Dodaj do ulubionych

Wybory tylko dla naiwnych

08.06.09, 22:55
Wczorajsze wybory do PE uwazam za jedno wielkie oszustwo. Wiem, ze to sa ostre slowa. ale w moim przekonamiu, prawdziwe. Poszedlem glosowac i w lokalu wyborczym pobralem, za pkwitowaniem, karte do glosowania. Zapytalem gdzie moge dokonac aktu wyboru na karcie do glosowania i pokazano mi stolik pod sciana. Nieosloniety, a jedynie podzielony na cztery czesci plytka wysokosci kilkunastu centymetrow. Nie bylem przygotowany na wyborczy ekshibicjonizm i zwrocilem karte do glosowania z prosba o adnotacje w rubryce odbioru, obok mojego nazwiska. Panstwowa Komisja Wyborcza, przez wszystkie media, gwarantowala mi przed wyborami pelna dyskrecje, swobode wyboru i rzetelna analize aktu glosowania i co? Dzisiaj slysze piekielny hihot tych co juz wczesniej uwierzyli. Przed chwila slyszalem komunikat PKW ile to Polakow glosowalo, ile oddano glosow waznych i niewaznych, ale ilu glosujacych zwrocilo karty wyborcze nie powiedziano, chociaz tacy byli. Nasuwa sie pytanie: czy PKW jest niedoinformowana (swiadomie i przez kogo) czy ignoruje takie fakty, czy moze ukrywa fakty niewygodne? Czytam i slysze o tym, ze narod jest leniwy, nieuswiadomiony i ma niska kulture polityczna, dlatego jest taka niska frekwencja wyborcza. Nie panowie Kurscy, ten narod juz nie jest taki ciemny i nie da sobie wcisnac kitu, nie wszystko kupi! Z dobrej woli podpowiadam, ze mozna opatentowac przepis na takie lokale wyborcze i sprzedawac licencje np. do Koreii Pn i jeszcze paru panstw afrykanskich. Zawsze to pare groszy. Nie wiem jak bylo w innych lokalach i moze lepiej nie wiedziec, zeby nie narazac sie "demokracji". Ja mialem zamiar glosowac w lokalu TRUSKOLASY - SZKOLA. Ciekawy jestem czy to co opisalem to jest tylko naruszenie sumienia (mojego) czy tez i naruszenie prawa, wystarczajace do wszczecia postepowania w sprawie. A moze to juz takie czasy i tak ma byc?
Obserwuj wątek
    • Gość: trachtorzysta Teraz to bym se kasiorę liczył, a piszta co chceta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 23:08
      Jak by mnie tak wybrali, to teraz liczyłbym se te euraki, co bede
      miał z diet europarlamentarzysty. a wy piszta co chceta. pisać każdy
      umie, to niech se pisze. i tak was nie bede oglądał, ani słyszał bo
      bruxela daleko. i do roboty zasuwać za 1200 brutto i nie narzekać
      mi! nie ma innej alternatywy niż Unia.....
    • Gość: gosc Re: Wybory tylko dla naiwnych IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.09, 17:13
      ???
    • Gość: świadomy wyborca Re: Wybory tylko dla naiwnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 20:19
      Dlaczego gościu mieszasz do tego niejakiego Kurskiego? Teraz przy władzy w
      POlsce jest PO i to ona odpowiada m.in. za organizację wyborów.
      Widzę, że przyjąłeś strategie rządzącej dzisiaj partii, co złe i co nam nie
      wychodzi to przez PIS. Nie tędy droga, tak daleko się nie zajedzie. "Ciemny lud"
      w końcu przejrzy na oczy.
    • Gość: Janosik Re: Wybory tylko dla naiwnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 20:33
      Demokracja to zakamuflowana forma totalitaryzmu!
      Nie kazdy jest to w stanie pojąć. Ciagle te same twarze.
      Dlaczego w wyborach nie glosujemy jaki bedzie ustroj gospodarczy?
      Dlaczego w wybora do parlamentu UE nie ma pytania czy nadal chcemy aby Polska
      była członkiem UE? Czego sie boicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka