa rodziców mu we łbie
              popierdzieliła, do tego nawdychał sie bidaka kurzu i pyłu jadąc na quadzie i
              teraz sie chwali że ma jakies tam neurony we łbie. Nie widzisz ze to jakis
              wariat jest? Że odbiło mu przez ten pył juz? A od hałasu z silnika padło mu na
              mózg, ze zaczął juz neurony liczyc :) Co bedzie dalej? Bedzie białe myszki
              widział i pisał na forum? Takich jak on to leczyc powinni. Takim to trza
              współczuc a nie ich pograzać.
            • Gość: xxxxx Re: Chamstwo IP: *.toya.net.pl 22.05.09, 23:28
              to mnie naprostuj krecie!!! już nie mogę się doczekać!!! piszesz i piszesz tak
              bez sensu i nic z tego nie wynika...

mózg każdego człowieka ma ok. 9.000.000.000 neuronów, ale ty nawet nie wiesz co
              to jest neuron więc co ci będę tłumaczył ciemniaku.

mocny jesteś tylko w gębie i w niczym innym.

widzę, że pojawił się kolega który cie wspiera - zaproś go do siebie i nawzajem
              pomarszczcie sobie fajfusy - na pewno wam ulży zjeby jedne :-)

jeśli chcesz wiedzieć to nie mam żadnych kompleksów - cieszę się życiem w
              przeciwieństwie do ciebie i reszty hołoty z jaką mam tutaj do czynienia :-)
              • Gość: cham Re: Chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 23:39
                oddychaj :)
              • Gość: . Re: Chamstwo IP: *.rev.masterkom.pl 23.05.09, 00:13
                wdech wydech wdech wydech....brzdęk-żyłka mu pękła
    • Gość: kolega Postulat do angrusza !!!! IP: *.wseip.edu.pl 22.05.09, 16:31
      Szanowny Panie Angrusz,
      a ja proszę aby Pan nie kompromitował naszego zawodu.... rozumiem, Pana dziwne
      przekonania polityczne i akceptuję je. Ale nie potrafię pojąć herezji, które Pan
      wypisuje. Jak można ekstremalne zachowania uczniów akceptować ba zrzucać winę na
      karb naszych czasów.... Właśnie to bezsilność nauczycieli Pana pokroju -
      nieudaczników pedagogicznych implikuje takie zachowania - bezkarność i niejawne
      propagowanie chamstwa. Proszę jako kolega po fachu ale inny sektor...Panie
      angrusz nie kompromituj nas na forum
      kolega....
      • vvrotka Re: Postulat do angrusza !!!! 22.05.09, 21:43
        Bezsilność? Niekoniecznie narzędzi brakuje. Uczniowie do własnych rodziców
        odnosza się z pogardą i nie tylko, a co dopiero do nauczycieli.
        • Gość: koelga Re: Postulat do angrusza !!!! IP: *.wseip.edu.pl 23.05.09, 10:45
          narzędzi ??? jakich ? bata ? topora ?
          ...brakuje właśnie pomysłu nauczyciela lub odpowiedniego podejścia...czyli tym
          samym dążymy do postawionej konkluzji bezsilność nauczycyciela - typu angrusz..
          wrtoka wytłumacz dlaczego są i nauczyciele cieszący się szacunkiem i budzący
          respekt wśród uczniów a są i tacy pokroju angrusza, któremu na odchodne uczeń
          wypluje "spie.." lub dla zabawy kubeł na głowę założy ???
          • angrusz1 Do postulatora 23.05.09, 11:16
            Są , jacy w jakich szkołach - w elitarnym liceum , gdzie kadra jest
            stała !!
            A w kiepskim technikum kiedy przychodzisz do pracy na zastępstwo na
            rok .

Człowieczku marny - to tak grzecznie - bo można dosadniej - ty pi...
            Uczeń ma z szacunkiem odzywać się i zachowywać właściwie wobec
            każdego nauczyciela ,a nie do tego , do którego chce - To nie jest
            kwestia woli to wymóg prawny .
            I o tym gadajmy dlaczego państwo - RP III - jest takie , takie
            słabe , że byle gnój może olewać nauczyciela w szkole ,a organy tego
            państwa - III RP - mogą mu temu gnojowi , tylko naskoczyć ( to tak
            wg słów tego g .. ) .

Ale to stało się poprzez decyzje tych " nowoczesnych
            pedagogów " ," fachowców " od oświaty , tej nowoczesnej ( często
            łączonych z tymi "bez stresu " ) .

Rozumny człowiek wie co mówię a durnie jak zwykle swoje ...
            • Gość: kolega Re: Do destruktora IP: *.wseip.edu.pl 23.05.09, 11:37
              > Człowieczku marny - to tak grzecznie - bo można dosadniej - ty pi...
              widzisz i potwierdzasz tu moją supozycję o swoim wątpliwym autorytecie jak osoba
              Twego pokroju, może budzić zdrowe objawy wśród młodych nieukształtowanych
              osobników. Ba kontynuując swoją myśl podejrzewam, że Twoje oddziaływanie jest
              determinantą perturbacji ich zachowań. Czytając Twoje posty nasycone, agresją,
              inwektywami, arogancją - zaczyna się zastanawiać czy jest to wina Twojej
              frustracji czy fakt, niewłaściwych procedur szkolnych, Jak osobę Twego pokroju
              dopuszczono do wykonywania zawodu nawet w "kiepskim technikum" - bo myślę, że w
              wypowiedzi Twoje jest przesłanie o lokalizacji( ???)

> Uczeń ma z szacunkiem odzywać się i zachowywać właściwie wobec
              > każdego nauczyciela ,a nie do tego , do którego chce - To nie jest
              > kwestia woli to wymóg prawny .
              a gdzie ja temu przeczę ???? Angruszu ? czy nauczyciel nie powinien mieć
              wpojonej zasady czytania ze zrozumieniem (chociaż nie jest to "wymóg prawny" ;)
              ). Ustosunkowuje się do Twoich spostrzeżeń, uczniowie wyczuwają słabość
              nauczyciela stąd ich zachowanie..nauczyciele nieudacznicy intensyfikując ich
              chamstwo swoją bezradną postawą zrzucając winę na system. To taki sposób klucz
              ukrywający ich siłę kompetencji - i ty go efektownie adaptujesz dla swoich potrzeb.

> Rozumny człowiek wie co mówię a durnie jak zwykle swoje ...
              :) cóż panie magistrze bądź pan dalej spektakularnym etalonem :) - cech, które
              tak piętnujesz ale w tym miejscu proponowałby zapoznać się z definicją terminu
              hipokryzja :)
              z poważaniem :)
              To proszę nie manifestuj faktu, że jesteś pedagogiem..chociaż tyle i dalej
              wypluwaj, wypluwaj swoje posty...
            • Gość: kolega Re: Do postulatora IP: *.wseip.edu.pl 23.05.09, 11:48
              poza tym drogi angruszu ta ewolucja nie jest stanem aktualnym...reforma edukacji
              ma swoje już długoletnie korzenie...
              rzeczywiście efekty są porażające...
              tylko właściwie ustalmy kto jest winny ? ustawodawca - owszem,
              nauczyciele - owszem, społeczeństwo - owszem, media - owszem ..
              zatem rozumny nauczycielu trochę obiektywizmu - bo tacy jak ty radykałowie
              opinii są szczególnymi katalizatorami zwichniętych zachowań..
          • vvrotka Re: Postulat do angrusza !!!! 23.05.09, 21:14
            Nie ma takiego nauczyciela, który by się cieszył szacunkiem wszystkich uczniów,
            po prostu nie ma. Jeśli się cieszy szacunkiem jakiś uczniów to gratulacje bo to
            bardzo ciężko wypracować, ale zazwyczaj są to tacy których się uczniowie albo
            boją, albo imponuje czymś wyjątkowym. Generalnie trzeba trzymać dyscyplinę i
            mieć zasady i się ich trzymać, a przede wszystkim być autorytetem w swojej
            dziedzinie nauczania. Faktem jest niezaprzeczalnym, że morale młodzieży i ogólny
            szacunek do nauczycieli jest tragiczny. Młodzieży imponują idole i wzorce, które
            już z założenia są średnio pozytywne, zainteresowania zazwyczaj "fizyczne" nie
            umysłowa to i język ubożeje.
    • eve_line1 Re: Chamstwo 22.05.09, 21:22
      Dziwisz się posłom w sejmie? Zobacz, jaka żenada przetoczyła się dziś po
      wątkach poświęconych wizycie prezydenta RP w naszym mieście, ile pomyj wylano na
      głowę państwa na zasadzie nie, bo nie, a argumentów - zero.
      • pluto37 Re: Chamstwo 23.05.09, 20:25
        eve_line1 napisała:

> Dziwisz się posłom w sejmie? Zobacz, jaka żenada przetoczyła się
        dziś po wątkach poświęconych wizycie prezydenta RP w naszym mieście,
        ile pomyj wylano na głowę państwa na zasadzie nie, bo nie, a
        argumentów - zero.

Powtarzam to co juz napisalem Tomaszowi Jaskole.
        Na szacunek trzeba sobie ZALUZYC.
        A Lech Kaczynski od poczatku robi duzo, zeby nie oceniac go jako
        Prezydenta RP i glowe panstwa, a jako funkcjonariusza partii
        dowodzonej przez brata-blizniaka.
        Nie chcesz nam wmowic, ze wreczenie nominacji premierowi RP na
        prawie klatce schodowej, to wyraz szacunku i elegancji dla
        wybranego, jego wyborcow i dla PANSTWA wlasnie.
        Zamiast sie oburzac reakcjami ludu, to proponuje zrobic taki
        spokojny rachunek prezydenckiego sumienia i zastanowic sie dlaczego
        ten prestiz jest tak marny.
        Sadzisz, ze prestiz Panstwa buduje prezydent, ktory miesiacami bez
        powodu nie podpisuje nominacji polskich ambasadorow? Nie przyjmuje
        przez dwa lata listow uwierzytelniajacych przedstawicieli obcych
        panstw? Otacza sie takimi ludzmi jak Glapinski, Kownacki,
        czy ...Bugaj z Fotyga?
        Funkcjonariusz partyjny z palacu prezydenckiego nie powinien sie
        dziwic, ze go tak wlasnie oceniaja.
        I najciekawsze, ze on sam z tego sobie zdaje sprawe i NIC nie robi,
        zeby ten stan zmienic.
        I to jest smutnieszy fakt, niz to, ze jest traktowany tak jak jest.
        • eve_line1 Re: Chamstwo 24.05.09, 11:28
          pluto37 napisał:

>Lech Kaczynski od poczatku robi duzo, zeby nie oceniac go jako Prezydenta RP i
          glowe panstwa, a jako funkcjonariusza partii
          > dowodzonej przez brata-blizniaka.>

Skoro poglądy PiS są mu bliskie, to trudno oczekiwać, że zostając prezydentem
          odetnie się od nich raz na zawsze. Robi to, co mu serce i rozum nakazuje zgodnie
          z wcześniej wyznaczoną linią i tym, co obiecał w kampanii. Jakby po nominacji
          sprzeniewierzył się własnym poglądom, to jakie świadectwo by sobie wystawił?

<wręczenie nominacji premierowi RP na prawie klatce schodowej>
          To zbytnie uogólnienie. Był oficjalny uścisk ręki w sali, gdzie odbywało się to
          zazwyczaj, bez wylewności i niepotrzebnej sztampy. Nikt nikomu nie uchybił.
          Premier się nie skarżył.Zauważ, że to byli niedawni konkurenci, i nigdy nie
          afiszowali się z miłością do siebie.

> prezydent, ktory miesiacami bez powodu nie podpisuje nominacji polskich
          ambasadorow? Nie przyjmuje przez dwa lata listow uwierzytelniajacych
          przedstawicieli obcych panstw? >
          Powód był, nie podobali mu się kandydaci.

>Otacza sie takimi ludzmi jak Glapinski, Kownacki,
          > czy ...Bugaj z Fotyga?>
          Co to znaczy "takimi" ? Otacza się ludźmi, ktorym ufa i w których kompetencje
          wierzy.
          > Funkcjonariusz partyjny z palacu prezydenckiego nie powinien sie
          > dziwic, ze go tak wlasnie oceniaja.>
          To nie funkcjonariusz się dziwi, a przeciętna mieszkanka naszego kraju i naszego
          niegościnnego (jak się okazuje) miasta.

> I najciekawsze, ze on sam z tego sobie zdaje sprawe i NIC nie robi,żeby ten
          stan zmienic.>
          A tu ci przyznam racje. PR w kancelarii prezydenckiej mają do kitu!
          • pluto37 Re: Chamstwo 25.05.09, 02:30
            eve_line1 napisała:

> pluto37 napisał:
            >
            > >Lech Kaczynski ...>
            Jakby po nominacji
            > sprzeniewierzył się własnym poglądom, to jakie świadectwo by sobie
            wystawił?
            >
            On nie ma reprezentowac wlasnych pogladow partyjnych i serdecznosci
            a'la PiS tylko byc GLOWA PANSTWA i reprezentowac 38 mln Polakow, a
            nawet wiecej, bo trzeba jeszcze doliczyc tych Polakow, ktorzy
            mieszkaja poza Polska.
            Urzad prezydenta to cos innego niz wlasne, czy partyjne poglady.
            Urzednik moze miec poglady KAZDE, a na wlasny, a nie urzedniczy
            rachunek.

> <wręczenie nominacji premierowi RP na prawie klatce schodowej>
            > To zbytnie uogólnienie.

W kazdym razie skoro bylo jak bylo, to chcesz nam powiedziec, ze
            bylo eleganckie i wlasciwe na miare Glowy Panstwa..?
            Jesli w ten sposob wyrabia szacunek dla obywateli wybierajacych
            wiekszosc parlamentarna i Premiera Rzadu RP Glowa Panstwa, to nie
            powinnas byc zdziwiona, ze obywatele przyjmuja prezydenckie formy
            zachowan w taki sposob jak widac..

Był oficjalny uścisk ręki w sali, gdzie odbywało się t
            o zazwyczaj, bez wylewności i niepotrzebnej sztampy. Nikt nikomu
            nie uchybił.

- Wydaje mi sie , ze jednak ...uchybil. Ale ..de gustibus...
            Piwniczna izba faktycznie to nie byla, ustronne miejsce tez nie.
            I jesli ktos ma zyczenie, to te przedpokoj[?] mozna uznac za SUKCES.

> Premier się nie skarżył.
            - Chyba byloby mu niezrecznie, a poza tym jest z innego podworka:))

Zauważ, że to byli niedawni konkurenci, i nigdy nie afiszowali się z
            miłością do siebie.

- Zdaje sie, ze bywalo troche inaczej, ale tu nie o milosc, a forme
            bardziej chodzi. Giertycha, Leppera, Filipka etc przyjmowano podczas
            nominacji i ..odwolan z wiekszymi rewerencjami:)))
            >
            > Powód był, nie podobali mu się kandydaci.
            - Nie zartuj moze z powaznych [w miare] ludzi? Widzialas
            zapewne "kandydatke" do ONZ-tu, a poza tym to ze mu sie nie podobali
            krajowi, to jedna sprawa i mocno dyskusyjna, ktora powinien wyjasnic
            TKonstytucyjny, a w drugim przypadku chodzi o przedstawicieli OBCYCH
            panstw, ktorzy, zeby pelnic swoje dyplomatyczne funkcje musza byc
            akredytowani w Polsce i na audiencje u EKSELENCJI nie moga sie
            miesiacami doczekac...
            I jeszcze slowo..ambasadorowie nie sa przedstawicielami prezydenta i
            to czy mu sie podobaja, czy nie jest zupenie niewazne. Oni sa
            PRZEDSTAWICIELAMI PANSTWA i maja prezentowac polityke PANSTWA
            okreslana przez RZAD a prezydent ma spelnic jedynie formalny
            obowiazek przystawiajac stempel na nominacji i ja wreczyc. To co
            robi Kaczynski to rozpychanie konstytucji w imie wlasnych
            widzimisie..
            >

> Co to znaczy "takimi" ? Otacza się ludźmi, ktorym ufa i w których
            kompetencje wierzy.

Jakie otoczenie- taka wiara. Sprawdz moze dokladniej zyciorys
            Glapinskiego.. krysztal nie czlowiek:)))) I znow. Chyba nie chcesz
            nam wmowic, ze to otoczenie, to cos innego, niz synekura dla
            przegranych partyjnych kolegow z PiSu wsadzonych na poprzednie i
            wysokoplatne stolki... Chcesz nam wmowic, ze to cale BBN w
            istniejacej formie sluzy czemus innemu niz brydzowy stolik?
            Krotko mowiac zestaw "niepierwszej swiezosci" i krysztalowego
            dziewictwa moralnego i politycznego.

> To nie funkcjonariusz się dziwi, a przeciętna mieszkanka naszego
            kraju i naszego niegościnnego (jak się okazuje) miasta.
            >
            --Mieszkanka moze.. Funkcjonariusz partyjny na prezydenckim stolcu
            jesli ma odrobine poczucia rzeczywistosci, nie powinien.

> A tu ci przyznam racje. PR w kancelarii prezydenckiej mają do kitu!
            - Ja niestety nie moge zrobic tego w odwrotnym kierunku. Bo to nie
            PR! To caly sklad osobowy, ktory robi wszystko, zeby wykazac, ze ich
            szef sie na pelniony urzad nie nadaje.
            Bush, ktory lotnym umyslem napewno nie byl, ale mial wokol siebie
            ludzi, ktorzy stanowili silna oslone dla jego ekstrawagancji.
            Nawet dzis byly totumfacki Kaczynskiego. "dochtor-kretacz[spin]"
            Kaminski mowi odnoszac sie do PREMIERA RP, ze "krol Midas, to on nie
            jest i czego sie dotknie, to sie obraca w to, czego on nie
            dopowie.."
            Chcesz mi powiedziec, ze Kaminski nie obryzgal tym niedopowiedzianym
            TAKZE niedawnego szefa? On zaledwie kilka dni temu przestal byc
            kancelista prezydenckim.
            Jeszcze raz powiadam. Na szacunek kazdy, w tym i prezydent musi
            sobie sam zapracowac. Inaczej mieszkanca palacu prezydenckiego
            obywatele traktuja jak nielubianego rezydenta, a nie jak GLOWE
            PANSTWA.
            A w przypadku Kaczynskiego jest to o tyle paskudne, ze poza
            warunkami fizycznymi, mial szanse byc lepszym prezydentem niz
            Walesa, czy Kwasniewski. Jest lepiej wyksztalcony, jest akademikiem
            i kiedys mial calkiem przyzwoity zyciorys opozycjonisty i
            solidarnosciowca z czasow tej lepszej Solidarnosci.
            I wszystko to wpuscil do scieku... Sam i wlasnemy rencami...:)
            Takiego negatywnego wizerunku, to chyba nawet Jaruzelski nie mial...
            ---
            I tak na zakonczenie eve-line1 [Ewelino?]historyjka z przeszlosci...
            Kiedys do baru [chyba
            Kubus] w III Aleji przychodzila taka zupelnie leciwa dama w jakims
            czarnym futrze pamietajacym czasy Franza Josepha, a moze i cara
            Mikolaja II.
            W "lokalu" na te chwile zapadala cisza.
            Owa dama kladla na ladzie jakies drobne, zamawiala piwo w duzym
            kuflu, po czym brala ten kufel w trzesaca sie z powodu wieku i
            trudow zycia dlonia, wypijala zawartosc powoli i z .."godnosciom
            osobistom."
            I .... bez slowa opuszczala lokal zegnana wzrokiem obecnych
            tam "smakoszow" z podjasnogorskiej okolicy. Dopiero potem podnosil
            sie gwar bywalcow.
            Czy ona byla rozparcelowana byla hrabini, czy przedwojenna dama
            przydrozna tego nie wiedzial nikt, ale ... MIALA STYL!!!!
            :))))
            Czy JE obecny Prezydent prezetuje spoleczenstwu cos co mozna nazwac
            STYLEM, za ktorym ma stac szacunek, to juz pozostawiam Twoje ocenie.
            • eve_line1 Re: Chamstwo 25.05.09, 20:26
              do pluto37
              Wręczenie nominacji - otóż zdarzenie zostało mocno wyolbrzymione przez media
              szukające na siłę sensacji w relacjach premier - prezydent.
              Decyzje personalne należą do prezydenta, a ja np.
              nie mam zwyczaju grzebać w cudzych życiorysach, czy pasjonować się czyjąś
              przeszłością, co mi sugerujesz. Mają płacone za tu i teraz.
              Ostatnie wystąpienie w sejmie świadczyło o trosce
              prezydenta o losy kraju i byt obywateli. Czy wetując niektóre ustawy uznając je
              za krzywdzące dla społeczeństwa - nie był reprezentowaniem narodu? Źle, że
              dotrzymuje słowa z kampanii?
              Zarzucasz prezydentowi, że otrzymał dobre wychowanie (dot. cytatu:"z innego
              podwórka"). To jakiś żart?
              W sprawach międzynarodowych posiłkuje się informacjami, które z wiadomych
              względów nie są znane opinii publicznej. Wolałbyś, aby z automatu podpisywał
              bezmyślnie nominacje?
              Porównanie do Busha zupełnie nietrafione, przypomnij sobie jak w atmosferze
              wielkiego przegranego przekazywał pałeczkę Obamie, mimo jak twierdzisz -
              doskonałego zespołu.
              Kamiński Michał - już nie z kancelarii wprawdzie, ale owszem zachował się po
              prostacku.

pluto37 napisał:
              >Jest lepiej wykształcony, jest akademikiem i kiedyś miał całkiem przyzwoity
              życiorys opozycjonisty i solidarnościowca z czasów tej lepszej Solidarności>
              A jednak doceniasz?

Natomiast co do słów:
              <wszystko to wpuścił do ścieku... Sam i wlasnemy rencami...:)Takiego negatywnego
              wizerunku, to chyba nawet Jaruzelski nie mial...>

Ja bym nie przesądzała, bo ostatniego słowa prezydent jeszcze nie powiedział.
              Szkoda, że nic nie wspomniałeś o zasługach prezydenta w skutecznej polityce
              zagranicznej prowadzonej na wschodzie. Ma tam przyjaciół i cieszy się
              poważaniem. Nic też nie piszesz o udziale w negocjacjach unijnych (korzystne
              traktaty etc.- to chyba też można zaliczyć do reprezentowania narodu). Zauważ,
              że nie jest tam poklepywanym, a poklepującym. Nie wspominasz też, że "jak
              trwoga", to wszyscy się na niego oglądają (czyt. poważają i radzą).
              Pzdr. :)
              • pluto37 Re: eve_lina 25.05.09, 23:01
                do pluto37
                Wręczenie nominacji - otóż zdarzenie zostało mocno wyolbrzymione
                przez media

- Jako rzeklem styl to ..czlowiek. Ocena nalezy do nas. Ja nie
                chcialbym, zeby dyrektor firmy przyjmowal mnie do pracy w garazu, a
                spowiednik w przybytku z napisem WC dla panow.
                Od prezydenta wymagam jednak pewnej elegancji zachowan. Za to mu w
                koncu TEZ placa.

>>>Decyzje personalne należą do prezydenta, a ja np.
                nie mam zwyczaju grzebać w cudzych życiorysach, czy pasjonować się
                czyjąś przeszłością, co mi sugerujesz.

A Bron mnie Panie Boze z kazdej religii!!! Niczego nie sugeruje, ale
                skoro juz w miare powaznie wymieniamy opinie o elegancji, to warto
                przyjrzec sie kto ma wplyw na obraz i podobienstwo Glowy PANSTWA.
                Wolalbym, zeby nie bylo tam oszustow, malwersantow, kombinatorow,
                klamcow, narkomanow i panienek podejrzanej konduity.{przy czym jak
                dotad panienek nie stwierdzono:)]

Tu nie chodzi o pasjonowanie sie, bo od tego jest paru zawodowcow,
                ale nie zaprzeczysz, ze jesli w otoczeniu Glowy Panstwa znajduja sie
                dobrani przez niego osobiscie osobnicy o malokrysztalowych
                zyciorysach, to swiadczy to jakos mniej ladnie o ich pryncypale. A
                wciagu ostatnich prawie czterech lat prezydentury wygranego lidera
                PRAWA i SPRAWIEDLIWOSCI zebrala sie tego calkiem spora druzyna
                hokejowa. Co byloby w przypadku towarzystwa wzajemnej adoracji jakos
                zrozumiale, ale w przypadku GLOWY PANSTWA budzi ..niesmak.

...Mają płacone za tu i teraz.
                - Ale poniewaz maja placone z kieszeni podatnika, to jako podatnik
                oboje mamy prawo i obowiazek rozliczac prezydenta z wydatkowanych na
                kancelistow pieniedzy.

...Ostatnie wystąpienie w sejmie świadczyło o trosce
                prezydenta o losy kraju i byt obywateli.

Szczegolnie te fragmenty o zwiekszeniu wydatkow i niepodnoszeniu
                podatkow:))) I wyliczenie czego w/g niego/Gilowskiej rzad nie moze
                zrobic.. O byt obywateli [niektorych] zadbal zatrudniajac ich w
                kancelarii, a i wczesniej zeby sie sprawdzili jak Stasiek a to w
                Orlenie[ za 31 tyszlp dziennie] a to paru innych miejscach. Za gruby
                szmal nawet po dwoch tygodniach itd.
                A skutek tych trosk jest rownoznaczny z tym co my oboje wylejemy na
                tym forum, czyli zaden, bo on za zanik tych trosk zupelnie nie
                odpowiada, a moze je wrecz poglebiac wetujac rzadowe ustawy i
                utrudniajac dzialalnosc rzadu, ktory w koncu konstytucyjnie
                odpowiada za stan panstwa.

>>Czy wetując niektóre ustawy uznając je za krzywdzące dla
                społeczeństwa - nie był reprezentowaniem narodu?

A na jakiej podstawie mozesz stwierdzic, ze zawetowane ustawy byly
                dobre, lub zle dla narodu? Buty tez kupujesz ogladajac jedynie
                pudelko, czy sprawdzasz jak leza na nodze i czy nie uwieraja? To
                samo jest z ustawami. Dopoki nie wejda w zycie, to nie da sie
                sprawdzic jak funkcjonuja. I chcialbym ci przypomniec, ze prezydent
                posiada inicjatywe ustawodawcza. Moze wiec zamiast wetowac zwrocic w
                formie wlasnego projektu owa sejmowa ustawe w poprawionym stanie w/g
                wlasnych kryteriow.

>>Źle, że dotrzymuje słowa z kampanii?
                Zle, bo czym innym jest kampania, a czyms innym funkcjonowanie Glowy
                Panstwa i biezacy udzial w polityce. Nie chce mi sie szukac tego co
                obiecywal Kaczynski w kampanii, ale nie sadze, ze dotad cokolwiek z
                tego z powodow praktycznych zrealizowal..

Zarzucasz prezydentowi, że otrzymał dobre wychowanie (dot. cytatu:"z
                innego podwórka"). To jakiś żart?

- Kiedy Tusk oswiadczyl, ze poniewaz rodzice pracowali, to on jak
                miliony innych dzieci w Polsce wychowywal sie na podworku, Kaczynski
                orzekl tonem wyzszosci, ze on z bratem wychowywal sie w lepszych
                miejscach. I nic dziwnego w koncu tatus byl lepszym obywatelem PRL-u
                niz pielegniarka.. I tyle..

>Wolałbyś, aby z automatu podpisywał bezmyślnie nominacje?
                _
                Wolalbym. Bo to nominanci rzadowi maja realizowac polityke panstwa w
                krajach oddelegowania, a to rzad ja kreuje. Wyobrazasz sobie ze
                Fotyga, czy Waszczykowski realizuja polityke nakreslona przez rzad
                Tuska i Sikorskiego z pelnym oddaniem i bez zastrzezen? Przed kim
                odpowiadaliby? Przed Sikorskim, czy Kaczynskim?

>>Porównanie do Busha zupełnie nietrafione, przypomnij sobie jak w
                atmosferze wielkiego przegranego przekazywał pałeczkę Obamie, mimo
                jak twierdzisz - doskonałego zespołu.

Nie? Opinie o Bushu sa w zasadzie jednoznacznie negatywne, ale juz o
                Rice, viceprezydencie i innych sa zupelnie odmienne.

>>>Kamiński Michał - już nie z kancelarii wprawdzie, ale owszem
                zachował się po prostacku.

Mozesz jeszcze kilku dolozyc z tego teamu. Lacznie ze specem od
                Dziadka z Wehrmachtu... Powiesz nam, ze lubisz elegancje a'la
                Szczyglo, Gosiewski, Gorski, Mularczyk, Karski itd... Ten ich
                wyrafinowany styl, to "pan Tusk" a nie premier Kaczynskiego i reszty.
                Naprawde nie razi Cie ten rodzaj elegancji?

>A jednak doceniasz?

Nie doceniam, bo napisalem to co ponizej
                <wszystko to wpuścił do ścieku... Sam i wlasnemy rencami...:)Takiego
                negatywnego wizerunku, to chyba nawet Jaruzelski nie mial...>
                Naprawde nie cieszy mnie jesli kiedys zasluzeni [mnie, czy wiecej]
                nie potrafia zachowac klasy. Nawet jesli maja inne poglady
                polityczne.
                angrusz tez jest, jak to sam zapodal kiedys .."formalny inteligent"
                i co z tego ze formalny?

>>Ja bym nie przesądzała, bo ostatniego słowa prezydent jeszcze nie
                powiedział.
                -Ja bym prosil, zebys mnie nie straszyla...przy jedzeniu:))))
                Borubar juz byl, Irasiad tez, miasto co sie rozwija... czekam na
                reszte.

>Szkoda, że nic nie wspomniałeś o zasługach prezydenta w skutecznej
                polityce zagranicznej prowadzonej na wschodzie.

Prosilem, zebys nie zartowala przy jedzeniu:) Skuteczna polityke
                zagraniczna to moze jedynie prowadzic RZAD RP, a prezydent moze
                pojechac, poklepac, usmiechnac sie, poparadowac przed kompania
                honorowa i poklepac kogos po plecach. Tak wyglada jego skutecznosc w
                praktyce. Acha! Moze zostac doktorem honorowym w Mongolii i
                przywitac sie z portierem w japonskim palacu, bo cesarz i premier
                zgubili liste gosci, i .... w tokijskiej restauracji "mowili glosno
                po ...japonsku"..:)

Ma tam przyjaciół i cieszy się poważaniem.

Nazwiska poprosze ... jakies nowsze, bo Klausa juz znam, Adamkus
                wlasnie sie pozegnal ze stolkiem i to samo czeka malopowazanego na
                Ukrainie Juszczenke. O Gruzinie nawet nie bardzo mozna wspominac, bo
                mu wlasnie radosc o poranku zaklucili ..inni Gruzini. A jak pamietam
                to owi przyjaciele byli jakos malo wylewni w czasie prezydenckiej
                GALI[:)] i zwiali po oficjalce.

>>>Nic też nie piszesz o udziale w negocjacjach unijnych (korzystne
                traktaty etc.- to chyba też można zaliczyć do reprezentowania
                narodu).

Mamy SUKCES!!!! I jakos dotad tego SUKCESU podpisac nie moze. Sukces
                klimatyczny Kaczynskiego trzeba bylo po ciezkiej awanturze odkrecac,
                bo prad sprowadzany z Grenlandii[:)} mialabys tanszy.

>>Zauważ, że nie jest tam poklepywanym, a poklepującym.
                Ach! Nie rozczulaj mnie eve-lino:) Caly czas mam w oczach te radosna
                scene z Brukseli obrazujaca wymiane "zdan" L. Kaczynskiego z
                Sarkozym. Spojrzenie Tuska i ...az sie dziwie, ze w tej kampanii
                wyborczej, sczegolnie po "oredziu" nikt tego jeszcze nie wykorzystal
                w jakims spocie:)))

>>>Nie wspominasz też, że "jak trwoga", to wszyscy się na niego
                oglądają (czyt. poważają i radzą).

Wszyscy? Moze jakies nazwiska, adresy ,,kontakty... Nie daj sie
                prosic.

Pzdr. :)
                Tez Najlepszego Zycze!
                • eve_line1 Re: eve_lina 26.05.09, 22:53
                  Do pluto37
                  Dzisiaj nie będzie bicia piany, ale nie tylko z troski o twój układ pokarmowy.
                  Wspomnę jedynie o przymiotach prezydenta, jak wiedza, intelekt i przenikliwy
                  umysł, a tego mu nie odmówisz - tak sądzę. I choć niekoniecznie podzielam jego
                  poglądy konserwatywne, to przynajmniej szanuję.
                  PS. Do poprzedniego posta drobna uwaga - urząd prezydenta to nie casting w
                  konkursie piękności, za to stylowa historia ok :)
                  • pluto37 Re: eve_lina 27.05.09, 20:32
                    eve_line1 napisała:
                    > Dzisiaj nie będzie bicia piany, ale nie tylko z troski o twój
                    układ pokarmowy.
                    Moja wdziecznosc bez granic:)

> Wspomnę jedynie o przymiotach prezydenta, jak wiedza,

Musze przyznac, ze poraza. Szczegolnie ekonomiczna, historyczna a
                    juz napewno znajomosc DZIEL LENINA musi powalic na glebe nawet
                    absolwenta WUML-u:)

>intelekt i przenikliwy umysł, a tego mu nie odmówisz - tak sądzę.
                    Droga eve-lino!
                    O intelekcie swiadcza epokowe dziela, ale cos z intelektem u Lecha
                    kaczynskiego musi byc nie tak, skoro nie potrafi skupic wokol siebie
                    jakichs znamienitosci i autorytetow mogacych byc przewodnikami w
                    dzisiejszym cokolwiek zwariowanym swiecie.
                    Przy wszystkich moich checiach jakos nie moge stwierdzic, ze
                    otoczenie JE Kaczynskiego Lecha to ELITA NARODU:)))

O przenikliwosci umyslu swiadczyc umiejetnosc wyciagania wnioskow z
                    porazek, z wlasnych mozliwosci intelektualnych i co najwazniejsze
                    swiadomosc organiczen. W jego przypadku skoro juz zeszlismy w te
                    klimaty, to jakos wytryskow geniuszu prezydenckiego nie moge
                    dostrzec[gdybym byl bral przyklad z niejakiego Brudzinskiego-posla,
                    to rzeklbym, ze zakupy viagry byly prawdopodobnie niewystarczajace].
                    Nie zanotowano w annalach jakichs potwierdzajacych wymienione przez
                    Cie cechy dziel parlamentarnych w postaci projektow ustaw
                    ulepszajacych nasz zywot powszechny. Pomyslow ulepszajacych ustroj
                    panstwa itp A przyznasz, ze bylby to konkretny dowod na to, ze
                    faktycznie elementy geniuszu bohater naszych rozwazan posiada.

I choć niekoniecznie podzielam jego
                    > poglądy konserwatywne, to przynajmniej szanuję.

Szanowna eve-lino!! Znowu usilujesz zaklinac rzeczywistosc i
                    wstawiac Ekselencje do pudelka ze zlym napisem.
                    A GDZIEZ to zauwazylas u niego KONSERWATYZM???? Jakies przejawy w
                    praktyce poprosze.
                    Toz po wyczynach z natury i publicznych wystepach jego SOCJALIZM
                    prawie w marksistowskim wydaniu az powala na glebe..
                    Toz jego wyczyny, to jak wyciagniete cytaty z lamusa Ekonomii
                    Politycznej Socjalizmu -autor dowolny.
                    Zakonserwowane gleboko w jego pamieci:)))))
                    Moze dlatego Ty nam tu wspominasz o ...konserwatyzmie:)))

> PS. Do poprzedniego posta drobna uwaga - urząd prezydenta to nie
                    casting w konkursie piękności,
        • angrusz1 Re: Chamstwo 24.05.09, 23:01
          "Otacza sie takimi ludzmi jak Glapinski, Kownacki,
          czy ...Bugaj z Fotyga? "

Co za argument ?

Co to za forum , gdzie pisze pluto ?
          • Gość: kolega Re: Chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 23:03
            angrusz przedstaw swoje argumenty ale rzeczowo i wyraziście -komunały to nie
            rozmowa ...
    • Gość: Polak Słowianin Jaki naród, tacy posłowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.09, 08:08
      Jaki naród, tacy posłwie. A kto ich wybrał?
      Część Polaków nie grzeszy kultruą. klną bez powodu, plują po
      ulicach, rzucają puste butelki na ulicę, wyrzucają śmieci do lasu.
      część Polaków to złodzieje, kradnący rowery, samochody, linie
      trakcji PKP. I wiecznie biedni i na nic niby nie ma, z wyjątkiem
      wódy, na to zawsze forsa się znajdzie.
      Nie wspominam już o brudzie. a i o kłótniach, zawiści i podziale.
    • puhyes Re: Chamstwo czyli demokracja 23.05.09, 08:47
      Angrusz, detyno, istotą demokracji jest to, że chamstwo dochodzi do
      głosu. U nas to się Sejm nazywa i dobrze się historycznie kojarzy bo
      nam Sejmem Czteroletnim rozum mącą. Anglicy nazywają to the House of
      Commons - czyli Izbą Ludu/ Prostactwa/ Hołoty czy jak kto tam woli
      to nazywać.
      Czytając stare dokumenty Sejmowe, w wolnych chwilach, znajdziesz tam
      niezliczoną ilość chamstwa, prywaty, pijaństwa, warcholstwa i tego
      co w poskim spopłeczeństwie najgorsze. Wyluzuj.
      A że Pan Prezydent komunałami sypie... coż nie każdy prezydent ma
      dar oratorski Abrahama Licolna.
      • Gość: @ Re: Chamstwo czyli demokracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 09:52
        www.tuskwatch.pl/
    • Gość: ajd Re: Chamstwo IP: *.alfanet24.pl 24.05.09, 11:25
      Oj Angrusz, Angrusz... a moze nie potrafisz sie z nimi dogadac?
      Kwestia osobowosci, podejscia, zainteresownia uczniow wspolpracą.
      • eve_line1 Re: Chamstwo 24.05.09, 11:38
        Padają tu niesłuszne pretensje pod adresem nauczycieli o wychowanie młodzieży.
        Zawsze byłam przekonana, że za to odpowiadają przede wszystkim rodzice, dom, a
        w mniejszym stopniu szkoła, która ma po pierwsze uczyć. Obarczanie winą
        nauczycieli za brak kultury u części młodzieży to zbytnie uogólnienie i
        spychotechnika na zasadzie szukania winnego.
        • Gość: kolega do eve !!!!!:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 12:48
          > Padają tu niesłuszne pretensje pod adresem nauczycieli o wychowanie młodzieży.
          jeżeli generujesz taką supozycję (bo w tej sferzę ją skalsyfikuję) to przyj ją
          na faktach eve ??:)...., w którym miejscu owe pretensje są kreowane ?. Mają one
          charakter przyczynowo -skutkowy to wyrazisty nauczyciel -angrusz - utyskuje nad
          młodzieżą, która artykułuje swoją agresję na jego lekcjach. Zatem quasi
          pretensje są aktywowane lamentem nauczyciela. rzeczywiście zdziczenie obyczaji
          jest ewidentne i byłbym kołtunem gdybym nie przyznał w tej sferze racji. Ale
          wina jest obopólna o czym i piszę. Parawan "reforma", "system" jest bardzo
          wygodny do zasłony własnej bezradności. A jak to się dzieje, że krnąbrni
          uczniowie są inni w zależności od osobowości nauczyciela - to jest to jego
          pedagogiczne oddziaływanie. Skoro dzisiejsi nauczyciele bardzo często działają
          w myśl zasady puśćmy ucznia bo są z nim perturbacje a wypchnięcie ze szkoły da
          im efekt spokoju. Co tam inni będą walczyć z chuliganem lub leniem. Wychodzi
          taki delikwent niedouczony, a na dodatek z wpojonym przekonaniem, że ilość ocen
          niedostatecznych i tak nie decyduje o ocenie ostatecznej i ?... idzie tak np. na
          studia prawnicze, lub medycynę..prześlizguje się w myśl podobnych reguł i mamy
          współczesny wizerunek specjalistów...Boże miej nas w opiece....

>Zawsze byłam przekonana, że za to odpowiadają przede wszystkim >rodzice, dom, a
          hmmm to teoria ...praktyka jest inna można wpoić pewne przesłania ale w naszych
          realiach to szkoła wychowuje i jest to jedna z priorytetowych jej funkcji, które
          aktualnie się rozmyły ..Evo gdybyśmy tak podliczyli czas dzieci spędzony w
          szkole i w domu doszlibyśmy do wniosku, że większy jest ten pierwszy. I tu
          nawiąże do kwestii domu piszesz w swoim pości o roli rodziców, domu w wychowaniu
          dzieci ...może i z premedytacją wplatasz tes dwa terminy -bo teraz wypadłoby się
          zastanowić na interpretacją znaczenia domu. Dom jako budynek czy parafraza
          rodziców (metafora rodziny)...? Dom jako budynek nie uczestniczy...zatem skoro
          metafora to po co piszesz rodzice, dom. I tu pojawia się słusznośc twego
          przekonani nasze życie gonitwa za pieniądzem bardzo często powoduje, że ten dom
          jest pusty i to on wpływa na zachowania naszych dzieci. Dom a szybciej ulica,
          podwórko taka smutna proza życia. Stąd wniosek o konieczności łatania tych luk
          przez nauczycieli...a oni biedni jak angrusz ręce rozkładają. Zresztą spójrz
          uważnie Evo - przesłaniem wielu postów jest atak spersonalizowany - spójrz jakie
          opnie i jaki styl prezentowany jest przez angrusz on ma być etalonem dla naszej
          młodzież ? w tym momencie można byłoby o nim napisać "przyganiał kocioł
          garnkowi". Źle zinterpretowałaś przesłanie postów to atak na jednego w wielu ...
          • eve_line1 Re: do kolegi 24.05.09, 15:17
            kolega napisał:
            > w którym miejscu owe pretensje są kreowane?>
            A to?:
            1. "tylko właściwie ustalmy kto jest winny ? ...nauczyciele - owszem."
            2. Właśnie to bezsilność nauczycieli Pana pokroju -
            nieudaczników pedagogicznych implikuje takie zachowania - bezkarność i niejawne
            propagowanie chamstwa"

Napisałeś też - "stąd wniosek o konieczności łatania tych luk
            > przez nauczycieli...a oni biedni jak angrusz ręce rozkładają"

Zadaniem nauczyciela jest przekazywanie wiedzy, wskazywanie wartości, etc., ale
            nie walka z chamstwem, czy co gorsza z chuligaństwem. Od tego są inne służby.
            Owszem na zachowania naganne trzeba reagować, ale czy w przypadku
            zdegenerowanych młodzików to wystarczy? Zwrócisz mu uwagę, pójdziesz na skargę
            do dyrektora bądź wezwiesz rodziców - a delikwent ma to gdzieś :)

• Gość: kolega Re: do kolegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 15:42

> A to?:
              > 1. "tylko właściwie ustalmy kto jest winny ? ...nauczyciele - owszem."
              > 2. Właśnie to bezsilność nauczycieli Pana pokroju -
              > nieudaczników pedagogicznych implikuje takie zachowania - bezkarność i niejawne
              > propagowanie chamstwa"

dlatego w dalszej części piszę o docelowym adresacie Evo ...i grupie nauczycieli
              nie radzących sobie ze skalą problemu

> Zadaniem nauczyciela jest przekazywanie wiedzy, wskazywanie wartości, etc., ale
              > nie walka z chamstwem, czy co gorsza z chuligaństwem.
              pośrednio tak. tu sprecyzujmy nie chodzi nam o walkę z ewidentnym fizycznym
              objawem barbarzyństwa młodzieży - tak np ekstremalne odniesienia: pseudo
              kibice, patologią itp. gdzie przekaz werbalny jest bronią o kant tyłka...chodzi
              o panowanie nad wybrykami ucznia na lekcji- czyli wulgarne, nieprzyzwoite
              zachowania. Nauczyciel ma przekazywać wiedzę dyscyplinując ucznia i wymuszając
              jego uwagę (jakich używa form świadczy o jego predyspozycjach zawodowych). W
              jaki sposób ja mam ocenić odporność i skuteczność angrusza skoro pozwala na
              skrajne wybryki dzieciaków ? Uczeń jako jednostka nie zaakcentuje swojej
              niezależności w pojedynkę siła jest w grupie....a jak pisałem katalizatorem jest
              bezradność. A uwierz Evo oni doskonale ją identyfikują. To rzeczywiście trudne i
              złożone zjawisko ....ale promowanie angruszowego stylu nie jest elementem
              niwelującym je ...ba wręcz przeciwnie stąd słowa krytyki
              • angrusz1 Re: do kolegi 24.05.09, 22:54
                "skoro pozwala na "

Przejęzyczyłeś się ? Czy świadomie ?

Angrusz nie pozwala , ale angrusz nie jest Herkulesem , by ze
                wszystkim sobie poradzić .

Nie manipuluj jak GW .
                • Gość: kolega Re: do kolegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 23:02
                  > Angrusz nie pozwala , ale angrusz nie jest Herkulesem , by ze
                  > wszystkim sobie poradzić .
                  >
                  > Nie manipuluj jak GW .

angrusz to kompulsje ? czy inne przyczyny ???? bo naprawdę obawiam się o Ciebie
                • Gość: kolega Re: do kolegi IP: *.wseip.edu.pl 25.05.09, 10:16
                  > "skoro pozwala na "
                  >
                  > Przejęzyczyłeś się ? Czy świadomie ?

drogi angruszu a nie pisałeś o wybrykach ? a nie była to mała małpka fiki-miki
                  tylko uczeń ...
                  zatem skoro piszesz o swojej bezradności to chyba nie są to konfabulacje lesz
                  stan realny...

widzisz mnie razi Twoje czasami akcentowane chamstwo...ale nie tworzę wątku by
                  to wyrazić...
                  Za bardzo nie rozumiem celowości Twoich działań ..ten apel skierowany jest do
                  kogoś czy ot tak w próżnię ?
            • angrusz1 Re: do eve ... 24.05.09, 22:52
              masz racje , ale różni durnie forumowi będą ci co innego wciskać .

Ja na to jestem odporny , jak i na wciskanie ciemnoty przez różnych
              ale i także utytułowanych " pedagogów " .
              Mam swoje zasady i ich się trzymam - jak zaleca vv wrotka .

Tylko , że chamstwo w szkole od tego nie bardzo chce zniknąć .
              Tu trzeba działań bardziej stanowczych i drastycznych .
              A jak takich politycznych chamów eliminować ?
              Czy głosowanie to jedyne narzędzie ?
              • Gość: kolega Re: do eve ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 23:00

> masz racje , ale różni durnie forumowi będą ci co innego wciskać .
                o właśnie spektakularny objaw agresji i chamstwa ...jak wymagać od dzieciaków
                ...wypadałby zacząć od korzeni czyli takiego klinicznego przykładu jakim jest
                angrusz- ty jesteś sztampowym przykładem pejoratywnych cech nauczyciela

> A jak takich politycznych chamów eliminować ?
                > Czy głosowanie to jedyne narzędzie ?
                a teraz uszczegółów, których ? panów Kurskiego czy Kamińskiego ? czy o innych
                pochodnych piszesz ?:)
                • pluto37 Re: do kolegi 25.05.09, 10:44
                  Gość portalu: kolega napisał(a):
                  > ...wypadałby zacząć od korzeni czyli takiego klinicznego przykładu
                  jakim jest angrusz- ty jesteś sztampowym przykładem pejoratywnych
                  cech nauczyciela

Dlaczego kolego uzywasz w stosunku do angrusza slowa "nauczyciel".
                  Przeciez on jest zaledwie przyuczonym do tego zawodu zapchajdziura.
                  Zatrudnianym jedynie wtedy, kiedy ktos zachoruje, jakas pani
                  nauczycielka zajdzie w ciaze, albo pojdzie na urlop zdrowotny. To sa
                  jego wlasne slowa, ktore mozna znalezc a archiwum. Z zawodu jest
                  chemikiem wywalanym za nieudolnosc merytoryczna i wprowadzanie
                  zamentu wsrod zalogi.. Jedynym miejscem gdzie moglby sie sprawdzic
                  pedagogicznie i nauczycielsko- jak Stasiek w przemysle- jest
                  wiezienie
                  badz karna kompania w armii o ile jeszcze taka formacja istnieje:)))

> > A jak takich politycznych chamów eliminować ?
                  > > Czy głosowanie to jedyne narzędzie ?

> a teraz uszczegółów, których ? panów Kurskiego czy Kamińskiego ?
                  czy o innych pochodnych piszesz ?:)

angrusz jest czynnym i usluznym "membrem" PiSu i Ty chcesz, zeby byl
                  taki odwazny, zeby towarzyszy partyjnych tak brzydko potraktowal?
                  A moze jeszcze Szczygle, albo samego ...prezesa? Chyba po sporej
                  flaszencji, albo po kresce jak stad do nieba:))))
                  Przecie po takim czyms zaden partyjny notabl nie dalby mu nawet
                  klamki wyczyscic, a co dopiero rozklejac plakaty wyborcze:))))
                  I jedna rada kolego.
                  Wchodzac w jakiekolwiek dysputy z angruszem nie nalezy skladac zbyt
                  wielu zdan i do tego zlozonych, bo jak sam oswiadczyl dluzsze
                  czytanie go meczy i zapomina co bylo na poczatku. W trudnych
                  wyrazach nawet nie chce wspominac, bo to dla niego tortura...
                  Te uwagi kresle jedynie w tym celu, zebys nie wchodzil - szanowny
                  kolego - w role z natury przypisywana niejakiemu Syzyfowi.
                  Wystarczy, ze ja poswiecam w zboznym dziele prostowania kregoslupa
                  moralnego dawnego mieszkanca Aleji pod nazwa Cmentarna..
                  Najlepszego zycze
                  P-37:)
              • eve_line1 Re: do eve ... 25.05.09, 20:30
                angrusz1 napisał:
                > masz racje , ale różni durnie forumowi będą ci co innego wciskać>

Ja też nie z plasteliny :)
    • Gość: xx Re: Chamstwo IP: *.icis.pcz.pl 24.05.09, 13:49
      Zobaczylbys kiedys jak wygladaja obrady w parlamencie brytyjskim - tam dopiero
      bylbys zaszokowany.

• Gość: micha Re: Chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 09:13
      Kto chce uczyć dzieci
      lecz rady nie daje,
      biskup go przeleci
      bo świat nie jest rajem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka