Gość: zainteresowany IP: *.elb.vectranet.pl 23.11.08, 00:43 chętnie kupię owczarka długowłosego, czy zna ktoś może hodowlę w pobliżu bądź osobę prywatną która posiada tą rasę, oczywiście w niedużej odległości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: owczarek Re: owczarek IP: *.elb.vectranet.pl 23.11.08, 09:57 A czy bedziesz o tego psa dbał jak nalezy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: owczarek IP: *.elb.vectranet.pl 23.11.08, 12:53 mieliśmy owczarka, sunię, kupiliśmy ją 2 tygodnie temu, niestety miała wadę genetyczną i mimo 2 operacji zdechła nam. Ale wiemy teraz że chcemy owczarka, suczkę, bo to bardzo mądre psiaki. Szukaliśmy na allegro ale wszystkie ogłoszenia są albo ze środkowej Polski albo południowej. No i niestety nie możemy się skontaktować z osobami które nam pieska sprzedały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel1478 Re: owczarek IP: *.elb.vectranet.pl 23.11.08, 13:03 www.allegro.pl/item479116900_owczarek_niemiecki_dlugowlosy_szczenieta_rodow.html Ogłoszenie z Iławy ;) Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: owczarek IP: *.elb.vectranet.pl 23.11.08, 13:08 no rzeczywiście piękne psiaki ale mi chodzi o pieska bez rodowodu, na allegro znalazłem najbliżej w Ostródzie, ale nie wszyscy dają ogłoszenia na allegro więc może ktoś słyszał o pieskach w okolicach Elbląga (nie chodzi mi o profesjonalne hodowle owczarków za min 1500zł) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżnik Re: owczarek IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.11.08, 13:28 Myśle ze Ostródę mozna zaliczyć w tym przypadku do okolic Elbląga- samochodem max godzina jazdy Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: owczarek 23.11.08, 14:05 mam owczarki od wielu lat choć nie jestem hodowcą, poradzić mogę jedynie abyście nie kupowali u przypadkowych ludzi, z nieznanej hodowli, prawdziwi hodowcy niechętnie sprzedają psy bez rodowodów, są potem często kłopoty, najczęściej ze stawami biodrowymi (są badania na dysplazję), przewodem pokarmowym, trzeba obejrzeć rodzeństwo, rodziców i miejsce gdzie przebywają te psiaki, unikać należy skrzyżowań suki z synem itp (bardzo często), doskonałym źródłem informacji o sprzedających i możliwości nabycia są miejscowe przychodnie weterynaryjne, nie twierdzę , że psina musi mieć rodowód, ale wielu ludzi hoduje tzw wilczury , ważne dla nich jest aby pies był duży, groźny i dobrze się sprzedał, nie obchodzi ich co pies ma pod deklem, a z tym przy różnych niedozwolonych kombinacjach bywa różnie(tu uwaga na małe dzieci), czasami można tanio kupić piękne i mądre szczeniaki z policji albo innych służb, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: owczarek 23.11.08, 14:09 i lepiej tak dużego psa wziąć wiosną , wcześniej go często odwiedzając, pomoc dobrego weterynarza na początku również polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: owczarek IP: *.elb.vectranet.pl 23.11.08, 14:13 teraz już na pewno będziemy uważać szczególnie że nie możemy się skontaktować z osobami, które nam psiaka sprzedały. Na allegro jest wiele ofert osób które hodują owczarki, niekoniecznie z rodowodem, ale mają dobre opinie i zajmują się tym już parę ładnych lat. Mam nadzieję że uda nam się zdobyć ładną sunie. Ta też była śliczna i widać że mądry psiaczek ale cóż PS. wielkie dzięki weterynarzom z ul. Robotniczej (za rynkiem), robili co mogli a do tego nie zdarli kaski, naprawdę polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: owczarek IP: *.elb.vectranet.pl 24.11.08, 11:13 A może jest ktoś na forum kto brał owczarka z ogłoszenia na portelu? nie możemy się z nimi skontaktować, telefon nie odpowiada. Piesek był brany z Braniewa. No i jeszcze raz może ktoś wie czy ktoś ma owczarki długowłose na przedaż? Odpowiedz Link Zgłoś