phk1 16.10.06, 21:51 [PHK1] zanim zaczniemy wątek warto pospieszyć się i poszukać na onecie co KAPUśCIńSKI pisze i mówi o MANIPULACJI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
phk1 Re: Manipulacja w mediach 17.10.06, 20:36 [phk1-38672] nie ma chętnych od dwóch dni? no to dziś polsat z krzywą więżą w lesie śmiecińskim,kto nie wierzy niech sprawdzi ,FEDAR masz fotki??? temat o CBA I AUTACH NICH,niejaka mira skurka z combo tomka lisa tak nawija i po co im radio NA PłYTY CD,OGRZEWANE LUSTERKA .i to jest ten poziom dziennikarstwa młodych wilków. Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Manipulacja w mediach 19.10.06, 23:29 Po pierwsze primo :) Pisz wyraźniej, nie troluj, bo nikt nic nie rozumie. Mniej przymiotników- więcej rzeczownikow . Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Manipulacja w mediach 20.10.06, 07:18 [PHK1] nie jestem dzienniklarzem prawdopodobnie jak ty i nie mam czasu uzywac wiecej rzeczownikow niz przymiotnikow.Troluj ,a coś więcej o tym ? magik1985 napisał: > Po pierwsze primo :) > Pisz wyraźniej, nie troluj, bo nikt nic nie rozumie. > Mniej przymiotników- więcej rzeczownikow . > Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Manipulacja w mediach 20.10.06, 07:15 [phk1] doprecyzuje swój wcześniejszy tekst dla magika > [phk1-38672] nie ma chętnych od dwóch dni? no to dziś telewizja Polsat mająca krzywą wieżę przekażnikową w lesie śmiecińskim,kto nie wierzy niech sprawdzi.Może FEDAR masz fotki tego obiektu ? W wiadomosciach temat o Centralnym Biurze Antykorupcyjnym i zakupie nowych aut dla nich, niejaka Mira Skurka waleczna dziennikarka z combo Tomasza Lisa tak gada i gada i po co im radio na płyty cd,ogrzewane lusterka ?I to jest ten poziom dziennikarstwa młodych wilków. Odpowiedz Link Zgłoś
nie.gej Re: Manipulacja w mediach 20.10.06, 09:39 Ty chciałeś coś nam przekazać czy poprostu napisałeś zbieraniene niepowiązanych ze sobą słów? Chłopie. Ile Ty masz lat? Bratanek ma 5 lat ale wypowiada się znacznie składniej i rzeczowo od Ciebie. Swoimi tekstami mógłbyś wzbudzić ogólnopolski ubaw. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Manipulacja w mediach 20.10.06, 20:52 [phk1] zanim coś napiszę mądralo to odpisz mi co oznacza ten wyraz nie.geju napisał: poprostu napisałeś zbieraniene . tak na Serio.??? Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Manipulacja w mediach 20.10.06, 21:55 [phk1] dziś w polsacie wojownik ROBERT GUSTA z drużyny TOMASZA LISA czepił się mundurów dla policji,warto nagrać te ich wiadomości i potem odtworzyć nagranie i analizować czego oni się czepiają by dokopać ? koloru,kroju,terminu uszycia,pisu,ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Manipulacja w mediach 22.10.06, 20:00 [phk1] trochę mam takich manipulacji jak promowanie ROMANOW,po 2-3 teksty w jednym wydaniu z jej nazwiskiem w ostatnich numerach CC, jak STRUZIK I PSL w TC.M.SZYPERSKI zakochał się czy co tak bezinteresownie ? Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Manipulacja w mediach 22.10.06, 20:15 [phk1] czuję bo nie wiem ,że M.SZYPERSKI nie lubi Giertycha.Nasz lewicowy kandytdat na prezydenta Z.PETRYKOWSKI dostał medal KEN na dzień nauczyciela,może jemu się należało? Nie wiem tego? Więc zadam pytanie czy ZP jest nauczycielem? Czy ZNP zaproponowało go do odznaczenia? Miał wpłw na młodzież ?Minister odrzucił wnioski podpisane przez ZNP i tylko tak to należy interpretować,jeśli inne organizacje uznały ,że należy kogoś uhonorować to ministerstwo przystało na to też nie wiem czy w stu procentach? Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Manipulacja w mediach 22.10.06, 20:54 zauważ że nikt cię nie słucha i nie czyta :) Petrykowski ma poglądy lewicowe a jednak reklamuje swoja kandydaturę w CC. Czy to też twoim zdaniem manipulacja? Jeśli nie podoba Ci się Polsat, to nie oglądaj. Oglądaj sobie TVP1, najbardziej obiektywną zdaniem odbiorców, telewizję w Polsce. Wuięcej na www.wirtualnemedia.pl poszukaj sobuie linku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Manipulacja w mediach 22.10.06, 21:44 [phk1] MAGIKU czy wiesz,że manipulujesz innymi i mna? nawet tylko jak TY jeden to już nikt? Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Manipulacja w mediach 22.10.06, 23:56 nie manipuluję tylko podaję fakt! Wirtualnemedia: według badań TNS OBOP Telewizja Publiczna jest najbardziej wiarygodną Telewizją w Polsce" Napisałem, że wirtualnemedia tak napisały, a nie że ja tak uważam, bądź cokolwiek innego. TO JEST FAKT ! Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Manipulacja w mediach 23.10.06, 19:02 magik1985 napisał:> zauważ ,że nikt cię nie słucha i nie czyta :)[[ myślę ,że ma m więcej przeciwników niż zwolenników,a nie że nikt nie czyta,taka zawsze jest cena pisania,mówienia na poziomie wyższym niż Tabloid z kiosku ruchu,RMF,ZETKA/między jednym drugim utworem popmusic/ > Petrykowski ma poglądy lewicowe a jednak reklamuje swoją kandydaturę w CC. Czy > to też twoim zdaniem manipulacja?[[ Petrykowski ma kasę i płaci więc może się wszędzie reklamować w każdej gazecie,byłby obciach dla CC gdyby zastosowała cenzurę,ale jegoZSMP zniknęło wiesz? ,ale jak gratis reklamuje się ROMANOW to manipulacja,niech płaci dyro,biedna nie jest,sporo kasy wyciąga,a ten szpital to też nie żaden ósmy cud świata]] Jeśli nie podoba Ci się Polsat, to nie oglądaj. Oglądaj sobie TVP1, najbardziej > obiektywną zdaniem odbiorców, telewizję w Polsce.[[ należy oglądać i takie żmije jak POLSAT/TVN bo ma się wtedy SWOJE powtarzam SWOJE zdanie ,a nie to co przyjmuje sie za wiarę co plują polsaty/tvny/rmfy/zetki/wybiórcze . POZDRAWIAM CIę TEż MAGIKU Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Manipulacja w mediach 23.10.06, 21:51 Zgadzam się w stu % że trzeba też oglądać takie żmije jak TV TRWAM i słuchac Radio Maryja, żeby mieć wyrobione zdanie. Popadasz w skrajności i do tego oczerniasz. Nikt nie mówi, że POLSAT I TVN sa obiektywne, bo obiektywizm to cos utopijnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Manipulacja w mediach 24.10.06, 12:37 [phk1] magik nie manipuluj ZMIJE,OCZERNIASZ,SKRAJNOść nie zgadzam sie ,coś cię ubodło za bardzo ,nie przeżywaj tak bardzo tego magik1985 napisał: > Zgadzam się w stu % że trzeba też oglądać takie żmije jak TV TRWAM i słuchac > Radio Maryja, żeby mieć wyrobione zdanie. Popadasz w skrajności i do tego > oczerniasz. Nikt nie mówi, że POLSAT I TVN sa obiektywne, bo obiektywizm to cos > utopijnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Manipulacja w mediach 26.10.06, 20:12 A Ty phk pisząc że POLSAT to żmije nie manipulujesz? W przeciwieństwie do ciebie nie powiedzialem, że RM i TV TRWAM są niepotrzebne i zaśmiecają eter. Trochę masz "wybiórczą" retorykę, kochany. Radzę się nad pewnymi rzeczami zastanowić, bo jak duże dziecko pójdziesz w świat i wstyd rodzinie przyniesieszz.... Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Manipulacja w mediach 26.10.06, 20:14 nie no, jak go czytam to oczy mnie bolą! To jakiś frustrat jest chyba:D Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Manipulacja w mediach 26.10.06, 21:43 [PHK1] może faktycznie napisałem żmije z POLSATU bo tak ich odbieram,ten poziom filmow,poziom rozrywki,filmy w dni wielkich świąt państwowych,sam sprawdz ich program np. na 1.listopada tego roku,ubiegłego,ale ostatnio już słysżę stonowany ton tej stacji,więc nie zdziw się jak żona Solorza nasza ziomalka z Ciechanowa wypieprzy ich z hukiem z wiadomości,to całe kombo Lisa,bo Kubę Wojewódzkiego już wypieprzyli .magik1985 napisał: > nie no, jak go czytam to oczy mnie bolą! To jakiś frustrat jest chyba:D[nie jestem frustratem,może nie potrafię pisac 'gładko ' tylko,a z dużymi literkami dawno dalem sobie na luzpass]] } Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 [...] 27.10.06, 21:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
guciu83 Re: Manipulacja w mediach 27.10.06, 21:47 Jak widzisz nie opłaci się łamanie zasad netykiedy na złość komuś. Dla wyjaśnienia. phk1 na złość komuś zamiast uzywać normalnego tonu krzyczy. Jak napisał tym razem zrobił to na złość magikowi :). Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Manipulacja w mediach 27.10.06, 22:42 [PHK1] GUCIO może najpierw wyjaśnijmy te brakujące literki i to w twoim poście.Pisałem o tym, a nie.jaki nie.gej wyzwał mnie od debili kto by mi tam literki przestawiał,a ty nie zareagowałeś nawet? Popatrz na swój tekst ,jak to wytłumaczysz? zaznaczyłem ci twój wyraz PS.na złośc magikowi?tak! ale to też raczj żartem niż serio guciu83 napisał: > Jak widzisz nie opłaci się łamanie zasad [[[netykiedy]]] na złość komuś. > > Dla wyjaśnienia. phk1 na złość komuś zamiast uzywać normalnego tonu krzyczy. > Jak napisał tym razem zrobił to na złość magikowi :). Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Manipulacja w mediach 27.10.06, 22:45 [phk1] jesli ktoś ma zdanie tak zwane swoje odrębne to proszę ocenić ostatni program Tomasza Lisa z Polsatu z 19.x.06.nie będę nic sugerować oprócz tego postu Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Manipulacja w mediach 28.10.06, 12:16 Otóż ocenię. Był beznadziejny! Tak samo jak beznadziejny w ostatnich miesiącach jest Tomek Lis, tak debilny stał się ostatnio jego progra. W jakichkolwiek butach by PiSowiec nie przyszedł, Lis ma go za jakąś glizdę, którą trzeba wdeptać w ziemię. Ten chłop[ak popadł w jakieś samozatracenie, pomroczność jasna go ogarnęła. Czemu? Nie wiem. On pewnie też tego nie wie. BTW Do pkh. nie masz monopolu na mądrość w sferze dziennikarstwa(lub w jakiejkolwiek innej sferze), ja też nie, mimo iż studiuję dziennikarstwo i co nieco na ten temat wiem. Manipulacji nie można się wystrzec. Albo się ją stosuje świadomie (co jest świństwem) albo nieświadomie co jest błędem, a błędów należy się wystrzegać. Z Twoich postów wynika, że jakakolwiek wypowiedź kogokolwiek i kierowana do KOGOKOLWIEK jest manipulacją. Owszem. Ale tylko wtedy kiedy druga strona chcę tak ją postrzegać. Więc nie czuj się zmanipulowany kiedy podziękuję Ci za dyskusję i kontynuuj...monolog. Pozdrawiam Maciek Paprocki Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Manipulacja w mediach 28.10.06, 12:17 Sorry za literówki- bo zapewne nie obejdzie się bez wypominania tegoż błędu, ale piszę w pośpiechu. Szkoła- rozumiesz.. Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Manipulacja w mediach 29.10.06, 15:11 [PHK1] magik1985 napisał: > Sorry za literówki- bo zapewne nie obejdzie się bez wypominania tegoż błędu, > ale piszę w pośpiechu. Szkoła- rozumiesz.. Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Manipulacja w mediach 29.10.06, 15:36 [PucHateK] Magiku nie szalej i nie stresuj się.Sam czujesz jak i ja ,ze mamy identyczne zdanie tak ty jak i ja w sprawie LISA.Niezgadzasz się ze mna w wielu sprawch ,bo tylko dlatego,że tak czytasz i tylko twój osąd rzeczywistości pasuje ci,bo jakże mógłby inaczej myśleć i pisać puchatek?Literówki sam widzisz jak to póżniej się czyta,gucio nie reaguje na chamskiego nie.geja i jego wyzwiska,tylko na duże literki.Nie odpisł mi dlaczego,ze jak widzę swój tekst ,a po przesłaniu jakieś pezekłamania widze ,a to tylko ośmiesza wtedy piszącego,powinien zapytac się informatyków jeśli ma takie sygnały. ps.LIS ? może jak się jest dziennikarzem identyfikującym z jakąś opcją polityczną,to się bryluje,ma kontakty,wywiady,splendor i można wazeliniarzem kwasa być być mu chorej goleni nie urazić,to dotyczy jego ostatniego wywiadu z kwasem,dziś brać wałęsę na moralizatora poczynań dzisiejszego układu,a jak sam wiesz ,że jak się nie wie o co chodzi to się wie ,że chodzi o kasę,a i polsat ostatnio stonował,może zacznie krytykować ,ale nie atakować w każdej debilnej informacji,może też lepiej sprzedaje się taka chamszczyzna ?jak już wiesz RMF jak i POLSAT sie sprzedają więc znowu chodzi o kasę ,a nie moralność w uprawianiu dziennikarstwa,ktoś ich kupi więc jakieś wyniki oglądalności są też ważne. ps.pozdrowienia i nie rezygnuj z puchatka bo trzeba z kazdym rozmawiać.Nie jestem twoim żadnym znajomym,nauczycielem,kolegą to też pamiętaj więc nie bój się mnie magik1985 napisał: > Sorry za literówki- bo zapewne nie obejdzie się bez wypominania tegoż błędu, > ale piszę w pośpiechu. Szkoła- rozumiesz.. Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Manipulacja w mediach 29.10.06, 16:20 Nauczycielem raczej moim nie jesteś, bo już na szczęście studiuję. Ja się Ciebie nie boję i nie ignoruję, ani nie chcę ośmieszyć. =Nie chcę Ci też pomagać, bo nie wiem jak, ani też nie wiem w czym. Możesz nie kojarzyć mojego nazwiska, imienia, a tym bardziej pseudonimu, ale ja też piszę czasem do CC. To czy identyfikuję się z poglądami tej gazety to moja sprawa. Ale lokalne media ogólnie mnie niesamowicie wkurzają. CC też! Wkurzam się też często na Tygodnik Ciechanowski, bo ani razu nie przeczytałem tam tekstu, w którym dziennikarz totalnie zjechałby działacza z lewej strony sceny politycznej. Wiesz. Wkurzam się też na bezpłciowe Extra Ciechanów, które jest po prostu dużą broszurą reklamową. Ale przy tym jest w miarę obiektywne. Największą zbrodnią mediów jest to, że probują NAm wmawiać to, że są obiektywne, a w rzeczywistości nie są. Manipulują wręcz opinią publiczną. A najbardziej mnie boli nie to, że nie jest obiektywna gazeta, której poglądy są mi obce jak obcy jest Jerzy Urban Romanowi Giertychowi. Boli mnie, że nieobiektywna jest gazeta, z którą się w większości spraw zdzadzam. Kiedy kupuję "NIE" Urbana, "TRYBUNĘ", albo "TYGODNIK POWSZECHNY", to przynajm,niej jestem pewien na jakie treści mogę tam trafić. NIE będzie obrażać moje uczucia religijne, dlatego nie kupię. TRYBUNA będzie wychwalać pod niebiosa postkomunistów- ale nie mam im tego za złem bo to się nazywa "linia programowa" redakcji. "TYGODNIK POWSZECHNY" - wiadomo na jakie treści tam trafię. Ale jeśli w nagłóku jest 'KATOLICKI TYGODNIK SPOŁECZNO-KULTURALNY' to dlaczego mam mieć do nich pretensje? Wkurzam się na Wyborczą bo nie potrafią utrzymać w ryzach swojej nienawiści do prawicy. Trudno. Ale takie jest życie. Nikt tego raczej już nie zmieni, a tym bardzie Ty czy Ja. Pozdrawiam. Maciek Paprocki Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Manipulacja w mediach 29.10.06, 18:15 [phk1] to magiku widzę ,że jakąś fajkę pokoju byśmy tam kiedyś i wypalili,kiedyś tam może przypomnę się tobie jak czytać będę Maciek Paprocki napisał. :-? Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Manipulacja w mediach 29.10.06, 23:00 phk1 napisał: > [phk1] to magiku widzę ,że jakąś fajkę pokoju byśmy tam kiedyś i wypalili,kiedy > ś > tam może przypomnę się tobie jak czytać będę Maciek Paprocki napisał. > :-? > Hehe. Podobne poglądy to jeszcze nie powód żeby jakieś fajki razem wypalać. Poza tym nie palę :) Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Manipulacja w mediach 31.10.06, 20:43 [PHK1-39063-MAGIKOWI] zbyt dosłownie tą fajkę pokoju czytasz,to taki skrót myslowy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Manipulacja w mediach 04.11.06, 22:32 No to masz phk i od razu mówię że zadawanie "jątrzących", jak to określił poseł Zawisza, pytań jest wpisane w zawód dziennikarza: "www.youtube.com/watch?v=wp8MrP9dWS4&mode=related&search= Pozdrawiam :d Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Manipulacja w mediach 05.11.06, 13:08 [phk1-magikowi] mało oglądam TVN,ale to widziałem ,mi sie podobał Zawisza,Olejnik juz dawno przestała być tym kim ją kiedyś tam postrzegałem.Mozna robic wywiad na kolanach lub z agresją bo to nie moja drużyna ten PIS/LPR/SAMO../pozdrawiam,ale odbiegamy już za daleko od tematu ,że to forum lokalne i GUCIO nan pokasuje w przypływie 'kociej mordy' ,magik1985 napisał: > No to masz phk i od razu mówię że zadawanie "jątrzących", jak to określił poseł > Zawisza, pytań jest wpisane w zawód dziennikarza: > "www.youtube.com/watch?v=wp8MrP9dWS4&mode=related&search= > > > Pozdrawiam :d Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Manipulacja w mediach 05.11.06, 14:47 Nie zmiania to faktu, że Zawisza sie pogubił i zaczął chamską grę. Odpowiedz Link Zgłoś
1946s Re: Manipulacja w mediach 06.11.06, 14:09 Manipulacją w mediach nie jest to, że publikują ogłoszenia kandydatów różnej maści, ale to, że pod pretekstem przeprowadzają wywiady niby na tematy zawodowe poszczególnych kandydatów. Widać gołym okiem jak nasze media od Radia Katolickiego, przez Czas Ciechanowa, Tygodnik Ciechanowski, a skończywszy na EXTRA robią takie wywiady niby przypadkiem, ale tak naprawdę za skierowane do nich wcześniej pieniądze z poszczególnych instytucji. Nie ma dbałości o zasady liczy się tylko kasa poparta odrobiną sympatii obdarzaną tych, do których mediom bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś