Gość: STV IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.09.09, 23:00 Byloby super , ale jakos nie wierze POlitykierom Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krytyk Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.09, 00:34 Cwaniaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiou Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowaczyka IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.09, 02:36 Ciekawa wypowiedź pana wicemarszałka. Ale moim zdaniem Elbląg nie powinien mieszać się w związki z województwem warmińsko-mazurskim, tylko powinien pozostać lekko odseparowanym, jak dotychczas, bo potem trudniej będzie nam się odłaczyć od tego chorego województwa. Co nam da głupi sejmik?? Tu nie chodzi o kase z UE, ludzie! Elbląg do Pomorza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamba Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.09.09, 07:42 Lepiej powiększyć oddział Urzędu Marszałkowskiego o Rozwój Regionalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 08:05 Won komuchy Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac 29.09.09, 10:02 Zapowiadalem to juz dwa miesiace temu.Pisalem,ze albo Sejmik albo Urzad Wojewodzki- do Elblaga.Nie po to,aby zaspokoic odtraconych i uzalajacych sie na odseparowanie. Badalem sprawe w Warszawie u samego wicepremiera od tych spraw.UW nie moze byc przeniesiony,ze wzgledow zasadniczych-zawsze MUSI byc w stolicy wojewodztwa.Elk nie bedzie jezdzil do Elblaga,bo blizej ma do Warszawy.A wiec zapadla decyzja,ze Grzesiu Nowaczyk wystartuje na prezydenta Elblaga,a po wygraniu wyborow Sejmik powedruje za nim,jako nagroda dla Elblazan.Nie ma nic za darmo. Co do mediow mam inne zdanie.Dziwie sie,ze nikt w Elblagu nie wpadl byl na pomysk zalozenia 7-mioosobowej firmy producenckiej,ktora obslugiwalaby telewizyjnie,pod katem nie tylko TvP,ale i innych stacji,Ziemie Elblaska.Taka firma to pewnosc,ze materialow o Elblagu i Regionie Elblaskim nie zabraknie w okienku telewizora.Wystarcza dwie ekipy realizatorskie zlozone z redaktora,kamerzysty i dzwiekowca.Montaz na miejscu.Plus sekretarka i szef-wlasciciel firmy.Lokal miasto da od razu. Slowo:dalej bede,ile w mojej mocy,pomagal kochanemu przeze mnie Elblagowi.Bo taka jest moja wola... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regres Do samozwańca IP: *.elblag.vectranet.pl 29.09.09, 18:42 Patrzcie no patrzcie,jaki to wielki zaszczyt,samozwaniec pokochał Elbląg,bardzo Pana proszę,by łaskawie przestał negować przekop mierzei,przecież to chyba jest bardzo istotne dla ukochanego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.09, 10:18 jestem za, tylko pytanie czy to nie jest kielbasa wyborcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poliryj Dlaczego Pan Nowaczyk jak byl wojtem gminy elblag. IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.09, 13:29 ... nie wyremontowal drogi do Suchacza? ... nie wykazal sie inicjatywa ratowania koleji nadzalewowej? A moze byly jakies dzialania? Ale jakie? Generalnie jak byly to bezefektowne, a o takich lepiej nie gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szary elblążanin Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: 77.255.17.* 29.09.09, 17:14 Pan Mańkut był przeciwny ale to on i jego koledzy z sld (czyli także Słonia czy Dziewałtowski) załatwili że Elbląg ma gó... a nie stolice wojewodztwa. Ja bym zaufał Nowaczykowi, gdy był wójtem jego gmina znakomicie sie rozwianela powininen poradzic sobie i z miastem. A jak nie to sie go rozliczy szybciutko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.elblag.vectranet.pl 29.09.09, 18:45 Panowie na każdego,tylko nie na eksponaty muzealne z poprzedniej epoki,z dwojga złego oczywiście Nowaczyk,a ten sejmik to niech olsztyniacy sobie wsadzą w dupę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Animeks Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.09, 19:50 Panie Marku, byle nie komuchy! Nowaczyk eksponatem nie jest może to jest odpowiedni człowiek nareszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Do Animexa IP: *.elblag.vectranet.pl 30.09.09, 18:41 Pisząc 'eksponaty muzealne'MIALEM NA MYSLI LUDZI POKROJU MANKUTA,NOWACZYK DO NICH NIE NALEZY:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.09, 20:17 Sam nie wiem co o tym myśleć. Co takiego daje nam sejmik wojewódzki? Nie wiem, dlatego pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.elblag.vectranet.pl 29.09.09, 20:53 Jedno jest pewne na pewno znowu powrocimy na mapy pogody, bo ostatnio nawet na mapie szczegolowej TVN nas nie widac. O zgrozo, wojew. szuwarkowe posiada tylko... Mikołajki. Kto widzial to potwierdzi, czy to jakis zart ze strony TVN meteo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny gość Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.09, 22:50 To prawda, chciałem do nich zadzwonić do Szkla Kontaktowego i zwrócić im na to uwagę, ale nie mogę się dodzwonic. Śmiech na sali, zeby nie było 2 najwiekszych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AborygenMiejscowy socjalizm z ludzka twarzą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.09, 07:41 Parafianie - przestańcie pieprzyć bez sensu. Bo albo wybieracie socjalizm "z ludzką twarzą" albo tworzycie księżycowe przedsięwzięcia w rodzaju przekopów, portów, stref - które bardziej przypominają zeszłą epokę i specjalistów od niej po akademii jednego maja. Chcielibyście nadal funkcjonować w socjaliźmie ale ze sklepami i gospodarka rodem z kapitalizmu. No czas by już wyrosnąć z mrzonek i stać się człowiekiem odpowiedzialnym za swe czyny i słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napisawszy Re: socjalizm z ludzka twarzą IP: 172.16.11.* 30.09.09, 11:24 Czyli co w prostych słowach AM masz na myśli?...te Twoje zawoalowane wypowiedzi są niczym z innej epoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napisawszy Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: 172.16.11.* 30.09.09, 11:35 Przyznaję, że nie wiem na ile pojawienie się sejmiku wojewódzkiego w Elblągu zmieniłoby nasze położenie nie tylko na mapie pogodowej. ;)) Zdecdydowanie bardziej zasadnym byłby Urząd Marszałkowski i wtedy faktycznie moglibyśmy powiedzieć o dwuwładzy w tym województwie, która od samego początku mieć miejsce powinna. Ale o tym, to już wiele razy pisaliśmy, więc tylko się powtarzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: 94.254.195.* 30.09.09, 15:15 Rozumiem, że sejmik wojewódzki żadnej znaczącej funkcji nie pełni, tak? Faktycznie Urząd Marszałkowski byłby bardziej wskazany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morążanin Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.chello.pl 30.09.09, 17:18 Urząd Marszałkowski jest najważniejszą spośród instytucji wojewódzkich, więc jest chyba oczywiste, że powinien być w największym mieście województwa. Przeniesienie Sejmiku do Elbląga popieram - zyska na tym Morąg, który będzie w końcu zauważony przez notabli regionalnych, jako że jest dokładnie w połowie drogi między Olsztynem a Elblągiem. Radni wojewódzcy z Olsztyna i okolic oraz urzędnicy będą przejeżdżać przez moje miasto i może będzie im bardziej zależeć na jego rozwoju. A swoją drogą, proponuję aby część spotkań, konferencji itp. organizować właśnie w Morągu - mamy świetnie odrestaurowany ratusz, zamek, pałac - miejsce się znajdzie. Skoro posiedzenie organizacji międzynarodowej (Euroregion Bałtyk) można zorganizować w o wiele mniejszym Rynie, to Morąg wcale nie jest gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac 30.09.09, 18:46 Ja proponuję zlikwidować szuwarowo-bagienne,Olsztyn do sciany wschodniej,Elblag do Pomorza i po problemach,dlaczego mamy wspierac nie nasz region,niech się udławią swoimi urzędami,moze wreszcie olsztyniacy przejrzą na oczy i zrozumieją,co stracili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spostrzegawczy! Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.10.09, 19:06 Na zdjęciu widać, że panu Nowaczykowi odbiła palma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.10.09, 22:57 Hehe, faktycznie palma ładnie się wpisała w kadr. Pan Grzesiu jak widać bardzo chce zostać prezydentem. :P Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac 02.10.09, 20:16 W sondazach przedwyborczych przewagę ma komuch Witold,to zgroza,jezeli zostanie wybrany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.10.09, 20:36 Nie ma przecież żadnych sondaży przedwyborczych Bo chyba sondy na portalu nie nazywasz sondażem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re:Dlaczego Sejmika nie Urząd Marszałkowski?? IP: *.chello.pl 03.10.09, 23:37 Tak jest np.w dwóch województwach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.elblag.vectranet.pl 04.10.09, 21:04 DO JASIOU POPIERAM MASZ RACJĘ DO KITU Z TYM WOJEWÓDZTWEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do qwerty Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.09, 23:25 jakby nie bylo to takie sondy nie napawaja optymizmem. swoja droga ten Gintowt-Dziewaltowski to kim jest i co zrobil dla Elblaga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regres Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.elblag.vectranet.pl 05.10.09, 20:45 To kawał chama i ignoranta,w powłoce inteligenta i omnibusa,to były pierwszy sekretarz komitetu miejskiego PZPR w Elblągu,później przewodniczący elbląskiej SDRP I SLD,później prezes SM"Zakrzewo",następnie prezydent miasta Elbląga(po baranie Gburzyńskim),"dzięki" niemu miasto zyskało polbrukowe chodniki,przez co wybil się na posła i tkwi już chyba trzecia kadencję,tylko tak naprawdę nie wiem ,dlaczego jest wybierany.Ten facet,jako prezydent miasta ,był przeciwnikiem utworzenia w Elblągu samodzielnej specjalnej strefy ekonomicznej i gorącym orędownikiem przyłączenia naszego miasta do szuwarów,za jego kadencji i dzięki jego sugestiom,rada miasta Elbląga wydała oficjalna decyzję(w imieniu nas wszystkich)o przyłączeniu nas do olsztyńskiego.To tak pokrótce o tym osobniku,który na pierwszym miejscu miał,ma i będzie miał czubek własnego nosa.Jeszcze jedno,byłbym zapomniał,jest on przeciwnikiem przekopu przez mierzeję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napisawszy Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: 172.16.11.* 06.10.09, 10:55 W nawiązaniu do tego, co napisał regres, to przede wszystkim uważam, że W. Gintowt-Dziewiałtowki nie dopilnował, aby Elbląg współrządził w woj. warmińsko-mazurskim (a mógł i jego obowiązkiem było tego dopilnować). O to mam do Gintowta-Dziewiałtowskiego największy żal (on już po prostu myślami był w W-wie, a nie ciekawił go już elbląski interes). Właśnie dzięki temu zostaliśmy zredukowani do II, a może i III ligi. Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac 07.10.09, 18:10 Proponuję odłaczyc się od tego syfu i przylaczyc nasze miasto do pomorskiego,moze nie bedzie lepiej,ale normalniej,buraki nie beda mieli juz czego wysysać. Odpowiedz Link Zgłoś