Dodaj do ulubionych

Niekończący się kaszel.

24.10.10, 11:43
Moja córka ( 2 i 7 miesięcy) kaszle od początku września- najpierw kaszel suchy teraz mokry, do tego katar- jednen się kończy, drugi zaczyna. Brała już Eurespal, Ambrosol, Drosetux, Stodal, Mucosolvan, Zyrtec, oprócz tego miód z cytryna i czosnkiem, sok malinowy itd. Ostatnio byliśmy nawet u alergologa- twierdzi, że to nie jest alergia, dała nowe leki, bierzemy je od 5 dni , poprawy brak.
Córka chodzi do przedszkola od maja, teraz praktycznie nie chodzi, wychodzimy na spacery, co jakiś czas jesteśmy u lekarza, żeby ją osłuchał- oskrzela i płuca czyste.
Za tydzień będziemy ją odrobaczać- tak na wszelki wypadek.
Już mi ręce opadają, skąd ten kaszel się bierze?
Obserwuj wątek
    • mamka30 Re: Niekończący się kaszel. 24.10.10, 13:49
      a moze nalezałoby wykonac wymaz z gardła bo moze jest jakas bakteria..My tez walczylismy dlugo z kaszlem(robilismy wymaz z gardla, nosa i przeswietlenie pluc )moja alergolog te wszystkie badania zlecila, choc nic nie wykazało.Mały mial nawdrazliwosc oskrzeli..Zalecila nam inhalacje z Pulmicortu i Berodualu a pozniej to juz Flixotide w tubie przez 3 miesiace...ale pamietam sytuacje jak potrafil caly dzien i noc kaszlec sucho-tragedia...narazie jest ok -oczywiscie nie zapeszajac...
      • angela10086 Re: refluks 25.10.10, 11:47
        moja ma tak samo, kaszel i katar od refluksu
    • to_wlasnie_cala_ja Re: Niekończący się kaszel. 25.10.10, 15:47
      u nas to samo od początku września (przedszkole rok pierwszy) okropnie wymiotuje przy kaszlu. przeszliśmy wieeele leków z inhalacjami z pulmikortu włącznie. Raz ma zielony katar następnego dnia totalnie zapchany nos i bądź mądry. od miesiąca nie chodzi do p-la.
      W między czasie wyszło jeszcze że ma refluks i lambie więc cudo konkretne. dziś jadę z małą do podobno niesamowitej lekarki, to może coś zaradzi. będę jechać ponad godzinę a mała bardzo wymiotuje w aucie przez ten kaszel więc już mam stresa.
      Polecam również wymaz z nosa i gardła. Wczoraj odebrałam wynik w gardle nic a w nosie jakaś moraxella catarris i antybiogram, więc mam nadzieje że to wszystko przez tą bakterię. My robiliśmy prywatnie po 35 zł za jeden wymaz, pozdrawiam i życzę zdrowia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka