Dodaj do ulubionych

autokomisy w czestochowie które omijać ??

12.08.09, 23:59
Witam !! od dłuższego czasu rozglądam się za kupnem używanego auta , pomimo
dużej ilości autokomisów i aut w nich stojących to ciężko coś przyzwoitego
znaleźć, są tam tzw. auta "bezwypadkowe" mające ze 2 kg szpachli lub mające
książki serwisowe made in china .... co za tym idzie poprawiane liczniki km.
które komisy polecacie a które omijać szerokim łukiem ? proszę o wasze opinie
i spostrzeżenia.
Obserwuj wątek
    • kolo1887 Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? 13.08.09, 07:59
      najlepiej całą Jadwigi, lub zmień miasto
      • Gość: aaa Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.21.pl 13.08.09, 09:12
        w kazdym komisie są auta dobre oraz tzw. szroty. Wszystko zależy od
        ceny.
        • Gość: markos71 Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: 193.138.241.* 13.08.09, 09:28
          wiele aut mających opis "bezwypadkowy stan b.dobry" po dokładniejszym
          obejrzeniu okazuje się powypadkowym szrotem. najciekawsze że sprzedawcy w
          bezczelny sposób zapewniają o świetnym stanie techn. dotyczy to aut i za 20 i za
          80 tys ... na rocznikach 2-3 letnich jak i starszych.
          • Gość: observer Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.2.142.19.tvksmp.pl 13.08.09, 10:11
            Polecam autokomis przy salonie Hondy.
            Kupiłem - miła profesjonalna obsługa , samochód mozna sprawdzić na
            miejscu.Bardzo dobry stan , marki , roczniki i ceny.
            Możliwość kredytu i ubezpieczenia na miejscu .
            P.S.Grubość lakieru też możesz sprawdzić.
            • Gość: xXx Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 12:04
              A ja mam inne doświadczenia z tym komisem
              Komis nie jest Hondy tylko jakiegoś pana który wynajmuje plac pracownicy Hondy
              nie udzielają żadnej informacji o autach nic nikt nie wie, jego samego nie ma a
              Auta wystawione są na otomoto i ich cena jest inna niż w komisie w przypadku gdy
              ja się interesowałem było to 2,5 tys zł
              • Gość: observer Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.2.142.19.tvksmp.pl 20.08.09, 21:27
                Czytaj ze zrozumieniem - " przy salonie Hondy ".
                Pisz merytorycznie , czy kupowałeś samochód , czy tylko chcesz
                krytykować? No i co z tego że wystawione są na otomoto , i co z
                tego , że wynajmuje teren...
                Jedż , zdecyduj się na zakup a potem pisz mądrze.
          • Gość: maru Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.21.pl 13.08.09, 10:37
            jak ktoś oferuje ci auto za 80tys, ktore normalnie na giełdzie
            kosztuje 90-95tys to masz jak w banku, ze cos było przy nim robione.
            Teraz jest kwestja tego czy ta naprawa była wykonana profesjonalnie
            czy tez "garażowo".
    • Gość: ajd Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.alfanet24.pl 13.08.09, 10:22
      Wszytskie omijaj, bo Wszytskie mają coś na sumieniu!
      • Gość: fifi Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: 195.205.202.* 13.08.09, 22:39
        Masz racje wszystkie należy omijać . Prawda jest taka że jak ktoś ma
        pożądne i utrzymane auto to nie zaprowadzi do komisu z prostej
        przyczyny nie zdąży bo zawsze będzie miał kupca
        • Gość: markos71 Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: 193.138.241.* 13.08.09, 23:09
          w sumie racja , komisy kuszą kredytami , szybkimi procedurami w załatwieniu
          formalności a to co jest najważniejsze czyli auto jest wielokrotnie zakupem
          stwarzającym później wiele kłopotów.
          • Gość: Jacek Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.alfanet24.pl 22.08.09, 00:31
            to pic na wode
    • Gość: Gość Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.net.stream.pl 15.08.09, 11:37
      Polecam auto komis Rakowski na ulicy Głównej
    • Gość: marcel Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 15.08.09, 21:33
      Do "markos71" jesli chcesz dobre auto uzywane to mam znajomego ktory sprowadza na zamowienie auta z niemiec na zyczenie klienta.Ja juz zamowilem u niego drui raz auto i mi przywiozl dokladnie takie jakie chcialem miec w zajebistym stanie.
      • Gość: markos71 Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: 193.138.241.* 15.08.09, 22:59
        podaj na niego namiary ;) gg lub skype , tel. lub maila :)
        • Gość: łazior Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 10:31
          panowie chciałem kupić auto w komisie przy ul. Barbary
          autko podobało mi się to było Renault
          właściciel komisu powiedział że możemy jechać do każdego warsztatu
          tylko nie do Serwisu Renault dziwne prawda?
          komis przy ul Kisielewskiego autko igła mówi pan z komisu super nie
          bite techniczne super no och i ach
          ten pozwolił pojechać do serwisu na przegląd
          zapłaciłem w serwisie 150zł
          mechanik powiedział z serwisu do mnie, czy życie mi miłe więć odpusć
          sobie człowieku, bo tak pier....go auta to dawno nie przeglądał
          kochani nie kupujcie na ładny wygląd kupujcie bryczki kupione w
          kraju serwisowane dzieśięć razy pytać się sprzedajacego jechać na
          serwis stracicie 150zł a nie 20 czy 27 tyś zł
          potem już tylko będziecie mieć skarbonkę bez dna
          jeszcze nie kupiłem ale już dałem zliczkę jestem umówiony w czwartek
          w serwisie jeżeli stwierdzi mechanik ze stan techniczny jest bez
          zarzutu to go biorę ja jak nie to sprzedajacy zwraca daną zliczkę
          taką spisaliśmy umowę
          jest to osoba prywatna na oko autko naprawdę super po przeglądzie
          się okaże czy kupię
          • Gość: agnieszka Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.09, 13:31
            KOMIS PRZY BARBARY = ZŁODZIEJE I OSZUŚCI !!!!
          • Gość: wer Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 08:39
            łazior masz racje :)
            ja zakupiłem z komisu u franka focusa (auto wymienione w rozliczeniu na nowe) i
            kupione u nich jako nowe i jestem zadowolony :)
            • Gość: lazior Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 08:51
              gratuluję Ci dobrego zakupu
              cieszę sie że jesteś zadowolony
              może i ja po czwartkowym przeglądzie
              gdy wszystko będzie o key z bryczką
              napiszę ze jestem z zakupu zadowolony
              tak jak Ty
              do czwartku
              • Gość: Przemek jak niedać się wyrolować przez komis samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 18:16
                forumowicze którzy chcą zakupić auta w komisach
                w Gazecie podatkowej nr.65 z dnia 13 08 2009r
                na stronie 15 jest artykuł
                "O czym należy pamiętać kupujac uzywany samochód"
                w akapicie
                "Odpowiedzialność za wady"
                okazuje sie ze komis odpwiada za stan techniczny niezgodny z umową
                od 2 lat do roku i sprzedajacy w komisie bierze pełną
                odpowiedzialność za stan techniczny auta
                polecam ten artykuł
          • Gość: arkos Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.09, 18:35
            ja akurtat kupiłem na kisielewskiego juz drugie auto i nie moge
            powiedziec złego słowa
    • Gość: henryk odpuść całą częstochowę IP: *.chello.pl 20.08.09, 13:42
      najlepsza rada - szukaj poza miastem
      • maksik.1 Re: odpuść całą częstochowę 20.08.09, 22:29
        Ja kupiłem tam auto i okazało się że książka jest sfałszowana,przy liczniku też
        coś było kręcone.OSZUST JAK CHOLERA(dobry bajerant)!!!Radzę tam nie kupowac,nie
        sugerowac się tylko wyglądem auta bo zawsze jest odpicowane!
    • Gość: auto Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: 89.174.23.* 21.08.09, 01:20
      ktore warto polecic?
      • maksik.1 Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? 21.08.09, 13:35
        Według mnie komis na al.Wojska polskiego-dużo aut bitych i zrobionych.-komis na
        Jesiennej MALUCH tj.pisałem wcześniej,zresztą te komisy one wszystkie prawie
        siebie warte.
        • Gość: łazior Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 14:36
          • Gość: łazior Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 15:08
            Kupiłem wczoraj MegamkeII z 2004r
            1,6 od osoby prywatnej
            wsześniej pojechaliśmy do serwisu Renault
            tam pan Robert sprawdził następny samochód ,dostałem nawet rabat
            wypisał co trzeba zrobić
            jak już w serwisie powiedziano mi ze autko jest w bardzo dobrym
            stanie lecz wymaga drobnych napraw {pasek klinowy, linka hamulca
            ręcznego klocki hamulcowe olej,filtry
            sprzedający do 2008roku serwisował w Renault
            gość jeszcze zjechał z ceny o 1 tyś
            na wtorek jestem umówiony już na zamontowanie gazu w Kusiętach
            tydzień mam czekć na holomogację i wtedy przerejestruję już na
            siebie i będę pomału usterki eleminował
            też jestem z zakupu bardzo zadowolony
            pozdrawiam
            • kolo1887 Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? 22.08.09, 10:42
              i tym gazem właśnie tą megankę zpierd..isz, będzie z niej kupa złomu
              • Gość: dodo Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 18:12
                kolo1887
                śmigam z LPG już piąty roczek
                jest o stara megamka z 2000r 1,6
                mam przejechane 140tyś
                jestem 3 wlaścicielem
                tylko kolo trzeba o wózek dbać ja tankuję LPG przy dworcu Stradom
                od kilku lat, mają tam jeden z lepszych gazów w mieście
                i przejechałem sam z 90 tyś {dystrybucja}tym wózkiem i jakoś się
                jeszcze nie roz....ł
                więc faceta niestrasz gdy nigdy nie miałeś LPG
                mnie 100km kosztuje 16zł
                pozdro
                • kolo1887 Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? 23.08.09, 00:04
                  Jak się przesiądziesz na rower, to zaoszczędzisz te swoje 16 zł.tylko na początku są zakwasy.Ja testowałem LPG ,raz i ostatni, i doszedłem do wniosku że jak jest trochę elektroniki w aucie to się to wszystko pierd...li i więcej czasu spadzasz na regulacjach i diagnostykach, ustawieniach niż na konkretnej jeżdzie.
      • Gość: ZWYKŁY Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 21:43
        KUPIŁEM PRZY JESIENNEJ AUTKO Z 93 TYS,PRZEBIEGU.W KOMORZE SILNIKA ZNALAZŁEM
        KARTECZKĘ NIEMIECKA,ŻE WYMIWNIALI TAM OLEJ PRZY PRZEBIEGI 114 TYSIĘC! ( MAM TO
        NA PAMIĄTKĘ ZAPEWNIEN WŁAŚCICIELA KOMISU,ŻE NIE COFALI LIVCZNIKA)!MAJA
        NIECHKUJNEGO INFORMATYKA,LUB NIEUDOLNEGO~! ZNAM LEPSZEGO "FACHOWCA " OD
        KOMBINOWANIA ZLICZNIKIEM!
    • Gość: auto Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.alfanet24.pl 22.08.09, 03:34
      A LIDER? co o nim sadzicie?
      • Gość: markos71 Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: 193.138.241.* 22.08.09, 12:48
        byłem kilka razy w Liderze i nie mam o nich dobrego zdania , kręcą strasznie ,
        początkowo wszystko jest u nich bezwypadkowe ... jeśli wyciągnie się z kieszeni
        miernik i zacznie badać autko zaczynają mówić o ew. lekkich szkodach
        parkingowych .. dochodzę do wniosku że na wstępne oględziny auta trzeba jeździć
        na pewno z miernikiem lakieru i z laptopem posiadającym program diagnostyczny (
        można sprawdzić mieszankę itp.) a następnie jechać do ASO dać te 100 -200 zł i
        wiedzieć o aucie na tyle dużo by podjąć rozsądną decyzję kupić czy nie.
      • Gość: astra Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.09, 22:41
        Ja tam raz kupiłem i więcej tego nie zrobię. Z czystej ciekawości, gdyby to było
        możliwe zapłaciłbym nawet 200zł, żeby się dowiedziec ile mój samochód ma tak
        naprawdę przebiegu.
        • Gość: markos71 Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: 193.138.241.* 22.08.09, 23:27
          przebieg da sie sprawdzić , spora cześć aut ma tylko baze PL a nie europejską,
          ale pisząc do firmy np. SEAT DE w jezyku ang lub niem. podając nr vin podadzą
          ci historie serwisowania. jeśli 1 właściciel od początku robił równe i podobne
          przebiegi roczne np. 70 tys na rok to przemnóż to przez wiek auta do czasu
          jego sprowadzenia do pl + pozostały przebieg PL, miedzy bajki włóż info czyjeś
          że np. auta diesle na firmę kupione w Niemczech niewielkie mają przebiegi ,
          zdarza się że auta takie mają ponad 100 tys rocznie zrobione , sa gratką dla
          naszych pomysłowych handlarzy.
          • Gość: astra Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.09, 23:37
            Gość portalu: markos71 napisał(a):

> przebieg da sie sprawdzić , spora cześć aut ma tylko baze PL a nie europejską,
            > ale pisząc do firmy np. SEAT DE w jezyku ang lub niem. podając nr vin podadzą
            > ci historie serwisowania.

Miło by było, ale raczej wątpie czy to jest osiągalne dla opla z końca lat
            90-tych. Samochód mam już kilka lat, sprowadzony z Francji.
            • Gość: kupujący Przebiegi aut :) sprowadzanych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 00:03
              Przebiegi to jest super sprawa. W zeszłym roku jechałem do Niemiec po autko i
              tak się złożyło - że z zawodowymi handlarzami - i tak że droga długa :)
              flaszeczka i rozmowa z której wynikło:
              1. Każde auto sprowadzane przez handlarza ma cofany licznik, a za to że cofają
              jesteśmy sami sobie winni - bo niestety każdy kupujący chciałby wierzyć, że jego
              autkiem niemiecki emeryt jeździł do kościoła. :)
              2. Starają się sprowadzać auta nie bite (nie opłaca im się klepać - bo widać).
              Dopuszczalne są małe uszkodzenie.
              3. Ale jeżeli silnik jest do wymiany - to go wezmą :) podrobią i sprzedadzą -
              przecież to część wymienna :)
              Więc nie ma się co oszukiwać że auta w komisach są lepsze :)
              A stwierdzam że są tylko gorsze - bo te lepsze - ktoś napisał - sprzedają się od
              ręki i nie trzeba ich w komisach wystawiać !!!
              Pozdrawiam
              • Gość: ja Re: Przebiegi aut :) sprowadzanych. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.09, 20:34
                OMIJAJ SZEROKIM ŁUKIEM RYDWAN, przy ul.JADWIGI. SPRZEDALI MI
                KRADZIONE AUTO Z FAŁSZYWYMI DOKUMENTAMI.OSZUŚCI!!!
                • Gość: markos71 Re: Przebiegi aut :) sprowadzanych. IP: 193.138.241.* 23.08.09, 21:28
                  Przydał by sie naszym komisantom mały bojkot ich usług np. przez pół roku
                  jakby swoich złomów nie sprzedali to może zaczęli klientów inaczej traktować ,
                  uczciwiej podchodzić do wykonywanej przez nich pracy.
                • Gość: Piotr Re: Przebiegi aut :) sprowadzanych. IP: *.icpnet.pl 03.12.09, 10:50
                  Witam
                  Bardzo prosze o kontakt ze mna-mialem taka sama sytuacje z komisem Rydwan,
                  sprzedali mi kradzione auto i nie chca oddac pieniedzy.
                  Sprawa trafi do sadu, moze polaczymy sily?
                  piootrek@poczta.onet.pl
                • zbycho209 Re: Przebiegi aut :) sprowadzanych. 22.01.15, 00:10
                  JA NATOMIAST KUPILAM IVECO Z 2011 ROKU Z PRZEBIEGIEM 16OTYS A ZAKLADAJAC GPS WYSZLO ZE AUTO MA 548TYS TO O ILE MOZNA COFNAC LICZNIK OSZUSCI ,KRETACZE 350 TYS JEST COFNIETY LICZXNIK TO CO ROBIA W RYDWANIE W CZESTOCHOWIE TO SKANDAL
    • Gość: Olo Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.rev.masterkom.pl 23.10.09, 09:15
      a dońce na jadwigi??? Jakie opinie???
    • Gość: ZADOWOLONY Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: 212.244.80.* 23.10.09, 11:31
      Witam serdecznie.Gorąco,ale to gorąco polecam komis dealerski
      MARSZAŁEK.JESTEM ZAUROCZONY OBSŁUGĄ ,FACHOWOŚCIĄ I PODEJŚCIEM DO
      KLIENTA.Samochody są różne,ale tam dowiecie się o wszystkich wadach
      samochodu i na pewno powiedzą Wam ,zgodnie z prawdą o grubości
      lakieru.Na rynku wturnym są samochody dobre i gorsze,wszystkie
      trafiają do sprzedazy,ważne jest tylko by trafić na uczciwego
      sprzedawcę.Pozdrawiam
      • Gość: hmmm Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.09, 12:03
        Ba rynku wturnym powiadasz.... hmmm nie znam takiego rynku !!
        • Gość: ron Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.bb.online.no 23.10.09, 14:34
          dońce są tacy sami, taka sama kicha jak wszędzie. a kup u nich na raty, to 3
          razy przepłacisz
      • Gość: ex klient Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.09, 15:19
        Ściema aż oczy bolą...
        Byłem klientem Marszałka i po wielokrotnych dowodach niekompetencji i olewania
        czary goryczy dolało to, że kupiłem nowy samochód z bitymi drzwiami... to
        niestety wyszło po kilku latach, nie mówiąc o innych od koloru karoserii
        odcieniach naprawianych po kolizji elementów... i mógłbym tak długo.
        • Gość: ron Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.bb.online.no 23.10.09, 15:36
          u marszałka chyba jeszcze durnie kupują auta, a wystarczy pojechać niecałe 100 km
          • Gość: realista Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.alfanet24.pl 23.10.09, 22:27
            Wszystkie auta sprowadzane są nie bite z przebiegiem poniżej 100 tyś i
            oczywiscie od dziadka co tylko do koscioła jezdził he he
            • Gość: ron Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.bb.online.no 25.10.09, 20:00
              w czestochowie nie ma dobrych komisów
              • Gość: ron Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.bb.online.no 25.10.09, 20:17
                czyli wszystkie !!!
                • Gość: xyz Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: 195.205.202.* 11.11.09, 11:01
                  komis przy wojska polskiego 21 Wojciech Rogacki szczerze NIEPOLECAM!!

Serdecznie nie polecam tego komisu!! Zakupiłem auto . Na stronie internetowej
                  było napisane "200% bez wad technicznych i wad lakieru". Niestety dałem zadatek
                  na nie. Później pojechałem jeszcze raz je obejrzeć z moim mechanikiem i się
                  okazało ze auto było bite... Przebieg auta było napisane 92 000 po kupnie
                  pojechałem na stacje diagnostyczna okazało sie ze ma przejechane 200 000. Z
                  silnikiem tez coś się dzieje. Po prostu sam dałem dupy z tym autem. Sprzedawca
                  to jeden wilki oszust i chachmęt!!! W umowie nie napisał przebiegu auta i że
                  cena jego to 36 500 a ja zapłaciłem 40 000. Ostrzegam inne osoby przed komisem
                  na wojska polskiego 21 w Częstochowie by nie popełniły tego samego błędu co ja.
                  Zostało mi tylko wydac dodatkowe 4 000zł na na naprawę i miec nadzieję że już
                  nic sie niezepsuje.
                  Pozdrawiam i odradzam wszystkim tego komisu !!!!!!!!!!!!1
                  • Gość: heheh Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.09, 10:56
                    a jest coś takiego jak 200% jeśli chodzi o pewność ? Myślałem że 100% to max...
                    hmmm
                    • Gość: GOŚĆ Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 14:46
                      Z pewnością omiń ten Rent-Car Karoń Paweł
                      ul. Główna 56 42-200 Częstochowa
                      Bajki to ci piszą w opisie np Citroen C5 piękny srebrny 2003r tylko 122 tyś
                      przebiegu a tu na drzwiach kierowcy naklejka z przerobionym przebiegiem z 190
                      tyś na 120 i najważniejsze niby nie malowany a piękne nowe malowanie od słupka
                      kierowcy po sam tył wskaźnik grubości lakieru skali zbrakło tyle szpachli
                      przejechałem 800 km i straciłem 500 zł a zapewniali auto tip top ze sześć razy
                      do nich dzwoniłem prosząc aby powiedzieli co z autem nie tak chamstwo omijać
                  • sssssss Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? 04.04.19, 16:50
                    Również mogę potwierdzić że ten śmieszny typek oszukuje, daje ogłoszenia że auto jest bezwypadkowe, dobrze wiedząc o tym że było bite, przed kupnem po sprawdzeniu okazało się że był powypadkowy - oczywiście nie kupiłem go. Ale specjalnie naciągnął mnie na koszty sprawdzenia bo mówiłem że i tak przed kupnem go sprawdzę... Salon i ja poinformowaliśmy tego typka że całe auto było robione, a on dodaje kolejne ogłoszenia z tym samochodem i pisze że jest bezwypadkowy! Zwyczajnie próbuje oszukiwać ludzi! ODRADZAM SERWIS WOJCIECH ROGACKI - na WOJSKA POLSKIEGO - OSZUST!
              • mr_cars_uwaga Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? 30.04.19, 11:51
                To prawda. Nacięłam się na MR CARS Powstańców Warszawy 73 - 42-271 Częstochowa
    • Gość: Gość Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 14:27
      Z pewnością omiń ten Rent-Car Karoń Paweł
      ul. Główna 56 42-200 Częstochowa
      Bajki to ci piszą w opisie np Citroen C5 piękny srebrny 2003r tylko 122 tyś
      przebiegu a tu na drzwiach kierowcy naklejka z przerobionym przebiegiem z 190
      tyś na 120 i najważniejsze niby nie malowany a piękne nowe malowanie od słupka
      kierowcy po sam tył wskaźnik grubości lakieru skali zbrakło tyle szpachli
      przejechałem 800 km i straciłem 500 zł a zapewniali auto tip top chamstwo omijać
      • xs4u Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? 01.08.14, 20:10
        coz byłem zainteresowany autem z komisu Rent-Car Karoń Paweł *SAMOCHODY Z GWARANCJĄ-VIP GWARANT* z czestochowyr(nie wiem czy oni wiedze ze oznacza to wypozyczalnie aut)coz w kazdym razie super brzmi;)dzwonie pod nr tel komorkowego i własciwie po 2 sekundach miałem ochote odłozyc słuchawke-tak niemiłego sprzedwacy nie słyszałem dawno-skoro ktos chce kupic auto połozyc mu marze to chyba normalne ze pyta sie o szczegóły ja rowniez :)Pan był zniesmaczony ze pytam kazał mi sie przygladac zdjeciom i opisowi bo tam wszystko jest zawarte ale mi sie juz odechciało w sumie fajnie ze od razu Pan taki jest bo dzieki temu zaoszczedziłem czasu na podroz z Wawy do Czeschowy moge mu za posrednictwem foruma tylko serdecznie podziekowac ze nie dałem sie zapakowac z ranca na czczo i zza winkla w samo kakao
        czuuuuuuuuuuwaj.
    • Gość: jasiu... Które omijać - wszystkie! IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.10, 15:16
      Jeśli ktoś żyje w tej branży, to wie, że wszyscy stosują te same zasady moralne.
      Byle klient był zadowolony. A że do czasu pierwszej wizyty w serwisie, to już
      inny temat. Uwierz, oszukują wszyscy, bo czemu mieliby tego nie robić?
      • Gość: MARCEL W komisach jest 70% zlomow IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.01.10, 22:21
        Witam.Polecam mojego kolege ktory zajmuje sie sprowadzaniem aut z zagranicy,sprowadza je na zamowienie wedlug zyczenia klienta,jest mozliwosc wyjazdu do niemiec razem z nim.Zalatwia wszelkie formalnosci,pomoc w zarejestrowaniu.Pisze tu bo akurat on mi sprowadzil juz 2 samochody w super stanie.1-szym zrobilem 150tys km w 3 lata i nigdy nie mialem znim zadnych problemow,do dzisiaj mialbym jeszcze to auto ale niestety poszlo do kasacji (mialem wypadek).Mozna do niego podjechac na ul wyspianskiego SKLEP MOTORYZACYJNY.
    • Gość: Paolo Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 10:27
      Witam ja szczególnie omijał bym RENT-CAR to dopiero są oszuści bez skrupułów .Mój brat pojechał z mechanikiem który zna właścicieli tego super komisu a i tak mu wcisnęli auto które pojeździło 4 miechy i teraz trzeba wymienić silnik , turbinę , sprzęgło i coś jeszcze .Koszt naprawy to 7,5 tyś zł .To są dopiero oszuści .A chodzi o mazdę 6 , ...to jest igła sprowadzona z Niemiec ,pierwszy właściciel , nie palone ,bezwypadkowa cudo po prostu okazja .OSZUŚCI . NIE POLECAM TEGO KOMISU PROSZĘ UWAŻAĆ NA NICH BO TEŻ WYDACIE PIENIĄDZE W BŁOTO.
      • Gość: Mader Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.96.233.220.tvksmp.pl 25.09.13, 21:48
        Coś zajdle szczekasz
        Czuć cię konkurencja.
        Ja kupiłem u Pawła dwa samochody i byłem zadowolony.
        Z tego co wiem to tam są samochody sprowadzone z Belgi a nie z Niemiec.
        Jesli szukasz okazji cenowej to miej pretensje do siebie , głupich nie sieją sami się rodzą
    • Gość: Gosc Re: Rent-car IP: 195.124.114.* 25.09.13, 12:55
      widocznie tylko znajomkow na mine wpuszczaja, czlowiek z ulicy jest bezpieczny :-)
    • Gość: WOJCIECH Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.13, 16:02
      Chce wydać teraz na wymarzone bmw x5 z 2005 roku tyle ile trzeba dać za to pudło. Dlatego czytam co się da i gdzie się da. Uwierzcie mi ze nie ma komisu który nie rznie na nas kasy. Oni z tego żyją. Kupowałem już wiele używanych aut i nie było takiego który nie potrzebuje wkładu. W mikołaja już nie wierze i wiem ze jak kupie to i tak będę psioczył i kurw-ował jak na używaną babę. Ale wszystkim życzę powodzenia. A komisy i tak kit wciskają.
      • Gość: Wojtas Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: 212.87.241.* 16.10.13, 21:54
        Jeżeli szukasz takiego pojazdu, szczerze polecam Ci komis "Rent-Car" Paweł Karoń.
        Kupiłem tam już 4 samochód w ciągu 5 lat tak jak i większość moich znajomych oraz rodzina.
        Fakt,faktem są to samochody używane. Kolega mój wyjechał autem,pojeździł 2 tygodnie padło mu turbo. Zwracając się do komisu właściciel Pan Paweł Karoń powiedział że jak chce odda mu pieniądze lub naprawi samochód na swój koszt i tak się właśnie stało. Kumpel jeździ po naprawie już długi czas i nie ma żadnych zastrzeżeń. Jeżeli ktoś szuka naprawdę auta bezwypadkowego i pewnego nawet jeżeli coś się stanie (rzecz martwa,używana) nikt się do nikogo tyłem nie odwraca i to mi się podoba. Gość naprawdę się zna na tym co robi i jakim towarem handluje. Gorąco polecam !!
        • Gość: miki Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 10:58
          wazelina wazelina
        • Gość: W Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.13, 15:50

Kolego wojtas,
          Ja mam wrażenie, ze już na jakimś forum robiłeś reklamę twojego komisu.
          Może się mylę, ale każdy komis musi zobowiązać się do jakiś umów prawnych.
          Kodeks chroni kota w worku, tylko nie wszyscy maja kasę i siły by bronic swojego.
          Cóż, gratulacje na trafne zakupy.

• Gość: Wojciech Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.13, 15:39
        Szukam, szukam i pytam dalej. Wiadomo auto używane to nie cud. Dziś rozmawiałem z gościem z Cz-wy co ma te X5 i się pytam czy na dowolnej stacji można sprawdzić autko, a on na to ze i tak wszyscy się znają. Tyle było szczerego. I ludzie nie spodziewajcie się cudów. Myślałem nawet sam sobie jechać po autko, te parę języków się zna, czy warto? Myślę ze samemu sobie porobić podstawowe naprawki KONIECZNE JAK NA UŻYWKI taniej jak podroż i szarpanina z nimi tymi samymi za granicami nie mówić o tłumaczeniach, kolejkach po urzędach. Gnie by nie patrzeć to i tak w dupę jebią. Suma sumarum, komis komisowi równy tylko, o naiwnych się szarpią.

• journa-listin Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? 22.01.15, 11:13
      Rakowski, George czy jak mu tam ... OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM.
      Auto igła, tona plaki i wosku na aucie... nie ma co robi wrażenie... nic nie puka, nic nie stuka, a jak kupisz i pojeździsz góra dwa tygodnie auto się rozsypuję i nadaje się do generalki.
      Stanowczo odradzam... przekonałam się jakie to miejsce jest felerne.
    • lliz-a6 Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? 27.01.15, 13:14
      J a polecam mpower na warszawskiej kupiliśmy tam skode felicje i jak na razie wszystko działa idealnie.
      • ewelarte Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? 06.02.15, 17:11
        A czy ktoś miał do czynienia z POL GUM DUET na Wolności 65?
        • adamekx222 Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? 08.04.15, 14:01
          Cześć panowie chciałbym kupić samochód lecz nie jestem z Częstochowy , prosił bym panów o sprawdzenie lub przeanalizowanie oferty z gory dziękuję
          linki do samochodów:
          www.rent-car.otomoto.pl/bmw-520-lift-vip-gwarancja-bezwypad-skora-serwis-C36567689.html
          www.rent-car.otomoto.pl/bmw-520-bezwypadkowy-skora-navi-serwis-gwarancja-C36225213.html
          • jawisla7 Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? 09.04.15, 15:54
            uhahahahahahaha
            • kalesoniasty Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? 23.09.15, 12:19
              Auto Salon "Komtrans" Częstochowa Dźbów ul.Powstańców Warszawy 32.
    • misiek16a Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? 04.03.15, 19:04
      Popieram ,ze ten komis to jedna wielka pomylka. Pod koniec grudnia 2014 gladalem tam audi a4 b6 z 2004 roku czarna 1.9tdi. Autko wizualnie niczego sobie,silnik tez ladnie zaskoczyl jak na diesel przy -10celcjusza.Jednak po dluzszych ogledzinach poprosilem wlasciciela o sciagniecie oslonki plastikowej z gorne czesci silnika a tam juz nie wygladal silnik tak pieknie. Urzygany olejem w okolicy turbiny i przepływki powietrza. Poczatkowo własciciel komisu robil problem odnosnie tego ,ze jest za zimno zeby odkrecac 4 nakretki z tego plastiku zeby nic sie nie popenkało a wszystko po to zeby zataic wade dosyc istotna, nastepnym mankamentem okazal sie wentylator od klimy ,ktory caly czas chodzil a nie powinien tym bardziej w zime. Najwieksza wtopa byl przebieg tego oto pieknie picowanego autka 198 tys. Zapytalem tego pana jak tam sytuacja z wymiana rozrzadu a on na to ze ma numer do wlasciciela, ktory oczywiscie byl z jego rodziny itd.i ,ze przedzwoni i zapyta. oczywiscie nie zrobil tego przy mnie tylko poszed do biura a ja w tym czasie dokonywalem dalszych ogledzin pojazdu. Najsmieszniejsze bylo to ze na pokrywie z boku silnika dojrzalem naklejke taka wytarta troche .poczatkowo myslalem ze to od nabijania klimy itp. lecz niestety to byla naklejka od wymiany rozrzadu .a na niej bylo napisane, iz wymiana rozrzadu zostala dokonana przy 225tys poprostu super a przebieg na liczniku 198 tys.Bylem wtedy w tym komisie z dobrym znajomym i w tym momenie oboje sie zasmialismy :)Ostatni idiota to musial byc zostawiajac ta nalepke na silniku. Po tej smiesznej akcji juz wiedzialem ze nie warto dalej kontynuawac ogledzin ,wiec postanowilismy ponabijac sie z wlasciciele. po 1o min wraca wlasciciel komisu i z daleka krzyczy odwaznym i zdecydowanym glosem ze jeszcze ,,60 tysiecy mozna przejechac na tym rozrzadzie ;),, a my juz w to wierzymy,jasne na słowo. Gdy podszedl do auta to sie go pytam czemu na liczniku jest 198 tys. a wymiana rozrzadu byla robiona przy 225 tys.?goscia zamurwalo i nie wiedzial co powiedziec . powiedzial tylko ,,ze on nie wie,,. licznik krecony na sto procent. w tym aucie byl jeszcze jeden mankament , po rozgrzaniu silnika przy wciskaniu sprzegła siedzenia zaczeły drżeć co moglo swiadczyc o tym ze niedlugo kolo dwumasowe do wymiany a to nie tani wydatek. Takze podsumujac wizyte ogledzinowa w tym komisie ,,maluch ,, stanowczo odradzam kupna aut z tamtad. Mam nadzieje ,iz osoby ktore beda chcialy ogladac jakie kolwiek auta w tym komisie dadza sobie odrazu z tym spokoj. na sam koniec dodam jeszcze ,ze po wyjsciu z tego komisu i odczekaniu 10 min w aucie zaparkowanym na przeciwko zaobserwowalismy ze wlasciciel wyjezdzal ta pieknie picowana audiczka ;)jak myslicie po co pojechal?ja mysle ze po nowa nalepke na silnik z wiarygodnym tym razem przebiegiem i data wymiany rozrzadu. Szczesliwiec ktory pozniej zakupi to autko moze na 100%liczyc sie z bardzo duzymi wydatkam na dzien dobry. Dziekuje za uwage.
    • kalesoniasty Auto Salon "Komtrans" Częstochowa Dźbów ul.Powstań 23.09.15, 12:18
      czy ktoś miał do czynienia z tym salonem/komisem?
      zastanawiam się tam nad kupnem auta i ciekaw jestem czy faktycznie ma tam fajne auta.
      • konrad-11111 Re: Auto Salon "Komtrans" Częstochowa Dźbów ul.Po 23.11.15, 15:37
        Samochody i tańsze i trochę droższe. Przed zakupem pokazano mi książę serwisową, sprawdziłem na stacji diagnostycznej. ogólnie ok.
    • wayne96 Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? 29.11.15, 17:39
      Odradzam PEWNIAK z Matejki. Licznik cofany o przynajmniej 100 tys., silnik po roku w generalnym remoncie. Do tego po miesiącu padło łożysko w kole i hamulce. Lekko ściąga więc na pewno powypadkowe
    • opinio.dawca Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? 12.12.15, 13:26
      Omijajcie też komis KROP CARS J.Majewski na Dźbowskiej. OSZUST i KŁAMCA!!!!!!!! Wciska taki kit jak by był zawodowym szkarzem. Ceny z ogłoszeń i normalnie różnią się bardzo i sam opis samochodu pozostawia wiele do życzenia.
    • batek1234 Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? 24.01.18, 14:39
      jeden wielki oszust w NOR CARS na POWSTAŃCÓW WARSZAWY 15
      kupilem tam focusa, poszeldem Panu na reke i wzialem samochod pomimo ze byl niesprawny tylko dlatego bo Pan sprzedajacy pojechal w ten sam dzien do Holandii po dostawe autek i zeby mial pieniadze na kupno auta w miejsce wspomnianego focusa, oczywiscie skonczylo sie to nieslownoscia sprzedajacego i oszustwem, samochod mial 4 inne opony co zauwarzylem przy zakupie, sprzedajacy swtierdzil ze cos z tym zorbi wiec wzial samochod, oddal za kilka dni na kolach 13', mama oczywiscie nie zauwazyla problemu...nastepna sprawa wiecznie nie dzialajaca klima, uciekajacy gaz itd itd itd...OSZUST OSZUST OSZUST!! omijac
      • mr_cars_uwaga Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? 30.04.19, 11:53
        MR CARS Powstańców Warszawy 73 - nie polecam
    • mr_cars_uwaga Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? 30.04.19, 11:50
      MR CARS Częstochowa - odradzam kontaktu z nim
    • kupilemtorozjebalem Re: autokomisy w czestochowie które omijać ?? 09.05.19, 10:35
      nie wiem. ale mam kolege ktory tez nie wie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka