marzenia33 09.10.10, 19:33 Dziadek przelewa jakieś płyny z butelek do innych butelek. Kuba przygląda się z zainteresowaniem i pyta: -Po co tak przelewasz? -To żeby pszczoły miały na zimę, żeby miały co jeść, jak będzie śnieg. -To ty myślisz? ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzenia33 Re: Jakubek, 3,5 09.10.10, 19:36 -Dziadek, włącz mi Gufi. -Co ci włączyć? -Gufi. -Ale co to Gupi?? -No Gufi! -Ale ja nie wiem, co to Gupi... -Takie małe, a ty nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia33 Re: Jakubek, 3,5 07.11.10, 21:41 Czułości po wieczornej kąpieli. - Ale jesteś słodki! Bym cię zjadła, mmm. Co mogę zjeść? No daj kawałek, daj chociaż paluszka. - Nie. Masz tu gila. - I podaje mi zieloną kuleczkę na paluszku... Nie skorzystałam Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia33 Re: Jakubek, 3,5 09.10.10, 19:40 Tato pojechał odebrać synka z przedszkola. Kuba bardzo rozczulił się jego widokiem, wszak to jego początki w tej szacownej placówce, nie przywykł jeszcze do nowego planu dnia. -Przyjechałeś po mnie? Jesteś piięęękny. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia33 Re: Jakubek, 3,5 14.11.10, 16:32 Siedzę przy stole w kuchni, coś czytam. Dosiada się Kuba i mówi: - Musimy porozmawiać. Patrzę na niego, co on chce? A on mówi: - Mamy mały problem. - I wysuwa do góry palec wskazujący. Potem mówi: - Mamy duży problem. - I pokazuje do tego wskazującego jeszcze mały paluszek. Nie wiem, o co mu chodziło, bo mi nie powiedział Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia33 Re: Jakubek, 3,5 12.10.10, 20:30 Stoimy na światłach, Kuba zapięty w foteliku na środku, z dobrym widokiem na drogę. Światła zmieniły się na zielone, ale ja czegoś szukałam w torebce i nie zauważyłam. Kuba widząc, że samochody obok i z przodu ruszyły mówi: "No jedź, kobieto." Po prostu cały tatuś Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia33 Re: Jakubek, 3,5 25.10.10, 11:32 Konrad z Kubą często bawią się dialogami z bajek. Cytat z Epoko Lodowcowej: "-Kit wciskałeś? -Tak, to był kit" Pewnego razu Koni pyta Kubasa: "Kit wciskałeś?" Na co Kuba: "Tak, to był shit." ... Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia33 Re: Jakubek, 3,5 25.10.10, 11:34 Kuba trzyma w ręku komiks "Simpsonowie". Koni pyta go: -Co robisz? -Czytam Homera. Wykształcone to moje dziecko . Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia33 Re: Jakubek, 3,5 13.11.10, 18:18 Oglądamy film po angielsku. Do salonu wchodzi Kubas, patrzy w TV i w tym momencie słyszy dialog: "I love you". Mówi z rozrzewnieniem: "Ale ona go kocha"... Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia33 Re: Jakubek, 3,5 19.02.11, 13:59 Siedzimy przy stole całą rodzinką, jemy obiad. Karola opowiada przygodę babci, która z powodu kolejki do WC spóźniła się na swój PKS i goniła go, bo miała tam swoje bagaże. - I babcia biegła za tym autobusem, machała rękoma, i na szczęście ktoś ją zauważył. - To babcia umie biegać? - zainteresował się Kuba. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia33 Re: Jakubek, 4 lata 18.07.11, 09:09 Z tatą w ogrodzie, przykucnięci przed nowo nabytym ulem. Tata tłumaczy synowi, co pszczoły tam robią, jak wygląda ich życie, jak będzie wyciągał miód, itp. Kuba na to, po chwili zadumy: - Tato, ale mnie to nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia33 Re: Jakubek, 4 lata 18.07.11, 09:10 - Ale jestem najedzony. I napijony. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia33 Re: Jakubek, 4 lata 23.08.11, 18:28 Kubuś ma swoje gry na Play Station (plejstejsziyn, jak je nazywa), a Konrad (15 lat) ma swoje, stojące w zamkniętej szafce. Kuba nie może grać w gry brata, ale go strasznie kuszą. Któregoś dnia poczęstował się jednak i cichaczem zagrał. Został namierzony i zasądzono mu karę: "Teraz tydzień bez gier". A on na to, z przerażeniem, załamując ręce: "Oczom nie wierzę!" Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia33 Re: Jakubek, 4,5 04.11.11, 09:32 Wracamy całą rodzinką z dalekiej wyprawy, pora kolacji, zastanawiamy się, gdzie by tu zjeść. Może McDonald, może KFC, ja optuję za jakąś restauracją. Kuba powtarza jak katarynka: "KFC, KFC, KFC!". Mąż mówi, że tu gdzieś będzie pizzeria. Nagle patrzymy, jest - pizza, a obok chińska. Ja z zapałem: "To wy pójdziecie na pizzę, a ja do chińskiej". A Kuba na to, wielce zdegustowany: "Ale żal". Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia33 Re: Jakubek, 4,5 20.11.11, 15:13 Kuba: -Mamo, ale ty jesteś piękna, ja bym cię wybrał... Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia33 Re: Jakubek, 4,5 31.12.11, 23:32 Kuba do swojego kota: -Jesteś jedyną osłodą mojego smutnego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia33 Re: Jakubek, 5 06.07.12, 22:29 Widząc swoją siostrę w stringach, od tyłu, mówi do niej, wskazując: -O, widać ci pupę, i tą i tą. Odpowiedz Link Zgłoś