iwonka.86 07.05.10, 13:58 tak sie właśni zastanawiam nad kupieniem dziecku "doroslego" łożka, wydaje mi się, że ma już mało za malo miejsca i jest mu nie wygodnie, w jakim wieku zamieniłyście łóżeczko na łóżko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lupa_87 Re: Dorosłe łóżko 07.05.10, 14:39 Nie napisałaś ile ma dziecko. Ja jakiś czas temu kupiła Krittera ale jeszcze synek śpi w turystycznym. Ma 2,5 roku. Śpi z otwartym włazem. Potem to turystyczne dam na kilka tygodni do jego pokoju i zobacze. Potem zacznę go kłaść do jego dorosłego łóżeczka. Może to i późno, ale nie widzę powodów aby się spieszyć. Jakoś nie spałabym jeszcze spokojnie jeśli wiem, że może wyjść z łóżka, łazić po mieszkaniu, spaść itp. a ja nawet nie usłyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Dorosłe łóżko 07.05.10, 14:45 >spaść itp. a ja nawet nie usłyszę. Jakby spadł to byś na pewno usłyszała.. wrzask Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka.86 Re: Dorosłe łóżko 07.05.10, 15:08 Dziecko ma dwa lata i od roku spi sam w pokoju w łozeczku, ma wyjęte szczebelki i jak sie obudzi to przychodzi do mnie, na szczęście nie łazi po domu od jakiegoś czasu mam wrażenie że ma mało miejsca dlatego zastanawiam się nad zmianą tylko nie wiem czy to nie za wcześnie Odpowiedz Link Zgłoś
edytataraszkiewicz Re: Dorosłe łóżko 07.05.10, 15:13 Ma 3 lata i spi z nami,choc ma swoje lozko Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Dorosłe łóżko 07.05.10, 15:04 moj maluch zawsze mial lozeczko turystyczne. od 3 tygodni spi z otwarytm wyjsciem, zeby rano mogl sam wyjsc. jak sie obudzi. w zlobku spi na materacu. takze powoli mysle o kupnie "doroslego" materaca i polozenie go na podlodze. (ma 18 miesiecy). Odpowiedz Link Zgłoś
miluniak Re: Dorosłe łóżko 07.05.10, 15:14 Ja córce zmieniłam łóżeczko na łóżko jak skończyła 14mscy. W łóżeczku miała już mało miejsca i w tym jest jej wygodniej. To wszystko zależy od tego czy dziecko wierci się w nocy czy śpi spokojnie. Paulinka nigdy nie spadła, ale pierwszej nocy dla pewności położyłam materac przy łóżku na szczęście nie był potrzebny Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: Dorosłe łóżko 07.05.10, 21:04 Moje dziecko przeszło z łóżeczka (turystycznego) na dorosłe łóżko w wieku 18 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: Dorosłe łóżko 07.05.10, 21:14 Syn miał dwa lata, córka 18 m-cy. Pewnie dłużej by spała w swoim niemowlęcym, ale niestety je rozniosła U nas od kiedy dzieciaki zaczynały spac w "dorosłych" łóżkach zdecydowanie lepiej śpią. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Dorosłe łóżko 08.05.10, 12:44 syn ma 2 i pol roku a lozko zmienilismy mu jakies 2 msc temu. w tamtym tez mial juz za malo miejsca a ze kawal z niego chlopa sie robi po tatusiu i ma posture 4 latka, zaczely pod nim pekac szczebelki od lozka, miejsca bylo w nim coraz mniej. zmienilismy, jestesmy zadowoleni, a dziecko chyba jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Dorosłe łóżko 08.05.10, 12:44 mialo byc, ze lozko zmienilismy mu 3 msc temu, nie dwa Odpowiedz Link Zgłoś
karmma Re: Dorosłe łóżko 09.05.10, 23:17 A jakie łóżka kupujecie 2-3 latkom? może jakieś linki podacie, szukam inspiracji do urządzenia pokoju mojego 2,5 latka. Odpowiedz Link Zgłoś