Dodaj do ulubionych

tomografia

10.07.13, 21:34
witam,
słyszałem że w szpitalu powiatowym jest tomograf i to nie tylko dla pacjentów szpitala, wie ktoś coś na ten temat?
Obserwuj wątek
    • danka_68 Re: tomografia 12.07.13, 00:15
      Masz rację, tomograf jest dla pacjentów szpitala ale i dla ludzi "z zewnątrz", którzy chcą wykonać TK prywatnie, w szybszym tempie itp.
    • danka_68 Re: tomografia 12.07.13, 00:20
      Aha, pamiętaj, że na TK trzeba mieć skierowanie od specjalisty, nawet jak idziesz prywatnie.
      • mask-arada Re: tomografia 12.07.13, 20:51
        to wiem, ale to nadal szpital prywatnie robi czy to juz gdzies indziej trzeba sie zapisac? wiesz cos?
        • danka_68 Re: tomografia 12.07.13, 22:50
          Na terenie Szpitala Powiatowego mieści się Pracownia Tomografii Komputerowej Starmedici i własnie tam możesz zrobić tomografię. Zapisać się można telefonicznie, tak najwygodniej, kontakt jest na ich stronie. Z tego co wiem mają tam najbardziej nowoczesny sprzęt do TK w całym lubuskim.
          • mask-arada Re: tomografia 13.07.13, 16:29
            wow, to pewnie ceny kosmiczne....ciekawe nie wiedzialem ze prywatne przychodnie moga miec sprzet w szpitalu
            • danka_68 Re: tomografia 14.07.13, 10:14
              Ceny raczej atrakcyjne w porównaniu z innymi miejscami, więc ja myślę, że warto. Mój mąż tam robił TK jakąś chwilę temu. Jeśli jesteś zainteresowana to najlepiej zadzwoń i podpytaj. Cena pewnie zależy od tego jakiej części ciała dotyczyć będzie badanie.
              • mask-arada Re: tomografia 16.07.13, 22:43
                aha, dzieki wielkie. Na pewno tak zrobie bo jestem bardzo zaintersowana starmedica,
                • danka_68 Re: tomografia 16.07.13, 23:51
                  Powodzenia w takim razie i dobrych wyników. Daj znać jak poszło. Pozdr.
                  • mask-arada Re: tomografia 17.07.13, 23:59
                    spoko, dam znac jakia opinie bede mial ja. Badanie mam na poniedzialek wiec wtedy wieczorkiem spodziewaj sie jakis wiesci.
                    pozdrawiam rowniez
                    • danka_68 Re: tomografia 22.07.13, 09:33
                      Powodzenia, bo to chyba dziś ten wielki dzień ;)
                      • mask-arada Re: tomografia 23.07.13, 21:18
                        wczoraj juz nie dałem napisać to dzis relacjonuje Badanie nie straszne nie ma czego sie obawiac, takie przeswietlenie. jedynie po 15 minutach jak mnie wysuneli by wstrzyknac mi kontrast to wtedy mialem lekka panike bo ciecz gęsta, biala tak nie mile to bylo i mialem userzenie goraca ale po jakis 20 minytach przeszlio. sprzet w wydawał się solidny, co tu jeszcze moge o starmeedica powiedziec, w porzadku traktowanie tak jak powinno sie traktowac pacjenta w yniki bardzo szybko wiec nie ma czego wymagac wiecej
                        • danka_68 Re: tomografia 24.07.13, 21:39
                          Fajnie, że już po wszystkim. Mój mąż też był z tej Starmedici zadowolony, jednak szybko to u nich idzie. To ja życzę teraz dobrych wyników i duuużo zdrowia, oby nie tracić już czasu na chodzenie do lekarzy. Do "usłyszenia" :)
                          • mask-arada Re: tomografia 25.07.13, 23:00
                            juz "po" i dopiero "przed" wszystkim.... dziekuje za miłe słowa i również życze wszytskiego dobrego
                            • grotera Re: tomografia 06.09.13, 23:50
                              długo się czeka w słubicach w starmedcia skoro pacjentów ze szpitala tez biorą?
                              • mask-arada Re: tomografia 15.09.13, 19:25
                                pacjanci są brani, ale nie ma przecież takiego oblegania by sie długo czekało. Z tego co wiem to standardem jest do tygodnia nie wiecej, to jest jednak głownie prywatna przychodnia
                                • mask-arada Re: tomografia 15.09.13, 19:28
                                  ja raz czekałem chyba 3 dni jak dobrze pamiętam, na pewno zapisałem się i w tym samym tygodniu było badanie. wiec można powiedzieć ze prawie od reki
                        • grotera Re: tomografia 10.10.13, 23:09
                          a jak same wyniki wszystko sie dobrze skończyło tak samo jak przebiegło badanie w starmadica?
                          • grotera Re: tomografia 10.10.13, 23:11
                            ludzie czesto sie boja czegos co właściwie nie jest straszne a tylko nie znane, a od tomografii czy rezonansu są o wiele gorsze badania jak np. gastroskopia myslałam ze sie udusze
                            • shinea Re: tomografia 27.10.13, 11:55
                              Ja tam robiłem TK, ale byłem wtedy pacjentem szpitala, więc bez żadnych kolejek. Wyznaczyli po prostu termin, zawieźli na badanie, odwieźli. Dobry i widać że nowy sprzęt mają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka