zuz-aka1 01.07.10, 09:57 potrzebuje kupić wóże3k parasolka do 2 letniego chłopca, jest dość wysoki; macie może jakieś sprawdzone propozycje?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zabulin Re: parasolka dla 2 latka 01.07.10, 10:39 To ozywiscie twoja sprawa, ale zadziwia mnie, ze chcesz inwestowac w wózek dla dwulatka. To juz chyba czas kiedy dzieci żegnają sie z wózkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ant-nat Re: parasolka dla 2 latka 01.07.10, 11:01 Racja. Wózek dla dwulatka to wyrzucenie kasy w błoto. Wybieraj więc najtańszy chyba że planujesz zostawić wózek dla kolejnego dziecka. Dwulatki wolą chodzić na nogach i warto ich do tego przyzwyczajać. Na długich spacerach wózek może się przydać więc im lżejszy i tani tym lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: parasolka dla 2 latka 01.07.10, 11:29 Tanie byleco - w końcu dwa lata to czas na wyrzucanie wózka a taka parasolka byłaby na sytuacje awaryjne, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: parasolka dla 2 latka 01.07.10, 22:32 Kup laufrada zamiast wózka. Moj syn od 3 miesięcy jeździ, ma 2 latka. Kilkukilometrowe spacery to dla niego nie problem. Odpowiedz Link Zgłoś
ppaskuda Re: parasolka dla 2 latka 01.07.10, 22:48 wejdź na forum "wózki dziecięce" tam ci pewno dziewczyny doradzą Odpowiedz Link Zgłoś
asbi Re: parasolka dla 2 latka 05.07.10, 15:57 Ha, a ja miałam taki sam problem. Mój mały od dawna już drepcze nogami i lubi chodzić. Od kiedy zobaczył do czego służą nogi to heeja. I tak było do tej pory. Było kilka sytuacji, gdzie trzeba było naprawdę duzo pochodzić, i ostatni etap trzeba było już go dźwigać na rękach. A chłop nie mały, i wzrost i waga na ok. 80 centylu. A wiek 2 lata z groszami. postanowiliśmy kupić wózek, i zaczęło się badanie rynku Porządny, mocny wózek, z rozkładanym spaniem i jeszcze ładny to wydatek rzędu nawet 500 zł. A wózek za mniejszą kasę to wózek "byle co", cienki, niestabilny, a przecież dziecko duże. I nie wiadomo jeszcze było czy to dziecko w tym wózku będzie chciało jeździć, przecież z poprzednim pożegnał się jakiś rok temu. No i zaczęłam szukać używanego, też jest w czym wybierać. Skończyło się na tym że kupiłam używaną Inglesinę Zippy za !!! 50 zł. Wózek, fakt, wysłużony, ale po wypraniu tapicerki, wyczyszczeniu rurek, wygląda bardzo przyzwoicie, jest stabilny, ma sporo miejsca na moje duże dziecko. A dziecko baardzo go lubi. Śmieję się że on się już w swoim życiu nachodził, teraz chce pojeździć Odpowiedz Link Zgłoś
mozyna Re: parasolka dla 2 latka 05.07.10, 21:56 Moje dziecko chciało tylko chodzić, kiedy odkryło urok samodzielnego chodzenia, czyli ok. roku. Wtedy niechętnie wracał do wózka. Ale potem znów polubił. Nigdy nie pozbyłabym się wózka, gdy dziecko ma rok lub dwa. Właśnie gdy skończył rok, wymieniałam na lekką i łatwo składaną spacerówkę, która jest przeznaczona do 22kg (nie do 15 jak większość). Bo okazuje się nie raz bardzo przydatny i pomocny. I dziecko jeszcze często np. drzemie na powietrzu... Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: parasolka dla 2 latka 05.07.10, 22:45 moja dwulatka (+4 miesiące) jak tylko nie wezmę wózka ładuje mi się na ręce (a waży 14kg) - jak mam wózek to chodzi chętniej owszem używamy laufrada ale to raczej w parku - do miasta laufradem nie pojedzie jak mała miała 2 lata kupiliśmy X-landera XS. Duży i lekki ale nie jestem do końca zadowolona (blokada kółek padła w pierwszym tygodniu, ostatnio popsuło się mocowanie barierki) W sumie to żałuję, że nie kupiłam jakiegoś tańszego wózka. Najważniejsze rzeczywiście aby był lekki. Odpowiedz Link Zgłoś