Dodaj do ulubionych

Olbas-pilne

30.12.10, 11:51
Witam, mam pytanie bo wiem o istnieniu tych kropelek i wiem też że jest informacja że używać można u dzieci powyżej 3 lat. Wiem ze u nas w kraju prawie na każdej ulotce jest informacja od 3 lat, bo nie testuja leków ma takich maluchach. W zwiazku z tym że mojemu Bąkowi co kataz i kaszel zniknie po kilku dniach tej zimy pojawia się na nowo, i chciałabym wypróbowac ten olejek, może pomoże. Jak myslicie czy moge używac u 15 miesięczniaka?
Obserwuj wątek
    • ancymon123 Re: Olbas-pilne 30.12.10, 11:54
      Ja stosowałam do kąpieli i na poduszkę jak mały miał mniej niż rok.
      • pamplemousse1 Re: Olbas-pilne 30.12.10, 11:56
        ja również smile
      • zolza79 Re: Olbas-pilne 30.12.10, 21:15
        Pierwszy raz użyłam olbas, jak młoda miała niewiele ponad pól roku, kierowałam sie opinią siostry lekarki.
    • asiurkaa Re: Olbas-pilne 30.12.10, 11:58
      na poduszke jak mial roczek.
    • wiki11110 Re: Olbas-pilne 30.12.10, 11:59
      Ja stosowałam jak córka miała niespełna rok. Robiliśmy coś w rodzaju inhalacji, tzn. do nawilżacza powietrza lub takiego pojemnika do aromaterapii (u nas akurat w kształcie domku) dolewaliśmy kilkanaście kropel i w ten sposób wszyscy wdychaliśmy. Na ubranku nie zdawało rezultatu bo mała jakby przyduszało ale woń rozchodząca się po mieszkaniu jak najbardziej działała i katar powoli ustępował.
    • budzik11 Re: Olbas-pilne 30.12.10, 12:12
      Spróbować możesz, ale nikt ci nie da gwarancji, że twoje dziecko nie dostanie skurczu krtani i dusznosci - bo taki może być efekt stosowania silnie działających, podrażniających zapachów. Ja dzieciom kropiłam na chusteczkę i kładłam na poduszki albo wkraplałam do kominka zapachowego, im nic się nie działo. Ale czy twojemu nic nie bedzie - spróbuj sama. Moja pediatra odradza mocne zapachy (właśnie Olbac czy Pulmex) przy małych dzieciach.
      • ancymon123 Re: Olbas-pilne 30.12.10, 12:20
        Właśnie, jest jeszcze Pulmex baby - krem. Smarowałam mojemu klatkę piersiową i plecki już jak miał jakieś 2-3 m-ce.
    • mikams75 Re: Olbas-pilne 30.12.10, 13:13
      ja kropilam pieluche tetrowa i kladlam do lozeczka - bylo wszystko ok.
    • iza232 Re: Olbas-pilne 30.12.10, 13:29
      Tańszy jest inhalol i działa podobnie.
    • b.bujak Re: Olbas-pilne 30.12.10, 14:06
      u starszego stosowałam w podobnym wieku, bo wtedy jeszcze nie było takiej informacji na ulotce smile
      może spróbuj pulmex baby (maść) - też jest na olejkach a producent deklaruje możliwość stosowania od 6 miesiąca życia;

jak dolegliwości ciągle znikają i pojawiają się to radzę poszukać przyczyny i w miarę możliwości ją wyeliminować (lub ograniczyć)
    • xkasikx Re: Olbas-pilne 30.12.10, 20:58
      stosuje olbas córce jak skończyła rok za namową koleżanki, która mieszka w norwegi i tam stosują olbas już przy kilkumiesięcznych bobasach. zresztą na butelce jest tekst w języku angielskim, z którego wynika że stosować powyżej 3 miesiąca, albo na chusteczkę albo do wody. ja stawiam miskę z gorącą woda koło łóżeczka i wpuszczam kilka kropli - u nas sprawdza się znakomicie.
      • lidka_29 Re: Olbas-pilne 31.12.10, 09:28
        pulmex baby stosuje, ale jakos bez rewelacji.
        Tak mi się wydawało że bede mogła zastosowac, bo u nas na wszystkim jest info ze od 3 roku.
        dziekuje.
        • lupa_87 Re: Olbas-pilne 31.12.10, 09:39
          Moża, ale w innej formie. Nie rób przypadkiem z niego inhalacji. Co najwyżej dodaj kropelkę do nawilżacza powietrza/ wiadra z wodą koło łóżka lub pieluchy na grzejniku. Nic co będzie blisko buzi miał, bo to za ostre dla małego dziecka.
          • lidka_29 Re: Olbas-pilne 31.12.10, 13:04
            wypróbuje w misce z wodą, albo w kominku zapachowym, dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka