Dodaj do ulubionych

Chamstwo na drodze

IP: 213.199.253.* 05.08.11, 21:49
Dzisiaj prawie stałaby się tragedia przez "kierowcę" ciemnej meganki "żelazka". Mianowicie: wracam sobie spokojnie motocyklem ul. Armii Krajowej w kierunku biedronki, jestem na lewym pasie, a przede mną owy "kierowca" zmienia pas na prawy, ja nieznacznie przyspieszam. Kiedy ten za chwilę z prawego pasa lewy kierunek i bezpośrednio skręca w lewo zajeżdżając mi drogę..Tak ja z wciśniętymi hamulcami i klaksonem jadę prosto na niego. Kierowcę nie było stać nawet na machnięcie ręką w geście przeprosin..Dogoniłem go na Mleczarskiej i chciałem porozmawiać jednak nawet nie uchylił szyby. Doczekałem się tylko w.w. machnięcia ręka i szybki odjazd..
Obserwuj wątek
    • Gość: 600 Re: Chamstwo na drodze IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.11, 23:12
      Tak to już jest kolego że kierowcy puszek zawsze zajeżdżali i będą zajeżdżać drogę. Później by tylko była gadka taka, że 200 jechałeś i to jeszcze na kole :-) LwG
    • Gość: starostwo Re: Chamstwo na drodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 23:13
      naprzeciwko starostwa powinni zrobić wysepki, bo już kilka razy widziałem jak samochody stawały w poprzek i trzeba było je omijać, tylko czekać na kolejną tragedię, bo już chyba ze dwa śmiertelne tam były...
    • Gość: do Piotra Re: Chamstwo na drodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.11, 11:19
      a ten kierowca tej meganki to taki, chudy, bardzo młody chłopak o wyglądzie, sorry, ale debila, albo nacpanego, przynajmniej takie wrażenie sprawia kiedy sie odezwie
    • Gość: .......... Re: Chamstwo na drodze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.11, 13:24
      Coś nie kumam , jechaliście lewym pasem, on zjechał na prawy pas i następnie z prawego pasa skręca w lewo i zajechał ci drogę , a chyba wiesz że u nas obowiązuje ruch prawostronny i należy jechać prawym pasem a ty jechałeś lewym. Pewnie nie przekroczyłeś 50km/godz. ?
      • Gość: ;s;dsd;s Re: Chamstwo na drodze IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.11, 17:55
        Omg...
        Czy ty nie wiesz, jak wygląda ulica Armii Krajowej?! Hhahaahahahahah
        • Gość: Mariusz Re: Chamstwo na drodze IP: *.centertel.pl 06.08.11, 18:16
          Jak zaczniemy opisywać zwody kierowców szlifierek to dopiero będzie ciekawie....
          Kierowca samochodu jak każy inny może czasem po prostu się zagapić, zamyslić jednak was motocyklistów i waszego braku wyobraźni nikt nie przebije.

Coby nie było, nie jestem kierowcą meganki, śmigam chewroletem jedynym w Ciechanowie i to zawodowo. Trzeba powiedzieć jedno-uważajcie na motocyklistów a w zasadzie tych kierujących motorami wyścigowymi bo są wszędzie, nawet jak go nie widać to za chwilę możesz go dosłownie na sobie poczuć.

Wielki szacunek dla motocyklistów czoperów, to są prawdziwi motocykliści, pełni dystansu do życia, poważni ludzie.
          • Gość: Piotr Re: Chamstwo na drodze IP: 213.199.253.* 06.08.11, 18:49
            Brak wyobraźni motocyklistów? Pff... A nawiasem mówiąc nie jeżdżę szlifierką..
          • Gość: Piotr Re: Chamstwo na drodze IP: 213.199.253.* 06.08.11, 18:54
            Zawodowy kierowca a nawet nie wie czym jeździ ( "chewrolet"). Poza tym dlaczego zakładasz z góry, że jeżdżę na szlifierce? Motorem? Motor to może masz w "chewrolecie" pod maską, ja jeżdżę motocyklem.
      • Gość: Piotr Re: Chamstwo na drodze IP: 213.199.253.* 06.08.11, 18:50
        Oczywiście przekroczyłem, jechałem jakieś 70-75 km/h, przy czym kierowca meganki szybciej.
        • Gość: ha? Re: Chamstwo na drodze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.11, 18:55
          Jak przekroczyłeś prędkość to możesz mieć pretensje tylko do siebie!!!!
          • Gość: Piotr Re: Chamstwo na drodze IP: 213.199.253.* 06.08.11, 19:02
            Motocykle tam jeżdżą po 150, nie raz i dużo więcej. A Ty kolego/koleżanko posiadasz prawo jazdy? Jeździsz samochodem, motocyklem? Jeśli tak to zawsze jeździsz przy prawym krawężniku 50 km/h?
            • Gość: abc Re: Chamstwo na drodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.11, 23:31
              ja swoją osobówka jeżdżę tam tak ze 140 to ile wy byście chcieli żeby motor miał....
              Jesteście naiwni i lubicie siać ploty a sami nie przestrzegacie przepisów.

Ja mam na to wyje.... i mimo że nie mam motocykla to mimo wszystko drażnią mnie barany nie wiedzące czego chcą na drodze.....
              Albo Ci mistrzowie którzy jadą obaj bo 40 na godzinę na równi obydwoma pasami.... Ci którzy zajmują lewy pas na światłach bo na prawym stoi autobus, a ten autobus i tak rusza szybciej od nich....
              I tak wiele wiele mogę jeszcze ponarzekać jeżdżąc zawodowo.... i jakoś nie przypominam sobie żeby życie mi uprzykrzył jakiś motocyklista... tylko wiecznie stado baranów w osobówkach i ciężarówkach....
              Zastanówcie się najpierw zanim kogoś ocenicie.
              A autorowi wątku życzę jak najmniej spotkań na drodze z takimi pseudo kierowcami.

Pozdrawiam
    • Gość: Do piotra i abc Re: Chamstwo na drodze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.11, 09:16
      Panowie jak jedziecie 150/godz.to nie dziwcie się, że jakiś baran czy owca zajedzie wam drogę .Upewniając się w lusterku nie można ocenić prędkości pędzącego barana (dawcę narządów )na motocyklu.
      • Gość: ; Re: Chamstwo na drodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 09:44
        pędzicie na tych motocyklach po 150 km/h to miejcie i wy wyobraźnię co? chcąc zmienić pas patrzę w lusterko nic nie ma a za ułamek sekundy coś mnie mija z prędkością światła? więc jak ja niby mam was zauważyć skoro pojawiacie się i znikacie w 0.5 s
        • Gość: kierowca Re: Chamstwo na drodze IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.08.11, 10:04
          ale schmatyczne opinie.... jakby sluchał starego dziadka ....... wypowiedzi w stylu ze wszyscy politycy to złodzieje, żydzi to cwaniaki, młode dziewczyny to qrwy a motocykliści czuby. Wiadomo, że w kazdym srodowisku jest czarna owca. Zarówno na motocylu jezdzą idioci, w tirach, a takze rolnicy na wsi po zmroku bez światel i kierunkowskazów. Ile razy taka mądra rozsądna babcia wlezie prosto pod koła nadjezdzającego auta??? i nie jeździ szybko a zagrozenie dla zycia stwarza. Wiec nie uogólniajcie ze motocyklisci to idioci bo mają kase i drogie szybkie motory. Czasem gosc jadący tico albo starą astrą jest większym czubem niz motocyklista. Motocyklista WSK-i czasem stwarza wieksze zagrozenie niz mocny przecinak. Osobiście nie posiadam motocykla ale kilka razy miałem okazję się przejechac i znam to poczucie wolności.

Pozdrawiam rozsądnych kierowców. bez wzgledu na to czym sie poruszają.
          • Gość: ; Re: Chamstwo na drodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 10:23
            uważam, że jeśli Piotr wymaga ostrożności od kierowców samochodów to najpierw powinien jej wymagać od siebie. Przekroczyłeś prędkość to o co Ci chodzi? Ja też nie jeżdżę po mieście 50km/h ale przynajmniej nie piszę że ja później inni że jestem takim świetnym kierowcą a wszyscy inni są beee bo zajmują lewe pasy bo coś tam bo coś tam. Ty nigdy nie popełniłeś błędu?? Uważaj bo uwierzę
            • Gość: Piotruś Re: Chamstwo na drodze IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.11, 10:59
              Co myslicie o gowniarzach na skuterkach? Ja bym ta cholote wytlukl. Nie chce uogolniac, ale 3/4 jezdzi jak ostatnie barany nie majace pojecia o zasadach KRD jak i kulturze na drodze.
              Bo co np mozna powiedziec, o idiocie z dziewczyna (max 15 lat obydwoje) wyprzedza mnie lewym pasem po czym skreca w nadfosna, a ja musze hamowac? Albo inny przyklad:
              Znowu jade 11 pulku ulanow legionowych i skrecam w lewo w 17 stycznia. Stoje na swiatlach, ruszamy a tu z lewej strony wyprzedza mnie dzieciak na skuterze prawie przycierajac mi bok. Dobrze, ze patrze w lusterka i nie wjechalem na lewy pas, bo inaczej zrobilbym z dzieciaka miazge.
              • Gość: ha? Re: Chamstwo na drodze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.11, 16:56
                A od kiedy to 11 Puł. Ul. Legionowych ma skrzyżowanie z 17 Stycznia?
                • Gość: Piotruś Re: Chamstwo na drodze IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.11, 17:56

Niech Ci będzie Pułtuska. Wydawało mi się, że 17 stycznia jest do skrzyżowania z 11 pułku, ale to mój błąd :)
            • Gość: 1kierowca Re: Chamstwo na drodze IP: *.centertel.pl 07.08.11, 11:23
              Do ;
              Chyba niezbyt dokładnie przeczytałeś to co Piotr napisał. Ja wyciągnąłem taki wniosek, że gdyby nie jego ostrożność i pewnie reflex to doszło by do wypadku. Przecież kierowca meganki po prostu zajechał mu drogę. Winą obydwu kierowców jest fakt przekroczenia prędkości ale ja tego nie potępiam bo znam realia i sam nie jestem lepszy (oczywiście w granicach zdrowego rozsądku). I słusznie ktoś zauważył, że nie powinniśmy uogólniać i dzielić kierowców na głupich motocyklistów i rozsądnych w osobówkach. I w jednej i w drugiej grupie znajdą się normalni i (wybaczcie jeśli ktoś poczuje się dotknięty) debile. Pozdrawiam
        • Gość: Piotr Re: Chamstwo na drodze IP: 213.199.253.* 07.08.11, 11:25
          75 km/h prędkość światła.? Był to prosty odcinek drogi więc można było zauważyć i usłyszeć. Tym bardziej, że nie świeciło słońce i mój reflektor był bardzo dobrze widoczny.
          • Gość: abc Re: Chamstwo na drodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 14:10
            Zastanawia mnie fakt że ludzie się tak uwzięli na tych motocyklistów... Że to niby oni pędzą i wogóle.... a samochody to niby osiągają prędkości ciągników...
            Co do patrzenia w lusterka, to nie ośmieszajcie się... bo jeżeli spojrzysz w nie... to zobaczysz motocyklistę. Niestety nawyk kierowców którzy się później tłumaczą, że im motocyklista nagle "śmignął" to to że najpierw zaczynają zmieniać pas a potem dopiero patrzą w lusterko....
            I nadal będąc kierowcą samochodu stwierdzam że samochody stwarzają więcej zagrożenia.
            Czepiacie się prędkości motocykli bo wiecie że taki motor pojedzie i 300km/h..... mój samochód pojedzie 250km/h i co to znaczy że tyle po mieście jeżdżę?
            Osobiście dodam fakt że nie raz na trasie jak i w mieście wyprzedzałem motocykle bo wcale nie jeżdżą tak szybko... A przypadek pedzacego motocyklisty jeden na iluś... jest i tak mniejszą skalą niż ilość kierowców przekraczajacych prędkość.
            Kierowców aut jest więcej, motocykle pojawiają się u nas tylko na sezon i to chyba dlatego nasi wspaniali kierowcy się oswoić z tym faktem nie mogą
            • Gość: ; Re: Chamstwo na drodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 18:02
              nikt nie mówi że 75 km to prędkość światła, ale jeśli widzę że motocykl jest daleko to zmieniam sobie pas na lewy po czym motocyklista w ułamek sekundy znajduje się blisko mnie bo ciężko jest ocenić z jaką szybkością się do mnie zbliża a zazwyczaj zbliża się z taką jaką nie powinien, a przyspieszenie ma niezłe przecież. I ktoś tu wspominał o jakiś stereotypach. I chyba sęk tych całych "dawców narządów" nie tkwi w stereotypach ale w faktach, bo poruszanie się motocyklem w ruchu nawet z dozwoloną prędkością jest o wiele niebezpieczniejsze niż samochodem... przecież w razie jakiegokolwiek wypadku niewiele ochroni was kask i lepsze ubranie
              • Gość: Piotr Re: Chamstwo na drodze IP: 213.199.253.* 08.08.11, 06:41
                Kask i porządne ubranie na pewno ma wpływ na bezpieczeństwo w razie zderzenia (często nawet bardzo duży). A kierowca meganki nie zmieniał pasa ruchu tylko najpierw tak jakby chciał żebym go wyprzedził zmieniając pas na prawy po czym za chwilę z prawego nie zmienił na lewy i skręcił, ale skręcił bezpośrednio z prawego w lewo..Przy takim manewrze to już raczej spojrzałbym w lusterko.
    • Gość: ha? Re: Chamstwo na drodze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.11, 08:09
      Piotruś ja mam taką zasadę ,że przy zmianie pasa ruchu oprócz zerknięcia w lusterko skręcam głowę i też sprawdzam czy nie ma za mną lub obok mnie innego pojazdu, a wiem że to jest b. ważne.
      • fever18 Re: Chamstwo na drodze 08.08.11, 08:48
        a propos ostatnio na Armii znowu byla jakas pika z udziałem motocykla i samochodu, ten ostatni wylądował na pasie zieleni. Wyglądało mi to na własnie zmiane pasa, wie ktos cos wiecej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka