Dodaj do ulubionych

Zielone Tarasy

IP: *.elblag.dialog.net.pl 30.11.04, 09:06
Czy ktoś wie jakie elbląskie firmy biorą udział w budowie Zielonych Tarasów?
Dzięki, z góry, za informacje.
Obserwuj wątek
    • posejdon_el Re: Zielone Tarasy 01.12.04, 08:14
      Wlasnie, mnie to tez interesuje.
      • francuz_el Re: Zielone Tarasy 01.12.04, 11:59
        A co za różnica, najważniejsze, że są. Wystarczy podejść i popatrzeć na sprzęt i
        ubiór pracujących. Ja pamiętam, że na pewno BAZTRA była, bo wywozili ziemię :-)
        • mrjulek Re: Zielone Tarasy 02.12.04, 23:28
          a moze wiadomo juz jest jakie sklepy beda tam oprocz Kauflandu(we Wroclawiu to
          tylko niemiecka 'biedronka', u nas pewnie bedzie tez takie badziewie:/) i
          multikina (no w sumie to nie sklep).

pzdr.
          • francuz_el Re: Zielone Tarasy 03.12.04, 01:18
            No i co z tego, że będzie tam badziewie, jak w każdym hipermarkecie?
            Przynajmniej wszystkie filmy będą i to w odpowiednim czasie. Mi więcej nie
            potrzeba. Sklepy jakie będą, takie będą. Okaże się w marcu :-)
            • posejdon_el Re: Zielone Tarasy 03.12.04, 01:41
              "
              Głównymi najemcami są: Kaufland, Cinema City, Jysk, Domar Bydgoszcz i inni.
              Centrum to także galeria handlowa w której znajdą się znane marki odzieżowe.
              Do wynajmu pozostała jedynie ostatnia pow. handlowa o powierzchni 125 m2. "

Kaufland nie jest az takim badziewiem, nie porownywalbym wogole tego do
              Biedronki, spowoduje pewnie upadek Hetmana i spadek klientow w pobliskim Royal
              Markecie.
              • mrjulek Re: Zielone Tarasy 03.12.04, 11:25
                mi za kazdym razem jak bylem w Kauflandzie we Wroclawiu, to takie skojarzenie
                przychodzilo do glowy: Kaufland - deutsche biedronka:) ale nic to, zobaczymy
                jak bedzie w Elblagu:), mam nadzieje ze bedzie warto tam zajrzec od czasu do
                czasu po filmie w kinie:)))

pzdr.
                • posejdon_el Re: Zielone Tarasy 03.12.04, 12:21
                  Ja licze na dobre sklepy z ciuchami, ktorych jeszcze nie ma w Ogrodach:) czy
                  tez w centrum miasta.
                  Ale jak mi kolejny CCC powstanie to zwariuje:|
    • Gość: Martinnn Re: Zielone Tarasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 15:03
      Ciekawe jak sprawdzi się CinemaCity w Elblągu i te 6 sal kinowych. Jak się idzie
      do Światowidu to aż strach, takie pustki. No, ale może elblązanie się obudzą i
      będą korzystac z rozrywek im oferowanych ;-)
      • fx_el Re: Zielone Tarasy 03.12.04, 19:10
        wszystko zależy od ceny biletów. jak widać te w światowidzie już chyba są za
        drogie skoro mamy taką frekwencję ....
        pewnie na początku jak otworzą to bedzie szał bo każdy będzie chciał się tam
        choć raz wybrać. wraz z upływem czasu pewnie i tam bedą pustki, bo biltey bedą
        pewnie droższe niż w światowidzie ....
        • posejdon_el Re: Zielone Tarasy 04.12.04, 08:47
          Ja sie nie zgodze z tymi pustkami w Swiatowidzie.
          • posejdon_el Re: Zielone Tarasy 04.12.04, 08:50
            Nie mowie tu o 100% fekwencji, ale przynajmniej jak ja chodze to jest 1/3 sali
            zawsze pelna. Zdarzaja sie wyjatki ze jest mniej ludzi, ale tez sa przeciez
            takie ze sala jest wypelniona.

Poza tym statystyka mowi, ze zle nie jest.

Co do multikina sadze ze sie stanie motorem napedzajacym ludzi do kina - tak
            jak w calej Polsce.
            • francuz_el Re: Zielone Tarasy 04.12.04, 11:53
              Na pewno więcej osób będzie chodzić do kina, bo repertuar się poszerzy. Obecna
              frekwencja wynika z tego, że zanim w Elblągu pojawi się dany film, w 3mieście
              już jest od dawna i ludzie, którzy chcieliby go obejrzeć już go dawno widzieli
              właśnie tam. Teraz już nikomu nie będzie się chciało wyjeżdżać, skoro i tu i
              tam będzie to samo. A jeżeli chodzi o statystyki, to w tym roku zanotowano
              znaczny wzrost liczby widzów, to chyba nawet o parędziesiąt procent.
              • fx_el Re: Zielone Tarasy 04.12.04, 16:45
                uważam, że cena biletów będzie głównym kryterium. raczej mało jest osób, które
                jedynie jadą do 3miasta na film i zaraz wracają. grupę, która ogląda filmy w
                kinach w 3mieście stanowią raczej ludzie studiujący tam i wracający do domu raz
                na jakiś czas ....

a fakt, że zwiększyła sie w tym roku frekwencja w kinach to duża zasługa
                deszczowej pogody. ta sama pogoda spowodowała np spadek sprzedaży piwa

no ale zobaczymy pożyjemy .... :)
                • francuz_el Re: Zielone Tarasy 17.12.04, 00:20
                  www.budizol.com.pl/index.php?strona=130
                  Jakoś nie zauważyłem tej podstrony wcześniej... dobrze, że mają udokumentowaną
                  każdą zmianę na placu budowy :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka