IP: *.elb.vectranet.pl 23.11.08, 00:43
chętnie kupię owczarka długowłosego, czy zna ktoś może hodowlę w pobliżu bądź
osobę prywatną która posiada tą rasę, oczywiście w niedużej odległości?
Obserwuj wątek
    • Gość: owczarek Re: owczarek IP: *.elb.vectranet.pl 23.11.08, 09:57
      A czy bedziesz o tego psa dbał jak nalezy?
      • Gość: zainteresowany Re: owczarek IP: *.elb.vectranet.pl 23.11.08, 12:53
        mieliśmy owczarka, sunię, kupiliśmy ją 2 tygodnie temu, niestety miała wadę
        genetyczną i mimo 2 operacji zdechła nam. Ale wiemy teraz że chcemy owczarka,
        suczkę, bo to bardzo mądre psiaki. Szukaliśmy na allegro ale wszystkie
        ogłoszenia są albo ze środkowej Polski albo południowej. No i niestety nie
        możemy się skontaktować z osobami które nam pieska sprzedały
        • Gość: pawel1478 Re: owczarek IP: *.elb.vectranet.pl 23.11.08, 13:03
          www.allegro.pl/item479116900_owczarek_niemiecki_dlugowlosy_szczenieta_rodow.html

Ogłoszenie z Iławy ;)

Pozdrawiam...
          • Gość: zainteresowany Re: owczarek IP: *.elb.vectranet.pl 23.11.08, 13:08
            no rzeczywiście piękne psiaki ale mi chodzi o pieska bez rodowodu, na allegro
            znalazłem najbliżej w Ostródzie, ale nie wszyscy dają ogłoszenia na allegro więc
            może ktoś słyszał o pieskach w okolicach Elbląga (nie chodzi mi o profesjonalne
            hodowle owczarków za min 1500zł)
            • Gość: podróżnik Re: owczarek IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.11.08, 13:28
              Myśle ze Ostródę mozna zaliczyć w tym przypadku do okolic Elbląga- samochodem
              max godzina jazdy
              • yadol Re: owczarek 23.11.08, 14:05
                mam owczarki od wielu lat choć nie jestem hodowcą, poradzić mogę jedynie abyście
                nie kupowali u przypadkowych ludzi, z nieznanej hodowli, prawdziwi hodowcy
                niechętnie sprzedają psy bez rodowodów, są potem często kłopoty, najczęściej ze
                stawami biodrowymi (są badania na dysplazję), przewodem pokarmowym, trzeba
                obejrzeć rodzeństwo, rodziców i miejsce gdzie przebywają te psiaki, unikać
                należy skrzyżowań suki z synem itp (bardzo często), doskonałym źródłem
                informacji o sprzedających i możliwości nabycia są miejscowe przychodnie
                weterynaryjne, nie twierdzę , że psina musi mieć rodowód, ale wielu ludzi hoduje
                tzw wilczury , ważne dla nich jest aby pies był duży, groźny i dobrze się
                sprzedał, nie obchodzi ich co pies ma pod deklem, a z tym przy różnych
                niedozwolonych kombinacjach bywa różnie(tu uwaga na małe dzieci), czasami można
                tanio kupić piękne i mądre szczeniaki z policji albo innych służb, powodzenia
                • yadol Re: owczarek 23.11.08, 14:09
                  i lepiej tak dużego psa wziąć wiosną , wcześniej go często odwiedzając, pomoc
                  dobrego weterynarza na początku również polecam
                • Gość: zainteresowana Re: owczarek IP: *.elb.vectranet.pl 23.11.08, 14:13
                  teraz już na pewno będziemy uważać szczególnie że nie możemy się skontaktować z
                  osobami, które nam psiaka sprzedały. Na allegro jest wiele ofert osób które
                  hodują owczarki, niekoniecznie z rodowodem, ale mają dobre opinie i zajmują się
                  tym już parę ładnych lat. Mam nadzieję że uda nam się zdobyć ładną sunie. Ta też
                  była śliczna i widać że mądry psiaczek ale cóż PS. wielkie dzięki weterynarzom z
                  ul. Robotniczej (za rynkiem), robili co mogli a do tego nie zdarli kaski,
                  naprawdę polecam
                  • Gość: zainteresowana Re: owczarek IP: *.elb.vectranet.pl 24.11.08, 11:13
                    A może jest ktoś na forum kto brał owczarka z ogłoszenia na portelu? nie możemy
                    się z nimi skontaktować, telefon nie odpowiada. Piesek był brany z Braniewa.
                    No i jeszcze raz może ktoś wie czy ktoś ma owczarki długowłose na przedaż?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka