Dodaj do ulubionych

Skusiłam się... jutro będę miała Nippera

17.01.12, 20:47
już do mnie jedzie smile Zdam relację, tylko nie wiem czy ze spaceru, bo choróbsko mnie trzyma już drugi tydzień...
Obserwuj wątek
    • nanna78 Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 17.01.12, 20:54
      Super! Gratuluje zakupu i mam nadzieję , że będziesz równie zadowolona z nippera jak ja. Czekam na relację i fotkismile
    • sylki Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 17.01.12, 20:54
      szalejesz dziewczyno wink
      kuruj sie i zdawaj relacje, oraz foty
    • lucyna_1980 Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 17.01.12, 21:04
      Walker - a on Ci sie podoba? smile
      • walker85 Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 17.01.12, 21:12
        Nie wiem, zobaczę jutro smile ale wydaje mi się, że tak big_grin
        • lucyna_1980 Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 17.01.12, 21:17
          A co masz teraz na stanie?
          • walker85 Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 17.01.12, 21:28
            Scoonera smile Miałam parę dni Elite, ale to jednak wózek nie dla nas smile
            • djulliet Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 17.01.12, 21:35
              To ja się uśmiechnę o porównanie Nippera ze Swiftem big_grin I gratuluję zakupu, mnie się te trójkołowce zaczynają już śnić po nocach
    • saras-wati Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 17.01.12, 21:56
      czekam koniecznie na opiniesmile no i zdjecia oraz opis, jak on tak naprawdę sie prezentujesmile
    • womysia Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 17.01.12, 22:36
      o, jak fajnie. koniecznie pokaż zdjęcia!
    • misiunia22.0 Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 18.01.12, 08:31
      Tez czekamsmile wyglada fajnie na fotach smile
      • pomilak1 Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 18.01.12, 10:02
        super!to teraz Wam tego spaceru nie odpuszczę!misiunia zbieraj się tongue_outtongue_outtongue_out
        dojadę żebyście nie były pokrzywdzone tongue_outtongue_outtongue_out big_grinbig_grinbig_grin
        • marge_ie Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 18.01.12, 11:12
          Suuuuuupeeer big_grin
          Bo wlasnie juz go mialam kupowac, to poczekam sobie na Twoje opinie i wrazenia i koniecznie fotki, fotki zapodaj tongue_out

I wlasnie porownaj prosze jak oceniasz w stosunku do innych trzykolowcow ktorymi jezdzilas, mialam tez Swifta i Elite wiec chetnie poczytam suspicioussuspicioussuspicious
          • marge_ie filmik :) 18.01.12, 11:46
            Fajnie wszystko pokazane smile

www.youtube.com/watch?v=ZDQmZ08m8bA
            fajnie,ze oparcie mozna ustawic bardziej pionowo niz w innych trojkolowcach
            • walker85 ZAKOCHAŁAM SIĘ 18.01.12, 12:50
              Ostatnio rzadko mi się zdarza...W zasadzie poza Swiftem nigdy mi się nie zdarzyło.
              Wózek jest cudowny - lekki, porządnie wykonany, z dużym, wygodnym siedziskiem, z dużymi kołami o małym rozstawie, lekki w prowadzeniu chyba bardziej niż Swift smile
              Mam kolor czarny, który jest piękny i dodaje elegancji tej sportowej posturze smile

CUDDDDDDDDO!!!

Ale powiem szczerze, że jak kurier przywiózł to bałam się rozpakować ze strachu big_grin

Jestem chyba jedyna osoba na forum, która go ma więc na mnie ciąży trud przedstawienia go. Jak mi spadnie gorączka poniżej 38 zrobię Wam zdjęcia.

Powiem na szybko, nie ma się nad czym zastanawiać jak ktoś się waha, wózek jest cudny. A mnie trudno ostatnio dogodzić. I mój mit, że po Swifcie wszystkim się źle jeździ umarł - Nipperem jeździ się lepiej!
              • pomilak1 Re: ZAKOCHAŁAM SIĘ 18.01.12, 13:00
                super że ci się podobasmile zdrówka życzę i czekam na maila kiedy się spotkamy na spacerku tongue_out jak się zakocham jak Ty to M chyba oszalejetongue_outtongue_out znowu będę siedziała i kombinowała co tu kupić tongue_outtongue_out
              • agnes_nyc Re: ZAKOCHAŁAM SIĘ 18.01.12, 13:01
                Walker ty nie jestes stała w "uczuciach" wiec pewnie niedlugo sprzedasz ehehheheee

czekamy na fotki
                • walker85 Re: ZAKOCHAŁAM SIĘ 18.01.12, 13:12
                  Oj, wątpię.
                  Znienawidziłam już wszystkie firmy kurierskie przez oddawanie wózków w ostatnim czasie. Tylko do niego się uśmiechnęłam i odcięłam metki z czystym sumieniem smile

• saras-wati Re: ZAKOCHAŁAM SIĘ 18.01.12, 13:35
                    strasznie cieszy mnie Twoja opinia, bo jak wiesz do mnie też najbardziej swift zawsze przemawiał, a skoro nipper spodobał Ci się, to jest duża szansa, ze i mnie powali na kolanasmile

dlaczego oddałaś bj elite? ja przymierzałam się do niego kilka razy, ale taki krowiasty mi się wydaje...już mini oscylował na granicy krowiastości, hihi...a nipper ma węższy rozstaw od baby joggerów? Dla mnie to dosyć istotne, bo już z mini miałam problem w okolicznych sklepikachsad
                    • walker85 Re: ZAKOCHAŁAM SIĘ 18.01.12, 13:41
                      Elite to wózek nie dla mnie. Po prostu nie podoba mi się, jest wielki a jego buda po rozłożeniu sięga mi "do cycków". Nie lubię wielkich wózków.
                      Nipper jest gabarytów Swifta. Jest nawet niższy od niego tj. siedzisko jest bliżej ziemi. Koła ma większe. Rozstaw tylnych kół to 60 cm, Scooner ma 56.
                      Saras powiem Ci jedno - prowadzenie lepsze niż MB!!! To wszystko wyjaśnia smile
                      Zdjęcia ze spaceru wkleję jak tylko wyjdziemy smile
                      • saras-wati Re: ZAKOCHAŁAM SIĘ 18.01.12, 13:49
                        60cm? Ooo, to mniej niż minibig_grin No to chyba zaczynam się nakręcaćsmile
                        • walker85 Re: ZAKOCHAŁAM SIĘ 18.01.12, 13:55
                          Równe 60, w zasadzie 59 cm. Mówię Ci, on jest chyba mniejszy od Swifta, dłuższy troszeńkę, ale gabarytowo mniejszy. A po złożeniu, nie ma o czym mówić - sporo mniejszy.
                          Taki Swift z wielkim siedzonkiem smile Moje marzenie jednym słowem smile

Masz prezent na @.
                          • pinik Re: ZAKOCHAŁAM SIĘ 18.01.12, 14:01
                            On ma resory? Odczuwalne?
                            • walker85 Re: ZAKOCHAŁAM SIĘ 18.01.12, 14:07
                              Ma takie resoro-amortyzatory. Po spacerze powiem więcej, w domu ciężko, ale na kafelkach nie skacze smile I nie wydaje podczas jazdy żadnych dźwięków.
                              • djulliet Re: ZAKOCHAŁAM SIĘ 18.01.12, 16:20
                                Brzmi po prostu świetnie. A jak jakość wykonania, tapicerka i wielkość budki? Czy będzie wystarczająco osłaniać dziecko, czy trzeba się posiłkować dodatkowym daszkiem?
                                Zamiast kosza na zakupy jest tam taka kieszeń, czy dokupowałaś dodatkowo kosz?
                                • sylki ile on waży faktycznie 18.01.12, 17:36
                                  oraz jak tu jest z tym podnóżkiem, czy dziecko będzie miało nogi podobnie jak w swifcie, czyli pod brodą wink czy jednak nie?
                                  • lucyna_1980 Re: ile on waży faktycznie 18.01.12, 17:50
                                    Mnie ten wózek nie przekonuje, ani wizualnie ani jakościowo - kiedyś widziałam go w CH i połaziłam trochę za włascicielami by sie mu przyjrzeć a na koniec zakupów spotkałam się z nimi w windzie. Tapicerka wydała mi się złej jakości, generalnie konstrukcja i wygląd materiałów przypomina mi wozki typowo chińskie z średniej półki cenowej. Fakt wózek tamten był zajechany i brudny. Tylko pytanie zajechany ze starości czy zajechany bo szybko się niszczy? (kolor pomarańczowo-brązowy- mógł to być też jakiś stary model nie znam się za bardzo na Nipperach wiec nie umiem określic rocznika) Może się mylę, ale cudów się nie spodziewam.
                                    Ale mam nadzieje, że sie mylę i że w końcu Walker znalazła swoj ideał smile
                                    • sylki Re: ile on waży faktycznie 18.01.12, 17:53
                                      Może się mylę, ale cudów się nie spodziewam.
                                      > Ale mam nadzieje, że sie mylę i że w końcu Walker znalazła swoj ideał smile

Oby big_grin
                                      Choć z 2 strony, czy ja wiem suspicious
                                    • misiunia22.0 Re: ile on waży faktycznie 18.01.12, 18:59
                                      nie sadze zebty były az tak złej jakosci widziałam raz jedyny naulicy i wygladał fajnie az zwrociłam uwage na nazwe i wiem ze to był tez nipper ale ten starszy model małe siedziało w siedzisku a wieksze stało na tej rurce nie wiem jak ale matka dosc szybko szła ;p ale dobrze ze kazdy lubi co innego ;p przynajmiej na kazdym spacerze nie spotykam po kilka "moich " wózków;p
                                    • walker85 Re: ile on waży faktycznie 18.01.12, 21:46
                                      Ależ ja nie szukam ideału, bo takowego nie ma smile
                                      Poza tym co bym robiła jakby go znalazła big_grin
                                      Wózek nie ma nic wspólnego z jakością wózków częstochowskich. Może ten, którego widziałaś miał z 10 lat. To jest wózek moim zdaniem jakościowo podobny do Baby Joggerów, stojący obok nich.
                                • walker85 Re: ZAKOCHAŁAM SIĘ 18.01.12, 21:43
                                  Jakoś wykonania wózka jest bardzo dobra. Można śmiało porównać do MB, a już na pewno do BJ. Wszystko jest tak jak być powinno, nie ma odstających nitek, nic nie pachnie gumą, stelaż z aluminium, nic nie trzeszczy nie piszczy. Tapicerka miła w dotyku. Budka wydaje się być wystarczająca, bo jej koniec jest za pałąkiem. Kosz miałam w zestawie z wózkiem. Wraz z tą kieszenią można zrobić spooooore zakupy smile
                              • elegieli54 Re: ZAKOCHAŁAM SIĘ 18.01.12, 20:59
                                walker85 napisała:

> Ma takie resoro-amortyzatory. Po spacerze powiem więcej, w domu ciężko, ale na
                                > kafelkach nie skacze smile I nie wydaje podczas jazdy żadnych dźwięków.
                                walker jezeli dobrze pamietam to on chyba ma z tylu te resory to takie sprezynki widoczne,dzieki temu super sie podbija.
              • womysia Re: ZAKOCHAŁAM SIĘ 18.01.12, 21:31
                brzmi to bardzo zachęcająco, bo ja swifta próbowałam i był genialny w prowadzeniu.

jeśli ten jest mniejszy i lepiej jeździ to po prostu super.

jeszcze tylko interesowałoby mnie jak z rozkładaniem do spania...

'kobiety to kamienie, których używa się do budowy domu, mężczyźni to patyki, którymi roznieca się ogień i opala dom' - jonathan carroll
                • walker85 Re: ZAKOCHAŁAM SIĘ 18.01.12, 21:48
                  Jeżeli chodzi o spanie to wózek rozkłada się całkiem na płasko. A podnóżek jest inny niż w Swifcie, nóżki leżą na podnóżku swobodnie, nie blokują się tak jak w Swifcie tym plastikiem pionowym do metalu. I nie ma dziecko ich pod brodą, chyba że sobie tak nogi w kolanach podwinie big_grin
                  • saras-wati Re: ZAKOCHAŁAM SIĘ 18.01.12, 21:53
                    a powiedz jeszcze, ja z pozycja siedzącą? większość joggerów ma taką, jak to nazwać? Trochę odchyloną? a jak jest w nipperze? Zauważyłam, że moja mała lubi teraz siedzisko bardziej do pionusmile
                    • walker85 Re: ZAKOCHAŁAM SIĘ 18.01.12, 21:59
                      Nipper ma możliwość ustawienia całkiem do pionu, kąt prosty.
                      • djulliet Re: ZAKOCHAŁAM SIĘ 18.01.12, 22:35
                        Normalnie ideał smile Ma wszystko na czym mi zależy. Ciekawe jak się będzie sprawował w terenie.
                        Dziewczyny posiadające wózki gabarytu Swifta, czy taki jogger da radę jako wózek do samolotu? Nie będzie za wielki?
                        • walker85 Re: ZAKOCHAŁAM SIĘ 18.01.12, 22:38
                          Do samolotu to nie wiem niestety sad Ale Nipper składa się do mniejszych rozmiarów niż Swift o jakąś połowę.
                        • elegieli54 Re: ZAKOCHAŁAM SIĘ 18.01.12, 23:24
                          djulliet napisała:

> Normalnie ideał smile Ma wszystko na czym mi zależy. Ciekawe jak się będzie spraw
                          > ował w terenie.
                          > Dziewczyny posiadające wózki gabarytu Swifta, czy taki jogger da radę jako wóze
                          > k do samolotu? Nie będzie za wielki?
                          A czemu mialby byc za wielki,ja takie kobylysmile bralam do samolotu i zawsze dawalam rade,to tak samo jak spacer idziesz ,skladasz ,potem oddajesz.Ja czesto jeszcze mialam 2 podreczne,dziecko w drugiej rece ,wygladalam jak wielblad a jak zdarzylo sie ze wozek trzebabylo zniesc po schodach a byl za duzy i ja nie dawalam rady to stawalam i zaczepialam pierwsza nie obladowana osobe.Zazdroszcze walker ,nipperek jest fajny tylko mi juz by sie nie przydal.Dla mnie jest ladny i wcale nie ma tandetnego wygladu.
                        • mama1dawidka Do samolotu 19.01.12, 07:57
                          ja swojego
                          Stokke
                          Woze i jeszcze nikt sie nie czepil wozek to wozek wink
                          A co dp tego nippere
                          To. Ja nie jestem przeoonana w tym
                          Stylu sa
                          Jeszcze xadventure czy jakos tak i cos ram na litere k wink
                          W sumie to choc ze czasami mb uzytkuje to z wygladu mi sie nie podobaja suspicious
                          noi jao tak dslej bede pisala o mb i easywalkerze (kazdemu polecam)
                          To mnie jeszcze o reklame posadzicie hehehe
                  • pinik Re: ZAKOCHAŁAM SIĘ 18.01.12, 23:04
                    Oj, czuje, ze zapanuje tu teraz szal na nippery. Sama bym sie skusila, ale moja mala jeszcze za malenka do niego...
    • nanna78 Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 07:43
      Cieszę się , że mamy o nipperze podobne zdanie. Ja też kocham swojego miłością wielką - mam go od kwietnia i nie zamierzam się go pozbywac do końca okresu wózkowego. Świetny wózek za rozsądne pieniądze.

[url=https://www.suwaczki.com/][imgwww.suwaczki.com/tickers/zpbnkrhmlarqzf2z.png[/img][/url]
      • womysia Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 12:50
        nanna, a gdzie zdjęcie jakieś? big_grin

walker, no to czekam na twoją relację ze spaceru i na zdjęcia oczywiście też.
        • nanna78 Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 15:11
          Wrzucałam juz jakeś zdjęcie - w tym wątku:
          forum.gazeta.pl/forum/w,101614,131934476,131991119,Re_nowy_nipper.html (przy okazji porobię nowe). Mam nippera z zeszłego roku, więc jeszcze w starszej wersji. Świetny jestsmile
    • kornnella Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 08:59
      Oj Walker czuje ze sama bym go pokochała smile Przypomina mi moje ulubione joggerki przez te siateczki w budkach i inne dodatki. Fajnie ze składa sie do małych rozmiarów tego jak diabli mi brakowało w runnerze, który owszem był mały ale po odpięciu kół uncertain co nigdy mi sie nie chciało robić big_grin
      • walker85 Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 10:26
        Dzisiaj idę na dwór smile
        Oczekujcie zdjęć z terenu pod wieczór, chyba że młody pozwoli mamie je wcześniej wrzucić (męża dzisiaj nie ma).
        • marge_ie Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 11:12
          Walker mnie od dawna kusil Nipper kiedy to pierwszy raz przejechalam sie z nim po sklepie suspicious juz wtedy powalil mnie na kolana tym, ze lepiej mi sie nim jechalo niz Swiftem big_grin co mnie bolalo bo jesli chodzi o wyglad to MB sa najpiekniejsze na swiecie. Ale z doswiadczenia wiem, ze ladna miska jesc nie daje wink i ze w koncu w zyciu codziennym nawet jak najpiekniejszy wozek mam to zaczynaja draznic mnie szczegoly i po wozku wink

Juz wypatrzylam u mnie zestaw: Nipper + kosz na zakupy + folia + spiwor za €350 ale caly czas sie powstrzymywalam bo do konca nie wiem czy brac teraz Nippera czy czekac na BJ GT. Co do GT zachwyca mnie buda i sposob skladania ale obawiam sie tego miekkiego siedziska w ktorym dziecko tak jak by przygarbione siedzi i tego rozstawu kol.
          Czy GT ma taki sam rozstaw jak mini ? Czy ktos moglby mi podac prosze rozstaw kol w mini ?

I co ja mam wybrac ? suspicioussuspicioussuspicioussuspicioussuspicious

Nipper czy GT ?
          • walker85 Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 12:11
            Ja też o tym myślałam. Miałam podobne dylematy. Też mi się zdaje, że GT może spełniać moje wymagania. ALE mini ich nie spełnia, Elite też nie... To wózki tej samej marki. I tak pewnie kupię GT choćby po to aby sprawdzić, z tym, ze nie ma go jeszcze w PL i nie wiadomo kiedy będzie na 100%. A ja potrzebowałam wózka już, na zimę, czegoś pomiędzy Swiftem a Urbanem, zarówno pod względem wielkości jak i ceny. Nipper wydaje się być idealny i powiem szczerze, że nie żałuję zakupu i mierzę do niego wszystkie akcesoria - pasują i wyglądają super.
            Niesamowita jest jego waga, sportowy wygląd połączony z klasą i elegancją, wielkość i wygoda siedziska, oparcie w pozycji pionowej, wielka budka, łatwość prowadzenia lepsza niż w MB. Resztę powiem po spacerze, ale wiem już, że będzie on przyjemnością.
          • saras-wati Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 13:12
            rozstaw kół w bj mini to 62cm, o ile dobrze pamiętamwink
    • walker85 Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 15:29
      http://img851.imageshack.us/img851/4108/nipper005.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img839.imageshack.us/img839/4975/nipper007.jpg

http://img714.imageshack.us/img714/5605/nipper008.jpg

http://img195.imageshack.us/img195/8753/nipper009.jpg

http://img256.imageshack.us/img256/6197/nipper010.jpg

http://img827.imageshack.us/img827/2779/nipper012.jpg

• walker85 Powyżej zdjęcia, relacja wieczorem :) 19.01.12, 15:32

Ten wózek jest rewelacyjny. Spacer był przyjemnością. Jedzie płynnie, w zasadzie można go prowadzić jednym palcem. Śnieg, zaspy, dziury, śląskie chodniki - rewelacja! Amortyzacja świetna, budka ochroniła przed deszczem, folia się sprawdza. Kuba zadowolony jak widać na ostatnim zdjęciu smile

Jest tak lekki, że wniosłam go z dzieckiem na 4 piętro i nie miałam rąk przy ziemi smile
        • womysia Re: Powyżej zdjęcia, relacja wieczorem :) 19.01.12, 15:51
          no, to chyba wiem czym mój eryk będzie jeździł zimę 2012/2013 - bo teraz jeszcze za malutki! potrzebuję terenówkę, którą będę potrafiła włożyć sama do bagażnika - mam chore oczy i kłopoty z dźwiganiem.

wózek z załadunkiem prezentuje się bardzo ładnie! smile
      • misiunia22.0 Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 15:32
        słodko wygladasmile i chyba mu w koncu wygodnie;p fajnie wyglada zobaczymy w rzeczywistosci mam nadzieje;p
    • coco_rosie Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 16:10
      Strasznie się wydaje, że ta budka na głowie. Znaczy ze zdjęć takie wrażenie. I szkoda, że budka tak się chyli ku dołowi, mogli bardziej w łuk ją zrobić.
      I oparcie chyba mocniej pochylone niż w Swifce czy elicie, co?
      Możesz zmierzyć mi wysokość od siedziska do budki i wysokość oparcia? Dzięki
      • walker85 Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 16:47
        EEEE budka jest zupełnie prosto - młody ma jeszcze sporo miejsca nad głową. Budka nie chyli się ku dołowi wcale a wcale smile
        Oparcie można regulować od leżenia do zupełnie prosto - kąt prosty.
        Oparcie ma 50 cm, wysokość od siedzenia do budki to 59 cm. Oba pomiary robione są z wkładką, która ma około 1 cm grubości.
        Cocco no do Elite to nie ma co porównywać smile Tam rozłożona budka sięga mi pod brodę. Ja nie lubię takich wysokich wózków. Ale porównując do Swifta to jest znacznie więcej miejsca zarówno na szerokość jak i na wysokość.
    • walker85 Fotki część 2 19.01.12, 17:08
      http://img848.imageshack.us/img848/1664/nipper2004.jpg

http://img62.imageshack.us/img62/7562/nipper2002.jpg

http://img855.imageshack.us/img855/6829/nipper2003.jpg

Za głupie miny przepraszamy smile
      • mama1dawidka Re: Fotki część 2 19.01.12, 20:02
        Jaki slodziak jak wozek mi sie nie podoba
        A maly to aniolek a te wloski cudowny dzieciaczek wink
        • walker85 Re: Fotki część 2 19.01.12, 20:06
          Dziękuję smile
    • saras-wati no to mnie nakręciłaś:) 19.01.12, 18:40
      jestem już prawie zdecydowana...zwłaszcza, że śniegu mam sporo wokół, hihismile

tylko, jaki kolor?
      • womysia Re: no to mnie nakręciłaś:) 19.01.12, 18:43
        czarny rzecz jasna!!! kup, kup ja odkupię od ciebie na jesieni tego roku tongue_out
        • pomilak1 Re: no to mnie nakręciłaś:) 19.01.12, 18:56
          ja też myślę o tym nipperze,ale żaden kolor mi się nie podoba uncertain mam nadzieję że uda nam się spotkać i zobaczę go na żywo smile
        • saras-wati Re: no to mnie nakręciłaś:) 19.01.12, 19:45
          czarny?...prawie wszystkie wózki miałam czarne...myślałam o szarym lub granatowym...
          • walker85 Re: no to mnie nakręciłaś:) 19.01.12, 19:48
            Pytałam Pani w sklepie i powiedziała mi, że ładne są czarne i granatowe. Nie polecała brązu i szarości.
            • walker85 Re: no to mnie nakręciłaś:) 19.01.12, 19:49
              Ale to oczywiście rzecz gustu smile
              Ten czarny to nie jest kruczo czarny. On ma wszędzie szare wstawki a kosz jest cały szary.
              • saras-wati Re: no to mnie nakręciłaś:) 19.01.12, 20:04
                no to nie wiem...muszę się zastanowić...czyli szary skreślam...granat...może czarny...mam, o czym myśleć hihi...

naprawdę po tym wątku, cały czas chodzę i o nim myślę...miałam czekać na gt...ale nic niewiadomo, więc ...no właśnie, wiec dlaczego niesmile na Twoich zdjęciach wygląda świetnie, a przy tym jest komfortowy...

dobry pomysł...???
                • walker85 Re: no to mnie nakręciłaś:) 19.01.12, 20:07
                  Na zimę jest idealnym wózkiem, nie kosztuje fortuny. Kochałaś MB, pokochasz Nippera na pewno smile
                  • lucyna_1980 Re: no to mnie nakręciłaś:) 19.01.12, 20:38
                    Ja cały czas patrzę na te zdjęcia i próbuję się do niego przekonać no ale....kurcze nie potrafię, prubuję dostrzec zalety o ktorych piszesz... i nie potrafię...w dodatku ten kształt budy- przy rozłożonej taka płaska jak kaczy dziub (tak mi się skojarzyło) a jak złożona to w taki dziwny stożek się uklada, ten podnożek też mi sie nie podoba, pałąk jakoś tak wysoko. I gapię się ...i gapię.... i nic... big_grin no nie rusza mnie on ....ale nie zaklinam się bo Stokke też mi się nie podobał...
                    MB to przy nim pięknotki big_grin

Ale fajnie, że jesteś zadowolona - to rozumiem, że ten wózek zostaje na dłuzej? big_grin
                    Ważyłas go - ile on naprawdę waży? Mogłabyś wkleić jakąś fotkę jak wygląda po złożeniu?
                    • walker85 Re: no to mnie nakręciłaś:) 19.01.12, 20:45
                      Zostaje smile Nie zakładam go na razie sprzedawać, bo mnie zachwycił. Nie chcę się tłumaczyć, ale nie tylko ja PRZECIEŻ zmieniam coś co chwilę big_grin big_grin

Cieszę się nawet, że każdemu się nie podoba, bo... lubię być oryginalna big_grin

Jutro zrobię zdjęcie złożonego.
                      • lucyna_1980 Re: no to mnie nakręciłaś:) 19.01.12, 20:53
                        i jakbyś mogła to zdjęcia z rozłożonym siedziskiem z boku - będę probowała dostrzec coś co mnie zachwyci wink
      • saras-wati beż czy granat? 19.01.12, 21:54
        Walker wybacz, że Ci się wtryniam w ten wątek, ale w sumie poprzez ten wątek podjęłam decyzję, hihismile

Sylki doradza beż(rzeczywiście minik Isabel strasznie mi się podoba w tym odcieniu), a coco granat, do którego więcej rzeczy będzie pasowało...walker też mówisz, ze granat...jaka szkoda, że nie mogę tych kolorów zobaczyć w rzeczywistościsad
        • sylki Re: beż czy granat? 19.01.12, 22:01
          Osobiście wzięłabym jaśniejszy, wiem wiem, pani w sklepie mówiła tongue_out
          Ale jakoś pani w sklepie moją wyrocznią nie jest, więc wzięłabym ten beż czy tam brąz, do tego wszystkie kolory pasują big_grin
          • walker85 Ja wybrałam ciemny bo 19.01.12, 22:07
            na tym materiale z napisami na dziecko nogi i beż/brąz będą się brudzić. Granat nie smile
            • sylki Re: Ja wybrałam ciemny bo 19.01.12, 22:25
              e tam na granacie też widać i to niejednokrotnie bardziej niz na bezu/brązie
              • saras-wati Re: Ja wybrałam ciemny bo 19.01.12, 22:32
                sól, którą są chodniki posypywane, będzie widać bardziej na granacie, ale błoto na beżowym...z drugiej strony, chyba jak jest materiał pod butami, to musi się łatwo czyścić? jak myślicie?
                ech...

bardzo Wam dziękuję za podpowiedzismile Idę spać, a rano jeszcze pomyślę nad tym kolorem i zamówię...
        • santa-1982 Re: beż czy granat? 19.01.12, 22:08
          Granat. Mi od początku tylko ten kolor się podoba.
          • saras-wati Re: beż czy granat? 19.01.12, 22:16
            no to ja już nie wiem...idę spaćwink brudzenie zniechęca mnie do camel'a...ech...znowu wózki będą mi się śniły zamiast frontmena lao che, hihibig_grin
        • gaga-sie Re: beż czy granat? 19.01.12, 22:31
          Granat, moim skromnym zdaniem...Gdybym teraz miała kupować MB urbana, wybrałabym granat.
    • coco_rosie Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 20:26
      Czuje, że szykuje się nowy szał.

Na tej drugiej porcji zdjęć już trochę inaczej wygląda. I odkryłam, że to chyba te pasy na budce lekko schodzą w dół i takie wrażenie z pochyloną budką.

Hmm, cały czas się zastanawiam, czy mi się ten wózek podoba, czy nie wink Głównie dziwnie wygląda ta pionowa rura stelaża, na której są amortyzatory, chyba za bardzo mi się z tym kojarzy, choć wiem, że estetyka i klasa zupełnie rożna wink
      www.ibutik.pl/ogloszenie/jak-nowy-wozek-spacerowka-implast-bolder-515242
      No ale wygląda na to, że ponad 2,5 latek i tak się chyba by do niego nie zmieścił, więc mogę chyba porzucić te rozmyślania wink
      • saras-wati Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 20:29
        dam Ci znać, jak się będzie prezentowała wysoka dwulatkawink
        • sylki Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 20:35
          ja bym wzieła ten beżowy, czy jak oni go tam nazywają - camel wink
          podobał ci się beżyk Isabelki, to spodoba się tobie o ten smile
          • walker85 Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 20:37
            Ten beż to brąz i podobno wózek nie wygląda atrakcyjnie. Ja się wahałam między camel a black i doradzono mi black.
            • sylki Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 20:40
              Kurcze no na fotkach wygląda super, ten starszy model V1 wyglądał tak
              forum.gazeta.pl/forum/w,101614,128787069,128797445,Re_Nipper_V1_i_9_miesieczny_zaladunek.html
              i tu jest 9 miesięczna wówczas córka nanny, kurcze no wygląda tu na krótkie oparcie sad

Walker zważ go proszę
              • walker85 Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 20:48
                Zważę też jutro, bo wózek śpi z małym w pokoju smile

Zważę i zrobię zdjęcia złożonego.
              • nanna78 Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 20:53
                Młoda ma na tym zdjęciu ok 15mscy i mocno sterczącą fryzurę - pewnie dlatego oparcie wydaje się takie krótkie
                • sylki Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 21:04
                  Aaa masz rację, zasugerowałam się tytułem wątku, a to nie o twoje dziecię chodziło big_grin
                  wg opisu, twoja ma na focie 17 miesięcy wink
        • coco_rosie Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 20:35
          No mój młody, to już dziwnie w mini wygląda, więc nie wiem, czy będzie porównanie, może po prostu w końcu się spotkamy na przymiarce, hehehe wink
          Bierz granat!
      • walker85 Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 20:35
        Te zdjęcia są robione na pagórku, wózek stoi trochę przednim kołem do dołu smile Może dlatego tak to wygląda, bo pasy też są idealnie prosto smile

Ja też się bałam tych amortyzatorów, żeby nie wyglądały jak w Baby Mercach. Ale one są super i nie mają nic wspólnego z tandetą smile Zapewniam.
        A amortyzacja jaka z nich płynie jest dla mnie nieporównywalna do niczego co do tej pory miałam, Teutonia się kryje smile
        Jak się jechało Swiftem czuło się jego twardość, kompletny brak amortyzacji, sztywność stelaża. Tutaj kompletnie tego nie ma, wjeżdżasz w dziurę, a wózek amortyzuje.

Znalazłam tylko jedną wadę - w folii są dziurki (wywietrzniki) w które Kuba wciskał paluszki i dziurki pewnie z czasem się powiększą big_grin
        • coco_rosie Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 20:37
          A między oparciem, a budą jest prześwit jak się wyjmie tę wkładkę, czy nie, bo nie widzę za dobrze?
          • walker85 Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 20:47
            Zarówno z jak i bez jest prześwit około 10 cm.
            • mamaolki-fasolki Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 21:13
              Dzieciaczek słodkismile Jednak wózek ani trochę do mnie nie przemawia. Może na żywo prezentuje się lepiej...
        • gaga-sie Re: Skusiłam się... jutro będę miała Nippera 19.01.12, 22:37
          Cieszę się, że znalazłaś wózek, z którego jesteś zadowolona, twój entuzjazm jest zaraźliwysmile Mnie też on nie powala wyglądem, ale wydaje się wygodny. Pewnie, gdybym miała większe zacięcie do zmiany wózków, wypróbowałabym go. Ale jestem na razie zadowolona z city mini i czekam cierpliwie na gt.
    • walker85 Zdjęcia złożonego, na płasko i waga :) 20.01.12, 09:16
      Wedle życzeń smile

Zdjęcia złożonego:

http://img40.imageshack.us/img40/7333/nipper3003.jpg

http://img862.imageshack.us/img862/3001/nipper3006.jpg

Wymiary wózka złożonego: 90/60/42 (dł/szer/wys)

Zdjęcia w pozycji rozłożonej (syn latał po domu bez pieluchy więc okrojone big_grin)

http://img860.imageshack.us/img860/2070/nipper3001.jpg

ORAZ WAGA: z folią w środku kosza, z koszem, dokładnie zważony 10,3 kg.
      • dima1312 Re: Zdjęcia złożonego, na płasko i waga :) 20.01.12, 14:30
        hej Walker a mogłabyś podać jakie wysokie jest oparcie? wygląda ze większemu dziecku buda siądzie na głowie podaj wysok.i szerok. siedziska fajnie się składa dobry na wyjazdy
        • walker85 Re: Zdjęcia złożonego, na płasko i waga :) 20.01.12, 14:42
          Już podawałam, ale co tam smile Oparcie ma jakieś 50 cm z 1 cm wkładką. Szerokość oparcia to 40 cm.
          • elegieli54 Re: Zdjęcia złożonego, na płasko i waga :) 20.01.12, 15:15
            Walker he he ale Ty `biedna` teraz jestes dziewczyny Cie zamecza tymi pytaniamismile
            To ja tez mam przy okazji male pytanko,kiedys prowadzilam ten wozek,wszystko super ale wlasnie wtedy nie zwrocilam uwagi na nisko osadzona budke,dzis wlasnie ogladalam w sklepie go i tak tez mi to rzucilo sie w oczy,czy rzeczywiscie tak jest czy to tylko takie wrazenie ze dziecko szybko dotknie glowka do budki?
            Powiem Ci ze baby jogger E tez jest super ale wszystko za wysoko ,ta buda i raczka tak samo jest z Mountain U.J. mam to prawie pod pachami
            • walker85 Re: Zdjęcia złożonego, na płasko i waga :) 20.01.12, 15:37
              Na wszystkie pytania z chęcią odpowiem smile
              Budka jest 10 cm nad siedziskiem. Wózek jest stosunkowo niski, tj. siedzonko jest nisko ziemi, niżej niż w Scoonerze, tylko jego mam w domu więc nie mam innego porównania. Ale wózek jest także niższy niż Swift. Plus tego taki, że jest bardzo stabilny i ma długi podnóżek więc synek wchodzi do niego prawie sam.

Mój Kuba ma 86 cm wzrostu, ubranka na 86 bądź 92, wygląda jak przeciętny 18 miesięczniak. Ma jeszcze sporo miejsca nad głową. Wózek jest taki "przytulny". Z pewnością jednak budka jest stosunkowo nisko co końca siedziska, przerwa między budką a siedziskiem jest około 10 cm. Nie ma jednak możliwości aby dziecko ją miało na głowie, bo jest za siedziskiem, nie ma kontaktu z główką dziecka.

Wózka z Elite nie można porównywać, bo to jak maluch a kombi smile Choć miejsca syn ma tyle samo.
              • dima1312 Re: Zdjęcia złożonego, na płasko i waga :) 20.01.12, 18:10
                dzięki Walker nigdy mi te Nippery nie podchodziły ale ten nowy fajny jest! chyba się skuszę nawet ze względu na fajne składanie ps. faktycznie Elite i MB. raczej dla wysokich są ja mam 178 cm. więc jest ok czy aby ten za niski nie będzie....
                • djulliet Re: Zdjęcia złożonego, na płasko i waga :) 20.01.12, 21:25
                  Na zdjęciach wygląda bardzo zgrabnie (widać że synek też zadowolony z nowego pojazdu, uśmiech ma uroczy po prostu smile) No i po złożeniu całkiem kompaktowy się wydaje.
                  Jak na razie jestem przekonana że chcę go mieć, może jeszcze uda się na żywo go obejrzeć
                  Dzięki dziewczyny za info o samolocie, czyli nie muszę na siłę szukać maleńkiego wózka ...ufff
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka