Gość: nina IP: *.elblag.dialog.net.pl 30.11.04, 09:06 Czy ktoś wie jakie elbląskie firmy biorą udział w budowie Zielonych Tarasów? Dzięki, z góry, za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
francuz_el Re: Zielone Tarasy 01.12.04, 11:59 A co za różnica, najważniejsze, że są. Wystarczy podejść i popatrzeć na sprzęt i ubiór pracujących. Ja pamiętam, że na pewno BAZTRA była, bo wywozili ziemię :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mrjulek Re: Zielone Tarasy 02.12.04, 23:28 a moze wiadomo juz jest jakie sklepy beda tam oprocz Kauflandu(we Wroclawiu to tylko niemiecka 'biedronka', u nas pewnie bedzie tez takie badziewie:/) i multikina (no w sumie to nie sklep). pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Zielone Tarasy 03.12.04, 01:18 No i co z tego, że będzie tam badziewie, jak w każdym hipermarkecie? Przynajmniej wszystkie filmy będą i to w odpowiednim czasie. Mi więcej nie potrzeba. Sklepy jakie będą, takie będą. Okaże się w marcu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
posejdon_el Re: Zielone Tarasy 03.12.04, 01:41 " Głównymi najemcami są: Kaufland, Cinema City, Jysk, Domar Bydgoszcz i inni. Centrum to także galeria handlowa w której znajdą się znane marki odzieżowe. Do wynajmu pozostała jedynie ostatnia pow. handlowa o powierzchni 125 m2. " Kaufland nie jest az takim badziewiem, nie porownywalbym wogole tego do Biedronki, spowoduje pewnie upadek Hetmana i spadek klientow w pobliskim Royal Markecie. Odpowiedz Link Zgłoś
mrjulek Re: Zielone Tarasy 03.12.04, 11:25 mi za kazdym razem jak bylem w Kauflandzie we Wroclawiu, to takie skojarzenie przychodzilo do glowy: Kaufland - deutsche biedronka:) ale nic to, zobaczymy jak bedzie w Elblagu:), mam nadzieje ze bedzie warto tam zajrzec od czasu do czasu po filmie w kinie:))) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
posejdon_el Re: Zielone Tarasy 03.12.04, 12:21 Ja licze na dobre sklepy z ciuchami, ktorych jeszcze nie ma w Ogrodach:) czy tez w centrum miasta. Ale jak mi kolejny CCC powstanie to zwariuje:| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinnn Re: Zielone Tarasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 15:03 Ciekawe jak sprawdzi się CinemaCity w Elblągu i te 6 sal kinowych. Jak się idzie do Światowidu to aż strach, takie pustki. No, ale może elblązanie się obudzą i będą korzystac z rozrywek im oferowanych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
fx_el Re: Zielone Tarasy 03.12.04, 19:10 wszystko zależy od ceny biletów. jak widać te w światowidzie już chyba są za drogie skoro mamy taką frekwencję .... pewnie na początku jak otworzą to bedzie szał bo każdy będzie chciał się tam choć raz wybrać. wraz z upływem czasu pewnie i tam bedą pustki, bo biltey bedą pewnie droższe niż w światowidzie .... Odpowiedz Link Zgłoś
posejdon_el Re: Zielone Tarasy 04.12.04, 08:47 Ja sie nie zgodze z tymi pustkami w Swiatowidzie. Odpowiedz Link Zgłoś
posejdon_el Re: Zielone Tarasy 04.12.04, 08:50 Nie mowie tu o 100% fekwencji, ale przynajmniej jak ja chodze to jest 1/3 sali zawsze pelna. Zdarzaja sie wyjatki ze jest mniej ludzi, ale tez sa przeciez takie ze sala jest wypelniona. Poza tym statystyka mowi, ze zle nie jest. Co do multikina sadze ze sie stanie motorem napedzajacym ludzi do kina - tak jak w calej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Zielone Tarasy 04.12.04, 11:53 Na pewno więcej osób będzie chodzić do kina, bo repertuar się poszerzy. Obecna frekwencja wynika z tego, że zanim w Elblągu pojawi się dany film, w 3mieście już jest od dawna i ludzie, którzy chcieliby go obejrzeć już go dawno widzieli właśnie tam. Teraz już nikomu nie będzie się chciało wyjeżdżać, skoro i tu i tam będzie to samo. A jeżeli chodzi o statystyki, to w tym roku zanotowano znaczny wzrost liczby widzów, to chyba nawet o parędziesiąt procent. Odpowiedz Link Zgłoś
fx_el Re: Zielone Tarasy 04.12.04, 16:45 uważam, że cena biletów będzie głównym kryterium. raczej mało jest osób, które jedynie jadą do 3miasta na film i zaraz wracają. grupę, która ogląda filmy w kinach w 3mieście stanowią raczej ludzie studiujący tam i wracający do domu raz na jakiś czas .... a fakt, że zwiększyła sie w tym roku frekwencja w kinach to duża zasługa deszczowej pogody. ta sama pogoda spowodowała np spadek sprzedaży piwa no ale zobaczymy pożyjemy .... :) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Zielone Tarasy 17.12.04, 00:20 www.budizol.com.pl/index.php?strona=130 Jakoś nie zauważyłem tej podstrony wcześniej... dobrze, że mają udokumentowaną każdą zmianę na placu budowy :-) Odpowiedz Link Zgłoś