Dodaj do ulubionych

Czy widziałyście na Onecie film o niani sadystce??

15.03.04, 22:34
Jestem przerażona i zbulwersowana, niania rzuca niemowlakiem o łózko i bije
Je po buźce. Jak kobieta może coś takiego zrobić??? Przyjżyjmy się z kim
zostawiamy nasze dzieci i doceńcie babcie, nawet teściowe(to aluzja do moich
bliskich przyjaciółek)- może nie zawsze robią wszystko po Waszej myśli, ale
na pewno kochają swoje wnuki i nigdy by ich nie uderzyły.
Obserwuj wątek
    • ela127 Re: Czy widziałyście na Onecie film o niani sadys 16.03.04, 08:21
      Widziałam ten program i jestem przerażona. Zatrudniajac 3 mies temu nianie,
      też bylam pełna obaw, młoda, ładna, ale od poczatku miala super kontakt z
      dzieckiem, pewnie że się bałam, prosiłam nawet sąsiadkę, żeby podsłuchała pod
      dzwiami czy coś się dzieje, czy niania wychodzi na spacer...itp. Okazało się że
      moje obawy są bezpodstawne. Niania okazała sie naprawdę kompetentną osobą i
      mimo, ze nie widzę co robi, jak mnie nie ma w domu (nie mam kamery)to widzę jak
      dziecko reaguje na jej widok, aż piszczy z radości. Gdyby robiła mu krzywde,
      pewnie nie zachowywało by się tak.
      Pozdrawiam i życzę Wam takiej niani jak nasza
      Ela i Martyna
      • ela127 Re: Czy widziałyście na Onecie film o niani sadys 16.03.04, 08:23
        Dodam jeszcze, że z racji odległosci nie moglam liczyc na pomoc ani mamy ani
        teściowej, bo w pierwszej kolejności to one zajełyby się moim dzieckiem.
    • wieczna-gosia Re: Czy widziałyście na Onecie film o niani sadys 16.03.04, 08:21
      może nie zawsze robią wszystko po Waszej myśli, ale
      > na pewno kochają swoje wnuki i nigdy by ich nie uderzyły.
      gonia a moze bez demagogii?
      Bo jesli jest tak cudnie to skad te mamy co po smietnikach dzieci zostawiaja?
      Skad dzieci trafiajace do szpitali- wszystkie byly pod opieka nian?

Sa ludzie i taborety- a taboretem moze byc takze mama, babcia i tesciowa nianie
      monopolu nie maja.
      • gonia1000 Re: Do Gosi-wieczna 16.03.04, 10:20
        Gosieńko, chyba nie zrozumiałaś moich intencji. Bo teraz wyszło na to,że każda
        niania to zagrożenie dla naszych dzieci.Nic podobnego!!!! To ogromna
        odpowiedzialność zajmowanie się czyimś dzieckiem.Moje dziecko tez jest z nianią
        i wiem,że jest szczęśliwe, bo za każdym razem gdy Ona przychodzi to On wręcz
        rwie się do Niej na rączki, a ja jestem nawet zazdrosna.
        Post kierowany był do moich koleżanek, które narzekają,że np. babcia dała
        obiadek o 14.00 a nie o 14.15, że ubrała bluzeczkę w paski, zamiast body w
        kwiatki itd.A przeciez to jest tak mało ważne w porównaniu do stresu jaki
        towarzyszy mamie, która musi iść do pracy i zostawic dziecko z obcą osobą,
        której jeszcze nie zna, nie wie czy może ufać itd.. Te mamy, które musiały
        wziąść nianie z ogłoszenia, wiedzą o czym mówię.
        A to że są mamy, które wyrzucają dzieci na śmietnik to już zupełnie inny temat.
        Pozdrawiam wszystkie mamy i nianie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka