Gość: Rafis IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 06.10.03, 21:45 Podobno sa plany jego wywiezienia na potrzeby budowy nasypu w ciagu obwodnicy powiatowej Wrocławia. Szkoda by mi było tej górki.Chyba żeby wybudowali tam np. Aquapark. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Woj Re: wzgórze Andersa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.03, 23:42 a ja bym wolal to, co bylo tam przed 45 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: wzgórze Andersa 07.10.03, 01:09 A co tam było? A co do samej górki to tak jak wszystkie we Wrocławiu to tylk sterta gruzu obsypana ziemią w dodatku ukształtowana tak fatalnie ze wyglada to tak sztucznie, kto widział takie kwadratowe górki. A skoro maja ten teren sprzedac komus kto postawi cos miejmy nadzieje fajnego to to i tak trzeba gdzies wywieśc. A na budowe ekranów akustycznych takie badziewie jest jak znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: wzgórze Andersa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 14:28 widz eRafis ze dajesz sie latwo przekupic:) "szkoda tej górki.. nochyba ze aquapark":)))) ja tam sie ciesze jesli to prawda wogole mi sie to WZGÓRZE nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: wzgórze Andersa IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 08.10.03, 15:42 Gość portalu: kotbehemot napisał(a): > widz eRafis ze dajesz sie latwo przekupic:) "szkoda tej górki.. nochyba ze > aquapark":)))) ja tam sie ciesze jesli to prawda wogole mi sie to WZGÓRZE nie > podoba ale Ty nie śmigałes tam na sankach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: wzgórze Andersa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 08:28 nie, nie smigalem tam na sankach, jak byłem mały to sie bałem tej górki;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woj Re: wzgórze Andersa IP: *.localdomain / 212.244.170.* 08.10.03, 19:05 A ja pamietam jak to miejsce nosilo swojska nazwe WYSYPISKO ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: wzgórze Andersa IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 08.10.03, 20:11 Gość portalu: Woj napisał(a): > A ja pamietam jak to miejsce nosilo swojska nazwe WYSYPISKO ;o) skoro mowa o swojskich nazwach to ludzie dalej nazywają je Gomółką ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_nty Re: wzgórze Andersa i inne gorki powojenne 13.10.03, 10:03 o przeciez haldy gruzu z wyburzonych kamienic w czasie wojny i po wojnie inne we Wrocku to: wzgorze mikolajskie, gorka szczepinska, gorka na olawa kolo ul wilczej, wzgorze gajowe, gorka skarbowcow, wzgorze gajowickie, wzgorze slowianskie, gorka w parku nowowiejskim, troszke powiekszona, i chyba troszke powiekszone kilimandzaro pozdr, ps. jak cos pomnialem to dodajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On ZOSTAWIĆ WYSYP!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.03, 04:07 Chociażby dlatego, że można tam sobie spokojnie pospacerować z psem, pobiegać, zrobić grila.. No chyba, że jest to wbrew interesom miasta (czytaj Pana D.)-taki teren niewykorzystany... Poza tym możemy poprotestować ja inni Wrocławianie - Krzyki GÓRĄ!!! ;-) hej! Odpowiedz Link Zgłoś