Dodaj do ulubionych

Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowaczyka

IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.09.09, 23:00
Byloby super , ale jakos nie wierze POlitykierom
Obserwuj wątek
    • Gość: Krytyk Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.09, 00:34
      Cwaniaki
    • Gość: Jasiou Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowaczyka IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.09, 02:36
      Ciekawa wypowiedź pana wicemarszałka. Ale moim zdaniem Elbląg nie powinien
      mieszać się w związki z województwem warmińsko-mazurskim, tylko powinien
      pozostać lekko odseparowanym, jak dotychczas, bo potem trudniej będzie nam się
      odłaczyć od tego chorego województwa. Co nam da głupi sejmik?? Tu nie chodzi o
      kase z UE, ludzie! Elbląg do Pomorza!
    • Gość: adamba Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.09.09, 07:42
      Lepiej powiększyć oddział Urzędu Marszałkowskiego o Rozwój Regionalny
    • Gość: bolo Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 08:05
      Won komuchy
    • samozwaniec1 Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac 29.09.09, 10:02
      Zapowiadalem to juz dwa miesiace temu.Pisalem,ze albo Sejmik albo Urzad Wojewodzki- do Elblaga.Nie po to,aby zaspokoic odtraconych i uzalajacych sie na odseparowanie.
      Badalem sprawe w Warszawie u samego wicepremiera od tych spraw.UW nie moze byc przeniesiony,ze wzgledow zasadniczych-zawsze MUSI byc w stolicy wojewodztwa.Elk nie bedzie jezdzil do Elblaga,bo blizej ma do Warszawy.A wiec zapadla decyzja,ze Grzesiu Nowaczyk wystartuje na prezydenta Elblaga,a po wygraniu wyborow Sejmik powedruje za nim,jako nagroda dla Elblazan.Nie ma nic za darmo.
      Co do mediow mam inne zdanie.Dziwie sie,ze nikt w Elblagu nie wpadl byl na pomysk zalozenia 7-mioosobowej firmy producenckiej,ktora obslugiwalaby telewizyjnie,pod katem nie tylko TvP,ale i innych stacji,Ziemie Elblaska.Taka firma to pewnosc,ze materialow o Elblagu i Regionie Elblaskim nie zabraknie w okienku telewizora.Wystarcza dwie ekipy realizatorskie zlozone z redaktora,kamerzysty i dzwiekowca.Montaz na miejscu.Plus sekretarka i szef-wlasciciel firmy.Lokal miasto da od razu.
      Slowo:dalej bede,ile w mojej mocy,pomagal kochanemu przeze mnie Elblagowi.Bo taka jest moja wola...
      • Gość: regres Do samozwańca IP: *.elblag.vectranet.pl 29.09.09, 18:42
        Patrzcie no patrzcie,jaki to wielki zaszczyt,samozwaniec pokochał Elbląg,bardzo
        Pana proszę,by łaskawie przestał negować przekop mierzei,przecież to chyba jest
        bardzo istotne dla ukochanego miasta.
    • Gość: gosc Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.09, 10:18
      jestem za, tylko pytanie czy to nie jest kielbasa wyborcza
    • Gość: poliryj Dlaczego Pan Nowaczyk jak byl wojtem gminy elblag. IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.09, 13:29
      ... nie wyremontowal drogi do Suchacza?
      ... nie wykazal sie inicjatywa ratowania koleji nadzalewowej?

A moze byly jakies dzialania? Ale jakie? Generalnie jak byly to
      bezefektowne, a o takich lepiej nie gadac.
    • Gość: szary elblążanin Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: 77.255.17.* 29.09.09, 17:14
      Pan Mańkut był przeciwny ale to on i jego koledzy z sld (czyli także Słonia czy Dziewałtowski) załatwili że Elbląg ma gó... a nie stolice wojewodztwa. Ja bym zaufał Nowaczykowi, gdy był wójtem jego gmina znakomicie sie rozwianela powininen poradzic sobie i z miastem. A jak nie to sie go rozliczy szybciutko ;)
      • Gość: marek Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.elblag.vectranet.pl 29.09.09, 18:45
        Panowie na każdego,tylko nie na eksponaty muzealne z poprzedniej epoki,z dwojga
        złego oczywiście Nowaczyk,a ten sejmik to niech olsztyniacy sobie wsadzą w dupę.
    • Gość: Animeks Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.09, 19:50
      Panie Marku, byle nie komuchy! Nowaczyk eksponatem nie jest może to jest odpowiedni człowiek nareszcie
      • Gość: marek Do Animexa IP: *.elblag.vectranet.pl 30.09.09, 18:41
        Pisząc 'eksponaty muzealne'MIALEM NA MYSLI LUDZI POKROJU MANKUTA,NOWACZYK DO
        NICH NIE NALEZY:)
    • Gość: Roman Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.09, 20:17
      Sam nie wiem co o tym myśleć. Co takiego daje nam sejmik wojewódzki? Nie wiem, dlatego pytam.
      • Gość: gosc Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.elblag.vectranet.pl 29.09.09, 20:53
        Jedno jest pewne na pewno znowu powrocimy na mapy pogody, bo
        ostatnio nawet na mapie szczegolowej TVN nas nie widac. O zgrozo,
        wojew. szuwarkowe posiada tylko... Mikołajki. Kto widzial to
        potwierdzi, czy to jakis zart ze strony TVN meteo?
    • Gość: Inny gość Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.09, 22:50
      To prawda, chciałem do nich zadzwonić do Szkla Kontaktowego i zwrócić im na to uwagę, ale nie mogę się dodzwonic.

Śmiech na sali, zeby nie było 2 najwiekszych miast.
      • Gość: AborygenMiejscowy socjalizm z ludzka twarzą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.09, 07:41
        Parafianie - przestańcie pieprzyć bez sensu. Bo albo wybieracie socjalizm "z
        ludzką twarzą" albo tworzycie księżycowe przedsięwzięcia w rodzaju przekopów,
        portów, stref - które bardziej przypominają zeszłą epokę i specjalistów od niej
        po akademii jednego maja. Chcielibyście nadal funkcjonować w socjaliźmie ale ze
        sklepami i gospodarka rodem z kapitalizmu. No czas by już wyrosnąć z mrzonek i
        stać się człowiekiem odpowiedzialnym za swe czyny i słowa.
        • Gość: napisawszy Re: socjalizm z ludzka twarzą IP: 172.16.11.* 30.09.09, 11:24
          Czyli co w prostych słowach AM masz na myśli?...te Twoje zawoalowane
          wypowiedzi są niczym z innej epoki.
      • Gość: napisawszy Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: 172.16.11.* 30.09.09, 11:35
        Przyznaję, że nie wiem na ile pojawienie się sejmiku wojewódzkiego w
        Elblągu zmieniłoby nasze położenie nie tylko na mapie pogodowej. ;))
        Zdecdydowanie bardziej zasadnym byłby Urząd Marszałkowski i wtedy
        faktycznie moglibyśmy powiedzieć o dwuwładzy w tym województwie,
        która od samego początku mieć miejsce powinna. Ale o tym, to już
        wiele razy pisaliśmy, więc tylko się powtarzam.
    • Gość: ciekawy Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: 94.254.195.* 30.09.09, 15:15
      Rozumiem, że sejmik wojewódzki żadnej znaczącej funkcji nie pełni, tak?
      Faktycznie Urząd Marszałkowski byłby bardziej wskazany.
    • Gość: Morążanin Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.chello.pl 30.09.09, 17:18
      Urząd Marszałkowski jest najważniejszą spośród instytucji wojewódzkich, więc jest chyba oczywiste, że powinien być w największym mieście województwa. Przeniesienie Sejmiku do Elbląga popieram - zyska na tym Morąg, który będzie w końcu zauważony przez notabli regionalnych, jako że jest dokładnie w połowie drogi między Olsztynem a Elblągiem. Radni wojewódzcy z Olsztyna i okolic oraz urzędnicy będą przejeżdżać przez moje miasto i może będzie im bardziej zależeć na jego rozwoju. A swoją drogą, proponuję aby część spotkań, konferencji itp. organizować właśnie w Morągu - mamy świetnie odrestaurowany ratusz, zamek, pałac - miejsce się znajdzie. Skoro posiedzenie organizacji międzynarodowej (Euroregion Bałtyk) można zorganizować w o wiele mniejszym Rynie, to Morąg wcale nie jest gorszy.
      • alfik45 Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac 30.09.09, 18:46
        Ja proponuję zlikwidować szuwarowo-bagienne,Olsztyn do sciany wschodniej,Elblag
        do Pomorza i po problemach,dlaczego mamy wspierac nie nasz region,niech się
        udławią swoimi urzędami,moze wreszcie olsztyniacy przejrzą na oczy i
        zrozumieją,co stracili.
    • Gość: spostrzegawczy! Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.10.09, 19:06
      Na zdjęciu widać, że panu Nowaczykowi odbiła palma.
    • Gość: :) Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.10.09, 22:57
      Hehe, faktycznie palma ładnie się wpisała w kadr.
      Pan Grzesiu jak widać bardzo chce zostać prezydentem. :P
      • alfik45 Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac 02.10.09, 20:16
        W sondazach przedwyborczych przewagę ma komuch Witold,to zgroza,jezeli zostanie
        wybrany.
        • Gość: qwerty Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.10.09, 20:36

Nie ma przecież żadnych sondaży przedwyborczych
          Bo chyba sondy na portalu nie nazywasz sondażem
          • Gość: karol Re:Dlaczego Sejmika nie Urząd Marszałkowski?? IP: *.chello.pl 03.10.09, 23:37
            Tak jest np.w dwóch województwach??
    • Gość: MAX Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.elblag.vectranet.pl 04.10.09, 21:04
      DO JASIOU POPIERAM MASZ RACJĘ DO KITU Z TYM WOJEWÓDZTWEM
    • Gość: do qwerty Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.09, 23:25
      jakby nie bylo to takie sondy nie napawaja optymizmem.
      swoja droga ten Gintowt-Dziewaltowski to kim jest i co zrobil dla Elblaga?
      • Gość: regres Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: *.elblag.vectranet.pl 05.10.09, 20:45
        To kawał chama i ignoranta,w powłoce inteligenta i omnibusa,to były pierwszy
        sekretarz komitetu miejskiego PZPR w Elblągu,później przewodniczący elbląskiej
        SDRP I SLD,później prezes SM"Zakrzewo",następnie prezydent miasta Elbląga(po
        baranie Gburzyńskim),"dzięki" niemu miasto zyskało polbrukowe chodniki,przez co
        wybil się na posła i tkwi już chyba trzecia kadencję,tylko tak naprawdę nie wiem
        ,dlaczego jest wybierany.Ten facet,jako prezydent miasta ,był przeciwnikiem
        utworzenia w Elblągu samodzielnej specjalnej strefy ekonomicznej i gorącym
        orędownikiem przyłączenia naszego miasta do szuwarów,za jego kadencji i dzięki
        jego sugestiom,rada miasta Elbląga wydała oficjalna decyzję(w imieniu nas
        wszystkich)o przyłączeniu nas do olsztyńskiego.To tak pokrótce o tym
        osobniku,który na pierwszym miejscu miał,ma i będzie miał czubek własnego
        nosa.Jeszcze jedno,byłbym zapomniał,jest on przeciwnikiem przekopu przez mierzeję.
        • Gość: napisawszy Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac IP: 172.16.11.* 06.10.09, 10:55
          W nawiązaniu do tego, co napisał regres, to przede wszystkim uważam,
          że W. Gintowt-Dziewiałtowki nie dopilnował, aby Elbląg współrządził
          w woj. warmińsko-mazurskim (a mógł i jego obowiązkiem było tego
          dopilnować). O to mam do Gintowta-Dziewiałtowskiego największy żal
          (on już po prostu myślami był w W-wie, a nie ciekawił go już
          elbląski interes). Właśnie dzięki temu zostaliśmy zredukowani do II,
          a może i III ligi.
          • alfik45 Re: Sejmik wojewódzki w Elblągu? Deklaracja Nowac 07.10.09, 18:10
            Proponuję odłaczyc się od tego syfu i przylaczyc nasze miasto do
            pomorskiego,moze nie bedzie lepiej,ale normalniej,buraki nie beda mieli juz
            czego wysysać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka