Dodaj do ulubionych

Kolejny nowy hotel

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 08:13
www.info.elblag.pl/index1.php?id=news_&wybrano=8701&idkat=5
Obserwuj wątek
    • Gość: ! Re: Kolejny nowy hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 09:01
      a ktos wie moze co buduja przy ul. Stary Rynek? to hotel czy kamieniczki jakies
      • Gość: as Re: Kolejny nowy hotel IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.03.07, 12:38
        gdzieś Ty się chował, żes się teraz obudził? Na Starym Rynku między Bednarską i
        Studzienną powstaje hotel z parkigiem podziemnym - Vavaldi II czy jak mu tam:P
        • Gość: gosc Re: Kolejny nowy hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 13:02
          Na portelu podaja ze hotel bedzie mial co najmniej 5 kondygnacji, wiec nie
          wiadomo do konca ile. Rzeczywiscie nie jest tam za duzo miejsca no i powinno
          znalezc sie cos tam wysokiego jak to w centrum co najniej 10 pieter.
    • Gość: Kac Re: Kolejny nowy hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 15:22
      te hotele przede wszystkim są stosunkowe tanie
    • generallo Re: Kolejny nowy hotel 02.03.07, 15:43
      Wiem,wiem wczoraj mówiono o tym na TV Elbląskiej ;)
      Hotel ma powstać na rogu 3 maja i Grunwaldzkiej,
      ale na jego oddanie do użytku poczekamy ze 2 lata.
      • elblazanin_18 Re: Kolejny nowy hotel 02.03.07, 20:02
        Cholera, że też nie ma żadnych wizualizacji tych nowych hoteli (tj. Vivaldi II,
        Irysa, no i tego w kwartale Wieżowa-Kowalska-Przymurze) ;-(
        • Gość: alfik Re: Kolejny nowy hotel IP: *.elb.vectranet.pl 02.03.07, 20:24
          Walentynowicz cos kuleje z budową,chyba ma klopoty z kredytowaniem budowy,mozna
          zauwazyc zastoj.
          • francuz_el Re: Kolejny nowy hotel 02.03.07, 23:32
            Nie zastój tylko mróz. Zimą ciężko prowadzić prace budowlane.
            • Gość: alfik Re: Kolejny nowy hotel IP: *.elb.vectranet.pl 03.03.07, 15:03
              Francuz,mroz?Gdzie ty czujesz mroż?Przeciez na budowie obok,u Mytycha praca
              wre,az milo,jestes chyba malo wtwjemniczony:)
              • ferdek.schichau Re: Kolejny nowy hotel 03.03.07, 17:36
                Fakt, francuz chyba rzadko bywasz w Elblagu.
                Nowe wiesci:
                www.info.elblag.pl/index1.php?id=news_&wybrano=8708&idkat=5
                • elblazanin_18 Re: Kolejny nowy hotel 03.03.07, 21:30
                  odnośnie tej stacji, myślę że to dobry pomysł;

może w końcu władze zajmą się problemem tych zdewastowanych terenów przy
                  Mazurskiej,

chociaż szczeże mówiąc to wątpię...,

ponieważ w MPZP te tereny wokół są przeznaczone pod usługi wodne, obsługi
                  żeglugi itp., skupione wokół tej smiesznej wyspy (a kiedy się tam pojawi
                  żegluga, to Bóg jeden raczy wiedzieć..., jedno jest pewne - napewno nieprędko);

władze mają teraz inne priorytety :/

ale wracając do tej stacji, z jednej strony to dobrze (może konkurencja będzie
                  większa), ale z drugiej niekoniecznie (widziałem badania, mówiące o tym, że w
                  Polsce jest za dużo stacji w przeliczeniu na liczbe samochodów, dlatego marże
                  wysokie, a co za tym idzie ceny...)
                  • francuz_el Re: Kolejny nowy hotel 04.03.07, 02:28
                    Oczywiście że nie bywam za często i wcale tego nie ukrywam. Co do Viwaldiego II,
                    to ja się nie spodziewałem, że do wiosny wyjdą poza fundamenty. Ja bym się o tą
                    inwestycję nie martwił.

Parking dwukondygnacyjny? Śmiechu warte, ciekawe kto to kupi. Pewnie skończy się
                    na braku oferentów i działka zostanie odstąpiona naszemu ulubionemu deweloperowi.

Stacja benzynowa na Mazurskiej również najbardziej trafionym pomysłem nie jest.
                    Jakie problemy są ze sprzedażą tereny na ten sam cel u zbiegu Browarnej i Trasy
                    UE...
                  • matko74 Re: Kolejny nowy hotel 05.03.07, 11:44
                    cyt. "ale wracając do tej stacji, z jednej strony to dobrze (może konkurencja
                    będzie
                    większa), ale z drugiej niekoniecznie (widziałem badania, mówiące o tym, że w
                    Polsce jest za dużo stacji w przeliczeniu na liczbe samochodów, dlatego marże
                    wysokie, a co za tym idzie ceny...)"

Jaka w tym logika? Chyba właśnie im większa konkurencja, tym niższe marże.
                    • francuz_el Re: Kolejny nowy hotel 05.03.07, 13:43
                      Już nie raz mogliśmy się przekonać, że stacje benzynowe potrafią się dogadać i
                      wyrównać mniej więcej ceny między sobą tak, że każdy będzie zadowolony ze
                      swojego kawałka tortu. Zresztą w Elblągu tych stacji wcale nie jest szczególnie
                      dużo.

PS Jakoś nie zdziwię się, jeżeli ten teren kupi CLEANER. Już od dawna brakuje mu
                      miejsca...
                • elblazanin_18 Re: Kolejny nowy hotel 03.03.07, 21:31
                  odnośnie parkingu;

ciekawe o który chodzi - ten otoczony żywopłotem, czy ten na tyłach Izby
                  Skarbowej ???
                  • the_jazz Re: Kolejny nowy hotel 04.03.07, 02:16
                    Ten otoczony żywopłotem.
                • Gość: El xxxxxxxxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 07:26
                  Od planu do realizacji długa droga, kto kupi teren pod stację benzynową na skrzyżowaniu Odrodzenia z Mazurską, skoro teren przy Trasie Unii Europejskiej ze skrzyżowaniem z Browarną czeka od 4 lat pod taką zabudowę.
    • Gość: eryk Re: Kolejny nowy hotel IP: *.dyn.optonline.net 10.03.07, 18:38
      czekam na otwrcie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka