Dodaj do ulubionych

Częstochowa zaprasza Hyundaia

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.03, 10:48
I tak zbuduja to w Slowacji
Obserwuj wątek
    • Gość: warszawiak Re: Częstochowa zaprasza Hyundaia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 11:31
      Bywam w Częstochowie, ale jeżeli polityka polskiego rządu wobec
      biznesu się nie zmieni, a system podatkowy będzie nadal
      bardziej zależny od gry sił politycznych i "układów" (dotyczy
      to zarówno prawa podatkowego jak i praktyk stosowanych przez
      urzędników skarbowych i służby celne) niż od potrzeb polskiej
      gospodarki - bardzo poważnie myślę, wraz ze wspólnikami, o
      przeniesieniu naszej firmy do którgoś z "tańszych" państw UE.
    • Gość: aaaa Re: Częstochowa zaprasza Hyundaia IP: 212.244.166.* 20.12.03, 13:17
      myślę,że zdecydują argumenty ekonomiczne.
      Najperw Polska musiałaby stworzyć warunki do zarabiania
      pieniędzy inwestorom: proste prawa podatkowe, możliwości
      transferu zarobionych pieniędzy, wyrzucenie związków zawodowych
      z przedsięborstw. Już wogóle nie wspominam o komunikacji (
      rozumianej szeroko).
      • Gość: Snowie Re: Częstochowa zaprasza Hyundaia IP: *.pl 20.12.03, 14:49
        Wyrzucenie związków zawodowych z przedsięborstw???
        Dobre, lepsze niż 0 podatków.
    • Gość: qwert 56 Re: Częstochowa zaprasza Hyundaia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.03, 14:46
      A ja jestem przekonany że ktos w tej agencji zapomni przekazać ofertę
      Hundayowi.
      • Gość: V2 NIE KTOS TYLKO AGENCI OBCYCH WYWIAWDOW IP: *.crowley.pl 21.12.03, 14:53
    • Gość: Annaniasz Re: Częstochowa zaprasza Hyundaia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 15:04
      Nie stawial bym Czestochowy na straconej pozycji- malo kto wie ale to miasto
      staje siw powoli zagłębiem przemysłu samochodowego - to tutaj znajduje sie
      najwiekszy producent w Europie poduszek powietrznych i pasów -amerykanski
      koncern TRW (ponad 3000 zatrudnionych). To równiez tutaj znajdują filie włoskich
      porducentów linek hamuklców - Brembo i Goma. A Hyundai? - Dlaczego nie?
      • Gość: mim Re: Częstochowa zaprasza Hyundaia IP: ruter1.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.03, 16:56
        dla ścisłości Brembo robi same hamulce. Jest też i Sila obok Gommy która ma już
        dwa zakłady w Częstochowie. Ale nie zapominajmy i o naszych Polskich firmach
        znanych w Polsce - Automex na Dzbowie, Mikoda na Lisińcu i Hemar w Woli
        Hankowskiej. Też robią świetne rzeczy które wykorzystują potem te wielkie.
        Pozdrawiam.
        • Gość: zaczek Re: Częstochowa zaprasza !-Hyundaia? Co to za firm IP: *.i.net.au / *.i.net.au 20.12.03, 17:11
          To jest firma , ktora caly swiat przepedza z swojego kraju !
          Kasa pod stolem ?
          zaczek
          • noname67 Re: Częstochowa zaprasza !-Hyundaia? Co to za fir 20.12.03, 20:49
            Zaczek lub zarcik jak kto woli. Ja wiem, że w Australii jest teraz lato i
            słońce mocno grzeje, ale noś może kapelusz co ?
            • Gość: WW Re: Częstochowa zaprasza !-Hyundaia? Co to za fir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 23:31
              daj spokój chłopie, "zarcik" to jest chory palant logujący sie na zagranicznycm
              serwerze ale jest z Czestochowy - cześć chłopaki z młodzieżówki - wy nawet nie
              chcecie żeby do Częstochowy przyszedł inwestor. Kapitalista, nie? No i Wrona by
              zapunktował... A na to już nie można pozwolić, niech lepiej będzie dziadostwo,
              które odziedziczył po czerwonych rządach!
        • Gość: Venti Re: Częstochowa zaprasza Hyundaia IP: *.com.pl / *.com.pl 21.12.03, 17:08
          Dodaj jeszcze Linex, bodajże na Rejtana.
    • Gość: kierowca Re: Częstochowa zaprasza Hyundaia IP: *.proxy.aol.com 20.12.03, 20:49
      Tylko zeby mafia SLD nie przegapila,jak bylo z Peugotem!!!!
    • Gość: grr tez mam takie przeczucie :( IP: 141.2.200.* 20.12.03, 21:02
      Gość portalu: blurb napisał(a):

> I tak zbuduja to w Slowacji
    • Gość: czeka_na_EURO2 kolejne buble IP: 213.25.24.* 21.12.03, 14:08
      I znowu beda robic u nas syfy . Juz meczymy sie z p... Daewoo .
      Lanosy Tico - toz to smiech a nie auta . A teraz jeszcze KIA -
      no zaprosmy moze Yugo i reaktywujmy Trabanta. Polska to kraj
      pie... bubli ... Posmiewisko w Europie
      • Gość: Darek Re: spóżniliście się! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.03, 19:12

Szejna: Kobierzyce to najlepsza lokalizacja na inwestycję koncernu Hyundai/Kia

rk 21-12-2003, ostatnia aktualizacja 21-12-2003 16:52

Jeżeli Hyundai/Kia zdecyduje się zainwestować w Polsce, to będzie to tylko w
        Kobierzycach - powiedział w sobotę we Wrocławiu Andrzej Szejna, wiceminister
        gospodarki, pracy i polityki społecznej
        czytaj dalej »
        r e k l a m a

W liście premiera, który wiceminister Szejan zawiózł do Seulu, była wskazana
        tylko jedna lokalizacja. Właśnie podwrocławskie Kobierzyce. Według niego
        lokalizacja ta ma tylko jedną wadę - infrastrukturę. - Ale to przecież można
        naprawić - zapewnia Andrzej Szejna. - Jeżeli dojdzie do tej inwestycji, to
        zbudujemy drogi.

Dodał, że jest to atrakcyjniejsze miejsce od propozycji Słowacji. - Jestem
        bardzo zdeterminowany, by ta fabryka powstała właśnie w Kobierzycach - mówił. -
        Zrobiłem wszystko, by tak się stało. Jeszcze nic nie zostało przesądzone.
        Dopóki piłka w grze, wszystko jest możliwe.

Poparcie rządu jest o tyle ważne, że w piątek swoją ofertę w tej sprawie do
        Polskiej Agencji Informacji i Inwestycji Zagranicznych wysłała także
        Częstochowa.

• Gość: mimi Re: kolejne buble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 23:34
        to ty jesteś pośmiewiskiem., porównywac tranbanty do KIA to tak jak porównywać
        komunistę do normalnego człowieka - nijak sie to kupy nie trzyma.
        Dla komucha tysiąc miejsc pracy w Czestochowie to tragedia - Wrona by wygrał
        następne wybory...!!
        • ka-8 Re: kolejne buble 22.12.03, 17:20
          Heh, nie tylko nasi lokalni czerwoni, ale i na wyższych szczeblach. :) Obawiam
          się że oferta "gdzieś się zawieruszy" nawet gdyby była najdoskonalsza z
          wszystkich. Kto to widział żeby komuszki pozwolili prawicowemu prezydentowi
          miasta za wysoko podskoczyć...
    • Gość: inwestor Re: Częstochowa zaprasza Hyundaia IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 20:27
      Wystarzczy napisać list podpisany przez Wronę "mamy dziurę w ziemi do
      sprzedania" to świat pada na kolana. Oczywiście
    • Gość: koreańczyk Re: Częstochowa zaprasza Hyundaia IP: 80.50.189.* 26.12.03, 21:42
      to zaproszenie hyundaia to bajer na święta i nic więcej - NIESTETY!!!!
      częstochowa tonie w powiatowym maglu i popada w coraz głębszy dół.. zdrowie za
      tych, którzy sprzedali województwo. do cholery w czym kielce czy opole lub
      gorzów wlkp. są lepsze ????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka