Dodaj do ulubionych

Nawigacja samochodowa

24.08.09, 18:19
Witam

Jestem w trakcie wybierania sobie nawigacji ale tylko na nasz kraj gdyz bedzie mi w niedalekiej bardzo potrzebna do podrozowania po kraju gdyz nowa praca bedzie ode mnie tego wymagac by dotrzec do celu dokladnie i chcialbym sie dowiedziec jaka nawigacja jest latwa w obsludze i czym trzeba sie sugerowac kupujac nawigacje
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Nawigacja samochodowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 18:44
      jak na polske to cokolwiek z windowsem + automapa
      • sweet_sensi Re: Nawigacja samochodowa 24.08.09, 18:57
        obsługa jest banalna, wybieramy miejsce w którym się znajdujemy, miejsce do
        którego chcemy dotrzeć, nawigacja łączy się z satelitami i możemy jechać,
        osobiście zastanowiłbym się nad jakimś telefonem z gps'em (większa
        funkcjonalość) np. SE P1, ma tylko jeden mały mankament nie ma wbudowanego
        odbiornika gps przez co zajmuje troszkę więcej miejsca ale nowsze telefony są
        już w niego wyposażone, opcjonalnie jakieś PDA
        • sweet_sensi Re: Nawigacja samochodowa 24.08.09, 18:59
          zapomniałem dodać, że obsługa każdej nawigacji jest banalna i wygląda tak samo :))
    • Gość: zawodowy kierowca Re: Nawigacja samochodowa IP: *.rev.inds.pl 24.08.09, 19:01
      Najważniejsza jest mapa, jaką producent oferuje wraz z nawigacja. Używałem
      garmina, Tom Toma i Auto Mapy. I ta ostatnia bije na głowę pozostałe. Tak więc
      na Polskę polecam Auto Mape.
    • Gość: aaa Re: Nawigacja samochodowa IP: *.21.pl 24.08.09, 20:04
      Auto mapa choc jest troszke bardziej skomplikowana od niektórych
      programów to jednak jest najlepsza
      • Gość: tonydrew Re: Nawigacja samochodowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 20:11
        a mniej wiecej cenowo ile te auto mapy moga kosztowac ?
        • Gość: ceny Re: Nawigacja samochodowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 20:15
          informer24.pl/sklep/advanced_search_result.php?keywords=auto+mapa&x=0&y=0
          ceny samej auto mapy ale poszukaj nawigacji z mapami - w sumie wyjdzie taniej :)
        • Gość: Akagi Re: Nawigacja samochodowa IP: *.chello.pl 24.08.09, 20:16
          Proponuje nie ograniczać sie do mapy Polski,kup urządzenie z mapami Polski i
          Europy,pózniejszy koszt zakupu mapy Europy to kilkaset złotych,czesto wiekszy od
          urządzenia.
          Przed zakupem sprawdz przede wszystkim pokrycie mapy i unikaj map gdzie pokrycie
          jest mniejsze niz 90%
          • Gość: tonydrew Re: Nawigacja samochodowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 21:16
            dzieki za informacje, milego tygodnia i pozdrawiam
    • Gość: xedos Re: Nawigacja samochodowa IP: *.realestate.net.pl 24.08.09, 22:21
      np. któryś z modeli Mio , weź z dużym wyświetlaczem (4.3 cala). Włącz internet,
      ściągnij MioPocket ( odblokowujący Windows i mający dużo dodatków jak: gry,odtw.
      video/divx, mp3, zdjęcia, programy z serii Office itp., "kup" lub kup AutoMapę i
      będziesz szczęśliwy i zadowolony! Pozdrawiam. Aha, do tego kartę pamięci SDHC
      np. 4gb.
      • Gość: autor Re: Nawigacja samochodowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 21:51
        wg mnie bawienie sie w piraty to troche glupie,a jak sie cos zepsuje z nawigacja? wtedy gosc bedzie w plecy kase ktora wylozyl na nawigacje
        • Gość: xedos Re: Nawigacja samochodowa IP: *.realestate.net.pl 01.09.09, 17:53
          Wtedy wyciągasz kartę, hard reset i niema śladu po przeróbkach.
      • Gość: Adam Re: Nawigacja samochodowa IP: *.aster.pl 26.08.09, 17:31
        Ja tam kupiłem Mio Moov 200PL z mapami Polski i według mnie jest to
        naprawde dobra nawigacja.
        • Gość: Imperator Re: Nawigacja samochodowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.09, 23:30
          jeździłem już na tom tomie,mio a obecnie mam larka 35 i bije te drogie nawigacje
          na głowę.wystarczy tylko czas i karta sd i mozna zrobic prawdzie cuda z mapami.
          • Gość: ehh Re: Nawigacja samochodowa IP: *.pcz.pl 31.08.09, 00:13
            POtwierdzam,
            miałem Larka 35,0 - cudo (wszystko co dusza zapragnie można było na nim uruchomić)
            Obecnie używam Sigmę ST20 z Biedronki i jest podobnie.
            Odblokowanie obu tych nawigacji zajmuje 1 minutę i jest dziecinnie proste, a co
            najważniejsze odbywa się bez ingerencji w fabryczne oprogramowanie a co za tym
            idzie bez utraty gwarancji.

Jeśli chodzi o nawigację polecam Larka, Mantę (obecnie model 060 za niecałe 200
            zł w Auchan - warto), albo coś od Sigmateam: sigmateam.eu/?action=oferta

Jeśli z kolei chodzi o mapę: Automapa i tylko Automapa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka