Gość: Lucek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 11:33 ?????????// Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Elbinger Re: Kiedy oficjalne oddanie linni tramwajowej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 11:37 Nie wiem. Ale w ostatni wtorek widziłem już tramwaj przejeżdżający Ogólna, ale bez osoób, więc pewnie testowali. To oznacza, że już w najbliższych dniach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiou Re: Kiedy oficjalne oddanie linni tramwajowej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 12:14 Ja takowy tramwaj testowy widziałem ze 2 tygodnie temu i też miałem nadzieję, że to kwestia kilku dni... z tego co widzę, to trwają już tylko prace nad uporządkowaniem pasa pomiędzy torowiskiem a jezdniami (nawożenie ziemi, sadzenie krzewów itp :)). A nie wiecie co stanie się z dotychczas używanymi pierwszymi (od pętli) przystankami na Płk. Dąbka? Zauważyłem, że od nowo wybudowanych dzieli je jakieś 200 metrów... chyba głupotą byłoby je zostawiać?? Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Kiedy oficjalne oddanie linni tramwajowej? 08.12.06, 12:16 Myślę że około 13 - 20 grudnia, ale pewności nie mam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltram Re: Kiedy oficjalne oddanie linii tramwajowej? IP: *.bredband.aland.net 08.12.06, 17:37 Otwarcie podobno 21 grudnia. Obydwa przystanki przy Płk. Dąbka zostaną, mimo że odległość między nimi wynosi tylko 100 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiou Re: Kiedy oficjalne oddanie linii tramwajowej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 17:47 Echh... mówi się, że większość przystanków w Elblągu ustawiona jest zbyt blisko siebie, a tu jeszcze takie jaja... Zamiast być szybkim środkiem komunikacji miejskiej wizją tramwaju w naszym mieście jest chyba pojazd tylko dla emerytów i rencistów... Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Kiedy oficjalne oddanie linii tramwajowej? 08.12.06, 18:45 Gość portalu: jasiou napisał(a): > Echh... mówi się, że większość przystanków w Elblągu ustawiona jest zbyt blisko > > siebie, a tu jeszcze takie jaja... Zamiast być szybkim środkiem komunikacji > miejskiej wizją tramwaju w naszym mieście jest chyba pojazd tylko dla emerytów > i rencistów... >A skoro tak, to zlikwidujmy linię nr.3 i 5 >bo obie służą głownie młodzieży szkolnej :) >Ale skoro uważasz że tramwajami jeźdżą, emeryci i renciści to ta likwidacja, ma sens :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiou Re: Kiedy oficjalne oddanie linii tramwajowej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 20:09 Oczywiście w tym, co napisałem było trochę ironii... ja wiem, że tramwajami jeżdżą wszyscy, no ale myslę że marginalizuje się rolę tego środka jako SZYBKIEGO. Z moich obserwacji wynika, że tramwaj w Elblągu naprawde może szybko jeździć, ale fatalny (niepotrzebnie powolny) rozkład jazdy, kompletny brak synchronizacji ze światłami... no i te przystanki- 100 metrów- przecież to śmieszne!! Niektórym naprawdę zależy na czasie... cieszę się, że dba się o wszystkich- niskopodłogowe, wygodne tramwaje to napewno ułatwienie dla osób niepełnosprawnych i starszych, ale niech służy wszystkim :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltram Re: Kiedy oficjalne oddanie linii tramwajowej? IP: *.bredband.aland.net 08.12.06, 21:44 Czas jazdy na 4 i 5 ma być skrócony od nowego rozkładu. A co do przystanków przy Węgrowskiej, to ich budowa była podobno sponsorowana przez pobliski supermarket. Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Kiedy oficjalne oddanie linii tramwajowej? 09.12.06, 14:41 A już myślałem że przez pobliską szkołę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serq Re: Kiedy oficjalne oddanie linii tramwajowej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 15:29 www.portel.pl/artykul.php3?id_akt=21298&id_dz=1 Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Nieładnie :( 12.12.06, 15:54 Dlaczego mnie dublujesz ? To ja zapodałem ten artykuł w swoim poscie, a ty się wpraszasz na chama :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serq Re: Nieładnie :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 21:06 o co Ci chodzi ;) jest pol godziny roznicy Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Nieładnie :( 12.12.06, 21:41 Tak, bo to ja pierwszy zapodałem ten temat :) Ale dla gościa Lucka nie ma to żadnego znaczenia :( Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Prasa, a pesa 12.12.06, 22:02 Zastanawiam się tylko dlaczego prasa nie podaje, że przybył oto kolejny wagon z pesy do Elbląga, myslałem, że są dwa, a tutaj niespodzianka, juz trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TJ Re: Prasa, a pesa IP: *.chello.pl 13.12.06, 08:02 Gdzies czytalem ze wszystkie wagony maja pojawic sie do konca roku. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Prasa, a pesa 13.12.06, 08:32 Tyle to ja wiem .... ale chyba widzisz, że mnie interesują konkrety? Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Prasa, a pesa 13.12.06, 10:45 Bez przesady, kolejny tramwaj to żaden news dla prasy, skoro zaraz będzie uroczyste otwarcie nowej linii i prezentacja 121N. Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: Prasa, a pesa 13.12.06, 14:56 Dokładnie, bez przesady z tymi "owacjami" dla każdego tramwaju z osobna. Będzie oddanie Ogólnej oraz prezentacja taborów 21 grudnia i wtedy będzie cała pompa. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Prasa, a pesa 13.12.06, 16:25 Tylko, że pewnie będzie to w godzinach pracy mojej :| Odpowiedz Link Zgłoś
nervenarzt Re: Prasa, a pesa 13.12.06, 16:38 michal_el napisał: > Tylko, że pewnie będzie to w godzinach pracy mojej :| Jezuu... a nie jest to dzien wolny od pracy??? W takim razie musisz wziac urlop okolicznosciowy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Prasa, a pesa 13.12.06, 18:39 Wszyscy Elblążanie będą musieli wziąść urlop :] Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Prasa, a pesa 13.12.06, 19:06 The_jazz, "tabor" nie występuje w liczbie mnogiej ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: Prasa, a pesa 13.12.06, 23:50 Współczuję Nerven ;) Ja mam w tym czasie wolne! :D Francuz, przyjeżdżasz? :> Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Prasa, a pesa 14.12.06, 00:20 Zobaczę, czy mam w czwartek zajęcia. Wychodzi na to, że raczej tak, więc na czwartkowym otwarciu mnie nie będzie. Kto w ogóle wymyśla taką absurdalną datę na uroczyste otwarcie. Chociaż z drugiej strony można później liczyć na opisanie tego we wszystkich piątkowych, a więc najczęściej oglądanych/czytanych/słuchanych mediach. Odpowiedz Link Zgłoś