Gość: blurb IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.03, 10:48 I tak zbuduja to w Slowacji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: warszawiak Re: Częstochowa zaprasza Hyundaia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 11:31 Bywam w Częstochowie, ale jeżeli polityka polskiego rządu wobec biznesu się nie zmieni, a system podatkowy będzie nadal bardziej zależny od gry sił politycznych i "układów" (dotyczy to zarówno prawa podatkowego jak i praktyk stosowanych przez urzędników skarbowych i służby celne) niż od potrzeb polskiej gospodarki - bardzo poważnie myślę, wraz ze wspólnikami, o przeniesieniu naszej firmy do którgoś z "tańszych" państw UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Częstochowa zaprasza Hyundaia IP: 212.244.166.* 20.12.03, 13:17 myślę,że zdecydują argumenty ekonomiczne. Najperw Polska musiałaby stworzyć warunki do zarabiania pieniędzy inwestorom: proste prawa podatkowe, możliwości transferu zarobionych pieniędzy, wyrzucenie związków zawodowych z przedsięborstw. Już wogóle nie wspominam o komunikacji ( rozumianej szeroko). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snowie Re: Częstochowa zaprasza Hyundaia IP: *.pl 20.12.03, 14:49 Wyrzucenie związków zawodowych z przedsięborstw??? Dobre, lepsze niż 0 podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert 56 Re: Częstochowa zaprasza Hyundaia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.03, 14:46 A ja jestem przekonany że ktos w tej agencji zapomni przekazać ofertę Hundayowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V2 NIE KTOS TYLKO AGENCI OBCYCH WYWIAWDOW IP: *.crowley.pl 21.12.03, 14:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annaniasz Re: Częstochowa zaprasza Hyundaia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 15:04 Nie stawial bym Czestochowy na straconej pozycji- malo kto wie ale to miasto staje siw powoli zagłębiem przemysłu samochodowego - to tutaj znajduje sie najwiekszy producent w Europie poduszek powietrznych i pasów -amerykanski koncern TRW (ponad 3000 zatrudnionych). To równiez tutaj znajdują filie włoskich porducentów linek hamuklców - Brembo i Goma. A Hyundai? - Dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: Częstochowa zaprasza Hyundaia IP: ruter1.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.03, 16:56 dla ścisłości Brembo robi same hamulce. Jest też i Sila obok Gommy która ma już dwa zakłady w Częstochowie. Ale nie zapominajmy i o naszych Polskich firmach znanych w Polsce - Automex na Dzbowie, Mikoda na Lisińcu i Hemar w Woli Hankowskiej. Też robią świetne rzeczy które wykorzystują potem te wielkie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaczek Re: Częstochowa zaprasza !-Hyundaia? Co to za firm IP: *.i.net.au / *.i.net.au 20.12.03, 17:11 To jest firma , ktora caly swiat przepedza z swojego kraju ! Kasa pod stolem ? zaczek Odpowiedz Link Zgłoś
noname67 Re: Częstochowa zaprasza !-Hyundaia? Co to za fir 20.12.03, 20:49 Zaczek lub zarcik jak kto woli. Ja wiem, że w Australii jest teraz lato i słońce mocno grzeje, ale noś może kapelusz co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Re: Częstochowa zaprasza !-Hyundaia? Co to za fir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 23:31 daj spokój chłopie, "zarcik" to jest chory palant logujący sie na zagranicznycm serwerze ale jest z Czestochowy - cześć chłopaki z młodzieżówki - wy nawet nie chcecie żeby do Częstochowy przyszedł inwestor. Kapitalista, nie? No i Wrona by zapunktował... A na to już nie można pozwolić, niech lepiej będzie dziadostwo, które odziedziczył po czerwonych rządach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venti Re: Częstochowa zaprasza Hyundaia IP: *.com.pl / *.com.pl 21.12.03, 17:08 Dodaj jeszcze Linex, bodajże na Rejtana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Częstochowa zaprasza Hyundaia IP: *.proxy.aol.com 20.12.03, 20:49 Tylko zeby mafia SLD nie przegapila,jak bylo z Peugotem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr tez mam takie przeczucie :( IP: 141.2.200.* 20.12.03, 21:02 Gość portalu: blurb napisał(a): > I tak zbuduja to w Slowacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeka_na_EURO2 kolejne buble IP: 213.25.24.* 21.12.03, 14:08 I znowu beda robic u nas syfy . Juz meczymy sie z p... Daewoo . Lanosy Tico - toz to smiech a nie auta . A teraz jeszcze KIA - no zaprosmy moze Yugo i reaktywujmy Trabanta. Polska to kraj pie... bubli ... Posmiewisko w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: spóżniliście się! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.03, 19:12 Szejna: Kobierzyce to najlepsza lokalizacja na inwestycję koncernu Hyundai/Kia rk 21-12-2003, ostatnia aktualizacja 21-12-2003 16:52 Jeżeli Hyundai/Kia zdecyduje się zainwestować w Polsce, to będzie to tylko w Kobierzycach - powiedział w sobotę we Wrocławiu Andrzej Szejna, wiceminister gospodarki, pracy i polityki społecznej czytaj dalej » r e k l a m a W liście premiera, który wiceminister Szejan zawiózł do Seulu, była wskazana tylko jedna lokalizacja. Właśnie podwrocławskie Kobierzyce. Według niego lokalizacja ta ma tylko jedną wadę - infrastrukturę. - Ale to przecież można naprawić - zapewnia Andrzej Szejna. - Jeżeli dojdzie do tej inwestycji, to zbudujemy drogi. Dodał, że jest to atrakcyjniejsze miejsce od propozycji Słowacji. - Jestem bardzo zdeterminowany, by ta fabryka powstała właśnie w Kobierzycach - mówił. - Zrobiłem wszystko, by tak się stało. Jeszcze nic nie zostało przesądzone. Dopóki piłka w grze, wszystko jest możliwe. Poparcie rządu jest o tyle ważne, że w piątek swoją ofertę w tej sprawie do Polskiej Agencji Informacji i Inwestycji Zagranicznych wysłała także Częstochowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: kolejne buble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 23:34 to ty jesteś pośmiewiskiem., porównywac tranbanty do KIA to tak jak porównywać komunistę do normalnego człowieka - nijak sie to kupy nie trzyma. Dla komucha tysiąc miejsc pracy w Czestochowie to tragedia - Wrona by wygrał następne wybory...!! Odpowiedz Link Zgłoś
ka-8 Re: kolejne buble 22.12.03, 17:20 Heh, nie tylko nasi lokalni czerwoni, ale i na wyższych szczeblach. :) Obawiam się że oferta "gdzieś się zawieruszy" nawet gdyby była najdoskonalsza z wszystkich. Kto to widział żeby komuszki pozwolili prawicowemu prezydentowi miasta za wysoko podskoczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwestor Re: Częstochowa zaprasza Hyundaia IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 20:27 Wystarzczy napisać list podpisany przez Wronę "mamy dziurę w ziemi do sprzedania" to świat pada na kolana. Oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koreańczyk Re: Częstochowa zaprasza Hyundaia IP: 80.50.189.* 26.12.03, 21:42 to zaproszenie hyundaia to bajer na święta i nic więcej - NIESTETY!!!! częstochowa tonie w powiatowym maglu i popada w coraz głębszy dół.. zdrowie za tych, którzy sprzedali województwo. do cholery w czym kielce czy opole lub gorzów wlkp. są lepsze ???? Odpowiedz Link Zgłoś